Explore
 Lists  Reviews  Images  Update feed
Categories
MoviesTV ShowsMusicBooksGamesDVDs/Blu-RayPeopleArt & DesignPlacesWeb TV & PodcastsToys & CollectiblesComic Book SeriesBeautyAnimals   View more categories »
Listal logo
11
vote
630 Views    Share:

Sasquatch terror

Movie list created by Kurkkuharja Avatar

Add header image

Choose file... or enter url:
Sort by: Showing 1-50 of 57
Decade: Rating: List Type:
Oijoijoi! Nalle Virolainen ja Jouni Hokkanen tokaisivat Roskaelokuvat-kirjassaan, ettei todellisia, vakavasti tehtyjä mutta täysin epäonnistuneita törkypläjäyksiä enää tehdä. He olivat väärässä.

Suburban Sasquatchista voisi ja oikeastaan pitäisikin kirjoittaa pitkä essee. Auteur-teoksessa - ohjaaja vastasi mm. käsiksestä, leikkauksesta, puvustuksesta, biiseistä ja kymmenestä muusta asiasta - Birdemiciäkin käppäisemmät korpit lentelevät taivaalla ja partioteltassa asuvat valkoiset intiaanit keräävät taikapussiinsa golf-kentältä ruohoa. Search for the Beastin tyyliseen univormuun puettu teleporttaileva apina tappaa jengiä, repii kalastajalta käden irti ja heittää sillä toista päin pläsiä (mikä tunnin joessa naamallaan makaamisesta huolimatta ei tajua kuolla) ja juo yhden jalasta verta.

Välistä otusta ammutaan uskomattomien efektien kera taikanuolilla sata kertaa ilman että tämä reagoi muutoin kuin runsaasti suihkuavin CGI-verikaarin, mutta tietysti lopussa amatööriklopin yksi ainut jousen viritys muuttaa - kaverini ennustuksen mukaisesti - pedon CGI-liekiksi. Mystisen olennon haavoittumattomuudelle on toki syynsä: "pystyisitkö tappamaan maanjäristystä tai ukkosta?" Tämä myös raahaa naisia jätesäkeistä tehtyyn luolaan, jossa roikottaa näitä teräksisistä nokkosista. Paikalla hyörii myös kaksi ruskeilla teipeillä kruunattua pollaria, joiden puoleen kääntyminen taitaa olla massamurhan kiksauttamassa kaupungissa se huonoin ratkaisu. Hahmoja tulee, menee ja katoaa.

Koska kaikki Bigfoot-maratonin leffat ovat olleet eräänlaista jatkumaa, tässä räjäytettiin viimein The Curse of Blood Mountainin kaasusäiliö. vaikka kansikuva on ruminta mitä on, on se eksploitatiivinen taidonnäytö itse Suburban Sasquatchin hirviökostyymiin nähden. Lopussa inkkarityttö warppaa telekineettisillä kyvyillään telttansa muualle lailla Jäätelöpupun, mutta asumuksen kulma näkyy silti seuraavien kuvien reunassa. Oli tästä satatuhatta muutakin juttua sanottavana, mutta taidan hiljalleen käydä nukkumaan. En muista milloin viimeksi koin näin yhtäjaksoisen kollektiivisen nauru-aarian. Lopputekseissä mainitaan, että isojalka on aito ja kaiffarini mukaan tämän ohjaaja oli ollut raivoissaan, ettei hänen filmiään ole otettu vakavasti.

Lopussa lopu-huudot olivat lähellä. Olimme muuten siinä välissä valvoneet niin ikään vajaat 38 tuntia yhteen soittoon. Huolestuttavinta oli ehdottomasti se, että jouduttuamme puntaroimaan valintoja saunan ja Suburban Sasquatchin välillä, päätös oli isojalkaisen ykstuumainen.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 24 Average listal rating (12 ratings) 6.5 IMDB Rating 5.4
Paul Naschya, tuota flamengon maan kauhuikonia, on kukitettu ylenpalttisiin määriin kohoavien klassisten hirviörooliensa vuoksi milloin kotitienoonsa Lon Chaneyksi, milloin Boris Karloffiksi. Naschyn vuosikymmeniä kestäneelle uralle mahtuu jos minkälaista b-luokan mörkötulkintaa pölyisestä muumiosta aina Draculan suvun aatelistoon asti. Hänen bravuurikseen näyttää kuitenkin muodostuneen kasa toinen toistaan kömpelömpiä esityksiä ihmissutena, tuona kuuta ulvovana pirulaisena, jonka inhimillisemmän puolen postilootassa luki monasti nimimerkki Waldemar Daninsky. Hykerryttävää Video Nasty -mainetta kanniskeleva (tupla)nimihirviö The Werewolf and The Yeti ei tee tässä suhteessa poikkeusta, vaan esittelee meille yhden jos toisenkin matkamuistelun Waldemar-sedän Himalajanreissulta, tosin kellastuneen kaitafilmin lomakuvia vähemmän unettavassa muodossa.

Lumisten huippujen vuoriston vetonaulaa, Jetiä, metsästävä sankarimme sattuu pahaksi onnekseen hortoilemaan erilleen muusta retkiseurueestaan, sinkoilee sinne tänne, kunnes äkisti voima pettää ja tumpelomme tuupertuu löytämänsä luolaston kovalle lattialle. Silmien jälleen auetessa tajuaa Waldemar pienen pohdiskelun jälkeen olevansa yhä hengissä, mistä sopii kumartaa kahta luolassa elelevää ja miehestä huolehtinutta naista. Kiitos jää kuitenkin lyhyeksi, kun äijäpololle selviää ajavansa kannibalismia harrastavan demonisen tyttöparin seksiorjan virkaa. Jottei leffa siihen stoppaisi, onnistuu Waldemarin tietysti paeta, mutta kärsien neitojen kanssa käydyn kamppailun tiimoilta aina kuun ollessa pyöreä äkillisestä karvan ja hampaiden kasvusta ynnä holtittomasta käytöksestä. Siinä sitten revitellään ympäri Himalajaa, yritetään pelastaa roistokoplan vangeiksi jonkinsorttiseen buddhalaisluostariin jääneitä matkakumppaneita ja otetaanpa vielä viime silaukseksi painimatsi peräti itsensä lumimiehen kanssa. Bravo!

The Werewolf and The Yeti on tasan tarkkaan juuri niin päättömän kanan lentoa, kuin mitä edellinen kappale antaa ymmärtää. Pääpointti on reilusti Nashyn juoksentelussa pitkin valkolakkista maisemaa, muuttuen aina aika ajoin kiertolaisemme ollessa täysi pahaksi susihukaksi. Näyttelijälegendan aiempia aihealueen filmatisointeja katsonut voi pitää tätä vähemmän toimivana ideana, sillä hänhän kauhistuu jo pelkästä ajatuksesta nähdä loputon sarja ponnettomia, tylsiä ja ennen kaikkea itse juoneen mitenkään liittymättömiä ihmissusihyökkäyksiä täysin sivullisten heppujen niskavilloihin. Onneksi perseilyä ja erilaisia "juonenkäänteitä" on kuitenkin tällä kertaa mukana sen verran laaja kirjo Naschyn lahjattoman murinan vastapainoksi, että pahemmanlaatuisilta paukamilta säästytään nippa nappa, eikä elokuva jää Werewolf Shadowin kaltaiseksi selviytymistaisteluksi mielenterveytensä menettämistä (sekä Del Toron Susimiehen mestariteokseksi luulemista) vastaan.

Vaikka klassinen kauhu olisikin ollut innoittajana kuvatustamme siitettäessä, ei espanjalaisen todistusaineiston perusteella kannata jokaista vanhaa myyttiä pitää faktana sitä ensin Naschylta tarkastamatta. Jostain syystä mm. Waldemarin eläinhahmo välistä (tarinan kannalta tärkeässä kohdassa) on ja pysyy, vaikka aurinko olisi kiivennyt jo kuinka korkealle pään päälle, eikä hopeatikarin elottomana pitämä torahampainen ruumiskaan nouse pystyyn puukon irrotessa tämän torsosta. Muutenkin leffan logiikan puute on välistä hyvin hämmentävää, eivätkä tälle linjalle hallaakaan tee kovin erinäköisiksi kuvittelemani, hitonmoisesti aasialaista enemmän valkoista miestä muistuttavat ja armon laukausta anelevan huonosti näyttelevät vuoriston asukitkaan.

Goresta on aina pakollista mainita joku sana, kun on kyse menneinä aikoina kireäsuisten brittien laajan bannilistansa täydentäjäksi päätyneestä pätkästä. Verta ja väkivaltaahan on toki mukana kohtauksessa jos toisessakin ja vaikkei suoranaisesti mistään splatterista parane puhua, nähdäänpä ruudulla välistä melkoisen raa'altakin kalskahtavaa toimintaa nylkemisineen, puukotuksineen ja seivästettyine ruumiineen. Näillä efekteillä tosin on otsassaan se pölypalloakin alhaisemmasta osaamisesta kielivä kastimerkki, eivätkä epäuskottavat ja halvat tehosteet näin ollen edusta karmivaa kuin kamalan tasonsa puolesta. Muukin erikoiskakka on sitä samaa Lidlin taatusta laadusta maha kuralla väännettyä löysäilyä, eikä esimerkiksi ihmissudeksi muuttumista juksaamatta millään erottaisi alkuperäisen Wolf Manin vastaavasta ilman värien mukana oloa. Jännää musiikkia sekä yllättävissä määrin esittämäänsä tienoota muistuttavaa espanjalaismiljöötä on sen sijaan saatu kaikeksi helpotukseksi purkitettua sellainen satsi, ettei tätä loppujen lopuksi ihan täysin amatööritason tuotokseksikaan viitsisi mollata.

La maldición de la bestia, alias Night of The Howling Beast, alias Hall of the Mountain King, alias The Werewolf and the Yeti ei suoraan sanoen näine apuineen olisi millään sitä kahta tähteä kummempaa roskaa, mutta sillä on kuitenkin yksi vahva valtti hihassaan, joka vedetään pöytään hiekan tiputellessa tiimalasissa viimeisiä jyväsiään ja lopullisen korttien tarkastelun ollessa käsillä: jeti! Metsästin tätä leffaa vuosikaudet, ostin sen viimein kovaan hintaan tekstittämättömänä ja dubbaamattomana espanjajulkaisuna Euroopan toiselta laidalta, ja vaikka odotus niin filmin näkemisen kuin itse sasquatchinkin pikaisen ruudulla vierailun suhteen oli pitkä, en voi sanoin kuvailla sitä perverssiä mielihyvää ja käsittämätöntä viileyden tunnetta, mitä aivoni rekisteröivät nähdessään lopulta karvakuonoisen Naschy-vainaan ottamassa senkkaa nenästä itsensä Himalajan isokenkäisen kuninkaan kanssa, vaikkakin vain vajaan minuutin ajan. Pakko sihdata pisteet puolivälin oikeistolaisemmalle puolelle.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 49 Average listal rating (42 ratings) 5.2 IMDB Rating 5.1
Willow Creek (2013)
Rakenteeltaan vähän liiaksikin Blair Witch Projectia mukaileva isojalkaleffa found footage -hengessä. Plagioinnista huolimatta Bobcatin onnistuu rakentaa filmiinsä suorastaan piinaavaa jännitystä. Isojalkaa ei nähdä kertaakaan elokuvan aikana, mikä on suoranainen loistojuttu - voisin vain kuvitella fiilisten romahtamisen CGI-syövän tai naamiasasuisen urpon tunkiessa kameran eteen.

Selittämättömyys on muutenkin elokuvan valttia. Varoitukset metsään menemisestä, telttaan kantautuva naisen itku ja lopussa vilahtava alaston mummo jättävät hyytävän olon juuri siksi, että korven salamyhkäilyt jäävät vast edeskin vaille rautalangasta vääntöä.

Verkkaisesti etenevässä Willow Creekin vihreitä luontokuvia Amerikan kauniimmasta puolesta jaksaa katsella mielellään.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
Isojalkaleffojen maailmassa ei järeämmin liikuta, mikäli tuotos on pohjamutien lokaa - se on enemmänkin sääntö kuin poikkeus. Sen sijaan varsin sekava yllätys onkin, mikäli pökäle sattuu joissakin tapauksissa olemaan kivuttomasti katsottavaa tasoa, todellisen onnenpotkun kirpaistessa persuksia jopa viihdyttäväkin.

Luotaantyöntävästä kansitaiteestaan huolimatta 80-luvun lopun b-pläsäys Demonwarp lukeutuu hämmästyttävästi tähän viimeisimpään settiin. Naurettavan överiverisessä tarinassa sasquatch (joka kerrankin esiintyy ruudulla vähintäänkin riittämiin) lahtaa randomia sakkia (ja jopa pari oleellistakin hahmoa) kuusistossa, varastaa radion ja örisee kuin humalainen. Tähän päälle lisätään vielä bigfootin hälyttävästi lykantropiaa lähentelevää muuntautumiskirousta ja vaeltelevia zombeja a´la Ihmissusi Lontoossa, saatananpalvojaksi hurahtanutta pappia, taivaalta tipahtavaa meteoriittiä, jonkinlaisen jumalolennon hahmon ottanutta avaruuden pirua sekä idioottimaisuuden typerimpänä vammana niin käsittämättömän turhaa naisalastomuutta, ettei tosikaan.

Kauheaa kakkaahan Demonwarp tietysti on, mutta jo sellaisella levelillä, että itse en ikimaailmassa uskalla sitä epäonnistuneeksikaan rainaksi solvata.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 2 Average listal rating (2 ratings) 5.5 IMDB Rating 2.6
"Daddy needs his sugar."

Isojalka hortoilee naisten alushousuja keräten sekä smögää möllien kanssa leirinuotiolla. Erästä poikaa ammutaan haulikolla persuksille ja kun tämän ahterista kaivetaan kuulia, käy karvaturri lempimässä tämän naista teltassa. Keskushenkilön virkaa vetävällä, tyhjyyteen katsovalla toimittajapojalla on Armanin vaipat ja tissejä esitellään sangen auliisti.

Bigfoot's Wild Weekend on ehkä mautonta roskaa ja tarpeeton elokuva, mutta uskon vakaasti jokaisen isojalkarakkaan löytävän siitä ainakin jotain pientä hyvää - ainakin kohtauksesta, jossa sasquatch vetää narulla roikkuvat pikinit päähänsä ja yrittää sitten repiä olutpullon korkkia auki haarojensa välissä, mitä paikalla osuvat järkyttyneet daamit erehtyvät pitämään jonain aivan muuna.

"This movie sucks, if you watch it and enjoy it, then you have problems." -IMDb-kommentti

No on tämä nyt hitto soikoon ainakin tärkeämpi ilmestymisvuotensa pätkä kuin Django Unchained...
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
Peter Cushing tapaa Himalajan kookasmonoisen karvaturvan.

Nimimerkki Tumppumies esitti joskus epäilyksensä mustavalkoisen Hammerin suhteen ja onhan se totta, että vasarointia on jotenkin tylsää seurata ilman studion kaunista väripalettia - vaikka mustavalkokuvaus esim. tässä tapauksessa kaunista onkin. Kuvauksestaan ja jylhistä vuoristomaisemistaan huolimatta lafkan jetifilmi on untenmaille uuvuttavan pitkästyttävä, eikä isojalkaa nähdä kättä lukuunottamatta ennen loppua. Hirviökostyymit ovat toisaalta hienosti tehtyjä ja sasquatchien esiintyminen on unenomainen - tämä saattoi toisaalta johtua myös siitä, että torkuin viimeiset puoli tuntia silmät puoliummessa jossain tämän ja toisen maailman rajaseuduilla.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
Kotimaisen kalkkunamme nimeksi sopisi paremminkin Pekka ja Pätkä jäämiehinä, sen verran kylmäävää touhu tässä osassa on. Esa Pakarinen heittää läppää aivan liian vähän, Masa Niemi puolestaan hokee "asiahan ei minulle kuulu" -partta ihan helvetillisissä mittakaavoissa ja Olavi Virran hahmo on umpiturha, mutta onneksi Anneli Saulin kauneuden vuoksi leffan katsoo peräti liki mielellään loppuun. Lumimies on yllättävän hyvin toteutettu ja parit Pakarisen idiotismit ynnä Pohjois-Navan valloitus riepottavat sekavaa naurua ilmoille, mutta tyhjäkäyntiä ja mihinkään liittymätöntä hortoilua on riesaksi asti. Juoni on sekin muuten aika perhanallisen ennalta-arvattava, eikä lopun tahallisessa pitkittämisessä ole mitään järkeä.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
Jos paskanjauhantaa olisi saksittu pois puolen tunnin edestä, Love in the Time of Monsters voisi olla jopa ihan pätevää eksploitaatioviihdettä. Elokuva jatkoi hämmentävän yhteensattuvasti isojalka vs. zombi -teemaa. Jälleen luontoon lentää jotain moskaa, joka saa elolliset muuttumaan raivotautisiksi lihansyöjiksi. Zombiruton saastuttamat turistikeitaan isojalkapukuiset työntekijät saavat seurakseen zombihirven, -lintuja, -kaloja sekä -jyrsijöitä. Riemastuttavimmassa kohtauksessa tyttö laskeutuu portaita, näkee olohuoneen lattian täynnä eläviä kuolleita oravia ja murmeleita, sopertaa itkien "No, no, NO!" ja saa suuhun tunkevat elikot kimppuunsa. Myöhemmin vielä itse sasquatch rymyää esiin metsiköstä ja alkaa piestä hirviöitä ketoon. Splatter-efektit on toteutettu melko huolella ja teknisesti filkka jopa näyttää elokuvalta. Positiivinen yllätys.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 7 Average listal rating (3 ratings) 5.3 IMDB Rating 4
Dear God No! (2011)
Onhan siinä potentiaalia, että elokuva yhdistää grindhouse-parodian hengessä bikerit, splatterin, naziploitaation ja peräti vielä itsensä isojalankin.

Motoristijengin pahuus vedetään älyttömiin mittasuhteisiin ja etenkin alussa kaiken kornius vielä jaksaa naurattaa, vaikka amatöörimäisyys paistaakin kokonaisuudesta läpi kuin valhe kokoomuslaispoliitikon viattomilta kasvoilta.

Huono maku viedään kuitenkin liian pitkälle vähän ennen tuntia esitettävässä Rape&Revenge meets Inside -raiskausosiossa, joka silmittömässä oksettavuudessaan sai itseni raivon valtaan. Mustan huumorin lisääminen tähän skeneen ei ainakaan auttanut, vaan laittoi enemmänkin pohtimaan ihmistä, joka tälläisen hauskana kokee. Ehkä heitäkin sitten on, minä puolestani näin tämän kohtauksen tiimoilta seuraavana yönä varsin hirvittäviä painajaisia.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
"Ei mutta siis tämä dokumenttihan todistaa että isojalka todellakin on oikeasti olemassa!"

Karkeasti vailla todellisuuden vakuuttelua tylsään seikkailuelokuvaan pseudodokkaria yhdistävä mettäreissu, jossa täytejuttuina näytellään vanhoista bigfoot-legendoista väsättyjä filmipätkiä nuotiotarinoiden muodossa. Jotain ihan hauskaa luontokuvaa on saatu ja Pohjois-Amerikan risukot ovat kauniita, mutta puutuminen ja vitutus tulevat kyllä äkkiarvaamatta tarjoamaan seuraansa tämänkin parissa. Säveltäjä on hanurista ja You Tube -laatu saa pään särkemään. Vain vannoutuneimmille sasquatch-faneille kehtaan tämän retken läpi käymistä suositella, pahintahan filkassa lienee se, ettei se kaikessa jähmeydessään edes ole huonoimmasta päästä genressään.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 7 Average listal rating (5 ratings) 4.8 IMDB Rating 3.8
Mitäköhän meni pieleen, kun istun perjantai-iltana yksinäni tyhjässä asunnossa katsomassa homoseksuaalin isojalan seikkailuja Youtubesta?

Niin, paitsi että Amerikan metsissä elelevää isojalkaa kutsutaankin tässä filmissä jostain syystä jetiksi. Juonesta sen verran, että peräpusikossa vaikuttava kultti uhrailee nuoria miehiä näihin taipuvaiselle takkuturkille. Paikalle osuvasta "teiniporukasta" eräällä on samanlaisia kutsumuksia ja näin alkaa katkera rakkaustarina.

Yeti: A Love Story on samaan aikaan mauttominta ja taidottominta käsivaralla kotivideokameralla kuvattua soopaa mitä vähään aikaan on nähty, mutta selvästi innostunutta sellaista. Käsikirjoituksen teko on epäilemättä ollut jengillä hauskaa, eivätkä ison rahan tuomat probleemat ole vaikuttaneet tämän hirveyden syntyyn.

Rakkaus (etenkin roska)elokuvaa kohtaan näkyy jatkuvassa parodioinnissa, aina absurdeista seksikohtauksista ylivedettyyn splatteriin. En tiedä, onko oikeutettua nauraa miehelle tyydyttämässä sasquatchia oraalisilla nautinnoilla, tai sallitaanko yhtä tähteä korkeamman pisteytyksen antamista tälle roskalle, mutta... on näillä kavereilla sentään suurempi intohimo ja ideapankki asialleen kuin jollain Michael Baylla.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 0 Average listal rating (1 ratings) 4 IMDB Rating 3.7
Muistan aikanaan, kuinka nimimerkki Tumppumiehen kanssa kahlasimme ensin läpi Night Visions -yön, kävimme sitten nykyisin jo kaupunginosaremontin vuoksi suljetussa kalliolaisräkälä Budsissa ja jatkoimme Tumpin kämpille vielä katselemaan, kuinka suutaan pieksevä Busta Rhymes potki Michael Myersia päähän. Koska toiminnan kuuluu iän myötä kiihtyä, reissasimme erään toisen toverini kera EKEK:n jälkeen Manseen pitämään yhteistä pahettamme toteuttanutta isojalkamaratonia.

Rupeaman ensimmäinen pätkä oli niin ymmärryksen ylittävän huono, ettei tälle voinut etenkään lopussa muuta kuin nauraa - nauraa, nauraa ja nauraa. Jollei alussa nopeasti tien yli pomppaavaa CGI-sasquatchia oteta lukuun, takametsien apinaa ei nähdä koko leffassa kertaakaan. Kohtauksessa jossa tämän raatoa silvotaan, on kameran eteen asetettu karvalakki. Syvällä tiheässä metsässä samoavien tyyppien teltan takana näkyvät portaat, mikä on kuitenkin pientä verrattuna viimeisiin kohtauksiin, joissa maisemaa koristavat niin sähkökaappi kuin omakotitalon silhuettikin. Ennen lopputekstejä päästetään jupisemaan myös tiedemies, jonka ruudulle piirtyvästä tittelistä löytyy kirjoitusvirhe ja taustalavasteena olevasta kirjahyllystä pubien kiertämistä käsittelevä opas.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
Isojalkaleffat ovat allekirjoittaneelle guilty pleasure, epäsalainen pahe siinä missä Santot, Solar Filmsin tuotokset tai Visa Mäkisen ohjaukset. Puuttuvaa linkkiä käsittelevät filmit ovat 99% tuomittu jo etukäteen olemaan tylsää, uuvuttavaa ja isoissa määrin epäpalkitsevaa paskaa, mutta silti niiden pariin palaa tasaisin väliajoin aina uudestaan.Legend of Boggy Creek ei tee juuri poikkeusta sääntöön: kauniit luontomaisemat ovat parasta antia ja dokumenttimainen tyyli tuo omat fibansa, mutta loppujen lopuksi puolitoista tuntia tälläistä on aivan liikaa ja kertojaäänen väliin liitetyt bigfootin esiintymiset ovat suolenmutkasta. Filmi perustunee kuulemma oikeaan legendaan alueella vaeltavasta jättiapinasta ja monet rainan näyttelijöistä esiintyvät tässä "itsenään".
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
Katsastamani Bigfoot Terror -julkaisun kuvanlaatu on hirveää ja vuolaan yliampuvasti tapahtumia dramatisoiva kertoja lähinnä naurattaa, mutta Pohjois-Amerikan luonto ja eläimet ovat nättiä settiä ja onpa kameralle pari erittäin koskettavaakin kohtausta vaikkapa auton alle kuollutta ystäväänsä auttavine oravineen saatu. Välistä turhan tylsäksi käyvässä dokkarissa on toki ongelmansa ja materiaalissa esiintyvien isojalkojen aitoudestakin voi jokainen vetää omat johtopäätöksensä, mutta aiheeseen vihkiytynyt ja sopivan blairwitchmaisella metsästysasenteella mielensä ladannut katselija voi saada tästä jotain irtikin.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 6 Average listal rating (4 ratings) 6 IMDB Rating 4.6
Välttämätöntä pahaa yksin puolenyön jälkeen eläinkauhumaratonin päätteeksi katsottavaksi. Taisinpa tämän aikana hieman torkahtaa.

King Kongista matkitussa juonessa kerrostalon korkuinen jeti sulatetaan jääkuution sisältä, tämä ystävystyy parin naisen kanssa (joille tuo jättikaloja) ja viedään jättimäisessä puhelinkopissa suurkaupunkiin. Jättiläinen kuitenkin suuttuu kameravalojen loisteesta ja alkaa laittaa kaupunkia paskaksi, tämän aikana mm. pilvenpiirtäjän julkisivua pitkin kiipeillen.

Karvanaamainen spurgu esittää apinapukuista jetiä, jonka ympärillä on halki leffan joku valkoinen sädekehä. Suurosa filmiä menee kaupungissa riehumiseen ja pahvia sekä styroksia sisältävien rakennelmien tuhoamiseen. Myös hirviön sympaattisuutta ja hyvyyttä yritetään korostaa. Tämä vaan ei kiinnosta, kun koko elokuva on alusta loppuun niin tylsää eksploitaatiokopiota - tokkopa on sattumaa, että Giant of the 20th Century putkahti maailmaan vuosi John Guillerminin King Kong -adaptaation jälkeen.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
Haluaisin niin kovin pitää tästä leffasta, mutten voi. Musiikit luovat karmivaa tunnelmaa ja elokuvan idea lupaa kultatason b-splatteria, mutta lähestulkoon kaikki muu Night of the Demonissa kusee perkeleen pahasti aina näyttelystä kameratyöhön ja käsikirjoituksesta erikoistehosteisiin.

Verta lentäisi muuten suht' kiitettävä määrä, mutta sekin on toteutettu niin itkettävän kehnosti, että tuskinpa edes Kuolleiden talvesta kicksejä saaneet onnistuvat tästä sen suurempia irti repimään. Asiaa ei tietenkään auta, että lähes koko halavatun teos on aivan oikeasti muutamaa pientä hiukan herkullisempaa juttua lukuunottamatta vieläpä puuduttavan tylsää seurattavaa. Poikkeuksena loppuroiskuttelu omaa tökeryydestään huolimatta jonkinmoista asennetta sen verran reippaasti, että hetken jopa harkitsin peräti kahden tähden nakittamista Demonin yölle. Sitten jälleen muistin puolentoista tunnin kuolettavan ankeuden ja palasin järkiini.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
Yhdysvaltain takametsien homoseksuaalin jetin seikkailujen jatko-osassa tapahtuu niin paljon, ettei kaikkea pysty tiivistämään yhteen kommenttiin. Johnny Deppin ja Andy McCoyn yhteiseltä lapselta näyttävä parittaja myy isojalan peffaa betoniviidakon sivukaduilla (elokuvasta löytyy melko mauttomasti myös Raiskauskuja, jonne kireissä hopeapöksyissä tepasteleva jeti eksyy) ja edellisosassa takaapäin vedetty ja lumimieheen rakastunut mies hoitaa pyörätuolissa istuvan veljensä kanssa valkoista, karvaista käsinukkevauvaa. Välistä ollaan strippiklubilla, jossa vauvaksi pukeutunut mies kerää yleisön buuauksia ja toisinaan hurme suihkuaa. Lopummalla jeti pelastaa rakastettunsa tunkemalla jättimäisen molonsa miekan eteen, käsikseen lisätään kaksoisolentoja ja porukka ampuu yökerhossa niin juggaloita kuin piirretyn lumiukon (tämän apaattinen "but I don't want to die..." -repliikki jättää hieman surullisen olon). Sutenööri paljastuu itse perkeleeksi ja sitten matkustetaan vielä Paluu tulevaisuuteen -tyyppisellä aikakoneella. Mälliä lennättävä leffa tuo huumorinsa, hävyttömyytensä ja väkivaltaisuutensa puolesta melko pahasti mieleen Troma-tuotannot: lopussa Uncle Lloydo käykin vielä heittämässä läpät ruudulla.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
Jälleen yksi kuriositeetti: 1950-luvun ruotsalais-jenkkiläinen, Lappiin sijoittuva jetielokuva. Kuten arvata saattaa, meininki on aika jäätävän kökköä, eikä oikein mitään tunnu käyvän ensimmäisen puoliskon aikana. Onneksi karvapukuinen rähinäroope marssii jossain välissä lumikentille ja tarinan kannalta kohtalaisen yhdentekevät avaruusolennotkin pistäytyvät moikkaamassa. Lopulta isojalka sytytetään tuleen ja tämä kaatuu jäyhässä asennossa alas vuorenrinteeltä. Filmille raaputettu pallomainen lentävä lautanenkin suhahtaa toiseen galaksiin ja näin on päivä jälleen pelastettu.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
Tämähän oli yllättävän hyvä! Isojalka ei ole hullummin toteutettu ja filmiä jaksaisi jopa seurata, jollei Tubeen ladattu video olisi nii karmivaa kakkaa jumittamisineen, huonoine kuvanlaatuineen ja välistä ruutuun ilmestyvine hiirineen. Lance Henriksen dokailee iltanuotiolla ja leffasta löytyy myös maailman vähiten vakavasti otettava macho. Toisinaan sasquatch käy heittämässä verta ja mölisee raivareissa vangittuna puun ja autonkuoren väliin.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 8 Average listal rating (5 ratings) 5.8 IMDB Rating 3.2
Boggy Creek (2010)
Boggy Creekin nk. re-make (!). Hienoin hetki oli alkutekstien ilmoitettua, että elokuvassa näyttelee Texas Battle. Tämän jälkeen saimme suurta iloa arvuutellessamme, kuka tai mikä (miehistä naisiin ja koirista autoon) on Texas Battle, kunnes kuvioihin hyppäsi hassutteleva musta vitsiniekka, jonka käteen oli kirjoitettu tussilla Texas. Vaikka tunnelma hieman lässähti arvoituksen selviämisen jälkeen, takasivat menon jonkintasoisen viihdyttävyyden Texas Battlen vinkuminen siitä kuinka hän inhoaa levää ja tämän vaahtokarkkien ahnentiminen nuotiolla. Valitettavasti hetkeä myöhemmin hahmo painuu vessapaperirullan kanssa hihitellen metikköön eikä tule enää elävänä takaisin. Koska kaikenlainen into filmiä kohtaan katosi tässä kohdassa, otimme selville, että Texas Battle näyttää olevan ihan oikea, tunnetuissakin pätkissä esiintynyt näyttelijä ja luimme IMDb-arvostelun, jonka kirjoittaja rähisi asuneensa lokaatiojärven rannalla ja että Boggy Creek on hyvä indie-tuotanto, joka menettää tekijöidensä hoppuilun vuoksi tehoaan puolen välin jälkeen.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 15 Average listal rating (7 ratings) 5.6 IMDB Rating 3.3
Nuotiolla istutaan ja editoija on varmaan vetänyt pienoismalliliimaa koko kuvausajan yksin kotona nyhvätessään. En tiedä, mihin vedetään taiteellisten vapauksien raja, mutta joka ainoan kuvan feidaantuminen mustaan ja äänimiksaus, jossa puhe on ylihiljaisella ja tehosteet räjähtävät äkkiä täysille menevät kyllä kaikella kunnioituksella liian pitkälle. Isojalka ainakin on ihan hyvä ja Lance Henriksen sekoilee kivääri kädessä jossain metsän siimeksessä ja kaikki on jotenkin aika ihmeen tylsää.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 12 Average listal rating (8 ratings) 5.4 IMDB Rating 4.7
(Spoilereita:)

Voi Jeesus ja pari muutakin kaveria, että oli jälleen maailmaa positiivisesti parantavaa tv-kamaa!

Niinkin kutsutun juonen tärkein kuuma piste koostuu toinen toistaan mitäänsanomattomammista ja kilometrikaupalla venytetyistä puheripulikohtauksista, joiden jälkeen nähdään pienehkö pätkä heiluvan kameran (maailman kankein "hirviön silmin" -sarjan voittaja löydetty) rähinää mettiköissä, kunnes taas yksi hiihtäjä tai vastaava kaatuu kanveesiin. Verta tai ruumiita sen sijaan ei nähdä, ja itse coloradolaisen talviurheilukeskuksen lähiympäristöä terrorisoiva isojalkakin jää yhtä mystiseksi, kuin tosielämän vastineensa, eli raajan ja naamavärkin pikavälähdystä enempää valkoista karvapeitettä ei ruudulla nähdä.

Tunnelmaa ei ainakaan kohota ehkä tökeröin näkemäni leffan loppuhuipennus, joka paitsi jättää katsojassa kyteneen poltteen nähdä otus kokonaisuudessaan täysin täyttymättä, myöskin on realistisuudessaan vertaansa vailla: milläköhän HELEKATIN logiikalla tekijätiimi on päätynyt suksisauvan olevan juuri se oikea ase jetin voittoputken kepittämiseksi?

Ei voi kuin virkkoa Snowbeastin olevan yhdentekevyydessään aika vertaansa vailla ja sen verran epäonnistunut sasquatch-filmaus, että se jää kakkoseksi jopa saman aiheen kimpussa pelaavalle Night of the Demonille, ja se jos mikä on aikamoinen suoritus sinänsä.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 1 Average listal rating (1 ratings) 3 IMDB Rating 4.2
Ape Canyon (2002)
"Rape isn't funny--Unless Bigfoot is doing it!"

Törkyilyä, sikailua, perseilyä... Isojalka raiskaa naisia, jotka rakastuvat tähän. Sitten rumaakin rumempi pallinaama käy ähkien paskalla, isojalka nyplää nännejään ja vetää käteen ja tämän yllättävien poikien selkärangat murtuvat tappelun aikana reilut kymmenen kertaa rusahduksista päätellen. Voittaja myös kusaisee uhriensa päälle. Jossain kohtaa karvakaveri vääntää paskaa ja vetää pallinaamaa hanuriin, joka myös myy sydämensä apinamiehelle. Herkässä loppukohtauksessa karvatassu ja tyttö panevat itsensä hengiltä ja näiden sielut vaeltavat käsi kädessä metsään tiheyteen.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 0 Average listal rating (1 ratings) 3 IMDB Rating 5
Howls (2011)
Niin, unohdin mainita maratonin isojalkaelokuvien olevan auteur-pläjäyksiä liki kaikki tyynni, eli sama jätkä on vastannut yleensä niin ohjauksesta, käsikirjoituksesta, näyttelystä, leikkauksesta, tuottamisesta kuin mahdollisesti muutamasta muustakin jutusta. Howls ei ole poikkeus ja tässä tapauksessa vastuuhenkilö myös tosiaan uskoi olevansa suuri taiteilija.

Intron lumisella junaradalla tapahtuva pitkä tepastelu pohjustaa meininkiä hyvin: suurin osa pätkästä laahustetaan haikean musiikin saattelemina rauhaisissa yleiskuvissa vailla mitään hoppua. Haahuilun syynä on sohvalla nysväävän polttariporukan skutsiin karkaava koira, jonka hännille lähtenyt kolmikko ei löydä haukkua, mutta törmää murhaavan pitkän hortoilun jälkeen itseensä isojalkaan ja tämän jälkikasvuun. Oikeastaan tämä kohtaaminen on elokuvan kaunein kohta, pöpelikön peikkojen jäädessä tuijottamaan ihmisiä hetkeksi silmästä silmään ja sitten kadotessa takaisin omille teilleen.

Vaikka surumielisyyttä ja jonkinlaista kunnianhimoa löytyy, on pätkä kammottavan tylsä ja laahaava, jonkinlaista vasemman jalan pikkuvarpaalla loihdittua Tarkovski-kopiointia. Lopulta päästään taas alkuasetelmiin talvisille kiskoille, joiden funktion vaativa artisti jättää katsojan itsensä selvitettäväksi. Howlsista löytyy myös yksi pitkän linjan näyttelijä ja se voitti jonkun palkinnonkin, arvatenkin tekijöiden itsensä perustamilla festareilla.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 1 Average listal rating (2 ratings) 3 IMDB Rating 3.9
The Sighting (2016)
Voi mörkö ja mäkäräiset... Tämä oli nyt se "Blair Bigfoot Project" ja sellaisenakin pettymys. Välkkyvän rec-valon korostamalla käsivarakameralla kuvataan hädin tuskin mitään ja meininki on sitä samaa luokkaa kuin aina ennenkin. Isojalkapoppoo tulee seisoskelemaan maantielle, sitten porukkaa revitään palasiksi ja lopulta hengissä selvinnyttä, kulmakarvansa vastoin saamaansa oppia ("ole aito") nyppinyttä jannua epäillään murhaajaksi. Kaverini hihkaisi lopussa "TISSIT!", koska ei ollut kiinnittänyt ilmeisesti mitään huomiota leffan alkuun. Sääli että tunnelmaa rakennetaan paikoitellen metsäkohtauksissa ihan asiallisesti ja savukoneen varjostamat pimeät kuusikot tuntuvat kerrankin uhkaavilta, vaaroja sisäänsä kätkeviltä miljöiltä.

Parhaassa kohtauksessa tappamisesta seonnut kaiffari tunkee maantien huoltoaseman kellariin, minkä seinällä olevasta valokuvasta siirrytään koulun luokkahuoneessa olevaan takaumaan, jossa myhäilevä opettaja selostaa ilkikurisille oppilailleen, ettei kyseessä ole isojalka vaan sasquatch. Tässä tilaisuudessa on mukana myös lehdistö, eli yksi hikinen äijä, joka napsii maisterista kuvia kamerallaan naama rasvaisena. En tiedä onko kyseessä huolestuttavin vai hauskin asia, mutta huomasimme nauravamme näille filkoille aivan yhtä paljon kuin kännissä, vaikka riensimme nyt kujanjuoksua alkoholittoman oluen voimin.

Oliko muuten tämän aikana, kun katsoimme findieläisen bigfootpornolyhärin.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 3 Average listal rating (3 ratings) 2 IMDB Rating 2.5
Night Claws (2012)
Ensin muija kävelee baariin ja tälle työnnetään käteen tuoppi, josta nainen ei maksa. Seuraavassa kuvassa stobe katoaa ja hän alkaa tarjoamaan paikalliselle juoppojääkärille mukeja, joista doku ottaa aina yhden huikan ennen kuin saa uuden eteensä. Välillä nähdään uskomattomia isojalkakostyymejä (ei ne ihan paskoi voi olla, ku suutkin liikkuu) ja punajuuren värisen Reb Brownin kamalin alisuoritus, mikä on kyseisen näyttelijänkin kohdalla jo aikamoinen saavutus.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 1 Average listal rating (1 ratings) 3 IMDB Rating 3.1
Joukko teinejä lähtee retkelle metsään, missä riehuu isojalka. Taustalla pauhaa lopun parempia melodioita lukuunottamatta aina yhtä kivasti korviani hivelevä teinirock, kuvaus ja leikkaus ovat kauheaa, näyttelijöiltä taisivat jäädä vuoden -07 joululahjat saamatta ja mikään ei kiinnosta ketään. Elokuvan selkeä arvo onkin suhtkoht näyttävällä gorella ja tisseillä, mutta kun niihin jälkimmäisiinkään ei itse pääse käsiksi, niin voi herran terttu että jaksoi olla viihteentäytteiset 90 minuuttia. Ylimääräinen puolikas sliipatun teinifägärimurhaajan lisäksi mukana kuitenkin olleesta, nahkarotsia ja sirppiä (?!) kantavasta bigfootista, sekä parista amatöörikuvaajan huipputaidoista huolimatta onnistuneesta harmahtavasta metsäotoksesta.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
Napsailin juuri giniä ja mehua kun ensimmäinen CGI-isojalka marssi ruudulle. Voin muuten vannoa, että melkoisella paineella se juoma suustani roiskui.

Time-lapset ovat pirullisen rumia ja Pallinaaman tytölle antama "vien sut himaan" -lupaus on uskottava kuin juoppo vannomassa elämäntaparemonttia. Rankan luokan martyrismia sisältävä elokuva muuttuu puolivälin tienoilla hetkellisesti Home Aloneksi, jonka jälkeen seuraa huikea kilpajuoksi jetin kanssa. Kantapäillä viilettävä isojalka tosin päättää pysähtyä pitkälle kusitauolle heti erään karkulaisen kaatuessa ja muun ryhmän seisahtuessa tällöin neuvonpitoon. Ilkeää räkänaurua on laskettava viimeistään niillä hetkillä, kun muija laskettelee lumilaudalla suoraan helikopteriin ja perässä viipottanut sasquatch jää roikkumaan vispilän jalaksiin.

Älkää käsittäkö väärin, Deadly Descent on hölmöydessään liki ylivoimaista kalkkunatarhausta ja genrensä ehdottomasti paras yhden tähden teos tähän mennessä. Kyllä tämä riemukkuudessaan esimerkiksi Domen paskimmat mennen tullen myssyttää. Samaan malliin vaan ja Suomi tulee vielä olemaan iso sana roskatunkiomarkkinoilla. Hyvä Suomi! Suoooomiii!!!
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
No nyt! Tässä oli panostettu logon fonttiin ja yhteen-kahteen kamera-ajoon - eikä sitten itse asiassa yhtään mihinkään muuhun. Alussa pyöräpajalla jok'ikinen julisteiden teksti ja pärstä on blurrattu, minkä ohella kohtaukset pätkivät puutteellisen rendauksen vuoksi paikoitellen pahasti. Myös ääni oli nauhoitettu kameran mikillä, mikä kuulosti juuri siltä kuin pitääkin. Elokuvassa oli twistiä twistin perään ja uitetun rotan sekä Bram Stokerin Draculan ihmissuden risteytykseltä näyttävä isojalka, joka muuttaa uhrinsa zombeiksi plus kaasutankki, jota ei monista lupaavista tilaisuuksista huolimatta räjäytetty. Lopulta kaikki paljastuu uneksi unen sisällä.

Normaali ihminen katsoo vain kolme bigfoot-elokuvaa kerralla. Muuan seurassani viime aikoina tuntemattomasta syystä viihtynyt gimma totesi ystäväpiirini ajankäytön olevan hieman sairasta ja kysyi, enkö pelkää mielenterveyteni puolesta. Toverini Jeremias tokaisi puolustukseksi, ettei tällaista tehdä kuin kerran vuodessa.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
Ukko katsoo haudanvakavana muijaa vetämässä housuja jalkaansa ja haistaa sitten ärtyneenä kainaloaan. Äkisti isojalanmetsästyspoppoon kapteeni huutaa "MAD DOG!" ja kaikki juoksevat kyseistä kuolasuuta pakoon lautahökkeliin. Eräältä tytöltä pursuaa pakarat minishortseista. Naiskaksikko pitää kiinni ladon ovea, jonka useammastakin raosta saksanpaimentaja mahtuisi leikiten sisään. Lopulta schäferiä ammutaan ja tämä makaa maassa läähättäen ja hymyillen, ihan kuin joku olisi juuri käskenyt "paikkaa".

"RUN GIRL RUN!" Tämä dialoginpätkä tuo etäisesti mieleen sankarimme Forrest Gumpin. Sitten nähdään klippi, jossa läski istuu huussissa paskalla lukien alusvaatemainoksia ja isojalka hyökkää tämän kimppuun reiän kautta. Sasquatch myös kurkkailee pensaissa POW-vinkkelistä, käyttää yllättävän surkeaa naamiaiskaupan gorillapukua ja näyttäytyy joka ikiselle metässä patikoivalle. Tästäkin huolimatta koko seurakunnalla herää epäilys tyttöjen kertoessa tarinaa karvanaamaan törmäämisestä. Lopulta käy ilmi, ettei otus olekaan mikään hirviö, vaan ihan kiva luonnonlapsi.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 14 Average listal rating (6 ratings) 3.7 IMDB Rating 4.5
Blair Witch -tyyliin tehty isojalkaleffa, jossa mahdollinen sasquatchin kyrpä löytyy mökissä olevasta lasipurkista.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
(Pieni spoilerivaroitus)

Nyt tuli taas näitä bigfootailuita kolutessaan nähtyä jotain sellaista virkkausta, ettei olisi heti uskonutkaan. The Legend of McCullough's Mountain (jonka nimi käsittääkseni myöhemmin syystä tai toisesta muutettiin Blood Beast of Monster Mountainiksi) koostuu nelisilmäisen tissiposken vaahtoamisesta isojalkojen olemassaolon vakavuudesta (verraten legendaa mm. siihen, että vuorigorilloitakin pidettiin jokunen aika sitten taruolentoina) ja otuksen nähneiden ihmisten haastatteluista, joiden välissä ilmeisesti katsellaan "parhaita paloja" vuoden -65 The Legend of Blood Mountain -rainasta.

Rillipään jutut ovat semikiinnostavia ja itseäni ainakin isojalkafanina ilahdutti kuulla esimerkiksi entuudestaan tuttu tarina kahden turkismetsästäjän kohtalosta Pohjois-Amerikan metsissä. Mukana olevat komedialliset ja hilpeillä musiikeilla varustetut leffanpalat ovat sen sijaan sydäntäsärkevän onnetonta materiaalia, jossa sasquatchia ei turhaan näytellä. Ainoa ilonpilke tästä rupeamasta lähteekin lopussa, jossa isovarpainen kaverimme viimein grillataan niin ikään liekinheittimellä.

Kokonaisuutena ei pahiten takkuilevaa bigfoot-kamaa, muttei todellakaan mikään viihdyttävyyden riemuvoittokaan.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 2 Average listal rating (2 ratings) 2 IMDB Rating 3.7
On morfiiniaika. Assault of the Sasquatch on köyhän miehen Hyökkäys poliisiasemalle, isojalalla höystettynä. Kyttiksen asearsenaali koostuu jostain kepeistä ja vastaavista, sillä muuan sekopää ehti varastaa kaikki pistoolit. Filmissä on perhosveitsiä heiluttava nainen, joka ei ole strippari vaan eksoottinen tanssija ja muistaakseni jokseenkin gorea ihmisten hajotessa tuhannen palasiksi. Jossain välissä filmi tuntuu saavan predatormaisia viboja sasquatchin tappaessa vain miehiä, kunnes örkki repii myös naiselta jalat irti. Parhaiten mieleen jää autokorjaamokohtaus, jossa apinan näkevä parittaja solvaa tätä sen enempiä ihmettelemättä muistaakseni läskiksi ja karvaiseksi tyypiksi. Kun pimp sitten on märkä läiskä betonissa, toteaa prostituoitu, hänkään sen enempiä ihmettelemättä, tyyliin "thanks" ja potkaisee sutenöörin jäännöksiä.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 10 Average listal rating (6 ratings) 2.8 IMDB Rating 3.3
Hämärää paskaa. Opiskelijaryhmä lähtee opettajansa johdolla tämän metikössä inkkaripalvelijansa kanssa asustelevan kaverin tupaan tarkoituksenaan ottaa fotoja alueella hiippailevasta isojalasta. Kohta puskista alkaakin löytyä ruumiita, puhelimet hiljenevät ja...

...Shriek of the Mutilatedin katsastaja, mahdollisesti ennenkin jetin amerikan serkkua esitteleviä leffoja nähnyt, kiljuu viimeisillä voimillaan kauhusta juuri ennen nääntymistään tylsyyteen. Hirveitä tehosteita, huonoa kuvaamista ja karmean surkea loppuratkaisu rankaisee sitä poloista, joka tämän jaksaa nukahtamatta päätökseensä katsoa. Kehno bigfoot ei paljoa naurata, eikä edes metsämaisemien kauneutta osata hyödyntää filmin ainoana mahdollisena valopilkkua. Ei tästäkään alagenrensä tuotoksesta suomeksi sanottuna mitään hyvää vain keksi.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
Amerikkalaiseen jalkapalloon kytköksissä olevan nuorisoporukan lentokone räsähtää keskelle kylmintä Himalajaa. Henkiinjääneillä alkaa tunteita lämmittelevä selvitymisoperaatio jäisessä vuoristossa, jossa on kyllä pulaa niin ruoasta kuin lämmöstä, muttei kuitenkaan turmalaisia mieluusti poskeensa pistävistä lumimiehistä.

Scifi Channelin tuottama tv-leffa Yeti: Curse of the Snow Demon on sydämeni sulattavasta aihevalinnastaan huolimatta yksi härskeimpiä tekeleitä, mitä viime aikoina on tullut tsekattua. Lähiöjuopoilta näyttävät jetit eivät aiheuta olemuksellaan niin pelkoa kuin nauruakaan ja kohdat, missä hirviöt vieläpä loikkivat Super Marion lailla tietokoneanimaationa, pistävät viimeistään vakavaksi. Mitään jännitystä ei mistään muustakaan osa-alueesta voi tietenkään repiä, vaikka filmi yrittääkin esittää rankkaa runsaalla huteran splattermateriaalin viljelyllään.

Näyttelijät ovat paskimmista paskimpia, eivätkä onnistu esittämään mitään tunteita edes joutuessaan nälkiintyneinä turvautumaan kannibalismiin, saati nähdessään kauan odottamansa pelastuspartion saapuvan vihdoin noutamaan heitä valkeasta helvetistään. Juonta voi kiitellä sen yksinkertaisuudesta, mutta hatarahan tuokin mihinkään liittymättöminä introineen, sekä äkisti vuorten seassa lentelevine ilmavispilöineen kuitenkin on. Pätkän kauheinta antia ovat kuitenkin jokainen umpiamatöörimäisesti tietsikalla väsätty toimintakohtaus. Itse olin ensiminuuttien kohdalla hilkulla luulla seuraavani elokuvan sijaan sittenkin jonkun toistasoisen konsolipelin välivideota.

Yetillä olisi useampi kymmen vuotta takapakkia ollut mahdollisuutensa aivottomana roskapläsäytyksenä, mutta nykytaidon, tiedon ja osaamisen astuessa kuvioihin ei ole vaikeaa arvata jo dvd:n kansipaperin perusteella lopputuloksen olevan tällä kertaa jostain aivan muusta onkalosta.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
Huonon leffan katsominen voisi olla antoisampaa, jos kuvasta saisi edes jotain selvää. Ron Jeremy vetää pienen roolin ja isojalka joltain käden irti. Lopussa sumuisten vuorten peto sytytetään palamaan ja jää mönkijän alle. Miksiköhän sitä ei koskaan ota virheistään opiksi, vaan palaa tämän genren pariin aina uudestaan ja uudestaan?
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 13 Average listal rating (6 ratings) 2.2 IMDB Rating 2.6
Ällistyttävä teos, pelkässä pahassa. Elokuva on tylsä kuin barbaarin pääkoppa, mitään ei tunnu tapahtuvan ja musiikki vain korostaa paikallaan junnaavaa tunnelmaa. Kuvanlaatu on rakeista ja sameaa, ja valaistukseen on panostettu ilmeisesti halpahallien leluosastoilta löytyvällä taskulampulla, mikä ei myöskään nostata intoa kidutussession jatkumista kohtaan.

Leffan tarina, jos sellaisesta nyt ylipäätään voi puhua, on täysin toisarvoinen syy kapakassa istuskelulle, metsässä samoilulle ja aina välistä aivoja rassaavan isojalan karjunnan kuuntelulle. Itse sasquatchit ovat onneksi lumipallomaisine ulkokuorineen onnistuneesti maskeerattuja ja niitä jopa näytetäänkin pätkän aikana kohtuullisesti. Tämä jääkin The Capture of Bigfootin ainoaksi riman ylittäväksi asiaksi, ellei sitten tekstistä vastuussa olevan tapaan satu löytämään mitä oivallisinta huumoria kohtauksesta, jossa yltiöpaha (ja unohtumattoman huonoilla näyttelijänlahjoilla siunattu) puuttuvan linkin vangitsemiseen tähtäävän metsästysretken rahoittaja kumauttaa toheloinutta alaistaan nyrkillä niin kovaa, että iskun vastaanottanut lentää monen metrin kaaressa sirpaleiksi pirstoutuvan ikkunan läpi lumihankeen.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 2 Average listal rating (1 ratings) 2 IMDB Rating 2.3
Isojalkaleffoja tuntuu yhdistävän se, että ne ovat melkeinpä kaikki paskoja. Niin myös Return to Boggy Creek, lapsosille pienille tarkoitettu hurjistelu, jossa isojalka vetää venettä jossain rämeellä niin epäselvällä kuvanlaadulla, että oikeastaan siinä pimeyden keskellä voisi käydä mitä vain. Mulla oli tän aikana aika harvinaisen tylsää, enkä pahemmin itse filmiin jaksanut keskittyä. Titityy.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 7 Average listal rating (5 ratings) 1.4 IMDB Rating 2
Miksi?

ET:tä imitoivassa kanadalaisessa To Catch a Yetissä metrin korkuinen lumimiesnukke pakenee metsästäjiään kunnon perheen omakotitaloon. Lystikkäitä kommelluksia seuraa lämpimälle allergisen jetin viilentyessä Pepsillä täytetyssä jääkaapissa (melkoisen sähkölaskun saavat, kun jättivät oven auki) ja pomppimalla sängyllä - jälkimmäisen kohtauksen animointi on muuten ehkä elokuvahistorian viimeisten kolmenkymmenen vuoden heikoin esitys ja saa mieleen, eikö tuota aktia olisi voinut mieluummin toteuttaa vaikka naruilla tai sitten ihan pehmolelua ilmaan paiskomalla?

Itse asiassa rotanhäntäisen isojalan seikkailut ovat jotain niin käsittämätöntä kökkökakkaa, että filmi alkaa huonoudessaan tuntumaan liki hyvältä. Ikävä kyllä kestoa on aivan liikaa ja koomisimman sonnan sekä 45 katseluminuutin jälkeen loppuanti tuntuu koostuvan lähinnä pullean pojan lesoamisesta. Viimein jetit heiluttavat käsiään hyvästiksi ja ainut allekirjoittaneen aivovauriota minimoinut asia taisi olla pitafalafelin ja sipulirenkaiden mielihyväkeskukseen vastamyrkyksi lähettämä dopamiini.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 3 Average listal rating (2 ratings) 1.5 IMDB Rating 6.3
Ensin oli yksi, sitten useita. The Sasquatch Huntersissa ei siis nähdä vain isojalkaa, vaan peräti kokonainen armeijallinen niitä. Ovat aika rumia.

Muistin että tässä olisi ollut Lance Henriksen. Eipä ollut ei. Miksihän virheistään ei opi, vaan näiden könttien tykö tulee aina uudelleen palattua?
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
Genrensä parhaimpiin maskeerauksiin lukeutuva isotassu. Porukkaa retkeilee metsässä ja en oikein yhdistänyt näiden hemmojen ja sasquatchin kohtaamista samaan janaan. Kaiken huipuksi Curse of Bigfoot taitaa muuten vieläpä olla väritetty editointi jostain 50-luvun pökäleestä tai jotain? En ymmärrä, enkä usko tekijöidenkään paljoa hiffanneen.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 4 Average listal rating (4 ratings) 1.8 IMDB Rating 2.7
Kohtaus kohtaukselta isommaksi ja kökömmäksi muuttuva isojalka seikkailee Mount Rushmorella, saa tykinkuulasta ja potkaisee Alice Cooperin helvettiin. Ei tätä voi kuin vihata.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 5 Average listal rating (3 ratings) 5.3 IMDB Rating 3.5
Kotkan meripäivät -meemin "jälkeen"-äijältä näyttävä herttainen isojalkalapsi on huolissaan luonnosta elokuvassa, jossa oikeus voittaa ja metsää raiskaava yrittäjäparka saa nenilleen. Jos eksploitaatiossa monet kliseet on helppo antaa anteeksi, mitään sen vaivaannuttavampaa ei taida ollakkaan kuin mielikuvitukseton lasten eksploitaatio. Harry and the Hendersonsia ja E.T.:tä plagioivan filmin pääosista löytyy suloinen, alati mäkättävä perhe, johon kuuluvat yh-äiti, huivikaulainen koira, pikkutyttö, ala-asteikäinen poika ja koko ysärin yhteen ihmiseen tiivistävä teinijannu. Ajatus oli, että tämän katselu aamuviiden aikaan olisi ollut jonkinlaista huutonaurua, mutta pesukarhun vitut, pakko se oli jättää kesken ja katsoa aamulla loppuun, kun kellään ei tuntunut olevan hauskaa. Little Bigfootille löytyy myös jatko-osa, josta ilmeisesti tulee lajissaan ensimmäinen legendaaristen isojalkamaratonien historiassa.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 0 Average listal rating (1 ratings) 2 IMDB Rating 2.9
Found footagea tähän väliin. Porukka hakee isojalalla rahastavasta kylästä kahvikupit ja lähtee metsään kuvaamaan legendaa, joka koituu näiden kohtaloksi. Lienee turha mainita, että elokuva noudattelee Blair Witch Projectin kaavaa tunnontarkasti. Pusikoissa ja luolissa hillumista kuvataan tunnontarkasti vailla kiirettä minnekään ja lopussa Syvä joki -tyyliset heinähatut vetävät viimeistä jätkää hanuriin. Bigfoot Countyssa opitaan myös vaihteeksi, että olio on Himalajalla jeti, Kanadassa sasquatch ja Jenkeissä isojalka - jos joku ei tätä vielä tiennyt. Muutakin voisi toki vielä höpistä, muttei mitään kovin oleellista. Ai niin, yhdessä kohtaa nainen huitaisee ärtyneen näköisenä hyttysen kasvoiltaan, mikä on genren harvoja viittauksia tukaliin kuvausolosuhteisiin.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 0 Average listal rating (1 ratings) 2 IMDB Rating 3.9
Isojalkamaratoni osa kolme alkoi perinnetietoisesti Tampereella "heti" EKEK:n jälkeen - tai ainakin melkein, nukuimme kaverini kanssa näes "hetken silmiä lepuutettuamme" pahasti pommiin ja lopulta ensimmäinen filmi saatiin pyörimään vasta myöhään iltapäivästä. Se oli sitten muutenkin niin mielenkiintoinen pläjäys, etten suoraan sanoen muista elokuvasta kuin muutamia väläyksiä. Möllilauma painelee metsään ja säikähtää yössä mölisevää karvakaveria niin pahasti, että tätä päätetään ampua. Sitten tyypit vahingossa laittelevat toisiaan hengiltä ja tekevät itsareita. Jos rehellisiä ollaan, on sasquatch lopulta syytön yhteenkään veritekoon. Ainut varsinainen hyökkäys tapahtuu ihmisten provosoinnin myötä ja tällöinkin otus vain paiskaa puunrungon äijän jalalle. Lopulta viimeinen muija näkee painajaista metsän jäpikästä jahtaamassa häntä takaa sairaalan vessassa ja herää sairasvuoteelta teräsrenkula ranteensa ympärillä. Kun isojalkaakaan ei välähdystä enempää nähdä herää kysymys, oliko kaikki sittenkin psykon flippailua? Hyvin tärkeitä asioita.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 4 Average listal rating (4 ratings) 5 IMDB Rating 7.5
Nyt se on todistettu: isojalka on olemassa!
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 7 Average listal rating (7 ratings) 4.6 IMDB Rating 3
Half Human (1958)
Ishiro Hondan jetileffasta editoitu jenkkiversio, josta on leikattu tunti kestosta, taustalle lisätty kertojaääni ja pappa-Carradine pistetty mölisemään jparin ukon kanssa johonkin pikkukopperoon. Luonnollisestikaan en vielä ole ehtinyt katsoa alkuperäistä versiota, jota odotan tämän tylsyyskuoleman jälkeen valtavalla innolla.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 9 Average listal rating (3 ratings) 4.3 IMDB Rating 4.6
Nämä 1970-luvun isojalkafilmit ovat muuten niitä huonoimpia. Tyylilleen uskollisesti kuvasta ja äänestä ei saanut mitään selvää eikä muutenkaan oikeastaan yhtään mitään tunnu tapahtuvan. Elokuvasta löytyi ainakin ruokapöytäkohtaus, minkä ohella tämä aloitti kirouksen, jonka seurauksena alkoi ruudulla aina tapahtua jotakin yrittäessäni ikuisuuden jatkuneen tylsyyden keskellä käydä vessassa. Tässä oli joku skene, missä sasquatch vilahti nopeasti ja jonka tästä syystä kelasimme ruudulle joku kolme kertaa.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 5 Average listal rating (1 ratings) 2 IMDB Rating 5.2
Tämä "isojalkaleffa" on kyllä sellainen ison Hohhoijaan viritelmä, että Capture of Bigfootkin alkaa jo tuntua sen karvaisella rinnalla uskomattoman viihdyttävältä rainalta.

Talviyön kauhunhuutojen "pointissa" joukko "nuoria" lähtee keskellä korpea sijaitsevaan tönöön pölöttämään kauhujuttuja, jotka sitten esitetään tässä lomassa katsojalle. Ensimmäisessä storyssa heiluskelee joku sasquathchin tapainen, josta näkyy peräti melkein käsi, toisessa pösilökolmikko hiipii autiotalossa rasahduksia säikähdellen ja kolmannessa muija menee sekaisin päästään ja alkaa heilutella puukkoja ja puikkoja.

Kohtauksia yhdistää toisiinsa lähinnä laiton summa viiksekkäitä miehiä ja sanoinkuvaamatonta tylsyyttä, jota ei paranna edes Screams of the Winter Nightin katsominen aamun pikkutunneilla säkkipimeässä. Kuvanlaatukin on sellaista puuroa, että edes pohjoisemman Amerikan luonnonmaisemista ei pysty nauttimaan. Ja missä vatussa se isojalkakin koko touhun ajan tupeksi?
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 5 Average listal rating (3 ratings) 2.7 IMDB Rating 2.3
Bigfoot (1970)
Nyt saa kyllä turhempaa ja väkinäisempää elokuvaa hakea. Moottoripyöräposse heiluu jossain takametsissä ja isojalan kaapattua yhen jengin muijista koko tienoo alkaa metsästää karvakasaa. Mukana otuksia on kokonainen perheellinen plus joku vuorilla elelevä überpaha kunkkujalka, joka yhessä kohtauksessa painii karhunkin kanssa. Koko tekijäporukasta kuvaajasta säveltäjään ja näyttelijöistä ohjaajaan paistaa asenne "tehään tää nyt mahollisimman nopeasti pois alta", monessa tv-leffassakin on enemmän niin tempoa kuin yritystä ja tiedä johtuisiko elokuvasta Billy the Kid vs Dracula, mutta John Carradinen muikea pärstä osasi masentaa ihan helvetisti aina pamahtaessaan ruutuun. Puvustuksen heikkolaatuisuudesta ei kai tartte ees pukahtaa.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
Load more items (7 more in this list)

My top list for bigfoot and yeti films. I mess around in Finnish.

Added to
Related lists

TV Terror
3 item list by Fernando Braga
1 votes
Pure Terror
50 item list by EarlySparker
3 votes
Tales of Terror - 200 Classic Horror Movies
200 item list by MovieCat
7 votes
Películas favoritas de terror
31 item list by axelalviso
3 votes
Terror
13 item list by Christian
Terror
104 item list by Alan Ongaro
Terror en octubre.
31 item list by Yad
Terror 90's
12 item list by Alan Ongaro
2 votes
Terror in Resonance fancast
5 item list by Godofthenerds
2013...Year of Terror
28 item list by Drako Z
18 votes 6 comments

View more top voted listsPost comment


Insert image

drop image here
(or click)
or enter URL:
 link image?  square?

Insert video

Format block