Explore
 Lists  Reviews  Images  Update feed
Categories
MoviesTV ShowsMusicBooksGamesDVDs/Blu-RayPeopleArt & DesignPlacesWeb TV & PodcastsToys & CollectiblesComic Book SeriesBeautyAnimals   View more categories »
Listal logo
9
vote
177 Views    Share:

Read in 2018

Book list created by Kurkkuharja Avatar

Add header image

Choose file... or enter url:
Sort by: Showing 2 items
Rating: List Type:
January/tammikuu

Ei se ollut tämä laitos, vaan Otavan Seven-pokkarina julkaisema hienompi kokoelma, jossa on joku varis kannessa. En pysty oikeastaan nyt kirjoittamaankaan kuin vaivoin, sillä leikkasin eilen veistä teroittaessani kauniin vekin sormeeni, joka äsken papereita tonkiessani purskahti jälleen auki ja koska en omista laastaria, on kädessäni tällä hetkellä viiden sentin pituinen kankea tuppo vessapaperia ja maalarinteippiä.

Täydellisissä kokoelmissa on omia vikojaan, kuten huomasin jo Poen tapauksessa. Vaikkakin nämä viat ovat enemmänkin henkilökohtaisia, olisin silti valmis väittämään myös Kafkan tuotannon olleen laadultaan mäkistä. Itse sain osasta juttuja suoraa euforiaa, toisten ollessa pikkunäppäriä tai huvittavia, kun taas jokunen prosentti oli aivan kamalaa jaarittelua ja tervanjuontia. Jostain syystä juuri näitä tympeitä saman asian paikallaan polkemisia oli myös venytetty kymmenien sivujen mittaisiksi... Onneksi viimeinen, pitkähköksi paisunut novelli Pesä jättää lopulta positiivisen maun suuhun, vaikka ehdin jo edellisen koiratarinan parissa kirota tapaani käyttää aikaa niin pahasti, että harkitsin jossain välissä jopa tylyä seuraavaan stooriin pomppaamista.

Rakastan silti Kafkaa parhaimmilla hetkillään niin paljon, että turha kai sitä on jäkättää.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Owned Wanted Read Custom
January/tammikuu

Löysin kirjan sattumalta Kavin kirjaston kauhuhyllystä etsiessäni Hammer-lukemistoa. Nopeasti nautittava teos koostuu Vlad Tepesin ja Stokerin Draculan historiikeista, minkä ohella käydään läpi hahmojen taivalta populaarikulttuurissa. Esimerkiksi Dracula-turismia ja tauluihin salakätkettyä Vlad III:ta käsittelevät osiot ovat mielenkiintoisia, mutta videopeliluvut kiiruhdin läpi konekivääritahdilla, koska - noh - olen kokenut jonkinlaista intoa moisia kohtaan viimeksi kymmenisen vuotta sitten.

Mitään uutta tietoa aiheesta ei siitä aiemmin lukeneelle tunnu irtoavan, minkä ohella teksti on välillä amatöörimäisehkösti kirjoitettua, sisältäen ärsyttävimmillään myös täysin turhaa toistoa. Kyseenalainen on myös Hovin keräämä lista Dracula-leffoista, joista on erikseen tähdellä korostettu "ne elokuvat, jotka eivät ole suoria adaptaatioita kirjasta, mutta joiden pääosissa on selkeästi Stokerin luoma hahmo". Tähtimerkin ovat saaneet mm. molemmat Nosferatut, muttei kuitenkaan Al Adamsonin Verimessu, jossa Dracula ja Frankensteinin hirviö mättävät toisiaan kilon paloiksi... Mielenkiintoista on myös Hovin käsitys siitä, että historiallinen henkilökuva Vlad Tepes (1979) olisi jostain syystä yhteyksissä Stokeriin...

Kiitosta kuitenkin maalauksia, patsaita ja rakennuksia esittelevistä valokuvista. Loppuun on vielä koottu kasa venäläisiä ja saksalaisia legendoja Valakian valtiaasta, mitkä tuttuun tapaan saavat olon huonommaksi kuin yksikään splatter-elokuva konsanaan.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Owned Wanted Read Custom

Added to
Related lists

Book Reading 2016/2017/2018
67 item list by Joe
22 votes
Read in 2018
5 item list by yrjaenae
8 votes 1 comment
Books Read by BradWesley123 in 2018
2 item list by BradWesley123
2 votes
In Memoriam 2018
8 item list by SwtChaos
7 votes
Music in 2018
6 item list by hsallinen
9 votes
2018 Viewing List
22 item list by ScPetit
7 votes
Elokuvapäiväkirja 2018
35 item list by Darth Brutus
24 votes 2 comments
Printed Matter '11
13 item list by Mr. Lays
3 votes 1 comment
Read in 2016
78 item list by Villiana
32 votes 2 comments
Films watched in 2018
13 item list by nathan
17 votes

View more top voted lists

People who voted for this also voted for


More lists from Kurkkuharja
Post comment


Insert image

drop image here
(or click)
or enter URL:
 link image?  square?

Insert video

Format block