Join Listal here 
Existing members 
Login here 
Join Listal to create lists, share images, get recommendations and much more
Avatar
Added by Sensei

on 21 Apr 2010 12:10

 
7
833 Views   No comments

Gaming Diary

Sort by: Showing 30 items

Currently Playing


Completed Games

People who added this item 11  Average listal rating (5 ratings) 4.4  IMDB Rating
10. Shellshock 2: Blood Trails - PC Games
12.2.2014

Ostin tämän Steamin viime joulualeista muistaakseni jollain parilla eurolla, joten en onneksi katunut ostoa niin paljon vaikka ei tästä jäänytkään käteen muuta kuin paskaa. Edes hyvänä ajantappoviihteenä ei tämä tuntunut toimivan. Pelaaminen koostuu lähinnä rasittavasta ja tylsästä räiskimisestä kirjaimellisesti putkimaisissa kentissä rynnien, vihollisten ja omien teköäly päin persettä sekä graafinen ulkoasu ehkä OK PS2 -peliksi. Surkea pelattavuus ja kontrollit aiheuttivat myös vaikeuksia ja ärsyyntymistä pelin edetessä, ja tarina tai siihen liitetyt "kauhuelementit" ei jaksanut kiinnostaa.
Sensei's rating:

People who added this item 118  Average listal rating (47 ratings) 8.3  IMDB Rating
11. Ratchet & Clank Future: A Crack In Time - PlayStation 3
3.1.2014
Sensei's rating:

People who added this item 96  Average listal rating (35 ratings) 6.9  IMDB Rating
12. Ratchet & Clank: Quest for Booty - PlayStation 3
25.12.2013

Ei käytännössä muuta kuin tarinallinen jatko-osa edelliselle osalle samoilla aseilla (joista muistaakseni yli puolet karsittu pois), vempaimilla (joista käytössä ehkä muutama) ja samalla pelattavuudella. Valikot, ulkoasu yms. pysynyt täysin samanlaisena kuin aiemmassa osassa. Mitään uutta ei kummemmin tarjolla ole, lopun pieniä minipelejä/ratkonta -tehtäviä lukuunottamatta. Naurettavan lyhyt pituus nakersi myös aika paljon.
Sensei's rating:

People who added this item 184  Average listal rating (78 ratings) 8.3  IMDB Rating
13. Ratchet & Clank Future: Tools of Destruction - PlayStation 3
23.12.2013

Oikeastaan se peli jonka vuoksi PS3:sen ostoa aikoinaan harkitsin, mutta saatuani konsolin melko myöhään pääsin tämän pariin vasta nyt. Odotukset oli erittäin korkealla, vaikka ei tämä tuntunut pääsevän läheskään kakkosen tai kolmosen tasolle, niin hakkaa kuitenkin esim. Gladiatorin mennen tullen. Meno jaksoi viihdyttää ihan mukavasti sekä graafinen hyppy PS2 -aikakaudesta tähän peliin ihan näyttävä.
Sensei's rating:

People who added this item 35  Average listal rating (20 ratings) 7.1  IMDB Rating
14. Resonance of Fate - Xbox 360
9.11.2013

Melko korkea vaikeusaste ja oppimiskynnys aiheutti turhautumista tämän parissa varmaan enemmän kuin missään muussa pelissä vähään aikaan. Pomomatseista useat oli lähes pakko mennä läpi tiettyä taktiikkaa käyttäen, muuten turpaan tuli ihan huolella. Edes grindaaminen ei tuntunut auttavan. Toki riittävästi haastetta haluavalle edellä mainitut asiat varmaan ihan OK, mutta olisin toivonut tähän silti jotain helpompaa vaihtoehtoa. Kartat ja kentät on myös aika tympeitä ja tylsiä sekä harmaa pelimaailma ei taida ihan kaikkia miellyttää. Eipä tämä kuitenkaan muiden osapuolten kannalta hullumpi ollut. Taistelujärjestelmä toimii ihan mallikkaasti ja eroaa mukavasti muista genren peleistä. Toiminta on kuin jostain John Woon ja The Matrixin sekoituksesta ja tuntuuhan tässä olevan aika pitkä liuta myös muita tämän genren elementtejä lähinnä toisenlaiseen muottiin liitettynä.
Sensei's rating:

People who added this item 36  Average listal rating (9 ratings) 6.6  IMDB Rating
15. Star Wars: The Force Unleashed II - PlayStation 3
29.10.2013

Tarinan puolesta melkoinen pannukakku, mutta kuitenkin viihdyttävän toiminnan takia jaksoin tätä ylipäätänsä pelata. Grafiikka on ihan nättiä sekä erilaisilla voimilla vihollisten turpaan mättäminen varsin mukavaa. Star Wars on itselleni pelien muodossa aika uusi juttu, mutta ei tämä kuitenkaan hullumpi ollut, vaikka petrausta olisi tarvinnut (etenkin tarinan kannalta).
Sensei's rating:

People who added this item 105  Average listal rating (26 ratings) 7.8  IMDB Rating
16. Eternal Sonata - PlayStation 3
Replayed: 3.10.2013

Tuli vaihdettua 360 -versio PS3:n vastaavaan, ja pelasin tämän sitten uudelleen lävitse, vaikka kummosia eroja ei noiden välillä ole (PS3:lle muutama uusi pelattava hahmo sekä jotain pientä lisämatskua). Kokonaisuudessaan muutoin uudelleen peluun jälkeen ihan perushyvä roolipeli. Parannuksia tähän mahtuisi paljonkin, mutta parhaimpina puolina itselleni jäi mieleen hieno, kaunis maailma sekä loistava tarina.
Sensei's rating:

People who added this item 100  Average listal rating (41 ratings) 7.6  IMDB Rating
17. Max Payne 3 - PC Games
Ehkä hiukan negatiiviset mielikuvat oli kun tämä aikanaan julkaistiin, mutta nyt ensimmäisen läpipeluukerran jälkeen osoittautui kuitenkin ihan kivaksi yllätykseksi. Nuo brasilia -kentät oli itselleni ehkä vähän meh, ja jäin kaipaamaan enemmän ykkösen ja kakkosen film-noir fiilistä lumisateen ja synkän tunnelman kera. Tarina onnistui kuitenkin nappaamaan yllättävän hyvin mukaansa. Jossain parissa kolmessa päivässä tuli hakattua tarinamodi läpi. Pelimekaniikka on varsin hyvin toteutettu ja uudistuksena oleva suojautumis -sydeemi pelittää varsin näppärästi, vaikka bullet-timea tulikin käytettyä huomattavasti vähemmän aikasempiin osiin verrattuna. Myös kymmenpäisten vihollislaumojen eliminoiminen oli alkupuolella ihan viihdyttävää, mutta jossain pelin puolipaikkeilla enään vituttavaa räiskimistä.
Sensei's rating:

People who added this item 104  Average listal rating (52 ratings) 8.3  IMDB Rating
18. Mafia II - PC Games
Ensimmäistä Mafiaa tuli joskus pelattua noin puoleenväliin saakka ja muistikuvat siitä on sen verran hatarat, että en tätä osaa siihen mitenkään verrata. Päälimmäisenä jäi mieleen loistava ja hyvin tarinaan sulautuva käsikirjoitus, joka jaksoi pitää mielenkiinnon yllä tarinaa eteenpäin pelatessa. Hiekkalaatikkomaisuudessa tämä tuskin ylettyy GTA -pelien tasolle, mutta ei pahemmin päässyt haittaamaan. Fiilis oli peliä pelatessa usein korkealla ja hahmon kustomointi uusilla kuteilla nosti immersiota entisestään. Tulitaistelut oli kaikinpuolin myös näyttäviä, ja aseissa tuntuu olevan riittävästi potkua.
Sensei's rating:

People who added this item 6  Average listal rating (2 ratings) 5  IMDB Rating
19. Rogue Warrior - PC Games
Jonkinsortin ajantappoviihteenä olen tätä aina välillä tykännyt hakata, vaikka tuntuu että tässä onkin oikeastaan kaikki onnistuttu vetämään päin vittua. Minkäänlaisia graafikka-asetuksia ei PC-versiossa ole muuta kuin käytännössä mahdollisuus säätää resoluutiota, eli siinä täytyy sitten toivoa että peli pyörii koneella edes jotenkin. Vaikka peli pyörikin omalla koneellani ilman pahempia ongelmia, on grafiikka kuitenkin melko kusahtanutta. Ääninäyttely tökkii melkoisesti, viholliset ovat teköälyn puolesta melkoisia mulkkuja ja kentät aika perus putkea. Plussana kuitenkin mahdollisuus tehdä erilaisia stealth -tappoja välillä ihan viihdyttävää muuten varsin geneeriseen räiskintään nähden.
Sensei's rating:

People who added this item 131  Average listal rating (54 ratings) 8.7  IMDB Rating
20. Tales of Vesperia - Xbox 360
Piti kommenttia tästä jo aikoja sitten kirjotella, mutta ajattelin nyt kuitenkin rustailla jotain. Tätä on varmaan kaikkialla 360:sen parhaaksi japsiropeksi hehkuteltu. Vaikka itsekin tästä aika paljon diggaan, niin en ehkä kuitenkaan ihan mestariteoksena tätä pitäisi. Ainakin tuo taistelusysteemi tökkii välillä jonkin verran. Vaikka tuohon tottuukin pelin edetessä - tulee varmaan itse kuitenkin kallistuttua enemmän tuon Star Oceanin vastaavaan. Muiden osapuolten kannalta tämä oli kuitenkin varsin positiivinen yllätys, etenkin hahmokaarti sekä ääninäyttely huomattavasti parempaa kuin esim. Star Oceanissa. Ensimmäisen läpäisyn jälkeen aukeava Grade Shop, josta saa ostettua pelin aikana saaduilla pisteillä kaikkea mukavaa seuraavaa läpipeluu kertaa varten (10x expat/max 99 items...) - tuo myös lisää uudelleenpeluuarvoa tähän. Pituutta löytyy aika paljon, joten pelitunteja pitäisi varmasti kertyä.
Sensei's rating:

People who added this item 10  Average listal rating (6 ratings) 7.5  IMDB Rating
21. NHL 13 - Xbox 360
Noh, tätä ei varsinaisesti voi sanoa pelaavansa läpi, mutta pelitunteja on tämän parissa sen verran jo kertynyt että pientä komenttia voisi kuitenkin heittää. Merkittävämpänä uudistuksena mitä itse huomasin oli ehdottomasti tuo pelaajien luistelu sekä uusittu, loistavasti mallinnettu fysiikkamoottori. Pelaajien ominaisuudet vaikuttavat huomattavasti tämän liikkumisen, joka tuo myös huomattavasti lisää realistisuutta edellisiin änäreihin verrattuna. En oikeastaan näistä uramodeista tai vastaavista ole ollut erityisen kiinnostunut vaan pelitunteja on kertynyt pääasiassa ihan random matseista tekoälyä tai netissä muita pelaajia vastaan. Itse pelasin aika paljon tuolla uudella true broadcast -kuvakulmalla, jolloin matseissa oli jo sellaista immersiota kun ihan oikeaa lätkää katsoisi.
Sensei's rating:

People who added this item 69  Average listal rating (26 ratings) 6.5  IMDB Rating
22. Infinite Undiscovery - Xbox 360
Aika perus JRPG tämäkin. Tarina ei ole mistään parhaimmasta päästä, mutta ei pahemmin pääse ärsyttämään. Ääninäyttelyn puolelta enkkudubbaus on ihan OK -tasoa. Grafiikka on ihan nättiä ja tunnelma on usein kohdillaan. Hahmonkehityssysteemi on vähän turhan paljon pelkistetty pelkkään jatkuvaan tasojen nostamiseen. Taistelusysteemi koostuu pitkälti Hack'n'slash -hakkaamisesta, joka on usein lähinnä puuduttavaa nappien rämpyttämistä. Kentät on ihan kivoja että niissä saa edetä suht vapaasti, mutta useimmissa kentissä olin jatkuvasti ihan vitun hukassa. Pelin kartat on aika perseestä, ja usein niissä ei ole mitään merkkiä tai vinkkiä siitä mihin pelissä pitäisi seuraavaksi edetä. Löytyyhän tästä sen verran purtavaa, että pelitunteja pitäisi kertyä ihan kiitettävästi jos aikoo kaiken tehdä.
Sensei's rating:

People who added this item 79  Average listal rating (33 ratings) 7.2  IMDB Rating
23. Star Ocean: The Last Hope - Xbox 360
Yhteenkään sarjan aiempaan osaan en ollut koskenut, mutta tämä oli ihan positiivinen kokemus. Tarjolla on muiden JRPG -pelien tapaan tutut elementit. Tarinassa pyöritään pääasiassa scifi -meiningeissä, mutta ainakin useassa kohdassa sen taso tuntui olevan melkoista kuraa. Juonenkuljetus tuntuu kompastelevan, ja etenkin kentissä saattaa ravata paikasta toiseen lähinnä huomatakseen ettei juonessa päästä eteenpäin ollenkaan. Myös pelin enkuksi dubattu ääninäyttely on suhteellisen perseestä, varsinkin jos ei omista pelin PS3 -versiota, josta löytyisi myös enkun lisäksi japaninkielinen ääniraita. Muut osapuolet toimivat kuitenkin huomattavasti paremmin. Taistelusysteemi on lähes erinomainen sekä lisäsisältöä päätarinan ohella löytyy kattavasti. Pelattavaa pitäisi riittää moneksi tunniksi. Paikoissa pääsee yleensä liikkumaan suht vapaasti, jota hieman häiritsee kuitenkin se että 360 -versiossa peli on jaettu kolmelle levylle, eli kenttiä vaihdettaessa saattaa levyä joutua vaihtamaan turhan useasti. Kokonaisuudessaan kuitenkin varsin toimiva, ilmeisesti viimeinen Star Ocean -sarjan peli.
Sensei's rating:

People who added this item 48  Average listal rating (24 ratings) 7.5  IMDB Rating
24. Singularity - PC Games
Tuli PC-versio pelattua läpi, ja kokonaisuudessaan ihan kohtalainen räiskintä. Tarina tarjoaa varsin mielenkiintoista menoa. Mukana on lukuisia juonenkäänteitä pelin loppuratkaisuun saakka, ja myös pelin loppussa pelaajalla on mahdollista tehdä omia valintoja. Toimintaa sekä räiskintää löytyy varmaan ihan riittävästi erikoisilla kalusteilla sekä aseilla varustettuna, kuten kivääri jonka panoksia voi ohjailla lennossa haluttuun kohteeseen ja aikamanipulaatiolla leikkiminen. Miinusta tosin kenttien putkimaisuudesta. Tarina tarjoaa kuitenkin runsaasti sen verran hektistä toimintaa ettei pelin pitäisi jättää kylmäksi.
Sensei's rating:

People who added this item 36  Average listal rating (19 ratings) 7.8  IMDB Rating
25. Final Fantasy XIII-2 - Xbox 360
Ehkä kokonaisuudessaan pidin tästä hieman enemmän kuin ensimmäisestä osasta. Edeltäjäänsä nähden tarjolla on ihan kivasti kaikkea uutta ja edellisestä tuttu hyvin toteutettu taistelusysteemi löytyy parilla uudella jipolla varustettuna. Juoni on aikalailla suoraa jatkoa ensimmäiselle, mutta se ei ainakaan omalla kohdallani päässyt edelleenkään vakuuttaamaan. Juonenkuljetus on aika sattumanvaraista ja aikamatkustelun puitteissa jää vähän epäselväksi miksi nyt ollaan jonnekkin päädytty. Pelin dialogi on myös melko syvältä. Aikamatkustelu mahdollistaa kuitenkin sen että vanhoihin kenttiin voi palata vielä läpipeluunkin jälkeen, ja maailma on myös huomattavasti avoimempi edelliseen osaan verrattuna. Myös kivana lisänä vihollisten kehittäminen sekä niiden käyttäminen itse pelin tappeluissa. Soundtrack on ehkä vähän turhan keskinkertainen, esimerkiksi joistakin kentistä halusi päästä lähinnä pois niissä taustalla soivan ärsyttävän hissimusiikin takia.
Sensei's rating:

People who added this item 176  Average listal rating (84 ratings) 7.2  IMDB Rating
26. Final Fantasy XIII - Xbox 360
Pelin juonesta sain lähinnä sen selville, että jotain "falcii, palcii", sun muita organisaatioita siellä liikkuu, mutta en jaksanut välivideoissa keskittyä muuhun kuin lähinnä hienoon ulkoasuun. Hahmojen pulinat meinaa arvata välillä ennen kuin he ennättävät edes suutaan avata. Juonestakaan en saanut mitään kunnollista otetta. Hahmoista jäi positiivisina mieleen Fang ja Sazh ja muut sitten vähemmän tai ennemmän kiinnostavina. Poikkeuksena se Vanille, joka kyllä on aika onneton tapaus varsinkin ääninäyttelyn puolesta.

Muuten tuo uusittu, tosin yksinkertaistettu taistelu/hahmojen kehityssysteemi toimii varsin hyvin. Tatktikointia tuli tarvittua lähinnä vaikeimmissa matseissa. Kuitenkin nuo tappelut jossain pelin alkupuoliskolla oli aika tylsää pakkopullaa. Yritin tuolloin vain juoksennella päättömästi kentästä toiseen päästäkseni nopeaa tahtia tarinassa eteenpäin. Kentät ovat välillä niin pirun lineaarisia, eikä täten pelaajalle anneta juuri mahdollisuuksia tehdä omia valintojaan kuin kokemuspisteiden tuhlaamista, kamojen valintaa ja paradigma taisteluissa. Loppuun mentäessä Gran Pulse (suuri vihertävä aukio) korjaa ehkä hieman putkimaisuutta.
Sensei's rating:

People who added this item 6  Average listal rating (2 ratings) 5.5  IMDB Rating
27. Way of the Samurai 3 - Xbox 360
Tuli joskus ostettua kiinnostuksesta samurai -aiheisia leffoja sekä myös pelejä kohtaan. Pelisarjan kahta ensimmäistä osaa en ole pelannut. Kokonaisuudessaan tämä tuntuu olevan aika keskinkertainen ja tasapaksu. Tarina ei tunnu kiinnostavan ja välinäytökset ovat myös turhan laimesti toteutettu. Tarina on suoraasanottuna ihan helvetin sekava, ja välillä ei ole oikeastaan mitään hajua mihin pelissä pitäisi seuraavaksi edetä. Kentissä saa kuitenkin seikkailla aika vapaasti. Taistelusysteemi ei ole mistään parhaimmasta päästä mutta ihan näppärä. Varmaan parhaita puolia on loistava tunnelma, etenkin päivän vaihtuessa yöhön sekä soundtrack. Pelissä on tarjolla myös alkuperäinen japaninkielinen ääniraita, joka on huomattavasti enkkudubbausta parempi.
Sensei's rating:

People who added this item 128  Average listal rating (61 ratings) 6.9  IMDB Rating
28. Far Cry 2 - PC Games
Pelailin PC -version joku aika sitten läpi. Xboxilla oli tullut peliä myös tahkottua, mutta jäi kuitenkin silloin kesken. Kaikinpuolin graafisesti erittäin nätti sekä pyöri koneellakin erittäin jouhevasti. Pelialueilla on sinänsä kiva seikkailla, mutta etenkin tunnelman puute jäi harmittamaan. Kentät tuntuvat välillä huutavan tyhjyyttään ja pelialuueet ovat huonoimmillaan melkoisia kulisseja. Suurena plussana kuitenkin vapaus kartalla liikkumiseen. Pelaaja voi oman mielensä mukaan edetä määrättyihin paikkoihin, räiskiä vihuja turpaan haluamallansa tavalla sekä tutkia paikkoja muutenkin ilman mitään pahempia rajoitteita. Vaikka tehtävätkin ovat lopulta vähän samaa toistoa, niin kyllähän tähän silti jaksaa aina palata.
Sensei's rating:

People who added this item 157  Average listal rating (87 ratings) 7  IMDB Rating
29. Lost Planet: Extreme Condition - Xbox 360
Tuli ostettua ihan heräteostoksena aikoinaan, vaikka en varsinaisesti odottanutkaan peliltä mitään. Kaikinpuolin ihan menevä räiskintä komealla graafisella ulkoasulla, örkeillä ja audiovisuaalisella puolella varustettuna. Tunnelma välittyy loistavasti komeiden lumisten maisemien myötä. Pomotappelut tosin rupesi itselleni käymään lähinnä puuduttavaksi mättämiseksi, etenkin muutamat pelin loppupuolella saivat aikaan lähinnä vitutuksen.
Sensei's rating:

People who added this item 37  Average listal rating (18 ratings) 7.7  IMDB Rating
30. Tom Clancy's Rainbow Six: Vegas 2 - PC Games
Kokonaisuudessaan varsin toimiva paketti. Juoni on aikamoista b-luokan Hollywood -tyyppista huttua, joka ei myöskään missään kohdassa tunnu vetävän minkäänlaista kiinnostusta ylleen. Muut osapuolet toimivat kuitenkin huomattavasti paremmin, kuten pelin loistava suojautumis -systeemi. Myös oman solttunsa kustomointi erilaisilla varusteilla, vaatteilla, aseilla ynnä muilla kamppeilla yksinpelissä tienatuiden pisteiden avulla myös kiva lisä peliin. Vihollisten teköäly toimii erittäin hyvin, ja varsinkin vaikeimmilla vaikeusasteilla pelissä saa räiskiä ihan tosissaan. Omien tiimitoverien teköäly toimii myös sen verran hyvin ettei kaikkea joudu tekemään itse. Kentissä on myös mukavasti vallinvaraa edetä sekä suorittaa tehtäviä, joten ihan mitään totaalista putkipaskaa tämä ei ainakaan ole. Moninpelistäkään ei ole valittamista.
Sensei's rating:


 

Gaming diary. Comments are in finnish.

Pelattuja pelejä. Koitan kommenttia väsäillä kaikkiin aikanaan.

Added to
Related lists

Gaming Diary
52 item list by Nakki
29 votes 3 comments
My PC/PS3/Xbox360 Gaming Diary
21 item list by Rocconeverdies
9 votes 2 comments
Gaming Diary
70 item list by VierasTalo
37 votes 10 comments
Gaming Systems
15 item list by Taffywall
2 votes 1 comment
Top 10 Games of My Gaming History
10 item list by 658079
3 votes
Top 10 games ever
9 item list by Praveen
1 comment
8 incredible games of 2013
8 item list by maddygill
1 votes
Movie Diary 2014
30 item list by drugs
27 votes 2 comments
Movie Diary - 2011
505 item list by Petri
20 votes
2013 Movie Diary - December
17 item list by Sarah!
2 votes

View more top voted lists
Join listal and create your own lists and much more

People who voted for this also voted for

Ehkä 10 Parasta elokuvaa mitä on nähty
Played in 2012
Elokuvia joista jäi pahamieli :´(
Blasphemy
100 kaikkien aikojen parasta rock-albumia
Anuksesta
Movies Watched in 2012
Elokuvapäiväkirjuli 2012
Good Guy or Bad Guy?
Watched in 2013
Kankku's Gaming Diary
Movies watched in 2011

More lists from Sensei

Katselut 2012
Watched/Film Diary in 2011
Watched in 2014
Watched/Film Diary in 2010
Katselut 2013Login or Signup to post a comment