Explore
 Lists  Reviews  Images  Update feed
Categories
MoviesTV ShowsMusicBooksGamesDVDs/Blu-RayPeopleArt & DesignPlacesWeb TV & PodcastsToys & CollectiblesComic Book SeriesBeautyAnimals   View more categories »
Listal logo
43
vote
1987 Views    Share:

My movie year 2018

Movie list created by Kurkkuharja Avatar

Add header image

Choose file... or enter url:
Sort by: Showing 1-50 of 145
Decade: Rating: List Type:
People who added this item 33 Average listal rating (27 ratings) 8.1 IMDB Rating 8.3
19.3. (DVD/Kirjasto)

Mitä pidemmälle meni sitä hauskemmaksi kävi. Spurguissa on salaviisautta ja Tommi Korpela lienee tämän hetken suomalainen suosikkinäyttelijäni.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 18 Average listal rating (10 ratings) 6.9 IMDB Rating 7.8
19.3. (Teatteri/35 mm)

Hautausmaakohtaukset on kuvattu näyttävästi, minkä ohella elokuva myös nauratti. Kävin tänään myös Kelassa. T: Kafkamaista elämää viettävä byrokratian uhri.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 3900 Average listal rating (2423 ratings) 7.9 IMDB Rating 8.3
Scarface (1983)
17.3. (DVD)

Hyvin mones katselu. Piti näyttää eräälle seuralaiselle, mutta arviolta reilu tunti filmistä kului sitten vahingossa täysin toisenlaisten aktiviteettien parissa. Ei onneksi ole mitään eroottisempaa, kuin kuunnella Pacinoa kiljumassa fuckia menon ja meiningin taustalla.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 96 Average listal rating (56 ratings) 7.6 IMDB Rating 7.8
Sexmission (1984)
17.3. (Kovo)

Piti mennä Unioniin katselemaan pohjoiskorealaista spektaakkelia Verilöyly - veren meri, jonka toiseksi ohjaajaksi oli kreditoitu Kim Jong Il. Sitten tulin järkiini ja päätin, etten maksa yhdeksää euroa siitä että näen nelituntisen propagandapätkän möllerissä dvd:ltä ja päädyimme nimimerkki Nykän kanssa pitämään leffailtapäivää. Tämäkin oli joku WHS-teatterissa aiemmin missattu - ja IMDb:n mukaan viime vuosiin saakka Puolan menestynein - scifi-komedia - ja aivan pirun tylsä sellainen. Koska olen sovinistinen hirviö, joka pitäisi yhteisen hyvän vuoksi hirttää palleista lyhtypylvääseen, koin parhaaksi puoleksi elokuvassa nähdyn vähäpukeisen naiskauneuden. Sanoin tämän myös myöhemmin seuraneidilleni, jonka mielestä asiassa ei tuntunut olevan mitään ihmeellistä, joten ilmeisesti hänkin on häiriintynyt peto.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 0 Average listal rating (2 ratings) 6 IMDB Rating 0
16.3. (Teatteri/35 mm)

Teknisesti ihan onnistunut, mutta sisällöltään saatanallisen tylsä balettielokuva. Paras hetki oli, kun Nykä juoksi valkokankaan poikki kuin tonttu.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
16.3. (YouTube)

Aina välistä on hyvä nähdä nämäkin apinat lesoamassa. Suomen valtio puolestaan katsonee, että kaltaiseni köyhyysrajan alapuolella elävä ja maan lamaan vienyt nollatuntisopimustyöläinen on vienyt Kelalta muhkeat massit, koska ei ole kouluttautunut samalla palkanlaskijaksi ja osannut arvioida vuoden tulojaan etukäteen, vaan on nostanut ihan liikaa asumistukea silkkaa häijyyttään. Toisin sanoen tämä järjestelmä näyttää kannustavan työnteon sijaan pummiuteen: on ihan vitun hienoa, että olet perunut kaikki menosi vuoden ajan ja tehnyt parhaimmillaan 10-päiväisiä työputkia ja jopa 12 tunnin työpäiviä ansaitaksesi itse omat rahasi ja äkisti tajuatkin olevasi näemmä Sipilälle parisen tonnia pystyssä. Tiistaina aika Golgatalle ja sen verran vähän kiinnostaa enää kukaan tai mikään, että alan olla henkisesti valmis täysmittaiseen sotaan, lopettamaan työnteon ja alkamaan sossupummiksi, mikäli tuolla toimistolla sitä haluavat. On vitunmoinen lottovoitto syntyä Suomeen.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 285 Average listal rating (172 ratings) 8.1 IMDB Rating 8.1
16.3. (Teatteri/DVD)

Kolmasko katselu tämä nyt sitten oli.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 53 Average listal rating (39 ratings) 6.4 IMDB Rating 7.3
15.3. (DVD)

Jatkaa monien selkeästi kansainvälistä julkisuutta hamuavien ja festareilla pyörivien 2000-luvun eurooppalaisten draamojen haukotuttavaa linjaa, eli tavanomaisen sekä hyväksytyn kaavan mukaista kerrontaa ja vaivaannuttavan viihteelliseltä tuntuvaa ilmapiiriä. Lopulta en näe näiden persoonattomasti ohjattujen, tasapäistettyjen tekeleiden ja anglosaksisen mainstreamin välillä muuta mainittavaa eroa kuin puhutun kielen. Julistekin on samperin yhdentekevä. Parasta tässä olivat pari melko hauskaa kohtausta, joista ensimmäisessä soltut laitetaan leikkimään lentämistä ja toisessa yksi heistä piirtää törkeän karikatyyrin toveristaan. Hahmot ovat dialogeineen, kehittymisineen ja yleisine luonteineen kuin suoraan jostain oppikirjasta revittyjä ja lopun sankarillinen lunastus sai minut voimaan pahoin. Takakansi onanoi, että elokuvassa käytetyt koneet ovat aitoja toisen maailmansodan aikaisia.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 399 Average listal rating (222 ratings) 7.5 IMDB Rating 7.8
15.3. (Teatteri/DVD)

Tekisi mieleni vain sanoa, että olihan tämä aika perseestä. Toisaalta en kyllä tiedä mitä muutakaan kommentoida. Koko elokuvan dialogi on vedetty laualen, mikä riemastuttaa kaltaistani musikaalien vihaajaa ihan suunnattomasti. Yritin antaa mahdollisuuden Cherbourgin sateenvarjoille ihan vain elokuvana joka nyt sattuu olemaan lallatettu, mutta vaikka yliopiston keskustelutilaisuudessa muuta mieltä oltiin, olihan tarina tylsä ja mielenkiinnoton. Omassa elämässäni on aivan tarpeeksi murhetta aidon rakkauden löytämisessä enkä halua katsella moista vielä valkokankaallakin, vaan mieluummin piristää itseäni vaikkapa homostelevalla tai törkeää peruukkia käyttävällä Pacinolla. En silti voi sanoa suorastaan vihanneenikaan leffaa, olihan se teknisesti hyvin tehty, hauskan värinen ja sisälsi muistaakseni ensimmäiset viittaukset Algerian sotaan. Niin ja juliste on hieno. Ymmärrän genrestä lämpeävien innon, samoin kuin kauhua karsastavien splatteria kohtaan tunteman inhon.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 1639 Average listal rating (1049 ratings) 8 IMDB Rating 8
13.3. (DVD)

Al Pacino ryöstää pankin, jotta voisi kustantaa transuvaimonsa sukupuolenvaihdosleikkauksen – kova pala tämän itkuun purskahtavalle (ja oikein nätille) naispuolisolle, joka nyyhkyttää aviomiehelleen puhelimessa hänen karkaamisestaan ja naimisiin menostaan miehen kanssa. Yhtymiä on Goodbye & Ameniin, joskaan tästä ei löytynyt Oliver Onionsin mestaritason musiikkeja.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 193 Average listal rating (119 ratings) 5.6 IMDB Rating 5.9
The Horde (2009)
13.3. (DVD)

En tiedä oliko tämä tietoinen pastissi, vaiko vain täysin härski ja persoonaton rahastusyritys kaikilla mahdollisilla kliseillä. Gangstereita ja poliiseja mukaansa kätkevä kopla joutuu yhdistämään voimansa taistellakseen linnoituksenaan olevassa kerrostalossa sisään vyöryvää zombiarmeijaa vastaan. Lopulta karussa päätöksessä ihminen on toiselle elävääkuollutta pahempi susi - miten omaperäinen ja yllättävä ratkaisu! Genrestä tuttuja kliseitä ei jaksa edes ryhtyä lajittelemaan, johnwoomaiset pistooleilla osottelut sen sijaan voi mainita.

Lopulta Hordessa ei ole vikaa teknisesti ja atmosfäärikin pysyy parodiselta tuntuvasta kannestaan huolimatta vakavana, mikä on ihan kiva juttu näinä itsetietoisten hah-hah-kunnianosoitusten aikakaudella. Ihan kiva olisi toisaalta jos joku keksisi välillä myös jotain uutta. Ranskan puhuminen ja Pariisin sosiaaliset ongelmat eivät ainakaan omasta mielestäni pumppaa kuivaan kalmoon edes sitäkään verta, joka kuitenkin valuu siltä istumalta peräreiän kautta ruumishuoneen lattialle.

Suomen ensi-ilta Night Visions -festareilla lokakuussa 2010. Olen niin yllättynyt.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 9 Average listal rating (1 ratings) 6 IMDB Rating 7.8
12.3. (YouTube)

Buko lukee juttujaan Bellevuen yliopistossa.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
12.3. (YouTube)

Rustasin Laajiksen projektiin.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 116 Average listal rating (76 ratings) 5.4 IMDB Rating 5.2
Reeker (2005)
12.3. (DVD)

Katsoin sen ö-luokan kauhun sitten yksin, haasteellisen työpäivän päätteeksi. Kuolleen miehen pystyynkuolleita kauhuelokuvia mahtuu kolmetoista tusinaan ja ne kaikki ovat toinen toistaan pateettisempia. Käytännössä katsoen tämä pyöri taustalla valokuvatessani, mutta siitä huolimatta tuntui kuin olisin nähnyt tämän noin sataviisikymmentäseitsemän kertaa aiemmin. Mahanikin oli katseluhetkellä sekaisin. Nimimerkki Tumppi näyttää antaneen leffalle kolme tähteä...
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 3072 Average listal rating (1823 ratings) 7.9 IMDB Rating 8
10.3. (DVD)

Katseltu aiemmin taas joku kymmenen vuotta sitten. Piti näyttää seuraneidille, koska ö-luokan kauhu ei kelvannut. Oikeastaan aika helppotajuinen ja looginen, ellen sitten ymmärtänyt kaikkea aivan väärin.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 359 Average listal rating (205 ratings) 7.2 IMDB Rating 7.4
Body Heat (1981)
9.3. (Teatteri/35 mm)

Sopiva viihdepaketti perjantai-iltaan: monta kertaa nähdyltä tuntuva filmi, joka ei koukuta muttei myöskään ärsytä. Hiki valuu ja Hurtin viikset ovat sikamaiset.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 21 Average listal rating (23 ratings) 6.4 IMDB Rating 6.7
Distractions (2015)
9.3. (Yle Areena)

Vaikea uskoa mutta nauroin tälle parhaimmillaan aivan hysteerisesti. Erityisesti Mikki Hiiren ja tämän gimman luo kyläilemään tuleva äijä ja arvokas kuolema saivat edetessään kyyneleet silmiini. Komedia hyödyntää muutenkin loistavasti itseeni vetoavaa, alati kärjistyvää arkipäivän absurdiikkaa. Tommi Korpela nähdään mm. maailman iljettävimpänä vauvana ja Jeesuksena.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 1141 Average listal rating (690 ratings) 7.4 IMDB Rating 7.5
8.3. (Teatteri/DCP)

Mainstream-synkistelyä, joka tuntuu sanovan todellisten rajojen puuttumisen ja kiukuttelun sallimisen johtavan aina vain kovempaan testailuun. Televisioruudun kautta nähtävä puheenvuoro antaa olettaa myös median kautta haetulla huomiolla olevan osuutensa asioiden kulkuun. Lopulta filmi ikään kuin ilmaisee vasta väkivaltaisen oikeusjärjestelmän ja raakalaisvankien onnistuneen kasvattamaan Kevinistä ihmisen. Näyttely on painostavaa ja omat demonini piinasivat minua Tilda Swintonin silmien kautta.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 122 Average listal rating (61 ratings) 6.8 IMDB Rating 6.8
7.3. (Teatteri/35 mm)

Nainen löytää jätkänsä himasta itsemurhan tehneenä, julkaisee tämän rakkaudella kirjoittaman romaanin omissa nimissään ja lähtee kaverinsa kanssa bailaamaan Espanjan aurinkoon. Runsas biletys, viina, huumeet, konemusiikki ja sekoilu toivat mieleeni ihmisen jota yhä rakastan - ja tämä puolestaan herätti ajatuksen, mikä vittu minua vaivaa. Yhtälön lopputuloksena päätin leffan jälkeen lähteä pohtimaan tätä asiaa plus maailmantuskaa fanaattisen ja oletettavasti kaappihomon natsikaverini kera Vanhaan kettuun. Nyt kirjoittelen näitä hajamietteitä möllerissä ja mietin yhä pahemmin, mikä minua oikein vaivaa.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 72 Average listal rating (43 ratings) 7.5 IMDB Rating 7.4
7.3. (Kovo)

Myönnän, Elitisti sanoi tästä oikeastaan jo kaiken oleellisen, enkä jaksa toistella samoja fraaseja. Käykää lukemassa, kelpo teksti.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 4 Average listal rating (6 ratings) 5.5 IMDB Rating 5.9
6.3. (Yle Areena)

Erittäin mielenkiintoinen tekele: koulukotiin sijoitettu nuorisoelokuva sisältää viitteitä moniin kauhuelokuviin Hohdosta Psykoon ja Amityville Horroriin, peilaten samalla lukuisia aineksia slashereista. Tässä tapauksessa kyseessä ei kuitenkaan ole murhaaja, vaan koulukodin nuoria raiskaava ohjaaja, jonka henkilöllisyys pidetään ainoastaan pääosassa nähtävien uhrien tiedossa loppuratkaisuun saakka. Tuttua juttuahan moinen sairaus on, eivätkä viittaukset siihen, kuinka vastuullisen aikuisen syyttäjää pidettäisiin valehtelijana, ole tuulesta temmattuja. Hail auktoriteetti. Nk. mysteeristä ei sikäli voi puhua, vaan elokuva pureutuu enemmän täyden kontrollin, yhteiskunnan sääntöjen ja joka käänteessä apuun pyydettävän poliisin alaisuudessa oleviin ihmisiin, jotka purkavat elämää kohtaan tuntemaansa ahdistusta riehumalla ja sekoilemalla. Kaavaan sopivasti myös vartijoiden persoonat jäävät niin ohuiksi, ettei mitään kuka sen teki -arvuuttelua juuri pääse syntymään - syyllinen voi yksinkertaisesti olla kuka hyvänsä. Yarin musiikki on Akvaariorakkauteen verrattuna yllättävän laadukasta. Koomista, mutta anarkistinen leffa on helposti äärimmäisen taistolaishenkisen Julisteiden liimaajien kaltaisen kuvaelman parissa häärineen Raimo O. Niemen paras. Ysärimuoti on aika päheetä...
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 189 Average listal rating (103 ratings) 7.8 IMDB Rating 7.7
6.3. (Yle Areena)

Katsottu viimeksi kymmenen vuotta sitten. Oikeastaan vielä koskettavampi mestariteos kuin muistin.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 171 Average listal rating (107 ratings) 8 IMDB Rating 7.6
5.3. (Yle Areena)

Tuli tunne että pakko jatkaa Kaurismäkiä. Toinen katselu, yhä aivan helvetin kova. Klisee, mutta Nikander on minimalisoituna kuin alter egoni.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 171 Average listal rating (98 ratings) 7.8 IMDB Rating 7.2
5.3. (Yle Areena)

Kun elämä kusee naamalle kannattaa ensin lipaista, sitten feidata velvollisuutensa ja katsoa hetken innostuksesta jokin taatusti laadukas elokuva vain koska pystyy siihen: näinhän elonkierron pitäisi muutenkin rullata. Itse toimin tänä vapaamaanantaina edellä mainitsemallani tavalla – tarkoituksena oli tosin katsoa vain vähän leffan alkua, mutta kuten Akin elokuva, ei tämä elämäksi kutsuttukaan mene aina millintarkan käsikirjoituksen mukaisesti. Calamari Union oli siis toki nähty joskus kauan sitten, mutta Kaurismäki ja Pellonpää piristävät aina, joten miksi ei? En muistanutkaan, että tätä oli sämplätty näin runsaasti Kallio Undergroundin biiseihin. Visiitti Orionissa riemastutti, Ateneumissa puomimies heijastui hätkähdyttävästi taulun lasituksesta. Olin myös ällikällä lyöty, että El Dorado -tuotemerkki oli jo tuolloin olemassa. Tässä oli myös Frank Armoton.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 0 Average listal rating (1 ratings) 4 IMDB Rating 0
4.3. (Linkki)

Kirjoitan tästä jotain Laajakuvaan.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 14 Average listal rating (10 ratings) 6.6 IMDB Rating 6
Endless Night (1972)
27.2. (DVD)

Päähenkilön pallinaama ei ainakaan tuonut lisäintoa liki kuollutta filmihulluutta kohtaan. Lopun kitchmäinen surrealismi lähinnä vaivaannuttaa.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 96 Average listal rating (64 ratings) 5.2 IMDB Rating 5.5
25.2. (DVD)

Mikään ei ole vaivaannuttavampaa kuin Bulgariassa videolle kuvattu leffa, jossa on kaikki mahdolliset kliseet ja vammat, mutta josta huokuu halu olla "jotakin".
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 337 Average listal rating (237 ratings) 5.7 IMDB Rating 5.6
24.2. (Teatteri/35 mm)

Toinen katselu. Oli parempi kuin eka, jolloin splatteriin vasta tutustuvana odotin tästä jotain Brain Deadia. Tyyppien pomppiminen, heiluminen ja kiljuminen vitutti.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 319 Average listal rating (202 ratings) 7.4 IMDB Rating 7.7
Il Postino (1994)
24.2. (Yle Areena)

Postia Pablo Nerudalle.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 0 Average listal rating (1 ratings) 2 IMDB Rating 7.2
23.2. (Teatteri/16 mm)

"Olisikohan olutta vielä pystynyt ostamaan?"
"Sori, laskin jo kassan."
"Joo, eikun toi leffa on vaan niin kuolettavan tylsä..."
"Ymmärrän aivan täysin."
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 2 Average listal rating (2 ratings) 6 IMDB Rating 6.1
23.2. (Teatteri/35 mm)

Neuvosto-Rambossa pahis juo Coca-Colaa ja hävittäjä on rauhanmerkin muotoinen. Jenkkien englanniksi käymä dialogi oli dubattu venäjäksi yhden monotonisesti puhuvan miehen voimin. Olihan tässä huvittavia kohtauksia.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 0 Average listal rating (1 ratings) 4 IMDB Rating 5.5
23.2. (Teatteri/DCP)

Kolmevarttinen, perinteinen romanssi, jossa ääni on pahasti epäsynkassa mutta musiikki laadukasta.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 1 Average listal rating (2 ratings) 6.5 IMDB Rating 6.2
22.2. (Teatteri/35 mm)

Tässä sattui ja tapahtui kaikenlaista.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 4 Average listal rating (2 ratings) 5.5 IMDB Rating 6.1
22.2. (YouTube)

Motoristit tulevat pikkukaupunkiin ja saavat vastaansa näihin vihamielisesti suhtautuvat paikalliset miehet. Lopussa nimeä lunastetaan täysimittaisen sodan puhjetessa. Näkyi olevan Cannonin tuottama ja lopputekstit kertoivat filmin tekoon osallistuneen aitoja prätkäjengiläisiä. Liekö vika minussa, YouTube-laadussa vai tietokoneeni teknisissä ongelmissa, mutten osannut nauttia tästä juuri ollenkaan.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 95 Average listal rating (67 ratings) 6.1 IMDB Rating 5.7
TerrorVision (1986)
21.2. (YouTube)

Satelliittitelkkari lähettää perijenkkiläisen perheen taloon lemmikkieläimen toisesta ulottuvuudesta ja tämä Monsterit Oy:n parivaljakon pyöreämmältä osapuolelta hivenen näyttävä otus alkaa laittamaan tyyppejä vihreiksi limakasoiksi. Huvittavin osio on E.T.-parodia, jossa lapset tekevät tuttavuutta silmähirviön kanssa - tässä välissä on jo yhdentekevää, että sama mörkö tappoi esimerkiksi viskiä siemailleen papan hetkeä aiemmin. Medusa-täti vetää jotain Elvira-showta ja onnistuu tappamaan karkuteille lähtenyttä otusta etsivän ulkoavaruuden pelastajan hakkaamalla tämän yllättävän heppoisen hengityskypärän säpäleiksi. Värejä ja visvaa riittää.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 26 Average listal rating (21 ratings) 5.3 IMDB Rating 5.2
21.2. (YouTube)

Taloon kannetaan töllötin, joka ryhtyy esittämään epämääräistä zombielokuvaa - kuinka yllättävää, ettei kalmakopla halua pysyä lähettimen sisäpuolella. Vaikutteita otetaan Demonseista, Texas Chain Saw Massacresta heitetään huulta (poju kehuu nähneensä leffan kuudesti käynnistäessään kuolleiden lahtaamiseen istuvaa moottorisahaa) ja eräs sävel tuntui yllättävän tutulta, kunnes aloin kelata että Halloweenissapa taisi ääniraidalla pyöriä paikoitellen jotain vastaavaa. Päälleliimattua, lähikuvissa esitettyä splatteria on mukana jonkun verran ja näyttely on puklauttavaa. Leffassa on myös hämmentäviä yhteyksiä vielä edessä olevaan Braindeadiin, kiltsin ryhtyessä syöttämään eläville ruumiille säilykkeitä ja tanssittaessa näitä keltsussa. Lopussa tämä viimeinen nainen on tottahan toki menettänyt järkensä, mutta onneksi vanhemmat päättävät piristää mielisairaalan kopissa tyhjyyteen tuijottavaa tyttöä tuomalla tämän huoneeseen telkkarin - josta alkaa pyöriä ahdistavan tuttua kuvastoa (olikohan Hellraiser kahdessa jotain vastaavantyylistä...). En tiedä mikä siinä on, että kaikesta käppäisyydestään huolimatta nämä viehättävät juuri nyt huomattavasti Areenan ja kirjaston tarjontaa enemmän.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 14 Average listal rating (8 ratings) 7 IMDB Rating 7.3
20.2. (Teatteri/35 mm)

Into elokuvien katseluun ja erityisesti niistä kirjoittamiseen ovat pohjalukemissa ja tämänkin olisin jättänyt väliin, elleivät halu teoksen näkemiseen ja ainokainen teatteriesitys olisi velvoittaneet. Vähän pitkäpiimäinen, mutta erityisesti äänimaailmaltaan onnistunut teos. Eläimiä ei filmin aikana varmastikaan vahingoitettu...
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 3 Average listal rating (4 ratings) 6.5 IMDB Rating 6.1
Valimo (2007)
19.2. (Yle Areena)

Työläisille pyöritetään Työläisiä poistumassa tehtaasta.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
19.2. (Yle Areena)

Vajaa tunti revontulia klassisen musiikin kera. Olisi varmasti toiminut paremmin isolta kankaalta.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 128 Average listal rating (81 ratings) 5.5 IMDB Rating 5.4
The Dark (2005)
18.2. (DVD)

Lampaat juoksevat kalliolta, minkä jälkeen kiviäkin kiinnostaa. Saimme myös juostua Nykän bussin kiinni, toivottavasti se ei syöksynyt rotkoon.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 880 Average listal rating (613 ratings) 6.5 IMDB Rating 6.9
18.2. (DVD/Kirjasto)

Seikkailut Laajakuvan toimittaja Nykäsen kanssa osa X. Zemeckisin köyhän miehen Indiana Jones, jossa nuorempi Douglas yrittää kovasti sopeutua Fordin päärmeisiin. Jos vanhemmalla iällä Indytkin maistuvat puulta, ei Vihreän timantin metsästys hirveämmin chiliä siihen tarjoa.

Ai niin, elokuvahaaste 2018 etenee.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 16 Average listal rating (12 ratings) 8.1 IMDB Rating 7.8
The Noose (1958)
18.2. (Teatteri/35 mm)

Hyvin realistinen alkoholismikuvaus maskeerausta, näyttelyä ja epätoivoa myöten. Syvät vedet olivat aikoinaan tuttuja, kuten edelleen ovat joillekkin tutuilleni, ja jos joku sanoo tätä yliampuvaksi, hän ei ole moista elämää kokenut. Parhaita näkemiäni tulkintoja aiheesta.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 3 Average listal rating (1 ratings) 2 IMDB Rating 5.4
18.2. (USB-tikku)

Jopa H.G. Lewisin mittapuulla tylsä ja tapahtumaköyhä elokuva, jossa etelän puskajussit soittavat kitaraa, laulavat ja tanssivat. Roskaelokuvat-maakarien makutottumukset alkavat olla yhä hämärämpiä, kun haukkuvat muutamia taideohjaajia uuvuttaviksi ja ylistävät samalla Lewisiä: joka ainoassa näkemässäni Bergmanissa on käynyt enemmän kuin Moonshine Mountainissa, josta muistaakseni kirjoitettiin puolestaan kapinateoksessa melko positiiviseen sävyyn.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 0 Average listal rating (1 ratings) 6 IMDB Rating 0
16.2. (Yle Areena)

Sikäli kiinnostava katsaus Viron itsenäistymisen alkutaipaleeseen, mutta oikeistolaisuus ja silmät räväyttävimmillään suoranainen Thatcherin mulkun ihannointi vaivaannuttavat. Toisaalta näinpä työkaverillenikin dokkarista keskusteltuamme totesin, että surullinen osa ihmisistä vain nyt on niin möllejä, että tarpovat polulla, jonka risteyksessä oleva tienviitta kertoo oikealta löytyvän Amerikan yhdysvallat, vasemmalta Neuvostoliiton (vaiko tänä päivänä Pohjois-Korean?), eikä poikkeaminen skutsiin tietenkään käy päinsä, kun valoja ei ole asennettu valmiiksi. Myös tekijöiden kantaaottamattomuus Narvan kysymykseen on jännittävä: paikalliset venäläiset on ammoin pakkosiirretty alueelle, jonka kansalaisuuden he itsenäisyyden myötä menettävät, saavatpa vielä niskaansa kasan uhkauksia "käyttäytykää kiltisti, tai..." Visuaalisesti rodeo-animaatiot ärsyttivät, eikä saman bassopainotteisen biisin veivaaminenkaan innostanut.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
16.2. (Yle Areena)

Jatkoin painajaisnuken parissa ja sain tehtyä sille avautuvat silmät. Tässä ei ollut Kai Lehtistä.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 60 Average listal rating (28 ratings) 7.5 IMDB Rating 7.5
15.2. (Teatteri/35 mm)

Arizona-Jim syö pillereitä, koska seikkailulehteä rahoittavat tahot näin toivovat. En pystynyt keskittymään. Tätä perjantaina kirjoittaessani jätän suosiolla illan 35-millisen Chabrolin Siniparran väliin, kun en kerran tällä hetkellä näistä tunnu juuri mitään irti saavan. Oikeampaa antaa mahdollisuus joskus toiste parempien lähtökohtien kera.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 21 Average listal rating (16 ratings) 7.5 IMDB Rating 8.1
15.2. (Yle Areena)

Dokumentti joka pitäisi näyttää julkisessa tilaisuudessa, johon myös Sipilät ja Vartiaiset osallistuisivat ja jonka jälkeen järjestettäisiin pakollinen keskustelu aiheesta. En vieläkään saa mielestäni kuvia, joissa Chomskyn naama puhuu neljästä tv-vastaanottimesta samaan aikaan.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
15.2. (Yle Areena)

"Tulipahan nussittua!"
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 241 Average listal rating (146 ratings) 7.5 IMDB Rating 7.9
14.2. (Teatteri/DCP)

Alan kai olla liian vanha näille. Vähän nuorempana olisin pystynyt antamaan tälle enemmän anteeksi ja vahtaamaan katselun aikana enemmän hyviä puolia, mutta enää en millään jaksanut innostua. En erityisemmin bongannut mitään nerokasta tai taiteellisesti hienoa ja ainoat naurut sain alettuani äkisti miettimään Beast of Bloodin ympärilleen vilkuilevaa vampyyrinhampaista irtopäätä. Suoraan sanoen olin hyvin pitkästynyt ja jossain välissä ajattelin, miksi joku haluaisi katsoa Kesäyön hymyilyä jos voi myös katsoa Beast of the Yellow Nightia. Lopummalla joutsenlammet, keskiaikaistyylinen "käkikello" ja kesäaamun valkeneminen kuitenkin käänsivät päätäni hivenen ja koin tunnelman viimein olevan hyvä.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 13 Average listal rating (9 ratings) 5.3 IMDB Rating 4.8
14.2. (USB-tikku)

Eddie Romeron verisarjan kolmannessa osassa on paljon samaa tuntua kuin Mario Girolamin Zombie Holocaustissa. Flipannut tiedemies juttelee torahampaisen hirviön elävälle irtopäälle, on splatteria ja ruumiiden leikkelyä, örinääkin ääniraidalla. Ehkä tämä olisi ollut parempi tai huonompi, mutta keskityin filmin aikana rakentelemaan painajaisnukkea, kääntäen katseeni työstä aina jos jotain jännää kuulosti tapahtuvan ruudulla.

Kissa vastaan koira: kumpi on parempi? Itse en osaa sanoa mutta päättäkää te.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
Load more items (95 more in this list)

Shit never stops.

Comments are in Finnish.

Sisältää mahdolliset tv-sarjat.

Ei IMDb:ssä:

23.2. Kalevi-Liiva syyttää (Kalevi-Liiva süüdistab. Ohjaus: Vladimir Parvel, Ü. Tambek. Neuvostoliitto 1961) (Teatteri/16 mm)

Teräskyntäjien lopuksi esitetty dokumentti eestiläisistä natsioikeudenkäynneistä ja keskitysleireistä.

Added to

16 votes
All "Watched in 2018" lists on Listal (130 lists)
list by Triggerhappy6
Published 2 weeks, 6 days ago 2 commentsRelated lists

A Movie A Year (Part 1)
105 item list by johanlefourbe
46 votes 5 comments
Best Movie, Year by Year
88 item list by rewster
33 votes 1 comment
My Horror Movie Diary- 2012
108 item list by xxxTheRipperxxx
22 votes 9 comments
My Lifetime in Movies
33 item list by Abhi
4 votes
Movie Year 2014: A Recap
45 item list by Gerru
10 votes
A Movie A Year (Part 1)
51 item list by filmbuilder
2 votes
Best Comedy Movie, Year by Year
41 item list by rewster
29 votes 1 comment
A Movie Per Year
45 item list by The Cinephile
13 votes 2 comments
A movie a year
82 item list by Dvdmacyoshi
5 votes
Best Animated Movie, Year by Year
33 item list by rewster
24 votes

View more top voted lists

People who voted for this also voted for


More lists from KurkkuharjaComments

Posted: 2 months, 2 weeks ago at Jan 3 10:00
Tissit!
Posted: 2 months, 2 weeks ago at Jan 3 10:37
Mikäs se on toisinpäin?
Posted: 2 months, 2 weeks ago at Jan 3 10:39
Täällä on paljon tissejä.
Posted: 2 months, 2 weeks ago at Jan 3 10:43
Ootko parhaillas synnytysosastolla vaiko meijerillä?
Posted: 2 months, 2 weeks ago at Jan 3 11:08
Ihan vaan listalissa.
Posted: 2 months, 2 weeks ago at Jan 3 11:18
Gotta List 'Em All!
Posted: 2 months ago at Jan 15 10:30
Älä ala tolle linjalle. Tää lista pitää mut järjissäni.
Posted: 2 months ago at Jan 15 15:06
Voi kiitos kaunis. Must taas tuntuu ettei mulla oo mitään järjellistä sanottavaa, koska sairastetaan Mengeleen kanssa writers blockia ja jet lagia.
Posted: 2 months ago at Jan 16 13:21
Kaupunginkirjastostako tuon Once Upon a Time There Was a Singing Blackbirdin lainasit?
Posted: 2 months ago at Jan 16 14:30
Juu, löytyy hakemalla Helmetin sivuilta "Žil pevtši drozd : komedija".

Ja jos lainaa, kannattaa huomata että vaihtaa ääniraidan georgiaksi. Itellä meni hetki ennenkuin tajusin omituisen fiiliksen johtuvan suoraan originaalin päälle puhutusta venäjädubbauksesta.
Posted: 1 month, 2 weeks ago at Feb 5 1:33
Tuo USSR-lyhäri, josta pohdit 4.1. että mistä monsut ovat, kun ei IMDB:kään auta: katsoin sen vastikään ja ihmettelin, koska hirviöt ovat vanhoista Gamera-elokuvista, eivät neukkujutuista lainkaan. Ainakin tää vilahti: en.wikipedia.org/wiki/Gamera_vs._Guiron
Posted: 1 month, 1 week ago at Feb 5 14:45
Okei, kiitti infosta. Ja kiitos taas kerran Yle, joka kirjoitit ton lyhärin esitetekstiks seuraavaa: "Mikhail Zheleznikovin lyhytelokuva kertoo vanhojen neuvostoelokuvien kautta tarinan rohkeasta tiedemiehestä, joka pelastaa maansa häijyltä ulkoavaruuden hyökkäykseltä. " Mut pitääpä jossain välissä suunnata katse kohti Gameraa, kuulostaa mielenkiintoiselta, nääs.
Posted: 1 month, 1 week ago at Feb 8 11:15
Miksi katsoa mistään alkuperäistä versiota, kun turkkilaiset kuitenkin teki sen myöhemmin suuremmalla sydämellä paremmin.
Posted: 1 month, 1 week ago at Feb 8 11:48
Turkin alta löytyy ankara sydän ja joka ei sitä ymmärrä, muuttuu kiihkokristityksi ja muuttaa kaksoisolentonsa kanssa landelle mormoonikommuuniin.
Edit: 1 month, 1 week ago
Posted: 1 month, 1 week ago at Feb 8 11:57
Saddam Muhammed Jussuf Atatürk Hizbollah Hossein
Posted: 1 month ago at Feb 13 7:07
Eipä tullut mieleen, että Piiraisen Tapsa olis tossa Twin Peaksia tehnyt. Lähinnä tuntui Jari Tervon kirjoittamalta Kummelilta.
Posted: 1 month ago at Feb 13 8:44
Mysteeri jossa poliisi saapuu selvittämään maaseudun pikkukaupunkiin murhaa, kaikki asukkaat ovat enemmän tai vähemmän outoja ja tuntuvat salailevan jotain, Liinojan Tapsa tuo jo pelkällä ulkonäöllään mieleen Leland Palmerin ja kaiken huippuna pidin yhdessä kohtaa otettuja kuvia vesiputouksista.

Ehkei tuo noin hyvä ollut, mutta eilisessä mielentilassa nauroin kovasti. Tapahtuiko tuo itse elokuvan vaiko huoneistossani vallinneen yleisen flipanneisuuden ilmapiirin vuoksi, jää arvoitukseksi. Ei näitä asioita turhan vakavasti kannattane ottaa.
Posted: 1 month ago at Feb 13 9:04
Sulla on salasuhde Piiraisen kanssa. Ehkä otit, ehkä et.
Posted: 1 month ago at Feb 13 9:06
Nii-in - mutta tankkiin vaiko takakonttiin, kas siinäpä kysymys.
Posted: 1 week ago at Mar 13 7:46
Tumppi tosiaan antoi löyhkäävälle leffalle 3/5, mutta poisti vanhoja pisteytyksiä, jotka perustuvat mutuun.
Posted: 1 week ago at Mar 13 9:59
Olet syypää Mufasan kuolemaan.
Posted: 1 week ago at Mar 13 10:22
Sekä tulevaan listalin kuolemaan.
Posted: 1 week ago at Mar 13 10:42
Ehkä kaikella on aikansa?
Posted: 6 days, 18 hours ago at Mar 14 10:45
Mä olin Horden Suomen ensi-illassa.
Posted: 6 days, 18 hours ago at Mar 14 11:01
Mä katoin tota kyökkiin raahaamaltani Macilta kaalikeittoa kokkaillessani.
Posted: 17 hours, 4 minutes ago at Mar 20 12:21
Afrikassa on hätä!
Posted: 17 hours, 2 minutes ago at Mar 20 12:23
Come on, ehkä se koskettais enemmän jos ne ei olis kaukana ja mustia... vai miten se nyt meni?
Posted: 16 hours, 57 minutes ago at Mar 20 12:28
Yök, joku mustaläjä kaukana. Natsien hirmuteot nyt vaan on mageempia.
Posted: 16 hours, 52 minutes ago at Mar 20 12:33
No niinhän ne on, eiks ookkin?

Post comment


Insert image

drop image here
(or click)
or enter URL:
 link image?  square?

Insert video

Format block