Explore
 Lists  Reviews  Images  Update feed
Categories
MoviesTV ShowsMusicBooksGamesDVDs/Blu-RayPeopleArt & DesignPlacesWeb TV & PodcastsToys & CollectiblesComic Book SeriesBeautyAnimals   View more categories »
Listal logo
56
vote
5150 Views    Share:

My movie year 2018

Movie list created by Kurkkuharja Avatar

Add header image

Choose file... or enter url:
Sort by: Showing 1-50 of 522
Decade: Rating: List Type:
People who added this item 41 Average listal rating (21 ratings) 7.3 IMDB Rating 0
21.9. (Yle Areena)

Ei siitä mitään tullut. Katsoin tämän toisella silmällä, olinpa jopa jättämässä elokuvaa kesken. En vain jaksanut kerätä intoa - Tumpin sanoin - tasapaksuksi ohjaajaksi kokemani Suzukin leffaan, joka valikoitui pyörimään jostain ihme typerästä "mussun mussun vitun muu, pakko tämäkin on nähdä ennen kuin katoaa Areenasta" -syystä. Sanon vain itselleni, että haista paska! Katso pelkästään elokuvia, joiden katsominen lähtökohtaisesti kiinnostaa! Kuten vaikka se dokumentti, jota varten koneen avasit! Mitä helvetin järkeä ahnehtia kaikkea ja jättää ne oikeasti innostavat rainat näkemättä?! Ei mitään!

Oli tässä jotain ihan kivaa editointia ja niin edelleen. Jätän Areenan viimeisen Suzukin katsomatta.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 166 Average listal rating (110 ratings) 6.3 IMDB Rating 6.7
Dragonslayer (1981)
20.9. (Kovo)

Leffahaaste alkaa mennä voiton puolelle. Tämä oli elokuva, jossa on lohikäärme. Ne lohharit ovatkin sitten Caitlin Clarken silmät kääntävän kauniin kampauksen ohella se hilpein puoli, kun suurin osa muusta filmistä on vain tylsää tyrmissä, niityillä ja luolissa hillumista, minkä ohella kikkarapäinen pallinaamapoju ei ainakaan plussia tuo. Lohikäärmeet ovat jotain mainiosti toteutetun ja kömpelösti animoidun väliltä, minkä ohella skeidasti hahmoihin istutetuista taustoista etenkin lopummalla on vaikea sanoa, ovatko ne hauskaa campia vai vain hävyttömän huonoa elokuvantekoa. Surullisin kohta oli pikkuhirviöiden teurastaminen, siistein puolestaan näiden tätä ennen suorittama prinsessan ahmiminen.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
20.9. (YouTube)

Kun kengännauhojakaan ei löydy budjettiin, syntyy jotain Tales from the Quadead Zonen kaltaista. Teknisestä puolesta ei kannata edes alkaa puhumaan, ensimmäinen episodi päättyy vähintäänkin kekseliäästi seinään hahmojen päälle iskeytyvillä infoplansseilla ja afropoikien häröilyt ruumiin kanssa kellarissa saivat melkein pesemään hampaita vessaan. Loppu on onneksi onnellinen. Kauhutarinoita lukeva Shirley L. Jones piirsi hienoa taidetta tähän hirvitykseen, josta myöhemmin tuli ilmeisesti yksi Jenkkien harvinaisimmista vhs-kaseteista. Jokin saavutus sekin.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 68 Average listal rating (36 ratings) 5.1 IMDB Rating 5.4
20.9. (DVD/Kirjasto)

Lisää luolaihmisörinämeininkiä: alan jo olla melkein ekspertti näissä. En tiedä mitä tästä olisi pitänyt olla mieltä, olin katseluhetkellä shamanistisessa olotilassa. Kertoja-ääni oli täysin turha, mutta taistelu karhun kanssa näyttävä. Daryl Hannah ja kumppanit huitovat käsiään ja kälättävät niin, että vaikea on välillä pitää pokkaaa. Viimeiset kymmenen minuuttia oli totaalisen vaikea pysyä enää hereillä.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 1989 Average listal rating (1203 ratings) 7.2 IMDB Rating 7.7
19.9. (DVD)

Leffahaaste muuten jatkuu. Tässä oli kaksi Nicolas Cagea.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 6 Average listal rating (3 ratings) 4.7 IMDB Rating 6.2
18.9. (Kovo)

Hyvät musat ja kauniin värisiä kukkia.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
17.9. (DVD/Kirjasto)

Päätin jo lopettaa kommentoinnin kokonaan, koska sanottavaa ei tunnu liiemmin olevan ja sitä päivää odotellessa, kun Listal toteaa näiden ikonisten virheilmoitusten sijaan että sivustovalinta on virheellinen. No, nyt yritän vielä kerran potkia itseäni perseelle ja jollei tästä tule mitään, olkoot tulematta.

Tässä oli oikeastaan aika unenomainen tunnelma. Moneenkohan kommenttiin olen tuonkin jo tunkenut?
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 29 Average listal rating (19 ratings) 4.7 IMDB Rating 5.2
17.9. (Suoratoistosivu)

Heräsin aamulla ja katsoin Whatsup-rinkiämme, jossa oli kaverini edellisyönä laittamia videoita, joissa tämän toinen kaiffari valmisti melkoisen sotkun heittämällä kiljupäissään lasipöydän ja rummut näiden yhteisen bändikämpän halki, minkä jälkeen edellinen kaveri tilitti elämänsä olevan painajaismaista. Koska kärsin yhä parin päivän takaisten Tumpin häiden mukanaan tuomasta krapulasta, päätin ojentaa auttavan käteni ja lähteä jeesaamaan siivouksessa. Tämän jälkeen tulimme siihen tulokseen, että eiköhän laiteta sauna tulille, tilata pitsaa ja katsota joku paska elokuva.

Kaveri ehdotti Black Pantheria. Vastasin että rajansa kaikella, kesto 135 min ja eiköhän toi oo sitä samaa kamaa kuin ne sata aiemmin näkemääni supersankarileffaa. Tämän jälkeen pidin lyhyen esitelmän hauskasti huonoista ja tylsästi huonoista filmeistä.

Lopulta päätimme katsoa Critical Conditionin, josta kumpikaan ei tiennyt mitään. Ainakin leffa olisi kasarituotantoa ja musat lupaavat.

Sitä tylsää paskaahan tämä sitten kuitenkin oli. Toisaalta Black Panther olisi jatkunut vielä 35 minuuttia siinä vaiheessa, kun viimein sain kerättyä kamani kasaan ja poistuttua paikalta.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 3 Average listal rating (2 ratings) 7 IMDB Rating 6.5
The Club (1981)
14.9. (VHS)

Löysin tämän vhs:n muutaman kymmenen muun kasetin tavoin edesmenneen Good Fellows -kaupan taakseen jättämästä roskakasasta. Tässä oli jotain klubimeininkiä ja kantopoppia, muttei kuitenkaan Hapannaamaa.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 0 Average listal rating (0 ratings) 0 IMDB Rating 6.1
14.9. (Yle Areena)

Ei tämä kaiketi paremmalla keskittymisellä juurikaan kiinnostavammaksi olisi muuttunut. Suomalaiset yrittävät löytää filmiä, painuvat Eestiin asioimaan verkkapukumafian kanssa ja siinäpä se.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 10 Average listal rating (5 ratings) 7.2 IMDB Rating 7.2
The Ashes (1965)
13.9. (Teatteri/35 mm)

Tämä oli muuten aika pitkä, toisin kuin Napoleon, joka saattoi sittenkin olla keskivertopitkä. Hevosrääkkäys ärsyttti.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 0 Average listal rating (0 ratings) 0 IMDB Rating 6.3
13.9. (YouTube)

Tässä oli joku surrealistinen kohtaus. Ei mitään hirveän ihmeellistä settiä.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
13.9. (YouTube)

Useampikin psykoottinen hetki. Leffanäytökseen liittyvä taustatarina inspiroi katsomaan.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 74 Average listal rating (35 ratings) 6 IMDB Rating 5.8
13.9. (DVD)

Katsoin tämän kahdessa osassa. Näistä ensimmäinen - jonka aikana nukahdin - oli surrealistisempi ja viihdyttävämpi. Aamulla katsottu osio lähinnä harmitti. Kissaeläimeksi pukeutunut Marcello Mastroiani haluaa piiskaa ja lopun metahölinät ovat piipun viemistä ohimolle. Kannattaa muistaa että koska meillä on unelma, Polanskia ei saa katsoa mutta Spike Lee kutsutaan Suomeen kunniavieraaksi. Itse tosin pidän kummankin tyypin elokuvista, mutta kaksinaismoralismi on aina pienen vittuilun arvoista.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 12 Average listal rating (4 ratings) 8.3 IMDB Rating 0
12.9. (Teatteri/35 mm)

Suurin into tätä kohtaan tuli parisen vuotta sitten lukemani Kongon historian vuoksi, aika suora Lumumban tarinahan tämä oli.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 516 Average listal rating (321 ratings) 8.5 IMDB Rating 8.3
12.9. (YouTube)

Buster nukahtaa elokuvakoneen äärelle ja niinpä taisin tehdä itsekin, kun Listal jostain syystä on yhä hengissä.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 164 Average listal rating (119 ratings) 4.3 IMDB Rating 4.5
9.9. (Kovo)

Sitten vihdoin se leffahaasteen osa, eli videopeliin perustuva elokuva. Postal oli oikeasti yksi vuoden huonoimpia filmejä, kuin ö-luokan Tromaa aivan törkeän pitkäveteisenä. Bollin huumorista kertoo parhaiten se, että ainut kerta kun nauroin tämän aikana oli Mengeleen reaktio vilkaistuamme kestoa Media Playerin aikajanalta, joka oli tuntuneista kahdesta tunnista huolimatta vasta noin 70 minuutin kohdalla. Tässä vaiheessa luovutin ja aloin maistelemaan Unkarista tuliaisina saamaani Unicumia kamalimpiin henkisiin ja fyysisiin kärsimyksiini.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 1 Average listal rating (1 ratings) 5 IMDB Rating 0
9.9. (Kovo)

Korean demokraattisen kansantasavallan perustamisen 70-vuotispäivän kunniaksi piti katsoa koistisesta huolimatta jotain aiheeseen liittyvää. Girls from My Hometown on kaksituntinen pohjoiskorealainen draamaelokuva, joka näyttää 70-luvulla tehdyltä, mutta onkin vuodelta 1991! Koska Listal oli elvyytettävänä saattohoito-osastolla, muistin tämän olevan osa leffahaastettani: väärin kuitenkin meni ja Flower Girl jääkin sitten katsottavaksi vielä tämän vuoden puolella. Hyvät musiikit kuin seinään katkenneessa filmissä ainakin olivat.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
9.9. (DVD)

Sitä samaa tylsää ja ilotonta paskaa kuin koko muukin Pekko-sarja. Muija hätääntyi kun mainitsin puhelimessa kärsineeni sitten tämänkin, että onko niitä Pekkoja enää yhtään jäljellä ("On, Unissakävelijä.") ja että se pitää säästää yhdessä katsottavaksi.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 12 Average listal rating (10 ratings) 7.7 IMDB Rating 8.2
9.9. (YouTube)

Valvoimme kaverini kanssa vaihteeksi aamuviiteen ja kellon soidessa yhdeltätoista tämä alkoi potkia minua ylös, jotta ehtisimme vielä katsoa Ugandan ensimmäisen toimintaelokuvan. Tätä on vaikea selittää, mutta kaikenpuolinen toteutus ja tekijöiden käsinkosketeltava into saivat aikaan samoja tunteita, kuin ensi kertaa turkkilaiseen tai indonesialaiseen eksploitaatioon törmätessäni. Ohjaaja deletoi alkuperäisversion koneeltansa, mutta onneksi Film Jokerin käsittämätön kommentointi ("That's how we do action in Uganda!") on kaikessa irrallisuudessaankin osuva osa kokonaisuutta. Pitäisi katsella lisää afrikkalaista elävää kuvaa.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
8.9. (Teatteri/35 mm)

Polttarisuunnistuksen ja Saslikiin kannetun saturaisen jälkeen oli ohjelmistossa vuorossa elokuvaa. Ikävä kyllä joko mielentila oli katseluhetkeen täysin väärä, tai sitten Flavian ongelma oli ihan vain sisällössä. Teknisesti kaikin puolin hienosti tehty elokuva, jossa on hienot musiikit ja tylyä meininkiä, mutta joka vain on aivan saatanan tylsä. Keskivälin surrealismikohtauksen jälkeen yritin kusettaa itselleni jotain muuta ja löytää positiivisia puolia elokuvasta, mutta seuraavana aamuna viimeistään myönsin myös itselleni, että olihan minulla lopulta aivan peevelin raskasta teatterissa tämän aikana.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 165 Average listal rating (83 ratings) 7.3 IMDB Rating 7.3
7.9. (Teatteri/35 mm)

Listal toimii! Saa nähdä pystyykö näitä päivyreitä vielä ensi vuonna jatkamaan, sillä olin vilpittömän hämmästynyt siitä, että aamulla sivustolle jälleen pääsi. Ajattelin että kaiketi tämä oli tämän tissipersesivuston viimeinen kuolonkorahdus.

En nyt jaksa keksiä tästä mitään järkevää sanottavaa Katkerasta paluusta, joten kerron mieluummin siitä, kuinka tämän jälkeen kiipesin Hietaniemen hautausmaan aidan vieressä kasvavaan puuhun, heilautin itseni toiselle puolelle ja hiivin kuin ninja Mannerheimin haudan viereiselle pusikolle, jonka juurelle kuoppasin kasvomaalia sekä kuvan elokuvasta Pekka ja Pätkä neekereinä. Kyse oli siis Tumpin seuraavan päivän polttareista.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
7.9. (Teatteri/35 mm)

Viidessadas tänä vuonna listattu elokuva. Hooray, hoorey.

Mieleni tekisi katsoa Howling seiska uusiksi. Taitaapa olla hiljalleen aika tutustuttaa uusi uhri tuohon merkkiteokseen.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 135 Average listal rating (74 ratings) 7.5 IMDB Rating 7.3
6.9. (Yle Areena)

Muuten perus-Suzukia, mutta turhankin kovasti veivattu teemabiisi ja hieno värimaailma saavat Tokion rakkikoiran erottumaan jo katsomistani herran töistä. Saa nähdä, jaksanko vielä niitä paria Areenassa jäljellä olevaa, sen verran monotonista tämä meno on ollut.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 109 Average listal rating (75 ratings) 6.5 IMDB Rating 7.1
6.9. (Teatteri/DCP)

Tämä tuntui vaihteeksi joltain antropologiselta tutkimukselta. Aivan hirveiden ihmisten aivan hirveää elämää (jonka perään myös varattomammat haikailevat), joka tuo mieleen lähinnä joltain amerikkalaiselta törkykanavalta tulevan tosi-tv-maratonin. Pystyn muuten katsomaan myös jälkimmäistä kriittiset lasit silmilläni, mutta kiitos kuitenkin näistä sadasta minuutista. Nyt voin tuntea olevani parempi ja fiksumpi ihminen.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
5.9. (YouTube)

Koitan ehkä saada pari järkevämpää sanaa tuosta jugoslavialaisesta pätkästä aikaiseksi myöhemmin. Ehkä. Miksi tunnen kusettavani itseäni. Tänään työt alkavat muuten aiemmin. Himputti.

Kieslowski kuvaa dokumentissaan kotikaupunkiansa Lodzia. Samaan aikaan selkäni takana kaupunki syttyi palamaan. Lopetan tämän tältä erää tähän.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 18 Average listal rating (10 ratings) 7.5 IMDB Rating 8
4.9. (USB-tikku)

Ei tästä sitten lopulta jaksanut mitään syvällisempää kirjoitella. Landen äärikonservatiivisissa oloissa – joiden elävänä traditiona aviomies kumauttaa petollista vaimoaan nuijalla päähän – elävä pariskunta päätyy rantakaupungin nudistihotellille, jossa liberaali meininki ja lihan ilot sekoittavat pulloon vaarallisen paineen. Paluuta entiseen ei kuitenkaan enää ole ja vanhoillinen ortodoksi-ukko kokee lopussa oman aikansa päättyneen. Paikoitellen Emir Kusturican elokuvat mieleen tuova filmi poukkoilee traagisen ja koomisen välillä.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
4.9. (VHS)

Faija selitti että tämän on hyvä, vaikka nukahti elokuvateatteriin silloin joskus kultaisella kasarilla. Vaikken Talking Headsia ollutkaan kuunnellut, päätin toki lainata kasetin ja katsella sen taulua maalatessani. Aluksi olin että mrhremmhmmhhhäääääh, mutta meininki parani kummasti alettuani biisi kerrallaan päästä musiikkiin sisälle. Kävin muuten myös ennen tätä piipahtamassa vantaalaisella teollisuusalueella, jossa brasilialaista favelaa muistuttavassa konttikylässä asustava kaverini oli parhaillaan valmistamassa käyvistä omenista kiljua. Tuoksui kuulemma ihan törkeän hyvälle. Vaikea sanoa, itse en nokkaani ämpäriin tunkenut.

Kommentointi tosiaan näyttää kiinnostavan yhtä paljon kuin vanhoina hyvinä aikoina.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
3.9. (DVD/Kirjasto)

Pää hajoaa pian tähän kommentointiin. Kazanin leffa dumppaa jotakuinkin puolet Steinbeckin kirjasta, mikä olisi varmasti parin tunnin kestoon nähden hyvä ratkaisu, ellei tämä oudosti häiritsisi alkuperäisteoksen lukenutta. Myös viisaan kiinalaisen pois jättäminen oli hyvä päätös – rasismia käsitellään saksalaiskauppiaan hahmon kautta. Ihan kiva pätkä, mutta leffasovitus pystyy harvoin saamaan aikaiseksi samanlaisen kokemuksen kuin alkuperäisteos ja tässäkin tapauksessa adaptaatio tuntui hieman valjulta. Toisaalta mitä pidemmälle jälkiviisaana olen aivojani raksuttanut, sitä enemmän olen alkanut pohtimaan, miten paljon todella Eedenistä itään -teoksesta itsestäänkään todella pidin ja kuinka suuri osa plussista meni itsekusetukseen siitä syystä, etten osannut olla erästä suosikkikirjailijaani kohtaan kriittisempi.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 6 Average listal rating (6 ratings) 6.2 IMDB Rating 6.6
2.9. (YouTube)

Koska en vaihteeksi töiden takia pääse katsomaan WHS-teatterin kuukauden floppia, tsekkasin tämän ennakkoon himassa. Tylsemmät kohdat antaa anteeksi hilpeälle campille, jota niin erikoistehosteet kuin päähenkilön kurttuotsainen itsekseen pähkäily kuljettavat. Pitää katsoa Käärmelaakson kirous. Muistatko tämän: Vain elämää -tähti hyppäsi mereen.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 78 Average listal rating (39 ratings) 7.1 IMDB Rating 6.6
2.9. (sovietMoviesOnline)

Välillä elokuvista kirjoittaminen kiinnostaa, toisinaan sitten taas ei. Aelitassa perustetaan Marsin sosialistinen neuvostotasavalta ja tätä luokkaa. Katsottu töissä: ei ihanteellinen miljöö mykille neukkulaisille tieteisleffoille, jotka selkeästi pääsevät oikeuksiinsa myöhään yöllä ja väsyneessä mielentilassa.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 4 Average listal rating (3 ratings) 5.7 IMDB Rating 0
2.9. (sovietMoviesOnline)

Karl Marxin näköisen äijän kaverit käyvät avaruudessa aamuyön elokuvahetken aikana.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 127 Average listal rating (86 ratings) 7.8 IMDB Rating 7.2
1.9. (Teatteri/35 mm)

Toinen katselu. Filmikopiota ei kuulemma ole pyöritetty Suomessa 18 vuoteen, eli jo oli aikakin.

Keoma tuntuu jakavan mielipiteitä ja myönnän kyllä ymmärtäväni miksi: silti olen yhä siinä jengissä, joka rakastaa tätä elokuvaa. Meininki on hidastuksineen, kuvakulmineen, nihilismeineen sekä dramatiikkoineen tasoa Leone tapaa Peckinpahin ja lopun Raamatulliset viittaukset jo liki hilpeitä. Franco Nero tuo partoineen mieleen Aarne Tenkasen ja pitkään mietittyäni tulin siihen tulokseen, että hyviähän nämä musiikitkin olivat. Erityisesti kohtauksessa, jossa vanha mies huutaa Neroa selkään tähtäävälle roistolle "Stop!" soimaan pärähtävä ja sanoilla "that's my father..." alkava laulu sai repeämään liitoksistaan. Viimeisen taistelun olisi voinut ehkä korvata jollain Suuren hiljaisuuden synkkyydellä, mutta toisaalta Neron banaali loppukommentti "Hän ei voi kuolla, sillä hän on vapaa" on riemastuttava päätös sekin.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 52 Average listal rating (28 ratings) 7.3 IMDB Rating 7.8
1.9. (sovietMoviesOnline)

Samusirkkamainen tonttu johdattaa kiltit lapset HC-Andersenin maailmoihin. Elokuvan sympaattisiksi meinatut skidit ovat kerrankin sympaattisia ja tutun tarinan animointi sekä piirrosjälki on upeaa katseltavaa. Kestoakaan ei ole liikaa (mitä vanhemmaksi alan käymään, sitä enemmän olen oppinut arvostamaan tiivistä kerrontaa, mikäli sanottavaa ei joistakin 1900:sta tai Suuresta gangsterisodasta poiketen oikeasti ole spektaakkeliksi saakka) vaikka loppu tuntui hieman nopeatempoiselta ja raina jätti ylipäänsä suht kliffan olon. Olisihan Lumikuningatar itsestäänselvästi ollut huikeampi kokemus teatterissa filmiltä nähtynä, mutta tästä huolimatta nyt harmittaa astetta vähemmän, etten tätäkään töiden takia WHS-teatteriin päässyt joku aika sitten katsomaan.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 13 Average listal rating (8 ratings) 6.9 IMDB Rating 6.9
1.9. (sovietMoviesOnline)

Monen muun itäblokkilaisen leffan tavoin 'Hukkunud Alpinisti' hotell alkoi kiinnostaa hienon julisteensa vuoksi. Ryhdyttäni googlettamaan elokuvaa löysin erittäin mielenkiintoisen SovietMoviesOnline -sivun, jossa esimerkiksi vuorokauden tunnukset sai reilulla kahdella ja puolella eurolla PayPallia hieromalla. Tässä ajassa ehdin katsella neljä englanniksi tekstitettyä filmiä, mikä oli mielestäni kohtuullista. Pitääpä siis palata tuonne mahdollisesti marraskuussa, jolloin pari katseluprojektia on saatu alta pois.

Neuvostovirolainen, Alpeille sijoittuva ja tieteismausteita sisältävä rikosleffa on melko pöljä, mutta sen musiikit ja kuvaus hyviä, minkä ohella omituinen tunnelma piristää paikoitellen tylsää teosta. Lopun saarnauksen voi rinnastaa Breznevin "meidän puolella tai meitä vastaan" -puheeseen ja sen pystyy tulkitsemaan miten parhaakseen näkee.

Edit 6.9.: nyt tämä sitten pyörii R&A-festareilla. Tyypillistä.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
31.8. (YouTube)

Tiedemies pelastaa auto-onnettomuuden jälkeen böönansa pään ja elvyyttää tämän henkiin koneidensa avulla. Komerossa piileskelee jotain todella kummaa, jonka karmaisevan kauheaa ulkomuotoa pimitetään aina loppumetreille asti – ja kerrankin venaus on hintansa väärti! Irtopollan jupinat ja omituisten musiikkien säestämät yökerhon burleskinumerot luovat keskiyön katseluun psykedeelistä tunnelmaa ja parissa kuvassa esitellään hyvin kämäistä c-luokan splatteria. Suvantoa ja tylsiä hetkiä on puolen välin jälkeen jo vähän liikaa, mutta kliseisen ja erinomaisen kakasti näytellyn tarinan korni huipennus palkitsee. Ehkä olen vain väsynyt, mutta tällainen kädetön, jalaton – ylipäätään ruumiiton – ja ennen kaikkea rehellinen roska ilahdutti kovasti perjantaitani.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
31.8. (Yle Areena)

Jollei tämä lukeudu historian rumimpien elokuvajulisteiden kerhoon...
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 44 Average listal rating (31 ratings) 6.6 IMDB Rating 7.4
The Enforcer (1951)
31.8. (Yle Areena)

Jälleen yksi pitkään porissut rikosleffa Walshilta. Poliisit niin ikään kyseenalaistavat oikeusjärjestelmän, uhkailevat rikollisia ja käyttävät pahimpien mafiosojen tapaan jopa näiden perheitä kiristyskeinoina. Samalla liki pysäyttämättöminä nähtävät kriminaalit murhaavat rahasta kenet vain, missä vain. Maailmankuva on vähintäänkin pessimistinen, kestoa juuri sopivasti ja Bogart nyt aina on Bogart. Illan positiivinen vahinkolaukaus Suzukin yakuzoiden kasvoille.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
30.8. (Yle Areena)

Seitsenminuuttinen veronalennuselokuva. Jokunen kuva vanhasta Korkeasaaresta, jossa eläimiä pidetään pienissä häkeissä; samalla kertojiksi laitetut äiti ja lapsi keskustelevat siitä, kuinka esimerkiksi metsän kuningas karhun paikka on luonnossa. Sitten seuraa brutaalia, liki mondomaista kuvastoa joukosta kiväärein aseistettuja mulkeroita, jotka tappavat tämän eläimen ja vievät sen pennut eläintarhaan. Toisaalta äiskä kritisoi tämän urhoollisuutta, mutta heti perään levittää väitettä mesikämmenestä murhanhimoisena petona. Eräänlainen dokumentti ajastaan tämäkin.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
29.8. (Yle Areena)

Viimeinen German Areenasta. En kyllä päässyt näistä yhteenkään kunnolla sisälle.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 8 Average listal rating (3 ratings) 5.7 IMDB Rating 6.8
29.8. (TV)

Juoni on tuttu aiemmin kesällä katsomastani Kassilan versiosta. Jossain välissä koko tupa, kolme ihmistä ja koira, joko nukkui tai nuokkui unen rajamailla. Kai ne loputkin Niskavuoret pitää vielä joskus katsoa, vaikka ajatus lähinnä karmii.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
28.8. (TV)

Olin muuten varmaan joskus nähnyt tämän aiemmin mummolla telkkarista. Ei niin tylsä kuin muut Niskavuoret, tämän juonta jopa jaksoi seurata. Silti aika harmaa leffa ylipäänsä.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
26.8. (DVD/Kirjasto)

Lupasin tutustua Elia Kazanin tuotantoon paremmmin. Oli tämä Viimeistä valtiasta parempi.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 175 Average listal rating (117 ratings) 6.8 IMDB Rating 6.8
The Alphabet (1968)
26.8. (YouTube)

Katsoin vahingossa kokonaan yhden projektin yhteydessä.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 3 Average listal rating (2 ratings) 5 IMDB Rating 5.5
26.8. (Kovo)

Itäsaksalaisen scifin jäähyväiset, tämän jälkeen näitä ei itseltäni nääs löydy. Tuli maalattua samalla ja tehtyä animaatiojuttuja, ehkä keskityin niihin elokuvaa enemmän. Aika perinteisen puuduttavaa itäplokkilaista tuotantoa, jossa on muutamia surrealistisia hetkiä ja alastomia naisia. Lopun viheriöt toivat mieleen Sulatetut miehet.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 2022 Average listal rating (1340 ratings) 5.6 IMDB Rating 6.1
25.8. (DVD)

Siinä välissä kun loppuratkaisuna toimii panttivankina olleen pojan takin sisältä mönkivä ja pahiksen kurkkuun hampaansa iskevä hilleri, ei elokuvakaan voi olla täysin toivoton.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 309 Average listal rating (225 ratings) 5.4 IMDB Rating 5.5
25.8. (DVD)

Suht tylsä. Puhuin suurimman osan leffasta puhelimessa. Homoklubikohtauksessa riitti väriä ja kuuntelun kestävää musaa.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 1324 Average listal rating (894 ratings) 6.4 IMDB Rating 7
25.8. (DVD)

Monitasoinen leffa sikäli, että tässä sodan helvetillisyys ja sen kautta elävien henkinen taso tulevat melko oivasti ilmi. Väkivalta on samaa luokkaa kuin Soldier of Fortune -pelissä, joka raikastaa - tai pidemminkin kitkeröittää kasaritoimintaelokuvien puhtoista henkeä.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 921 Average listal rating (646 ratings) 5.5 IMDB Rating 5.7
25.8. (DVD)

Piti lähteä töiden jälkeen duunikaverin kanssa parille, mutta havahduin aamukahden aikaan höpöttäväni Siad Barrea kannattaneen keski-ikäisen kommunistisomalibussikuskin kanssa eräässä Kallion ravitsemuskonttorissa. Lauantain vapaapäivä meni siis huonossa olotilassa ja toimintaelokuvia katsellen. En muuten olisi uskonut, että kolmas Rambo oli jopa teinivuosieni muistikuvia tylsempi elokuva siitä huolimatta, että koko ajan kävi jotakin.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 1025 Average listal rating (610 ratings) 8 IMDB Rating 8
24.8. (Teatteri/35 mm)

Poika ja mummo rakastuvat.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
Load more items (472 more in this list)

Shit never stops.

Comments are in Finnish.

Sisältää mahdolliset tv-sarjat.

Ei IMDb:ssä:

29.8. Lapsen tie (O: William Markus. Suomi, 1955)

Melko surullinen veronalennusdokumentti huono-osaisista ja huonoille teille eksyneistä lapsista. Pelastakaa lapset ollut mukana tuotannossa.

9.8. Kielletyt kuvat (O: Tom Östling. Suomi, 1994)

Dokumentti Suomen elokuvasensuurista. Pientä pintaraapaisun makua - aiheesta olisi helposti saanut vaikka useampi osaisen minisarjan, nyt koko tuohon astinen historia aiheesta on ahdettu tuntiin. Ihastuttavaa oli myös käännöstekstien puuttuminen ulkomaalaisten haastatteluissa, mikä varsinkin ruotsin ja tanskan kohdalla jätti paljon katsojan oman päättelykyvyn varaan. Nuoret Pekka Lanerva ja Jari Sedergren käväisevät ruudulla.

19.7. Full of Love (O: Iina Terho. Suomi, 2018)

Ihmisen sisimmästä jotain tavoittava ajatelma tarpeesta voida olla oma itsensä ja samalla aihettaan kohti mielenkiintoa herättävä burleski-dokumentti.

2.7. Kangasala muistelee (O: ? Suomi, 1953) (TV)

Pilkoimme kaverini isovanhemmilla puita ja syödessämme lounasta tämä tuli televisiosta.

3.4. Pharmacy (O: Bruce Checefsky. 1930) (Teatteri/Internet)

Kokeellinen lyhytelokuva, jossa välähtelee kaikenlaista. Sikäli siisti ja psykedeelinen, mutta vajoaisi tänä päivänä tehtynä kliseeksi.

23.2. Kalevi-Liiva syyttää (Kalevi-Liiva süüdistab. Ohjaus: Vladimir Parvel, Ü. Tambek. Neuvostoliitto 1961) (Teatteri/16 mm)

Teräskyntäjien lopuksi esitetty dokumentti eestiläisistä natsioikeudenkäynneistä ja keskitysleireistä.

Added to

44 votes
All "Watched in 2018" lists on Listal (219 lists)
list by Triggerhappy6
Published 6 months, 3 weeks ago 6 commentsRelated lists

A Movie A Year (Part 1)
105 item list by johanlefourbe
46 votes 5 comments
Best Movie, Year by Year
88 item list by rewster
34 votes 1 comment
My Horror Movie Diary- 2012
108 item list by xxxTheRipperxxx
23 votes 9 comments
My Lifetime in Movies
33 item list by Abhi
4 votes
Movie Year 2014: A Recap
45 item list by Gerru
10 votes
A Movie A Year (Part 1)
51 item list by filmbuilder
2 votes
Best Comedy Movie, Year by Year
41 item list by rewster
29 votes 1 comment
A Movie Per Year
45 item list by The Cinephile
14 votes 2 comments
A movie a year
82 item list by Dvdmacyoshi
5 votes
Best Animated Movie, Year by Year
33 item list by rewster
25 votes

View more top voted lists


Comments

Posted: 8 months, 3 weeks ago at Jan 3 10:00
Tissit!
Posted: 8 months, 3 weeks ago at Jan 3 10:37
Mikäs se on toisinpäin?
Posted: 8 months, 3 weeks ago at Jan 3 10:39
Täällä on paljon tissejä.
Posted: 8 months, 3 weeks ago at Jan 3 10:43
Ootko parhaillas synnytysosastolla vaiko meijerillä?
Posted: 8 months, 3 weeks ago at Jan 3 11:08
Ihan vaan listalissa.
Posted: 8 months, 3 weeks ago at Jan 3 11:18
Gotta List 'Em All!
Posted: 8 months, 1 week ago at Jan 15 10:30
Älä ala tolle linjalle. Tää lista pitää mut järjissäni.
Posted: 8 months, 1 week ago at Jan 15 15:06
Voi kiitos kaunis. Must taas tuntuu ettei mulla oo mitään järjellistä sanottavaa, koska sairastetaan Mengeleen kanssa writers blockia ja jet lagia.
Posted: 8 months, 1 week ago at Jan 16 13:21
Kaupunginkirjastostako tuon Once Upon a Time There Was a Singing Blackbirdin lainasit?
Posted: 8 months, 1 week ago at Jan 16 14:30
Juu, löytyy hakemalla Helmetin sivuilta "Žil pevtši drozd : komedija".

Ja jos lainaa, kannattaa huomata että vaihtaa ääniraidan georgiaksi. Itellä meni hetki ennenkuin tajusin omituisen fiiliksen johtuvan suoraan originaalin päälle puhutusta venäjädubbauksesta.
Posted: 7 months, 2 weeks ago at Feb 5 14:45
Okei, kiitti infosta. Ja kiitos taas kerran Yle, joka kirjoitit ton lyhärin esitetekstiks seuraavaa: "Mikhail Zheleznikovin lyhytelokuva kertoo vanhojen neuvostoelokuvien kautta tarinan rohkeasta tiedemiehestä, joka pelastaa maansa häijyltä ulkoavaruuden hyökkäykseltä. " Mut pitääpä jossain välissä suunnata katse kohti Gameraa, kuulostaa mielenkiintoiselta, nääs.
Posted: 7 months, 2 weeks ago at Feb 8 11:15
Miksi katsoa mistään alkuperäistä versiota, kun turkkilaiset kuitenkin teki sen myöhemmin suuremmalla sydämellä paremmin.
Posted: 7 months, 2 weeks ago at Feb 8 11:48
Turkin alta löytyy ankara sydän ja joka ei sitä ymmärrä, muuttuu kiihkokristityksi ja muuttaa kaksoisolentonsa kanssa landelle mormoonikommuuniin.
Edit: 7 months, 2 weeks ago
Posted: 7 months, 2 weeks ago at Feb 8 11:57
Saddam Muhammed Jussuf Atatürk Hizbollah Hossein
Posted: 7 months, 1 week ago at Feb 13 7:07
Eipä tullut mieleen, että Piiraisen Tapsa olis tossa Twin Peaksia tehnyt. Lähinnä tuntui Jari Tervon kirjoittamalta Kummelilta.
Posted: 7 months, 1 week ago at Feb 13 8:44
Mysteeri jossa poliisi saapuu selvittämään maaseudun pikkukaupunkiin murhaa, kaikki asukkaat ovat enemmän tai vähemmän outoja ja tuntuvat salailevan jotain, Liinojan Tapsa tuo jo pelkällä ulkonäöllään mieleen Leland Palmerin ja kaiken huippuna pidin yhdessä kohtaa otettuja kuvia vesiputouksista.

Ehkei tuo noin hyvä ollut, mutta eilisessä mielentilassa nauroin kovasti. Tapahtuiko tuo itse elokuvan vaiko huoneistossani vallinneen yleisen flipanneisuuden ilmapiirin vuoksi, jää arvoitukseksi. Ei näitä asioita turhan vakavasti kannattane ottaa.
Posted: 7 months, 1 week ago at Feb 13 9:04
Sulla on salasuhde Piiraisen kanssa. Ehkä otit, ehkä et.
Posted: 7 months, 1 week ago at Feb 13 9:06
Nii-in - mutta tankkiin vaiko takakonttiin, kas siinäpä kysymys.
Posted: 6 months, 1 week ago at Mar 13 7:46
Tumppi tosiaan antoi löyhkäävälle leffalle 3/5, mutta poisti vanhoja pisteytyksiä, jotka perustuvat mutuun.
Posted: 6 months, 1 week ago at Mar 13 9:59
Olet syypää Mufasan kuolemaan.
Posted: 6 months, 1 week ago at Mar 13 10:22
Sekä tulevaan listalin kuolemaan.
Posted: 6 months, 1 week ago at Mar 13 10:42
Ehkä kaikella on aikansa?
Posted: 6 months, 1 week ago at Mar 14 10:45
Mä olin Horden Suomen ensi-illassa.
Posted: 6 months, 1 week ago at Mar 14 11:01
Mä katoin tota kyökkiin raahaamaltani Macilta kaalikeittoa kokkaillessani.
Posted: 6 months ago at Mar 20 12:21
Afrikassa on hätä!
Posted: 6 months ago at Mar 20 12:23
Come on, ehkä se koskettais enemmän jos ne ei olis kaukana ja mustia... vai miten se nyt meni?
Posted: 6 months ago at Mar 20 12:28
Yök, joku mustaläjä kaukana. Natsien hirmuteot nyt vaan on mageempia.
Posted: 6 months ago at Mar 20 12:33
No niinhän ne on, eiks ookkin?
Posted: 5 months, 3 weeks ago at Apr 2 15:52
Muista kirjoittaa river of deathista laajakuvaan.
Posted: 5 months, 3 weeks ago at Apr 2 20:01
Ei pysty, ei kykene.
Posted: 5 months, 3 weeks ago at Apr 3 4:58
Höh My Little Eyessa käsitellään mielestäni onnistuneesti (hiukan etuajassa), kuinka nyky ihminen tarvitsee sen viisitoista minuuttia julkisuudessaan hinnalla millä hyvänsä.
Posted: 5 months, 3 weeks ago at Apr 3 6:19
Oukhei. Musta se oli tylsä, huonosti rytmitetty ja mitäänsanomaton. Oikeastaan ainoo tunne mikä ton aikana heräs oli nauru jollekkin "Suck my titties"-biisille.
Posted: 5 months, 3 weeks ago at Apr 3 7:15
Voihan se olla noinkin. Fuck the pain away!
Posted: 5 months, 2 weeks ago at Apr 4 17:41
Onko sulla hapannaamapäivä?
Posted: 5 months, 2 weeks ago at Apr 4 18:27
Lopettakaa jo. Mun kone sanoo, että listal on haitaksi koneelleni? Onko tämä sitä elämää Freddie Mercury pliis.
Posted: 5 months, 2 weeks ago at Apr 5 9:49
Mulla on verikurkkupäivä ja myös oma koneeni kertoo Listalin olevan haitallinen - tämän vuoksi tafkath ei uskalla enää päivittää leffapäiväkirjaansa.
Posted: 5 months, 2 weeks ago at Apr 5 10:56
Listal on monella tapaa (mielenterveydelle) haitallinen. Kurkkuharjalla voi harjata veristäkin kurkkua.
Posted: 5 months, 2 weeks ago at Apr 5 12:22
Veriperuna.
Posted: 5 months, 1 week ago at Apr 11 16:04
Kirjastot vois korvata startup-yrityksillä.
Posted: 5 months, 1 week ago at Apr 11 16:22
Tai aktivointileireillä.
Posted: 5 months ago at Apr 18 10:30
Nyt lopeta jo!
Posted: 5 months ago at Apr 18 11:47
Joo. Jerekin lähti.
Posted: 4 months, 1 week ago at May 17 5:26
Suosittelen katsomaan koko Before-trilogian.
Posted: 4 months, 1 week ago at May 17 5:56
Että niitä on useampikin. Toivottavasti Bad News Bears ei ole huipentuma.
Posted: 4 months, 1 week ago at May 17 12:37
WHS-teatterin romanialainen pommikomedia on onneksi eri päivänä kuin Angelika, voit saada molemmat.
Posted: 4 months ago at May 18 10:03
Jee! Ajatus seonnut meikäläisellä täysin juostessani.
Posted: 4 months ago at May 18 10:36
Muista, että murjottaja on 5/5.
Posted: 2 months, 1 week ago at Jul 16 6:13
Toivottavasti kirjoitat Tarzaneista esseen LK:hon.
Posted: 2 months, 1 week ago at Jul 16 10:20
Näin Tampereen bussipysäkillä ainakin ajattelin, mutta saa nähdä miten aika riittää.
Posted: 2 months, 1 week ago at Jul 16 10:32
Sulla ei oo vaihtoehtoja.
Posted: 2 months ago at Jul 17 22:04
pelkästään tää on kolme tähteä. www.youtube.com/watch?v=fRMcLJY7X20

e. Turkan seitsemän veljestä muuten löytyy kokonaan(?) youtubesta.
Posted: 2 months ago at Jul 18 10:09
Kuin myös kaupunginkirjastosta. Piti katsoa tuo uutena vuotena maratonilla Suomi sadan kunniaksi, mutta projektin osasyyllisten liuettua käpälämäkeen koin nössönä ihmisenä urakan liian ahdistavaksi.
Posted: 1 month, 2 weeks ago at Aug 1 19:05
Ethän sä jätä Listalia tämän vuoden jälkeen, kuten T-mies on tekemässä?
Posted: 1 month, 2 weeks ago at Aug 2 6:30
Tee-se-itse-Mies
Posted: 1 month, 2 weeks ago at Aug 2 6:32
Enpä usko. Eiköhän tästä hetkittäisestä hermoromahduksesta pian kunniattomuudella selvitä.

Ps: minäkin join juuri jääteetä.

Post comment


Insert image

drop image here
(or click)
or enter URL:
 link image?  square?

Insert video

Format block