Explore
 Lists  Reviews  Images  Update feed
Categories
MoviesTV ShowsMusicBooksGamesDVDs/Blu-RayPeopleArt & DesignPlacesWeb TV & PodcastsToys & CollectiblesComic Book SeriesBeautyAnimals   View more categories »
Listal logo
52
vote
3476 Views    Share:

My movie year 2018

Movie list created by Kurkkuharja Avatar

Add header image

Choose file... or enter url:
Sort by: Showing 1-50 of 275
Decade: Rating: List Type:
People who added this item 7 Average listal rating (5 ratings) 6.4 IMDB Rating 6.5
18.5. (DVD/Kirjasto)

Matti Kassilan mietteliäs kirjasovitus jatkaa sekä tämän Sillanpää-ohjauksia että omaa leffahaastettani. Jälleen hyviä kysymyksiä kumppanin kaltaisista vääristä valinnoista ja elämään havahtumisesta vasta, kun aika alkaa jo olla tiukilla. Myös alkoholin kirot ja niiden raskaat seuraamukset pääsevät valokeilaan. Yleinen haikea apatia vallitsee ja eräät kuvat aamuisista metsistä ja maanteistä ovat heikosta dvd-laadusta huolimatta mahtavia. Nuori Samuli Edelmann ja tätäkin nuorempi Jasper Pääkkönen käväisevät kuvassa.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 20 Average listal rating (15 ratings) 5.9 IMDB Rating 6.5
18.5. (You Tube)

Murjottaja on viisi tähteä, muu dokumentti ei sitten niinkään. Ajattelin Loputtoman Gehennan liekin olevan tylsää höpötystä aiheesta, joka ei itseäni kiinnosta (teininä kovempina horrorcore-aikoina yritin testailla myös metallia, saaden lähinnä päänsäryn), mutta lopulta pätkä antaa hieman tätä enemmän katsojalleen.

Kuvittelin mörkömusatyyppien enemmistöä lähinnä satuelämäänsä viettäviksi höperöiksi (samaan tapaan kuin muovilippiksineen ja omaa vapautta rajoittavine käyttäytymiskoodeineen gangsta-elämästä Suomen kaltaisessa valtiossa uneksivat hiphopparit), jotka ovat pohjimmiltaan ihan "normaaleja" kavereita, mitä nyt harrastavat tätä alakulttuuria. Dokkarissa haastatelluista suurin osa antaa itsestään kuitenkin kuvan keskivertoa tyhmempinä natseina ja kulttuurin tuhoamisen kannattajina (uskontoja vierastavana nautin itse suunnattomasti kirkoissa käymisestä jo pelkästään niiden historiallisen arvon vuoksi) ja näiden henkinen taso vaikuttaa olevan suurin piirtein samaa kuin Skinivalkoisen Suomen sankareilla tai Maajoukkueen haastattelussa höpöttävillä pojilla.

Psykologisessa mielessä ihan mielenkiintoista; mitä selkeimmin nämä tyypit ovat jälleen yksi henkisesti syrjäytyneiden ihmisten ryhmä, jotka kokevat hautarauhan häpäisyn ja fasistisen toiminnan keinokseen kapinoida yhteiskuntaa sekä sen arvoja vastaan. Juttujen taso ja perustelut ovat tosiaan sitä luokkaa, että mistään laajemman kontekstin ymmärtämisestä ei – paria poikkeusta lukuun ottamatta – voi kameran eteen tuotujen musamiesten kohdalla puhua. Halu järkyttää on kuvien kyseenalaistamisen, pyhän lehmän ampumisen ja pikkuporvarillisen maailmankuvan ivaamisen myötä aina tarpeen ja suotavaa – joskin omasta mielestäni vain siinä tapauksessa, että kykenet tajuamaan jutun ironian. Älykkäiden, vastaavia mielipiteitä tosissaan heittävien hahmojen katselu olisi kylmäävää, nyt dokkari tuntuu (ulkopuolisen silmin) antropologisen ja yhteiskunnallisen tutkielman ohella lähinnä ylivedetyltä vitsiltä ("että tällaisiakin ihmisiä on siis olemassa..."), samassa hengessä kuin vaikkapa YouTuben Teini uhoaa -video.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 224 Average listal rating (114 ratings) 7 IMDB Rating 7.3
17.5. (DVD/Kirjasto)

Oli pettymys Tulikärpästen ja Pom Pokon jälkeen. Nyt ei ehdi kirjailla enempiä, kalakeitto odottaa ja töihin on mentävä.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 1 Average listal rating (2 ratings) 5.5 IMDB Rating 5.4
Marja pieni! (1972)
16.5. (Yle Areena)

Ei ole helppoa olla Marja. Yritän kirjoittaa parempia kommentteja heti kun vain ehdin.

Har har har. Vuoro päättyi, tuleva alkaa yhdeksän tunnin päästä. Taitaapa tulla tämä yö nukuttua konehuoneessa.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
16.5. (Teatteri/35 mm)

Tässä tapahtui koko ajan jotakin ja juostuani yhdessä välissä heittämässä pikavauhtia hieman evästä naamariini, olivat juonikoukerot eläneet sen verran, että yksi keskeisistä hahmoistakin oli tyystin kadonnut. Elokuvassa on niin myrkkyvaatteita, kääpiötä, saatananpalvontaa vauvauhreineen, teilaamista kuin hulvatonta kulttuurien kohtaamista. Jälkimmäinen toteutuu parhaiten Angelikan todetessa persialaiselle (ranskaksi maa on muuten Perse), että täällä päin miehen kuuluu valloittaa nainen saadakseen koskea häntä. Itämainen vieras toteaa hänen vaihtoehtonsa olevan kätevämpi. Markiisittaren tiedustellessa tätä, tulee vastaus kuin apteekin hyllyltä: raiskaaminen. Perseestä tuo väkisinmaakaaminen.

Angelika-sarja oli hyvä aloittaa osasta kolme. Ajattelin näiden olevan tylsää pukudraamaa, joten etenkin kammottavan Mommilan jälkeen en voi kieltää positiivista yllättyneisyyttäni. Sarjan suunnittelija kertoi kuulleensa pikkulinnuilta jatkon olevan vieläkin sekavampaa, joten joutunen uhraamaan pari vapaapäivääni sekä WHS-teatterin romanialaisen pommikomedian näiden seikkailuiden tieltä.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
16.5. (Teatteri/35 mm)

Tuskastuttavan tylsä jopa viiden vartin kestossaan. Historiallisena kuvanakaan vaikea ottaa, sillä käsikirjoittaja kertoi tapahtumien kulun olevan pitkälti satua. Tuottajana ja leikkaajana toiminut Jörn Donner puolestaan esti tietoisesti ohjaajan version syntymisen heittämällä ylimääräiset metrit roskakoriin. Positiivisin yllätys on nuoren Sulevi Peltosen näkeminen.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 3 Average listal rating (2 ratings) 3 IMDB Rating 3.8
Topralli (1966)
16.5. (DVD/Kirjasto)

Vaihtoehtoista ja "ainoaa anarkistista suomalaista elokuvaa" on kutsuttu yhdessä Julisteiden liimaajien kanssa maan huonoimmaksi. Vaikka kuinka haluaisin olla vastarannan kiiski, onhan tämä tosiaan aika hitonmoista kärsimystä. Vexi Salmen alulle panemassa projektissa ei ole käsikirjoitusta, ohjausta tai "näyttelijöitä", mutta sitäkin runsaammin paskaa huumoria ja mauttomia hahmoja. Suurimmat valopilkut ovat muutamat musiikkinumerot, lähinnä Irwinin ja tykkipoikien osalta. DVD-kiekon kylkiäisinä löytyvä, hällä väliä -mentaliteetilla editoitu ohjaajan haastattelu on itse leffaa kiinnostavampi ja viihdyttävämpi paketti.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 133 Average listal rating (126 ratings) 6.8 IMDB Rating 7
Raw
15.5. (Teatteri/DCP)

Feministinen kauhuelokuva, jossa feminismi on kokemaani ja kannattamaani feminismiä, siis tasa-arvoa ja naisnäkökulmaa, eikä sitä päätöntä sekoilua, jota voisi verrata Pol Potin näkökulmasta esitettyyn sosialismiin. Raw on tehokas hahmoiltaan ja äänimaailmaltaan, sen atmosfääri odotuksineen ja rituaaleineen suututtava ja sekä gore että musiikki (erityisesti horrorcore-biisi onnistui iskemään) onnistunutta. Kiistän tosin "raikkauden" tuomisen kannibaalielokuviin, itse ainakin arvasin dilemman jo alussa ja onhan näitä motiiveita nähty ennenkin aina Antonio Margheritin Cannibal Apocalypsestä lähtien. Ylimääräinen puolikas hurmaavan sympaattisesta Garance Marillierista, johon liki ihastuin - älkää kertoko eteenpäin, teloittavat minut vielä metalliputkella.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
15.5. (Teatteri/DCP)

Donnerin dokumentti Bergmanista. Ihan jees, joskaan mitään vallankumouksellista ei ole tarjolla, jollei Ingmarin inttijuttuja sellaiseksi halua laskea.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
15.5. (Teatteri/35 mm)

Taas yksi iloinen yllätys. Menin saliin ajatuksella että katsotaan nyt kun kerran siitä maksetaan, tietämättä leffasta yhtään mitään ennakkoon. Se mitä näin oli aidosti romanttista ja nostalgista tutkielmaa pettymyksiään ja romanttisia tuntemuksiaan pakenevista ihmisistä, joiden näyttelijät taitavat hommansa. Elokuva herättää niin kysymyksen, miksi teemme elämästämme niin vaikeaa, kuin että mikä helvetti minua vaivaa, kun kiinnitän huomiota taustan tapahtumiin niin tarkasti, että havaitsen eräässä kohtauksessa kahden tyypin vilkuilevan paria ja jupisevan keskenään, minkä jälkeen odotan noin kymmenen minuutin ajan näiden hyökkäävän jonkun kulman takaa ryöstö- tai raiskausaikeissa.

Loppuminuuttien aikana kyyneleet eivät ole kaukana. Onko rakkaus lopulta koira helvetistä, itsekäs, lopulta nopeasti unohtuva fantasia? Onko kylliksi haavoittuneen ihmisen kyvyttömyys tähän tunteeseen tervettä heräämistä todellisuuteen - tietoisuuteen, että vain ja ainoastaan yksin sinä voit onnen omassa päässäsi rakentaa, jokaisen ihmissuhteen pohjautuessa perimmiltään itsekkyyteesi - vaiko sairaalloista kovettumista? Jatkamme tutkimuksia.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 91 Average listal rating (49 ratings) 5.7 IMDB Rating 5.3
14.5. (DVD)

Toinen katselu. Koitan kirjoittaa tästä toiseen projektiin, mikäli voimat tällä (avo)haavaa pirullisen tiukan aikataulun suhteen antavat myöten.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 1 Average listal rating (2 ratings) 7 IMDB Rating 8.4
Äiti (2015)
13.5. (Yle Areena)

Se oli semmonen.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
12.5. (DVD)

Soundtrack nostaa gigaärsyttävästi salamaleikatun, mauttoman ja epäloogisen stressipallon pisteitä luvattomasti. Alkuperäinen tarkoitus oli vilkaista Zombie Holocaust uusiksi kirjaprojektia varten, mutta armahdin friiduni ja ehdotin että voimme kyllä katsoa jotakin, mikä ei ole ihan niin syvää paskaa. Itsesensuuri ei yllättäen taaskaan toiminut, ja 28 viikkoa myöhemmin oli ruttuotsaisuudessaan ja vääristyneessä itsetietoisuudessaan yhtä kaukana rehellisen eksploitatiivisen italotöryn sympaattisuudesta kuin Lappi Teksasista. Katseluseuranikin olisi antanut leffalle puoli tähteä.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 3 Average listal rating (3 ratings) 6.3 IMDB Rating 7.2
Os Canibais (1988)
7.5. (USB-tikku)

Minä: "Taitaa olla ensimmäinen kerta, kun katsot tällaista?"
Seuralainen: "Joo - ensimmäinen ja viimeinen."

Leffahaaste jatkuu. Täysin laulettu, aluksi pitkästyttävä filmi saa lisätehoa kun pölkkyukko poltetaan takassa, tyypit muuttuvat porsaiksi ja pedoiksi ja jengiä ryhdytään popsimaan. Elokuvassa on oma, omituinen atmosfäärinsä.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 6 Average listal rating (4 ratings) 5.8 IMDB Rating 5.4
7.5. (DVD)

"Two CIA agents - a kung fu master (Bruce Le) and a suave womanizer (Richard Harrison) - track the stolen formula for a super-sterility drug from Spain to Hong Kong, battling Neo-Nazi terrorists and a Vietnamese spy ring for its possession."

Tämä selvä. Bruce Le vetää härkätaistelut paljain nyrkein ja lyö piirrosröntgenkuvassa sonnin kallon halki, minkä jälkeen nautanukke kaatuu kuolleena maahan. Jotkut gimmat pelaavat tennistä yläosattomissa ja hyppäävät pimppikarvat ja kaikki paistaen uima-altaaseen, minkä jälkeen Bolo Yeung käy hakkaamassa porukkaa. Lopussa lihaksikkaan homoseksuaalin aurinkolasit lyödään tämän silmien sisälle ja Bruce pelastaa maailman. Elokuva näkyy olevan italialais-amerikkalais-honkkarilaista yhteistuotantoa.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
7.5. (DVD/Kirjasto)

Juha lähtee lomalle, Aleksilla menee ihan hyvin, eikä toimittaja "matomies" Porttila tiedä paljon mistään mitään.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 423 Average listal rating (231 ratings) 7.1 IMDB Rating 7.4
5.5. (DVD/Kirjasto)

Kultaiset pallimme heiluvat näin, eteen- ja taaksepäin.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 230 Average listal rating (105 ratings) 7.4 IMDB Rating 7.2
4.5. (Teatteri/35 mm)

Toinen katselu. Kirjoitan Laajiksen projektiin.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 117 Average listal rating (85 ratings) 6.3 IMDB Rating 7.3
4.5. (Teatteri/35 mm)

Teininä tuli katseltua paljon törkyä, saastaa ja paskaa, - Kummeli-juttujakin siinä samalla, totta kai. Kultakuumetta katselimme pienellä kaveriporukallamme muutaman muun nimikkeen tapaan säännöllisesti, muistaakseni yhtenä yönä peräti kahdesti (pojat lojuivat sohvalla enemmän tai vähemmän torkuksissa, joku huomasi että kuvana oli dvd-valikko ja painoi levyn uudelleen pyörimään - tai jotain sinnepäin). Näistä lähtökohdista Kummeli Kultakuumeella on siis paikkansa rinnassani nostalgiana, minkä vuoksi ajatus sen katsomisesta hyvin reippaat +10 vuotta myöhemmin lähinnä kauhistutti ajatuksena (kaikkea muuta kuin viattoman) nuoruuteni raiskaamisesta.

Todettakoon, että inhoan Kummeli-huumoria. Olen vääntänyt kättä aiheesta tästä pitävien vanhempieni kanssa, joiden mielestä kaikkea ei tarvitse ottaa liian vakavasti - mihin olen yrittänyt selittää, että ei siinä muuten, mutta kun minua ei vain naurata tämä. Kultakuume sisältää ihan kiitettäviin saakka juuri tätä perushuonoa perseilyä, homostereotypioista piereskelyyn ja typerään suunsoittoon. Hahmotkin tuntuvat vanhenevan kuin Raamatun alkupuolella konsanaan.

Hämmennyksekseni huomasin ärsyyntyneeni yhä samoista asioista, kuin aikoinani junnuna. Lääkärit, Hautamäen skitsovoimat ja muu vastaava nostivat yhä sappea - siinä missä koin road trip -teeman, Lapin maisemat, suomidiskot, -iskelmät ja -humpat sekä osan niin-huonoa-että-se-alkaa-jo-naurattaa -sketseistä edelleen innostaviksi. Toki (hieman epäonnistunut) Quote Along -esitys mukana olleine innokkaine ihmisineen sekä kersuuden muistot varmasti vaikuttivat asiaan, mutten edelleenkään vilpittömästi sanoen kokenut Kultakuumetta raivostuttavaksi tai epätoimivaksi elokuvaksi - ajoittain jopa nauroin sille. Mauttomuutta ja sellaistahan tästä löytyy, mutta uskon silti Matti G:llä menevän paremmin kuin Aleksilla - vaan kummalla on kaapissaan vaarallinen natsi?
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 8 Average listal rating (5 ratings) 7.8 IMDB Rating 7.1
4.5. (Teatteri/35 mm)

Toi paikoitellen mieleen melkoisen paljon Torinon hevosen: ehkä siksi, koska olen rasisti ja koen kaikki unkarilaiset ja Pustan samannäköisiksi.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
3.5. (DVD)

Lukijani! Haluan kertoa sinulle, että harjoitimme veljeni kanssa kaksi ja puoli vuotta arkipäivän sosialismia tämän muutettua perheineen kauas pois, aina maaseudulle asti, mutta käytyä silti töissä pääkaupunkimme hienolla lähiseudulla, jossa myös majoitin häntä epäsäännöllisen säännöllisesti. Nyt hän on mennyt - lopullisesti maalle. Katselimme näiden vuosien aikana yhdessä muun muassa monet itäblokkilaiset taidefilmit, joihin ei tästä sosiaalisesta tekijästä johtuen pystynyt juuri koskaan keskittymään. Koska työvuoroni jälkeen aikaa oli rajallisesti, vietimme viimeisen poikaäijäillan katsellen Nemecin tunnin mittaisen rainan, jonka nimi kertoo paljon ja jonka varmasti vielä joskus tsekkaan yksikseni uudestaan - paremmin paneutuneena.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
3.5. (Yle Areena)

Vanhoista suomalaisista filmeistä kokoon napsittu kollaasi, jossa innostavinta on tuttujen leffojen bongaaminen sekä katselulistalle menevien kerääminen. Puoli tuntia tuntuu melkoisen pitkältä.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
2.5. (DVD)

Leffahaaste jatkuu. Tony Scottin jatkiksessa on kasaritunnelmaa musiikkien ja neonvalojen puolesta, mutten ole pitänyt Murphyn räpätyksestä hieman vanhemmaksi kasvamiseni jälkeen. Skidinä tosin ei ollut mitään hauskempaa, kuin Pähkähullun professorin ruokapöytäpiereskelyt, mutta ei mennä siihen. Tuolloin oli myös siistiä, kun elokuvissa ammuskeltiin ja kaahailtiin ja mitä kaikkea, nyt toimintaa tuijottaa lähinnä hieman passiivisena edes keskittymättä kunnolla siihen, mitä ruudulla tapahtuu. Aloin suoraan sanoen myös kihistä kiukusta Hugh Hefnerin tupsahtaessa ruutuun, sillä tuo limainen ukko merkitsee itselleni lähinnä seksuaalisuudestaan epävarmojen poikien kyyneltensekaisia todisteluja heteroudestaan ja astetta alemman älykkyysosamäärän omaavia teinityttöjä/yh-äitejä, jotka kantavat tuotteen logoa ylpeänä yllään, koska kuvittelevat olevansa pelimiespupuja. En vain jummarra, mitä niin siistiä loogisesti ajateltuna jossain silikoniblondien kanssa kartanossaan elelevässä iljettävässä ja periamerikkalaisessa kapitalistipapassa on. Erwin oli muutenkin kovempi äijä, rauha hänen muistolleen ja sillä sipuli.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 4 Average listal rating (2 ratings) 6.5 IMDB Rating 7.3
Vaaran merkki (1978)
2.5. (Teatteri/35 mm)

Tätä on odotettu pitkään! Dokumentti ajalta, jolloin Pekka Siitoin vielä otettiin vakavasti. Merkillepantavinta materiaalissa on, että etenkin Seppo Lehtosesta näkee jo silmiä katsomalla, että mieshän on umpihullu ja olisi varmasti jotain otsikoihin yltänyttä saanut aikaiseksi ilman Siitointakin. Ennustuskimara on sikäli mielenkiintoinen, että vaikka suurin osa näistä meni pieleen, Neuvostoliiton kaatumisen povaus heittää vain vuodella ja Saksatkin yhdistyivät Eurooppaa Ranskan kanssa päsmäröiväksi valtioksi. Dokkarin tahaton komiikka on varmasti tuntunut banaalilta Pekan julistaessa saunassa "heitähän fasisti lisää löylyä!" ja keskustelujen rasismin ollessa ääriavointa. Tästä näkökulmasta Honkasalon/Lehdon alleviivaavan "todellisuuteen palauttamisen" esim. tapettuja juutalaisia esittävillä valokuvilla jne voi ymmärtää, vaikka katsojan omaa arviointikykyä alentavasta ja sitä kautta mauttomasta toimesta onkin kyse. Filmissä nähdään myös Pekka lusimassa Kursiivin kakkuaan.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
1.5. (DVD)

Perusheikkoa Lemistä, jonka näyttelijät kyllä yrittävät, mutteivät ilmeisesti mahda huonolle henkilöohjaukselle ja dialogille mitään.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 28 Average listal rating (22 ratings) 2.6 IMDB Rating 4.5
30.4. (DVD)

"Valmistaudu telakoitumiseen, Juri!"
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
29.4. (Kovo)

Ilokuvaillan aikana nautimme herrasmiesten tavoin muutamat lasilliset cervezaa, joten seuraavana päivänä jouduin hoitelemaan asioita Mölleritiellä. Onneksi maailmaan mahtuu myös elokuvia tyylillä Ishiro Hondan kaijutus Frankenstein hyökkää, jota ilman tuskin olisin kuumotuksesta hengissä selvinnyt.

Muumipeikko ja pyrstötähden mieleen tuleva mustekala iskee laivan kimppuun, mutta saa niskaansa kulmikaspäisen apinan, jota epäillään Frankensteiniksi. Sitten pohditaan, voiko Frankenstein olla vastuussa kaikesta, pystyykö hän elämään meren pohjassa ja onko tämän syyttäminen ylipäänsä reilua. Jossain välissä kaksi samanlaista karvakulmiota mättää toisiaan ja Tokiota tms pahvikaupunkia. Koomailin sohvalla aivot kuplien olematta lainkaan varma, mitä helvettiä tässä oikein tapahtui.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
28.4. (VHS)

Orionin läheltä löytyvä sarjakuvapuoti laittoi lapun luukulle joskus viime syksynä. Muutaman rankkasateen jälkeen sain vinkkiä, että olivat heittäneet jätesäkeissä läheisen roskiksen viereen roppakaupalla kaikkea outoa ja kävin penkomassa mukaani muiden muassa ison pinon jotain hikisiä (mahdollisesti snuffia sisältäviä?) honkkarivideokasetteja. Leffaillan päätteeksi tuli mielihalu nähdä vanhaa kunnon Hapannaamaa. Jostain syystä tämä näytteli IMDb:n mukaan peräti kahdessa ekassa pinosta kaivetussa vhs:ssä, joten toinen kaseteista vaan nauhuriin ja menox.

Aika tylsä leffa, joka varastoineen ja muineen toi mieleen jostain syystä Blue Jean Monsterin, muttei missään hyvässä mielessä. Ainoat huippukohdat olivat Äkäpussin esiintymiset (tämän murjotuksesta tosin oli rakeisen kuvanlaadun vuoksi välistä vaikea saada selvää) sekä muuan Sandy Lamin sen verran hurmaavasti esittämä biisi, että kaivoin seuraavana päivänä kuvetta liki kolmen kympin verran ja tilasin kipaleen sisältävän levyn Hongkongista.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
28.4. (USB-tikku)

Tässä oli eräs erittäin hieno hahmo, permanenttitukkainen, rusettikaulainen ja kauluspaidastaan hihat irti repinyt lihaskimppu, joka yritti raiskata jonkun ja kaivoi saappaastaan puukon. Muuten elokuvassa ei käynyt oikein mitään, mitä nyt viiksekäs Sonny Chiba heilutteli miekalla kynttilöitä katki.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 7 Average listal rating (7 ratings) 4.6 IMDB Rating 3
Half Human (1958)
28.4. (USB-tikku)

Ishiro Hondan jetileffasta editoitu jenkkiversio, josta on leikattu tunti kestosta, taustalle lisätty kertojaääni ja pappa-Carradine pistetty mölisemään jparin ukon kanssa johonkin pikkukopperoon. Luonnollisestikaan en vielä ole ehtinyt katsoa alkuperäistä versiota, jota odotan tämän tylsyyskuoleman jälkeen valtavalla innolla.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 0 Average listal rating (2 ratings) 2 IMDB Rating 5.7
28.4. (USB-tikku)

Illan toinen Missing Link paljastui Uwe Bollin kultaisella kosketuksella (tämän nimi mainitaan alkuteksteissä, muttei jostain syystä IMDb:ssä) siunatuksi hollantilais-belgialaiseksi lastenleffaksi. Alussa nähdään Aatami ja Eeva paratiisissa, sitten puuttuvaksi linkiksi oletettu animoitu luurankohemmo joka pelaa shakkia ja about tästä eteenpäin ei voisi enää vähempää kiinnostaa. Erityisen tärkeä ja yleishyödyllinen leffa siis.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 4 Average listal rating (2 ratings) 2 IMDB Rating 6.1
Missing Link (1988)
28.4. (USB-tikku)

Leffailta käynnistyi. Yritän kirjoittaa Laajiksen projektiin, ellei sanojen keksiminen osoittaudu liian vaikeaksi.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 3543 Average listal rating (2337 ratings) 7.3 IMDB Rating 7.6
27.4. (DVD)

Näin tästä joskus teininä puolet telkkarista. 70. listattu genren leffa on moderni brittiläinen versio Dawn of the Deadista ja Day of the Deadista Nightmare Cityn juoksevilla zombeilla, aina yhtä ärsyttävällä salamaleikkauksella, poukkoilevalla kameralla ja lopun vaivalloiselta tuntuvalla suomirepliikillä, jonka jälkeen jengi on varmaan juhlinut tätä maailmanmainetta torilla leijonapaidoissa viikon. Lopputulos on yllätyksetön ja oikeasti mitään uutta vailla oleva peruszombeilu, jonka parhaat hetket kuullaan yllättävän hyvällä soundtrackilla. Gorea on heikosti eikä se suoraan sanottuna jää edes mieleen. Walking Dead -sukupolville tällä lienee jotain arvoa - miksi joku muu haluaisi nähdä juuri 28 päivää myöhemmin, kun vaihtoehdoista löytyy niin Romeron trilogiaa kuin sekä italialaista että espanjalaista 70-80 -luvun brutaalia mättöä, sitä en hevin ymmärrä.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
26.4. (Teatteri/35 mm) (Viva Erotica)

On hyvä lähtökohta mennä elokuviin, jos jo kotisohvalla silmät yrittävät mennä kiinni. Suoraan sanottuna olisin jättänyt - kaikesta mielenkiinnosta huolimatta - Bambunukketalon väliin, jollen asian ennakoineena fiksuna ihmisenä olisi ostanut etukäteen lippua, jota ei toki sopinut jättää käyttämättä. Filmin ahdistuneeseen tunnelmaan sopi hyvin myös se, että haluni painua ihmisten ilmoille olivat päivän mittaa laskeneet jonnekkin miinus yhden tienoille.

The Bamboo House of Dolls on niitä elokuvia, joista ei saisi pitää; enkä toisaalta pitänytkään. Kyllähän sitä mielessä kävi että voi vehnä, kun tällaista sadismia istuu ihan vartavasten katselemassa. Toisaalta en voi kiistää juuri teatteriympäristön ja punertavan filmikopion tuoneen kokemukseen omaa limaista grindhouse-fiilistään, joka esimerkiksi (unisten aivojeni väittämän mukaan väärään järjestykseen menneiden kelojen painolla) teki muutaman vuoden takaisesta The Exterminatorin 16-millisestä yöesityksestäkin kolme kertaa dvd-katselua toimivamman.

Komeasti ShawScopena esitetty filmi on alkupuolellaan sarja naisten alistamista ja kiduttamista – sen verran heikoin eväin ja yliampuvan kornisti esitettyinä, että itse action jättää huomattavasti tympääntyneemmän olon kuin alkutekstien suoraan sisintäni potkaisseet stillit pois raahattavista itkevistä friiduista.

Perinteisen naisvankilaleffan papattimaisia panoksia terästetään pienellä ruutiannoksella, eli lukuisilla hölmöilyillä. Leffassa on upseeria, joka ajaa vaipoissa katanan kera takaa seksilelukseen ottamaansa vankia, joka on juuri yrittänyt ampua miehen, leirin muurien yli vedetään autostuntteja, mukaan sotketaan käsittämätön kullanmetsästysjuoni et cetera, et cetera. Parasta on kuitenkin absurdi loppu, jossa nakellaan japsien syliin käärmeillä täytettyä arkkua (matelijoiden pikakerääminen ei tuntunut olevan karkureille homma eikä mikään), vedetään miekkataisteluita ja sekoillaan kuin Shaw Brossin parhaissa kung fu -elokuvissa - tai ainakin melkein. Outo musiikki sopii taustalle ja ekploitaatioaste on limainen kuin Jeesuksen ja Erwinin tuotannoissa konsanaan.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 301 Average listal rating (115 ratings) 7.3 IMDB Rating 6.9
26.4. (DVD)

Leffahaastee horjuu eteenpäin omalla painollaan. Broidini mukaan tämän todellinen ohjaaja on joku sairas vanha äijä, joka on ainoastaan halunnut kuvata vähävaatteisia pikkutyttöjä. Kaiken lisäksi tämä oli takakannessa ilmoitettua kestoa pidempi ja meinasin sen vuoksi myöhästyä bussista.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
25.4. (DVD)

Toinen katselu. Tekstiä tulee Laajiksen projektiin.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 0 Average listal rating (1 ratings) 5 IMDB Rating 7.1
25.4. (Yle Areena)

Tv-versiota oli typistetty puolella tunnilla, mikä saattoi olla erittäin pätevä syy torsolta tuntuvaan ja poukkoilevaan kokemukseen.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 9 Average listal rating (7 ratings) 5.3 IMDB Rating 5.3
24.4. (DVD)

En tiedä miksi teen tällaista. Blood of Others oli kuolleen miehen kokoelmista nappaamani leffa, joka ei edes sillä ottohetkellä voinut kiinnostaa vähempää. Tässä oli natseja ja toinen maailmansota ja Jodie Foster ja Sam Neil ja paljon puhuvia päitä. En seurannut enkä pitänyt. Söimme pitsaa ja katselimme Kristian Arjen kastevideota YouTubesta, mikä oli huomattavasti kiinnostavampaa. Pisteet heitän hatusta, olenhan lukenut Orwellin opetukset "kriitikon" "työstä".
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 1 Average listal rating (1 ratings) 4 IMDB Rating 4.9
24.4. (DVD)

Piti katsoa Suomen ensimmäisenä länkkärinä. Studiossa kuvattu hölmöily laittaa amerikkalaista esittävän suomalaisen (siinä vasta reilu kansa!), tulkkinaan Tauno Palo, sekoilemaan Meksikon yhdysvaltoihin rinnassaan lätkä, jossa lukee "Prof Harlowin tutkimus retki". Jossain välissä tyypeillä on myös italialaiset nimet ja nämä esittävät jotain munkkeja. Ajalleen ominaista perustylsää menoa, melkein kahden tunnin mittaisena.

Sivuhuomautuksena: selailen välistä aamuisin Peter von Baghin Suomalaisen elokuvan uutta kultaista kirjaa, jossa eräs tekijä totesi tekevänsä mieluummin vakavia elokuvia siksi, että tykkää yleisön naurusta. "Silloin kun yritämme tehdä jotain tosissamme, siihen reagoidaan huvittuneesti ja vääntäessämme komediaa, poistuvat ihmiset teatterista vakavina."
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 15 Average listal rating (11 ratings) 5.5 IMDB Rating 5.7
23.4. (YouTube)

Leffahaaste jatkui natsi-Saksassa valmistuneella propagandalla. Rasistisuutensa ohella tappavan tylsä elokuva, jonka lopun hirttokohtaus tosin on näyttävyydessään ja raakalaismaisuudessaan erittäin onnistunut.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
22.4. (DVD)

Uusintakatselu, koitan kirjoittaa tästä enemmän toisaalle.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 57 Average listal rating (36 ratings) 5.7 IMDB Rating 5.7
22.4. (Teatteri/35 mm) (Night Visions)

Ei aavistustakaan mitä tässä tapahtui. Kommunistikopio oli asiallisen säilytyksen myötä muuttunut alle kymmenen vuoden aikana täyspunaiseksi.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
21.4. (Teatteri/DCP) (Night Visions)

Opiskelijajoukko painaa bilettämään Meksikoon, jossa he ajautuvat baarissa kohdatun miehen toimesta pelaamaan totuutta ja tehtävää. Loman päätyttyä tyypit huomaavat näkevänsä hallusinaatioita ja pelin jatkuvan yhä, erityisesti tehtävien mennessä alati skitsommiksi. Konseptiin sekotetaan jotain demonia ja rituaaleja ja niin edelleen ja niin edelleen. Facebook ja sosiaalinen media ovat tärkeällä sijalla. Vaikka hahmojen kohtalot eivät kiinnosta ja näiden salaisuudet ovat ennalta-arvattavia, ärsyttävin puoli on toteutus riivajaisten ja näköharhojen keskellä, naamaansa virneeseen vääntävien ihmisten ollessa jotain niin ärsyttävää, että hyvä kun en huutanut konehuoneessa ääneen että vittu mitä paskaa. Puoli lisätähteä siitä, että katselu ei ollut kuitenkaan yhtä tuskaa ja jaksoin jopa keskittyä kökköisen juonen kehittelyyn.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 57 Average listal rating (36 ratings) 5.1 IMDB Rating 4.6
Squirm (1976)
21.4. (Teatteri/35 mm) (Night Visions)

Toinen katselu. Ihan kiva pyörittää "itselleen" leffaa filmiltä. Eivät nämä fiilikset hirveästi dvd-kokemuksesta poikenneet. Myös Matomies oli paikalla.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
20.4. (DVD)

Hongongin sitruunan syöneen ja ananasperseisen anonyymin hapannaaman ilmeisesti ainoa pääosatähditys on pirullisen hulvaton leffa. Joku poliisi tapetaan, mutta tämä herää henkiin salamaniskusta ja alkaa sekoilemaan ympäriinsä, ladaten aina välistä pattereitaan esimerkiksi sinistä sähköä ympärilleen loistavalla sairaalan shokkilaitteella. Kytän syömät nuudelit valuvat ulos tämän vatsaan isketystä reiästä ja hän laittaa ne kulhoon, josta tyypin ja tämän raskaana olevan gimman majoittama sidekick ne puolestaan ahmii, kuin myös haavaan laastariksi isketystä taikinasta paistuneet piparitkin. Yrmy näyttää alati siltä, kuin hänellä olisi hirvittävä kusihätä ja ehkä hilpeintä on tämän myöhemmin syöpään kuolleen näyttelijän yritykset väännellä naamaansa ja hassutella, kun itse pärstä tästä huolimatta kielii lähinnä rankasta vitutuksesta ja perseen kutiamisesta. Murjottajan muija löytää myös tämän nukkumasta vaatekomerosta lailla vampyyrin sekä "homoilemasta" (pieni väärinkäsitys) alivuokralaissuojattinsa kanssa. Jossain välissä ote alkaa hieman herpaantua ja nopeutukset mykkäkomediamaisilla pimputteluumusiikeilla ovat niin ja näin, mutta onneksi Mikki Hiiri kaappaa raskaana olevan naisen, joka synnyttää lapsensa surullisesti päättyvän tulitaistelun keskellä. Synamusat ovat ihan kliffat.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
20.4. (DVD)

Voiko Tumpin järjestämältä leffaillalta odottaa muuta kuin korkeaa laatua? Ensimmäiseksi filkaksi valikoitui Onar Filmsin kulttuuritekonaan julkaisema "turkkilainen giallo", jossa #Metoo-henkisesti joku demoninaamioinen psyko murhaa naisen ilman että ehtii edes koskea tähän ja sen jälkeen raiskaa ruumiin parhaan nekrofiiliksen hengessä. Tässä oli myös turkkilainen Stalin. Ehkä se kaikkien aikojen tylsin ja tapahtumaköyhin kebabfilmi, mustavalkoisena vielä, totta kai.

Jälkkärinä uutisointia kulttuuripäättäjien toimista Suomessa: suomenkuvalehti.fi/kuvien-takaa/arkiston-elokuvat-muuttavat-pois-orionista-mita-tulee-tilalle/?shared=4449-9ac9c2ad-999
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 2 Average listal rating (3 ratings) 5 IMDB Rating 4.7
20.4. (DVD/Kirjasto)

Akattoman miehen jatko-osa oli sitten vähemmän mukava katsella. Uudet hahmot eivät toimi, kiinnosta tai ruikuta haluaan kontaktiin katsojan kanssa, tarina on lattea ja huumori vaivaannuttavaa. Kaikkein raivostuttavin puoli ovat kuitenkin lapsinäyttelijät, joista ohjaaja ei saa irti mitään positiivista - ei sillä, tämän dialogin turvin moinen tuskin olisi edes mahdollista. Kuvauksesta mieleen jää parhaiten puskentekohtauksen epäonnisen kaoottinen kieputtelu. Kokonaisuus on sellaista nuppiin kihoamattoman mutta yhä käyvän kiljun kittausta, että kelloa tulee katseltua aivan saatanan paljon. Edvin Laineen viimeinen elokuva.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
19.4. (DVD/Kirjasto)

Yö Edvinin kanssa. Akaton mies teki itseeni vaikutuksen aikansa tuotteena. Rakastin värimaailmaa, 80-luvun esineitä ja vaatetusta, jopa linja-autoa. Kuolevan maaseudun tila, sen sivullisen sielun silmien kaunistama mutta todellisuudessa raskas arki ja asukkaiden pariutumisvaikeuksien alkulähteet esitetään oivasti. Tämän ohella hahmot tuntuivat isolta osin eläväisiltä ja sympaattisilta - suosikkinani alati jurrinen mopoukko Unto. Juhannustansseista välittyy kansallisromanttista hehkua ja huumori on paikallaan. Tiivistettynä tätä oli mielestäni mukava katsella.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 60 Average listal rating (38 ratings) 4.5 IMDB Rating 5.7
Kuutamolla (2002)
18.4. (DVD/Kirjasto)

Hävetkää!

Ehkä surullisinta on, että ensi vuodesta eteenpäin tämä lienee yksi niitä harvoja tapoja nähdä, millainen elokuvateatteri Orion oli.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 0 Average listal rating (1 ratings) 1 IMDB Rating 1.5
18.4. (Putlocker)

D.B. Cooper ryösti 70-luvulla laukkupommilla ja paperilapulla tukun rahaa, kaappasi lentokoneen ja pomppasi sieltä laskuvarjolla. Häntä tai saalista ei koskaan löydetty. Mitä Cooperille kävi?

Homopornoa ja jotain Corman-kamaa ohjannut David DeCoteua (Night Visions Maximun Halloween 2018:n todennäköinen kunniavieras) pyrkii selvittämään vastauksen tähän kysymykseen elokuvallaan Bigfoot vs. D.B. Cooper. Ai että sitä raukkaa, joka jotkut Abraham Lincholnin zombi- ja vampyyriseikkailut nähtyään jatkaa vahingossa teemaa tämän parissa! Ei sillä, itsellenikin filmin käsittelytapa tuli silkkana yllätyksenä - joskin eri asia on se, olisinko ilkeänä ihmisenä tätä isojalkalistalta karsinut, vaikka olisin saanut vihiä siitä mitä tuleman pitää...

Jo pelkät alkutekstit kestävät kymmenisen minuuttia. Ensin ruudulle isketään tuotantoyhtiö. Sitten kuvataan minuuttitolkulla treenattua, yläosatonta poikaa kävelemässä metsässä röhöttävä-äänisen isojalan kurkkiessa tätä puiden välistä. Sitten tulee ilmoitus, että elokuva on tehty jotain nettisivua varten. Jälleen ikuisuus auringossa paistattelevaa miehen torsoa. Lopulta filmin nimi.

Reppureiska menee kartanoon, jossa elelee keskenään kuusi paidatta viihtyvää ja kehostaan huolta pitävää kundia. Nämä tykkäävät käydä lenkkeilemässä puolialastomina sekä riisuutua yksitellen hitaasti suuren peilin edessä alushoususilleen ja ihailla itseään ase kädessä. Muuan siilitukkainen jäbis myös menee suihkuttelemaan, käden käydessä yhä alemmas samaan tahtiin himokkaan kameran kanssa, mitä pitelevä hätkähtää ehkä hereille jossain päin Kaliforniaa kuullessaan omituisena kaikuna korvissaan kauhistuneiden katsojien "EI ENÄÄ ALASPÄIN!"-huudot. Unohdinko muuten mainita, että pidämme nykyään näitä maratoneja selvinpäin?

Lopulta myös isojalka tulee kuvioihin hyväilemään ja tappamaan poikia. D.B. Cooper tipahtaa (kovasti 2010-lukua elävälle) paikalle laskuvarjoineen, listii örkin ja saa palavasilmäisen jätkän ihailut osakseen ("VAU! Sinä ryöstät hitsisti rahaa ja tapat myyttisen pedon SAMAN päivän aikana!"). Cooper-parka ehtii kuitenkin saada sasquatchin pureman ja - kuten kaikki tiedämme - tätä myötä myös tartunnan. Tässä siis syy siihen, miksei pankkiryöstäjää koskaan löydetty ja miksi jo neljänkymmenen vuoden ajan paikallisissa metsissä on voinut kuulla puiden lehdissä väreilevän, verta hyytävän ulvonnan...

Myös Linnea Quigley on kreditoitu näyttelijäksi, joskaan hän itse ei kaiketi asiasta tiennyt. Ilmeisesti tämän voice over äänitettiin DeCoteaun toisen produktion yhteydessä ja liitettiin muutaman sekunnin mittaiseen kohtaukseen, jotta tämänkin nimi saataisiin mainoksiin. Pätkässä nähdään myös valkopäämerikotka. Olen aika varma, että tästäkin on Jeesuksen tapaan olemassa joku aikuisviihdeversio jossakin jemmassa.

Normaali ihminen pitää yhden isojalkamaratonin vuodessa, meidän osaltamme tämä oli sitten toinen kolmasosakierron sisällä. Valitettavasti kaikkia pätkiä ei ehditty illan käynnistäneen suomigenreteeman ja Mollbergin tapaisten törkyohjaajien vuoksi katsomaan, mutta onpahan nimikkeitä sitten seuraavaakin nautintohetkeä varten. Eivät sasquatch-rainat katsomalla lopu...
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
Load more items (225 more in this list)

Shit never stops.

Comments are in Finnish.

Sisältää mahdolliset tv-sarjat.

Ei IMDb:ssä:

3.4. Pharmacy (O: Bruce Checefsky. 1930) (Teatteri/Internet)

Kokeellinen lyhytelokuva, jossa välähtelee kaikenlaista. Sikäli siisti ja psykedeelinen, mutta vajoaisi tänä päivänä tehtynä kliseeksi.

23.2. Kalevi-Liiva syyttää (Kalevi-Liiva süüdistab. Ohjaus: Vladimir Parvel, Ü. Tambek. Neuvostoliitto 1961) (Teatteri/16 mm)

Teräskyntäjien lopuksi esitetty dokumentti eestiläisistä natsioikeudenkäynneistä ja keskitysleireistä.

Added to

37 votes
All "Watched in 2018" lists on Listal (182 lists)
list by Triggerhappy6
Published 2 months, 3 weeks ago 5 commentsRelated lists

A Movie A Year (Part 1)
105 item list by johanlefourbe
46 votes 5 comments
Best Movie, Year by Year
88 item list by rewster
34 votes 1 comment
My Horror Movie Diary- 2012
108 item list by xxxTheRipperxxx
22 votes 9 comments
My Lifetime in Movies
33 item list by Abhi
4 votes
Movie Year 2014: A Recap
45 item list by Gerru
10 votes
A Movie A Year (Part 1)
51 item list by filmbuilder
2 votes
Best Comedy Movie, Year by Year
41 item list by rewster
29 votes 1 comment
A Movie Per Year
45 item list by The Cinephile
14 votes 2 comments
A movie a year
82 item list by Dvdmacyoshi
5 votes
Best Animated Movie, Year by Year
33 item list by rewster
24 votes

View more top voted lists

People who voted for this also voted for


More lists from KurkkuharjaComments

Posted: 4 months, 2 weeks ago at Jan 3 10:00
Tissit!
Posted: 4 months, 2 weeks ago at Jan 3 10:37
Mikäs se on toisinpäin?
Posted: 4 months, 2 weeks ago at Jan 3 10:39
Täällä on paljon tissejä.
Posted: 4 months, 2 weeks ago at Jan 3 10:43
Ootko parhaillas synnytysosastolla vaiko meijerillä?
Posted: 4 months, 2 weeks ago at Jan 3 11:08
Ihan vaan listalissa.
Posted: 4 months, 2 weeks ago at Jan 3 11:18
Gotta List 'Em All!
Posted: 4 months ago at Jan 15 10:30
Älä ala tolle linjalle. Tää lista pitää mut järjissäni.
Posted: 4 months ago at Jan 15 15:06
Voi kiitos kaunis. Must taas tuntuu ettei mulla oo mitään järjellistä sanottavaa, koska sairastetaan Mengeleen kanssa writers blockia ja jet lagia.
Posted: 4 months ago at Jan 16 13:21
Kaupunginkirjastostako tuon Once Upon a Time There Was a Singing Blackbirdin lainasit?
Posted: 4 months ago at Jan 16 14:30
Juu, löytyy hakemalla Helmetin sivuilta "Žil pevtši drozd : komedija".

Ja jos lainaa, kannattaa huomata että vaihtaa ääniraidan georgiaksi. Itellä meni hetki ennenkuin tajusin omituisen fiiliksen johtuvan suoraan originaalin päälle puhutusta venäjädubbauksesta.
Posted: 3 months, 2 weeks ago at Feb 5 1:33
Tuo USSR-lyhäri, josta pohdit 4.1. että mistä monsut ovat, kun ei IMDB:kään auta: katsoin sen vastikään ja ihmettelin, koska hirviöt ovat vanhoista Gamera-elokuvista, eivät neukkujutuista lainkaan. Ainakin tää vilahti: en.wikipedia.org/wiki/Gamera_vs._Guiron
Posted: 3 months, 2 weeks ago at Feb 5 14:45
Okei, kiitti infosta. Ja kiitos taas kerran Yle, joka kirjoitit ton lyhärin esitetekstiks seuraavaa: "Mikhail Zheleznikovin lyhytelokuva kertoo vanhojen neuvostoelokuvien kautta tarinan rohkeasta tiedemiehestä, joka pelastaa maansa häijyltä ulkoavaruuden hyökkäykseltä. " Mut pitääpä jossain välissä suunnata katse kohti Gameraa, kuulostaa mielenkiintoiselta, nääs.
Posted: 3 months, 1 week ago at Feb 8 11:15
Miksi katsoa mistään alkuperäistä versiota, kun turkkilaiset kuitenkin teki sen myöhemmin suuremmalla sydämellä paremmin.
Posted: 3 months, 1 week ago at Feb 8 11:48
Turkin alta löytyy ankara sydän ja joka ei sitä ymmärrä, muuttuu kiihkokristityksi ja muuttaa kaksoisolentonsa kanssa landelle mormoonikommuuniin.
Edit: 3 months, 1 week ago
Posted: 3 months, 1 week ago at Feb 8 11:57
Saddam Muhammed Jussuf Atatürk Hizbollah Hossein
Posted: 3 months, 1 week ago at Feb 13 7:07
Eipä tullut mieleen, että Piiraisen Tapsa olis tossa Twin Peaksia tehnyt. Lähinnä tuntui Jari Tervon kirjoittamalta Kummelilta.
Posted: 3 months, 1 week ago at Feb 13 8:44
Mysteeri jossa poliisi saapuu selvittämään maaseudun pikkukaupunkiin murhaa, kaikki asukkaat ovat enemmän tai vähemmän outoja ja tuntuvat salailevan jotain, Liinojan Tapsa tuo jo pelkällä ulkonäöllään mieleen Leland Palmerin ja kaiken huippuna pidin yhdessä kohtaa otettuja kuvia vesiputouksista.

Ehkei tuo noin hyvä ollut, mutta eilisessä mielentilassa nauroin kovasti. Tapahtuiko tuo itse elokuvan vaiko huoneistossani vallinneen yleisen flipanneisuuden ilmapiirin vuoksi, jää arvoitukseksi. Ei näitä asioita turhan vakavasti kannattane ottaa.
Posted: 3 months, 1 week ago at Feb 13 9:04
Sulla on salasuhde Piiraisen kanssa. Ehkä otit, ehkä et.
Posted: 3 months, 1 week ago at Feb 13 9:06
Nii-in - mutta tankkiin vaiko takakonttiin, kas siinäpä kysymys.
Posted: 2 months, 1 week ago at Mar 13 7:46
Tumppi tosiaan antoi löyhkäävälle leffalle 3/5, mutta poisti vanhoja pisteytyksiä, jotka perustuvat mutuun.
Posted: 2 months, 1 week ago at Mar 13 9:59
Olet syypää Mufasan kuolemaan.
Posted: 2 months, 1 week ago at Mar 13 10:22
Sekä tulevaan listalin kuolemaan.
Posted: 2 months, 1 week ago at Mar 13 10:42
Ehkä kaikella on aikansa?
Posted: 2 months, 1 week ago at Mar 14 10:45
Mä olin Horden Suomen ensi-illassa.
Posted: 2 months, 1 week ago at Mar 14 11:01
Mä katoin tota kyökkiin raahaamaltani Macilta kaalikeittoa kokkaillessani.
Posted: 2 months ago at Mar 20 12:21
Afrikassa on hätä!
Posted: 2 months ago at Mar 20 12:23
Come on, ehkä se koskettais enemmän jos ne ei olis kaukana ja mustia... vai miten se nyt meni?
Posted: 2 months ago at Mar 20 12:28
Yök, joku mustaläjä kaukana. Natsien hirmuteot nyt vaan on mageempia.
Posted: 2 months ago at Mar 20 12:33
No niinhän ne on, eiks ookkin?
Posted: 1 month, 2 weeks ago at Apr 2 15:52
Muista kirjoittaa river of deathista laajakuvaan.
Posted: 1 month, 2 weeks ago at Apr 2 20:01
Ei pysty, ei kykene.
Posted: 1 month, 2 weeks ago at Apr 3 4:58
Höh My Little Eyessa käsitellään mielestäni onnistuneesti (hiukan etuajassa), kuinka nyky ihminen tarvitsee sen viisitoista minuuttia julkisuudessaan hinnalla millä hyvänsä.
Posted: 1 month, 2 weeks ago at Apr 3 6:19
Oukhei. Musta se oli tylsä, huonosti rytmitetty ja mitäänsanomaton. Oikeastaan ainoo tunne mikä ton aikana heräs oli nauru jollekkin "Suck my titties"-biisille.
Posted: 1 month, 2 weeks ago at Apr 3 7:15
Voihan se olla noinkin. Fuck the pain away!
Posted: 1 month, 2 weeks ago at Apr 4 17:41
Onko sulla hapannaamapäivä?
Posted: 1 month, 2 weeks ago at Apr 4 18:27
Lopettakaa jo. Mun kone sanoo, että listal on haitaksi koneelleni? Onko tämä sitä elämää Freddie Mercury pliis.
Posted: 1 month, 2 weeks ago at Apr 5 9:49
Mulla on verikurkkupäivä ja myös oma koneeni kertoo Listalin olevan haitallinen - tämän vuoksi tafkath ei uskalla enää päivittää leffapäiväkirjaansa.
Posted: 1 month, 2 weeks ago at Apr 5 10:56
Listal on monella tapaa (mielenterveydelle) haitallinen. Kurkkuharjalla voi harjata veristäkin kurkkua.
Posted: 1 month, 2 weeks ago at Apr 5 12:22
Veriperuna.
Posted: 1 month, 1 week ago at Apr 11 16:04
Kirjastot vois korvata startup-yrityksillä.
Posted: 1 month, 1 week ago at Apr 11 16:22
Tai aktivointileireillä.
Posted: 1 month ago at Apr 18 10:30
Nyt lopeta jo!
Posted: 1 month ago at Apr 18 11:47
Joo. Jerekin lähti.
Posted: 4 days, 4 hours ago at May 17 5:26
Suosittelen katsomaan koko Before-trilogian.
Posted: 4 days, 3 hours ago at May 17 5:56
Että niitä on useampikin. Toivottavasti Bad News Bears ei ole huipentuma.
Posted: 3 days, 21 hours ago at May 17 12:37
WHS-teatterin romanialainen pommikomedia on onneksi eri päivänä kuin Angelika, voit saada molemmat.
Posted: 2 days, 23 hours ago at May 18 10:03
Jee! Ajatus seonnut meikäläisellä täysin juostessani.
Posted: 2 days, 23 hours ago at May 18 10:36
Muista, että murjottaja on 5/5.

Post comment


Insert image

drop image here
(or click)
or enter URL:
 link image?  square?

Insert video

Format block