Explore
 Lists  Reviews  Images  Update feed
Categories
MoviesTV ShowsMusicBooksGamesDVDs/Blu-RayPeopleArt & DesignPlacesWeb TV & PodcastsToys & CollectiblesComic Book SeriesBeautyAnimals   View more categories »
Listal logo
52
vote
6602 Views    Share:

My movie year 2017

Movie list created by Kurkkuharja Avatar

Add header image

Choose file... or enter url:
Sort by: Showing 1-50 of 682
Decade: Rating: List Type:
31.12. (YouTube)

Re-watch ja vuoden viimeinen elokuva, koska Suomi 100.

#Suomi kuntoon.

Yrittänen kirjoittaa tästä Laajakuvan projektiin, jollen kuole ylenpalttiseen jäätelönsyöntiin tai kissanpieru räjäytä minua raketteja katsellessani tuhannen atomeiksi.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 190 Average listal rating (138 ratings) 7.4 IMDB Rating 7.8
31.12. (DVD)

En jaksa enää panostaa viime vuoden päivyriin. Muutenkin elokuva tuntui menneen ohi liiallisen pölöttämisen vuoksi. Kai tästä jotain surumielistä haikeutta ja kaikkea muuta olisi ollut mahdollista repiä. Hyvästi vuosi 2017, tere tulemast parempi vuosi 2018.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 3 Average listal rating (4 ratings) 5.3 IMDB Rating 3.9
Trust (1976)
31.12. (Teatteri/35 mm)

Hienohko mutta välistä tylsistyttävissä määrin dialogiin perustuva elokuva Suomen itsenäistymisestä. Koetteli kuulemma ihmisten hermoja YYA-aikojen pakollisena katseluna. Lopun koskettavassa kohtauksessa Suomen ja Neuvostoliiton liput liehuvat vierekkäin.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 0 Average listal rating (1 ratings) 8 IMDB Rating 8.2
31.12. (Teatteri/35 mm)

Rantojen miehet juovat tenua ja paleltuvat hengiltä. Surullinen lyhytdokumentti.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
31.12. (YouTube)

En muista milloin viimeksi olen nauranut elokuvalle näin paljon. Efektit ovat aivan poskettomia ja vaikkei leffassa oikeastaan ole mitään muuta sisältöä kuin jengisota hervantalaisten ja helsinkiläisten välillä, se tuntuu menevän... ehkei ihan siivillä, mutta melkein. Ikävimpänä puolena on pahiksen (kyseenalainen käsite) osaa vetävä, Freddyn painajaisia riekaleiksi repivä kreivi Splattenstein, jonka alan jo tämän toisen esiintymisen myötä mieltää hahmona hyvin syvältä hanurista revityksi. Hervannan hurjissa pistäydytään myös Murhapukin olohuoneessa.

Lisäkomiikkaa syntyy videokannen sloganista "Pakene vankilasta. Valtaa Hervanta. Tapa kaikki.": pätkässä ei nääs karata kiven sisästä.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 1 Average listal rating (3 ratings) 5 IMDB Rating 5.5
30.12. (YouTube)

Pankkirosvoporukka pettää pukiksi naamioituneen kaverinsa (miksi pirussa kellään muulla ei ole valeasua, vai onko tämä äijän normaali tyyli?) ja ampuu tätä päähän. Myöhemmin tyyppi palaa haudan takaa hylsyllä varustettu luoti otsassaan ja ryhtyy kostamaan instrumentteinaan niin saha, puukko kuin viikatekin. Jotkut tappojen yhteydessä kuullut heitot, kuten "Piparintuoksuista joulua!" piristävät tunnelmaa veren roiskuessa kököissä kaarissa. Myös alkutekstijakso kameran kiertäessä joulupöydässä on ihan kliffa. Kuten näiden findie-splatterien kohdalla on tapana, kiroilua ja yliampuvaa huutamista on aivan liiaksi asti, eikä lopputulos lopulta pahemmin naurata. Trash Videon ainut suunta oli onneksi ylöspäin. Troma voisi olla kiinnostunut näistä.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
30.12. (YouTube)

Jostain syystä ainut IMDb:stä löytyvä kuin myös näkemäni Splattenstein. Ehkä ihan hyvä niin. Karkeaa kielenkäyttöä, pölhöilyä, campmaisia erikoistehosteita ja heikkoa teknistä osaamista. Kreivi Splattenstein yrittää rakentaa sähkökaappia muistuttavaa aikakonetta ja Tomi Hautakangas vetää pienen roolin Pienessä leffakaupassa (pieni suklaadinosaurus). Joitakin parempia vitsejä löytyy, kuten muutamat Splattensteinin uhreilleen heittämät one-linerit ja Koston liekit -parodiointi. Pääosin silti yhdentekevää, haukotuttavaa findietä.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
30.12. (Yle Areena)

Himasta muistuttava filosofi saa höpinöistään valtiolta 400 000 euroa, jotka sijoittaa tappiollisesti Talvivaaran osakkeisiin. Ai perhana, nyt paljastin loppuvitsin. Paljastan siis myös, ettei linnan juhliin päästä. Kai Lehtinen ajeluttaa sattuman kautta mikkihiiren Suomen läpi, jonka aikana opitaan elämästä, nähdään nykypolitiikan seurauksia sekä haulikkomöllejä jahtaamassa "perunaneekereitä".

Näyttelijäkaarti on hyvä ja musiikki mahtavaa: erityisesti ironissävytteisesti käytetty isänmaallinen kappale erottuu joukosta ikivihreän suosikkini Väliaikaisen kera. Myös lumisen Suomen maisemat ovat nättejä ja aloin taas pohtimaan, että pakko täältä etelän hirveydestä on vielä joskus pois päästä, että voisin kokea talven elämäni aikana muutoinkin kuin muilla paikkakunnilla vieraillessani.

Kokonaisuutena Linnan juhlat on osoitus siitä, että kyllä tässä maassa vielä tänäkin päivänä hyvää elokuvaa osataan tehdä: jostain syystä nämä vain sattuvat olemaan liki poikkeuksetta tv-produktioita, teatterikankaiden tulviessa toinen toistaan mahaa tyhjentävämpää saastaa. Cheek-elokuvan mainos tervehti minua kaikessa ylimielisyydessään Forumin kulmalla, siitä oli sitten hyvä päivä pilalla jatkaa talsimista töihin.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 10 Average listal rating (8 ratings) 7 IMDB Rating 0
30.12. (YouTube)

Schwarzeneggerin, Stallonen ja muiden toimintapläjäyksiä parodioiva splatter-hölmöily, joka on joko totaalista rapaa tai hauska ja viihdyttävä. Itse kallistuin jälkimmäisen kantille. Jopa 80 minuutissaan kantaa jaksava pätkä on rytmitetty, kuvattu ja sommiteltu sen verran mallikkaasti, ettei sitä katsoessaan tule ajatelleeksi suurimman sisällön olevan ammuskelua, puukottamista, huonoa huumoria ja karskia kiroilua – kaikki tämä kaveriporukan findie-tuotantona toteutettuna. CGI-efektit ovat niin surkeita, ettei niille voi olla nauramatta. Huipentumana jäpikät tuhoavat singolla Särkänniemen karusellin ja tyyppejä jahtaava helikopteri posahtaa junan alle. Myös käsityönä valmistetut efektit ovat hellyyttävän onnettomia, parhaana esimerkkinään Valkoisen voiman valtaan joutuneiden lonkerokädet. Näyttely puolestaan toimii huomattavasti paremmin, kuin mitä tämän tyyliseltä rainalta on lupa odottaa. Kuvanlaatu ja äänitys ontuvat pahasti. Lopulta NATO paljastuu suureksi miesten salaromanssileiriksi. Loppubiisi on meikäläisittäin melkein yhtä nappi valinta kuin Fight For Love Commandon tekijäteksteissä.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 55 Average listal rating (31 ratings) 6.3 IMDB Rating 6.6
Buddy Buddy (1981)
29.12. (Teatteri/35 mm)

Palkkamurhaaja valmistelee oikeuteen todistamaan kyyditettävän vasikan ampumista, mutta naapurihuoneessa asuva, vaimonsa jättämä ja itsetuhoinen Jack Lemmon tekee tietämättään kaikkensa sabotoidakseen hanketta. Tietoisuuden kasvettua Lemmon päättää auttaa uutta (ja ainoaa) ystäväänsä, pelastaen toheloinnillaan päivän - tappamalla "väärän" miehen. Vitsitykitys ei ole Yks kaks kolmen tai vastaavien Wilderin mestariteosten tasoa ja osa juonen sivuhaaroista, kuten lastaan maailmaan tuova hippipariskunta ja finaali saarella olisivat kuuluneet leikkaushuoneen roskakoriin. Naurahdella saa silti ja filmin aliarvostus kertonee vain erilaisista makutottumuksista: siinä välissä toki on surullista, jos parjaajat eivät tätä suostu hyväksymään (milloinpa näin tapahtuisi?). Erityisiksi ansioiksi koen Hollywoodin säännöistä kaukana olevan asenteen: sympaattisina esitetyt tekijät eivät saa "rangaistustaan" (ellei sitten lopetusta tällaiseksi lasketa) tai mies rakastamaansa naista, dialogin naljaillessa sensuurille tiheähkösti. Klaus Kinski esittää peräruiskeita jakelevaa itäsaksalaista seksuaaliklinikan konitorhtoria.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 3 Average listal rating (4 ratings) 3.8 IMDB Rating 4.5
29.12. (Yle Areena)

Eka puolisko katsottu ry-kokousen aikana, eli aloin seuraamaan kunnolla vasta tästä eteenpäin. Tyttö katoaa, Marilyn-klooni ja kumppanit etsivät murhaajaa ja huulen pieksentä ja eleet ovat kovaksikeitetyssä viileydessään noloja. Muutenkin kliseitä riittää, mutta ainakin jotain yritystä on ikkunoiden hajottamisineen ja eräässä kohtauksessa jopa veriseksi äityvine väkivaltoineen. Lopussa on typeryyttä ihan riittämiin. Ei tästä oikein muuta sanottavaa löydy.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 1 Average listal rating (4 ratings) 2.5 IMDB Rating 4.8
29.12. (Yle Areena)

Pyöri Laajakuvan ry-kokouksen taustalla. Sotilasfarssi jossa pojat vähän hölmöilivät. Voi olla että keskittyneempänä aivan totaalista kuonaa, mutta vitsejä toisella korvalla kuunnellessa pari kertaa jopa hymähdin.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
29.12. (VHS/Kirjasto)

Yritän vimmaisesti keksiä tästä muutaman sata sanaa Laajiksen projektia varten.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 240 Average listal rating (123 ratings) 7.9 IMDB Rating 8.3
28.12. (DVD/Kirjasto)

Rillipäinen poika liikuttaa metalliesineitä telekineettisillä voimilla ja hengailee kommarimyssyssä kalkkunansa kanssa.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 60 Average listal rating (33 ratings) 6.8 IMDB Rating 6.9
28.12. (Teatteri/35 mm)

Yksi vakioasiakas sanoi elokuvan jälkeen: "Oli niin hirveää melodraamaa että vieläkin puistattaa. Wilder on pehmennyt vanhoilla päivillään." Itse koin Auringonlaskun katua mukailevan teoksen ohjaajansa nautittavana ja peruslaadukkaana työnä sekä kuvauksena julkisuuden ja viihdekoneiston tuhoamista ihmiskohtaloista ripauksella menneiden aikojen glamouria. En taida taaskaan siis ymmärtää mistään mitään.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 0 Average listal rating (2 ratings) 4 IMDB Rating 5.6
28.12. (Yle Areena)

Kalliolle kukkulalle -pätkän jatko-osassa katsotaan, kuinka 70-luvun idealistit ovat muovautuneet nykyaikaan sopiviksi. Käytän tätä ilmaisua, sillä se kuvannee parhaiten ajan henkeä, avoimen narsistista, porvaripropagandaa kyseenalaistamatonta kehitystä länsimaissa: erityisesti Suomessa, missä vasemmistoksi itseään kutsuvat tahotkin edustavat oikeistoa ja ainoat kapitalismin ihanuuden näennäisesti kyseenalaistavat tuntuvat olevan pienenä ammeessa kaatuneita käden nostelijoita tai päihdeongelmaisia ja työtä vieroksuvia mutta ilmeisesti poliittisen tietämättömyytensä vuoksi itseään anarkisteiksi luulevia reppanoita. Käsitys yhdenvertaisuudesta puolestaan on sitä, että patriarkaalisten ja teologisten vihanlietsojien pitää saada toteuttaa itseään vapaasti. Ihmiset myyvät tasa-arvosta, oikeudenmukaisuudesta ja yhteisöllisyydestä koostuneen aatemaailmansa muovirihkaman, autojen, "mukavan elämän" ja muun paskan hinnalla ja sanovat että voi voi kun maailma muuttuu, eikä se sosialismi toimi. Niinhän se on, että jos Stalinin turmelemaa ja Gorbatsovin elvytysyrityksistä huolimatta sairasvuoteelle menehtynyttä Neuvostoliittoa ei saatu pelaamaan, silloinhan koko juttu on tuomittu epäonnistumaan (onko ihmiskunta todella älyllisesti tätä tasoa?). Kapitalismi onneksi toimii sitäkin paremmin: eiköhän se rahaeliitti jonnekin avaruuteen perusta siirtokunnan sen jälkeen kun on vapailla markkinoilla pallon asumiskelvottomaksi raiskannut. Sitä ennen huolestuneet yliopistonuoret voivat rauhoittaa mieltään laittamalla ikkunalaudalleen mikrokasvihuoneen sekä äänestämällä viherkapitalisteja ja nuoruuttaan häpeilevät ex-taistolaiset tuntea laupeaa oloa luovuttaessaan jokusen roposen bisnestä tekevälle hyväntekeväisyysjärjestölle, joka istuttaa jonkun vitun hedelmäpuun johonkin kehitysmaahan, jonka olot ovat syvältä tämän parannuksen tehneen ex-taistolaisen nykyisen elintason vuoksi.

On tässä tunnetta hieman vuoden -93 filmiä enemmän, ehkä jotain nostalgiaakin. Humalaista juuri kukaan ei osaa näytellä, mikä kummastuttaa. Alkoi tehdä mieli Stolitšnajaa.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
28.12. (Yle Areena)

Parinkymmenen vuoden katsanto ensi askeleitaan ottaneeseen neuvostoelokuvaan, joka taantui Boris Shumjatskin myötä absoluuttisesta vapaudesta kovan sensuurin alaiseksi, kunnes Stalinin vainojen aikaan pelissä alkoi olla myös tekijöiden henki. Paljon leffapätkiä kuvituskuvana, minkä ohella tv-versiosta on leikattu parikytä minuuttia, mutta näinekin hyvineen dokkari on ihan kompakti tiivistelmä aiheensa kehityksestä. Pätkästä oppii myös, että Louhimiehen Käsky on perusasetelmiltaan eräästä idän traagisesta romanssista matkittu.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
27.12. (Yle Areena)

Luovun ajatuksesta päättää tämänkin vuoden elokuvapäivyri maagiseen lukuun 666. Minulla on ihan liian kliffaa.

Joukko idealistisia nuoria lähtee johonkin kesäleirille. Näyttely ei ole erityisen luokkatietoista. Jonkinlainen teennäisyys paistaa niin pahasti läpi, että suorastaan tekee häijyä. Kauniita kuvia musiikilla on kaksi: hukuttautuminen (joka kohtauksena on muilta osin päälle liimattu) sekä auringonnousu. Naisalastomuuttakin löytyy. Hahmot eivät toimi.

Koska minulla ei ole mitään järkevää sanottavaa taaskaan, siteeraan mieluummin otteita Peter von Baghin Suomalaisen elokuvan uudesta kultaisesta kirjasta (ei liity nyt tähän mitenkään):

"Viisi elävää kuvaa, hoiden joukossa 9 miljoonaa kertaa suurennettuja juustomatoja. Jättiläiskäärme, joka musertaa ja nielee valkean rotan pureskelematta. Suurenmoista!"

"Muuan 'erittäin hauska sarja kuvia' sisälsi: 'Serbian kuningasparin murha. Presidentti Mac Kinleyn murha. Martiniquen onnettomuus, jossa 40 tuhatta ihmistä sai surmansa. Kiinalaisessa makkaratehtaassa sekä useita muita huvittavia näytöksiä. Naurua kelle vain maittaa.'"

"Suuri tulipalo, erittäin jännittävä ja hauska. Venäjän suuriruhtinas asemalla. Kuuluisa apina August."
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 0 Average listal rating (3 ratings) 5.3 IMDB Rating 5.9
27.12. (Yle Areena)

Katsottu aivot nollassa lähinnä siksi, että Areenaa selatessa silmiin osui kuva sängyssä makaavasta alastomasta tytöstä. Olihan tässä onnistuneita kuvia ja jotain. Vladivostokin tiirailu kiinnosti.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 1 Average listal rating (2 ratings) 7.5 IMDB Rating 7
25.12. (Teatteri/35 mm)

Tässäkin luettiin Leniniä.

Kompakti paketti Neuvostoliiton ongelmista, oletettavasti.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
23.12. (DVD)

Alkupuoli on roskaa justiinoineen ja kristillisine moraaleineen. Sitten alkaa tapahtua, hahmoihin saadaan tatsia (vaikka näyttely on heikkoa), montaasi kävelevine jalkoineen ja ovineen on ihan nätti ja kustantajan ikkunasta näkyvä piirretty pahvikaupunki huvittaa. Loppu on lähellä koskettavaa, aika lailla jo mainittujen hahmojen kemian ansiosta. Kirjanmyyntikohtaus on tosin toteutettu päin hemmettiä ja huipennus koettelee makaaberin rajoja. Ikävä kyllä Rautavaaralle ehdotettua kanadalaismorsiamen piiskaamista ei panna täytäntöön.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
23.12. (DVD)

Katsoin kummitytön kanssa, yrittäen lukea hieman Leniniä aina kun hänen huomionsa keskittyi muuhun kuin elokuvaan. Tämä animaatiota luoja aavistaan kuinka kauan, vähintään toistakymmentä vuotta piinannut ongelma: mahdollinen ulkoinen koreus mutta tyhjä sisältö muka-hauskalla ja tekorennolla sekä -coolilla asenteella ei enää saa minulta sympatioita. Muutenkin pätkä on suoraan liukuhihnalta tuotettu ja esimerkiksi Jurassic Parkien parodiointi on niin ontuvaa että sitä on vaikeaa edes mieltää parodiaksi. Ainoa hyvä vitsi on kohtaus, jossa mölliolento yrittää lypsää sonnia. Kuten jo Bertoluccin 1900:sta opimme: "Härkää ei voi lypsää. Mene kertomaan kaikille että olen kuollut."
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
21.12. (Teatteri/35 mm)

Jonkun helvetin hännänheiluttajan nussimista ja muka-filosofista löpinää. Yks ja hailee vaikka kuvaus, näyttely ja lavastus toimivat, lähtökohtaisesti tällaiset hassunhauskat ja samalla addiktionsa kautta riipaisevat kuvaukset koettelevat tavoitteitani pysyä selvinpäin. Vituttaa että ihmiset, jotka eivät tiedä sekopäisen, sietämättömiin arvoihin perustuvan yhteiskunnan ja näiden normien toteuttamisen vastentahtoisuuden luoman inhon aiheuttamista sosiaalisista ongelmista, räjähtämispisteessä olevan pään pakkomielteistä ja niiden mukanaan tuomista synkistä ajatuksista, sylkevät päälleni näitä Don Juanien sympatiseeraamisia, tehden hahmoistaan jonkinlaisia puolikoomisia, todellista elämää eläviä marttyyreja. Toisaalta maallinen maailma jatkanee samaa kulkuaan, ultimaattisten ihmisten saadessa huvituksensa ja vähään tyytyvien - persoonien, jotka toivoisivat ainoastaan kynttiläänsä pientä valoa; liekkiä betoninharmaaseen kauhujen valtakuntaan, minkä kanssa palaa yhdessä loppuun - jäädessä nuolemaan näppejään. Toki elokuvasta tulee ilmi paradoksi "voit rakastaa muita vain rakastamalla itseäsi", mutta millainen ihminen kykenee rakastamaan elämäänsä, mikäli tiedostaa sen rakentuvan globaalille riistolle sotineen ja keinotekoisesti luotuine nälänhätineen, luonnon tuhoamiselle, eläinten kiduttamiselle ja rahatalouden tyrannien elämäntavan hyväksymiselle? Joku sanoi, että selväjärkisinä täällä elää pystyvät ovat niitä todellisia hulluja.

Paras oli kohtaus, joka toi hyvin elävästi mieleen nimimerkki Nykän seikkailut. Punaista joulua vaan kaikille.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
21.12. (Kovalevy)

Asetelmiltaan Thingin mieleentuovassa telkkarielokuvassa tyypit lähtevät lumen eristämälle simpanssientutkimuskeskuselle, jossa kaikki ei ole hyvin. Tai oikeastaan mikään. Kai. Partapeijooni ahmii riisimuroja ja huudahdin ääneen "voi ei!" kun hätääntynyt apina oli laitettu talsimaan juoksumatolle. Työkaverini puhui Bavarian alkoholittoman oluen maistuvan aivan "viidakkotuopilta" ja koska sana kuulosti houkuttelevalta - olkoonkin etten sen merkityksestä edelleenkään ole varma - nautin yhden tällaisen katselun aikana. Siinä vaiheessa kun tv-rippi alkoi sekoilla ja tyyppien naamat muuttuivat hopeiseksi puuroksi aloin mieluummin selailemaan samaisen kaiffarin tekemää sarjakuvalehteä. Tunnelma oli alussa ihan kliffa, mutta toisin kuin Video-opas 95 koki, Kylmän kuoleman tehot ainoastaan kylmenevät edetessään. Lopulta en ollut itse asiassa lainkaan varma, mitä tässä tapahtui. Toisin kuin jostain syystä luulin, jouluelokuva ei ainakaan ollut kyseessä, mikä oli pienoinen pettymys. Ei tämä nyt eläinkauhuakaan edustanut.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 369 Average listal rating (189 ratings) 7.4 IMDB Rating 7.6
19.12. (Teatteri/35 mm)

Saman tarinan ties monesko uudelleenfilmatisointi. Vanha homo yllyttää naista esiintymään lavalla poikana, jälkimmäinen pääsee menestymisen sekä uuden sukupuolensa makuun ja joku puoligangsteri rakastuu häneen. Parasta antia on yhteiskunnallinen puoli homofobioineen ja miesten etuisuuksineen. Alussa tuntui hieman teennäiseltä, eivätkä show-numerotkaan ole niin räjähtäviä kuin mitä tekijät ovat kuvitelleet. Vitseissä olisi parantamisen varaa.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
19.12. (Teatteri/DCP)

Katsottu konehuoneessa filmin kelailun lomassa. Jotain ne rähisivät Lapin lumisissa erämaissa ja yrittivät kissoille jotain vanhainkotia tai muuta pystyttää.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 23 Average listal rating (19 ratings) 7.4 IMDB Rating 7.6
19.12. (Yle Areena)

Neuvostomykkiksessä mies roudaa armeijakaverinsa asumaan sohvalleen, mutta Troijan hevoseksi paljastuva ystävä ryhtyykin styylaamaan isäntänsä naisen kanssa. Tämän selvittyä tyyppi lähtee lätkimään himastaan. Tilanne kääntyy päälaelleen hänen jouduttuaan lopulta palaamaan kämpille ja nukkumaan nyt vuorostaan sohvalla. Kolmiodraama jatkaa kulkuaan, miesten negatiiviset piirteet pompsahtelevat esiin ja lopulta gimma tulee vielä raskaaksi. Aborttiklinikalla nainen tajuaa haluavansa pitää lapsen ja ryhtyy yksinhuoltajaksi jättämällä kummatkin miehet, lähtien itsenäisenä ihmisenä maailmalle. Kaverit raapivat hetken aikaa päätään todeten "taidamme olla paskiaisia" – ja oletettavasti jatkavat sitten huoletonta elämäänsä tammen ja teen parissa, kuten kunnon kaverusten kuuluu.

Paitsi että Roomin elokuva on toimiva kannanotto tasa-arvon puolesta – nainen joutuu pyykkäämään ja tekemään kotitöitä samalla, kun miehet lojuvat sohvalla, vaihtelevat häntä kuin palkintoa ja kieltäytyvät lautapelin vuoksi lähtemästä tämän kanssa edes iltakävelylle; ilkeimmässä kohtauksessa jopa ulko-ovi lukitaan naiselta – sekä mielenkiintoinen, joskin mahdollisesti myös kyseenalaistettava (en sano tätä propagandistisessa mielessä: tuskinpa jenkkielokuvienkaan ainainen kuva keskiluokkaisista, nurmikkoaan kastelevista ja hienon auton omistavista ihmisistä edustaa koko totuutta) katsaus kameran linssin tallentamasta neuvostoarjesta. Näyttelijät ovat sympaattisia ja vaikka karsastankin ajatusta lapsista, on kohtaus jossa Ljudmila näkee vakavin silmin maailmaansa pälyilevät vauvat klinikan ikkunasta tunteikas. Filmin voi katsoa ottavan kantaa myös Neuvostoliiton asuntopulaan.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
18.12. (Teatteri/35 mm)

Leuat loksauttavan hauskaa ja ääneenkin naurattavaa (käkikellotoiston jatkuessa en jossain välissä enää pysynyt nahoissani) poliittisen satiirin non-stop tykitystä. Oikeastaan mitään tahoa ei nosteta "oikeamieliseksi" tai vähemmän naurettavaksi, vaan sekä kommunistien, kapitalistien, että aristokraattien olemus, pikkumaiset joustamattomuudet ja kiukuttelut peilautuvat ulkopuoliselle juuri siinä komiikassaan, mitä syvästi vakavissaan oleva ihminen ei itse huomaa. Juuri hahmojen totisuus ja vilpitön usko omaan agendaansa luovat huumorin ytimen.

Ajan henki käydään läpi paitsi salamannopealla dialogilla, myös erinäisillä yksityiskohdilla, kuten neukkujen varaosiksi hajoavalla autolla. Myös saksalaisten naamiot putoavat kunnon kansalaisten natsimenneisyyksiin kohdennetuilla viittauksilla tai vaikkapa itäberliiniläisellä hotellilla, joka on lyhyen ajan sisällä ehtinyt kantaa niin Bismarkin, Göringin kuin Potemkininkin nimeä. Propagandistiselle kannalle ei sorruta ratkaisunkaan kautta: lopulta emme saa tietää, alkoiko Otto, pesunkestävä kommari, lopulta viihtyä osassaan varakkaana kreivinä niin hyvin kuin mitä tämän rooliinsa eläytyminen antoi ymmärtää.

Viimeisen osansa satiirille tuo loppukuva, joka voisi olla suoraan Coca-Cola-mainoksesta. Päätä huippaavaksi kokonaisfiilikseksi jää kuva poliittisten pyörremyrskyjen riepottelemasta laaksosta, jossa pieni ihminen ei pysty kuin lentelemään mukana, itsekään riepotustaan kunnolla tajuamatta.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 1 Average listal rating (3 ratings) 6 IMDB Rating 7.5
18.12. (RTVA)

Paul Siitoin kertoo isästään, valtakunnanjohtaja Pekka Siitoimesta. Puolituntinen dokumentti sisältää niin kalkkunamaista animointia (esim. värisevät ja pirstaloituvat viinapullot, palamaan syttyvä valokuva...) kuin myös runsaasti filmi- ja valokuvamateriaalia sekä Pekan aforismeja ja kommentteja, mitkä jaksavat vähän käppäisestä toteutuksesta huolimatta kiinnostaa oikein osuvasti.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
18.12. (RTVA)

Huomasin Radio- ja tv-arkistosta löytyvän vaikka mitä "harvinaisuuksia", joten tulen Aino Kassisen ennustusten mukaan lähitulevaisuudessa viettämään jokseenkin aikaa heidän koneidensa äärellä.

Balladi eli raportti laivatytöistä jatkaa Maunu Kurkvaaran tyyliä, eli kiinnostavia ideoita huonolla henkilöohjauksella ja puisevilla sekä lapsellisilla repliikeillä. Laivatytöt ovat merimiehille pesää pesetaa vastaan antavia, nuorimmillaan jopa 13-vuotiaita ja porvarillisen elämäntyylin tylsäksi kokevia pimatsuja. Antiikin kulttuureista kiinnostunut viiksimies norkoilee samassa satamassa, joka on varsin hurja paikka: paikalliset kollit hyökkäävät nimittäin saman tien tämän kimppuun, nuijivat tyypin kuin sitkeän pihvin ja mäsäyttäisivät vielä kivenmurikalla jäbän pään tuusannuuskaksi, ellei paikalle kurvaava taksi pelastaisi tätä. Sitten Anneli Sauli nähdään alasti, tapahtuu kaikkea ja lopulta hän viiltää vaikuttavahkossa tapahtumaketjussa ammeessa ranteensa auki. Elokuva ei paljaasta pinnastaan ja saksalaisesta julisteestaan huolimatta ole erityisen eksplisiittinen tai vajoa natsiperillisten koulutyttöraporttifilkkojen tasolle.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 13 Average listal rating (7 ratings) 5.7 IMDB Rating 6.1
Steekspel (2012)
18.12. (Teatteri/DCP)

Näytös tarkastamolle. Tytöt kuuntelevat Rammsteinia ja imuroivat kokkelia nenäänsä, näistä toisen synttärilahjoihinsa selkeästi pettynyt bisnesmiesfaija skruuvaa hotellissa tämän ystävätärtä, jonka pärstää veli puolestaan photoshoppailee pornokuviin. Äitikin pamahtaa vieraan miehen toimesta paksuksi. Ihan kliffa leffa siis.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 611 Average listal rating (416 ratings) 7.2 IMDB Rating 7.8
17.12. (DVD/Kirjasto)

Luulin katsoneeni tämän joskus penskana, mutta joko muistin väärin tai vaihtoehtoisesti en muistanut mitään. Robert De Niro saattaa olla aikamme merkittävimpiä näyttelijöitä, mutta ohjauksesta hän ei näytä tietävän mitään. Jäähyväiset kummisedälle on kamala kompastuminen korkeissa kierreportaissa, mikä aiheuttaa vaivaantuneisuutta saarnaavuutensa ja ennalta-arvattavuutensa ohella hahmoillaan, näiden kehityksellä, dialogilla, tarinankerronnalla ja muutamilla roolitulkinnoillaan. Sanoma toki tarkoittaa hyvää ja ajan henki lavastuksineen ja puvustuksineen toimii, musa soi mainiona taustalla. Gangsterismi ei ainakaan näyttäydy millään tapaa glorifioituna, mutta tämä johtuu enemmän yleisestä onttoudesta ja hengettömyydestä kuin groteskin romantisoimattomasta lähestymistavasta.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 63 Average listal rating (39 ratings) 7.6 IMDB Rating 8
16.12. (YouTube)

Ensikosketukseni Jiri Trnkaan oli raju pihtipuristus killuttimien seutuvilta. Suunnaton käsi terrorisoi kasvinsa kanssa elävää pikkumiestä ja tekee tästä sätkynuken, jonka pistää papukaijahäkkiin veistämään muotokuvaa itsestään. Lopussa ruukkunsa alle jäänyt kaveri saa sankarihautajaiset. Tämä ei varmasti ollut pienimmissäkään määrin järjestelmän vastainen elokuva.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 9 Average listal rating (5 ratings) 4.8 IMDB Rating 7.1
First a Girl (1935)
16.12. (Teatteri/35 mm)

Tyypit laulaa, tanssii ja pukeutuu ristiin. Ensimmäinen kuulostaa paikoitellen ihan hyvältä, tuoden mieleen joululaulut, joiden suhteen taidan olla ainoita suopeita ikäpolveni ihmisiä. Tanssikohtaukset ovat aina masentaneet, mutta koreografia on ihan hienoa. Jotain piti sanoa; mutta mitä? Taidan jatkaa työiltaani ottamalla kupin teetä ja ihan oikein suklaamuffinsin, jonka vuosia täyttänyt isäni minulle tänään soi.

Anteeksi, yritän kai sanoa ettei minulla taas vaihteen vuoksi ehkä ole mitään järkevää sanottavaa.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
16.12. (YouTube)

Parhaimmillaan painajaismaisia hetkiä; vuorella piirissä pyörivät hämyiset olennot ovat kuin Goyan maalauksesta ja voimakkain kohtaus, hevosen kuolema korppien liidellessä ympärillä ja pyörivien, irvistävien hammasrivistöjen leikkautuessa väliin on todella voimakas. Silti mukaan ei imeydy niin vahvasti kuin olisi voinut kuvitella ja mehiläisten pörräyksen mieleen tuovat orkesterisävellykset latistavat tehoa. Toimivaa kokonaisuutta ennemmin joitakin hienoja skenejä.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 34 Average listal rating (25 ratings) 6.4 IMDB Rating 5.6
15.12. (Kovalevy)

Kirjoitin Laajakuvan projektiin.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 1147 Average listal rating (726 ratings) 7.4 IMDB Rating 7.9
15.12. (Teatteri/35 mm)

Tiedättekö sen tunteen, kun energiatasosi ovat niin maassa, että pelkkä ajattelu ja sormien liikuttelu tätä mukaa näppäimistöllä tuntuvat ylivoimaisen raskailta? Ai, ette? Jatketaan harjoituksia.

Aika vekkulia että King Kong oli lähellä kolmen kympin kriisiä (mmmm... riisiä) paljon kovempi kokemus kuin joskus penskana, jolloin tämän viimeksi näin. Vaikka elokuvan alkuasukas(- ja kiinalais)kuvaa voisi pitää rasistisena, omasta mielestäni tämä ei mene överiksi. Nämä eivät lopulta esiinny sen kummempina raakalaisina, kuin mitä esimerkiksi Raamattu messuaa Abrahamin ihmisuhrikoettelemuksesta. Sen sijaan sovinismi ja suoranainen misogynia on parhaimmillaan niin absurdia (repliikki "Luulin sinun vihaavan naisia?" ja Fay Wrayn hahmon funktio lähinnä liukuhihnalta pelastettavana kirkujana), että itsekin puhkesin nauramaan.

O'Brienin efektit ovat sympaattisia, mutta yllättävän toimivia (niin uskomattomalta kuin se tuntuu esim. 34 vuotta myöhemmin valmistuneen King Kong Escapesin tehosteista osa häviää originaalille kirkkaasti...). Ennen kaikkea pidin tämän seikkailutunnelmasta: kaukainen pääkallosaari, sitä jakava, valtavan portin ympäröimä paaluaitaus, rumpujen säestämä uhkaava ilmapiiri sen jonkin odottaessa toisella puolen, elintavoiltaan (ja toisinaan myös ulkonäöltään) hellyyttävän koomiset dinosaurukset ja rintaansa takova jättiläisgorilla. Erityisesti New York -osiossa sympatiat ovat todella vahvasti apinan puolella (kuin myös komiikka tämän kurkatessa ikkunasta tai läimäistessä tuhoamaansa metroa vielä kerran isällisesti) ja "hirviön" viimeinen, kaipuunkohteelleen ennen kuolemaansa antama silitys sydäntä särkevä.

King Kongista on esitetty monia tulkintoja. Jos nyt symboliikkaa pitää hakea, itse näen elokuvan vertauksena sivistyskansan tarpeelle riistää ja alistaa luontoa ahneutensa vuoksi mielin määrin, tuhoisin seurauksin. Ihminen pystyy kyllä raiskaamaan äiti maan ja silti jatkamaan elämäänsä, tosin sillä seurauksella että tällä hetkellä otsonikehä on reikäjuustoa, jäätiköt sulavat, meret saastuvat, vihreät seudut aavikoituvat ja mitä näitä nyt on.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 14 Average listal rating (10 ratings) 6 IMDB Rating 7.1
15.12. (Teatteri/35 mm)

Olin nähnyt tämän joskus lapsena kai useampaankin kertaan. Hiawathan housut tipahtavat monta kertaa nilkkoihin ja hänen ahterinsa paistaa kuin täysikuu Saharan autiomaan yllä. Elokuvassa on opetusta: ole armelias äläkä kiusaa pienempiä, jotka saattavat auttaa sinut pulasta saadessasi uhkailemasi tyypin äiskän perääsi.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 81 Average listal rating (51 ratings) 5.2 IMDB Rating 5.6
Madhouse (2004)
14.12. (DVD)

Taas on joulu ja aika antaa lahjoja.

Löysin Madhousen erään edesmenneen elokuvakeräilijän kuolinpesän "saa ottaa" -laatikosta. Tämä filmi alkoi olla jo niin paksu kasa yliampuvia shokkikliseitä, että jollain hyvin syvällä tavalla saatoin jopa viihtyä sen parissa – kriittisistä huudahduksistani huolimatta.

Olisi helpompi luetella ne pätkät, joista Madhouse ei lainaile, mutta jotakuinkin Tom Greeniltä näyttävä jannu tulee tutustumaan mielisairaalaan, jossa Yksi lensi yli käenpesän pahikselta tuntuva hoitsu antaa potilaille sähköiskuja, joku vaksi nussii toista hullua sivuhuoneessa ja kaikkein vaikeimmat tapaukset säilytetään liekkien ja punaisena välkkyvän lampun valaisemassa, hiekkalattiaisessa pannuhuoneessa. Eräs tyyppi hirttää itsensä kuvasommittelun perusteella täynnä ihmisiä olevan huoneen kattoo lakanalla ilman että kukaan huomaa mitään. Sitten käy kaikenlaista skitsoa, paljon välähtelyjä, kohtauksia Hohdosta ja Elm Street kakkosesta ja vaikka mistä, Lance Henriksen murhataan ja Tom Green paljastuu skitsoksi, tekee kirvesmurhia ja ylennetään. Taisin jo kirjoittaa liikaa, sillä eihän tämä moista huomiota ansaitse, etenkin kun paljon järkevämpääkin tekemistä olisi ja kärsin jostain kaamostokkurasta, tuntien koko ajan olevani unessa.

Olen kirkkomaan kummitus.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 60 Average listal rating (34 ratings) 7.4 IMDB Rating 8
14.12. (Teatteri/35 mm)

Kehtaan väittää uusintakatseluksi, sillä leffan jo aiemmin nähneeni tiesin tapahtumat siitä huolimatta, että jouduin latailemaan keloja. Kuva oli kulunut aatteeseen sopivan punaiseksi.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 9 Average listal rating (5 ratings) 6.4 IMDB Rating 6.5
14.12. (Teatteri/35 mm)

Konehuoneesta käsin katseltua, mutta koska elokuva oli kätevästi kahdella kakulla ja seuraavankin filmin ehdin kelailla liki loppuun esitystä edeltäneen yliopiston paskanjauhannan aikana, voisin väittää nähneeni tämän joten kuten. Tauno Palo rähisee puukon kanssa ja iljettävä ukko haluaa piiskata miehiä. Välistä ajellaan hevosilla suomalaisissa maalaismaisemissa.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
13.12. (Yle Areena)

Pikkujoulut veivät haluni katsoa elokuvia. Muutenkin hirveästi olisi kaikkea muuta hommaa hoidettavana. Areena ei kuitenkaan tunne armoa, joten tämäkin oli nähtävä ennen katseluajan päättymistä.

Karvakätinen sokea jätti riehuu Lontoossa. Eräällä tyypillä on toimiston pöydällä savukkeilla täytetty pääkallo. Anneli Sauli vehkeilee Klaus Kinskin kanssa ja saa rangaistuksekseen kuoleman. Kinski puolestaan lentää ikkunan läpi. Lopussa sankari yritetään flambeerata liekinheittimellä Beethovenin soidessa taustalla. Kameralla kikkaillaan ja se päätyy milloin kuvaamaan jalkojen välistä, milloin hampaiden takaa suuhun suihkutettavaa raikastetta tai mitä lie. Paljon siis sattuu ja tapahtuu.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
10.12. (DVD/Kirjasto)

Nuorempana pidin John Irvingistä, nykyään tämä lähinnä ärsyttää minua. Hallströmin elokuvasovitus tämän romaanista on ainakin törkeän sentimentaalinen jollei muuta.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 251 Average listal rating (154 ratings) 6.7 IMDB Rating 7.1
Robot & Frank (2012)
10.12. (DVD/Kirjasto)

Katsoimme ystäväni kanssa vielä pari elokuvaa Tampereella. Tässä Frank-niminen pappa on häijy kuin peijooni ja syö epäterveellisesti. Onneksi hän oppii elämästä saadessaan kodin- ja terveydenhoitajakseen robotin. Tv-ruudulle 10 minuutiksi pyörimään jäänyt interaktiivinen valikko oli itse leffaa hauskempi.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
9.12. (YouTube)

Nämä pikkujoulut olivat sikäli hyvä idea, että päätin alkaa niiden jälkimainingeissa absolutistiksi. Päivä kerrallaan. Otetaan aluksi tavoite vuoden loppuun ja siitä eteenpäin aina kuukaudesta toiseen. Palasin juuri Mansesta työpaikaille, väsyneenä oikeastaan aivan kaikkeen. Kotona odottanee siivoamistaan absoluuttinen tuho.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
9.12. (YouTube)

He-Mankin viettää joulua. En muista tästä oikeastaan yhtään mitään.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
9.12. (USB-tikku)

Tässä oli Mr. T ja joku lelumainos, joka yhdisti sen illan seuraavaan elokuvaan.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
9.12. (USB-tikku)

Ehkä illan rumin elokuva.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
9.12. (USB-tikku)

Neuvostoliittolainen suojasään jouluelokuva oli paras, sillä tässä oli joku siankärsäinen pomppiva piru. Leffa oli myös värikäs ja se perustui Gogolin juttuihin.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
9.12. (USB-tikku)

Perkinsin ohjaamassa elokuvassa oli tosiaan jotain kannibalismia. Jonkun paksun äijän ne yrittivät syödä. Ehkä ensi kerralla kannattaisi ottaa Jesus-maratonien tyyliin vihko käyttöön, kun näistä pätkistä ei tunnu muistavan yhtikäs mitään.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
Load more items (632 more in this list)

Year after year...

Päiväkirjan pitäminen Listalissa on aika kyseenalaista nykyaikoina, kun koko sivuston lopullinen romahtaminen tuntuu olevan siinä ja siinä, mutta yritetään vielä kerran...

Lopetan tuotantomaiden listaamisen, sillä ajattelin tänä vuonna katsoa pois loput hyllystäni ja kokisin kuitenkin huonoa omaatuntoa nähdessäni, miten korkealle sijalle Yhdysvallat tämän vuoksi nousee. Itsesensuuria, itsesensuuria...

IMDb:ttömät:

16.2. Naurava kevät - lasten lumiparaati (Suomi, 1941) (DVD)

Dokumentti mukulain talvileikeistä. Lumisotaa käydään, siniristilippu liehuu ja lukija toruu nuoskapallosta naamaan saanutta lasta "ikämies itkee, sietäisi hävetä". Ajan henki on siis vahvasti läsnä. Inhoan näiden vanhojen dokkarien ideologista, samalla muka-rempseää kerrontatapaa, vaikkei tässä esiintyvä nainen eläydy tekstiinsä yhtä paatoksellisesti kuin mieskollegansa.

11.3. Tämä olet sinä, ihminen (Suomi, 1967/O: Kari Uusitalo) (Teatteri/DCP) (Tampere Film Festival)

Otavan kirjailijoista kertovassa lyhytdokumentissa Ilmari Kianto vapisee piippu suussaan irvokkaampana kuin osasin edes kuvitella.

11.3. Kalle Päätalo: Jokijärven joulu (Suomi, 1980/O: Juhani Tiikkainen) (Teatteri/DCP) (Tampere Film Festival)

Piätalo kertoo kuinka kurjaa joulu oli tämän lapsuudessa. Asiatietona kiintoisaa, mutta silti välistä uuvuttavaa kuunneltavaa.

17.3. Musiikin sateenkaari (Liettuan sosialistinen neuvostotasavalta, 1982/O: Vytenis Imbrasas) (Teatteri/16 mm)

Alkuperäinen nimi tuntematon. Hervottoman tästä neuvostoliittolaista musisointia käsittelevästä propagandapätkästä teki kuiva, monotonisesti vailla mitään intoa repliikkejään paperilta lukenut suomalaisdubbaaja.

6.5. Pussycat Film No. 490: French Games (Tanska, 1976/O: ?) (Teatteri/8 mm) (Viva Erotica)

Taitaa olla ensimmäinen mihinkään päiväkirjaani tullut kasimillinen ja samalla kaiketi ensimmäinen filmiltä näkemäni pornopätkä. Tanskalaisen Color Climax -studion viisiminuuttisessa lyhärissä kaksi paria pelaa räsynoppaa ja harrastaa ryhmäseksiä. Viva Eroticassa esitetyn version (?) mykkyys tuo meininkiin surrealistisuutta ja tahatonta koomisuutta, korostaen näyttelyn teennäisyyttä sekä kömpelyyttä.

10.5. Sharialakia Tanskassa (Tanska, 2016/O: Martin Kjær Jensen, Irene Thyrri) (Yle Areena)

Piilokameroin varustautuneet soluttautujat nauhoittavat muslimien hengellisten johtajien mielipiteitä esim. maan lakien noudattamisesta, tanskalaiseen yhteisöön sopeutumisesta ja naisten oikeuksista. Vastaukset nyt tietää jo etukäteen, mikäli maailman menoa seuraa. Ei ku perhana, nyt menee rasismiksi... Myös ne entiset muslimit, jotka kritisoivat islamia, ovat rasisteja. Saisinko minä kirkosta eronneena ja kristinuskoa(kin) vastustavana näillä perusteilla kanssa olla edes hieman rasisti?

Dokumentin jälkeen nousi äläkkä, kuinka kaikki on vain panettelua, muslimien yksiulotteista mustamaalaamista ja editoinnilla saavutettua sensaatiota. Joo, niinhän se on. Ja Suomi ampui Mainilan laukaukset, sitäkään ei sovi unohtaa. Taistellaan hei fasismia vastaan hei, jollei fasismia harjoittava taho ole ideologisesti hieman kiusallinen.

3.7. The World’s Most Extreme Festivals, Gathering of the Juggalos (Iso-Britannia, 2016/O: ?) (YouTube)

Juggalot revittelevät persereikäänsä ja huutavat "whoop whoop!" Tärkeä osa amerikkalaista kulttuuria sekä sen myötä myös ihmiskunnan alennustilaa.

14.7. Meidän marssimme (Nash marsh. Neuvostoliitto, 1970. O: Aleksandr Shein) (Teatteri/35 mm)

Elokuva jonka jälkeen alat kommunistiksi. Tästä oli kuulemma olemassa myös 70-millinen versio? Dubattu englanniksi.

18.8. Fokuksessa luonto (Suomi, 2017. O: Mitri Häkkinen) (Teatteri/DCP) (SINFF)

Kirjoitan tästä gonzo-raporttiini.

18.8. Kitkajoki - rakas joki (Suomi, 2016. O: Tauno Kohonen) (Teatteri/DCP) (SINFF)

Kirjoitan tästä gonzo-raporttiini.

19.8. Kasteita (Suomi, 2016. O: Miikka Friman) (Teatteri/DCP) (SINFF)

Kirjoitan tästä gonzo-raporttiini.

19.8. Aktivisti (Suomi, 2017. O: Petteri Saario) (Teatteri/DCP) (SINFF)

Kirjoitan tästä gonzo-raporttiini.

9.9. Waste no.2. Wreck (Suomi/Italia, 2016. O: Jan Ijäs) (Teatteri/DCP)

10-minuuttinen kuvaelma maailman parhaaksi äänestetyn uimarannan hylyistä, joita Afrikasta saapuvat jälkeensä jättävät.

9.9. Lihaa (Suomi, 1990. O: Heini Kauppinen) (Teatteri/ei tietoa formaatista)

Päättötyönä tehty karkea animaatio, jossa kuvataan ilkeästi haukutun, miehensä tossun alla olevan ja rinnoissaan hampailla roikkuvista lapsista kärsivän naisen feministista vapautumista. Tämä tapahtuu väkivallan kautta: heittämällä ukkoa raskaalla esineellä niskaan, mättämällä kersat veritohjoksi lattiaan ja lentämällä enkelimäisen eukon kera taivaan golf-niityille paukomaan täriseviä siittimiä mailalla. Naisen alistusta käsitellessään hilpeää, oikeutettua ja humoristista, ei suinkaan misandriaa. Pysyykö suhtautuminen yhtä hyväksyttynä, mikäli ongelman selvittämisen kohteena olisi joku muu syrjivä ryhmä? Myös Hitler halusi lopullisen ratkaisun.

9.9. Rieku ja Raiku: Ensikänni (Suomi, 1998. O: Tomi Riionheimo) (Teatteri/DCP)

Rieku ja raiku vetävät viinaa ja oksentavat. Myös isäukko makaa sammuneena ojassa.

9.9. Rieku ja Raiku: Orpopoikien jouluaatto (Suomi, 1998. O: Tomi Riionheimo) (Teatteri/DCP)

Rieuista ja Raiuista ehdottomasti paras. Ismo Alangon haikea joululaulu luo tunnelmaa. Enemmän musavideo kuin lyhytelokuva.

10.9. Esineiden luonto (Suomi, 1987. O: Eija-Liisa Ahtila & Maria Ruotsala) (Teatteri/DCP)

Kaksi nuorta naista luettelee tuotemerkkien nimiä ja tämän tällaista. Temaattisesti kiinnostava.

10.9. Stilleben - Millena's Journey (Suomi, 1989. O: Marikki Hakola) (Teatteri/DCP)

Pakko myöntää, etten enää muista mikä tämä oli. Avekin ohjelmavihkonenkaan ei selventänyt asiaa.

10.9. On the Treshold of Liberty (Suomi, 1990. O: Heidi Tikka) (Teatteri/DCP)

Tässä kuorittiin sipulia ja kuultiin mantrojen hokemista.

10.9. Wasteland (Suomi, 2009. O: Elena Näsänen) (Teatteri/DCP)

Naiset vaeltavat videotaidepätkässä, jota ohjaaja kutsui "feministiseksi westerniksi".

10.9. Punainen rantapallo (Suomi, 1989. O: Juhana Manner) (Teatteri/16 mm)

Elämää rannalla. Joku viiksekäs rantsujelloja pullistelee lihaksiaan naiselle, jolla on liian pienet bikinit.

26.9. Länsi-Uusimaa (Suomi, 1938) (Teatteri/DCP)

Dokumentti/aluekuvaus.

27.9. Sompio (Suomi, 1962. O: Niilo Heino) (Teatteri/DCP)

Sompion kylästä tehty dokumentti ajalta ennen Lokan tekojärven alle upottamista.

28.9. Espoo (Suomi, 1971. O: Veikko Laihanen) (Teatteri/DCP)

Esittelykuva entisestä kotikaupungistani. Mielenkiintoisinta olivat nopeat kuvat Keskuksesta.

17.11. Paratiisi (Suomi, 2017) (Teatterii/DCP)

Kolmevarttinen indie-leffa Suomen tilasta.

6.12. Huono filmi (Suomi, 1950) (Teatteri/35 mm)

6.12. Urinator (Suomi, 1994. O: Jusu Lounela, Jimi Tenor) (Teatteri/16 mm)

6.12. Äidin temppuilijat renkaissa (Suomi, 1940) (Teatteri/35 mm)

Added to
Related lists

Best Movie, Year by Year
88 item list by rewster
34 votes 1 comment
My Movie Year 2017
635 item list by milica
64 votes 2 comments
Best Animated Movie, Year by Year
33 item list by rewster
25 votes
Best Comedy Movie, Year by Year
41 item list by rewster
29 votes 1 comment
A Movie A Year (Part 1)
105 item list by johanlefourbe
46 votes 5 comments
My Horror Movie Diary- 2012
108 item list by xxxTheRipperxxx
23 votes 9 comments
My Lifetime in Movies
33 item list by Abhi
4 votes
My 2017 Movie Meter
134 item list by milica
18 votes
Movie Year 2014: A Recap
45 item list by Gerru
10 votes
A Movie A Year (Part 1)
51 item list by filmbuilder
2 votes

View more top voted lists

People who voted for this also voted for


More lists from KurkkuharjaComments

Posted: 1 year, 7 months ago at Jan 4 10:50
Aijai! Voisit katsoa nyt ne 70-luvun The Bad News Bearsit.
Posted: 1 year, 7 months ago at Jan 4 12:33
En saanut niitä joululahjaksi.
Posted: 1 year, 7 months ago at Jan 13 8:05
Sä et voi antaa Amerille kolme ja puolta tähteä!!!
Posted: 1 year, 7 months ago at Jan 13 15:19
Miks en? Alku oli loistava, kuin painajaismainen sekoitus Argentoa ja Svankmajeria ja keskivaiheessa tytön hameen hulmutessa ja kameran ottaessa tiukkoja kuvia tämän huulista sekä haarovälistä viba on eroottisuudessaan hyvin kiusaava. Toki gimman symbolinen seksuaalinen herääminen on hyvin alleviivattua, jopa tekotaiteelliseksi kallistuvaa ja näin päin pois, mutten käsitä miksi porukka näyttää vihaavan tota elokuvaa. Suksikaa Mengeleen kanssa Damiin.
Posted: 1 year, 7 months ago at Jan 13 15:42
Oo sit erilainen nuori, narttu.
Posted: 1 year, 7 months ago at Jan 13 15:57
Kiitos vinkistä Farewellin kirjastosaatavuuden suhteen. Lähti varaukseen. En olisi arvannut sieltä tutkia, vaikka Come and Seen kirjaston avustuksella katselinkin.
Posted: 1 year, 7 months ago at Jan 13 18:50
Joo, sama homma. Satuin tsiigaamaan mitä Shepitkon nimellä Helmetistä löytyisi ja sattumalta törmäsin tuohon, olisi ollut vieläpä lähilainastossani. Ilmeisesti mestan Venäjä-osastolta voisi tehdä enemmänkin löytöjä, ellei about koko hyllyn kansitaide olisi painettu kyrillisin kirjaimin...

Tumppi: maista paskaani.
Edit: 1 year, 7 months ago
Posted: 1 year, 7 months ago at Jan 17 8:51
Sä voisit kokeilla tinderiä.
Posted: 1 year, 7 months ago at Jan 17 9:58
Tai grinderia.
Posted: 1 year, 7 months ago at Jan 17 13:22
Tai krokodilia.
Posted: 1 year, 6 months ago at Jan 23 5:37
Posted: 1 year, 6 months ago at Jan 23 12:52
Mmm-m.
Posted: 1 year, 6 months ago at Feb 1 17:00
Aita oli ihan hyvä elokuva. Kiitos siitä, koska bongasin sen tältä listalta.
Posted: 1 year, 6 months ago at Feb 1 18:18
Eipä kestä. Noita Ijäksiä näkyy muuten olevan Areenassa pieni pino, finkki finkki.
Posted: 1 year, 6 months ago at Feb 8 13:19
Kiitos, kun muistutit minua Attenbergin aivan saatanan rumasta julisteesta. Olin jo ehtinyt unohtaa moisen paskan. Onko tosta tosiaan vasta seitsemän vuotta? Tuntuu kuin olisin nähnyt tuon kuvan joskus 2000-luvun alussa...
Posted: 1 year, 6 months ago at Feb 8 18:40
Sikäli toimiva kun noin hyvin mieleen jäi. Mikset nauttinut myös elokuvaelämystä?
Posted: 1 year, 6 months ago at Feb 8 19:13
En ole sitä elämystä kokenut. Juliste kertoi jo kaiken.
Posted: 1 year, 6 months ago at Feb 8 20:03
Olisitkohan sä ansainnut pitkästä aikaa ihan lahjan?
Posted: 1 year, 6 months ago at Feb 10 11:39
Kyllä kiitos.
Posted: 1 year, 6 months ago at Feb 21 14:57
Muista myös luvata katsoa kaikki Magnumin kaudet:
fi.wikipedia.org/wiki/Magnum_(televisiosarja)
Posted: 1 year, 5 months ago at Feb 21 17:46
Se ei oo herättänyt mussa eroottisia tunteita.
Posted: 1 year, 4 months ago at Mar 31 11:05
Itse ainakin kuuntelen jotain hyvää musiikkia, kun teen muuttohommia.
Posted: 1 year, 4 months ago at Mar 31 13:28
Hyvä musiikki on jo kuunneltu moneen otteeseen, minkä ohella melkeen kaikki levyt on laatikoissa.

Luukutin tosin tauolla rentoutuakseni yhden biisin verran Pochonbon Elektronista Orkesteria.
Posted: 1 year, 4 months ago at Apr 4 4:26
Miksi katsoit väärän Appaloosan?
Posted: 1 year, 4 months ago at Apr 4 15:03
Koska sain sen broidin perheeltä jonain kämäsenä kirjaston poisto-dvd:nä vuosia sitten enkä halunnut muuttaa tuota uuteen kämppään.
Posted: 1 year, 4 months ago at Apr 18 8:46
Syysprinssi!
Posted: 1 year, 4 months ago at Apr 18 11:23
Hi hi hi...
Posted: 1 year, 3 months ago at Apr 26 12:30
Ai puput lähtee?!?
Posted: 1 year, 3 months ago at Apr 26 13:09
Löysin niille uuden kodin, ellei tuo poppoo sitten feidaa. Just eilen tilitin broidille, kuinka tavallaan niit tulee ikävä. Sit sain sen sähköiskun.
Posted: 1 year, 3 months ago at Apr 26 13:19
Elämässä pitää oppia luopumaan ja tekemään muutoksia.
Posted: 1 year, 3 months ago at Apr 27 7:23
Hei! Mun elämässä on ollut parin kuukauden sisällä enemmän muutoksia kuin vuosiin.
Posted: 1 year, 3 months ago at May 15 19:08
Asiakkaat kiittävät vahtimestari-järkkäriä!
Posted: 1 year, 3 months ago at May 15 23:51
"Osaatko varmasti olla hiljaa ja rauhallisesti?"
Posted: 1 year, 3 months ago at May 16 5:39
Mitä siellä on tapahtunut?
Posted: 1 year, 3 months ago at May 17 10:53
En voi kertoa, mutta asiaan liittyvät arkkienkeli Mikaelin tuliset sotavaunut, Pohjois-Korean työväenpuolueen korkein komitea ja hullu-Samun kadonnut veli nimeltä Rautasydän sekä Mikronesian veneturmassa kuolleen presidentin meedion välityksellä paikalle kutsuttu haamu.
Posted: 1 year, 2 months ago at Jun 21 12:27
Nyt jätkä hei! Missä on OK Connery?
Posted: 1 year, 2 months ago at Jun 21 14:41
Connery ei ollutkaan OK.
Posted: 1 year, 1 month ago at Jul 4 6:20
Espoo Ciné -kauhu ja mitä näitä nyt on?
Posted: 1 year, 1 month ago at Jul 4 10:52
En onneks oo koskaan käynyt Espoo Cinessä, mä uskon jo NV-kauhun olevan tarpeeksi.
Posted: 1 year, 1 month ago at Jul 4 10:53
Tohon sä et usko itekään.
Posted: 1 year, 1 month ago at Jul 4 15:56
Uskomatonta...
Posted: 1 year, 1 month ago at Jul 12 9:47
Kate Winslet on lähes aina ihana.
Posted: 1 year, 1 month ago at Jul 12 9:51
Siinä syy miksi hänet on kiinnitetty niin moneen keskinkertaiseen filmiin?
Posted: 1 year, 1 month ago at Jul 12 10:18
Mahdollisesti.
Posted: 1 year, 1 month ago at Jul 17 6:46
Hyvä, että siskosi osaa arvostaa Mäkisen Visaa.
Posted: 12 months ago at Aug 25 7:07
en.wikipedia.org/wiki/Hipster_(1940s_subculture)
Posted: 12 months ago at Aug 25 8:28
Ha ha ha haa haa, ha ha ha haa haa, Tikka Veitikan laulu soi...
Posted: 11 months, 1 week ago at Sep 11 4:50
Hapan(kaali)naama.
Posted: 11 months, 1 week ago at Sep 11 11:55
Hapankaalii vois kyl syyä.
Posted: 11 months, 1 week ago at Sep 11 12:02
Älä syö liikaa. Se kuulemma pierettää.
Posted: 11 months, 1 week ago at Sep 11 13:23
Miten pärjäisinkään ilman sinua?
Posted: 11 months, 1 week ago at Sep 12 4:45
Ei sun elämästä tulis mitään.
Posted: 11 months, 1 week ago at Sep 12 10:12
Niin, isi.
Posted: 11 months, 1 week ago at Sep 16 6:34
David Lynch: The Art Lifen katselupäivämäärästä ei voi kuin todeta: Is it future or is it past?
Posted: 11 months, 1 week ago at Sep 16 20:03
Kuten dokumentissa käy ilmi, elämä itsessään on yllättävän surrealistista: kuten myöskin sormieni nousu kapinaan siitä, että kakkonen muka olisi ykkönen...

Korjattu.
Posted: 11 months ago at Sep 19 10:44
Toivottavasti kaikki on hyvin ja paranet pian.
Posted: 11 months ago at Sep 19 11:13
Kiitos. Toivon sitä itsekkin.
Posted: 11 months ago at Sep 19 11:32
Ole hyvä. Elokuvilla on parantava voima.
Posted: 10 months, 2 weeks ago at Oct 9 19:57
Ootko sä Tuntemattoman sotilaan tekijä??
Posted: 10 months, 2 weeks ago at Oct 10 9:53
Projektionisti vain.
Posted: 10 months, 2 weeks ago at Oct 10 10:03
Juu, se oli huono vitsi.
Posted: 10 months, 2 weeks ago at Oct 10 11:29
Voisin kierrättää tuota sutkautusta lisääkin aiheeseen liittyen, mutta ehkä parasta olla vain hiljaa.
Posted: 9 months, 3 weeks ago at Nov 1 6:06
Nyt on tukkaa koko rahan edestä.
Posted: 9 months, 3 weeks ago at Nov 1 11:34
En tiiä mikä mua vaivaa. Eräs tyyppi kuoli konttorilta ja tämän leffakokoelma laitettiin jakoon. Raahasin mm. juuri tota kakkaa kotiin kolme säkillistä.
Posted: 9 months, 3 weeks ago at Nov 1 11:37
Sen aave tuli säkkien mukana sun asuntoon.
Posted: 9 months, 3 weeks ago at Nov 2 14:16
Mä en haluu et aave tulee mun matolle. Tai tietää sen säkeistä.

Listal näemmä vetää parhaillaan viime henkäyksiään.
Posted: 9 months, 2 weeks ago at Nov 6 10:54
Posted: 9 months, 2 weeks ago at Nov 6 14:22
Menee liian extemporeksi.
Posted: 9 months, 1 week ago at Nov 14 7:00
haku.helmet.fi/iii/encore/search/C__Slaibach__Orightresult__U?lang=fin

Suosittelen tosta lainaamaan Spectren, WAT:in ja Naton. Opus Dei myös hyvä levy, mutta oliko tossa pelkkä LP? Noi neljä on ainakin sellaista helpompaa kuunneltavaa, jonka jälkeen voi siirtyä vaikeampaan, taiteellisempaan ja kokeellisempaan kamaan, eli koviin aineisiin.
Posted: 9 months, 1 week ago at Nov 15 10:29
Oukhei, pitääpä testata.
Posted: 8 months, 1 week ago at Dec 11 12:28
Olet elossa!
Posted: 8 months, 1 week ago at Dec 11 13:51
Et halua edes tietää.
Posted: 8 months, 1 week ago at Dec 11 14:34
Kerro ihmeessä?
Posted: 7 months, 2 weeks ago at Jan 8 11:43
En taidakaan olla ainut, kenellä päättyi vuosi Tympeään Huttuseen.

Post comment


Insert image

drop image here
(or click)
or enter URL:
 link image?  square?

Insert video

Format block