Explore
 Lists  Reviews  Images  Update feed
Categories
MoviesTV ShowsMusicBooksGamesDVDs/Blu-RayPeopleArt & DesignPlacesWeb TV & PodcastsToys & CollectiblesComic Book SeriesBeautyAnimals   View more categories »
45
vote
3753 Views    Share:

My movie year 2017

Movie list created by Kurkkuharja Avatar

Add header image

Choose file... or enter url:
Sort by: Showing 1-50 of 343
Decade: Rating: List Type:
People who added this item 8 Average listal rating (5 ratings) 5.4 IMDB Rating 5.9
24.7. (DVD/kirjasto)
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 1 Average listal rating (0 ratings) 0 IMDB Rating 6.8
Pohjalaisia (1925)
24.7. (DVD/kirjasto)
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
23.7. (DVD)

Heikohko spaghettiwestern, jossa elokuva pyörii hämäräpisnesten ympärillä hääräävän rikollisjoukkion suuhun jauhoja heittävän agentin ja näiden osapuolten välienselvittelyjen ympärillä. Amedeo Tommasin musiikit ovat hyvinkin kuunneltavia, mutta niitä ei soiteta ähkyyn saakka. Brutaaliutta ja sadismia löytyy raiskauksista, vanhusten hakkaamisesta ja murhaamisesta, sankarin nyrkkikidutuksesta sekä pakollisista hevosten kaatamisista. Genren rasittavimpiin kuuluvia koomisia pappoja löytyy, eikä pippurista poikaakaan jaksa katsella. Itse vedin leffan kahdessa rumbassa: ensin puolisen tuntia torstain ja perjantain välisenä yönä unettomuudesta kärsiessäni, loppurutistuksen puolestaan sunnuntai-iltana töistä kotiuduttuani. Hälyttävähköä, miten vähän tuosta ensimmäisestä tuokiosta mieleen onnistui jatkoajalla muistumaan.

Rimaa nostetaan lopummalla filkkaa kahdesti: ensin kohtauksessa, jossa pahisten kätten ulottuvilla oleva pääjannu ammuttaisiin, ellei suurpahis päättäisi lukita tätä sidottuna poltettavaksi tarkoitettuun taloon ystäviensä seuraksi. Eräs vanki puree äijän köydet katki ja tämä hilaa lassolla yläkertaan sopivasti ikkunan alle jätetyn aselaatikon, joka mahdollistaa paon tuskalliselta kuolemalta. Toinen campin huipentuma on viimeinen matsi, joka huvitti suunnattomasti kaksikon potkiessa toisiaan tapulissa, flengatessa vinssin köydellä lailla Tarzanin ja lopulta tapellessa hampaat irvessä siitä, kumpi onnistuu pujottamaan hirttoköyden toisen kaulaan ja sysäämään tämän alas tornista: se on se yksinkertaisin tapa saada nirri pois toiselta, pelkkä reunan yli tyrkkääminenhän ei ole vaihtoehto. Lopulta lurjuksen lennähtäessä päästämä "AAAAAAAAAAA!!!!"-huuto tuo korniudessaan mieleen lähinnä Turkin roskaelokuvateollisuuden.

Suomessa tätä spektaakkelia levitettiin 80-90-luvun taitteessa suuren mielikuvituksen kera videonimikkeenä Tämä mies ei kuole.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 2 Average listal rating (0 ratings) 0 IMDB Rating 5.9
20.7. (DVD)

Tv-elokuva palkkionmetsästäjän retkestä. Uuvuttavan yhdentekevä tunnin ja kymmenen minuutin kestossaankin. Julkaistu Suomessa videolla nimikkeellä Murhaajan jäljillä.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 621 Average listal rating (376 ratings) 7.4 IMDB Rating 7.4
19.7. (Teatteri/DCP)

Boheemin taiteilijaelämän kääntöpuolta Coenien esittämänä.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 1 Average listal rating (1 ratings) 5 IMDB Rating 6.3
18.7. (DVD)

Tylsä ja tyhjänpäiväinen katastrofifilmi palamaan syttyvän risteilijän pelastusoperaatioista. Näyttää olevan romanialaista tuotantoa ja palkitun Moskovan elokuvajuhlilla. Suomenkielinen nimi SOS - Poseidon palaa. IMDb:n mukaan alkuperäisessä versiossa kestoa liki kaksi tuntia, dvd-versiossa 80 minuuttia - Grindhouse Experience volume kahdelta löytyvä kooste oli jälkimmäistäkin lyhyempi.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 142 Average listal rating (78 ratings) 7.3 IMDB Rating 7.5
Son of Saul (2015)
18.7. (Teatteri/DCP)

Kuvaus keskitysleirivangista, joka yrittää saada poikansa haudatuksi juutalaisten rituaalien mukaan ja metsästää koko keston ajan rabbia puuhia hoitamaan. Kiinnostavinta on kuvaus: 4:3:n kuvaformaattiin ahdettu ja pitkälti heiluvissa lähikuvissa menevä jälki esittää hyvinkin varteensa otettavia ajatuksia helvetistä. Suurin lapsus on mielestäni näyttely: jostakin syystä en pystynyt uskomaan tähän muutamia hetkiä kauempaa. Lopusta plussaa, sillä olisin repinyt pelihousuni (pinkkejä stringejä paljastamatta), mikäli Saulin hymy olisi kopioinut pikkupojan naamalle samanmoisen ja kaikki olisi mennyt ihan päheen kliffasti.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 4 Average listal rating (3 ratings) 3.7 IMDB Rating 3.1
Apache Blood (1975)
18.7. (DVD)

Tänään ohjelmassamme Kiinnostaa kuin kottikärryllinen kissanpaskaa: Apache Blood. Osa projektia "toimittajanne katsoo kaikki elokuvat hyllystään, myös ne jotka sisältyvät täytteenä lukuisiin muutaman kiinnostavan nimikkeen takia hankittuihin bokseihin". Kyseessä amerikkalainen b-luokan western, joita jo lähtökohtaisesti inhoamme. Emme seuranneet elokuvaa, mutta sen mahtipontiset sinfoniamusat kyllä kuuluivat korviin taukoamattomana kakofoniana keittiöönkin asti. Että terveiset vaan täältä viihteen olohuoneen filminurkasta.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 3 Average listal rating (2 ratings) 6 IMDB Rating 5.3
17.7. (DVD)

Grindhouse Experience volume 2 -laatikosta löytyvä b-luokan käppä-peplum ö-tason raekuvalla on jotain suorastaan vastustamatonta. Myönnän keskustelleeni melkein koko leffan ajan puhelimessa, eli pisteytys kannattaa ottaa haudanvakavasti. Oli tässä jotain lavastuksellisia onnistumisia, kuten Asterixin harharetket -sarjakuvan mieleen tuonut kaleeri.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 98 Average listal rating (55 ratings) 7.4 IMDB Rating 7.2
17.7. (DVD)

Elokuvan tekoprosessi on etenkin alan koulutusta keränneelle Sonon leffan kiinnostavin puoli. Lopussa on tietyllä aspektilla ajateltuna jotain samanlaista haikeutta, kuin Cinema Paradisossa. Huumori sai välistä raivostumaan (minua ei naurattanut ja näin silmissäni isot ihmismassat, jotka teatterisalissa repeilivät näille vitseille), kameroiden viimein käydessä jopa itsekin kerran pari purskahdin. Hauskoja musiikkivalintoja edellä mainitussa jaksossa.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 10 Average listal rating (6 ratings) 5.8 IMDB Rating 6.3
16.7. (DVD)

Eurooppalainen märkäkorva saapuu hopeakaivoksen pyörittämään pikkukaupunkiin. Lee Van Cleefillä ja tämän kumppaneilla olisi tarkoituksena ryöstää kylän jalometallit tai edes työntekijöiden palkkarahat, mutta erinäisten sattumusten myötä Van Cleefistä tehdään sheriffi ja tämä pettää kaverinsa (joista toista Bud Spencer kaiketi näyttelee - en osannut kunnolla tunnistaa tyypin naamaa, sillä tämä oli sotkettu jollain vaalealla kenkälankilla).

Vaikka Nikkelimyrkytyksessä on pahimpia b-spaguja omaperäisempi juonikuvio ja tietyt kliseet (hassu vanha pappa, sankarin kidutus...) on jätetty pois, tuntuu elokuva mitäänsanomattomalta ja epäkiinnostavuudessaan vaikeasti seurattavalta. Oman ankeutensa tarinaan suo epäkarismaattisuudessaan vertaansa vailla olevan, mustaan viittaan pukeutuneen Ilkka Koivulan kaksoisolennon johtaman koplan terroritoimet, jotka tuntuvat tuovan Van Cleefin hahmon kehittämistä enemmän turhaa lisäkestoa pätkälle. Puuduttavuuden huippuna on venytetty lopputaistelu, vaikkakin sitä seuraava sheriffin moraalinen dilemma (ja murha selkään ampumalla) ovat leffan koskettavinta antia.

Mill Creekin julkaiseman Fistful of Bullets -peltiboksin sisälleen kätkemä versio on laadultaan tyypillistä tuolle dollarit silmissä ja housut jalassa juosten lorotetulle kusetuslootalle: vaikka elokuvan pystyy katsomaan scopena, on kuva puuroa, äänestä vaikea saada selvää ja materiaali koostettu useammasta eri versiosta, minkä vuoksi soundtrack vaihtuu toisinaan lennosta (huonosti dubatusta) enkusta italiaksi.

Riz Ortolanin musiikit.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 0 Average listal rating (0 ratings) 0 IMDB Rating 4.6
Vampire Wars (1990)
16.7. (YouTube)

Tämä ei kiinnostanut yhtään. Jotain CIA:ta ja vampyyreja ja ankeuttavaa piirrostyyliä. Perustuu IMDb:n mukaan jonkun japsin kirjaan. Pyöri lähinnä taustalla kirjoittaessani.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
15.7. (DVD)

Siskon kommentteja:

1 min: "Hetkinen. Ketä noi on? Eikö tässä ookkaan Esa Pakarista ja Masa Niemeä?"

10 min: "Me ehittäis viel vaihtaa tää..."

20 min: "Mulle tulee murhanhimoinen olo. Haluisin tappaa noi näyttelijät."

40 min: "Sä vissiin nautit siitä, miten paljon mua vituttaa tää?"

50 min: "Onko tää pakko laittaa paussille?"

90 min: "Tää oli oikeasti paskin leffa mitä oon pitkään aikaan nähny - siitäkin huolimatta että ollaan katottu sun kanssa vaikka mitä roskaa viime aikoina."
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 3 Average listal rating (2 ratings) 5.5 IMDB Rating 6.6
14.7. (Teatteri/16 mm)

Sellainen ikävä juttu kävi WHS:n vallankumouksen kesämatineassa, että suurin osa näistä Lenin-filmeistä sekoittui päässäni yhdeksi möykyksi, enkä enää osaa sanoa tarkalleen missä tapahtui mitäkin. Rommin filmi oli kuitenkin teknisesti onnistunein ja kerronnallisesti viehättävin, vaikkakin jo aiemmin nähdyt kohtaukset söivät sen tehoa ansiokkaasti.

Esitettynä oli lyhennetty, Stalinista puhdistettu versio.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 3 Average listal rating (3 ratings) 5.7 IMDB Rating 6.9
14.7. (Teatteri/16 mm)

Tässä oli Venäjän sisällissotateema. Punaiset ovat sankarillisia, valkoiset roistoja. Elokuva tuntui aivan liian pitkältä. Ei muistaakseni Leniniä saati Stalinia.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 2 Average listal rating (2 ratings) 3.5 IMDB Rating 2.9
October Days (1958)
14.7. (Teatteri/16 mm)

Ajattelin kirjoittaa tästä Laajiksen projektiin, mutten pysty: en muista oikeastaan mitään muuta, kuin että tässä oli vakavan ja keskittyneen näköisenä keskusteluja seuraava Stalin, jaloissa turhana sivuhahmona pyörivä John Reed ja aivan käsittämätön, jonkun neuvostokarjalaisen sedän paperilta lukema dubbaus. Nukahtaminen oli lähellä ajoittaisesta kalkkunakomiikasta huolimatta.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 204 Average listal rating (75 ratings) 6.9 IMDB Rating 7.7
Angel's Egg (1985)
13.7. (YouTube)

Anime jossa tyttö raahaa jossain maailmanlopun maisemissa kookasta munaa matkassaan. Oli hienosti piirretty. Tuli jotenkin mieleen Muumilaakson tarinat. Myös musiikki miellytti.

Kuolen väsymykseen! Kymmenen minuuttia työvuoron loppumiseen ja vajaat 20 kilsaa pyöräilyä tihkusateessa edessä. Pakko käväistä Coronassa etsimässä voimia portterista.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 1898 Average listal rating (1254 ratings) 7.5 IMDB Rating 7.6
True Grit (2010)
13.7. (Teatteri/35 mm)

Ihan hyvähän se oli.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 0 Average listal rating (0 ratings) 0 IMDB Rating 5.1
13.7. (Yle Areena)

Ijäs muiden joukossa. Rasittava, vaikeassa iässä oleva kersa kusee samalla, kun tämän olkapäille noussut kaveri stalkkaa petipuuhiin valmistautuvaa Esko Nikkaria akkunasta. Sitten hengataan jonkun spurgun kanssa, joka laukoo "niistä nenäs ja vaihda vaippas". Alkaa suvantovaihe, jonka päätteeksi mukula saa jollain taikatempulla flikan ihastumaan itseensä.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 459 Average listal rating (228 ratings) 8.8 IMDB Rating 8.7
Harakiri (1962)
12.7. (DVD)

Ajatukset alkoivat lipua kohti Harakiria Bridget Jonesin jälkeen.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 3397 Average listal rating (2118 ratings) 6.4 IMDB Rating 6.7
12.7. (Teatteri/35 mm)

Vittu elämäni sinkkuna.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 22 Average listal rating (16 ratings) 5.2 IMDB Rating 6.5
12.7. (YouTube)

Animea katsellessa alkutunne on yleensä "miksi taas tähänkin sorruin", mutta monesti fiilikset paranevat, jahka ärsyttävästi piirrettyihin hahmoihin (runkkarinörttien ihailemat uljaat miehet, mauttomat huumoripommit, vailla tyyliä kehitellyt hirviöt...) alkaa tottua. Demon City Shinjukun tapauksessa ongelmaksi jää kuitenkin se, ettei pirullisen kaupungin sydämeen matkaamista käsittelevä juoni ala kiinnostaa missään välissä, eikä koko filmiin näin ollen pahemmin jaksa keskittyä (katselukokemus tosin oli muutenkin hajanainen, sillä stoppasin leffan kolmesti käytyäni saunassa, ulkoilutettuani koiraa ja syötyäni). Loppukurmotus oli jo aivan perkeleen tylsä. Onneksi tässä oli sentään hyvät musat ja paikoitellen upeat värit.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 125 Average listal rating (69 ratings) 6.9 IMDB Rating 7.1
11.7. (Teatteri/DCP)

Välistä kiinnostava ja koskettavakin raina, jossa tosin on liikaa itseäni ärsyttäneitä hahmoja ja kohtauksia (mielessäni pyörii perkeleen ruma pisamanaamainen kakara laittamassa sormiaan ohimoille sarviksi) voidakseni väittää oikeasti pitäneeni siitä. Kiikun kaakun on myös tilanteiden ratkaisu väkivalloin, monesti vielä huumorin siivittämänä: pitääkö tätä omasta kaavastaan poikkeavan anarkistisena vaiko barbaarimaisena silmä silmästä -mentaliteettina? Kate Winslet on se paras puoli.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 722 Average listal rating (339 ratings) 8 IMDB Rating 7.9
11.7. (DVD)

Tuli vahingossa eksyttyä kuppilaan ja sieltä sitten retkueen kera kämpille myöhäisyön leffailtaa viettämään. Ties monesko katselu ja puolet meni ohi, mutta Holy Mountain on silti edelleen toinen maailman kahdesta parhaasta elokuvasta.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 111 Average listal rating (68 ratings) 7.1 IMDB Rating 7.1
9.7. (DVD)

Kirjoitin Laajiksen projektiin.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 559 Average listal rating (310 ratings) 6.4 IMDB Rating 6.8
Emma (1996)
9.7. (Teatteri/35 mm)

Pitkän piimän pukudraamassa juoruillaan ja poukkoillaan ihmissuhdelabyrintissa. Alussa englantilaisen maaseudun seesteisyys ja taivaalta satava lumi yhdistettynä boolimaljaan viehättivät, loppua kohden jaksaminen alkoi olla todella koetuksella.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 547 Average listal rating (277 ratings) 5.8 IMDB Rating 6.3
8.7. (DVD/Kirjasto)

Sentimentaalinen, valmiiksi pureskeltu, kliseinen... näitä elokuvia, jotka pitäisi kasvonsa säilyttääkseen ilman muuta haukkua maan rakoon. Näin en kuitenkaan tee, sillä tällaisilla massoille suunnatuilla, mutta sanomaa ja "salattua" tietoa sisältävillä filmeillä saattaa mahdollisesti olla paikkansa tässä maailmassa. Ehkä viihdetekele on parempi kanava jakaa informaatiota, kuin mahdollisimman vaikeaselkoinen, moniulotteinen ja neljä tuntia kestävä taidepläjäys: onhan Peter von Baghinkin kirjallinen tuotanto vallan mainiota, mutta hänen varsinainen pointtinsa tuntuu ainakin omalla kohdallani monesti hukkuvan tyypin yliakateemisen ulosannin ja väkinäisten laatusanojen tulvan haukotuttavaan kurimukseen. Luuhun porautuvan sävelmän säestämä loppu teurastamossa jättää olon kuin aaveen olisi nähnyt.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 1 Average listal rating (1 ratings) 3 IMDB Rating 6.3
7.7. (DVD/Kirjasto)

Ei mutta oikeasti, tämä alkoi muuten raivostuttamaan. Kaikki hahmot ovat kansanvalistuksellisen teennäisiä justiinoita, pehtooreita ja muita sadat kerrat nähtyjä paperilappuja, eläytyminen on teatraalista, replikointi ihme rähinähuutoa ja editoinnissakin koettu hyvänä ideana sellainen piru kuin nopeutusten käyttö. Tiedän, tiedän: tätä - anteeksi vain - samaa sontaahan kotimainen elokuva on pullollaan ennen uutta aaltoa, mutta tänä iltana toleranssini moiselle törkyfanfaarille oli lähellä pyöreää nollaa. Liekö Kieslowskin katselulla ollut osuutta asiaan?
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 383 Average listal rating (175 ratings) 8.4 IMDB Rating 8.1
6.7. (Teatteri/35 mm)

Toinen katselu, ihan leikillään vaan...

Jotain tällaista Louhimiehen Aku kait Paha maa -kalkkunassaan tavoitteli. Nostetaan neljästä viiteen.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 21 Average listal rating (19 ratings) 7.3 IMDB Rating 7.6
5.7. (Yle Areena)

Kai Lehtinen ahmii pullaa. Suomi nousuun!
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 32 Average listal rating (23 ratings) 5.8 IMDB Rating 5.8
Troma's War (1988)
5.7. (DVD)

Re-watch. Kirjoittanen Laajiksen projektiin.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 49 Average listal rating (28 ratings) 5.8 IMDB Rating 5.8
The Big Sleep (1978)
4.7. (Teatteri/35 mm)

Oli hieman yllätys, että Michael Winner on tehnyt oman tulkintansa Chandlerin Syvästä unesta. Lopputulos on aika poukkoileva ja omituinen: siinä missä toisinaan nainen hihittelee silmät selällään ties missä kamoissa ja joku äijä räiskii kunnon toimintaleffatyyliin uzilla ikkunasta, välissä tunnutaan tekevän huomattavasti vakavampiotteista elokuvaa ja Mitchumkin eläytyy rooliinsa ammattimaisesti. Onko tämä sitten kieli poskessa -ryminää vai kunnnianhimoinen re-make, jäänee katsojan arvottavaksi. Myös pornografialla ja homostelulla on osansa Winnerin visioissa.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 48 Average listal rating (29 ratings) 6.9 IMDB Rating 7
4.7. (Teatteri/35 mm)

Paikoitellen naurattava (etenkin pyhimyksen kuvan kiittely menee toisinaan liki hervottomaksi) komedia lemmensuhteiden kiemuroista sisilialaisissa maisemissa - IMDb:n mukaan Roomasta käsin kuvattuna. Vittorio De Sica esittää vääpeliä ja Gina Lollobrigada kylän kauneinta sekä köyhintä tyttöä. Draaman ja komedian välillä risteilevää tyylilajia näytään kutsuttavan Orionin esitteen mukaan vaaleanpunaiseksi neorealismiksi: uusi termi minulle.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
3.7. (DVD)

Tekstiä tulee Laajikselle.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 19 Average listal rating (18 ratings) 6.3 IMDB Rating 6.8
Big Bullet (1996)
3.7. (DVD)

Kuten TomHenry T. Mengeleen kanssa puhuimme, tämä oli kuin kaksipuolinen kolikko - veristen ja intensiivisten toimintakohtausten puolesta kiiltävä, töksähtelevän dramaturgian ja pornoleffamaisen juonen suhteen ruosteisen paskainen. Väkivalta on ratkaisu ja esimerkiksi kohtaus, jossa pussitettu ja hakattu jätkä jätetään nyyhkyttämään aseman käytävälle, lienee tarkoitettu hauskaksi. Viimein jopa lopun äxön alkaa kyllästyttää, enkä kehtaa väittää kokonaisuutta keskinkertaista paremmaksi.

Pääjäpikkä muistuttaa muuten erehdyttävästi Espoon keskuksesta löytyvän ravintola Mummon tuvan aina yhtä iloista kyypparia.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 6 Average listal rating (5 ratings) 4.6 IMDB Rating 3.7
Jaws of Satan (1981)
3.7. (YouTube)

Kirjoitan Laajakuvan projektiin.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 3 Average listal rating (3 ratings) 5 IMDB Rating 5.4
2.7. (VHS)

Aussileffa, joka tuntuu ylipitkältä X-Fileiden jaksolta. Parhaimmillaan tunnelma on sopivan kuumottava ja mystinen, mutta sekava toteutus pilaa paljon.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 564 Average listal rating (312 ratings) 6.3 IMDB Rating 6.5
Shortbus (2006)
2.7. (Teatteri/35 mm)

Olen kasvanut vaiheen yli, jolloin koin ahdistusta homopornon katselusta. Sitähän Shortbus pitkälti on, kyrpien imemistä, perspanoja ja sellaista. Ongelmaksi muodostuu ennemmin ärsyttävä huumori ja muutenkin itseäni rassannut teennäinen taiteellisuus sekä mitäänsanomattomuus, joka tuntuu leimaavan tätä uudempaa, radikaaliksi itsensä mieltävää "vaihtoehtoelokuvaa" aika tavalla. Siinä missä Night Visions -kauhu lienee jo saavuttanut jonkinlaisen paikan elokuvaterminologiassa, itse olisin valmis kutsumaan Shortbusin tapaisia filkkoja R&A-arthouseksi: olen semi-hämmentynyt siitä, ettei Elonetin mukaan tätä noilla festareilla ole nähty.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 5 Average listal rating (3 ratings) 7 IMDB Rating 4.2
30.6. (YouTube)

Tekstiä Laajiksen projektiin.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 154 Average listal rating (83 ratings) 7.7 IMDB Rating 7.7
Senso (1954)
29.6. (Teatteri/35 mm)

Taas näitä Viscontin historiallisia spektaakkeleita. Itävaltalaisten miehittämässä Venetsiassa upseeri pokaa isänmaallisen aktivistinaisen, joka on valmis pettämään aatteensa vilpilliseksi osoittautuvan miehen vuoksi. Lopun dialogissa on järkeä ("et rakastanut minua, vaan minusta luomiasi mielikuvia"), minkä ohella tunteiden kirjo sekä ihmispään mielettömyys käydään läpi kärkkäästi kylmän naisen viimein antaessa sydämensä ja rahansa viholliselleen ja petetyksi tultuaan lähettäessä tämän kostona teloituskompanian eteen.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 74 Average listal rating (39 ratings) 7.7 IMDB Rating 7.5
29.6. (Teatteri/DCP)

Tässä käsiteltiin uusia perhesuhteita, kitattiin luumuviiniä ja tehtiin herkulliselta näyttäviä ruokia.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
29.6. (DVD)

Tekstiä tulee Laajakuvan projektiin.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
29.6. (DVD)

Rollinin tuotannon alkupuolelle sijoittuva mystinen pehmispökäle ei sisällä vampyyreja tai muitakaan kauhuelementtejä. Huteran, kankean ja amatöörimäisen hassuttelun juonena pari patikkatyttöä eksyy viettämään yötään metsästä löytyvään kartanoon, missä majapaikkaansa pitävän gangsterin he viettelevät harrastettuaan "erittäin läheisten ystävien" tapaan ensin hieman maton tamppausta. Myöhemmin kriminaalin pomotar uskoo gimmojen varastaneen talon aarteet, mitä jatkaa letkeään asenteeseen hämmästyttävän huonosti sopiva kidutuskohtaus sekä maailman epäuskottavimman kyttäparin (?) saapuminen asiaa selvittämään.

Mehevää "jos valehtelet saat piiskaa" -lupausta ei lunasteta ja myös myöhemmin nähtävä remmin heiluttelu jää eleen tasolle. Seuraa panttivankikarusellia, paukkupanosten ammuskelua ja aivan hirveä skene, jossa roisto "rakastelee" vankinsa kanssa johtodaamin kurkkiessa käsi pikkareissa tilannetta eriväristen ikkunaruutujen takaa. Lopulta kaikki selviää katsojan mielenmaisemasta riippuen enemmän tai vähemmän humoristisesti ja tytöt pääsevät taas suutelemaan toisiaan.

Intohimon esittäminen on ehkä nolottavinta tulkintaa luoja ties miten pitkiin aikoihin. IMDb:n mukaan sensuroitu DVD-versio pyörii 73 minuuttia, pelkkä DVD-versio taasen 67? Grindhouse Experience -boksista löytyvä on kaikeksi onneksi tuo jälkimmäinen.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 569 Average listal rating (339 ratings) 7.3 IMDB Rating 7.6
Show Me Love (1998)
28.6. (Teatteri/35 mm)

Teinien elämä ei ole helppoa. Kohderyhmän ikäisenä en pitänyt näistä nuortenleffoista, sillä en pystynyt samaistumaan hahmoihin tai näiden elämiin. Olihan tässä aika kiinnostavaa settiä ihmisten halusta kostaa toisille elämänsä ongelmat ja muutenkin kovaa meininkiä siitä, kuinka jengi käyttää muita välineinä. Jotenkin karuinta on huomata olevansa yhä täysin samojen ongelmien äärellä: aikuisuus on vain sitä, että pystyt turtumaan ja suhtautumaan friikkiyteesi, yksinäisyyteesi ja vihamieliseksikin yltyvään ympäristöön jotenkuten rationaalisesti, etkä koe enää maailmanlopun tunteita tai tarvetta viillellä itseäsi. No, ainakaan 25 vuotta ei ole vielä kulunut. En avaudu taas enempiä. Vessakohtaus herättää sympatioita tyttöjen rohkean asenteen vuoksi.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 1917 Average listal rating (1080 ratings) 7.3 IMDB Rating 7.6
The Hours (2002)
27.6. (Teatteri/35 mm)

Virginia Woolf kuulee aaveiden ääniä. Sekavassa tarinassa ollaan toisinaan todellisuudessa kirjailijattaren äärellä, välistä taas tämän kolmeen eri aikakauteen sijoittuvien tarinoiden sisällä. Naiset suutelevat toisiaan ja joku AIDSin runtelema huonovointinen pappa ottaa ja donkkaa pillerigänässä ikkunastaan. Melkein pystyin keskittymään elokuvaan, sillä about kaikki on teatterissamme vaihteeksi rikki ja jouduin tekemään peräti töitä.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 650 Average listal rating (423 ratings) 6.7 IMDB Rating 6.8
High Tension (2003)
26.6. (DVD)

Kirjoitin tästä Laajakuvan projektiin.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 728 Average listal rating (437 ratings) 6.2 IMDB Rating 6
26.6. (DVD)

Piti näyttää siskolle ja langolle.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 1334 Average listal rating (813 ratings) 6.9 IMDB Rating 7
A Serious Man (2009)
21.6. (Teatteri/35 mm)

Neuroottisen, kaiken maailman onkkelmien ympäröimän keskiluokkaisen juutalaisen perheenisän edesottamukset tuovat välistä väkevästi mieleen Woody Allenin.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 8 Average listal rating (9 ratings) 6 IMDB Rating 5.9
21.6. (Teatteri/DCP)

ELämänkertaelokuva, elämänkertaelokuvapa hyvinkin - tällä kertaa Eino Leinosta. Emppa dokailee muiden aikansa nimien kanssa, makaa pimeän huoneen lattialla mattoon kääriytyneenä marsujen keskellä ja pelleilee villisian päällä. Otto Donnerin musiikki säestää menneiden aikojen varakkaamman elämän romantiikkaa.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 41 Average listal rating (27 ratings) 6.1 IMDB Rating 2.8
21.6. (DVD)

Jatka vain Emmanuelle on osa Carry On -jatkumoa, jota tuskin tämän enempää itse tulen katselemaan. Koska elämä on lyhyt, aika rajallista ja meikäläisellä kaikkea muutakin tekemistä, mutta olen kuitenkin perseestä oleva hihhuli, laitoin filmin pyörimään taustalle ja hoidin siinä samalla kiireellisiä asiotani, kuten hampaiden pesua, syömistä ja pakkaamista. Tässä oli ainakin apinapukuinen tyyppi ja laskuvarjohyppelyä vähin vaattein. Musa ei ollut mitenkään huonoa.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
Load more items (293 more in this list)

Year after year...

Päiväkirjan pitäminen Listalissa on aika kyseenalaista nykyaikoina, kun koko sivuston lopullinen romahtaminen tuntuu olevan siinä ja siinä, mutta yritetään vielä kerran...

Lopetan tuotantomaiden listaamisen, sillä ajattelin tänä vuonna katsoa pois loput hyllystäni ja kokisin kuitenkin huonoa omaatuntoa nähdessäni, miten korkealle sijalle Yhdysvallat tämän vuoksi nousee. Itsesensuuria, itsesensuuria...

IMDb:ttömät:

16.2. Naurava kevät - lasten lumiparaati (Suomi, 1941) (DVD)

Dokumentti mukulain talvileikeistä. Lumisotaa käydään, siniristilippu liehuu ja lukija toruu nuoskapallosta naamaan saanutta lasta "ikämies itkee, sietäisi hävetä". Ajan henki on siis vahvasti läsnä. Inhoan näiden vanhojen dokkarien ideologista, samalla muka-rempseää kerrontatapaa, vaikkei tässä esiintyvä nainen eläydy tekstiinsä yhtä paatoksellisesti kuin mieskollegansa.

11.3. Tämä olet sinä, ihminen (Suomi, 1967/O: Kari Uusitalo) (Teatteri/DCP) (Tampere Film Festival)

Otavan kirjailijoista kertovassa lyhytdokumentissa Ilmari Kianto vapisee piippu suussaan irvokkaampana kuin osasin edes kuvitella.

11.3. Kalle Päätalo: Jokijärven joulu (Suomi, 1980/O: Juhani Tiikkainen) (Teatteri/DCP) (Tampere Film Festival)

Piätalo kertoo kuinka kurjaa joulu oli tämän lapsuudessa. Asiatietona kiintoisaa, mutta silti välistä uuvuttavaa kuunneltavaa.

17.3. Musiikin sateenkaari (Liettuan sosialistinen neuvostotasavalta, 1982/O: Vytenis Imbrasas) (Teatteri/16 mm)

Alkuperäinen nimi tuntematon. Hervottoman tästä neuvostoliittolaista musisointia käsittelevästä propagandapätkästä teki kuiva, monotonisesti vailla mitään intoa repliikkejään paperilta lukenut suomalaisdubbaaja.

6.5. Pussycat Film No. 490: French Games (Tanska, 1976/O: ?) (Teatteri/8 mm) (Viva Erotica)

Taitaa olla ensimmäinen mihinkään päiväkirjaani tullut kasimillinen ja samalla kaiketi ensimmäinen filmiltä näkemäni pornopätkä. Tanskalaisen Color Climax -studion viisiminuuttisessa lyhärissä kaksi paria pelaa räsynoppaa ja harrastaa ryhmäseksiä. Viva Eroticassa esitetyn version (?) mykkyys tuo meininkiin surrealistisuutta ja tahatonta koomisuutta, korostaen näyttelyn teennäisyyttä sekä kömpelyyttä.

10.5. Sharialakia Tanskassa (Tanska, 2016/O: Martin Kjær Jensen, Irene Thyrri) (Yle Areena)

Piilokameroin varustautuneet soluttautujat nauhoittavat muslimien hengellisten johtajien mielipiteitä esim. maan lakien noudattamisesta, tanskalaiseen yhteisöön sopeutumisesta ja naisten oikeuksista. Vastaukset nyt tietää jo etukäteen, mikäli maailman menoa seuraa. Ei ku perhana, nyt menee rasismiksi... Myös ne entiset muslimit, jotka kritisoivat islamia, ovat rasisteja. Saisinko minä kirkosta eronneena ja kristinuskoa(kin) vastustavana näillä perusteilla kanssa olla edes hieman rasisti?

Dokumentin jälkeen nousi äläkkä, kuinka kaikki on vain panettelua, muslimien yksiulotteista mustamaalaamista ja editoinnilla saavutettua sensaatiota. Joo, niinhän se on. Ja Suomi ampui Mainilan laukaukset, sitäkään ei sovi unohtaa. Taistellaan hei fasismia vastaan hei, jollei fasismia harjoittava taho ole ideologisesti hieman kiusallinen.

3.7. The World’s Most Extreme Festivals, Gathering of the Juggalos (Iso-Britannia, 2016/O: ?) (YouTube)

Juggalot revittelevät persereikäänsä ja huutavat "whoop whoop!" Tärkeä osa amerikkalaista kulttuuria sekä sen myötä myös ihmiskunnan alennustilaa.

14.7. Meidän marssimme (Nash marsh. Neuvostoliitto, 1970. O: Aleksandr Shein) (Teatteri/35 mm)

Elokuva jonka jälkeen alat kommunistiksi. Tästä oli kuulemma olemassa myös 70-millinen versio? Dubattu englanniksi.

Added to
Related lists

My Movie Year 2017
329 item list by milica
48 votes
A Movie A Year (Part 1)
104 item list by johanlefourbe
37 votes 6 comments
Best Movie, Year by Year
85 item list by rewster
27 votes 1 comment
My Horror Movie Diary- 2012
108 item list by xxxTheRipperxxx
22 votes 9 comments
My Lifetime in Movies
33 item list by Abhi
3 votes
Movie Year 2014: A Recap
45 item list by Gerru
10 votes
A Movie A Year (Part 1)
51 item list by filmbuilder
2 votes
Best Comedy Movie, Year by Year
39 item list by rewster
28 votes 1 comment
My Second Year on Listal
19 item list by Bollyver
8 votes
A Movie Per Year
45 item list by The Cinephile
12 votes 2 comments

View more top voted lists

Comments

Posted: 6 months, 3 weeks ago at Jan 4 10:50
Aijai! Voisit katsoa nyt ne 70-luvun The Bad News Bearsit.
Posted: 6 months, 3 weeks ago at Jan 4 12:33
En saanut niitä joululahjaksi.
Posted: 6 months, 1 week ago at Jan 13 8:05
Sä et voi antaa Amerille kolme ja puolta tähteä!!!
Posted: 6 months, 1 week ago at Jan 13 15:19
Miks en? Alku oli loistava, kuin painajaismainen sekoitus Argentoa ja Svankmajeria ja keskivaiheessa tytön hameen hulmutessa ja kameran ottaessa tiukkoja kuvia tämän huulista sekä haarovälistä viba on eroottisuudessaan hyvin kiusaava. Toki gimman symbolinen seksuaalinen herääminen on hyvin alleviivattua, jopa tekotaiteelliseksi kallistuvaa ja näin päin pois, mutten käsitä miksi porukka näyttää vihaavan tota elokuvaa. Suksikaa Mengeleen kanssa Damiin.
Posted: 6 months, 1 week ago at Jan 13 15:42
Oo sit erilainen nuori, narttu.
Posted: 6 months, 1 week ago at Jan 13 15:57
Kiitos vinkistä Farewellin kirjastosaatavuuden suhteen. Lähti varaukseen. En olisi arvannut sieltä tutkia, vaikka Come and Seen kirjaston avustuksella katselinkin.
Posted: 6 months, 1 week ago at Jan 13 18:50
Joo, sama homma. Satuin tsiigaamaan mitä Shepitkon nimellä Helmetistä löytyisi ja sattumalta törmäsin tuohon, olisi ollut vieläpä lähilainastossani. Ilmeisesti mestan Venäjä-osastolta voisi tehdä enemmänkin löytöjä, ellei about koko hyllyn kansitaide olisi painettu kyrillisin kirjaimin...

Tumppi: maista paskaani.
Edit: 6 months, 1 week ago
Posted: 6 months, 1 week ago at Jan 17 8:51
Sä voisit kokeilla tinderiä.
Posted: 6 months, 1 week ago at Jan 17 9:58
Tai grinderia.
Posted: 6 months, 1 week ago at Jan 17 13:22
Tai krokodilia.
Posted: 6 months ago at Jan 23 5:37
https://www.youtube.com/watch?v=2nP1Ee7k7vY
Posted: 6 months ago at Jan 23 12:52
Mmm-m.
Posted: 5 months, 3 weeks ago at Feb 1 17:00
Aita oli ihan hyvä elokuva. Kiitos siitä, koska bongasin sen tältä listalta.
Posted: 5 months, 3 weeks ago at Feb 1 18:18
Eipä kestä. Noita Ijäksiä näkyy muuten olevan Areenassa pieni pino, finkki finkki.
Posted: 5 months, 2 weeks ago at Feb 8 13:19
Kiitos, kun muistutit minua Attenbergin aivan saatanan rumasta julisteesta. Olin jo ehtinyt unohtaa moisen paskan. Onko tosta tosiaan vasta seitsemän vuotta? Tuntuu kuin olisin nähnyt tuon kuvan joskus 2000-luvun alussa...
Posted: 5 months, 2 weeks ago at Feb 8 18:40
Sikäli toimiva kun noin hyvin mieleen jäi. Mikset nauttinut myös elokuvaelämystä?
Posted: 5 months, 2 weeks ago at Feb 8 19:13
En ole sitä elämystä kokenut. Juliste kertoi jo kaiken.
Posted: 5 months, 2 weeks ago at Feb 8 20:03
Olisitkohan sä ansainnut pitkästä aikaa ihan lahjan?
Posted: 5 months, 2 weeks ago at Feb 10 11:39
Kyllä kiitos.
Posted: 5 months ago at Feb 21 14:57
Muista myös luvata katsoa kaikki Magnumin kaudet:
https://fi.wikipedia.org/wiki/Magnum_(televisiosarja)
Posted: 5 months ago at Feb 21 17:46
Se ei oo herättänyt mussa eroottisia tunteita.
Posted: 3 months, 3 weeks ago at Mar 31 11:05
Itse ainakin kuuntelen jotain hyvää musiikkia, kun teen muuttohommia.
Posted: 3 months, 3 weeks ago at Mar 31 13:28
Hyvä musiikki on jo kuunneltu moneen otteeseen, minkä ohella melkeen kaikki levyt on laatikoissa.

Luukutin tosin tauolla rentoutuakseni yhden biisin verran Pochonbon Elektronista Orkesteria.
Posted: 3 months, 3 weeks ago at Apr 4 4:26
Miksi katsoit väärän Appaloosan?
Posted: 3 months, 3 weeks ago at Apr 4 15:03
Koska sain sen broidin perheeltä jonain kämäsenä kirjaston poisto-dvd:nä vuosia sitten enkä halunnut muuttaa tuota uuteen kämppään.
Posted: 3 months, 1 week ago at Apr 18 8:46
Syysprinssi!
Posted: 3 months, 1 week ago at Apr 18 11:23
Hi hi hi...
Posted: 2 months, 4 weeks ago at Apr 26 12:30
Ai puput lähtee?!?
Posted: 2 months, 4 weeks ago at Apr 26 13:09
Löysin niille uuden kodin, ellei tuo poppoo sitten feidaa. Just eilen tilitin broidille, kuinka tavallaan niit tulee ikävä. Sit sain sen sähköiskun.
Posted: 2 months, 4 weeks ago at Apr 26 13:19
Elämässä pitää oppia luopumaan ja tekemään muutoksia.
Posted: 2 months, 4 weeks ago at Apr 27 7:23
Hei! Mun elämässä on ollut parin kuukauden sisällä enemmän muutoksia kuin vuosiin.
Posted: 2 months, 1 week ago at May 15 19:08
Asiakkaat kiittävät vahtimestari-järkkäriä!
Posted: 2 months, 1 week ago at May 15 23:51
"Osaatko varmasti olla hiljaa ja rauhallisesti?"
Posted: 2 months, 1 week ago at May 16 5:39
Mitä siellä on tapahtunut?
Posted: 2 months, 1 week ago at May 17 10:53
En voi kertoa, mutta asiaan liittyvät arkkienkeli Mikaelin tuliset sotavaunut, Pohjois-Korean työväenpuolueen korkein komitea ja hullu-Samun kadonnut veli nimeltä Rautasydän sekä Mikronesian veneturmassa kuolleen presidentin meedion välityksellä paikalle kutsuttu haamu.
Posted: 1 month ago at Jun 21 12:27
Nyt jätkä hei! Missä on OK Connery?
Posted: 1 month ago at Jun 21 14:41
Connery ei ollutkaan OK.
Posted: 2 weeks, 6 days ago at Jul 4 6:20
Espoo Ciné -kauhu ja mitä näitä nyt on?
Posted: 2 weeks, 6 days ago at Jul 4 10:52
En onneks oo koskaan käynyt Espoo Cinessä, mä uskon jo NV-kauhun olevan tarpeeksi.
Posted: 2 weeks, 6 days ago at Jul 4 10:53
Tohon sä et usko itekään.
Posted: 2 weeks, 6 days ago at Jul 4 15:56
Uskomatonta...
Posted: 1 week, 5 days ago at Jul 12 9:47
Kate Winslet on lähes aina ihana.
Posted: 1 week, 5 days ago at Jul 12 9:51
Siinä syy miksi hänet on kiinnitetty niin moneen keskinkertaiseen filmiin?
Posted: 1 week, 5 days ago at Jul 12 10:18
Mahdollisesti.
Posted: 1 week ago at Jul 17 6:46
Hyvä, että siskosi osaa arvostaa Mäkisen Visaa.

Post comment


Insert image

drop image here
(or click)
or enter URL:
 link image?  square?

Insert video

Format block