Explore
 Lists  Reviews  Images  Update feed
Categories
MoviesTV ShowsMusicBooksGamesDVDs/Blu-RayPeopleArt & DesignPlacesWeb TV & PodcastsToys & CollectiblesComic Book SeriesBeautyAnimals   View more categories »
45
vote
3338 Views    Share:

My movie year 2017

Movie list created by Kurkkuharja Avatar

Add header image

Choose file... or enter url:
Sort by: Showing 1-50 of 296
Decade: Rating: List Type:
People who added this item 1334 Average listal rating (811 ratings) 6.9 IMDB Rating 7
A Serious Man (2009)
21.6. (Teatteri/35 mm)

Neuroottisen, kaiken maailman onkkelmien ympäröimän keskiluokkaisen juutalaisen perheenisän edesottamukset tuovat välistä väkevästi mieleen Woody Allenin.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 8 Average listal rating (8 ratings) 6 IMDB Rating 5.9
21.6. (Teatteri/DCP)

ELämänkertaelokuva, elämänkertaelokuvapa hyvinkin - tällä kertaa Eino Leinosta. Emppa dokailee muiden aikansa nimien kanssa, makaa pimeän huoneen lattialla mattoon kääriytyneenä marsujen keskellä ja pelleilee villisian päällä. Otto Donnerin musiikki säestää menneiden aikojen varakkaamman elämän romantiikkaa.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 41 Average listal rating (26 ratings) 6.3 IMDB Rating 2.8
21.6. (DVD)

Jatka vain Emmanuelle on osa Carry On -jatkumoa, jota tuskin tämän enempää itse tulen katselemaan. Koska elämä on lyhyt, aika rajallista ja meikäläisellä kaikkea muutakin tekemistä, mutta olen kuitenkin perseestä oleva hihhuli, laitoin filmin pyörimään taustalle ja hoidin siinä samalla kiireellisiä asiotani, kuten hampaiden pesua, syömistä ja pakkaamista. Tässä oli ainakin apinapukuinen tyyppi ja laskuvarjohyppelyä vähin vaattein. Musa ei ollut mitenkään huonoa.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 1471 Average listal rating (794 ratings) 7.3 IMDB Rating 7.7
20.6. (Teatteri/35 mm)

Aina välistä pitää muistaa marmattaa siitä, miten vaikeaa ja piinallista kommenttien kirjoittaminen on. Teen siis näin vaihteeksi nyt ja raivoan, kuinka elämänsä suvea ei kaiken muun kiireen ja hälinän keskellä jaksaisi millään viettää näppiksen ääressä latteuksia ladellen. Nyt synninpäästöni lienee taas hetkellisesti ansaittu?

En ole erityisemmin pitänyt ainoastakaan näkemästäni Ang Leen elokuvasta. Syö juo mies nainen oli tasoa ok, ei ihmeellinen. Brokeback Mountainista "hienon" tekee se, että se kuvaa homolänkkärien kiellettyä rakkautta - mitä muuta ihmeellistä tuosta pätkästä löytyy? Hiipivä tiikeri, piilotettu lohikäärme oli jo aivan absoluuttista paskaa, missä porukka pomppii köysillä - genre jota en voi lähtökohtaisestikaan sietää - ja siinä se sitten olikin.

Järki ja tunteet on itseäni lähtökohtaisesti masentavaa pukudraamaa jonnekin 1800-luvun Britanniaan sijoitettuna. Porukka ihmettelee kuka haluaa bängätä ketä ja kyyneliä vuodatetaan. Lopulta petolliset ja ahneet miehet eivät pysty tuhoamaan romantiikannälkäisten naisten maailmaa Kate Winsletin avioituessa toinen jalka haudassa olevan Harry Potter -naaman kanssa: olisivat nyt edes lapsiavioliiton kehittäneet.

En kokenut saaneeni tästä irti oikein mitään, enintään tylsistyksen. Katsoin leffan myös märkänä, sillä jouduin pyöräreissullani keskelle uutta vedenpaisumusta. Ihmisillä ainakin tuntui olevan hauskaa ja arviolta toistakymmentä tyyppiä nauroi elokuvan jutuille liki alusta loppuun. Tämän jälkeen joku sitruunan syönyt henkilö tuli räyhäämään minulle, pystyykö näille "tyhjännaurajille" tekemään mitään. Hyvää kesää vain kaikille.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 562 Average listal rating (314 ratings) 7.7 IMDB Rating 7.6
19.6. (DVD)

Hienoa musiikkia ja kuvausta, kameran edessä nähdään mm. koala. Tappavan myrkyllisistä käärmeistä horistaan, mutta itse matelijoita ei kertaakaan nähdä. Välistä filmi tuntuu taidefiilistelyltä, sitten tunnelmaa aletaan kiristää jännityksen suuntaan ja äkkiä vietetään draama-aikaa tyttökoulussa dialogia luritellen. Tiedän että aiheuttanen taas hupikohtauksen kaikille viisaammille ihmisille, muttemme lopulta katseluseuroineni tajunneet lainkaan, mistä elokuvassa oikeastaan olikaan kysymys.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 45 Average listal rating (31 ratings) 6.4 IMDB Rating 6.3
18.6. (DVD)

Asylum!

Aluksi King of the Ants lähinnä ärsyttää huonon kuvauksensa ja leikkauksensa vuoksi. Päähenkilöä kuvataan vähän väliä alasti, sitten myös tämän haavekuvissa siintävää naista. Karmivaa aspektia löydetään äärimmäisen raa'an murhan ja sitä seuraavan ahdistavan kidutusjakson myötä. Ongelmistaan huolimatta loppupuoli vetoaa aidosti tunteisiin ja saa pohtimaan koston oikeutusta, kun hirviömäisiä asioita kieltämättä kieroutuneelle porukkalle tekevästä tuholaistorjujasta tuntee samanlaista inhoa, kuin aiemmin tämän uhrien toimintaa kohtaan. Viimeinen kuva on klisee.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 9 Average listal rating (8 ratings) 5.4 IMDB Rating 6.3
Traps (1998)
18.6. (DVD)

Kunnon darraleffa tupareita seuranneelle sunnuntaille. Kylmän calzonen syöminen tuntuu erityisen viehättävältä Trapsin alkaessa tarkalla, graafisella kohtauksella puuduttamattomien possujen kastroimisesta - joka Suomessakin käytäntönä on. Mustana komediana esiintyvä, feministin ohjaama teos jatkuu piinaavan kylmäävällä raiskauskohtauksella, minkä jälkeen uhri huumaa tekijät ja antaa näille työkokemuksensa mukaisen sikahoidon. Absurdi filmi jatkuu mm. kohtauksella, jossa kuohilas jemmaa pallinsa pakastimeen, josta vaimon taloon tuoma vieras mies ne puolestaan löytää ja pannulla paistaa. Minulla oli hauskaa.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 1720 Average listal rating (957 ratings) 6.2 IMDB Rating 6.4
18.6. (VHS)

Täysin turha.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
18.6. (DVD)

Kolmoseen asti päästiin tällä kertaa. Broidi lähti kotiin ennen elokuvan loppua, joten en itsekkään jaksanut katsoa tätä päätökseen. Tokkopa tuolla väliä, kun tarinan ja tapahtumat muistaa ulkoa. Welcome to prime time, bitch!
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
18.6. (DVD)

Homoseksuaalista itsensä etsimisestä Freddyn varjolla. Onhan tämä aidosti huono elokuva niin näyttelyn, hahmojen, juonenkehittelyn ja logiikan suhteen, mutten pysty suhtautumaan Elm Streeteihin objektiivisesti. Kakkonenkin on nähty hyvin monta kertaa.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 2657 Average listal rating (1660 ratings) 7.1 IMDB Rating 7.5
17.6. (DVD)

Broidi innostui jälleen Elm Streeteistä. Olisikohan tämä katsottu nyt ainakin sen kymmenen kertaa? Pappani ulkonäköä ja tyyliä omaava Freddy on limaisempi kuin koskaan aiemmin.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 191 Average listal rating (122 ratings) 7.1 IMDB Rating 7.2
Elle (2016)
16.6. (Teatteri/DCP)

Se on loma loppu nyt.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
15.6. (DVD/kirjasto)

Roy Anderssonilla saattaa olla jonkinlainen telekineettinen yhteys TomHenry Mengeleen (en koskaan muista sen paskiaisen nykyistä nimimerkkiä), koska tämä filmi oli kuin langalla yhteen nivottu maraton hänen sketsejään. Aluksi Kyyhkynen oksalla istui, olevaista pohtien onkin kankeasti ja ilotta replikoivine, surun ja synkkyyden keskellä elävine hahmoineen hykerryttävä, mutta viimeistään karoliinien ratsastaessa baariin asiakkaiden hämmästelevien katseiden alle koko touhu alkaa kyrsimään. En pitänyt.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 116 Average listal rating (57 ratings) 7.2 IMDB Rating 7.2
15.6. (DVD/kirjasto)

Tässä homosteltiin. Takakansi taisi väittää olevan ensimmäinen valtavirtaelokuva, joka esitti miesten välisen suudelman. Tai sitten muistan väärin.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 365 Average listal rating (191 ratings) 7.7 IMDB Rating 7.6
The Passenger (1975)
14.6. (DVD/kirjasto)

Jack Nicholson varastaa kuolleen miehen identiteetin ja seikkailee maailmalla. Sellaista se elämä on.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 4 Average listal rating (7 ratings) 4.1 IMDB Rating 5
13.6. (DVD/kirjasto)

Jaan saman mielipiteen muutaman muun kanssa: odotin jotain absoluuttista itkuhuutokauheutta, mutta ei tämä aivan toivoton tapaus ollut. Pahan kukkien potentiaali löytyy sen nippa nappa dystopian ja Euroopassa jo realismiksi suistuneen tilan välillä huojumisesta. Lievimmillään jotain tällaista Sipilä tulee vielä saamaan aikaan. Pitää myös muistaa pukeutua luotiliiveihin huomenna ostarilla piipahtaessani, ettei musta poika pääse lennättämään luotia kiduksiini.

Huonon näyttelyn, Mikael Gabrielin ja realistisen puolensa suhteen epäuskottavuuden piinaama pätkä aukeaa myös räppitähti Junon egotrippinä: parhaimmat naurut (en oikeasti edes nauranut) sain kohtauksessa, missä leffassa taiteilijanimellään esiintyvä tyyppi luukuttaan soittimesta omaa musaansa.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 969 Average listal rating (642 ratings) 7.2 IMDB Rating 7.2
12.6. (DVD/kirjasto)

Päädyin ystävälleni Tampereelle ja kirjaston elokuvahyllyä penkoessamme hän halusi aivan ehdottomasti lainata tämän. Itse olin skeptinen, sillä takakansi kuvaili leffaa pulpfictionmaiseksi tarinaksi kidnapatusta hauvasta ja diibadaabadaa.

Ehkä jopa Tarantinon tekonokkelaa dialogia, huisia huumoria ja coolia ultra-väkivaltaa enemmän olen alkanut inhoamaan tämän jäljittelijöitä. He eivät monesti ole tehneet edes niitä muutamaa hyvää filkkaa, jotka niin ikään jolleivät oikeuta, niin ainakin suovat pientä anteeksiantoa muuta ripulisadetta kohtaan.

Jostain syystä en pystynyt sietämään Seitsemää psykopaattia. Kaverinikaan ei pitänyt filmistä.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 41 Average listal rating (33 ratings) 5.2 IMDB Rating 5.4
Emelie (2015)
12.6. (DVD)

Hitaasti alkava, puolivälissä kiristyvä, Home Alonena päättyvä.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 248 Average listal rating (142 ratings) 7.5 IMDB Rating 7.2
11.6. (DVD)

Sota on helvettiä. Myös katselunaikainen möllerini oli. Olin lomareissulla. En päässyt käymään Herkkuleksessa, mutta suosittelen katselemaan paikan mainosspotteja YouTubesta.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
4.6. (Teatteri/35 mm) (EKEK)

Mad Maxin ja Star Warsin risteytys olisi varmasti ollut sietämätöntä missä tahansa muussa yhteydessä, paitsi auringon jo noustua EKEK:n viimeisenä leffana. Metalstormin "sankarina" nähdään psykopaatti, jonka eläytyminen on vähintäänkin pelottavaa, hiekkamatoja, käsittämättömän kämäisesti toteutettua lentelyä ja muutenkin heikkoja tehosteita, huonon musan säestämänä, kyllä vain. Oikeastaan melkein kaikki hahmoista kohtauksiin on varastettu jostakin. Parhaassa skenessä suhitaan discovalotetussa kolmannessa ulottuvuudessa hyvinkin psykedeelisissä merkeissä. Jälleen kerran: kuka näitä oikein tekee?
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 76 Average listal rating (39 ratings) 6.3 IMDB Rating 6.4
4.6. (Teatteri/35 mm) (EKEK)

Friday the 13th meets The Hills Have Eyes.

Liian myöhään on hyviä ideoita ja kaunista metsäkuvaa sisältävä korpikauhuilu, joka ei toisaalta tempaa mukaansa tai hirveämmin jaksa kiinnostaa. Rytmitys ja ohjaus ovat kankeaa kamaa. Parasta on feministinen lopetus tytön tappaessa sukurutsan synnyttämän mielipuolen tunkemalla kätensä örkin kurkkuun ja aiemmin machona esitetyn pojan hakiessa tältä nyyhkyttäen lohtua.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 145 Average listal rating (55 ratings) 7 IMDB Rating 7.6
Léolo (1992)
4.6. (Teatteri/35 mm) (EKEK)

Poika yrittää hirttää pappansa, joka puolestaan aiemmin jäätelö kourassaan koitti hukuttaa tämän kumiammeeseen. Skidi myös nai maksaa, jonka pahaa-aavistamaton äetee sitten valmistaa sielultaan herkälle bodariveljelle hiukopalaksi - mälleineen kaikkineen? Kissanraiskauskohtaus jäi puolestaan mieleen kummittelemaan ja oikeastaan vielä kirjoitushetkelläkin koen epämiellyttävän väreen sitä muistellessani.

Aluksi kauhuelokuvalta vaikuttava Leolo pistää miettimään, mikä esitetyistä tapahtumista on totta ja mikä harhaa. Pikimustan huumorin sävyttämässä leffassa on outo fiilis ja viittauksia moniin leffoihin aina Psykosta Suureen gangsterisotaan. Välistä tulee olo, kuin katsoisi synkkää, kieroutunutta parodiaa.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 0 Average listal rating (1 ratings) 4 IMDB Rating 7.7
Dropout (1970)
3.6. (Teatteri/35 mm) (EKEK)

Franco Nero kokee kusemisen romanttisena ja potkii muijaa ahterille. Brassin yllättävän siveän leffan huumori on yliampuvaa ja onnetonta.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 106 Average listal rating (79 ratings) 2.1 IMDB Rating 0
3.6. (YouTube)

En tajua tämän elokuvan saamaa kulttimainetta. Ei Manos ole niin ultimaattisen huono, että jäisi mieleen tai muuta, ainoastaan sitä samaa tylsää skeidaa mitä mahtuu kolmetoista tusinaan. Kaverini mukaan tässä oli pelottavat musat.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 10 Average listal rating (6 ratings) 6.3 IMDB Rating 5.1
Ants (1977)
3.6. (YouTube)

Tässä pitäisi yrittää muistella yli kahden viikon takaisia katseluita. Tympeässä tv-elokuvassa muurahaiset käyvät vallattomiksi ja öttiäisten peitossa oleva penska pomppaa uima-altaaseen, josta tämä pelastetaan varmalta kuolemalta. Jotain pyörätuolityyppiä liikuteltiin helikopterilla ja tässä taisi olla joku kohtaus, joka nosti pisteet hieman yhtä tähteä korkeammalle.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 0 Average listal rating (1 ratings) 1 IMDB Rating 1.1
3.6. (YouTube)

Joku pentu näkee unta ja hengaa hetken aikaa joidenkin örkkien kanssa. Sitten siirrytään kuvaamaan suurta ilmapalloparaatia. Tämä show ei tietenkään liity elokuvan tuotantoon millään lailla. Pirteä täti selostaa tapahtumia huisin rempseästi ja paikalla näkyy myös muita kameroita sekä leijonaa, bulldogia ja norsua esittävät jättiläispallot, muiden muassa. Tähän loppuvat spoilaukset: mitä kaikkia muita hauskoja ilmatyynyjä letkassa esiintyi, jää sinun omaksi selvitettäväksesi!

Suosittelen tätä lastenelokuvaa nimimerkki Tumpille koko perheen voimin katsottavaksi.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 32 Average listal rating (21 ratings) 2.1 IMDB Rating 0
Hobgoblins (1988)
3.6. (YouTube)

Hobgoblins!

Avaruudesta matkanneen peikkonuket karkaavat jeepillä ja tekevät terroria kaupungissa todella käppäisessä Riiviöt-hengessä. Jossain välissä mennään raflaan katsomaan jonkun ohjaajan kaverin bändin keikkaa ja muuatta strippiesitystä. Tästä tuli hieman mieleen Howling 7. Luolassa on myös töissä parrakas poke, jonka ainoat vastineet palkalleen ovat kaljan kittaaminen, tanssijoiden kuksiminen ja valittujen asiakkaiden paikallaan istumisen vahtiminen - jälkimmäisen suhteen siis samaa meininkiä, kuin jokusen vuosikymmenen takaisessa Suomessa. Äkkivaroittamatta hobgoblinsit putkahtavat rähisemään myös juottolaan, mutta onneksi joku tyyppi ehti antaa yhdelle jannulle rambohuivin, tuliaseen ja käsikranaatteja. Sitten pilvenpiirtäjä räjähtää ja ilmeisesti hobgoblinsit sen mukana.

Tämä saattoi olla mestariteos tai sitten vain aivan kamalaa kuraa. Yksi kaikkien aikojen turhimpia, kököimpiä ja merkityksettömimpiä rip-offeja nyt ainakin.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 1380 Average listal rating (813 ratings) 5.4 IMDB Rating 5.5
2.6. (DVD)

"Honey, tiedäthän minut. En usko avioliittoon, Botox toimii aina."

"En tahdo timanttisormusta vaan isomman vaatekaapin."

"Kaikki olivat nähneet juorupalstan, jopa Voguen päätoimittaja Enid."

Aloin elokuvan aikana kokemaan jonkinlaista hataraa ymmärrystä

-äärimuslimeja,
-Suomen juche-seuraa,
-uusnatsijärjestöjä,
-Mansonin perhettä,
-kouluampujia,
-himomurhaajia,
-viimeisintä parin päivän suhteeseen kanssani ajautunutta flippimuijaa

kohtaan.

Tämä kesti muuten kaksi ja puoli tuntia.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 168 Average listal rating (87 ratings) 7.9 IMDB Rating 7.5
1.6. (Teatteri/35 mm)

Mitä on pielessä kun Listal toimii?

Hyvin surrealistisessa, narsistin alitajuntaan matkaavassa vajaan tunnin elokuvassa suu juttelee kädessä, peiliin upotaan, patsaat kiusaavat, kiinalainen kurkkii ovensilmästä takaisin, hermafrodiitti vehkeilee huoneessaan, poika tapetaan lumisodassa ja mustaihoinen suojelusenkeli käy häpäisemässä pyhää ehtoollista: tai jotakin sinne päin.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 5 Average listal rating (2 ratings) 5 IMDB Rating 6.2
Wolmi Island (1982)
31.5. (YouTube)

TomHenry Mengele sanoi tämän aikana olevansa lähempänä viittä- kuin kahtakymppiä. Hän täyttää siis ensi vuonna 30. Ei mulla muuta. Kirjoitan tästä Laajiksen projektiin.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 11 Average listal rating (8 ratings) 2.9 IMDB Rating 1.5
Nukie (1987)
31.5. (YouTube)

Eteläafrikkalainen ET. Kirjoitan Laajikselle.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 12 Average listal rating (9 ratings) 5.6 IMDB Rating 4.6
Mosquito (1995)
31.5. (YouTube)

Avaruudesta tulleita tappajahyttysiä. Kirjoitan Laajikselle.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 153 Average listal rating (96 ratings) 7.2 IMDB Rating 8
30.5. (DVD)

Seurattu toisella silmällä. Tuntui joltain alkuillasta esitettävän marttojen tv-sarjan ylipitkältä jaksolta. Nänni lävistettiin ja jumalaisen herkullisen näköinen tyttö tanssahtelee lähteellä vailla rihman kiertämää. Siinä ne tärkeimmät.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 1 Average listal rating (2 ratings) 6 IMDB Rating 5.8
30.5. (DVD)

Atorin mukana tullut tv-leffa tutusta aiheesta, jossa painitaan leijonan kanssa ja kaadetaan pakanoiden temppeli - tällä kertaa Max von Sydowin niskaan. Tehosteet ovat yllättävän näyttäviä, mutta turhanpäiväistä puhetta liikaa. Yritin tällä kertaa katsoa elokuvaa herättyäni, mutta torkuin siitä huolimatta about puolet kestosta.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
29.5. (DVD)

Huonon huumorin juhlaa samalla riemulla mitä lähiräkälän länkyttävien juoppojen kanssa voi kokea. Toisin sanoen todella vaikeasti lähestyttävä ja teennäinen pläjäys porukasta, joka kidnappaa ohjaajan tulkitseman viiksimiehen. Jengiä itsevarmempi uhri alkaa antaa näille ohjeita kunnon ihmisryöstöön, ystävystyy kaappaajiensa kanssa ja lopulta laittaa nämä tekemään saman vihamiehelleen astetta uskottavammin. En muista viimeisestä puolesta tunnista mitään, sillä sinnittelin sen loppuun väkisin jossain unen rajamailla.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
28.5. (Teatteri/35 mm)

Imminen on imminen.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 190 Average listal rating (96 ratings) 6.3 IMDB Rating 6.8
Heaven's Gate (1980)
27.5. (Teatteri/35 mm)

Lyhyt versio. Oliko tämä nyt niin surkea?

Lopetan kommenttien kirjoittamisen muuten ihan justiinsa, jollei tämä taas tästä kohta ala mielekkäämpään suuntaan etenemään...
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 9 Average listal rating (9 ratings) 6.3 IMDB Rating 7.2
Turksib (1929)
27.5. (Teatteri/35 mm)

Neuvostoliittolaisessa dokkarissa kazakstanilaiset paimentavat kameleita ja muita elikoita jossain karun näköisessä autiomaassa ja junakin pitäisi saada kulkemaan. Lopun mahtipontinen sanojen kankaalle ampuminen oli oikeastaan aika hupaisaa.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 1 Average listal rating (1 ratings) 6 IMDB Rating 0
Suomi kutsuu (1932)
27.5. (Teatteri/35 mm)

Dokumentti. Uitettiin tukkeja ja kaikkea muutakin kävi.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 260 Average listal rating (132 ratings) 6.6 IMDB Rating 6.7
Paper Man (2009)
26.5. (DVD)

Yritän katsella elokuvahyllyni pois tämän vuoden aikana. Hyvin ei mene, kun suurimmaksi osaksi tuntuu päiväkirja täyttyvän töissä nähdyistä filmeistä. Sitten vielä useampikin hyvää tarkoittava ihminen roudaa kämpilleni kaiken kirjaston poistosta, roskiksesta tms löytämänsä. En tule koskaan selviämään tästä projektistani ajoissa...

Paper Man oli aika huono elokuva.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 834 Average listal rating (467 ratings) 7.1 IMDB Rating 7.4
Transamerica (2005)
26.5. (DVD)

En todellakaan tiedä näitä korrekteja termejä, mutta lyhyesti sanottuna naiseksi itsensä kokeva mies haluaa päästä leikkaamaan skrebansa lihakukkaroksi. Ennen tätä pitää kuitenkin kruisailla kadoksissa olleen ongelmamukulan kanssa pitkin Jenkkilää oppimassa elämästä. Lopulta pyllyään myynyt poika ihastuu kuskiinsa ja alkaa kiskoa housujaan pois, jolloin ei auta kuin kiljua "mä oon oikeastaan sun fatsis!" Kersa vetää faijaansa turpaan, tulee kaapista ulos ja ryhtyy näyttelemään homopornoleffoissa. Sitten lyödään kättä päälle, jokainen hyväksyy toisensa sellaisena kuin on ja loppu hyvin, kaikki hyvin. Elokuvassa oli amerikkalaiseksi yllättävän paljon kyrpiä.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 15 Average listal rating (6 ratings) 5.5 IMDB Rating 5.8
The Hair (1974)
26.5. (Yle Areena)

Olihan tämä kuriositeetti...
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 6 Average listal rating (6 ratings) 5 IMDB Rating 5.7
25.5. (Teatteri/16 mm)

Kai tämä oli kuustoistmillinen? Animaatio on kankeaa, tapahtumat vaivaannuttavia eikä meininki tarpeeksi härskiä.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 5 Average listal rating (3 ratings) 4.7 IMDB Rating 5.9
Safari (1956)
25.5. (Teatteri/16 mm)

Armottoman pitkäveteinen kolonialistiseikkailu.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 47 Average listal rating (22 ratings) 6.6 IMDB Rating 7.1
Africa Addio (1966)
25.5. (Teatteri/35 mm)

Hmmm... Olisikohan tämä ollut peräti neljäs vilkaisu?
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 8 Average listal rating (3 ratings) 2.7 IMDB Rating 5.6
Shocking Asia (1976)
25.5. (Teatteri/35 mm)

Toinen katselu. Kopiosta puuttui sukupuolenvaihdosleikkaus.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 121 Average listal rating (83 ratings) 6.5 IMDB Rating 5.9
The Wraith (1986)
25.5. (DVD)

Suomi-dvd liikkuu möllien parissa kuulemma 50 euron hintaluokassa, joten pitihän tämäkin sitten katsoa. Mitäpä elokuvasta? Haudan takaa kostava tyyppi osallistuu maantiekaahailuun, kovat jätkät ovat napapaitaisia tai Eraserheadin näköisiä ja minulla oli Goblinin keikan jälkimainingeissa hirveä olo. Nyt on perjantai, eikä olotilani siitä ole kohentunut.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 1507 Average listal rating (922 ratings) 7.8 IMDB Rating 8
24.5. (Teatteri/DCP)

Viime kerrasta olikin kai jotain kymmenen vuotta aikaa. Ehkä kirjoitan tästä keikkaraportin Laajikseen, jos oikein hurjalle päälle heittäydyn... Ellei Tumppi ehdi ensin.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 1316 Average listal rating (843 ratings) 5.7 IMDB Rating 6.2
23.5. (Teatteri/35 mm)

Uudelleenfilmatisointi 50-luvun leffasta, jota en ole nähnyt ja tuskinpa katsonkaan. Hassut, ääntään vääntävät ja kasvojaan ilveilevät hahmot ovat ärsyttäviä, mutta - uskomatonta kyllä - niihin turtuu elokuvan edetessä. Juonessa Tom Hanksin pallinaamaproffa, japsihitler, tuttavani hullu-Samun kadonnut veli, housuun paskova ukko ja ghetto ass og black matafaka tekevät keikkaa kasinoon naapuritalon mustan jeesustelija-mummon kellarista käsin. Emännän saadessa muusikoina pitämiensä hampparien toimista vihiä, nämä vetävät pitkää tikkua vaientajaksi roolitettavasta.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 18 Average listal rating (11 ratings) 6.3 IMDB Rating 6.3
23.5. (Teatteri/35 mm)

Paikoitellen hauskassa rainassa itsaria yrittänyt Sophia Loren pokaa papin liperiin sonnustautuneen Marcello Mastroianin. Kukaan lähiympäristössä ei kuitenkaan tunnu hyväksyvän näiden liittoa, vähiten katolinen kirkko. Tämän institution henkistä tyranniaa ja vääristelyjä käsitellään välistä hilpeämmin, toisinaan taas vakavammin. Loppu on surullinen ylennyksen saavan sulhasen selkeästi valitessa mieluummin pyhän isän ja murtuneen morsion katsellessa ahdistavasti vyöryvää ristinkantajain massaa.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
Load more items (246 more in this list)

Year after year...

Päiväkirjan pitäminen Listalissa on aika kyseenalaista nykyaikoina, kun koko sivuston lopullinen romahtaminen tuntuu olevan siinä ja siinä, mutta yritetään vielä kerran...

Lopetan tuotantomaiden listaamisen, sillä ajattelin tänä vuonna katsoa pois loput hyllystäni ja kokisin kuitenkin huonoa omaatuntoa nähdessäni, miten korkealle sijalle Yhdysvallat tämän vuoksi nousee. Itsesensuuria, itsesensuuria...

IMDb:ttömät:

16.2. Naurava kevät - lasten lumiparaati (Suomi, 1941) (DVD)

Dokumentti mukulain talvileikeistä. Lumisotaa käydään, siniristilippu liehuu ja lukija toruu nuoskapallosta naamaan saanutta lasta "ikämies itkee, sietäisi hävetä". Ajan henki on siis vahvasti läsnä. Inhoan näiden vanhojen dokkarien ideologista, samalla muka-rempseää kerrontatapaa, vaikkei tässä esiintyvä nainen eläydy tekstiinsä yhtä paatoksellisesti kuin mieskollegansa.

11.3. Tämä olet sinä, ihminen (Suomi, 1967/O: Kari Uusitalo) (Teatteri/DCP) (Tampere Film Festival)

Otavan kirjailijoista kertovassa lyhytdokumentissa Ilmari Kianto vapisee piippu suussaan irvokkaampana kuin osasin edes kuvitella.

11.3. Kalle Päätalo: Jokijärven joulu (Suomi, 1980/O: Juhani Tiikkainen) (Teatteri/DCP) (Tampere Film Festival)

Piätalo kertoo kuinka kurjaa joulu oli tämän lapsuudessa. Asiatietona kiintoisaa, mutta silti välistä uuvuttavaa kuunneltavaa.

17.3. Musiikin sateenkaari (Liettuan sosialistinen neuvostotasavalta, 1982/O: Vytenis Imbrasas) (Teatteri/16 mm)

Alkuperäinen nimi tuntematon. Hervottoman tästä neuvostoliittolaista musisointia käsittelevästä propagandapätkästä teki kuiva, monotonisesti vailla mitään intoa repliikkejään paperilta lukenut suomalaisdubbaaja.

6.5. Pussycat Film No. 490: French Games (Tanska, 1976/O: ?) (Teatteri/8 mm) (Viva Erotica)

Taitaa olla ensimmäinen mihinkään päiväkirjaani tullut kasimillinen ja samalla kaiketi ensimmäinen filmiltä näkemäni pornopätkä. Tanskalaisen Color Climax -studion viisiminuuttisessa lyhärissä kaksi paria pelaa räsynoppaa ja harrastaa ryhmäseksiä. Viva Eroticassa esitetyn version (?) mykkyys tuo meininkiin surrealistisuutta ja tahatonta koomisuutta, korostaen näyttelyn teennäisyyttä sekä kömpelyyttä.

10.5. Sharialakia Tanskassa (Tanska, 2016/O: Martin Kjær Jensen, Irene Thyrri) (Yle Areena)

Piilokameroin varustautuneet soluttautujat nauhoittavat muslimien hengellisten johtajien mielipiteitä esim. maan lakien noudattamisesta, tanskalaiseen yhteisöön sopeutumisesta ja naisten oikeuksista. Vastaukset nyt tietää jo etukäteen, mikäli maailman menoa seuraa. Ei ku perhana, nyt menee rasismiksi... Myös ne entiset muslimit, jotka kritisoivat islamia, ovat rasisteja. Saisinko minä kirkosta eronneena ja kristinuskoa(kin) vastustavana näillä perusteilla kanssa olla edes hieman rasisti?

Dokumentin jälkeen nousi äläkkä, kuinka kaikki on vain panettelua, muslimien yksiulotteista mustamaalaamista ja editoinnilla saavutettua sensaatiota. Joo, niinhän se on. Ja Suomi ampui Mainilan laukaukset, sitäkään ei sovi unohtaa. Taistellaan hei fasismia vastaan hei, jollei fasismia harjoittava taho ole ideologisesti hieman kiusallinen.

Added to
Related lists

My Movie Year 2017
275 item list by milica
44 votes
A Movie A Year (Part 1)
104 item list by johanlefourbe
37 votes 6 comments
Best Movie, Year by Year
85 item list by rewster
27 votes 1 comment
My Horror Movie Diary- 2012
108 item list by xxxTheRipperxxx
22 votes 9 comments
My Lifetime in Movies
33 item list by Abhi
3 votes
Movie Year 2014: A Recap
45 item list by Gerru
10 votes
A Movie A Year (Part 1)
51 item list by filmbuilder
2 votes
Best Comedy Movie, Year by Year
38 item list by rewster
25 votes 1 comment
My Second Year on Listal
17 item list by Bollyver
7 votes
A Movie Per Year
45 item list by The Cinephile
12 votes 2 comments

View more top voted lists

Comments

Posted: 5 months, 2 weeks ago at Jan 4 10:50
Aijai! Voisit katsoa nyt ne 70-luvun The Bad News Bearsit.
Posted: 5 months, 2 weeks ago at Jan 4 12:33
En saanut niitä joululahjaksi.
Posted: 5 months, 1 week ago at Jan 13 8:05
Sä et voi antaa Amerille kolme ja puolta tähteä!!!
Posted: 5 months, 1 week ago at Jan 13 15:19
Miks en? Alku oli loistava, kuin painajaismainen sekoitus Argentoa ja Svankmajeria ja keskivaiheessa tytön hameen hulmutessa ja kameran ottaessa tiukkoja kuvia tämän huulista sekä haarovälistä viba on eroottisuudessaan hyvin kiusaava. Toki gimman symbolinen seksuaalinen herääminen on hyvin alleviivattua, jopa tekotaiteelliseksi kallistuvaa ja näin päin pois, mutten käsitä miksi porukka näyttää vihaavan tota elokuvaa. Suksikaa Mengeleen kanssa Damiin.
Posted: 5 months, 1 week ago at Jan 13 15:42
Oo sit erilainen nuori, narttu.
Posted: 5 months, 1 week ago at Jan 13 15:57
Kiitos vinkistä Farewellin kirjastosaatavuuden suhteen. Lähti varaukseen. En olisi arvannut sieltä tutkia, vaikka Come and Seen kirjaston avustuksella katselinkin.
Posted: 5 months, 1 week ago at Jan 13 18:50
Joo, sama homma. Satuin tsiigaamaan mitä Shepitkon nimellä Helmetistä löytyisi ja sattumalta törmäsin tuohon, olisi ollut vieläpä lähilainastossani. Ilmeisesti mestan Venäjä-osastolta voisi tehdä enemmänkin löytöjä, ellei about koko hyllyn kansitaide olisi painettu kyrillisin kirjaimin...

Tumppi: maista paskaani.
Edit: 5 months, 1 week ago
Posted: 5 months ago at Jan 17 8:51
Sä voisit kokeilla tinderiä.
Posted: 5 months ago at Jan 17 9:58
Tai grinderia.
Posted: 5 months ago at Jan 17 13:22
Tai krokodilia.
Posted: 5 months ago at Jan 23 5:37
https://www.youtube.com/watch?v=2nP1Ee7k7vY
Posted: 5 months ago at Jan 23 12:52
Mmm-m.
Posted: 4 months, 3 weeks ago at Feb 1 17:00
Aita oli ihan hyvä elokuva. Kiitos siitä, koska bongasin sen tältä listalta.
Posted: 4 months, 3 weeks ago at Feb 1 18:18
Eipä kestä. Noita Ijäksiä näkyy muuten olevan Areenassa pieni pino, finkki finkki.
Posted: 4 months, 2 weeks ago at Feb 8 13:19
Kiitos, kun muistutit minua Attenbergin aivan saatanan rumasta julisteesta. Olin jo ehtinyt unohtaa moisen paskan. Onko tosta tosiaan vasta seitsemän vuotta? Tuntuu kuin olisin nähnyt tuon kuvan joskus 2000-luvun alussa...
Posted: 4 months, 2 weeks ago at Feb 8 18:40
Sikäli toimiva kun noin hyvin mieleen jäi. Mikset nauttinut myös elokuvaelämystä?
Posted: 4 months, 1 week ago at Feb 8 19:13
En ole sitä elämystä kokenut. Juliste kertoi jo kaiken.
Posted: 4 months, 1 week ago at Feb 8 20:03
Olisitkohan sä ansainnut pitkästä aikaa ihan lahjan?
Posted: 4 months, 1 week ago at Feb 10 11:39
Kyllä kiitos.
Posted: 4 months ago at Feb 21 14:57
Muista myös luvata katsoa kaikki Magnumin kaudet:
https://fi.wikipedia.org/wiki/Magnum_(televisiosarja)
Posted: 4 months ago at Feb 21 17:46
Se ei oo herättänyt mussa eroottisia tunteita.
Posted: 2 months, 3 weeks ago at Mar 31 11:05
Itse ainakin kuuntelen jotain hyvää musiikkia, kun teen muuttohommia.
Posted: 2 months, 3 weeks ago at Mar 31 13:28
Hyvä musiikki on jo kuunneltu moneen otteeseen, minkä ohella melkeen kaikki levyt on laatikoissa.

Luukutin tosin tauolla rentoutuakseni yhden biisin verran Pochonbon Elektronista Orkesteria.
Posted: 2 months, 2 weeks ago at Apr 4 4:26
Miksi katsoit väärän Appaloosan?
Posted: 2 months, 2 weeks ago at Apr 4 15:03
Koska sain sen broidin perheeltä jonain kämäsenä kirjaston poisto-dvd:nä vuosia sitten enkä halunnut muuttaa tuota uuteen kämppään.
Posted: 2 months ago at Apr 18 8:46
Syysprinssi!
Posted: 2 months ago at Apr 18 11:23
Hi hi hi...
Posted: 1 month, 3 weeks ago at Apr 26 12:30
Ai puput lähtee?!?
Posted: 1 month, 3 weeks ago at Apr 26 13:09
Löysin niille uuden kodin, ellei tuo poppoo sitten feidaa. Just eilen tilitin broidille, kuinka tavallaan niit tulee ikävä. Sit sain sen sähköiskun.
Posted: 1 month, 3 weeks ago at Apr 26 13:19
Elämässä pitää oppia luopumaan ja tekemään muutoksia.
Posted: 1 month, 3 weeks ago at Apr 27 7:23
Hei! Mun elämässä on ollut parin kuukauden sisällä enemmän muutoksia kuin vuosiin.
Posted: 1 month, 1 week ago at May 15 19:08
Asiakkaat kiittävät vahtimestari-järkkäriä!
Posted: 1 month, 1 week ago at May 15 23:51
"Osaatko varmasti olla hiljaa ja rauhallisesti?"
Posted: 1 month, 1 week ago at May 16 5:39
Mitä siellä on tapahtunut?
Posted: 1 month ago at May 17 10:53
En voi kertoa, mutta asiaan liittyvät arkkienkeli Mikaelin tuliset sotavaunut, Pohjois-Korean työväenpuolueen korkein komitea ja hullu-Samun kadonnut veli nimeltä Rautasydän sekä Mikronesian veneturmassa kuolleen presidentin meedion välityksellä paikalle kutsuttu haamu.
Posted: 1 day, 6 hours ago at Jun 21 12:27
Nyt jätkä hei! Missä on OK Connery?
Posted: 1 day, 4 hours ago at Jun 21 14:41
Connery ei ollutkaan OK.

Post comment


Insert image

drop image here
(or click)
or enter URL:
 link image?  square?

Insert video

Format block