Explore
 Lists  Reviews  Images  Update feed
Categories
MoviesTV ShowsMusicBooksGamesDVDs/Blu-RayPeopleArt & DesignPlacesWeb TV & PodcastsToys & CollectiblesComic Book SeriesBeautyAnimals   View more categories »
Avatar
Added by Kookosbanaani on 13 Feb 2017 10:37
405 Views No comments
17
vote

Movies watched in 2017

Add header image

Choose file... or enter url:
Sort by: Showing 14 items
Decade: Rating: List Type:
People who added this item 1615 Average listal rating (1009 ratings) 7.9 IMDB Rating 7.9
26th of June, Internet

Night of the Living Dead on syystäkin zombie-elokuvien kiistaton klassikko, sillä se sisältää monia lajityypillisiä elementtejä, jotka ovat sittemmin vakiintuneet kauhuelokuvan kliseiksi. Nykymittapuulla Romeron ensiohjaus vaikuttaa ensisilmäyksellä hyvinkin vanhentuneelta, mutta kannattaa muistaa, että Romero ei luonut pelkästään paljon matkitun ja jäljitellyn mestariteoksen, vaan uudisti kokonaan kauhuelokuvan genren puhuttelevilla maailmanlopun visioillaan, jotka ovat kaukana goottikauhun hirviöistä. Maskeeraus loistaa Night of the Living Deadissa olemattomuudellaan, mutta todellinen kauhu piileekin siinä, miten joukko ihmisiä joutuu henkisen paineen alla linnoittautumaan lähimpään rakennukseen ja odottamaan apua, jota ei välttämättä koskaan tule. Asiaa ei todellakaan helpota se, miten radio ja televisio ovat ainoat ikkunat ulkopuoliseen maailmaan, eivätkä rakennuksen ovet kestä loputtomiin elävien kuolleiden kasvavaa armeijaa vastaan. Romero rakentaa jännitystä vähitellen ja tiivistunnelmainen musiikki sekä karu mustavalkokuvaus luovat painostavan ilmapiirin. Alun takaa-ajokohtaus on sekin vasta alkulämmittelyä tulevaa helvettiä varten ja loppukohtaus on edelleenkin hyytävä. Ehta modernin kauhuelokuvan merkkipaalu, joka jättää sopivasti epämiellyttävän tunteen vielä lopputekstienkin jälkeen.

Kookosbanaani's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 1944 Average listal rating (1303 ratings) 7.1 IMDB Rating 7.7
Training Day (2001)
24th of June, Netflix

Odotin ihan menevää keskitason rikosjännitystä ja sitä myös tältä sain. Denzel Washingtonin korruptoituneen huumepoliisin ja Ethan Hawken naiivin poliisikokelaan välinen kemia on Training Dayn parasta antia. Hawke on roolissaan ihan ok, mutta Washingtonin läpimätä kyttä Alonzo vie ansaitusti kaiken huomion. Realistisen otteen elokuvalle tuo se, että Training Daytä kuvattiin Los Angelesin pahamaineisimmilla alueilla. Huumeiden ja väkivallan rappeuttamat asuinalueet välittyvät kyllä hyvin katsojan silmiin, vaikka kyseessä onkin vain elokuva. Training Dayn tapahtuvat sijoittuvat siis yhden päivän ajalle, joka toimii Hawken harjoittelupäivänä. Loppuratkaisu jätti hieman pahan maun suuhun. Mukiinmenevää viihdettä, jos ghettoaiheiset elokuvat kiinnostavat, vaikkei tässä ole yhtään syvällisempää sanomaa, toisin kuin esimerkiksi Spike Leen elokuvissa.

Kookosbanaani's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 884 Average listal rating (644 ratings) 7.5 IMDB Rating 8
The Revenant (2015)
21st of June, Blu-Ray

Piti tämäkin aukko sitten paikata, kun kerran Wall Streetin nähtyä janosin lisää DiCapriota. Paha sanoa, vetääkö mies tässä Jordan Belfortin vertaista roolisuoritusta, sillä Revenantissa on dialogi minimissä, joten kaikki näyttely lähinnä ilmeiden varassa. Revenant kuvaa varsin onnistuneesti ihmisen sinnikkyyttä ja selviytymiskykyä äärimmäisissä olosuhteissa. Ihmisen selviytymistä luonnossa on käyty läpi jo monessa muussakin leffassa, mutta en ole aiemmin nähnyt yhtä brutaalia ja karua tulkintaa aiheesta, kuin tässä. Juonen keskiössä oleva kostotarina tuntuu lähinnä vain tekosyyltä, jotta DiCaprion turkismetsästäjällä olisi edes yksi hyvä syy sinnitellä. Loppuratkaisu on ennalta-arvattava, mutta toimii. Revenantin paras osuus on ehdottomasti näyttävät kameraotokset ja luontokuvaukset, joille tämä Blu-Ray -julkaisu tuo runsaasti oikeutta.

Kookosbanaani's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 366 Average listal rating (167 ratings) 8.4 IMDB Rating 8.1
Love Exposure (2008)
20th of June, DVD

Love Exposuren katsomista olen odottanut jo kauan ja vihdoinkin sain tämän käsiini! Shion Sono ei ole entuudestaan tuttu ohjaaja minulle, mutta tämän myötä kiinnostus miehen muihin töihin on kyllä noususuhdanteessa. Love Exposuresta on vaikea sanoa mitään, sillä sen neljän tunnin pitkään kestoon mahtuu kaikenlaista. Ensinnäkin tämä elokuva herättää positiivisella tavalla ristiriitaisia tunteita. Osittain Love Exposure on komedia, osittain rakkaustarina ja osittain jopa splatteria. Sonon mestariteos on täynnä uskonnollista symboliikkaa ja välillä käydään läpi hyvinkin yksityiskohtaista pohdiskelua ihmisen seksuaalisuudesta ja seksuaali-identiteetistä. Yu ja Yoko ovat erinomaisesti käsikirjoitettuja hahmoja ja heidän välinen rakkaustarinansa on kaikkea muuta kuin tavanomainen: täynnä bisarreja käänteitä ja nokkelaa huumoria. Sono osaa myös kääntää neljän tunnin pituuden edukseen, sillä episodimainen rakenne ei käy missään kohdin puuduttavaksi ja näkökulmaa vaihdetaan sopivan tasaiseen tahtiin. Elokuvallisilta ansioiltaan Love Exposure suorastaan pulppuaa kaikkea jännää omaperäisistä kameraotoksistaan mieleenpainuvaan kerrontaan saakka. En keksi mitään huonoa sanottavaa tästä: Sono onnistuu jokaisella osa-aluellaan ja tekee Love Exposuresta yhden viime vuosikymmenen parhaimmista elokuvista.

Kookosbanaani's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 479 Average listal rating (306 ratings) 6.1 IMDB Rating 6.1
13th of June, DVD

DVD:n kannessa ei syyttä lukenut että pesee Machetella pöydän, sillä tämä on esikuvaansakin överimpi. Viihdyttävää splatteria, mutta jotain jäi puuttumaan. Ehkäpä siksi, että tätä ei ohjannut Rodriquez, vaan ennestään tuntematon Jason Eisener, jolta selkeästi puuttuu se tyyli, joka Rodriquezin ja Tarantinon elokuvissa toimii yhdistävänä tekijänä. Rutger Hauerin nimetön kulkuri ei odotetustikaan ota yhtään paskaa niskaan, vaan rupeaa kylmäverisesti lahtaamaan katujen kuonaa haulikolla, josta ei syystä tai toisesta tunnu koskaan loppuvan kudit. Pahikset ovat alhaisinta pohjamutaa koskaan ja se juuri on niin loistavaa. Verta ja suolenpätkiä lensi tämän puolentoista tunnin ajan ihan mukavasti ja välillä sai hymähdellä paskoille läpille. Machetesta poiketen Hobo with a shotgun ei edes yritä rakentaa koherenttia juonta elokuvan ympärille, vaan menee melkein suoraan asiaan. Kelpo pätkä, mutta jäi hiukan häiritsemään tuo Grindhouse-tyylin puute.

Kookosbanaani's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 300 Average listal rating (181 ratings) 7.1 IMDB Rating 7.5
12th of June, DVD

Boyz n the Hood oli koskettava kuvaus kolmen nuoren aikuistumisesta ja ghettoelämän jättämisestä taakse. Menace II Society on puolestaan inhorealistinen kuvaus niistä nuorista, joille on jo lapsesta pitäen opetettu ampumaan aseella ja pärjäämään kovassa maailmassa. Päähenkilö Cainella ei ole yhtään uskoa tulevaan saati omaa henkiinjäämistään kohtaan, kunnes on jo liian myöhäistä. Tyrin Turnerin roolisuoritus Cainena on yksi vahvimmista roolisuorituksista mitä olen koskaan nähnyt ja etenkin uskottavat kerrontamonologit tekevät tästä ehdan modernin klassikon. Myös Larenz Tate Cainen väkivaltaisena ystävänä O-Dogina sekä nuori Jada Pinkett yksinhuoltajaäitinä ovat elokuvan parhaimpia roolitöitä. Väkivalta on tässä kuvattu hyvin verisenä ja inhorealistisena, vaikkei ylläkään yhtä brutaaleihin mittasuhteisiin mitä City of Godissa. Pisteitä myös Samuel L. Jacksonin lyhyelle cameoroolille.


Kookosbanaani's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 1713 Average listal rating (1090 ratings) 7.6 IMDB Rating 8.2
5th of June, DVD

Pettymyksellisen Shutter Islandin jälkeen ajattelin että Scorsesen ura on pysyvässä laskusuhdanteessa. Ennakkoluuloni osoittautui kuitenkin turhaksi, sillä Wolf of Wall Street on enemmän perinteisempi Scorsese-elokuva vaikka tällä tietenkin on oma koukkunsa. Wall Street tiivistettynä on kolmen tunnin vuoristorata täynnä huumeita, viinaa ja rahaa. Ja en ole koskaan kolmen tunnin aikana nauranut yhtä makeasti. Mitään sen syvällisempää näkökulmaahan tässä ei ole, vaikka Scorsese vetää viimeisetkin mehut irti siitä, miten paljon mustaa huumoria aiheesta saa revittyä. DiCaprion Jordan Belfort on tähän mennessä kyllä miehen paras roolisuoritus (Revenantia en ole vielä nähnyt) ja etenkin kerrontamonologit ja DiCaprion autenttiset huumesekoilut ovat parasta antia. Kaikki muut roolihahmot ovat nekin hyvin mieleenpainuvia, jopa Matthew McConaugheyn niljakas mentorihahmo, vaikka vilahtikin vain nopeasti ohimennen. V-pommiahan tässä pudoteltiin reilut 500 kertaa, joka vaikuttaa näin ensisilmäyksellä sensaatiohakuiselta, mutta enpä olisi parempaa konseptia keksinyt näin värikkäälle kielenkäytölle. Wall Streetia lipevämpiä ja moraalittomampia roolihahmoja saa kyllä hakemalla hakea. Ainoa asia, joka jäi pinnaaman tästä oli se, että DiCaprion roolihahmoa sympatisoidaan välillä ihan liikaa, eikä Wall Streetin moraalinen agenda ole missään vaiheessa kovin selkeä.

Kookosbanaani's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 1017 Average listal rating (718 ratings) 5.8 IMDB Rating 6.4
Cliffhanger (1993)
28th of April, Digiboksi

Harlinin elokuvat ovat kaikki korkeintaan keskitason toimintarymistelyitä ja Cliffhanger onkin Die Hard 2:n ohella miehen siedettävämpää tuotantoa. Ihan viihdyttävä Stallone-pätkä kyseessä ja menee kertaluokan viihteenä. Michael Rooker varastaa show'n Stallonelta kuivine one-linereineen. John Lithgow'n väkinäistä brittiaksenttia mongertava Eric Qualen on varsin yksipuolinen ja tylsä pahis. Cliffhangerin parhaimmat hetket ovat kuitenkin näyttävät vuoristokiipeilyt, jotka luovat onnistuneesti korkeanpaikan jännitystä. Harlin ei tosin käännä tätä elementtiä edukseen, vaan lähinnä hyödyntää lumisia vuoria pelkkänä tapahtumapaikkana, eikä varsinaisena plot pointtina.

Kookosbanaani's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 3405 Average listal rating (2290 ratings) 7.4 IMDB Rating 8
Groundhog Day (1993)
27th of April, Digiboksi

Todella mieleenpainuva ja viihdyttävä komedia, josta näkee selvästi entisen Ghostbusters-kaksikon, ohjaaja Harold Ramisin sekä pääosanäyttelijä Bill Murrayn, omaperäisen ja kokeilevan tyylitajun. Genreltään Groudhog Day on romanttinen komedia, mutta ei edusta yhtäkään lajityyppinsä pahimpia kliseitä, vaan on ehtaa ysäriä. Murrayn näyttelemä itsekeskeinen meteorologi huomaa elävänsä samaa päivää uudestaan ja uudestaan. Varsin simppelistä ja epätavallisesta juonestaan huolimatta kyseessä on yllättävän monikerroksinen -ja ulotteinen komedia. Elokuvan edetessä huomaa, kuinka Murrayn roolihahmo kehittyy ja oppii tuntemaan kaupungin asukkaat entistä paremmin. Variaatiot samasta päivästä pitävät menon mukavan tuoreena koko pituutensa ajan. Ajoittain Groundhog Day on enemmän tragikomedia, kuin romanttinen komedia, eikä mikään ihme, sillä Murrayn roolihahmo ei pääse lumimyrskyn takia lainkaan pois Pennsylvanialaisesta pikkukaupungista. Alkaa suhteellisen hitaasti ja mielenkiinnottomasti, mutta paranee tasaiseen tahtiin loppua kohden. Kannatti ihmeessä katsoa tylsän päivän pelastukseksi.

Kookosbanaani's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 2166 Average listal rating (1376 ratings) 7.7 IMDB Rating 7.9
11th of April, DVD

Scaracen tavoin myös Lahjomattomat on DePalman tyylikäs rikosdraama, joka tällä kertaa sijoittuu kieltolakiajan Yhdysvaltoihin ja gangsterien valtaamaan Chicagoon, jonka keskiössä ovat Kevin Costnerin lahjomaton etsivä Elliot Ness sekä Robert DeNiron Al Capone. En ole Robert Stackin tähdittämää alkuperäissarjaa seurannut, mutta tämän nähtyäni kiinnostuin entistä enemmän. Varsin verinen ja inhorealistinen pätkä kyseessä ja etenkin pesäpallomailakohtaus jäi mieleen. Costner on päähenkilöksi melko yksipuolinen ja tylsä, mutta muuten näyttelijät ovat hyviä, varsinkin DeNiro sekä Sean Conneryn näyttelemä veteraanipoliisi Malone, joka ei tosin ihan Oscarin arvoinen roolisuoritus ole. Välillä vähän ärsytti elokuvan ensimmäisen puoliskon väkinäiset sankarimaisuudet, jotka tosin onneksi toisen puoliskon puolella alkavat vähitellen haihtua, kun Caponen armoton trokari-imperiumi alkaa näyttää todelliset kyntensä. DeNiron ruutuaika jäi harmittavan vähälle ja loppua kohden keskityttiin vähän liikaa Nessin ympärille. Ennio Morriconen musiikki huuliharppuineen ja jazzmaisine vivahteineen tukee jo valmiiksi käsinkosketeltavaa 30-lukulaista tunnelmaa.

Kookosbanaani's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 43 Average listal rating (31 ratings) 7 IMDB Rating 7.7
8th of April, Theater
Kookosbanaani's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 126 Average listal rating (87 ratings) 6.7 IMDB Rating 6.6
Class of 1984 (1982)
25th of February, Internet

Pitkään Class of 1984:stä kiinnostuneena päätin vihdoin katsoa tämän kohua herättäneen kulttielokuvan. Ja joti heti alkuminuuteilla voi haistaa kuinka mikään ei todellakaan ole kohillaan Lincoln High -yläkoulussa, kun taustalla soi naljailevasti Alice Cooperin I am the Future. Tarkoituksellisen kärjistetyt, dystopiset tulevaisuudenkuvat graffitien tuhraamista seinistä ja metallinpaljastimilla varustetusta koulun sisäänkäynnistä (puhumattakaan koulun sisällä liikkuvasta huume- ja prostituutioringistä) saattavat näyttää näin 2010-luvulle tultaessa vain yliampuvalta satiirilta, mutta 80-luvun elokuvaksi tässä on tavanomaista enemmän munaa tuoda julki yhteiskunnan huolenaiheita nuorison turhautuneisuudesta. Uskottavuutta tuo tosin se fakta, että osa elokuvan kohtauksista perustuu tositapahtumiin. Loppua kohden meno yltyy verisemmäksi kuin Sam Peckinpahin Olkikoirat, kun nurkkaan ajettu musiikinopettaja ottaa viimein härkää sarvista. Rautaisesta asenteestaan ja pohdiskelevasta yhteiskuntakritiikistään poiketen Class of 1984 kärsii hiukan ohuesta juonesta ja keskinkertaisesta näyttelytyöstä. Hahmot ovat käsikirjoitukseltaan, toisin kuin mitä Kellopeliappelsiini kymmenen vuotta aiemmin, turhan yksiulotteisia (vaikkakin Timothy Van Pattenin uusnatsilla on lahjakkuuksia pianonsoitossa, mikä edustaa onnistuneesti hukkaan heitettyä potentiaalia) ja etenkin suurin osa leffan teineistä tuntuvat välillä vain omaa ideologiaansa inttäviltä rasavilleiltä. Näyttelijöistä aiemmin mainitsemani Van Patten sekä musiikinopettajaa näyttelevä Perry King ovat ehdottomasti parhaimmat ja heidän välinen kilpailu, joka yltyy loppua kohden sodaksi, on elokuvan huippuhetkiä. Joka tapauksessa hyvin mielenkiintoinen pätkä ja yksi 80-luvun rankimmista tuotoksista.

Kookosbanaani's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 114 Average listal rating (67 ratings) 7.4 IMDB Rating 7.1
14th of February, DVD

Ei ole vaikea ymmärtää, miten Valkoinen peura on saanut paikkansa yhtenä suomalaisen elokuvan suurista klassikoista. Lumoava ja tunnelmallinen pätkä, joka rikkoo suomalaisen elokuvan genrerajoja yhdistelemällä tarunhohtoista fantasiaa, minimalistista tarinankerrontaa ja jopa kauhuelementtejä. Erik Blombergin kuvaus vangitsee Lapin kauneuden maalausmaisella tavalla ja saa Mirjami Kuosmasen torahampaineen näyttämään uskottavilta. On tosin hetkiä, jolloin Valkoinen peura tuntuu armottomasti ajan nakertamalta. Äänitehosteet ja ylipäätään äänenlaatu on paikoitellen melko kulahtanutta ja syö tunnelmaa, jota kuitenkin tasapainottaa Einar Englundin intensiivinen musiikki. Dialogin puute ei haittaa todellakaan, vaan päinvastoin näinkin hyvällä visuaalisella kerronalla sen puutetta ei huomaakaan. Helppo leffa suositella niille, jotka luulevat 50-luvun suomielokuvan tarkoittavan vain Tauno Palon ja Ansa Ikosen heinälatoromansseja.

Kookosbanaani's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 6 Average listal rating (2 ratings) 7 IMDB Rating 6.6
Submission (2010)
13th of February, DVD

Tunnettu myös nimellä Underkastelsen. Katsottiin tämä yhdellä yliopiston luennolla ja oli ihan ok dokumentti siitä, miten paljon ihmisen elimistöstä löytyy ympäristömyrkkyjä. En tiennytkään, että haitallisten kemikaalien osuus ihmiselimistöstä on vain lisääntynyt sukupolvelta toiselle, mutta nyt tiedän. Tämä dokkari sai kyllä siinä sivussa hiukan minut pohdiskelemaan niitä riskitekijöitä, joita mahdollisesti omien lasten hankkiminen aiheuttaisi. Joka tapauksessa hivenen suppeahko dokumentti, joka keskittyi liikaa ylidramaattiseen ympäristöongelmien havainnollistamiseen, eikä yltynyt siinä sivussa pohtimaan mahdollisia ratkaisukeinoja niiden lieventämiseksi. Professorien haastattelut olivat ehdottomasti tämän dokkarin suola, mutta näin maanantai-aamuna ei jaksanut niihin kunnolla keskittyä.
Kookosbanaani's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom

List of movies I've seen in year 2017.

Added to
Related lists

Watched in 2017 so far...
85 item list by imanshole
46 votes 2 comments
Movies watched in 2017
128 item list by Sulo
35 votes
Movies watched in 2017
47 item list by Yokihana
14 votes
Movies I Watched In 2017!
56 item list by SleepyHollowFan5
24 votes
2017 - Movies & TV Watched
81 item list by soulistic
14 votes
The Good & The Bad - Movies Watched In 2017
197 item list by AKB48Fan
37 votes
Movies Watched 2017
188 item list by Joe
37 votes
Watched (2017)
86 item list by Clarence1996
15 votes
Movies Diary - 2017
54 item list by Blacksoul704
5 votes
Watced in 2017
48 item list by apc 53
25 votes

View more top voted lists


Post comment


Insert image

drop image here
(or click)
or enter URL:
 link image?  square?

Insert video

Format block