Join Listal here 
Existing members 
Login here 
Join Listal to create lists, share images, get recommendations and much more
Avatar
Added by VierasTalo

on 28 Dec 2010 07:39

61
6839 Views 11 Comments

Movies Watched in 2011

Choose file... or enter url:
Sort by: Showing 1-50 of 302
Next » 1« Prev
People who added this item 166  Average listal rating (97 ratings) 6.4  IMDB Rating 6.3 
302. A Lonely Place To Die (2011)
Mukavan omaperäinen genremiksaus, joka valitettavasti lässähtää loppua kohden ohjaaja Julien Gilbyn aiempien elokuvien vuoksi. Jos tarkkoja ollaan, tässä mennään lopussa ihan liikaa Rise of the Footsoldierin alueelle, kun taas alussa vedetään komeaa Descent-henkistä selviytymiskauhua hatusta kuin vettä vaan. Tyylimuutos menee luontevasti, ja loppupuolella nähdään yksi parhaista panttivankineuvotteluista mitä olen nähnyt, mutta mieleen hiipii kieltämättä ajatus, että onko niitä brittigangsterikiemuroita oikeasti nyt pakko ihan jokaiseen elokuvaan tunkea?
VierasTalo's rating:

People who added this item 1547  Average listal rating (828 ratings) 6.9  IMDB Rating 6.7 
301. The Tree Of Life (2011)
Terrence Malick yrittää ymmärtää elämän tarkoitusta ja tärkeyttä ja dokumentoi yrityksensä ystävällisesti elokuvaksi. Lopputulos on muodoltaan uniikki ja narratiiviltaan poikkeuksellisen kaunis. Oli muuten ensimmäinen näkemäni Malick. Vaikka muut elokuvat ovatkin olleet katselulistalla jo pitkään, pitänee nyt vakavasti harkita niiden nostamista korkeammalle prioriteeteissa. Tree of Lifessa mies näyttää niin henkilökohtaista ja väkevää näkemystä elämään, että jos edes murto-osa tästä on tallentunut hänen aikaisempiin elokuviinsa, on kyseessä kovaa kamaa.
VierasTalo's rating:

People who added this item 2087  Average listal rating (1475 ratings) 6.9  IMDB Rating 7.4 
300. The Rock (1996)
Tässä kuljetaan sellaisissa sfääreissä etenkin alkuvartin aikana, ettei mikään muu 90-luvun toimintaleffa yllä samanlaisiin lukemuun eeppisyysmittarissa. Fiilis ei tipahda varsinaisesti missään kohdassa, koska sen suurimman suvantovaiheenkin aikana menossa on mukana Michael Biehn.
VierasTalo's rating:

People who added this item 245  Average listal rating (133 ratings) 6.9  IMDB Rating 7.2 
299. Opera (1987)
En voi antaa tälle kahta tähteä enempää vaikka kuinka tekisi mieli. Opera on varmasti Argenton visuaalisesti komein elokuva, ja se on paljon sanottu Deep Redin ja Infernon ohjaajalta. Mutta ei saatana mitä skeidaa tää juoni oli. Minua ei yleensä haittaa, että henkilöt tekevät vammaisia juttuja kauhuelokuvissa koska hei, se kuuluu asiaan, mutta kun jokainen hahmo tekee niitä jokaisessa kohtauksessa joka minuutti niin se alkaa olla liian päällekäyvää. Murhaajan giallotrauma on myös ihan hemmetin pimeä ja pohjustusta vailla, ja vasta ihan viimeinen lopputwisti saa aikaan positiivisia vammaviboja joita Argenton elokuvien juonien tulisi parhaimmillaan herättää. Arrow'n neogialloboksin julkkarin enkkudubbaus on muuten hilpeää, peri-italialaista poliisikomisariota on saatu dubbaamaan joku brittiläinen pubimaakari joka kutsuu esimerkiksi kollega Danielle Soavia "bloody good ladiksi".
VierasTalo's rating:

People who added this item 20  Average listal rating (13 ratings) 5.5  IMDB Rating 5.5 
298. Gothic & Lolita Psycho (2010)

B-luokan japsiperseilyssä goottilolita Yuni kostaa viidelle pahikselle äitinsä murhan pyörätuolissa olevan pappi-isänsä avulla. Aseena hänellä on useita erilaisia sateenvarjoja jotka välillä tuovat mieleen Danny DeViton Pingviinin Batman Returnsista. Gore on pitkälti ei-CGItä, josta tulee erittäin suuri plussa. Toimintakohtaukset ovat toimiessaan totaaliparhautta villeine koreografioineen ja ylieeppisine musiikkeineen, mutta valitettavasti vakavan ja täyden perseilyn välillä tasapainoilu kusee ihan totaalisesti ja lopputuloksena viimeinen puolituntinen maistuu puhtaalta pakkopullalta.
VierasTalo's rating:

People who added this item 471  Average listal rating (328 ratings) 6.2  IMDB Rating 6.5 
297. Killer Elite (2011)
De Niro on ekaa kertaa ties kuinka pitkään aikaan roolissa, jossa hänen pitää edes hieman yrittää näytellä. Hyvä elokuva, joka tuo Driven tapaan mieleen ne 60-80-lukujen ns. hard action-elokuvat, joissa miehet olivat pallinaamoja, karvaisia sekä likaisia ja tappoivat muita brutaalin tehokkaasti. Valitettavasti loppupuolen happy ending-epilogi kusee ihan totaalisesti muun elokuvan nihilistisen tunnelman päälle, ja viimeinen puolituntinen tuntuu muutenkin ikävän hapuilevalta ja filleriltä.
VierasTalo's rating:

People who added this item 154  Average listal rating (102 ratings) 3.6  IMDB Rating 3.9 
296. Are We Done Yet? (2007)
Are We Done Yet?in yksinkertainen rakenne muodostuu kohtauksista, joissa joko Ice Cuben kimppuun käy CGI-eläin/CGI-eläimiä ja hän juoksee pakoon ja koheltaa, tai sitten kohtauksista joissa Ice Cube menee taloonsa sisälle huomatakseen että Scrubsin Dr. Cox on vienyt hänen lattiansa/seinänsä/sähkönsä/freudilaisen identiteettinsä, jolloin Ice Cube virnistää epäuskoisesti.
VierasTalo's rating:

People who added this item 53  Average listal rating (23 ratings) 6.7  IMDB Rating 6.6 
295. On Tour (2010)
Mathieu Amalricin neo-burleskikiertueesta kertova elokuva näyttää jollekin Burleskille närhen munat suunnilleen kaikessa. Tämä teko tosin ei vaadi paljoa, mutta Amalric onnistuu myös luomaan yhden valmistumisvuotensa vaikuttavimmista elokuvista. Ohjaaja-käsikirjoittaja-pääosanesittäjä on elämänsä vedossa jenkkitähtiä fransmannien keskuuteen tuovan kiertueen managerina, jonka eksistentialistinen menetetyn elämänsä takaisin hapuilu keinoilla millä hyvänsä vailla mitään varsinaisia taitoja on sympaattista seurattavaa ja luo vahvan tunteellisen ytimen elokuvan. Temaattinen ydin kuitenkin oli minusta vielä kiehtovampi; kiertueen tanssijoista tärkeimmässä roolissa on Mimi Le Meaux esittämässä (ainakin toivottavasti) fiktiivistä versiota itsestään, jonka kautta Amalric saa oivan tilaisuuden tutkia miestä itseään selvästi mietityttänyttä perimmäistä ongelmaa neo-burleskissa performanssitaiteena. Sen tarkoitus on tuoda naisten tekemää viihdettä, oli se sitten strippausta, laulua tai komediaa, suoraan muille naisille välittämättä miesten toiveista nähdä lisää tissejä tai perseitä. Mimi on kuitenkin näin tehdessään vain transformoinut naisen vanhan objektistatuksen tässä viihteenlajissa seksualisoidusta objektista toisenlaiseksi objektiksi. Mielestäni Kiertueessa vahvasti alleviivataan nimenomaan Mimin tyytymättömyyttä omaan tilaansa, siirtymistä objektista objektiksi kohderyhmän muuttuessa. Esiintyminen on hauskempaa, mutta vastapainona yksityiselämä tuntuu olevan olematonta. Hänestä on tullut pelkkä objekti jopa vapaa-aikanaan. Kuten Amalricin hahmon lapsi elokuvassa toteaa erittäin loukkaavasti, Mimi on orja. Onko seksualisoituna objektina oleminen yhtään sen parempaa kuin toimia jonain, josta naiset saavat voimaa uskoa itseensä ainakin parin minuutin ajan kunnes palaavat maan pinnalle, jos vastapainona oma elämä riutuu ja kuihtuu pois?
VierasTalo's rating:

People who added this item 1401  Average listal rating (787 ratings) 7.3  IMDB Rating 7.1 
294. Melancholia (2011)
Avopuolisoni nukahti ensimmäisen tunnin jälkeen, ja se onkin passeli kohta mihin jättää tämän katsominen. Ensimmäisen tunnin ajan tässä on nimittäin mitä mainiointa pikimustaa kieroiluhuumoria ensemble castilla. Udo Kier vetää jotain surrealistista Joe Pesci Lethal Weaponissa-imitaatiota käsineen, Stellan leikkii Kadonneen Sloganin Metsästäjiä, Kiefer Sutherlandilla on kahdeksantoista reiän golf-rata ja kylpyammeet ja John Hurtille maistuu pimpero! Valitettavasti hääjuhlien jälkeen hypätään siihen maailmanloppuvaiheeseen. Sen alettua mieleen tulee vahvasti Von Trierin Antichrist, joka myös käsitteli masentuneen ihmisen paranemisprosessia, tosin siinä mentiin takaperin yrittämällä liikaa kun taas tällä kertaa luonto hoitaa hommat. Valitettavasti tästä myös puuttuu Antichristille erittäin suuresti pisteitä tuonut leikin - Ei, se on väärä sana - fantasianomaisuus, vaan pikemminkin asioita esitetään haudanvakavasti vailla erityisempää mielikuvitusta. Koska käsiteltävänä aiheena on pitkälti syvä masennus ja siihen suhtautuminen, on vähän vaikeaa jo alkujaankaan kaivella asiasta mitään uusia uria, eikä tautia itsekin sairastanut Von Trier siinä tunnistu onnistumaan. On kuitenkin huomionarvoista, että maailmanlopun tuntu on (osittain klisein) saatu muodostettua hyvin vahvasti elokuvan tunnelmaan, ja viimeinen puolituntinen on melkein ahdistavaa katsottavaa. Jos sitä edeltänyt puolituntinen olisi ollut myös muuta kuin lupoaikaa, olisi käsissä varmasti upea elokuva.
VierasTalo's rating:

People who added this item 1105  Average listal rating (612 ratings) 7.8  IMDB Rating 8.1 
293. The Diving Bell and the Butterfly (2007)
Ensimmäinen kerta, kun elokuva on onnistunut tuomaan pintaan niin syvältä tunteita ja ajatuksia omasta elämästä, etten aio niitä varmaan ikinä kertoa läheisillenikään, saati sitten julkisella keskustelufoorumilla. Mestariteos.
VierasTalo's rating:

People who added this item 16  Average listal rating (10 ratings) 5  IMDB Rating 3.2 
292. Octopus (2000)
Korkkasin Tumppimiehen lähettämän vihalahjaeläinkauhuboksin, ja ensimmäinen elokuva oli kyllä jo sellaista settiä, että ei tätä millään vihaksi kehtaa luokitella. Neukut yrittävät Kuuban ohjuskriisin aikana kuljettuu ydinsukellusveneellä nestemäistä pernaruttoa (?) Castrolle, mutta jenkit ampuvat subin alas ja myrkyt vuotavat merenpohjaan. Vuosia myöhemmin jenkkien Bulgarian lähetystö räjäytetään pahan terroristin toimesta, ja kokematon agentti joutuu saattamaan teosta pidätetyn pahiksen jenkkilään sukellusveneessä, koska lentokonekuljetus olisi liian vaarallista(??). Onneksi terolla on kuitenkin pakosuunnitelma, sillä hänen kaverinsa ovat soluttautuneet Sean Conneryn komentamaan risteilyalukseen ja ovat kaapanneet sen omiin tarkoituksiinsa pahiksen pelastamiseksi. Ai niin, ja onhan tässä se mustekalakin, joka hyökkää sukellusveneen sekä risteilijän kimppuun. Melkein kaikki dialogit on ilmeisesti dubattu jälkikäteen koska aksentit vaihtelevat villisti kohtausten välillä hirmuisella tahdilla eikä puolet Bulgariaperäisten statistien huulista synkkaa lainkaan puheen kanssa. Ihan helvetin upea elokuva!
VierasTalo's rating:

People who added this item 1093  Average listal rating (600 ratings) 7.9  IMDB Rating
291. Three Colours: Blue (1993)
Kieslowskin vapaustutkielmassa vapaus on kaunista, melankolista sekä suurella hinnalla saavutettavaa. Hinta, jota Binochen toipuva leski ei välttämättä pystyisi ikinä maksamaan. Tämä nyt on aika puhkikoluttu filmi, joten vaikea sanoa mitään erityisen päräyttävää. Elokuvateatterissa katsottuna lopun hahmokollaasi oli mahtava.
VierasTalo's rating:

People who added this item 49  Average listal rating (33 ratings) 7  IMDB Rating 6.9 
290. Hanzo the Razor: Sword of Justice (1972)
Ekassa Hanzo-leffassa vaipat viilettävät ja naiset voihkivat kun herra itse käy toimiin. Musiikki on suoraan jostain b-blaxploitaatiosta napattua ja Hanzolla niin rankka asenne, että kokonaisuus lepää miehen harteilla mainiosti. Valitettavasti vahvan hahmon ympärille ei ihan onnistuttu luomaan yhtä vahvaa tarinaa, vaan lähinnä Hanzon panokuulusteluja ja yrmyilyä seuraava stoori loppuu oikeastaan jo puoli tuntia ennen elokuvan loppua. Epilogimainen armokuolemajuoni olisi voinut jäädä elokuvasta pois, koska tällaisenaan se tuo kivasti lisäsyvyyttä hahmoon mutta samalla tuhoaa elokuvan rytmityksen erittäin tiukan tunnin jälkeen.
VierasTalo's rating:

People who added this item 542  Average listal rating (376 ratings) 5.9  IMDB Rating 6.3 
289. The Thing (2011)
Efektipornoilun prequel/remake/mikälie on vähän pettymys, sillä prequel-asemastaan huolimatta se tuntuu paljon enemmän remakelta. Tämä johtuu siitä, että jostain syystä Carpenterin versiosta on vetäisty suoraan kohtauksia. Esimerkkinä ns. testauskohtaus, vaikka tällä kertaa katsellaankin hammaspaikkoja veren sijasta. Paranoia-aspekti toimii kuitenkin paljon paremmin kuin Carpenterin visiossa, vaikkei silti vedä vertoja Hawksille. Nyt siihen edes panostetaan ja olioarvailuun heittäytyy vahingossakin mukaan. Efektipornona tämä ei ihan toimi, sillä vaikka ne 1/3 joka efekteistä on aitoa kamaa CGIn sijasta toimii upeasti, varsinaiset tietokone-efektit kusevat. Loppupuolen juoksentelu scifiCGIavaruusaluksessa on ihan vitun noloa, etenkin kun miettii miten halvannäköinen paskaläjä Wilford Brimleyn aaltopahviavaruusalus oli siinä tämän ns. jatkossa.
VierasTalo's rating:

People who added this item 903  Average listal rating (520 ratings) 7.7  IMDB Rating 7.7 
288. Blow-Up (1966)
David Hemmings loistaa toisessa elämänsä rooleista eksistentialistisesta kriisistä kärsivänä valokuvaajana, jonka elämään tulee jonkinasteista mielenkiintoa murhamysteerin kautta. Mielenkiintoisesti tämä mysteeri ei millään tavalla dominoi elokuvan juonta, vaan jokaisessa kohtauksessa läsnä oleva Hemmings pui selvästi jatkuvasti omaa elämäänsä ja tekojaan ja niiden näennäistä tyhjyyttä. Tämän mainetta saavuttaneen valokuvaajan elämän ainoat valopilkut tulevat impulssinomaisista nopeista teoista, jotka vihjaisivat miehen taantuneen lähes lapsen tasolle mitä tulee henkiseen puoleensa. Lopun miimikkotennisottelu on mainio vapautus Hemmingsin ahdistuneelle psyykelle.
VierasTalo's rating:

People who added this item 769  Average listal rating (478 ratings) 7.9  IMDB Rating 8.1 
287. The Big Sleep (1946)
Bogartismin salat alkavat valjeta minulle. Dialogi on tässä elokuvassa kauttaaltaan sellaisella konekivääritulituksella toimitettua että sitä seuratessa on ihme, että pysyy kärryillä. Silti se onnistuu ongelmitta, ja leffassa on muunmuassa tämän ansiosta erittäin hauska ja veijarimainen viba joka puuttuu lähes täysin nykyajan vakavista jännäreistä.
VierasTalo's rating:

People who added this item 28  Average listal rating (20 ratings) 3.3  IMDB Rating 5.1 
286. Hei kliffaa hei! (1985)
Ihan sankaristason vammailua. Juoni on jostain ö-luokan Aku Ankasta jossa Roope kisailee Kroisoksen kanssa siitä, kumpi on parempi sijoittaja, ja sopivasti Akun roolissa on Vesku Loiri, joka kuulostaa herra Ankalta joka puhuu hitaammin ja kännissä. Roopen roolissa on joku random ruma mies, joka ostaa paskoja pukuja ja rahoittaa taide-elokuvia. Kaikki vitsit ja oikeestaan kaikki kohtaukset ovat niin helvetin hirveitä että ei tälle voi kuin nauraa epätoivoisena, ja ajatella miten vammaisia ihmiset olivat kun kävivät näitä katsomassa elokuvateattereissa suurin joukoin.

Rewatchittu ennen joulua koska ????
VierasTalo's rating:

People who added this item 27  Average listal rating (19 ratings) 3.6  IMDB Rating
285. Santa Claus (1959)
Joulupukki muodostaa taivaissa tag teamin Merlinin kanssa ja he taistelevat Saatanaa vastaan Home Alone-henkisillä piloilla. Juuri niin hyvä elokuva kuin miltä se kuulostaa, mutta tämä edes on elokuva eikä mikään vitun kehystarina toiselle kuten Santa and the Ice Cream Bunny.
VierasTalo's rating:

People who added this item 22  Average listal rating (14 ratings) 4.1  IMDB Rating 4.4 
284. Gingerdead Man 2: Passion of the Crust (2008)
Paskaa. Pääpahiksena on paskoja leffoja vihaava blogaaja-arvostelija, joka haluaa tuhota esim. Gingerdead Man-leffan tehneen tuotantoyhtiön. Gary Buseyn piparkakkumurhaaja on ehkä neljässä kohtauksessa ja reilu tunnin kesto tuntuu parilta tunnilta koska huumori ei vaan toimi lainkaan vaikka mukana on perseistä puhuva kääpiökin.
VierasTalo's rating:

People who added this item 18  Average listal rating (11 ratings) 2.5  IMDB Rating 1.3 
283. Santa and the Ice Cream Bunny (1972)
Olen mä paskoja elokuvia nähnyt, mutta en ikinä sellaista, jossa kesken elokuvaa laitetaan käyntiin joku ihan toinen elokuva, tässä tapauksessa vuoden 1970 huvipuistomainokseksi tarkoitettu filmatisointi Peukalo-Liisasta. Miksi se pyörähtää käyntiin? Tietysti siksi, että Joulupukki kertoo tarinan tästä sankarista hänen ympärilleen kerääntyneille lapsille. Miten se liittyy elokuvan tarinaan, jossa Pukki jää jumiin Floridaan rannalle koska kukaan ei osaa kaivaa hänen rekeään ylös hiekasta? Ei mitenkään. Ehkä Pukkia kyllästytti ja piti kertoa satu. Paha vain, että myös minua kyllästytti ja vitutti ennen satua, sen aikana ja kaikista eniten sen jälkeen kun Pukkia pelastamaan ajoi jättimäinen valkoinen pupu paloautossa. Tiesittekö muuten, että Joulupukilla on telepaattivoimia?
VierasTalo's rating:

People who added this item 38  Average listal rating (19 ratings) 6.3  IMDB Rating 7.2 
282. Sólo con tu pareja (1991)
Alfonso Cuaronin debyytissä on ihan hauska viba päällä, mutta mitään persoonallisuutta siitä on vaikea löytää. Espanjalaishenkinen moraaleihin ja panemiseen keskittyvä juoni on kuin vähemmällä kohelluksella varustettu Serranon Perheen jakso. Jostain syystä tähän on heitetty suvantokohtia helpottamaan kaksi lihavaa japanilaista kännituristia, jotka huutavat japanilaisia fraaseja ilman tekstityksiä hirveässä örvellyksessä.
VierasTalo's rating:

People who added this item 663  Average listal rating (383 ratings) 8.2  IMDB Rating 8.1 
281. What Ever Happened to Baby Jane? (1962)
Erittäin ahdistava ja vaikea psykologinen trilleri, jossa Bette Daviksen esittämä alkoholisti psykopaatti hyväksikäyttää eskaloituvasti pyörätuoliin joutunutta siskoaan. Loppuratkaisuun mennessä halusin vain sulkea silmäni jotta Crawfordin kärsimykset loppuisivat, tai kuristaa Davisin hahmon. Ihan sama kumpi, ja lopetuksen äärimmäinen ironia oli melkein liikaa minulle. Kestin kuitenkin ajattelemalla, että ei se kestä enää kuin hetken.
VierasTalo's rating:

People who added this item 116  Average listal rating (75 ratings) 8  IMDB Rating 7.2 
280. Keoma (1976)
Castellarin parhaimmistoon kuuluva spaguilu, jonka juoni kiitää jatkuvasti luotijunan lailla vailla yhtään pysähdystä. Silti mikään ei ikinä tunnu kaoottiselta, vaan kokonaisuus on lähes hypnoottisen hallittu. Jos hahmot eivät liiku, kamera liikkuu, ja kuva pysyy täten aina liikkeessä ja siitä löytyy aina jotain uutta. Jokainen kohtaus tuntuu mahdottoman koreografioidulta, joka vain lisää hallittua kokonaisvaikutelmaa. Musiikit ovat myös mahtavat, kiitos sen että itse Franco Nero laulaa soundtrackilla!
VierasTalo's rating:

People who added this item 161  Average listal rating (84 ratings) 6.3  IMDB Rating 6.7 
279. Heaven's Gate (1980)
Ciminon unohdetussa mystiikkaklassikossa Kris Kristofferson ja Christopher Walken esittävät kilpailevia python-kouluttajia, jotka törmäävät itämaissa matkustaessaan salaperäiseen sotaherra Wongiin, jonka salaisena aikeena on avata kiinalaisten muinoin rakentama Taivaan Portti. Tämä aiheuttaisi maailman tuhoutumisen kuten me sen tiedämme, joten käärmemiehemme käyvät eeppiseen lähes nelituntiseen taistoon ilkeää vinosilmää vastaan käyttäen apunaan mm. kolmea ja puolta apinaa sekä suolasirottimia. Vaan kuinka käy, kun Wong paljastuukin miesten isäksi?

VierasTalo's rating:

People who added this item 1348  Average listal rating (787 ratings) 7.1  IMDB Rating 7.3 
278. An Education (2009)
Pikkumukava draamaelokuva 60-lukulaisen teinitytön sisäisestä kapinoinnin tarpeesta. Tätä tarvetta kuvataan punk-musiikin ja vastaavien sijasta kliseeksi muodostuneella Ranskaviehätyksellä ja mukavan vähäeleisellä mutta terävällä dialogilla. Samalla tutkitaan tytön subjektiivista näkemystä koulutuksen tarpeestaan, mutta tämä heitetään ikävästi loppupuolella ikkunasta twistin myötä. Twistikohtaus on upea, ja tuo uuden aspektin loppuelokuvaan, mutta myös eliminoi täysin tarpeen analysoida koulutuksen tarvetta, ja lopussa kaikki asiat korjaantuvat montaasilla, ja päälle vielä kuorrutusta parin kertojaäänireplan verran. Kuka hitto nää vikat viisi minuuttia ohjasi?
VierasTalo's rating:

People who added this item 57  Average listal rating (29 ratings) 7.9  IMDB Rating 7.3 
277. That Most Important Thing: Love (1975)
Zulawskille ominaisesti äärimmäisen tylyä ja häiritsevää settiä, joka silti vaihtaa välillä tyylilajia pikimustaan komediaan. Kokonaisuus ei silti pysy ihan niin hyvin kasassa kuin miehen muut teokset, ja tuntuu oikeastaan välillä siltä, että kirjasta elokuvaksi sovittaminen on tehty ihan liian suorasti. Jotain tässä jätetään katsojalle kertomatta, eikä aina välttämättä edes tarkoituksella. Kinski on kuitenkin erinomainen, ja dominoi kaikkia kohtauksiaan, joko taustalla vaikuttajana tai kameraan tuijotellessa mulkosilmillään. Ja hitto, missä muussa elokuvassa kuulee Klausin suusta sellaista nerokkuutta kuin "Pieni Nymfomaani? Kaksi lesboa ja kääpiö linnassa. Upea elokuva!"
VierasTalo's rating:

People who added this item 675  Average listal rating (427 ratings) 6.3  IMDB Rating 6.4 
276. Fright Night (2011)
Kepeää kauhukomediaa. Mukavaa, että näitä tehdään edes yksi vuodessa edes etäisesti yrittämällä sen sijasta, että väännetään juosten kustu teiniremake. Anton Yelchin on pääosassa karismaattinen kuin 80-luvun Michael J. Fox, mutta Colin Farrell taas pahiksena jälleen yhdessä täysin vammaisessa roolissa.
VierasTalo's rating:

People who added this item 151  Average listal rating (93 ratings) 5.5  IMDB Rating 5.7 
275. Faces In The Crowd (2011)
PangPang-tasoista paskaa gimmick-trilleriä, joka loppuu tyhjästä tulevaan narraatioon siitä, että vaikka Jovovichin sairaus estää häntä tunnistamasta edes omia kasvojaan, voi hän aina katsoa tytärtään silmiin ja nähdä siellä RAKKAUDEN
VierasTalo's rating:

People who added this item 1928  Average listal rating (1274 ratings) 7.5  IMDB Rating 7.7 
274. Midnight in Paris (2011)
VierasTalo's rating:

People who added this item 2286  Average listal rating (1383 ratings) 7.4  IMDB Rating 7.4 
273. The Rocky Horror Picture Show (1975)
VierasTalo's rating:

People who added this item 380  Average listal rating (252 ratings) 6.1  IMDB Rating 6.2 
272. Red State (2011)
VierasTalo's rating:

People who added this item 172  Average listal rating (104 ratings) 6.3  IMDB Rating
271. Heartless (2009)
VierasTalo's rating:

People who added this item 1344  Average listal rating (818 ratings) 6.4  IMDB Rating 6.6 
270. Friends with Benefits (2011)
VierasTalo's rating:

People who added this item 357  Average listal rating (214 ratings) 5.3  IMDB Rating 5.6 
269. Don't Be Afraid Of The Dark (2010)
VierasTalo's rating:

People who added this item 269  Average listal rating (176 ratings) 6.3  IMDB Rating 6.4 
268. Everything Must Go (2010)
VierasTalo's rating:

People who added this item 9  Average listal rating (7 ratings) 7.7  IMDB Rating
267. Pavoncello


Tarina kauniiden kasvojensa kiroamasta viulistista, jonka näennäisen kevytkenkäinen nainen kaappaa paikallisesta elokuvateatterista mukaansa aviomiehensä juhliin - Vaan kuinkas sitten käykään? Tarinassa on nähtävissä jonkinlaista klassista kaarta, mutta kaiken yllä leijuu jatkuvasti eräänlainen mystiikan väkevä viba, joka lopulta purkautuu lähes sikamaisessa loppuratkaisussa. Epilogi taas jo velloo melankolisessa tragediassaan itsetietoisen tyylitellysti. Temaattisesti tässä tutkitaan ajan elokuville tyypillisesti yhteiskuntaluokkien keskinäistä valtasuhdetta, eliitin käyttäessä alempiaan kirjaimellisesti kertakäyttöesineinä omiin leikkeihinsä. Kliseinen lähestymistapa onnistutaan kumoamaan sillä, että ylimistö näytetään suorastaan traagisessa valossa. Etenkin viulistin makuuhuoneeseensa kaapannut nainen tuntuu tiedostavan oman kohtalonsa tässä vertaistensa ylläpitämässä naurettavassa oravanpyörässä näyttelijätär Joanna Kasperskan hienovaraisen tunteikkaan tulkinnan ansiosta. Zulawskin debyytti on jo visuaalisesti erittäin vahva ja osa otoksista on suorastaan lumoavia. Elokuva tarkoitettiin ilmeisesti värilliseksi, mikä haittaa hieman synkemmissä kohtauksissa kun valaistus näyttää muuhun kokonaisuuteen nähden vähän vaisulta.
VierasTalo's rating:

People who added this item 1064  Average listal rating (704 ratings) 6.4  IMDB Rating 6.8 
266. Insidious (2010)
VierasTalo's rating:

People who added this item 2143  Average listal rating (1468 ratings) 7.8  IMDB Rating 7.8 
265. Drive (2011)
VierasTalo's rating:

People who added this item 1140  Average listal rating (733 ratings) 5.3  IMDB Rating 5.7 
264. Bad Teacher (2011)
VierasTalo's rating:

People who added this item 137  Average listal rating (80 ratings) 7.1  IMDB Rating 7.2 
263. Theatre of Blood (1973)
Paras perseilykauhu ikinä Deep Redin ohella. Tässä montaasi Vincent Pricen asuista elokuvan aikana:
VierasTalo's rating:

People who added this item 217  Average listal rating (112 ratings) 6.6  IMDB Rating 6.8 
262. Palindromes (2004)
VierasTalo's rating:

People who added this item 14  Average listal rating (10 ratings) 3  IMDB Rating 2.7 
261. Slash Dance (1989)
VierasTalo's rating:

People who added this item 355  Average listal rating (215 ratings) 4.1  IMDB Rating 4.5 
260. Are We There Yet? (2005)
VierasTalo's rating:

People who added this item 32  Average listal rating (23 ratings) 2.2  IMDB Rating
259. Leonard Part 6 (1987)
VierasTalo's rating:

People who added this item 560  Average listal rating (382 ratings) 6.7  IMDB Rating 6.6 
258. Attack the Block (2011)
VierasTalo's rating:

People who added this item 156  Average listal rating (52 ratings) 7  IMDB Rating 7.2 
257. Tarnation (2003)


En minä tästä mitään osaa sanoa, eikä varmaan itse ohjaajakaan. Elämä on suuri kysymysmerkki.
VierasTalo's rating:

People who added this item 1399  Average listal rating (979 ratings) 6.3  IMDB Rating 6.9 
256. Horrible Bosses (2011)
VierasTalo's rating:

People who added this item 158  Average listal rating (88 ratings) 4.5  IMDB Rating 4.4 
255. Agent Cody Banks 2: Destination London (2004)

Ykkösestä oli yllättävän helppo mennä alamäkeä; Vosloo helvettiin ja Anthony Anderson tilalle, kaikki onkin paskaa.
VierasTalo's rating:

People who added this item 550  Average listal rating (351 ratings) 4.4  IMDB Rating
254. Agent Cody Banks (2003)

Voslooismin salat
VierasTalo's rating:

People who added this item 114  Average listal rating (81 ratings) 5  IMDB Rating 5.1 
253. Rebound (2005)

Ei tätä nyt ihan täysillä voi vihata, koska kyseessä on niin harmiton ja mitäänsanomaton elokuva. Pituuskin on lyhyehkö. Kohokohtana Martin Lawrence neuvoo neljää eri lasta eri kohtauksissa kymmenen minuutin sisällä retardeilla elämänohjeilla. Yksi lapsista on likinäköinen ja törmäilee kaikkeen, kun taas toinen oksentaa kokoajan. Tom Arnold on elokuvassa tv-ohjelmissa niin paljon, että ansaitsisi sivuosakreditin.
VierasTalo's rating:


 

A list of films I saw during 2011 from most recent viewing to the first. Will write comments in finnish. If you want a specific comment in english, just say so and your wish shall be granted.

Added to
Related lists

Watched in 2011
199 item list by Noodles
21 votes 3 comments
Movies Watched in 2011
553 item list by rosstmiller
3 votes
Movies Watched in 2011
90 item list by SandM1827
20 votes
Movies Watched in 2011
34 item list by Rachel
2 votes
Watched in 2011
53 item list by Lexie
10 votes
Watched in 2011
114 item list by Poisonfang
6 votes
Favorite first watched in 2011
20 item list by RJ4
2 votes
Watched in 2011
151 item list by Blonde
30 votes
Movies watched in 2011
374 item list by K3YGAN
16 votes
Movies watched in 2011
50 item list by Kookosbanaani
25 votes

View more top voted lists

People who voted for this also voted for

Watched in 2014
Watched in 2013
My movie year 2013
Chow Yun-Fat - The Greatest of All Time
2014
Finnish translations
Watched in 2013
Films watched - Katselut 2013
Watched in 2015
Nameless' Movie Diary 2013
101 movies I would take along to desert island
Watched in 2014

More lists from VierasTalo

The Sporadic Horizontal Evolution of Orson Welles
Film Journal 2013
Film Journal 2015
Things I love about films
Underwhelming Cinema
The Worst of the Worst


Comments

Posted: 4 years, 2 months ago at Jan 2 23:16
Winters Bone on mielestäni hetkellinen 'tapahtumatäyteinen' tarinakuvaus tuosta perheestä tai lähinnä pääosahenkilöstä. Se ettei tämä ollut kasvutarina oli mielestäni enemmänkin vahvuus kuin heikkous, kasvutarinaelokuvia vasta onkin paljon.

Se, että vaatisi tälläiseltä elokuvalta positiivista sanomaa oli kuin haluaisi gorelta tai toiminta-elokuvalta samaa, näin kärjistettynä. :)

Tuo elokuva on kyllä hieman kafkamainen junnaava, mutta kyllä lampikohtaus on nimenomaa arkisuudessaan aika intensiivinen mielestäni.

Ymmärrän kyllä jos tälläisestä peukalonpyörittelystä ei välttämättä välitä. Itse pidin tätä hyvänä, kolmen tähden elokuvana.

Ei tässä muuta
Posted: 4 years, 2 months ago at Jan 2 23:26
En toki sitä meinannut, että haluaisin positiivista sanomaa, vaan sanomaa ylipäänsä. Surullisesti-sana viittasi lähinnä elokuvan yleiseen tunnelmaan sen sijaan mitä toivoisin sen välittävän katsojalle. Enkä nyt välttämättä haluanut kasvutarinaakaan siinä traditionaalisessa mielessä, vaan sitä, että päähenkilölle ylipäänsä tuntuisi lopussa tapahtuneen jotain. Nyt tuli mieleen lähinnä, että hänellä ei ole enää isää, mutta psyyken kannalta sekin tuntui vähän yhdentekevältä. Ehkäpä sitten lopulta se onkin osa koko elokuvan ideaa; tuo kaikki on niin arkipäiväistä ettei se muuta mitään suuntaan tai toiseen. Itselläni ei tullut tuota intensiivisyyden tuntua arkikohtauksessa, mutta nyt kun asiaa ajattelee huomaan kyllä että sehän on hyvinkin mahdollinen reaktio siihen. Itselläni oli lähinnä jonkinlainen junnaavuuden tunne sitäkin katsellessa, ikävä kyllä. Mutta tosiaan juum, lähinnähän tuo lopulta on makuasia sen suhteen iskeekö tuollainen vähän paikalleen jäävä tarina vai ei. Itsekin mietin että antaisiko sille sen kolme, mutta kirjoitettuani kommentin huomasin ettei siinä välttämättä olisi niin kovasti järkeä minun kohdallani.

Ja kiitokset listaäänestä :)
Posted: 4 years, 2 months ago at Jan 3 0:04
En nyt sanoisi, että isän kuolema olisi hänelle mitenkään arkipäiväinen asia. Asunnon takiahan hän häntä etsi, eivätkä he vaikuttaneet olevan kovin läheisiä, joten ymmärrän tuon tyttelin tietynlaisen unohda tunteet -mentaliteetin.
Perhe kuitenkin hoidettavana, joten ei varaa pahemmin murtuilla muutenkaan, sillä vaarana siinä on, että jää sille tielle. Melko kovaluonteiselta tytöltä kuitenkin tuntui, joten eiköhän tuo tapaus vaikuttanut häneen, saattoi olla jopa tavallaan helpottunut ja mahdolliset suruttelut sitten joskus muulloin.

Parempi näin mielestäni : }
Posted: 4 years, 2 months ago at Jan 25 22:00
good list, too bad I cant understand the comments.
Posted: 4 years ago at Mar 7 12:24
"Dollman vs. Demonic Toys", lol. Where do you find these movies?
Posted: 4 years ago at Mar 7 13:33
Well I first watched Dollman, since that's a Pyun movie. Then I find out there's a sequel so dude of course I HAVE TO watch it. Turns out Dollman VS Demonic Toys is a sequel to not only Dollman and Demonic Toys, but also to Bad Channels. Not many movies can say they're a sequel to three flicks, no sir-ee.
Posted: 4 years ago at Mar 7 14:00
Repesin kommentillesi Yogi Bear elokuvan kohdalla
Posted: 4 years ago at Mar 10 1:41
Ei kyllä parhaat naurut tulivat Unstoppable elokuvan kohdalla.
Posted: 3 years, 12 months ago at Apr 3 21:54
Sun elokuva-arvosteluja on todella ilo lukea. Varsinkin tosta Melancholian kolmesta huoneesta oot saanut tosi vaikuttavan arvostelun aikaiseksi, kun itse jäin sen katsomisen jälkeen täysin sanattomaksi, vaikka samoja asioita pyörikin päässä. Ihanaa, että joku osaa kirjoittaa noin taitavasti elokuvista :)
Posted: 3 years, 6 months ago at Sep 20 5:24
Vosloo
Posted: 3 years, 2 months ago at Jan 4 19:55
What movie would you rank as your favorite from the ones you watched in 2011?

Login or Signup to post a comment