Explore
 Lists  Reviews  Images  Update feed
Categories
MoviesTV ShowsMusicBooksGamesDVDs/Blu-RayPeopleArt & DesignPlacesWeb TV & PodcastsToys & CollectiblesComic Book SeriesBeautyAnimals   View more categories »
Listal logo
Avatar
Added by Fantômas on 1 Jan 2011 06:50
1995 Views 3 Comments
18
vote

Movies watched in 2011

Add header image

Choose file... or enter url:
Sort by: Showing 1-50 of 127
Decade: Rating: List Type:
Watched 20.12
DVD

Perushyvä leffa. Statham kannattelee tätä vähän turhankin autokeskeistä toimintaleffaa lähes yksin, sillä Rudakovan esiintyminen on aika kuivaa. Eikä kyseessä ole muutenkaan mikään kovin mullistava elokuvallinen paketti, mutta koulussa katsottuna viihteenä tämä menee ihan mukavasti. Stoogesista plussaa soundtrackissa.
Fantômas's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 3481 Average listal rating (2343 ratings) 4.3 IMDB Rating 3.7
Watched 6.12
DVD

Huonoin näkemäni Batman-leffa. Tarina on ontuva ja hahmoissa on onnistuttu surkeasti: harvoin näkee leffoja, joissa yhtä suuri osa elokuvan kestosta on kulutettu turhaan kinaamiseen. Robin on edelleen itsepäinen ja lapsellinen; tätä seikkaa edesauttaa se, että Chris O'Donnell on äärimmäisen taidoton ja rasittava näyttelijä. George Clooney on erittäin epäsopiva Batmaniksi. Arskan roolisuoritus on mukiinmenevä, mutta koska parhaat viholliset on käytetty aiemmissa leffoissa, sillä ei ole paljoa merkitystä. Tai sanotaanko, että Muratista ja Pakkasherrastakin saisi hyviä pahiksia, mutta Schumacherin onneton ohjaus ja näkemys kusevat sen täydellisesti. Erikoistehosteetkin ovat kulahtaneita, ja näiden kaikkien seikkojen takia toimintakaan ei toimi. Käsikirjoituksessa on aivan uskomattomia typeryyksiä ja koko kahden tunnin ajan silmiin paistaa camp-henkisyys, joka on viimeinen naula arkussa. Jotain sentään on yritetty, ja välillä elokuvaa pystyi katsomaan ilman vaikeuksia, mutta Batman & Robin on silti yksinkertaisesti huono.
Fantômas's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 2221 Average listal rating (1403 ratings) 8.7 IMDB Rating 8.9
Watched 27.11
TV

Hieno elokuva. Miltei tosiaikaisesti etenevä oikeussalidraama hakee vertaistaan; harvoin on saatu näin tiivis tunnelma yhdistettyä murhan selvittämiseen valamiehistön kesken. Tarina on hyvin kirjoitettu ja sopivan monimutkainen, mutta selkeä. Näyttelijät eivät ole erikoisia, mutta osaavat asiansa ja heihin koko elokuva perustuu (tosin ensimmäisen toisinajattelijan (Henry Fonda) ja lopussa luovuttavan pessimistin (Lee J. Cobb) roolisuoritukset ovatkin joukon parhaat). Valamiesten ratkaisu on harvinaisen vaikuttava elokuva, joka ei hellitä missään vaiheessa vaan naulaa katsojan kiinni ruutuun. Tämä on harvinaista näinkin puhekeskeisessä filmissä.
Fantômas's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 1232 Average listal rating (756 ratings) 8.6 IMDB Rating 8.6
Watched 7.11
Digibox

Yksi maailman liikuttavimmista komedioista. Chaplinille ominainen slapstick-huumori on kohdillaan ja naurattavaa sopivina annoksina (en tarkoita, etteikö sitä olisi tässä elokuvassa liikaa), mutta myös tarina on hyvä. Etenkin loppu liikuttaa oikeasti. Näyttelijät eivät ole mitään A-luokkaa, ei edes Chaplin, mutta Chaplinin ja lukuisten muiden koheltelu on juuri se mikä tekee elokuvasta hauskan. Täydellinen elokuva missään nimessä ei ole, mutta miltään osa-alueeltaan se ei ole huono. Chaplinin parhaimmistoa.
Fantômas's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 4987 Average listal rating (3318 ratings) 7.1 IMDB Rating 7.6
Watched 14.10
Blu-ray

Ehkäpä paras näkemäni Batman-elokuva. Tiivistunnelmainen ja jännittävä kaksituntinen naulitsee katsojan. Michael Keatonille olisi kaivannut hieman enemmän potkua, mutta Jack Nicholson osuu napakymppiin esittäessään Jokeria. Toimintakohtaukset ovat hyvin toteutettuja ja elokuvassa ei ole muutenkaan kauheasti valittamista, mitä nyt jotkut asiat voisivat paremminkin olla.
Fantômas's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 5236 Average listal rating (3490 ratings) 7.2 IMDB Rating 7.8
Watched 7.10
Blu-ray

Legenda. Ghostbusters on hauska, tarpeeksi jännittävä ja toiminnallinen, muttei liikaa mitään näistä vaan on sopivan tasapainoinen. Kaikki elementit eivät ole täydellisiä, mutta ne toimivat hyvin; käsikirjoitus on toimiva ja jokainen hahmo, tapahtuma ja asia ovat tarkkaan mietittyjä. Ernie Hudson jää liian pieneen rooliin, ja Rick Moranis on hyvin ärsyttävä; muuten näyttelytyössä ei ole kummempaa valittamista. Efektit ovat nykykatsojan silmissä väljähtyneitä, mutta palvelevat silti elokuvaa. Ghostbuster ansaitsee tunnustusta myös hyvin tarttuvasta tunnaristaan.
Fantômas's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
Watched 1.10
DVD


Tiivistunnelmainen ja minimalistinen mutta vaivaton draama. Dialogi on nokkelaa ja käsikirjoitus on muutenkin loistava. Richard Burtonin ja Elizabeth Taylorin (jonka roolisuoritus on ylivoimaisesti paras leffan neljästä päähenkilöstä) välisen henkilökemian alla Segal ja Dennis jäävät pitkälti varjoon. Harvoin on saatu muutaman henkilön viinankatkuisesta riitelystä näinkin hyvää elokuvaa aikaiseksi, mutta silti Kuka pelkää Virginia Woolfia tuntui liian raskaalta palalta jotta viitsisin katsoa sitä toista kertaa.
Fantômas's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 4471 Average listal rating (3076 ratings) 8 IMDB Rating 8.5
Watched 23.9
DVD

Hieno kauhuklassikko. Nostromo-aluksen savuiset ja ahtaat käytävät luovat mainiot puitteet tälle elokuvalle. H. R. Gigerin suunnittelema alien on hirvittävän näköinen ja erikoistehosteet ovat muutenkin varsin vaikuttavia, vaikka ne eivät ole vuosien varrella säilyneet niinkään hyvin. Tarina on erittäin upea ja henkilöhahmot hienoja, mutta ainoa, mitä olisin toivonut olisi ollut hieman lisää kehitystä henkilöhahmojen välille. Sigourney Weaverin päärooli on erittäin hyvä, mutta eniten tällä saralla onnistuvat John Hurt ja Yaphet Kotto. Sekä tietenkin se nigerialainen erikoispitkä opiskelija alienin puvussa. Alien on arvokas ja klassinen scifi-kauhupätkä, jonka jokaisen tulisi nähdä etenkin sen tunnelman, onnistuneen pelon luomisen ja hyvän elokuvan kriteereiden käyttämisen johdosta.
Fantômas's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
Watched 16.9
Blu-ray

Erittäin hieno elokuva. American History X:n väkivalta on niin aidontuntuisesti toteutettua ja brutaalin näköistä, että tekee pahaa katsoa. Väkivallan alla piilee kuitenkin elokuvan sanoma ja moraali; elämä on liian lyhyt vihattavaksi. Leffa osaa myös koskettaa erittäin syvältä, varsinkin loppukohtauksessa. Edward Norton tekee todella hienon roolisuorituksen, mutta myös Furlongin esitys on hyvä. American History X on miltei täydellinen leffa, joka ei ole kuitenkaan ensisijaisesti kansallissosialismin vastainen elokuva vaan osoitus vihan turhuudesta.
Fantômas's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
Watched 10.9
TV

Ei ihan yhtä hyvä kuin ensimmäinen osa, mutta ei paljoakaan huonompi. Vitsit ovat hauskoja, mutta eivät paljoa paranna ensimmäisestä osasta ja pieni kulutuksen maku löytyy. Leslie Nielsen tekee vahvan roolisuorituksen.
Fantômas's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
Watched 4.9
Digibox

Klassikko. Mukaansatempaava ja sopivan kevyt elokuva joka viihdyttää ja herättää tunteita. Vähän nuorempana tämä olisi voinut purra minuun vieläkin enemmän, mutta nytkin kyseessä on hyvä ja hauska kokonaisuus.
Fantômas's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
Watched 1.9
Digibox

Mies ja elokuvakamera kertoo suurkaupungin elämästä sekä elokuvan teosta. Tässä jonkinlaisessa metaelokuvassa Vertov kokeilee kaikkia elokuvan keinoja, kuten esimerkiksi hidastusta. Pääpaino on kuvauksella ja leikkauksella, ja niistä otetaan kaikki irti. Elokuva on selvästi kokeilu, ja sen anti jää suht vähäiseksi vaikka onkin ikäisekseen viimeistä piirtoaan myöten yksityiskohtaisesti tehty ja vaikuttava kokonaisuus. Vaikka uudelleenkatsomisarvo on erittäin vähäinen, on silti turha kutsua Dziga Vertovin kuuluisinta filmiä pelkäksi kuriositeetiksi.
Fantômas's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
Watched 24.8
Blu-ray

Huono. The Spirits Within ei onnistu vangitsemaan FF-pelien tarinankerronnan ja idealismin parhaita puolia, vaan jää latteaksi esitykseksi jolla ei ole mitään tekemistä pelisarjan kanssa. Efektit ovat kunnossa ja muutenkin elokuva näyttää upealta, mutta se ei riitä varsinkin kun itse sisältö on... no, sisällötöntä; henkilöhahmot jäävät yksiulotteisiksi, ääninäyttelijät ovat keskinkertaisia, oliot ja tapahtumapaikat ovat mitäänsanomatonta scifin mittapuulla, kaikki on kliseistä ja loppu yrittää pelastaa mutta epäonnistuu, kuten koko muu leffa. Final Fantasy-fanien ei kannata tätä siis käsiinsä saada. Voi Sakaguchi minkä teit.
Fantômas's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 214 Average listal rating (116 ratings) 6.5 IMDB Rating 6.6
Watched 20.8
DVD

Subway on yksi Bessonin ensimmäisistä elokuvista. Lähes kokonaan metroasemaan sijoittuvan trilleridraaman anti jää hieman köykäiseksi eikä ole juuri mitenkään erikoinen. Elokuva tuntuu ja näyttää kuitenkin selvästi Bessonilta, ja kaikki hänelle ominaiset "juttunsa" ovat esillä. Subway viihdyttää tasapaksuudestaan huolimatta ainakin yhden katselukerran varsin hyvin, ja sen suurimmat ansiot löytyvät hienosti toteutetuista toiminnallisista kohtauksista sekä musiikista, eikä Christopher Lambertinkaan roolisuoritus ole missään nimessä huono.
Fantômas's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 1094 Average listal rating (672 ratings) 8.4 IMDB Rating 8.4
Watched 18.8
DVD

Hieno elokuva, joka kuvaa sotaa upealla tavalla. Aivan täydellinen elokuva ei ole kyseessä, mutta lähelle päästään. Käsikirjoitus on repliikkejä myöten onnistunut ja henkilöhahmot herättävät mielenkiintoa, empatiaa, inhoa ja muutenkin laajan tunteiden kirjon. Toteutukseen on panostettu ja se on tehty hyvin. Kuvaus on sen verran onnistunutta, että jonkun aikaa tunsin todella olevani sivustakatsoja "kunnian kentillä"; harva elokuva saa tämän aikaan. Näyttelijät ovat perushyviä, mutteivat mitenkään elämää suurempia ja he lähinnä muodostavat yhden tämän vahvan katselukokemuksen rakennuspalikoista.
Fantômas's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
Watched 16.8
DVD

Kubrickin ensimmäinen hyvä ja merkittävä elokuva, vaikka hänen parhaimpiin teoksiinsa tästä onkin vielä matkaa. The Killing on lyhyehkö, mutta siinä tapahtuu paljon; tarina etenee alussa melko hitaasti, mutta muuttuu jännittävämpään suuntaan pikkuhiljaa. Näyttelijät ovat eläytyviä, etenkin Marie Windsorin tulkintatapa roolihahmostaan sai minut vihaamaan tätä kaikessa kaksinaamaisuudessaan. Kubrickille ominainen kuvaus - ja ohjaustyyli on yhä selvemmin esillä, mutta palaset eivät ole The Killingissä loksahtaneet kohdilleen vielä niin hyvin kuin miten ne voisivat.
Fantômas's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 329 Average listal rating (197 ratings) 6.4 IMDB Rating 6.7
Watched 13.8
DVD

Kubrickin mittapuulla heikko teos, joka tuntuu lähinnä lähtöalustalta hänen myöhemmille ja paremmille elokuvilleen. Typistetty ja lyhyt trillerielokuva ei herätä kovin paljon mielenkiintoa, kun kaikki käydään läpi turhan nopeasti. Näyttelijätyö on keskinkertaista (vaikkei mitenkään huonoa), ja Kubrickin tunnusmerkeistä löytyy nyt vain pieniä rippeitä. Elokuva on kuitenkin perustasoa, eikä siitä muuten löydy kovin paljoa valittamista. Kohtalokas suudelma on kuitenkin vasta esimakua mestariohjaajan myöhemmistä tuotoksista.
Fantômas's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 2244 Average listal rating (1344 ratings) 7.8 IMDB Rating 7.8
Watched 10.8
DVD

Hieno trilleri Lynchiltä. Blue Velvet on ohjaajansa filmografiassa hieman helppotajuisempi teos, muttei silti päästä katsojaa helpolla. Tarinassa itse mysteeri jää sivummalle ja sen sijaan Lynch käsittelee elokuvassaan normaaliuden käsitettä ja piilotettuja perversioita. Elokuva kulkee hyvin alusta loppuun, vaikka töksähteleekin hieman silloin tällöin. Tunteita ei paljoa herätetä, tosin sitä yritetään ja tosissaan. Dennis Hopper on säväyttävän hyvä psykopaatin roolissaan. Rossellinin rooli on aika keskinkertainen, mutta katsottava. Laura Dernin ja Kyle MacLachlanin roolit niin ikään tukevat hyvin elokuvaa. Blue Velvet on tunnelmallinen ja mysteerinen katselukokemus, joka tekee vaikutuksen viimeistään nimikkokappaleellaan ollen poikkeuksellisen hyvä elokuvakappale.
Fantômas's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 6208 Average listal rating (4258 ratings) 8.1 IMDB Rating 8.6
Watched 3.8
DVD

Todella hieno trilleri. Ilmapiiri on ahdistava jo alkumetreiltä saakka ja se tihenee koko ajan. Juoni etenee hienovaraisesti kohti loppuhuipennusta, jossa tapahtuvat juonenkäänteet ovat aivan kuin puun takaa tulevia. Brad Pitt tekee hyvän roolisuorituksen, vaikka lähinnä roolihahmonsa takia hänen näyttelysuorituksensa tuntuu hieman kahlitummalta kuin esim. Fight Clubissa. Morgan Freemaniin olisi voitu painottaa enemmänkin, sillä hän suoriutuu mainiosti. Kevin Spaceyn rooli pahiksena jää valitettavan pieneksi ja elokuvan raakojen murhien takia vähän pettymykselliseksi, mutta huono roolisuoritus ei silti todellakaan ole kyseessä. Seitsemästä on oikeastaan paha löytää muuta kuin pikkuvikoja, eivätkä nekään häiritse erittäin viihdyttävää ja synkeää katselukokemusta.
Fantômas's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 4874 Average listal rating (3407 ratings) 7.3 IMDB Rating 7.7
Watched 1.8
DVD

Kohtalaisen hyvä scifileffa. Juoni tipahtaa keskivaiheilla hieman sen nolouden ja, sanotaanko epä-scifimäisyyden, takia, mutta muuten kaksituntinen menee siivillä, ja jopa yllättävän nopsaan. Huumori on hieman ontuvaa, mutta ainakin scifi - ja toimintaelementtejä on sekoiteltu onnistuneesti. Romantiikkaakaan ei vyörytetä onneksi koko ajan päälle. Bruce Willis tekee odotetusti erittäin kunnollisen äijämäisen roolisuorituksen, joka tasapainottaa Milla Jovovichin pientä haparointia. Chris Tucker on sen sijaan erittäin huono ja ärsyttävä henkilö, jonka olisi toivonut kuolevan heti kun hänet näkee. Gary Oldmanille olisi voitu uhrata enemmänkin aikaa ruudulla. Erikoistehosteet ovat katsottavia, vaikka edustavatkin tuttua ja turvallista CGI-animointia. The Fifth Elementillä on vikoja, joiden ansiosta se ei ole todellakaan verrattavissa scifin parhaimmistoon, mutta ne eivät tee siitä huonoa.
Fantômas's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 1439 Average listal rating (912 ratings) 8.6 IMDB Rating 8.5
Watched 29.7
Digibox

Melko viihdyttävä 50-luvun leffa, jossa on hyvä sekä huolella loppuun mietitty tarina. Kaikki huipentuu loppujen lopuksi portaikkokohtaukseen. Näyttelijät sen sijaan ovat aikakautensa pastisseja, eli melko mitäänsanomattomia mutta eivät todellakaan huonoja. Gloria Swanson vetää roolinsa aika usein liian koristellun tuntuiseksi. Auringonlaskun kadun klassikkoarvo on helppo ymmärtää, mutta eri asia toisaalta on onko se välttämättä todella hyvä. Ehkä on, ehkä ei, mutta itseni se onnistui vakuuttamaan tarpeeksi.
Fantômas's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 697 Average listal rating (451 ratings) 6.6 IMDB Rating 6.9
Watched 27.7
Digibox

Ihan OK kauhukomedia. Viiteen pieneen tarinaan jaettu Creepshow on itse George A. Romeron käsialaa, mutta parhaimmista elokuvistaan poiketen Creepshowilla on paljon heikkouksia. Koska leffa on erittäin huumoripitoinen kauhuelementeistään huolimatta, joskus ei voi kuin nauraa ja joskus vain kauhistella. Juonet ovat melko nopeasti kasattuja kyhäelmiä, eikä leffassa ole juuri mitään kovin oivaltavaa animoituja välipätkiä lukuunottamatta. Näyttelijät ovat keskinkertaisia lukuunottamatta Leslie Nielseniä, joka yllättää kolmostarinan (viisikon paras tarina) pahiksena positiivisesti. Vaikka erikoistehosteet ovatkin melko halpoja, useimmiten ne osasivat silti vakuuttaa. Creepshow on aika keskinkertainen mutta siltikin nautittava kauhukomediapätkä, jonka lähes jokaisesta tarinasta saisi aikaan hyvän täyspitkän elokuvan.
Fantômas's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 3765 Average listal rating (2499 ratings) 5.2 IMDB Rating 5.4
Watched 20.7
Digibox

Ei niin huono elokuva kuin usein väitetään, vaikka se kalpeneekin parempien Batman-leffojen rinnalla. Lähes kaikki synkistely, Batman-leffojen tärkein tyylikeino, on otettu pois ja tilalle on laitettu uskomaton määrä sisällötöntä kertakäyttökamaa, rakkauspulmia sekä liioitellun koomiset viholliset. Val Kilmer on itse lepakkomieheksi aika laimea tyyppi. Tämä on kuitenkin pientä verrattuna Robiniin (Chris O'Donnell), josta on tehty niin kusipäinen henkilö että suorastaan hävettää. Arpinaama ei näytä paljoa itseltään ja hänestä on paljon parempiakin tulkintoja. Jim Carrey on todennäköisesti mukana vain senhetkisen suosionsa takia, mutta hän onnistuu paikoin naurattamaan ylitseampuvuudellaan. Nicole Kidman on keskinkertainen näyttelijä, mutta myös hänen roolihahmonsa vaikuttaa tähän seikkaan tämän ollessa lähinnä kokoelma kliseitä. Muutenkin Batman Forever on keskinkertainen, muttei aivan niin huono kuin mitä väitetään vaikka kehuttavaa ei niin paljoa löydykään.
Fantômas's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
Watched 17.7
DVD

Hyvä elokuva nuoren tytön ja palkkamurhaajan välisestä ystävyydestä. Hieman kankeasti alkava tarina kehittyy pian hyvään suuntaan ja laatu pysyy tasaisena kautta linjan vaikka pari noloa kohtausta löytyykin sieltä täältä. Dialogi on kuitenkin tasokasta ja henkilöhahmot ovat mielenkiintoisia, lisää syventämistä tosin olisin kaivannut. Draamapuoli toimii, mutta toiminnallisemmat osuudet vielä paremmin; näiden kohtausten aikana koetaan suurin osa leffan huippuhetkistä, vaikka jännitys ei kohoakaan kovin korkealle tasolle. Jean Reno tekee hyvän ja karismaattisen roolisuorituksen Leonina. Natalie Portman on tavallista lapsitähteä parempi, muttei kovin säväyttävä. Gary Oldmaninkin rooli on melko keskinkertainen. Melko keskinkertaisista näyttelysuorituksista huolimatta Leon on jokaiselta osa-alueeltaan mukava toimintadraama.
Fantômas's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 1787 Average listal rating (1185 ratings) 6.9 IMDB Rating 7.2
Watched 16.7
DVD

Kalpenee El Mariachin rinnalla, mutta muuten kyseessä on ihan hyvä toimintaleffa. Desperado on kostotarina joka jatkaa melkein täsmällisesti siitä mihin edellinen osa jäi. Jonkin verran juonikaavojen kierrätyksen makua löytyy, ja muuten toimiva juoni tuntuu edellisen elokuvan juonta nopeammin kokoon kyhätyltä. Antonio Banderas tekee hyvän roolisuorituksen, mutta itse pidin ehkä enemmän Steve Buscemista. Toiminta on sujuvaa, sitä on tarpeeksi ja muullekin jätetään tässä elokuvassa tilaa. Perushyvän elokuvan viimeistelee meksikolainen kitaramusiikki, joka löytää leffasta hyvin paikkansa.
Fantômas's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 187 Average listal rating (104 ratings) 8.1 IMDB Rating 7.7
Watched 14.7
DVD

Kaurismäen Suomi-trilogian ensimmäinen osa ei poikkea mitenkään ohjaajansa perinteisestä linjasta, mutta positiivisuutta on aiempaa enemmän. Työttömyydestä kertovassa tarinassa on enemmän puhetta, mikä syventää henkilöhahmoja aivan riittävästi. Alkulämmitttely tosin hieman jätti kylmäksi ja keskivaiheilla oli pientä notkahdusta, mutta laadullisesti linja on hyvä kautta filmin keston. Näyttelijät ovat hyviä, mutta etenkin Markku Peltola ja Sakari Kuosmanen tekevät hienot roolisuoritukset. Minimalistinen kerronta - ja kuvaustyyli vallitsee jälleen, ja tämä antaa kipinän huumorilla; kohtauksen vaihtuessa "kesken" toiseen hymy vääntyy ongelmitta naamalle. Kauas pilvet karkaavat ei ole Kaurismäen parhaita elokuvia, mutta eipä hän huonoja teekään.
Fantômas's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 986 Average listal rating (529 ratings) 8 IMDB Rating 7.8
Watched 7.7
Digibox

Kelpo draamatrilleri, joka omaa joitain melko yllättäviä juonenkäänteitä muttei kuitenkaan tarjoa mitään kovin mahtavaa. Tarina kertoo nuoresta naisesta, jonka käsitys miehistä muuttuu jatkuvasti negatiivisempaan suuntaan tiettyjen tekijöiden toimesta. Käsikirjoitus on vähäpuheista ja lähentelee minimalismia. Catherine Deneuve tekee mukiinmenevän roolisuorituksen, mutta hänen roolihahmonsa masennus saa hänet näyttämään zombiemaiselta. Kauhuleffaksi Inho on vaikea luokitella; se ahdistaa tunnelman tiivistyessä, mutta se ei tarjoa mitään kovin säikäyttävää. Inho on siis hyvä draamatrilleri, ei enempää eikä vähempää.
Fantômas's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 1566 Average listal rating (1017 ratings) 6.5 IMDB Rating 6.6
Watched 3.7
DVD

Grindhouse-elokuvan feikkitrailerista alkunsa saanut Machete kulkee samoilla linjoilla kuin Grindhouse, eli huippuunsa vedetyn ja kieli poskessa tehdyn väkivaltapainotteisen verimätkinnän linjoilla - ja sen se tekeekin hyvin, vaikka elokuvallisesti Machete onkin melko yksinkertainen. Juonikuvio on vahva ja henkilöhahmot kiehtovia, vaikka kliseitä on paljon ja elokuvan tajuamiseen ei tarvitse pikkuaivoja enempää. Danny Trejo tekee erittäin rujon roolisuorituksen elokuvan vähäpuheisena päätähtenä ja naismagneettina. Musiikki tukee täydellisesti elokuvan verisiä tappelukohtauksia, joissa verta ja suolenpätkiä ei säästellä. Yhtä hyvin se tukee myös seksikohtauksia. Machete on elokuvallisilta arvoiltaan ehkä hieman geneerinen, mutta Robert Rodriguez osaa onneksi tehdä elokuvia hyvin. Sitäpaitsi, viihteenä tämä on puhdasta kultaa.
Fantômas's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 2834 Average listal rating (1785 ratings) 7.7 IMDB Rating 8
Watched 29.6
DVD

Hyvä teos Eastwoodilta. Hyvin kehittyvä tarina onnistuu olemaan synkkä olematta kuitenkaan ahdistava tai paatoksellinen. Elokuvan päänäyttelijät - Penn, Bacon ja Robbins - saavat kaikki mukavasti ruutuaikaa saman verran ja ovat kaikki yhtä olennaisia, vaikka eivät kaikki liikukaan samoissa piireissä. Toteutus on mainiosti tehtyä, mutta hieman liian hätäinen ja yhtäkkiä päättyvä loppu rokottaa puolikkaan tähden tästä muuten hienosta draamasta, joka kestää useammankin katsomiskerran.
Fantômas's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 633 Average listal rating (365 ratings) 8 IMDB Rating 7.9
Watched 28.6
DVD

Actionleffojen kärkeä. John Woo tekee parhaansa etenkin toimintakohtauksissa, joissa hurmetta ei säästellä ja luotisade on valloillaan, mutta kuvaustyyli ammentaa silti jostain muualta kuin räiskinnästä hidastuksineen (bullet time) ja kamerakulmineen. Myöskään tarinan puolelta ei ole syytä häpeillä, sillä Chow Yun-Fatin roolisuoritus poliisina tukee kerronnallisesti hienoa elokuvaa joka pitää otteessaan koko ajan kaikkiensa osa-alueidensa mainiosti toteutettuna summana.
Fantômas's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 87 Average listal rating (51 ratings) 6.3 IMDB Rating 5.3
Watched 25.6
Digibox

Suomalaisen elokuvan taso ei usein päätä huimaa, mutta onneksi Sensuelan kaltaisia, täydellisen ryssittyjä leffoja löytyy Suomen historiasta vain kourallinen. Juoni kertoo lappalaistytön ihastumisesta saksalaiseen upseeriin II maailmansodan aikana; lappalaistyttö tapaa vuosia myöhemmin tämän upseerin, ja he lähtevät Helsinkiin jonne tyttö ei todellakaan kuulu. Käsikirjoitus voisi ehkä toimia (repliikit uudelleenkirjoittaen), mutta se on täynnä epäloogisuuksia ja se on toteutettu surkeasti kaikin tavoin. Vaikka päätähtenä esiintyvä Marianne Träskman (taiteilijanimellä) on ihan nätti ilmestys, naisen näyttelytaidot ovat olemattomat. Amatöörimäisyys paistaa läpi joka käänteestä. Eivätkä muutkaan sen paremmaksi pistä. Myös dubbaus on erittäin huonoa, innotonta eikä usein edes osu kohdilleen niin että tulos kuulostaa erittäin päälleliimatulta. Äänitehosteet ovat myös jälkikäteen tehtyjä. Ei voi muuta kuin purskahtaa hillitsemättömään nauruun, kun Lapin porot huutavat tuskasta (käsittämätön huuto on oikeasti ihmisen suusta, kuten myös susien ulvonta). Huonosti leikattuun ja yksinkertaisia huolimattomuusvirheitä vilisevään elokuvaan on lisätty alkuun dokumenttipätkää Lapista, joka sekin on erittäin hyödytön; vaikka filmi on alunperin tehty englanninkielistä yleisöä varten, tuntuvat itsestäänselvät seikat turhilta. Musiikki on ylidramaattista eikä täten kuvasta ruudulla näkyviä tunnetiloja. Kuten nimestä voi päätellä, alastomuudessa löytyy (pehmopornoa) mutta sekään ei jaksa säväyttää koska toteutus on vaan niin kehnoa ettei siitä voi kukaan nauttia. Sensuela on mitä todennäköisimmin Suomen huonoin elokuva ikinä, eikä se edes ole mitenkään hyvä toisin kuin esim. Plan 9 from Outer Space, joka vilisee epäloogisuuksia ja virheitä, mutta on silti oikeana elokuvana oikeasti hyvä. Tämä on tahattoman huvittava, mutta hyvä se ei ole.
Fantômas's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 5900 Average listal rating (3821 ratings) 8.2 IMDB Rating 8.3
Watched 24.6
DVD, Rewatch (2. katsomiskerta)

Edelleen paras elokuva koskaan. Tarina tempaa mukaansa shokeeraen, naurattaen ja herättäen muutenkin tunteita suuntaan tai toiseen, kerrontatyyli on hienoa, Malcolm McDowell tekee todella elävänoloisen ja taidokkaan roolisuorituksen, yksinkertaisesti toteutettu musiikki kuulostaa erittäin upealta ja tietenkin Kubrickin ohjauksessa on kultainen kosketus. En usko että kukaan on tehnyt ja tulee tekemään parempaa elokuvaa. Tämä on taidetta sanan jaloimmassa ja parhaassa merkityksessä.
Fantômas's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 770 Average listal rating (511 ratings) 5.1 IMDB Rating 5.5
Watched 23.6
Digibox

Melko väsähtänyt mutta silti ihan mukiinmenevä vaikkakin keskiverto jatko-osa ensimmäiselle Krokotiilimiehelle. Elokuva keskittyy lähinnä toiminnan, seikkailun ja draaman yhdistämiseen jättäen huumorin taka-alalle, eikä sekään ole kovin toimivaa vaikka muutaman kerran konstailematon slapstick naurattaakin. Toimintaosuudet ovat OK, mutta eivät tarjoa mitään elämää suurempaa. Juoni käytännössä kääntää ensimmäisen takaperin (tällä kertaa mennään Amerikasta Australiaan), missä ei ole valittamista, mutta tapahtumat tihenevät liian nopeasti. Varsinkin lopun toimintakohtauksessa (joka päättyy taas cliffhangeriin) olisi ollut leikkaajalle töitä. Paul Hogan tekee suht hyvän roolisuorituksen Krokotiilimiehenä ja tällä kertaa tämän naisystävästä (Linda Kozlowski) löytyy myös yllättävää särmää, joka on tosin aika kliseistä mutta ei huonoa. Krokotiilimies II tuskin on tarkoitettu miksikään muuksi kuin rahastukseksi ensimmäisestä osasta, mutta onneksi laadusta on tingitty edes jonkin verran.
Fantômas's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
Watched 21.6
DVD

Olen jo ties kuinka monta kertaa ylistänyt Kaurismäkeä sekä hänen elokuviaan, mutta Mies vailla menneisyyttä on jo kiistattoman mestariteoksen luokkaa. Syvältä koskettavaan työttömyydestä ja asunnottomuudesta kertovaan, hienosti kehittyvään tarinaan on saatu mukaan ainutlaatuisia henkilöhahmoja, hieman huumoria, Helsingin realistisen miellyttäviä ympäristöjä ja kaikkea mahdollista. Markku Peltola tekee erinomaisen roolisuorituksen elokuvan muistinsa menettäneenä päätähtenä. Vaikka käsikirjoituksessa ei tälläkään kertaa ole kovin paljoa puhetta ja sekin on kirjakielistä, realismin tunne välittyy silti koko elokuvan ajan. Mies vailla menneisyyttä on elokuva, josta on vaikea sanoa mitään kun kaikki muu on jo sanottu. Hieno elokuva kertakaikkiaan.
Fantômas's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
Watched 18.6
Digibox

Hyvää noiria. Yleensä vierastan amerikkalaisia tämän aikakauden leffoja jostain syystä, mutta tämä teki vaikutuksen. Juoni on varsin ovela ja pitää mielenkiintoa yllä, vaikka tietyt juonenkäänteet olivatkin melko ennalta-arvattavia; toiset juonenkäänteet tosin tulivat aika puun takaa. Elokuvassa on melko vähän henkilöhahmoja, ja yhä harvempi heistä on keskeisiä. Näyttelijät suorittavat tehtävänsä hyvin ja tekevät ilmapiiristä sekä tapahtumista varsin uskottavia, vaikkeivat he olekaan kovin moninaisia - tai ehkäpä juuri siksi he ovat uskottavia. Edward G. Robinsonin rooli Fred MacMurrayn pomona on sopivan leppoisa mutta tarpeeksi jämäkkä. Nainen ilman omaatuntoa ei ole se leffa, jolla olisi kovin paljon erilaisuuksia verrattuna samanlaisiin elokuviin, mutta se tottavie erottuu laadullaan aikakauden keskinkertaisimmista filmeistä.
Fantômas's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
Watched 14.6
DVD

Hyvää musiikkia, mutta Saimaa-ilmiö itsessään jäi hieman vaisuksi. Eppu Normaalin, Hassisen Koneen ja Juice Leskinen Slamin esitykset ovat miltei viiden tähden luokkaa potkivan musiikkinsa ja rujon lavaenergiansa vuoksi, mutta musiikin ohella paljon ei tapahdu. Kaurismäet ovat olleet liian musiikkikeskeisiä ja jättäneet väliosuuksille vähemmän sijaa, vaikka huumorinkukkaa viljelläänkin runsaasti musiikin välissä ja esityksetkin pistävät hymyilyttävään. Rento meininki on läsnä, vaikkakin loppupäässä ohjaajaveljeksille tuttu melankolisempi puoli tuntuu nostavan päätä. Tähän se ei sovi läheskään niin hyvin kuin fiktioelokuviin, vaikka Saimaan maisemat ovat kauniita myös filmiltä. Saimaa-ilmiö on ehkä joiltain osa-alueiltaan sen verran heikohko (ensimmäinen ohjaus Kaurismäen veljeksiltä tosin), ettei sitä voi suosikkeihin laskea, mutta Saimaa-ilmiö on silti mukavaa katseltavaa ja kuunneltavaa.
Fantômas's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 1284 Average listal rating (794 ratings) 7.4 IMDB Rating 7.9
Watched 11.6
DVD

Parempi kuin odotin. Yli kolmituntisella spektaakkelilla on tylsemmätkin hetkensä, mutta mielenkiinto säilyy koko ajan. Yleensä vierastan historiallisia elokuvia, mutta Spartacus on poikkeus; tarina alkaa suht hitaasti ja mielenkiinnottomasti, mutta Spartacuksen mennessä leirille kaikki muuttuu jännittäväämpään suuntaan. Käsikirjoitus on hyvä eikä turhan tönkkö kuten aikakauden monilla leffoilla on tapana. Kirk Douglas tekee hienon ja eläydyttävän roolisuorituksen Spartacuksena, vapaustaistelijana orjuutta vastaan; kovan gladiaattorikehon takaa löytyy runsaasti sympatiaa ja ajatuksia. Toteutus on myöskin hienoa ja ohjaus sekä kuvaus ovat huipussaan. Spartacus ei ole lähimainkaan Kubrickin parhaita, mutta toisaalta mies on tehnyt niin paljon loistoleffoja että Spartacus ei kalpene niiden rinnalla.
Fantômas's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 675 Average listal rating (370 ratings) 6.1 IMDB Rating 6.4
Watched 4.6
Digibox

Danny Boylen Trainspotting oli niin hieno kuvaus narkkarielämästä, että se kuuluu kahdenkymmenen parhaan elokuvan joukkoon. Sen sijaan vuotta myöhemmin ilmestynyt Epätavallista elämää tekee aikamoisen mahalaskun. Hieman keskeneräisen oloinen ja hieman sekava kohellus ei oikein tunnu pysyvän kunnolla kasassa, vaikka toiminnallisemmat kohtaukset on toteutettu hyvin ja henkilöhahmot ovat, sanotaanko, mielenkiintoisia. Muutenkin elokuva poikkeaa positiivisena yllätyksenä tavallisimmista rikos-komedia-draamoista. Ewan McGregor tekee suht hyvän roolisuorituksen hölmönä onnenonkijana; roolisuoritus on aidompaa kuin esim. Velvet Goldminessä. Epätavallista elämää on kuitenkin aika nopeasti ohitettu elokuva, josta ei jää paljoa mieleen vaikka mielenkiinto pysyikin mukana usein.
Fantômas's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 1938 Average listal rating (1099 ratings) 8.6 IMDB Rating 8.7
Watched 2.6
DVD

Hyvä seikkailullinen toimintadraama Kurosawalta, joka kuitenkin alkoi loppuvaiheessa puuduttamaan pituutensa takia. Juoni alkaa lupaavasti, ja jatkaa pitkän aikaa, mutta keskivaiheilla on muutamia ajanjaksoja jolloin mielenkiinto laskee hidastempoisuuden ja tapahtumaköyhyyden takia. Alkupuolisko sekä loppupuolisko ovatkin elokuvan parhaat osiot, sillä niissä tapahtuu enemmän. Seitsemän samuraita toimii kuitenkin myös kokonaisuutena, mutta karsimiselle olisi ollut tilaa; tämän huomaa elokuvan pitkästä kestosta (3 h 20 min). Kerrontatyyli on miellyttävää ja samaten kuvaustyyli, josta huomaa kuinka paljon vaivaa on panostettu. Näyttelijöistä osa on hyviä ja osa keskinkertaisia, mutta yhtään vahvaa näyttelijää on vaikea nimetä; kaikki elokuvan samurait voidaan laskea tähän kastiin. Myös musiikki on miellyttävää. Seitsemän samuraita on kunniansa ja maineensa jotenkuten ansainnut, vaikkei se olekaan niin hyvä kuin mitä odotin. On tämä kuitenkin parempi kuin Kätketty linnake.
Fantômas's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 5394 Average listal rating (3439 ratings) 7.1 IMDB Rating 7.4
Watched 1.6
DVD

Hieno pienimuotoinen fantasia-animaatio (stop-motion-tekniikalla) Tim Burtonilta, joka ei kuitenkaan jää lastensadun tasolle vaan on yhtä iskevä, mielikuvituksellinen ja taianomainen kuin Burtonin muut elokuvat. Juoni on yksinkertainen, mutta sitä on tehostettu runsaasti hienolla kuvaustyylillä ja synkällä sekä hämyisellä miljööllä, vaikka tarinasta löytyy tilaa myös huumorille sekä musiikkiosuuksille. Vaikka stop-motionista on vaikea olla huomaamatta sitä seikkaa että kyseessä on sarja kuvia vuoron perään, on se silti hyvin toteutettua. Ääninäyttelijät tekevät myös hyvää työtä, vaikkei pelkkä puhe (ja laulu) välitä kykyjä samalla tavalla kuin koko näyttelijä. Myös musiikki, tärkeä osa kaikissa Burtonin elokuvissa, on jälleen hyvää. Corpse Bride on hyvä elokuva Tim Burtonilta, vaikkei paras.
Fantômas's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 1537 Average listal rating (873 ratings) 6.8 IMDB Rating 6.6
Watched 28.5
DVD

Erittäin synkkä ja painostava modernin kauhun edustaja. Leffa on jaettu prologiksi, neljäksi episodiksi ja epilogiksi; tämä hieman hajauttaa elokuvaa, mutta käsillä on silti selkeä kokonaisuus ja prologi ja erilogi eivät muuten sopisikaan kokonaisuuteen poikkeavan kuvaustyylinsä, sanattomuudensa ja mustavalkoisuutensa vuoksi. Tarina alkaa mitä parhaalla tavalla, ja jatkaa koko ajan kehittyen kohti kliimaksiaan loppuun saakka. Lopetus (epilogi) tosin lässähtää melko pahastikin. Elokuvan ongelmana ei ole sen yliluonnollisuus vaan sen seksikeskeisyys; päähahmot rakastelevat monessa tilanteessa pienimmälläkin syyllä ja vahingonteot kohdistuvat usein sukupuolielimiin. Gainsbourg ja Dafoe, elokuvan miltei ainoat merkittävät henkilöt, hoitavat hommansa hyvin. Varsinkin Gainsbourg, jonka naisellinen psykoottisuus liimaa katsojan ruutuun. Myös Dafoe tekee kiitettävän suorituksen. Verta ei kovin paljoa esiinny, eikä se ole niin aidon näköistä kuin voisi odottaa, mutta toteutus on silti sen verran hyvin tehty että katse kääntyy useinkin pois ruudusta. Myös kuvaustyylien rohkea ja monipuolinen käyttö miellyttää. Antichrist ei ole tavallisten kauhuelokuvien katsojille, mutta se totta vie avaa heidän käsitystään koko genrestä.
Fantômas's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 2558 Average listal rating (1640 ratings) 7.8 IMDB Rating 8.1
Watched 25.5
Digibox

Koskettava ja viihtyisä nuoruudentarina. Stephen Kingin pienoisromaanin pohjalta tehty elokuva muistuttaa jonkin verran Viisikko-tarinoita, mutta on aikuismaisempi ja enemmän tunteisiin vetoava. Henkilöhahmot ovat erittäin mielenkiintoisia ja tarina vetää mukaansa: välillä Chrisin ja Gordonin väliset avautumiset koskettavat syvältä, kun taas mm. piiraansyöntitarina kutkuttaa nauruhermoja. Lapsinäyttelijät eivät ole mitenkään erikoisen hyviä, mutta kaikin tavoin normaalia lapsinäyttelijöitä parempia; he ovat todella aitoja ja tuovat elokuvaa yhä lähemmäs katsojaa. Stand by Me, Rob Reinerin ymmärrettävästi yksi suurimmista taidonnäytteistä, on loppujen lopuksi suht leppoisa mutta sen olemus ammentaa kuitenkin aidoista ja vilpittömistä tunteista sekä aikuistumisen hyväksymisestä.
Fantômas's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
Watched 24.5
DVD

Ihan hyvä leffa, muttei kuitenkaan vastannut odotuksiani (jotka perustuivat lähinnä musiikkiin). Juoni on hieman sekavahko (toisin kuin kerronnallinen esikuvansa Citizen Kane), mutta siitä saa kuitenkin kiinni ja loppujen lopuksi siitä muodostuu kelpo paketti. Välillä Brian Sladen rakkauselämä tosin häiritsi siinä määrin, että oli pakko katsoa muualle. Myös monet musiikkiviittaukset leffassa olivat mielenkiintoista etsittävää (mm. Venus in Furs, Slade ym.) Jonathan Rhys Meyers esittää biseksuaalista glam-idolia ihan hyvin, mutta hän tuntuu jotenkin heikolta ja show'n varastaa paljon raa'empi ja suorempi Ewan McGregor. Christian Balen, jonka työtehtävästä koko leffa saa alkunsa, roolisuoritus on myös kohtalaisen hyvä mutta hänkin jää loppujen lopuksi melko sivuun. Soundtrack on miellyttävää kuunneltavaa, vaikken glamrockiin olekaan kovinkaan mieltynyt. Velvet Goldmine tarjoaa hyvän paketin, mutta vaikka olenkin musiikki-ihminen, en saanut tästä silti paljoa enempää irti kuin esim. Tapio.
Fantômas's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 240 Average listal rating (120 ratings) 7.5 IMDB Rating 8.2
Watched 21.5
Digibox

Hyvä taltiointi hyvästä bändistä. The Band on viimeisellä keikallaan elämänsä vedossa, ja viittä multi-instrumentalistia tehostavat lisäsoittajat ja iso nippu vierailijoita. Tässä piilee myös Viimeisen valssin osittainen ongelma; vaikka lähes kaksituntiseen esitykseen mahtuu paljon kappaleita, tuntuu yli tusina vierailijaa olevan hieman liikaa ja vievän huomion itse yhtyeestä. Hyviä esityksiä itse kultakin, olipa sitten kyseessä Eric Clapton, Joni Mitchell tai pelkästään The Band, mutta jotenkin vierastan vähän keikkoja, joilla on runsaasti vierailijoita. Myös Robertson-keskeisyys ärsyttää: biisien välissä olevia pätkiä on vain vähän, mutta niistä suurimmassa osassa puheenvuoron saa The Bandin kitaristi Robbie Robertson. Muitakin toki tuodaan esille, mutta ei tarpeeksi. Se on sääli, varsinkin kun muistaa että The Bandissa oli viisi yhtä taidokasta ja hyvää soittajaa. Muuten Martin Scorsesen ohjaama keikkataltiointi on hyvälaatuinen ja musiikki on niin hienoa, että sitä ei voi olla kuin ylistämättä. Vaikka The Last Waltzissa on vikoja, se tarjoaa silti oivan pakopaikan nykypäivän mainstream-musiikista.
Fantômas's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 2333 Average listal rating (1585 ratings) 7.9 IMDB Rating 8.1
Watched 20.5
DVD

Viihdyttävä elokuva. Tunnelma on jo ensimetreiltä lähtien kolkko, ahdistava ja piinaava, vaikka paikoin osataan hellittääkin. Yhä tiivistyvämpi ja tummenevampi sävy elokuvassa purkautuu hienolla loppuratkaisulla; ennalta-arvattavuus on kaukana. Henkilöhahmot ovat mielenkiintoisia ja käsikirjoitus sutjakka. Kurt Russell, joka vakuutti minut Grindhousessa, tekee tässäkin hyvän - ellei paremman - roolisuorituksen päästään vinksahtaneena päähahmona, vaikka tässä Russell onkin hyvien puolella. Erikoistehosteet ovat aivan mainiot, ja ne ovat osasyy siihen miksi leffa onkin niin pelottava: upeat hirviöt aiheuttavat aitoa kauhua katsojassa vielä pitkään, varsinkin kun ne ovat sekoitettu ihmis - ja eläinhahmoihin tehden niistä vielä pelottavampia. Myös Ennio Morriconen korviahivelevät musiikit ja edellämainittu tunnelma lisäävät pelkoa. Pituudellakaan tätä ei ole pilattu, joten The Thing - "Se" jostakin nousee viiteen tähteen.
Fantômas's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 2199 Average listal rating (1451 ratings) 7.6 IMDB Rating 7.9
Watched 17.5
Digibox

Hyvä draama. Käsikirjoitus on muuten mutkaton, toimiva ja suht ongelmaton, mutta erittäin rajua painimatsia leffan alkupuolella en täysin ymmärtänyt; sen pointin tajuaa vain, kun on lukenut siitä netistä (kyseessä on tavallista painimatsia raivoisampi hardcore-ottelu). Muuten kaikki toimii hyvin, vaikka The Wrestler keskittyykin päähahmonsa ympärille niin paljon että vain parilla sivuhahmolla on mitään väliä. Mickey Rourke tekee hienon roolisuorituksen sympaattisena ja elämän päähän potkimana painijana. Marisa Tomei on erittäin seksikäs ja OK näyttelijä, mutta Evan Rachel Woodin angstinomainen rooli ei vakuuttanut. Painikohtaukset on toteutettu hienosti; vaikka elokuvassa korostetaan urheilulajin show'maisuutta ja sen ennalta sovittuja tuloksia, niitä katsoessa todella uskoi että ne olisivat aitoja. Kaiken kaikkiaan The Wrestler on hieno elokuva Darren Aronofskylta.
Fantômas's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 963 Average listal rating (575 ratings) 4.8 IMDB Rating 4.6
Watched 14.5
Digibox

Turha ja huono uusintaversio Hitchcockin ehkä suurimmasta klassikosta. Jo mahdollisimman paljon alkuperäisintroa jäljittelevät alkutekstit kertovat, että kyseessä on vuoden 1960 alkuperäisversiota mahdollisimman paljon jäljittelevä leffa - juuri mikään ei ole omaa; jopa klassinen soundtrack on täysin sama, paitsi uudelleentehtynä (mitä järkeä?). EIhän uusintaversioiden kuulu olla kovin erilaisia, mutta tämä on vain tylsä ja pilkuntarkka uudelleenpäivitys - paitsi nykyaikaistaminen, joka ei saa elokuvalle yhtään uutta ilmettä. Mikä johtaakin siihen, että miksi tämä edes tehtiin jos kaikki on kerran samanlaista kuin alkuperäisessä? Näyttelijät ovat melko huonoja, mutteivat herätä mitään kummempia vihan tunteita. PAITSI Vince Vaughn, joka esittää Norman Batesia. Tönkkö ja turhan rento näyttelytyyli ovat jo sitä luokkaa, että alkuperäinen Bates, Anthony Perkins, kääntyy haudassaan. Tietenkään elokuva ei herätä samanlaisia kauhuntunteita, kun sen on nähnyt jo kerran - ja vieläpä paljon parempana versiona. Vain eräässä viiltelykohdassa hätkähdin, mutta se ei riitä. Jo mainittu soundtrack on edelleen hyvä ja ehkäpä paras asia tässä elokuvassa, ja herättää edelleen tuntemuksia vaikka muuten elokuvan pelottavuus jääkin lastenkirjan tasolle. psyko (aivan, tämä ei ansaitse itseään kirjoitettavan isolla kirjaimella) on monella tapaa huono (vaikka siinä on jotain, mikä nostaa sen pohjasakasta), mutta ennen kaikkea turha ja hyödytön.
Fantômas's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
Watched 8.5
DVD

Aika huono elokuva ja Stephen King-versiointi, mutta ei kuitenkaan aivan susi. Vaikka Kingin kirjoissa on usein yliluonnollisuutta, kuten Hohdon ja Carrien kaltaisissa teoksissa, se ei vaan istu Maissilapsien suljetun pikkukaupungin tapahtumiin yhtä hyvin. Ymmärrän sen, että yliluonnollinen voima puhuu lapsen kautta, mutta lopun tapahtumat ovat yliampuvia. Vaikka lopussa onkin elokuvan parhaita hetkiä, niin siltikin se lässähtää. Elokuvan pelottavuus on lähes nolla: kliseistä musiikkia ja kaikki tutut tyylikikat. Verellä mässäillään paljonkin, mutta sitä ei Vain yksi kohtaus sai tosiaan säikähtämään eikä vain tuijottamaan tylsyydestä. Lapsinäyttelijät ovat sellaisia, että en edes aloita kuinka surkeita heidän kaikkien roolityöt ovat. Myöskin aikuisnäyttelijät ovat kuin perseeseen ammuttuja, huonoja ja tylsiä. Erikoistehosteet ovat teknisesti hyviä, ja niitä käytetään vain vähän, mutta lopussa niillä mässäillään niin että ne menettävät tehonsa. Toisin kuin itse Maissilapset, joka menetti tehonsa noin viiden minuutin alun jälkeen. Ei aivan paska leffa, mutta pistää vain miettimään miten tästä voi tehdä kuusi jatko-osaa.
Fantômas's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
Watched 7.5
DVD

Hieman yllättävä, mutta ei huono. Alussa oleva fasisminvastainen satiiri ja tuttu mutta hauska Chaplin-huumori muuttuu loppua kohden yhä vakavammaksi ja koskettavammaksi vapauden tunteen julistukseksi. Täten vitsejä ei myöskään tarjoilla ainakaan loppupäässä niin usein, mutta se ei silti tee muista vitseistä yhtään sen huonompia vaikka osa vitseistä aiheuttaakin vain hymähdystä ja melko harva vitsi aiheuttaa kunnollista naurunpuuskaa. Lisäksi pidän Chaplinista enemmän mykkänä, vaikka mies oliin todella hyvä näyttelijä ja koska hänellä oli lähes totaalinen valta omista leffoistaan, ne eivät voi olla kovin huonoja. Siltikin Diktaattori ei pääse sille samalle klassikon tasolle, mihin mm. Nykyaika ja Kultakuume ovat päässeet.
Fantômas's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 902 Average listal rating (576 ratings) 8.1 IMDB Rating 8.2
The Gold Rush (1925)
Watched 6.5
DVD

Taattua Chaplin-komediaa. Juoni on varsin mielenkiintoinen ja etenee hyvin, vaikka kullankaivuuta olisi voinut olla hieman enemmän suhteessa kaupunkikohtauksiin. Lisäksi jälkikäteen uuteen versioon lisätty selostus ärsyttää, vaikka selostajana onkin itse Chaplin. Joskus tämä sopii kuin nokka naamaan, mutta useimmiten se ei sovi. Kun Chaplinista puhutaan, elokuvassa on luonnollisesti paljon tilannehuumoria (joka on erittäin hauskaa ja viihdyttävää), mutta sitä ei viljellä irtonaisesti vaan se on sovitettu juoneen ja sen tapahtumiin. Chaplinilla on ollut lähes täydellinen kontrolli omasta elokuvastaan, ja sen huomaa. Ei ulkopuolinen kykenisi tekemään Chaplin-leffaa yhtä hyvin.
Fantômas's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
Load more items (77 more in this list)

All comments in Finnish, dates and format of watching in English.

Tässä listassa siis kaikki vuonna 2011 katsomani elokuvat, mukaan lukien uudelleenkatsotut ja lyhytfilmit. Kommentit ovat samat kuin Leffatykissä, kuvia ei ole eikä tule.

Added to
Related lists

Watched in 2011
199 item list by Noodles
23 votes 3 comments
Movies Watched in 2011
553 item list by rosstmiller
5 votes
Movies Watched in 2011
90 item list by SandM1827
22 votes
Watched in 2011
56 item list by Fernanda
33 votes 2 comments
Movies Watched in 2011
34 item list by Rachel
3 votes
Watched in 2011
53 item list by Lexie
11 votes
Watched in 2011
114 item list by Poisonfang
7 votes
Favorite first watched in 2011
20 item list by RJ4
2 votes
Watched in 2011
151 item list by Blonde
30 votes
Movies watched in 2011
50 item list by Kookosbanaani
26 votes

View more top voted lists

People who voted for this also voted for


More lists from FantômasComments

Posted: 7 years, 5 months ago at Jan 15 9:21
Taisi mennä Garcian pää oikeaan osoitteeseen. Hieno homma.
Posted: 7 years, 2 months ago at Apr 10 17:24
Toimivaa kommentointia.
Posted: 7 years, 2 months ago at Apr 10 17:44
Unohdin laitaa nauhoituksen Dead Snown kun katsoin nuorta kapalanllista eilen ja nyt kadun sitä.

Hyvä lista ja kommentit toimii

Post comment


Insert image

drop image here
(or click)
or enter URL:
 link image?  square?

Insert video

Format block