Explore
 Lists  Reviews  Images  Update feed
Categories
MoviesTV ShowsMusicBooksGamesDVDs/Blu-RayPeopleArt & DesignPlacesWeb TV & PodcastsToys & CollectiblesComic Book SeriesBeautyAnimals   View more categories »
Listal logo
Avatar
Added by Fantômas on 21 Feb 2010 06:55
3306 Views No comments
22
vote

Movies watched in 2010

Sort by: Showing 1-50 of 260
Decade: Rating: List Type:
People who added this item 1238 Average listal rating (678 ratings) 7.5 IMDB Rating 7.7
31/12/10, DVD

Absurdi, omalaatuinen ja täynnä mustaa huumoria. Tarina on todella omaperäinen: ei sen tapahtuma-aika (post-apokalyptinen maailma), vaan itse juoni. Tarinan punaisen langan ympärille kietoutuu monta eri haaraumaa (toiset tärkeämpiä, toiset pienempiä), jotka sitoutuvat loppua kohden toisiinsa. Kerrostalon ja viemärien asukkaat ovat hyvin erilaisia ja monimuotoisia, ja tästä huomattava osa elokuvan huumorista ammennetaankin. Vaikka mukana on surrealismin ja komedian lisäksi kauhua, draamaa ja sci-fimäisiä kohtauksia, on Delicatessenin pääpaino kuitenkin omituisessa ja hauskassa huumorissa. Visuaalisuus on myös tärkeä osa Delicatesseniä. Elokuvan synkeä värimaailma luo mukavan kontrastin jo aiemmin mainituille seikoille. Näyttelijät ovat hyviä, aina perushyvästä loistavaan. Roolisuoritukset siivittävätkin mainioita hahmoja, miltei tavallisesta Louisonista (Dominique Pinon) seinähulluun Auroraan (Silvie Laguna). Parhain kaikista on kuitenkin itse talon isäntä ja lihakauppias, Clapet (Jean-Claude Dreyfus). Kaiken kaikkiaan Delicatessen - herkuttelijoiden yö on elokuvallista parhautta ja loistava kuvaus post-apokalyptisesta maailmasta, mutta myös hieno komedia.
Fantômas's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 1365 Average listal rating (856 ratings) 7.6 IMDB Rating 7.9
29/12/10, Digibox

Carlito's Waytä verrataan usein Scarfaceen, mutta yhteistä päätähteä ja ohjaajaa lukuunottamatta vertaus ontuu. Juonikaava on aika tavallinen, mutta onneksi elokuvan toiminta ja draama ovat sen verran tasokkaita että se ei loppupeleissä juurikaan haittaa. Näyttelijät ovat ihan perushyviä, eli elokuvan katsominen ei ole mitenkään vaivallista, mutta näyttelijät eivät toisaalta oikein säväytäkään, paitsi Al Pacino, joka tuntuu elokuva toisensa jälkeen tekevän hienon roolin, vaikkei vedäkään vertoja Scarfacen tai Kummisedän rooleille. Toisaalta tämä saattaa johtua siitä, että Carlito on sen verran erilainen hahmo kuin ne, joita Pacino edellämainitussa elokuvissa esittää. Brian De Palma on perushyvä ohjaaja, joka aina välillä tuntuu onnistuvan keskimääräistä paremmin. Tämä on yksi niistä elokuvista, ja siksi tämä kannattaakin katsoa.
Fantômas's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
28/12/10, Digibox

Todella hauska ja hyvä elokuva. Juoni on aikaansa nähden vielä omaperäinen, mutta perusidea (naisiksi pukeutuminen) on tämän elokuvan jälkeen nähty tuhansia kertoja. Se syökin valitettavasti hieman elokuvan tehoja, mutta vain hieman. Myös elokuvan loppu on pettymyksellinen; ei sen tapahtumien, vaan sen äkkilopun takia. Tämä pistääkin hieman kismittämään. Huumori on kuitenkin koko leffan suola ja pippuri: koomiset tilanteet ja lausahdukset eivät välttämättä aiheuta huutonaurua, mutta monessa kohdassa saa kyllä ainakin hymyillä leveästi. En kauheasti välitä Marilyn Monroesta (tai oikeastaan juuri kenestäkään 50-luvun leffatähdestä), mutta tässä elokuvassa hän tekee hyvän roolisuorituksen. Loppujen lopuksi komedia kuitenkin kaikuu parhaiten Lemmonin ja Curtisin hienoista roolisuorituksista. Kaiken kaikkiaan Piukat paikat on ajaton komedia, joka on ehkä hieman kärsinyt aikojen saatossa, mutta se on silti todella hyvä ja sitä varjostaakin vain muutama pikkuseikka.
Fantômas's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 855 Average listal rating (514 ratings) 8.1 IMDB Rating 8
27/12/10, DVD

Ehdottomasti katsomisen arvoinen. Panssarilaiva Potemkinia muistellaan usein yksittäisen kohtausten sarjana, mutta kokonaisuus on sitäkin hienompi. Piilevän neuvostopropagandan voi antaa anteeksi, varsinkin kun itse juoni on täyttä asiaa ja tapahtumat kulkevat loogisesti, vaikkakin episodimaisesti. Paras asia on itse toteutus: kaikki on realistista ja tarkkaan mietittyä. Veri ja hurme on aidonnäköistä, pommitukset eeppisen kiehtovia ja näyttelijätkin ovat harvinaisen hyviä. 20-luvulla kun näyttelytyöhön ei tarvinnut kummemmin panostaa. Vaikka kokonaisuus onkin paras, silti yksittäisiäkin kohtauksiakin syöpyy mieleen. Kaiken kaikkiaan Panssarilaiva Potemkin on taiteen ja propagandan sekoitus, ja tällä kertaa toimii toisin kuin Eisensteinin Lokakuu. Häikäisevä leffa.
Fantômas's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 1653 Average listal rating (918 ratings) 7.9 IMDB Rating 8
26/12/10, DVD

Hieno kauhuelokuva, joka aloitti koko vampyyrielokuvien genren. Aika on tietenkin syönyt tästä parhaat tehot pois, eikä se pelota nykypäivänä niin kuin uudemmat kauhuleffat. Kuitenkin Nosferatun tunnelma on hyytävä, painajaismainen ja ainutlaatuinen. Elokuva etenee teatterin keinoin, eli kameraa ei liikuteta juuri ollenkaan. Kuvaus on silti mainiota, vaikka värivaihtelut ärsyttävätkin aina silloin tällöin. Näyttelijät ovat perusluokkaa, hieman ylieläytyväisiä mutta silti uskottavia. Kreivi Orlock-maskeerauskin on ällistyttävän laadukas. Kuten sanottu, tunnelma on hyytävä, myös musiikin ansiota. Vaikka sävellys onkin sitä tuttua jousisinfoniaa, mitä kuulee jokaisessa mykkäelokuvassa, se on silti hyvää kuunneltavaa. Kaiken kaikkiaan Nosferatu on hyvä elokuva, joka on kärsinyt onneksi vain vähän aikojen saatossa.
Fantômas's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
23/12/10, Digibox

Poikkeuksellinen laadukas jouluelokuva, jonka moraalia ei ole täysin puhkikulutettu. Elokuvan voi jakaa kolmeen osaan: ensin tulee pisin osuus, joka on citizenkanemainen kuvaus miehen elämästä, menestyksestä ja tappiosta. Toinen osa kertoo maailmasta jossa päähenkilöä ei koskaan ollutkaan. Kolmas osa, eli loppu sytyttää varmasti katsojan joulumielelle. Vaikka elokuva on jonkin verran alakuloinen, alkupuolelta löytyy sopiva annos huumoria. Myöskin loppu on erittäin riemukas, tosin liian kaoottinen. Näyttelijät ovat poikkeuksellisen hyviä, varsinkin karismaattinen James Stewart. Musiikki on sitä tavallista jousimusiikkia, joka soljuu taustalla ihan kelpo tavalla. Kaiken kaikkiaan Ihmeellinen on elämä on hyvä jouluelokuva, joka päihittää suuren osan nykyisistä joululeffoista mennen tullen.
Fantômas's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 2488 Average listal rating (1609 ratings) 6.7 IMDB Rating 7.2
22/12/10, DVD

Latteahko esiosa paljon paremmalle Uhrilampaat-elokuvalle. Juoni on ihan mielenkiintoinen, mutta sitä on venytetty turhaan. Psykologisemmat osuudet kiehtoivat paljon enemmän kuin tylsät toiminta-ja tutkintaosuudet, johtuen ehkäpä Anthony Hopkinsin uskomattomasta karismasta ja näyttelykyvyistä. Mies esittää mahtavasti hillittyä psykopaattia, mutta se ei yksinään riitä. Häntä ja ihan kelpo Edward Nortonia lukuunottamatta kaikki muut näyttelijät ovatkin sitten todella huonoa B-luokkaa. Se tekee ihan pätevästäkin dialogista huonoa. Koko elokuvan ajan ohjaaja Brett Ratner on yrittänyt saada mukaan jonkinlaista tunnelmaa, mutta se näkyy lähinnä satunnaisina hurmesuihkuina sekä tutkintatrilleriä varten jalostettuna lukiopsykologiana. Toiseksi mainittua tosin siivittää Anthony Hopkins, mutta edes hän tai pari muuta hyvä seikkaa eivät riitä pelastamaan tätä tylsähköä elokuvaa.
Fantômas's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 162 Average listal rating (107 ratings) 3.5 IMDB Rating 4.5
Dark Floors (2008)
19/12/10, Digibox

Nyt vasta todella näin tämän leffan. Ei se silti ole yhtään sen parempi. Koko elokuvan ("Tummat lattiat") idea on täysin naurettava, mutta onhan pari vuotta sitten tuoretta euroviisuvoittajaa lypsettävä. Juoni on täysin epälooginen, mutta juonta eivät pilaa yliluonnollisuus jne. vaan yliluonnollisten asioiden pilaaminen ja täysi epäuskottavuus. Tämän aiheuttavat näyttelijät, jotka ovat täyttä B-luokan - tai oikeastaan minkä tahansa huonon Hollywood-roskan laatua. Myöskin itse heviyhtye Lordi on hölmöine kuminaamareineen lähinnä naurettava pelottavan sijasta, mutta mitä muuta voi sanoa kun samat ihmiset laulavat Euroviisuissa. Sentään mukana ei ole itse yhtyeen musiikkia, jotta näennäinen "pelottavuus" säilyisi. Kaiken kaikkiaan Dark Floors on tylsä, typerä ja täyttä paskaa, mistä ei löydy oikein etsimälläkään mitään hyvää.
Fantômas's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
17/12/10, Digibox

Hieno elokuva Peckinpahilta. Juoni sijoittuu Peckinpahille tavanomaisesti villin länteen, kertoen Yhdysvaltojen ja Meksikon rajaseudulla olevasta lainsuojattomien joukosta. Juonen punainen lanka tosin etsii itseään jossain vaiheessa, mutta elokuva on kyllä täyttä asiaa. Kovempien ja hitaampien kohtauksien tasapainotus on tosin melko epätasaista; välillä meno voi äityä pitkäveteiseksi, mutta koskaan mielenkiinto ei karkaa. Näyttelijät ovat myös hyviä, varsinkin päällisin puolin kylmänpuoleinen lainsuojattomien joukko. Sitä hienompaa on kuitenkin väkivalta, joka on realistista ja sisältää kerrankin myös syvempiä merkityksiä. Ajan kuva, siis Vietnamin sota, heijastuu hyvin suoraan ruudulle visioidusta väkivallasta. Toinen allegoria on elokuvaväkivallan muuttuminen hauskasta ällöksi ja masentavaksi, mitä Peckinpah myös kuvaa. Peckinpah on hyvä ohjaaja, joka saa aikaan aina yhtä tasapainoisia mutta järkyttäviä paketteja. Soundtrackeineen Hurja joukko on todella hyvä elokuva, jossa on vain pari pientä puutetta.
Fantômas's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
16/12/10, DVD

Trilogian huonoin osa, mutta silti ihan katsottava elokuva. Elokuvan teemana on veljeys, joka ei tosin hahmojen ja tarinan kautta välity niin hyvin kuin voisi. Näyttelijät ovat samaa keskitasoa runsaasti parempaa mutta silti jotenkin mitäänsanomatonta kastia. Viittaukset muihin sarjan elokuviin olivat hienoja. Kieslowskin vähäeleinen ohjaustyyli tarjoaa aina jotain uutta mistä ammentaa. Kaiken kaikkiaan Kolme väriä: Punainen, väritrilogian viimeinen osa, sulkee trilogian mainiosti vaikka trilogia ei loppujen lopuksi olekaan mitenkään kovin hyvä.
Fantômas's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
15/12/10, DVD

Jotenkin tämä iski paremmin kuin Sininen. Syy on siinä, että tarina on paljon kepeämpi eikä sorru missään vaiheessa turhaan raskauteen tai tai taiteellisuuteen, vaan tarttumapinta pysyy edes jotenkuten koko leffan ajan. Mukana on myös mustaa huumoria. Juoni alkaa melko tavanomaisesti, mutta saa hiukan monimutkaisempia nyansseja: rakkaus katkeilee kummankin osapuolen välillä, ja harvoin käy niin, että kumpikin on rakastunut toiseensa. Näyttelijät ovat vähäeleisen sympaattisia, varsinkin päätähdet Zamachowski ja Delpy. Välillä elokuva pitää otteessaan melko heikosti, mutta antaumuksellisella seuraamisella siitä saa paljon irti. Soundtrackikin on hyvä. Kaiken kaikkiaan Valkoinen ei ole nimensä mukainen: musta huumori ja juoni tekevät siitä melko likaisen.
Fantômas's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 3328 Average listal rating (2172 ratings) 7.8 IMDB Rating 8.1
12/12/10, Digibox
Fantômas's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 607 Average listal rating (373 ratings) 7.3 IMDB Rating 7.7
11/12/10, Digibox

Viihdyttävä ja hauska elokuva, jonka hauskuuden perusta todellakin on loukkaavassa lähtökohdassa. Juoni, kertoen kahdesta miehestä jotka tuottavat näytelmän Adolf Hitlerin elämästä saadakseen rahaa, on sutjakka ja yksinkertainen, eikä ajatuskykyjä tarvitse sen suuremmin. Elokuvan näytelmä on hauska ja täynnä vitsejä, aivan kuten itse kokonainen elokuvakin. Huutonaurua tai kreisikomedian elementtejä ei kannata pahemmin odottaa näkevänsä, mutta on se kumma jos tämä leffa ei naurata. Näyttelijät eivät ole kauhean hyviä, vaikka ovat toki tärkeä kulmakivi siinä, miksi elokuva yleensäkin on hauska. Mel Brooksin ohjaustaidot ja käsikirjoitus ovat sitäpaitsi hyviä. Kaiken kaikkiaan Kevät koittaa Hitlerille on hauska komedia, mikä on täysin erilaista kuin mitä voisi odottaa näkevänsä.
Fantômas's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 1041 Average listal rating (729 ratings) 5.8 IMDB Rating 6.4
10/12/10, DVD

Vähän ristiriitaisia tunteita aiheutti, mutta olihan tämä nyt ihan OK perustoimintaelokuva. Cliffhanger poikkeaa jonkin verran perinteisestä toiminnasta, ja siinä on vähän Bond-elokuvien ja trillerielokuvien vaikutteita mukana. Juoni on toimiva, vaikka se jääkin vain jonkinlaiseksi aisankannattajaksi. Sitä paitsi alku ja loppu olivat erittäin, erittäin korneja. Näyttelijät ovat aikamoista keskitasoa, paitsi Sylvester Stallone, joka tuntuu aina tekevän vähintään perushyvän roolisuorituksen. Sitä paitsi John Lithgow sopii yllättävän hyvin pahiksen rooliin, vaikka pahempiakin on nähty. Elokuvan toiminta ei ole sieltä karskeimmasta päästä, vaikka Syltty heiluukin apinakiipeilypuvun kanssa lähes jatkuvasti. Tämä ei kuitenkaan tee siitä niinkään huonoa.. Kaiken kaikkiaan Cliffhanger on tavanomaisen kelpaavaa toimintaviihdettä, joka ei onneksi ole nimensä mukainen.
Fantômas's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
09/12/10, DVD

Ensimmäinen näkemäni ohjaustyö Kieslowskilta, ja valitettavasti tämä jätti vähän kylmäksi. Juoni, joka kertoo vain vähän nykytilanteeseen johtaneista tapahtumista, on varsin hitaasti etenevä ja mahdollisimman minimalistinen ja rauhallinen. Loppupuolella tosin on pientä psykedeelisiä näkyjä, mutta kaiken kaikkiaan filmi on varsin vähäeleinen. Näyttelijät ovat myöskin valitettavasti varsin vähäeläisiä, mutta pyrkivät niin hyviin roolisuorituksiin kuin pystyvät. Varsinkin Juliette Binoche tekee upean roolin. Krzysztof Kieslowski on selvästikin hyvä ohjaaja, joka yrittää tehdä elokuvistaan kauniita ja traagisia sortumatta turhaan taiteellisuuteen, mikä on tässä genressä varsin yleistä. Musiikki on keskeinen osa elokuvaa. Filmin kaunis klassinen on rauhoittavaa ja auttaa luomaan tunnelmaa. Sitä paitsi, koko leffan sanoma piilee musiikissa: kuten on turha eristäytyä, on turha rakentaa sävellystä yhden nuotin varaan. Kaiken kaikkiaan Sinisestä olisi ehkä saanut irti enemmän, mutta se ei laske yhtään tulevia odotuksiani Kieslowskia kohtaan.
Fantômas's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 7109 Average listal rating (4651 ratings) 7.5 IMDB Rating 8.1
08/12/10, DVD

Hyvä trillerikauhu, jossa on runsaasti draaman vivahteita. Juoni on varsin suoraviivainen, mutta siinäkin on jonkin verran monimutkaisempia käänteitä. Selvyydestä ei ainakaan kuitenkaan pitäisi olla puutetta, ainakaan niistä osista joista todella on väliä, eivätkä jää vain pikkutekijöiksi. Loppuratkaisu tuli kyllä puun takaa, vaikka toisaalta senkin olisi osannut ehkä aavistaakin. Näyttelijät ovat aikamoista keskitasoa, kuten Collette, tai sitten hyviä, kuten Bruce Willis, joka tekee hyvän roolisuorituksen. M. Night Shyamalan on hyvä ohjaaja, ja hän onkin onnistunut luomaan tietyn mystisyyden hunnun koko leffan päälle, mutta osaa myös järkyttää kaikkein pelottavimmissa kohtauksissa. Kaiken kaikkiaan Kuudes aisti on hyvä elokuva, josta saisi enemmänkin irti. Hyvä tämä näinkin on.
Fantômas's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 1687 Average listal rating (1092 ratings) 7.4 IMDB Rating 7.7
06/12/10, DVD
Fantômas's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 579 Average listal rating (361 ratings) 8 IMDB Rating 7.9
05/12/10, DVD

Toinen Wooni, ja tämä oli paljon parempi kuin edellinen, Vaarallinen tehtävä 2. Vaikka toiminta on The Killerin suola, myös juoni on varsin hyvä, vaikka se noudatteleekin loppujen lopuksi aika tavanomaisia juonikuvioita. Näyttelijät ovat hyviä, keskivertoa parempia kuin äksönfilmeissä yleensä. Varsinkin Chow Yun-Fat tekee hyvän roolisuorituksen. Ja onhan Sally Yeh kaunis. The Killerin todellinen lumo on kuitenkin toiminta. Sitä pursuaa jatkuvasti ja paljon, mutta se ei haittaa koska se on hienosti toteutettua ja nostaa jopa verenpainetta. Kaiken kaikkiaan The Killer ei ole elokuvallisesti ehkä huippueliittiä, mutta todella hyvä toimintaleffa.
Fantômas's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
03/12/10, DVD

Nyt on tullut koko dollaritrilogia katsottua. Kourallinen dollareita on ehdottomasti heikoin osa näistä kolmesta, mutta silti hieno elokuva. Juoni onnistuu mainiosti kierrättämään niin moneen kertaan nähdyn dilemman, mikä on keskeinen teema elokuvassa, ja lisäämään siihen uusia elementtejä. Leonen villissä lännessä eivät hehkuvat sankarit läsnäolollaan säihky. Näyttelijät eivät ole sinänsä kovin hyviä (paitsi tietysti aina yhtä loistava Clint Eastwood, joka tekee tässä elokuvassa läpimurtonsa), mutta monet sivuhahmot, esimerkiksi alussa oleva kellonsoittaja, jäävät mieleen. Ja Ennio Morriconen uusioklassinen puree aina kuin häkä. Pääasia on kuitenkin Leonen ohjaustyyli: Leone on niin vahva ja hienoja kokonaisuuksia tekevä ohjaaja, että leffat ovat mukavia ja kiinnostavia katsoa. Kaiken kaikkiaan Kourallinen dollareita on vähän heikompaa Leonea, mutta ei herra jumala lainkaan huonoa.
Fantômas's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
02/12/10, DVD

Ihan OK elokuva, mutta kun olen lukenut kirjan niin pisti kyllä pettymykseksi. Juoni, noudattaen kirjaa todella tarkasti, antaa ehkä hieman liian vähän painoarvoa Baldinin ja Grenouillen välisille tapahtumille (jotka olivat itse murhien ohella leffan kohokohta), jonka vuoksi leffaa olisi voinut pidettää aivan kolmituntiseksi asti. Siltikään liian suuresta poikkeavuudesta elokuva ei voi syyttää. Leffassa on paljon enemmän fantasian piirteitä, jotka käyvät välillä turhan unenomaisiksi harrypotter-fiilistelyiksi. Tosin monet kirjassa tapahtuvat ällöttävän sairaat tapahtumat ovat myös tässä mukana, ja visuaalisuus tekee niistä eloisampaa. Leffa ei tosin herätä hajuaistia yhtä aistikkaan hienostuneesti niin kuin kirja. Näyttelijät eivät ole mitenkään keskivertoa parempia, paitsi John Hurt, yksi kaikkien aikojen suosikkinäyttelijöistäni. Monet elokuvan naisistakin ovat kauniita, mutta varsinaista näyttelijäkykyä ei löydy tarpeeksi. Ohjaustyyli on varsin massatuotannon oloinen, mutta sentään Tom Tykweriltä löytyy hieman asiaan vihkiytymisen tuntua. Harmi, että lopputulos jäi näinkin vajaaksi. Sitä paitsi leffa voi myös olla pettymys, jos kirjan kuvittelee liian eläväksi.
Fantômas's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 887 Average listal rating (495 ratings) 7.5 IMDB Rating 7.5
01/12/10, Digibox

Ei niin väkivaltainen kuin luulin, mutta silti erittäin ravisuttava teos. Englantilaiseen (?) kylään sijoittuva rikostrilleridraama, jossa Peckinpah osoittaa, että tyynimmästäkin persoonasta saa kaivettua esiin murhanhimon kunhan kaivaa sisusta tarpeeksi. Olkikoirien väkivalta ja raiskaukset ovat karuja ja traagisia, vaikka mukana onkin myös jonkin verran valonpilkahduksia ja mustaa komediaa, esimerkiksi iloisen säkkipillin soidessa keskellä suurinta taistelua. Juoni on ehkä vähän hapero, mutta sitä tukevat edellämainitut asiat. Näyttelijät eivät mitenkään erikoisen hyviä ole, mutta ei paljoakaan moitittavaa löydy. Kaiken kaikkiaan Olkikoirat on verinen ja nihilistinen elokuva, joka herätti kiinnostukseni Peckinpahin tuotantoon.
Fantômas's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 1978 Average listal rating (1355 ratings) 7.3 IMDB Rating 7.8
28/11/10, Digibox

Hei, me lennetään! on parodia katastrofielokuvasta, runsaalla huumorilla maustettuna. Juoni on ehkä hieman kliseinen, mutta parodiatarkoituksessa sen voi antaa anteeksi. Lisäksi on huomattava, että elokuva on synnyttänyt sitäkin enemmän komediakliseitä. Elokuvan absurdi ja erikoislaatuinen huumori ei aina välttämättä naurata kuoliaaksi, mutta kirvoittaa poikkeuksetta ainakin jonkinasteiset naurut. Näyttelijät eivät ole mitään huippuluokkaa, mutta esimerkiksi Peter Gravesin "virallisentuntuinen" rooli luo sopivan kontrastin muille hahmoille. Kaiken kaikkiaan Hei, me lennetään! on hieno parodiakomedia, joka on ennen kaikkea hauska.
Fantômas's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 212 Average listal rating (128 ratings) 7.2 IMDB Rating 7.4
27/11/10, DVD

Fellinin Roomalla on selvästi yksi tarkoitus: välittää katsojille kuva 70-luvun Rooman synkästä ja ilkeästä ilmapiiristä. Elokuvasta voi vetää monia suoria viivoja Satyriconiin, mutta toisin kuin edellämainittu leffa, tämä on jo hyvä elokuva. Juoni (oikeastaan "juonesta" on turha puhua, sillä elokuva on jossain määrin dokumentti) on jopa himmeämpi kuin Satyriconissa, mutta Rooman kohdalla se luo jostain kumman syystä uusia ulottuuvuuksia. Kohtaukset ovat välillä niin pitkiä, että heikompaa hirvittää, mutta ne ovat sentään tapahtumarikkaita ja jäävät mieleen (esimerkiksi vaudevilleteatterissa tapahtuva osuus, joka kirvoitti jopa naurua). Näyttelijät ovat paljon parempia kuin Satyriconissa, vaikkeivat edelleenkään ole mitään tähtiä. Siltikin on mukava huomata, ettei ylinäyttelyä ole. Kaiken kaikkiaan Roomakaan ei voita Fellinin mestariteos La Stradaa, mutta toisin kuin sen vertailukohtaa Satyriconia, tätä on mukava seurata.
Fantômas's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 340 Average listal rating (170 ratings) 6.8 IMDB Rating 7
27/11/10, DVD

Satyricon on melkoinen pettymys Felliniltä. Elokuva on katkonainen (tosin on huomioitava, että jos filmi perustuu miltei 2000 vuotta vanhaan romaaniin, josta on säilynyt vain osa, leffaa ei voi välttämättä syyttää siitä) ja käy viimeistään jossain vaiheessa pitkäveteiseksi. Sitäpaitsi homoerotiikka ei iske. Satyricon kyllä esittää muinaisen Rooman raadollisesti ja mielenkiintoisemmin kuin monet muut elokuvat, jotka tekevät orgioistakin nättiä, mutta sen kiinnostavuus kaatuu siihen, että se on sekava ja hieman pitkäveteinen. Näyttely on todella teatraalista, mikä johtaa ikävasti siihen, että liialla yrityksellä on saatu aikaan huonoja tuloksia. No jaa, sentään Martin Potterin kaltaiset vahvasti eläytyvät näyttelijät elättävät toivoa. Musiikkikin toimii. Satyricon on toinen Fellinini, ja se on varsin yllättävä hyppy La Stradan maailmasta keskelle rappioitunutta, viinin ja seksin täyttämää Rooman valtakuntaa, mutta yllättävä ei aina tarkoita hyvää, ainakaan tässä tapauksessa.
Fantômas's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 5304 Average listal rating (3491 ratings) 8.1 IMDB Rating 8.3
26/11/10, DVD

Hyvä leffa, joka saa katsojansa varmasti hyvälle tuulelle. Amelie on täynnä mielenkiintoisia hahmoja ja mahtavia yksityiskohtia. Juoni on ehkäpä joillakin mittapuilla tavanomainen, mutta se ei haittaa yhtään. Elokuvassa on mukana sopivasti draamaa, höystettynä hyvän maun suojissa pysyvällä komedialla. Kaikki näyttelijät eivät ole aivan yhtä valovoimaisia kuin häikäisevän eläytyvän roolisuorituksen tekevä Audrey Tautou, mutta eipä kastista löydy ketään huonoksi kutsuttavaakaan. Kassovitzin ylistetty roolisuoritus jätti tosin kylmäksi. Amelie on ensikosketukseni Jean-Pierre Jeunetin tuotantoon, ja haluan ehdottomasti tutustua siihen enemmän. Niin omalaatuiselta mutta hyvältä Amelie tuntuu, että olisi synti jättää miehen muuta tuotantoa näkemättä. Elokuvan musiikki on myös hyvää. Kaiken kaikkiaan Amelie on hieno leffa, joka antaa tai ei anna minulle esimakua siitä, millainen pitkään hypettämäni Delicatessen - herkuttelijoiden yö tulee olemaan. Se jää nähtäväksi.
Fantômas's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
23/11/10, DVD

Yksi niistä leffoista, jotka huononevat loppua kohden. Ainakin alkupuolella on sitä klassista Indyä, jossa mätkitään vihollisia mitä hauskimmilla tavoilla (tosin nykyaikaan päivitettynä). Lopunkin katsoi, mutta sen turhan yliluonnollisuuden olisi voinut jättää pois. Näyttelijäkaartissa on pari todella huonoa lahjakkuutta, mutta Harrison Ford (joka on edelleen yhtä kova kuin vanhemmissa Indiana Joneseissa) pelastaa paljon. Ja myös naisnäyttelijät, Blanchett ja Allen, kelpoja. John Hurt, joka on yksi suosikkinäyttelijöistäni, sen sijaan tekee poikkeuksellisen huonon roolisuorituksen. Kässäri, eli siis juoni, on ihan OK, mutta kuten sanottu, ne turhat scifi-jutut ja loppuratkaisu ovat aika surkeita. Spielberg on hyvä ohjaaja, mutta toisaalta harvan ohjaajan teokset heittelevät laadultaan niin paljon: joskus on huippulaatua, joskus huonompaa. Tämä menee siihen viimeksimainittuun kastiin, vaikka tästä saisi paljon paremmankin.
Fantômas's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 1175 Average listal rating (726 ratings) 7.4 IMDB Rating 7.9
22/11/10, Digibox

Klassikkoelokuva, joka oli viihdyttävämpi kuin mitä ennen katsomista luulin. Pähkinänkuoressa: joukko elokuvantekijöitä, mukana nainen, lähtee trooppiselle saarelle huitsin nevadaan kuvaamana elokuvaa ja löytävät itse King Kongin, jonka porukka tuo Amerikkaan. Ja sitten siinä lennellään ison pilvenpiirtäjän ympärillä. Juoni on yksinkertainen eikä mene sivuraiteille, vaikka pariinkin kertaan sellaista osaisi odottaa. Pääpaino on tässä elokuvassa kuitenkin jännitysseikkailussa, jossa on vähän romantiikkaa seassa. Jännitystä tästä ei tosin monikaan 2000-luvun katsoja löydä, sillä King Kong ja tropiikin dinot ovat vaikkakin siihen aikaan hyvin toteutettuja, niin niiden pätkivä stop-motion-liike tekee niistä lähinnä surkuhupaisan koomisia. Muuta kummempaa sanottavaa tästä ei tosin löydy, joten lyhyesti sanottuna King Kong on klassikkoelokuva, joka on edelleenkin hyvä.
Fantômas's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
19/11/10, DVD

Tarttumapintani Eddie Murphyn tuotoksiin on ollut hyvin alhainen, mutta tämähän oli hyvä. Juoni on kuin missä tahansa peruskyttäkomediassa; entinen kyttä, kaveri kuolee ja tapausta mennään selvittämään ties minne hevon kuuseen mukana mitä hauskimpia sivuhahmoja. Kliseistä, mutta ah, silti niin herkullisen toimivaa. Vaikka ehkä ajoittain voisi odottaa suurempaa kerrattaista huumoriannosta, niin ei BHK:n aikana ainakaan tylsistymään ehdi. Sen verran tasokasta perushuumoria nimittäin tarjoillaan. Eddie Murphyyn en ole juuri yhtään tutustunut yhtä Shrek-leffaa lukuunottamatta, mutta Murphy on ainakin laadukas komedian mestari joka eläytyy rooliinsa todella hyvin, niin kuin koko muukin kasti. Ja on se tunnari vaan niin mieleenjäävä. Kaiken kaikkiaan Beverly Hills Cop on erittäin hieno kyttäkomedia, joka voittaa Poliisiopistot 3-0.
Fantômas's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
17/11/10, Digibox

Syy, miksi katsoin tämän leffan, oli sen aihe. Japanilaisia feministis-psykedeelisiä rikosleffoja ei usein kun tule vastaan. Kulkukissarockissa on hyvä juoni, joka tosin etsii hieman aikaa punaista lankaansa ennen kuin lähtee kunnolla käyntiin. Näyttelijät ovat poikkeuksellisen hyviä, sillä japanilaisissa - tai yleensäkään itäaasialaissa - leffoissa ei löydy mitenkään mairittelevaa sanottavaa näyttelytyöstä. Tässäkään leffassa mikään näyttelijä ei tosin nouse kenenkään yläpuolelle. No, ovatpahan japsittaret sentään kauniita. Ohjaus on keskitasoa, mutta sentään Yasuharu Hasebe on saanut mukaan tarpeeksi väkivaltaa ja herkullista nahkaa. Ja niin ikään toimii myös sujuvasti leffan jazzista ja progesta koostettu soundtrack. Kaiken kaikkiaan Kulkukissarock on vähintään mielenkiintoinen kulttileffa.
Fantômas's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
16/11/10, Digibox
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 580 Average listal rating (340 ratings) 7.3 IMDB Rating 7.6
14/11/10, Digibox

Mukavan realistinen ja odotukseni ylittävä. Juoni, joka kertoo kahden teinitytön orastavasta rakkaudesta kuolleessa pikkukaupungissa, on arkoja aiheita koskettava ja on edelleenkin ajaton teemoiltaan, vaikkakin monet ulkoiset seikat teinien suhteen ovat muuttuneet (kännykät yms.). Päänäyttelijät, Alexandra Dahlström ja Rebecca Liljeberg luovat mukavan kontrastin toistensa välille: Dahlströmin hahmo Elin on kaunis ja suosittu kun taas Liljebergin esittämä Agnes on tämän vastakohta. Muuten teko-Åmålissa on aikamoisia hävettäviä, vaikkakin todentuntuisia, teinihahmoja. Varsinkin se eräs pyörätuolivammainen pisti ärsyttämään koko sen 88 minuuttia minkä FÅ kesti. Musiikkivalinnatkin ovat melko... sieltä jostain syvältä, lukuunottamatta pieniä pätkiä klassisesta musiikista. Kaiken kaikkiaan Fucking Åmål on hyvä elokuva, joka herättää sympatiaa ainakin sen verran, että loppu tuntuu lähes taakalta katsoa kun arvailee muiden katsojien reaktioita.
Fantômas's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
13/11/10, DVD

Sergio Leonella on enemmän visiota kuin kenelläkään muulla länkkäriohjaajalla. Sen takia Dollaritrilogia ja muutkin hänen elokuvansa ovat todella hyviä. Trilogian toinen osa, VMDT, ei nouse Huuliharppukostajan tai Hyvien, pahojen ja rumien eliittiin, mutta hieno elokuva se silti on. Juoni on aluksi yksinkertainen, mutta saa pikkuhiljaa uusia nyansseja. Clint Eastwood, kuten on tullut todettua, on erittäin mahtava näyttelijä joka tekee mainion roolin, jossa teot puhuvat enemmän kuin sanat. Niin ikään Lee Van Cleef on hieno näyttelijä, joka on varsin kylmä mutta silti lähestyttävä. Ja Leonen mahtavista ohjaajankyvyistä ei tarvitse enää enempää sanoa. Enrio Morriconen säveltämä uusklassinen on jälleen korvia hivelevää, mutta ei yhtä eeppistä kuin HP&R:n fantastinen vihellystunnari. Kaiken kaikkiaan Vain muutaman dollarin tähden on yksi parhaista westerneistä ikinä ja taatusti hyvä elokuva niin Leonelta kuin Clintiltä.
Fantômas's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
12/11/10, DVD

Jotenkin näin jälkeenpäin ajateltuna Pelkoa ja inhoa Las Vegasissa ei olekaan niin hyvä, vaikka hyvä elokuva silti. Juoni, perustuen Hunter S. Thompsonin loistavaan kirjaan, kertoo kahden miehen huumepainotteisista seikkailuista Las Vegasissa. Se on sopivan surrealistinen ja viihdyttävä, vaikkakin välillä meno äityy turhankin puhtaaksi kohellukseksi. Varsinaista huumoria leffassa ei niinkään kauheasti ole, ja tämä harmittaakin hieman. Kirjasta kun löytyy paljon enemmän oikeasti hauskaa komediaa. Johnny Depp ja Benicio Del Toro ovat todella hyviä näyttelijöitä, vaikka heidän roolihahmonsa, Raoul Duke ja Dr. Gonzo, ovatkin elokuvaversiossa hieman kuivahkoja. Gilliam on hyvä ohjaaja, joka onnistuu tekemään outoja ja omaperäisiä leffoja (vrt. Brazil). Elokuva on hyvä, vaikkei se olekaan muutamaa yksittäistä kohtausta (esim. alun lepakot) välttämättä kovin mieleenpainuva. Mutta jos elokuvassa on Jefferson Airplanen White Rabbit, voiko se olla huono? Kaiken kaikkiaan Pelkoa ja inhoa Las Vegasissa on perushyvä elokuva, vaikkei mikään mestariteos.
Fantômas's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 9224 Average listal rating (5786 ratings) 7.9 IMDB Rating 8.8
11/11/10, Digibox

Erittäin hyvä draama, joka kärsii lähinnä pienistä puutteista. Juoni, joka on läpileikkaus vähälahjaisen Forrestin vaiherikkaasta elämästä, jaksaa kiinnostaa varsinkin kun itse nykyhetkeen ei kiinnitetä niin paljoa huomiota ennen kuin se todella kiinnostaa. Elokuva sisältää myös monia ilahduttavia kulttuurireferenssejä. Vaikka leffa toimiikin katsauksena 1900-luvun loppupuolen Amerikasta, löytyy myös draamapuolelta paljon hienoa. Varsinkin lopussa sydän herkistyy (toivottavasti). Näyttelijät, varsinkin päätähti Tom Hanks, tekevät lähes automaattisesti vaikutuksen. Gary Sinisen esittämä luutnantti Dan on aluksi todella kuivakka hahmo, mutta kun hänelle käy eräs huono juttu, hänen hahmonsa saa aivan uusia piirteitä ja paljon aidompaa karismaa. Soundtrack on myös hieno, käyttäen The Doorsin musiikkia ynnä muuta psykerokkia sekä Sweet Home Alabamaa paremmin kuin harva muu. Kaiken kaikkiaan Forrest Gump on hieno leffa, joka ei ole aivan täydellinen, mutta todella lähellä.
Fantômas's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 2440 Average listal rating (1546 ratings) 6.2 IMDB Rating 6.9
10/11/10, Digibox

Ensimmäinen VT oli hyvä elokuva. Toisen katsoi sen yhden kerran. Tämän katsoi pitkin hampain. VT3:n on ohjannut Lostin ohjaaja J.J. Abrams, ja sen huomaa. Sarjan aiemmista osista lainatusta juonikaavasta on mukautettu kasa lähes täydellistä paskaa, joka varsinkin ensimmäisellä puoliskolla sekä lopussa on samanlaista ennalta-arvattavaa draamaa kuin Lost. Toimintaa on harmittavan vähän, eikä siihen kiinnitetä huomiota. Vaikka samankaltaisuudesta tunnelmaltaan VT3:tä ei voi syyttää, se ei tee siitä yhtään parempaa. Näyttelijät ovat mitäänsanomattomia ja edellisissä osissakin hyvä Cruise vetää hämmästyttävän munattoman roolisuorituksen. Varsinkin toimintaleffojen pakollisella mustaihoisella on jatkuvasti käynnissä joko muuten vain stereotyyppinen karikatyyriesitys tai sitten huono Mr. T-imitaatio. Kaiken kaikkiaan Vaarallinen tehtävä 3 on yksinkertaisesti tylsä, väsynyt ja huono elokuva, jota en toista kertaa katsoisi.
Fantômas's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 729 Average listal rating (473 ratings) 6.4 IMDB Rating 6.6
Octopussy (1983)
09/11/10, Digibox

Ehkäpä paras näkemäni Bond tähän mennessä. Juoni on jälleen kerran tuttua ja turvallista, mutta samalla niin viihdyttävää: Bond tekee agenttihommia ympäri maailman hurmaten bondtyttöjä siinä sivussa. Ei tämä juuri muuta kaipaa. En ole yleensä kiinnostunut Bondista tai Bondin näyttelijöistä, mutta jos paras pitää valita, niin ehkäpä se on juuri Roger Moore. Mies on karismaattinen ja humoristinen, mutta vakava vaadittaessa. Muutenkin näyttelijäkaartista löytyy hauskoja ja hienoja sivu - ja taustahahmoja, sekä tietysti seksikkäitä Bond-tyttöjä. Toimintakohtaukset, jotka toivat mieleen kerran jos toisenkin Indiana Jones-elokuvat, toimivat mainiosti. Suvantokohdat eivät sitten toimi niin paljon, ellei niitä kannattele jatkuvasti useinkin kaksimielinen huumori. Elokuvalla on hieman liikaa pituutta, ja jossain kohdissa saksia olisi voinut käyttää reippaammin. Kaiken kaikkiaan Octopussy on näkemistäni tähän mennessä ehdottomasti paras, ja muutenkin hyvä agenttiseikkailu.
Fantômas's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 2331 Average listal rating (1510 ratings) 7.3 IMDB Rating 7.6
08/11/10, Digibox

Alex Proyaksen The Crow on, vaikkei kostoleffojen eliittiä, niin silti hyvä kostoleffa. The Crow voittaa tapahtumapaikoiltaan - ja teemoiltaan monet muut elokuvat rock-henkisellä pohjallaan, jota ei todellakaan ole tämäntyylisissä leffoissa tarpeeksi. Juoni on tosin melko tavanomainen ja hieman kliseinenkin, mutta silti toimiva kehys noin sataminuuttiselle rikos/toimintaelokuvalle jossa on ripaus fantasiaa ja jopa hieman kauhun elementtejä. Elokuvan tunnelma on, vaikkei pelottava, niin silti hyytävä. Näyttelijät olivat erityisen hyviä, etenkin kostava tiluttaja Brandon Lee sekä David Patrick Kelly. Jokaisesta roolisuorituksesta sai ammennettua jotain, joka piti mielenkiintoa yllä. Myös vaihtoehtorockin, hevimetelin ja perinteisen leffamusiikin sekoitus toimii ja tukee tunnelmaa hyvin. Kaiken kaikkiaan The Crow on hyvä yliluonnollisäksöni, jota voi suositella ainakin kaikille edes hiukan fantasiaan mieltyville tai rockin ystäville. Itse kuuluin kumpaankin ryhmään.
Fantômas's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 1759 Average listal rating (1190 ratings) 6.6 IMDB Rating 7
07/11/10, Digibox

No jaa. Tätä monet kehuvat, mutta itselleni jäi "no jaa"-fiilis. Juoni on kuin lähes suoraan kopioitu Aloittelevien elokuvantekijöiden käsikirjasta. Tämä on kehys, jolla tungetaan sekaan kiitettävän lyhyt mättöleffa. Crank on samaa puuduttavaa räiskintää alusta loppuun, josta löytyy vain pari hyvää kohtausta: auton mennessä pitkin tavaratalon liukuportaita, Chevyn ryöstäessä kaupan ja Chevyn adrenaalijuoksu sairaalavaatteissa. Jason Stathamin esittämä antisankari Chevy kiroilee kuin kovis ja irstailee silloin tällöin, jottei tuntisi oloaan orvoksi muiden hahmojen seassa. Näyttelijät ovat kaikin puolin hyviä, mutta heidän henkilöhahmojensa "hienous" on sitä luokkaa että roolisuoritukset meinaavat jäädä niiden varjoon. Musiikki ja äänitehosteet ovat kaikin puolin hienoja. Myöskin alku runsaine videopeliviittauksineen kohotti hiukan tunnelmaa, joka kuitenkin meni latteaksi melko nopeasti. Crank on juuri sitä, mitä se on: jatkuvaa ADHD-sekoilutoimintaa.
Fantômas's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 1607 Average listal rating (889 ratings) 7.5 IMDB Rating 7.6
06/11/10, DVD

Pohdiskeleva, piinaava, jännittävä. Lost Highway on erittäin tehokas trilleri, joka ei Lynchille tuttuun tapaan päästä katsojaa helpolla. Juoni, jossa jazzfonisti joutuu vankilaan naisensa murhasta, on varsin vaikeaselkoinen, joka johtuu sen kaksijakoisuudesta. Hyvällä ajattelukyvyllä juonesta saa kuitenkin varsin eheän kokonaisuuden. Kaikki näyttelijät ovat hyvin eläytymiskykyisiä ja hyviä, mutta Robert Blaken kaltaiset vinksahtaneet sivuhenkilöt ovat paljon tärkeämpiä ja kastista erottuvia. Lynch on saanut aikaan jälleen kerran mestariteoksen, jossa on paljon arvoituksellisutta ja mystisyyttä. Ihmettelen tosin, miten alkuperäisestä 150 minuutin kestosta on leikattu jonkin verran pois mutta seksikohtauksia on edelleen Lynchille ominaisesti turhan paljon. Epileptisille en suosittele elokuvaa, sillä pari kohtausta meinasivat minullekin aiheuttaa kohtauksia. Musiikki koostuu Angelo Badalementin hämäristä sävellyksistä, Trent Reznorin mukavista elektropaloista sekä lainakappaleista. Kiva nähdä, että Rammstein toimii edes joskus omalla kohdallani. Kaiken kaikkiaan Lost Highway on hieno trilleri kauhun ja draaman vivahteilla, johon tulen palaamaan vielä uudestaan.
Fantômas's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
05/11/10, Digibox

Vaarallinen tehtävä kakkonen on ihan peruselokuva. Juoni on, vaikkakin biologisine viruksineen enemmän kiinnostusta herättävä kuin ykkösen juoni, niin sekin jää varsinkin leffan alussa varjoon jotta päästäisiin näkemään kuinka Cruise ja Newton pääsevät muhimaan tylsän sivujuonen turvin. Näyttelijäkaartissa ei ole ketään erityisen hyvää, paitsi Tom Cruise ja Anthony Hopkins. Toimintaa on edelliseen osaan verrattuna liian vähän ja sekin on tylsää hopeisella Audilla ajoa, mopedipelleilyä ja se mikä toimii, jää aika pieneen aikajaksoon. Ja mitä hemmettiä se Limp Bizkitin coveri tunnarista oikein oli?

Kaiken kaikkiaan Mahroton tehtävä 2 on ihan perushyvä toimintaelokuva, jonka katsoo sen tasan yhden kerran eikä enempää.
Fantômas's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 7167 Average listal rating (4788 ratings) 7.5 IMDB Rating 8.3
Batman Begins (2005)
04/11/10, Digibox

Ei yhtä hyvä kuin jatko-osansa Yön ritari, mutta hyvä joka tapauksessa. Juonella on vahva punainen lanka, joka jatkuu tasaisesti läpi koko elokuvan sisällyttäen pikkuhiljaa mukaan uusia nyansseja. Elokuvassa on hienostunutta synkkyyttä, joka ei ole mitenkään poikkeavaa Nolanille. Kuitenkin huomaa, että Batman on vain väline elokuvan kerrontaan, sillä jos kaikki Batman-viittaukset ottaisi pois niin käsillä olisi loppujen lopuksi melko samanlainen elokuva. Näyttelijät ovat aikamoista peruskauraa, mutta sentään Christian Bale itse Batmanina loistaakin kuin kipinä hiilikellarissa. Petyin myöskin hienojen vihollisten puutteeseen. Missä Jokerin kaltaiset, ikimuistoiset vastustajat? Vaikka ohjaaja Nolan tuntuukin välillä tusinaohjaajalta, hän kuin ihmeen kaupalla onnistuu aina tekemään elokuvistaan ainakin vähän keskivertoa parempi. Ja näin pitääkin, sillä Nolan kierrättää hyväksi havaittuja keinoja ja tekee niistä vahvan kokonaisuuden. Eeppinen puoli, eli BB:n tapauksessa musiikki ja tehosteet, ovat sinänsä käytettyjä mutta toimivat ihan hyvin. Kokonaisuutena Batman Begins ei ole Nolanin tai Bättis-leffojen parhaimmistoa, mutta ihan kelpo leffa kuitenkin.
Fantômas's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 1114 Average listal rating (736 ratings) 6 IMDB Rating 6.1
03/11/10, Digibox

Aika usein näkee huonoja remakeja, joista tämä on yksi esimerkki. Elokuvan ensimmäinen puoli keskittyy sarjamurhaajan syntytarinaan, mikä sinänsä keskittyy alueelle loputon mättö-amerikkalainen paskadraama, mutta toisaalta avaa uusia näkökulmia alkuperäiselle Carpenterin visiolle. Mikäli Rob Zombie ei olisi lisännyt huoritteluja ja muuta mukavaa repliikkeihin, niin kelpuuttaisin tarinapuolen hyvinkin. Toinen puolisko taas on lähes suora remake Carpenterin alkuperäiselokuvasta. Elokuva on aikamoinen mahalasku verrattuna alkuperäiseen. Pelottavuus on tiessään, ja se on korvattu lähinnä armottomalla verimätöllä, joka sinänsä aiheuttaa luonnollisesti inhon tunteen, mutta ei lainkaan selkäpiitä nostavaa pelkoa. Näyttelytyöstä löytyy sen kaltaisia helmiä, joihin ei viitsi edes puuttua. Niin pinnallisia repliikkejä ja epäaitoa näyttelyä löytyy, että tekee mieli painaa stop-nappulaa joka kerta sen vitun Kristina Kleben pamahtaessa ruutuun. Silmänruokaa tämäkin neitokainen tarjoaa, mutta muuten tyyppi on aivan sietämättömän rasittava. Ainoat hyvät näyttelijät ovat Faerch (Michael 10-vuotiaana), Mane (Michael aikuisena), jotka ovat niin ilmeettömiä ja kylmiä kuin kukaan pystyy olemaan sekä McDowell (Loomis), joka esittää varsin sympaattista psykologia. Ja rock harvoin sopii filmeihin, ellei se liity aiheeseen tai oikeasti palvele elokuvan tarkoitusta. Blue Öyster Cultin Don't Fear the Reaper on tässä suhteessa ainoa biisi, joka todella toimii tässä asiayhteydessä. Onneksi mukana on myös peirnteisempää soundtrackmusiikkia. Kaiken kaikkiaan vuoden 2007 Halloween on väsynyt teos, jota ei jaksa katsoa kuin kerran. Voisi herra Zombie pysyä vain musiikkipuolella. Sen hän sentään osaa.
Fantômas's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
02/11/10, Digibox

Ei mitenkään erikoishyvä elokuva, mutta silti odotuksiani parempi. Little Miss Sunshine on satiiria amerikkalaisia kohtaan (tosin ei juurikaan läpinäkyvää sellaista), mutta siinä on muutenkin hyvä juoni, varsinkin kun ilahduttavan suuri osa ajasta käytetään itse kauneuskilpailuihin matkaamiseen. Vaikka elokuvan henkilöhahmoilla saisi aikaan vaikka kuinka päättömän komedian, niin Little Miss Sunshine on silti draamapainotteisempi. Tämä on samaan aikaan ongelma ja hyvä asia: mitään yliampuvaa ei ole (paitsi lopun erittäin suurta myötähäpeää aiheuttava tanssikohtaus), mutta toisaalta huumoria ei ole myöskään välttämättä aina tarpeeksi. Näyttelijät ovat melko keskinkertaisia, mutta henkilöhahmot (etenkin hiljainen Dwayne) tekevät vaikutuksen. Little Miss Sunshine voisi olla paljon parempi, mutta hyvä näinkin.
Fantômas's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 733 Average listal rating (475 ratings) 7.9 IMDB Rating 8
31/10/10, TV

Todella hauska elokuva, joka tekee sodastakin pitkästä aikaa todella mielenkiintoisen aiheen. Tarina, joka kuvastaa hyvin sen hetkistä maailmanpolitiikkaa, on toteutettu hienosti ja sitä tukevat runsas huumori sekä Marxin veljesten karismaattinen esiintyminen. Pääasiallinen hauskuus korostuu näyttelijäkaartista lähinnä veljeksistä Grouchossa, Chicossa ja Harpossa, mutta muutkin ovat mainio huumorin lähde tai sen alleviivaaja. Huumoria osataan hieman säästellä, mutta hauskaa on lähes koko ajan ja vitsit ovat erittäin purevia. Musiikkiosuuksia olisi tosin voinut olla hieman vähemmän. Kaiken kaikkiaan Neljä naurettavaa naapuria (ei mikään paras suomennos) on hyvä komedia.
Fantômas's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
30/10/10, Digibox

Paljon parempi kuin Iwo Jima-kaksikon toinen osa, Isiemme liput. Tässäkin on ehkä vähän pitkäveteisyyden merkkejä, mutta juoni on vaikkakin sama niin silti japanilaisten puolelta kerrottuna yksinkertaisesti kiinnostavampi. Pientä epätasaisuutta tosin näkee: miksi Isiemme liput-elokuvan japanilaiset ovat kasvottomia, mutta tässä on mukana amerikkalaisia oikeilla puherooleilla? Sotakohtaukset ovat edelleen harvaanaseteltuja ja lyhyitä, mutta ovat jopa parempia kuin toisessa osassa. Näyttelijäjoukko on tässäkin hieman tasapaksuhkoa, mutta sentään joukosta erottuu muutama paremmin eläytyvä näyttelijä. Iwo Jiman japsit sentään ovat suuremmaksi osin oikeiden ihmisten kaltaisia eivätkä mitään kiiltokuvapoikia. Kaiken kaikkiaan Kirjeitä Iwo Jimalta on hyvä elokuva, joka on kaksikon selvästi kirkkaampi helmi.
Fantômas's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 842 Average listal rating (540 ratings) 6.6 IMDB Rating 6.9
29/10/10, DVD

Mahtava elokuva. Kun katsoo Robert Rodriquezin budjettia ja resursseja, ei voi kuin ihmetellä kuinka mies on saanut kasaan näin hienon paketin. Juoni ei ole maailman omaperäisin, mutta ainakin se on mukaansatempaava eikä kursaile turhan paljoa. Toimintaakin on ihan siedettävä määrä. Lähes tuntematon näyttelykaarti on mainio, ja sen joukosta löytyy monta todella hyvää näyttelijää ja täten monta kiinnostavaa roolihahmoa. Rodriquez on ainakin aikaisempien leffojensa perusteella hyvä ohjaaja, joka onkin loihtinut elokuvaan monta erilaista tunnelmaa, joita voi kuvailla adjektiiveilla kolkko, lämmin, synkkä ja niin edelleen. Ja tietysti elokuvan mariachimusiikki toimii. Kaiken kaikkiaan El Mariachi on hieno elokuva, joka on tehty vain niin äärimmäisen hyvin kuin leffan budjetilla pystyy. Mainiota.
Fantômas's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
29/10/10, Digibox

Hyvä toimintaelokuva De Palmalta, joka kelpaa hyvin perjantai-iltojen viihteeksi. Juoni ei ole mitään huippuluokkaa ainakaan omaperäisyydessään, mutta se ei haittaa katselunautintoa juuri ollenkaan. Mukana on tosin pientä romantiikkaa, joka tuntuu väkisinahdetulta ja tylsältä, mutta onneksi sitä on vain vähän. Näyttelytyö on kehuttavaa, vaikka kasti ratsastaakin lähinnä Tom Cruisen suurella nimellä. Erikoisefektit ovat vaikkakin epäuskottavia niin silti hienoa katseltavaa. Sitä paitsi Vaarallisen tehtävän teemamusiikki on itsessään jotain niin tarttuvan fantastista että huh huh. Vaarallinen tehtävä ei todellakaan ohjaajansa filmografiassa ole Scarfacea parempi, mutta se on silti ikimuistoinen toimintajännäri jota katsoo mielellään.
Fantômas's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
28/10/10, Digibox

Pettymyksellinen elokuva. Odotin jotain sodasta kertovaa spektaakkelia, mutta Eisensteinin Lokakuu on sen sijaan melko tylsä yli kahden tunnin (riippuu leikkausversiosta) propagandaelokuva, jonka viihdearvo on aika matala. Juoni, kertoen Venäjän tsaarin syrjäyttämisestä, väliaikaisesta hallituksesta ja lokakuun vallankumouksesta, on kiinnostava ja toteutettu hyvin. Vaikka vanhalle elokuvalle tyypillisesti leikkaukset eivät ole selkeän yhteensulautettuja ja kuvanlaatu huonoa, niin Lokakuun kohdalla on jo yllättävän hyvä laatu ikäisekseen elokuvaksi. Kamera tosin heiluu joissain kohtaa paikasta toiseen ärsyttävästi. Lokakuu on ensimmäinen Eisensteinini, ja tästä huomaa, että hän perustaa tyylinsä montaasimaisiin otoksiin. Tämän elokuvan kohdalla ei oikein iskenyt, mutta ehkäpä Panssarilaiva Potemkin on parempi.
Fantômas's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 1100 Average listal rating (647 ratings) 6.7 IMDB Rating 7.1
27/10/10, Digibox

Isiemme liput, no, ei ollut pettymys kun ei siltä kauheasti odottanutkaan mitään. Elokuva on tylsä alusta loppuun, vaikka kehittyy toki suuntaan jos toiseen. Sekin tapahtuu äärimmäisen epäselvästi ja epäloogisessa järjestyksessä. Juoni on ainakin teoriassa hyvä, sentään omaperäinen, eikä siihen ole sotkettu mitään Amerikan ihannointia, mutta on toteutettu hitaasti edellämainittujen seikkojen takia. (On tärkeää muistaa, että japanilaiset ovat kasvottomia sen takia koska Kirjeitä Iwo Jimalta on japanilaisten näkökulmasta kerrottu tarina). Sotakohtaukset toimivat, mutta niitä on liian harvassa ja ne ovat liian lyhyitä. Näyttelijäjoukko on tasapaksua eikä kastista jää mieleen ketään erikoista. Clint Eastwoodiin olen tutustunut enemmän näyttelijänä kuin ohjaajana, vaikka mies tuntuisi useimmiten hallitsevan molemmat lajit. Onhan herra toki hallinnut hienot ympäristöt, mutta Isiemme liput-elokuvassa näkyy selvää haparointia sekä varman päälle pelaamista. Kaiken kaikkiaan Isiemme liput on tylsä ja mitäänsanomaton elokuva, joka ei ole mitenkään keskivertosotaleffaa parempi. No, sentään Isiemme liput ei ole samanlaista sotapropagandaa kuin Pelastakaa sotamies Ryan, eikä onneksi kauheasti laskenut odotuksiani Kirjeitä Iwo Jimalta-puoliskoa kohtaan.
Fantômas's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
26/10/10, DVD

Erittäin hauska, erittäin hyvä ja erittäin kantaaottava. Juoni on täydellinen, ja sitä tukevat kiintoisat henkilöhahmot eli toisin sanoen loistavat näyttelijät. Jack Nicholson on päähenkilönä erittäin mainio, Louise Fletcher elokuvan 'vihollisena', eli keveä-äänisenä mutta viileän kylmäverisenä Ratchedina hoitaa homman hyvin. Myöskin Will Sampson Päällikkönä näyttelee täydelliesti, vaikkei leffan alkupuolella juuri teekään mitään. Elokuvan kultaisessa draamassa on mukana runsaasti tunteita, jotka herättävät ansaittua sympatiaa, mutta myös komediaa viljellään tämän kanssa sopivassa suhteessa. Ainoa, mikä koko elokuvan aikana harmitti, oli välillä tarpeettomat lähiotokset joistakin hahmoista. Kaiken kaikkiaan Yksi lensi yli käenpesän on syystäkin klassikko.
Fantômas's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
Load more items (210 more in this list)

Movies watched in 2010. Updates regularly. Jabbing in Finnish. There are no comments for some point because they were added before I started writing comments to every movie.

Added to
Related lists

Watched in 2010
119 item list by Fernanda
10 votes
Watched in 2010
339 item list by Zapani
22 votes
Movies watched in 2010
138 item list by Miklécio Costa
7 votes 3 comments
Watched in 2010
224 item list by Jyki
15 votes 3 comments
Watched in 2010
20 item list by dungeoncrawler
8 votes
Movies Watched in 2010
16 item list by Dave
2 votes
Most Watched in 2010
18 item list by RJ4
4 votes
Movies seen in 2010
59 item list by Yokihana
5 votes
Top 2010 Seen Movies
25 item list by Felix Demiurge
1 votes
Movies watched 2010
142 item list by inga
1 votes

View more top voted lists

People who voted for this also voted for


More lists from Fantômas