Explore
 Lists  Reviews  Images  Update feed
Categories
MoviesTV ShowsMusicBooksGamesDVDs/Blu-RayPeopleArt & DesignPlacesWeb TV & PodcastsToys & CollectiblesComic Book SeriesBeautyAnimals   View more categories »
Listal logo
Avatar
Added by Miika on 2 Jan 2018 11:08
400 Views No comments
28
vote

Miika's Movie Diary - 2018

Add header image

Choose file... or enter url:
Sort by: Showing 23 items
Decade: Rating: List Type:
People who added this item 89 Average listal rating (64 ratings) 6.3 IMDB Rating 0
Shoot to Kill (1988)
20.1, PC
Miika's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 295 Average listal rating (191 ratings) 5.5 IMDB Rating 0
Orgazmo (1997)
20.1, PC
Miika's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 129 Average listal rating (87 ratings) 7.3 IMDB Rating 0
17.1, PC

Tuskin kovinkaan monessa filmissä pääsee näkemään, kun Lee Marvin kusee Toshirō Mifunen päälle. Kaksikon toilailu Tom & Jerry -tyyliin autiolla saarella on mukavaa katseltavaa, mutta valitettavasti vasta lopussa Mifunen ja Marvinin esiintyminen samassa elokuvassa lunastaa potentiaalinsa.
Miika's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 271 Average listal rating (174 ratings) 4.6 IMDB Rating 0
Virus (1999)
16.1, Netflix

William Baldwinilta puuttuu kyllä täysin sankarin karisma, ja Jamie Lee Curtis on myös melkoisen tympeä valinta naispääosaan. Muutenhan tämä on perinteistä aikansa scifi-kauhu-toimintaa niin hyvässä kuin pahassa. Donald Sutherlandin välinpitämätön asenne laivan kapteenina on iso plussa koko touhuun.
Miika's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 185 Average listal rating (78 ratings) 7.4 IMDB Rating 0
15.1, PC

Julien Donkey-Boyssa kuvataan skitsofreniasta kärsivää nimikkohenkilöä ja tämän perhettä. Dogma-tyyli toimii varsin hyvin eduksi omalaatuisesti käyttätyvien hahmojen kuvaamisessa, eikä omituisuutta ruveta missään vaiheessa turhia alleviivaamaan. Kolikolla on myös kääntöpuolensa, sillä välillä hahmojen, etenkin Ewen Bremnerin esittämän Julienin, touhuilu on turhan ja päämäärättömän oloista, jolloin pieni tarkootuksellisuuden korostaminen olisi sallittua. Julien päästelee sammakoita suustaan kaiken aikaa, mutta tämä ei varsinaisesti kuljeta elokuvaa mihinkään tai tunnu merkitykselliseltä. Onneksi mukana on myös varteenotettavampia kohtauksia, joissa skitsofreniaa sairastavan miespolon tuntemukset herättävät sympatiaa ja luovat sitä tarvittavaa syvyyttä hahmoon. Esimerkkeinä puhelu kuolleen äidin kanssa ja ripittäytymiskohtaus. Werner Herzog oli hieman koominen ilmestys, mutta toimii muutenkin niin häiriintyneen perhedynamiikan omaavassa hahmogalleriassa. Kaikesta huolimatta tällainen omituinen dysfunctional family -elokuva toimii itselleni, ja omalaatuisuuden ansiosta vikoja on helppo antaa anteeksi.
Miika's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 327 Average listal rating (210 ratings) 7.5 IMDB Rating 0
The Getaway (1972)
14.1, PC

Vankilasta vapautuneen Steve McQueenin ja hänen poppoonsa pankkiryöstö ei mene suunnitelmien mukaan, joten McQueenin ja Ali MacGraw'n esittämä pariskunta joutuu pakosalle. Tapahtumarikkaassa The Getawayssa on hienoa pakoelokuvan tuntua, kun päähenkilökaksikko joutuu milloin poliisin, milloin kanssarikollisen jahtaamaksi. Näyttely on McQueenin ja MacGraw'n osalta toimivaa ja päähenkilöiden taustoja on pohjustettu juuri ja juuri sen verran, että suhdesotkujen selvittelystä rakennettu draama tuntuu pakenemisen lomassa luontevalta.
Miika's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 148 Average listal rating (108 ratings) 7.1 IMDB Rating 0
The Mechanic (1972)
14.1, PC

Charles Bronson alkaa opettaa listimisen saloja nuoremmalle klopille. Tarina itsessään on liian kuivaa seurattavaa ja loppu melko laimea, mutta dialogi on mielenkiintoista seurattavaa paikka paikoin. Silloin kun tässä on äsköniä, se on jännää seurattavaa, mutta sitä olisi saanut olla paljon enemmän. Jumitteluajan olisi voinut käyttää vaikka moottoripyörillä kruisailuun tai johonkin.
Miika's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 108 Average listal rating (78 ratings) 5.5 IMDB Rating 0
Chopping Mall (1986)
14.1, PC

Aluksi tämä on kämäisyydessään ihan hauskaa seurattavaa, mutta mitä pidemmälle elokuva etenee, sitä väsyneemmältä vitsiltä nuo laseria ampuvat, R2D2:n kaltaiset vartijarobotit tuntuvat. Onneksi kesto on olematon, sillä 77 minuuttia enempää tähän ei olisi viitsinytkään tuhlata.
Miika's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 698 Average listal rating (307 ratings) 8 IMDB Rating 0
Possession (1981)
13.1, PC

Hyvin on luotu tiivistä ilmapiiriä kylmällä kuvastolla sekä Sam Neillin ja Isabelle Adjanin intsensiivisillä suorituksilla. Päähenkilöiden henkinen kärsimys on raastavaa katsottavaa ja sopivissa määrin esiintyvä surrealistisuus korostaa sitä hämmennystä, jota Possession herätti useaankin otteeseen kun tätä suu ammollaan katsoin. Itselläni kesti kuitenkin hyvä tovi virittäytyä elokuvan kanssa samoille aaltopituuksille, johtunee lienee yllättävän nopeasti alkavasta päähenkilöiden mielen järkkymisestä, jota sitten tasaisen hitaalla temmolla viedään eteenpäin.
Miika's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 109 Average listal rating (75 ratings) 5.8 IMDB Rating 0
Brainscan (1994)
13.1, PC

Edward Furlongin esittämä poika pelailee Virtual reality-tyylistä peliä, jossa pääsee tappamaan ihmisiä. Tätä ajatusta on hyödynnetty ihan hyvin, kun taloon hiippailu kuvataan tappajan näkökulmasta samaan tyyliin, kuin Carpenterin Halloweenin alkukohtauksessa. Muistaakseni tällaisia kohtauksia ei kuitenkaan useampaa ollut. En tiedä yrittääkö tämä edes olla kauhuelokuva, vai jotain etäistä kauhun ja komedian mikstuuraa. Aika ajoin meno on kuitenkin sopivan viihdyttävää tällaiselle 90-luvun kehnomman puoleiselle väsäykselle.
Miika's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 4357 Average listal rating (2898 ratings) 8.3 IMDB Rating 0
11.1, Netflix, rewatch

Tästä ei juuri muistikuvia ollut. Léon: The Professional on selkeästi toiminut esikuvana uudemmille tyylitellyille toimintaelokuville, harvassa kuitenkaan draama ja toiminta tasapainottavat toisiaan näin hyvin. Tarina orvoksi jääneen tytön ja palkkatappajan suhteesta kuulostaa paperilla kehnolta idealta ja varmasti olisikin sitä, ellei Jean Renon ja Natalie Portmanin välinen kemia pelaisi niin hyvin yksi yhteen. Gary Oldmanin pahisrooli on hauska, vaikka ysäritoiminnalle perinteisen flipanneen pahishahmon tarpeellisuus juuri tähän elokuvaan on hieman kyseenalainen.
Miika's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 4 Average listal rating (19 ratings) 6.8 IMDB Rating 0
10.1, Netflix

Kaverukset elävät super pimeitä aikoja, kun porukan rasittavin tyyppi saa vahingossa miekasta ja tämän ruumista täytyy piilotella metsässä. Pian alkaa kaduttaa, ja pois tolaltaan oleva päähenkilö onkin uskottavasti näytelty hahmo. Tämän näkemät unet olivat myös melkoisen kuumottavia ja tukevat elokuvan yleistä synkkyyttä. Charlie Tahanin esittämä toinen osapuoli on sen sijaan enemmän epäuskottava siksi, että tälle tapahtuvaa henkistä muutosta pidetään itsestäänselvänä päähenkilön aivotuksien saadessa enemmän ruutuaikaa. Olisi ollut kiva saada enemmän kiinni myös Tahanin hahmon ajatuksenjuoksusta, varsinkin kun hahmon reaktio tarinan olennaisimpaan tapahtumaan on radikaalimpi.

Ääniraita tuo kivasti freesiyttä ja pärinämusat toimivat tässäkin elokuvassa.
Miika's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 324 Average listal rating (192 ratings) 8.3 IMDB Rating 0
A Man Escaped (1956)
9.1, PC

Toi mieleen kesällä katsomani Le Troun, joka vetää pidemmän korren. Edellä mainitun tavoin A Man Escaped on samanlainen minimalistinen ja realistinen vankilapakokuvaus, ja tällä kentällä elokuva onkin onnistunut ja kiinnostava, mutta Le Troun keskittyminen useampaan vankiin ja näiden yhteistyöhön paon suorittamisessa iskee itselleni paremmin. François Leterrierin hahmo sen sijaan hääräilee suurimman osan ajasta yksin, ja eikä päähenkilön kontakti muihin hahmoihin ole kovinkaan suuri. Leterrier kuvailee esittämänsä vangin ajatelmia paljon, mikä toimii yllättävän hyvin keinona välittää hahmon yksinolo. Pidemmän päälle se alkaa kuitenkin maistumaan hieman puulta.
Miika's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 1129 Average listal rating (687 ratings) 7.6 IMDB Rating 0
8.1, PC

Melkoinen twisti tähän on kyllä lätkäisty. Tietenkään tarina ei ole pelkästään sen varassa, vaan kehitystä tapahtuu niin Antonio Banderasin ja Elena Anyan henkilöhahmoissa kuin niiden välisessä suhteessa. Tukholma-syndrooman rakentuminen on näppärästi kuvattu epäkronologisen kerronnan avulla. Tarinan kaarta näin jälkeenpäin ajatellessani elokuvan tapahtuvat ovat melkoisen inhottavia, vaikkei siihen katselun aikana niin kiinnittänytkään huomiota. Alkupuoliskon raiskauskohtaus sen sijaan tuntuu enemmänkin koomiselta.
Miika's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 81 Average listal rating (61 ratings) 7.2 IMDB Rating 0
7.1, Netflix

Lumiauramiehessä Stellan Skarsgårdin poika kuolee huumebisnestä harjoittavan rikollisjoukkion takia, joten mies lähtee kostoretkelle. Elokuvan englanninkielinen nimi In Order of Disappearance tulee siitä, että jokaisen päiviltä päästetyn hahmon jälkeen tämän nimi ja uskonnollinen vakaumus ilmoitetaan ruudussa. Kyseinen kikka hymyilyttää, sillä ruumiitahan tässä tulee.

Elokuva itsessään sisältää ihan mukavasti naaman virneeseen laittavaa mustaa huumoria, mutta ilmassa on yliyrittämisen makua. Komiikka on välillä hienovaraisen överiä, sama vika draaman kanssa, minkä takia kokonaisuus tuntuu hieman kömpelöltä kyhäelmältä. Skarsgård on hyvä näyttelijä, mutta käsikirjoituksessa hänen hahmolleen ei anneta paljoa tilaa, joten mies masistelee roolinsa puolivilaisesti läpi. Päähenkilön motiivi tapporeissulle tuntuu hyvin hataralta, ottaen huomioon miten pitkälle se lopulta menee. Kai tällaisen seikan voisi antaa anteeksi, onhan kyseessä musta komedia, mutta enpä anna.
Miika's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 184 Average listal rating (121 ratings) 6.7 IMDB Rating 0
Red Rock West (1993)
6.1, PC

Nicolas Cage saapuu muukalaisena johonkin syrjäiseen pikkukaupunkiin ja joutuu pian vaikeuksiin niin J.T. Walshin kuin Dennis Hopperinkin kanssa. Hopper saa enemmän ansaitsemaansa ruutuaikaa elokuvan viimeisellä kolmanneksella, ja meno on muutenkin kovin viihdyttävää ja vauhdikkaampaa kuin ennen tätä. Sitä ennen tämä ei oikein osaa erottua edukseen muiden samantyylisten rikoselokuvien joukosta liian tyypillisen tarinan vuoksi. Näyttelijäkaarti on tosiaan hyvä.
Miika's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 763 Average listal rating (382 ratings) 7.6 IMDB Rating 0
5.1, PC

Onnekseni en tiennyt Abre Los Ojosin sisällöstä ennakkoon yhtikäs mtään, en edes tarinan alkuasetelmaa. Elokuva alkaa rakkauselokuvana, mutta sekoittelee muitakin genrejä hienosti tarinaan sen edetessä. Tarinan suhteen puhtaalta pöydältä lähdettessä Abre Los Ojos osasi yllättää erittäin positiivisesti, ja sen kehittyminen alkukohtauksesta läpi elokuvan voimakkaaseen huipennukseen on eeppinen; Mikko Leppil... Eduardo Noriegan samaistuttavasti esittämän päähenkilön ylä- ja alamäet kuvataan uskottavasti, tuntuu melkein kuin olisi lukenut jonkin oikean henkilön elämänkerran ja sympatioisi tätä. Hyvä rikkauksista ryysyihin -tarina, joka on tässä ulkonäkökeskeisyyden ajassa osuva. Jotkut ovat haukkuneet elokuvan rakennetta pirstaleiseksi, mutta mielestäni käsikirjoituksen sisältämät koukkaukset ja toden ja epätoden kanssa leikittelyt ovat erittäin toimivia. Sanottakoon kuitenkin, että elokuva on keskivaiheilla hieman laahaava. Abre Los Ojosin unenomaisessa tunnelmassa ja sen maalailemassa todellisuudessa on jotain kaunista ja ahdistavaa.
Miika's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 331 Average listal rating (197 ratings) 7.2 IMDB Rating 0
Tesis (1996)
5.1, PC

Alejando Amenábarin esikoiselokuva alkaa mielenkiintoisesti, kun päähenkilö (ja katsoja) melkein pääsee näkemään juuri junan alle jääneen henkilön ruumiin. Tunnelmallinen kiusoittelu jatkuu, kun päähenkilön opettaja heittää veivinsä mystistä filmiä katsoessaan. Väkivalta kuvataan elokuvan alkupuolella kiehtovana, kiellettynä hedelmänä, mutta se kuulu mystisyys ja tähän asti luotu kauhuelokuvamainen pohjustus karisee melko nopeasti, kun elokuva muuttuu whodunit-tyyliseksi pahiksen selvittämiseksi. Tämä siis silloin, kun Mikko Leppil... Eduardo Noriega, joka on turhan siloposkinen herättämään minkäänlaisia uhkakuvia, ilmestyy ruutuun.

Lopun kestosta Tesis on täynnä jatkuvaa twistailua, joka menee lopulta siihen pisteeseen, että se alussa ollut kiinnostus alkaa olla vaakalaudalla. Toisaalta hahmoihin saadaan ameriikan maan vastaavia nuorisotrillereitä enemmän syvyyttä niin, että tapahtumia kiinnostaa seurata. Tekeleeseen on muutenkin saatu vangittua samantyylistä eurooppalaisen jännärin maanläheistä ja synkkää fiilistä kuin esimerkiksi Funny Gamesissa tai The Vanishingissä, mikä miellyttää itseäni kovasti.
Miika's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 164 Average listal rating (84 ratings) 7 IMDB Rating 0
4.1, PC

Yhdeksänvuotiaan pojan näkökulmasta kuvattua kasvutarinaa jossain Yhdysvaltojen eteläosassa. Poika joutuu tekemisiin melko traumaattisten "aikuisten" asioiden kanssa, mutta käsittelee niitä lapsille ominaisella tavalla, jolloin niitä ei myöskään välttämättä täysin sisäistetä. Tämä viaton ja aikuisuuden murheista kaukana oleva lapsekkuus välittyy The Reflecting Skinissä kallisarvoisena asiana. Musiikkia ja kuvaa yhdistellään näyttävästi. Elokuva tuntuu välillä hieman puolivillaiselta lapsinäyttelyohjauksen suhteen, ja loppukohtaus on hölmön dramaattinen, mutta kokonaisuus ajaa asinsa yhdistellessään mystisiä elementtejä ja toimivaa draamaa.
Miika's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 308 Average listal rating (255 ratings) 6.2 IMDB Rating 0
3.1, PC

Paikoin tässä on mukavaa Vietnam-elokuvien fiilistä, kun lennellään helikopterilla ja marssitaan viidakossa CCR:n ja Black Sabbathin soidessa taustalla. Isojen cgi-eläinten kohtaaminen käy nopeasti toistamaan itseään, mutta päällisin puolin viidakko antaa miljöönä ihan raikkaat vibat. Hahmot jäävät raakileiksi ja osa niistä on niin nolon kliseisesti kirjoitettuja, että ne saivat silmäni pyörimään päässä. Toisaalta ehkä ihan hyvä, että muunmuassa mies- ja naispäähenkilöiden välille ei käydä kehittelemään aikaa vieviä romansseja, ja että Kongin ihastuminen naispäähahmoon on jätetty kokonaan pois.
Miika's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 49 Average listal rating (34 ratings) 6.1 IMDB Rating 0
3.1, PC

Michael Penan ja Alexander Skarsgårdin kyseenalaisia poliisitoimia on mukava katsoa. Useimmista buddy-cop-elokuvista poiketen kaksikolla on moraalisesti vääristynyt kuva työstään. Tämä kuvataan War on Everyonessa itsestäänselvyytenä, ja hyvä niin, sillä millekään oikean ja väärän punnitsemiselle ei elokuvassa olisi tilaa ollutkaan. Kaksikko olisi voinut olla paremmin castatty, sillä etenkin Penan suusta tulleina jotkin jutut eivät toimi niin hyvin kuin ehkäpä jonkun toisen heittäminä. Meininki on joka tapauksessa suoraviivaista ja viihdyttävää.
Miika's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 78 Average listal rating (51 ratings) 7.1 IMDB Rating 0
2.1, PC

Warren Oates ja Peter Fonda emäntineen todistavat lomaillessaan satanistisen murhan ja joutuvat kultin häiriköitäviksi. Pettymyksekseni tässä ei ollut nimeksikään southern gothic -tunnelmointia, mutta kaahailuosuudet ovat varsin viihdyttäviä ja Oatesin ja Fondan läsnäolo toimii tässä aika lailla kantavana voimana.
Miika's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 1220 Average listal rating (766 ratings) 6.4 IMDB Rating 0
The Wolverine (2013)
1.1, TV

Uudenvuoden himinöiden jälkeisenä darraelokuvana The Wolverine on parhaimmillaan, sillä tuskin tästä muuten niin välittäisin. Elokuva itsessään on täysin irrallinen X-Men-sarjan tekeleistä; se ei kehitä hahmoa mihinkään suuntaan, eli toisinsanoen koko tekeleen funktiota on vaikea käsittää. Tapahtumapaikkana toimii Japani, joka tuntuu (sarjakuvista mitään tietämättömälle) hieman oudolta ympäristöltä kyseiselle hahmolle. Se on toki mukavaa vaihtelua, vaikkei se täysin toimisikaan. Liikkuvan junan katolla käytävä mähinä oli rumasti toteutettu ja yliampuva. Siltikin ihan ok.
Miika's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom

Added to
Related lists

Miika's Movie Diary - 2015
436 item list by Miika
53 votes 2 comments
Miika's Movie Diary - 2014
167 item list by Miika
34 votes 2 comments
Miika's Movie Diary - 2017
250 item list by Miika
31 votes
Miika's Movie Diary - 2013
213 item list by Miika
36 votes
Miika's Movie Diary - 2016
134 item list by Miika
22 votes
Miika's Movie Diary - 2012
311 item list by Miika
34 votes
Miika's Movie Diary - 2010
372 item list by Miika
25 votes 3 comments
Miika's Movie Diary - 2011
320 item list by Miika
21 votes
Exclusive's 2018 Movie Diary
9 item list by Exclusive
2 votes
Dessollié's Movie Diary - 2018
2 item list by Dessollié

View more top voted lists

People who voted for this also voted for


More lists from Miika
Post comment


Insert image

drop image here
(or click)
or enter URL:
 link image?  square?

Insert video

Format block