Explore
 Lists  Reviews  Images  Update feed
Categories
MoviesTV ShowsMusicBooksGamesDVDs/Blu-RayPeopleArt & DesignPlacesWeb TV & PodcastsToys & CollectiblesComic Book SeriesBeautyAnimals   View more categories »
Listal logo
Avatar
Added by Miika on 5 Jan 2017 01:22
946 Views No comments
31
vote

Miika's Movie Diary - 2017

Add header image

Choose file... or enter url:
Sort by: Showing 1-50 of 195
Decade: Rating: List Type:
People who added this item 100 Average listal rating (46 ratings) 7.5 IMDB Rating 7.3
4.10, PC
Miika's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 267 Average listal rating (147 ratings) 7.2 IMDB Rating 7
1.10, Netflix
Miika's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 455 Average listal rating (327 ratings) 5.9 IMDB Rating 6.1
Hard Target (1993)
24.9, TV
Miika's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 1740 Average listal rating (1043 ratings) 8.5 IMDB Rating 8.6
22.9, USB-tikku/TV
Miika's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 68 Average listal rating (50 ratings) 7.6 IMDB Rating 7.5
The Mission (1999)
21.9, PC
Miika's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 980 Average listal rating (702 ratings) 7.5 IMDB Rating 8
The Martian (2015)
20.9, DVD

Matt Damon jää Marsiin jumiin ja alkaa viljellä perunoita selvitäkseen hengissä. Elokuva itsessään on ihan kepoisaa, suhteellisen hyvin toteutetussa Marsissa hengailua, mutta The Martianissa on otettu kenties liian kevyt lähestymistapa. Dialogissa viljellään paljon mukahauskoja, pahimmillaan noloja sutkautuksia, minkä vuoksi tätä on vaikea ottaa tosissaan, saati kiinnostua Damonin hahmon selviämisesti, kun sen voi helposti päätellä tekeleen yleisilmeestä. Olisi ollut mielenkiintoisempaa katsoa jotain karumpaa Marsissa selviytymistä, mitä tältä odotinkin.
Miika's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 144 Average listal rating (82 ratings) 7.2 IMDB Rating 7.3
The Chase (1966)
19.9, Netflix
Miika's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 256 Average listal rating (155 ratings) 6.5 IMDB Rating 6.9
18.9, DVD

Sarjan kolmannessa osassa ohjaus alkaa muistuttaa jo enemmän jenkkielokuvaa ja ysäritoimintaa. Tuliaseilla ammutaan enemmän kuin aikaisemmissa osissa yhteensä ja räjähdystenkin määrä on kasvanut. Mukavaa vaihtelua aikaisempiin elokuviin, kuitenkaan tasoa yhtään laskematta.
Miika's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 192 Average listal rating (125 ratings) 6.8 IMDB Rating 7.2
17.9, PC

Police Story 2 jatkaa ykkösosan kanssa pitkälti samoilla linjoilla. Tarina on tässä kakkososassa kiinnostavampi, ja siinä oli enemmän "poliisielokuvamaisia", esim epäiltyjen kuulustelua yms. piirteitä kuin ykkösosassa.
Miika's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 571 Average listal rating (360 ratings) 8 IMDB Rating 7.9
The Killer (1989)
16.9, DVD, Rewatch *** --- ***½
Miika's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 340 Average listal rating (218 ratings) 7.4 IMDB Rating 7.6
Police Story (1985)
16.9, PC, Rewatch **½ --- ***½

Aikaisemmin olen kokenut Police Storyn huumorin typeräksi, mutta kolmannen katselun (ja muiden honkkarihölmöilyjen) myötä tajusin ettei tätä pidä kovin vakavasti ottaa. Jackie Chanin slapstickmainen huumori ja näyttävästi koreografioidut taistelukohtaukset kulkevat näppärästi käsi kädessä luoden tekeleestä viihdyttävän ja alati hymyilyttävän mätkintäelokuvan, vaikkei tarinaa juurikaan jaksa seurata (tämä huomio sen takia, koska Chanin ja tämän suojeluksessa olevan naisen jutusteluihin kuitenkin käytetään mielestäni liiallisesti aikaa elokuvan funktion olelessa huumorissa ja taistelussa).Oli myös erittäin miellyttävää nähdä pitkästä aikaa taisteluita ilman turhia leikkauksia.
Miika's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 815 Average listal rating (558 ratings) 6.4 IMDB Rating 6.8
Unstoppable (2010)
16.9, Netflix
Miika's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
14.9, DVD
Miika's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 48 Average listal rating (26 ratings) 7.8 IMDB Rating 7.1
Above the Law (1986)
14.9, PC
Miika's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 741 Average listal rating (501 ratings) 7.9 IMDB Rating 8
The Searchers (1956)
13.9, DVD
Miika's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 437 Average listal rating (277 ratings) 7.4 IMDB Rating 7.6
12.9, Netflix

Miika's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 30 Average listal rating (11 ratings) 7.4 IMDB Rating 6.2
12.9, DVD

52 minuuttinen dokumentti Dogvillen kuvauksista. Luin jostain, että elokuvan teko oli rankkaa, niin kai se sitten oli. En näe mitään syytä kuulla sitä uudestaan näyttelijöiltä itseltään, jotka lähinnä puhisevat kopissa erittelemättä asiaa sen kummemmin. Näyttelijöiden tekemisiä kameran ollessa paussilla on kiva seurata, parasta antia tässä oli Lars Von Trierin touhujen seuraaminen. Pääsi jotenkin sisälle siihe millainen jantteri kyseinen ohjaaja on.
Miika's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 1901 Average listal rating (1059 ratings) 7.7 IMDB Rating 8
Dogville (2003)
11.9, DVD

Dogvillen riisuttu vaikutelma hämmästytti aluksi, kun mitään tietämystä elokuvan sisällöstä ei aikaisemmin ollut. Yleisilmeeseen totuttuani ratkaisu kuitenkin tuntui oikealta, sillä lavasteiden minimalistisuus (tai puuttuminen) ja käsivarakuvaus todellakin luovuttavat elokuvan kaiken huomion näyttelijöille, jotka suoriutuvat joka iikka hienosti.

Kertojaäänen käyttö toimii kuten pitääkin, pohjustaen tapahtumia ja hahmojen tuntemuksia kuitenkaan selittelemättä liikaa niin, että kertojaääntä seuraavat vuoropuhelut tuntuisivat turhilta. Se myös luo tietynlaista "satumaisuutta" elokuvan ylle, mikä taasen luo mielenkiintoista kontrastia alussa nähtävälle sovuliaalle yhteiselolle ja lopun provosoivalle kuvalle ihmisten käsityksistä siitä, mikä on oikeutettua ja mikä ei, jolloin elokuvan "satumaiset" piirteet alkavat viimein karista pois. Tarinan kaari, jossa kylän asukkaat muuttuvat, on toteutettu sen verran perusteellisesti, että tätä katsoessa väkisinkin alkaa pohtia kaikkea ihmisyyteen ja etiikkaan liittyvää.

Miika's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 61 Average listal rating (47 ratings) 6.8 IMDB Rating 6.9
10.9, USB-tikku/TV

Poliisi kadottaa aseensa, ja joukko kollegoita päättää auttaa aseen löytämisessä elokuvan tapahtumien sijoittuessa yhteen yöhön. Alussa tämä on hienoa katsottavaa hitaan kerronnan ja hahmojen taidokkaan kuvaan sommittelun ansiosta, mutta lähtökohdat tietäen odotin tältä paljon enemmän. Hahmot eivät missään välissä ylitä sitä kynnystä, jonka jälkeen näiden tekemisistä jaksaisi kiinnostua. Tuntuu, kuin elokuva olisi koko kestonsa ajan pelkkää turhien hahmojen turhaa haahuilua. Pahiten silmiinpistävä seikka tässä oli sopimaton musiikkien käyttö, tyyliin kohtaus jossa poliisit etenevät taskulamput ojossa hitaasti porraskäytävässä; kohtaus saattaisi toimia, ellei taustalla soisi Kummeleista tuttuja sähkökitarariffejä muistuttavat rämpytykset.
Miika's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 45 Average listal rating (32 ratings) 6.9 IMDB Rating 7.4
Shot Caller (2017)
10.9, USB-tikku/TV

Olisin halunnut pitää tästä enemmän, mutten voi täysin lykätäkään. Näyttely on suhteellisen toimivaa ja hyvin näyteltyjä ja tiiviitä kohtauksia löytyy, mutta ne eivät pääse täysin oikeuksiinsa Shot Callerin lopullisissa raameissa. Päähenkilön muuntautuminen harmittomasta bisnesmiehestä vankilahierarkian huipulle tuntuu kaukaa hauetulta; kaikki tapahtuu niin vaivattomasti ja nopeasti, eikä kahden tunnin kestolla saada kunnollista pohjustusta aikaan. Idea olisikin todennäköisesti toiminut paremmin tv-sarjan muodossa. Narratiivin olisin toivonut olevan kronologinen päähenkilön takaumissa hyppelehtimisen ja vankilasta vapautumisen jälkeisen elämän vuorottelemisen sijaan. Nyt jäi sellainen vaikutelma, että katsoisi kahta eri kertomusta, jotka eivät palvele toisiaan, johtuen varmaankin tietyn jännitysmomentin puuttuessa takaumia seuratessa.
Miika's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 44 Average listal rating (31 ratings) 6.9 IMDB Rating 7.2
Pohjanmaa (1988)
9.9, DVD

Rehellistä suomalaista rähisemistä ja viinanjuontia, jota on viihdyttävää katsella, vaikka Pohjanmaan elokuvalliset ansiot ovatkin mitättömät. Taneli Mäkelän patsastelu on jotain todella jäätävää.
Miika's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 49 Average listal rating (32 ratings) 6.2 IMDB Rating 6.1
Meltdown (1995)
7.9, Netflix

Jet Lin Die Hard-versiossa vammaillaan, ammutaan ja tapellaan paljon. Meltdownin huoleton ja veikeä asenne on miellyttävä ja muista toimintaelokuvista lainailu sekä sormen osoittelu mm. Jackie Chanille tuntuvat röyhkeydessään piristäviltä.
Miika's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 13 Average listal rating (8 ratings) 6 IMDB Rating 6.6
Retribution (2015)
5.9, Netflix

Pankin työntekijä joutuu kiperään tilanteeseen istuessaan lastensa kanssa autopommin päällä, ja samalla pitäisi sumplia jostain rahaa kiristäjälle. Espanjalainen Retribution on pitkälti sitä samaa huttua kuin amerikkalaiset vastineensa. Tarina etenee tuttujen kiemuroiden kautta eikä juuri yllätä eikä hahmojen välisissä kanssakäymisissä ole pahemmin mieleenpainuvuutta. Toisaalta meininki ei tunnu niin väkinäiseltä kuin Hollywoodin paukutteluissa, ja lähtökohtien edellyttämänä tarina pysyy tarpeeksi nopeatempoisena säilyttääkseen mielenkiintonsa.
Miika's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 43 Average listal rating (26 ratings) 7.3 IMDB Rating 6.9
Gonin (1995)
4.9, PC

Hienoilla kuvakulmilla kyllästetty yakuza/ryöstö-jännäri. Tästä tuli kovasti mieleen Reservoir Dogs, joskin Gonin sisältää joitain omituisia ellei jopa häiriintyneitä piirteitä hahmoissa, mikä tietysti tekee elokuvan seuraamisesta kiintoisampaa.
Miika's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 332 Average listal rating (235 ratings) 6.3 IMDB Rating 6.8
Dead Calm (1989)
3.9, PC
Miika's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 879 Average listal rating (580 ratings) 6.6 IMDB Rating 6.8
The Grey (2011)
2.9, Netflix
Miika's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 2321 Average listal rating (1469 ratings) 6.2 IMDB Rating 6.6
The Beach (2000)
31.8, Netflix
Miika's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 1344 Average listal rating (889 ratings) 6.4 IMDB Rating 7.2
Old School (2003)
30.8, Netflix, rewatch ** --- **½
Miika's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 960 Average listal rating (603 ratings) 5.9 IMDB Rating 6.4
29.8, Netflix

Aluksi ihan mukiinmenevää päänaukomista, kun tekeleen todellisuudessa ihmiset eivät pysty valehtelemaan. Nopeasti koko touhu muuttuu tylsäksi romanttiseksi komediaksi ja sisäisestä kauneudesta paasaamiseksi.
Miika's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 15 Average listal rating (12 ratings) 5.3 IMDB Rating 5.8
Small Crimes (2017)
28.8, Netflix

Kiva pikku jännäri, jossa GoT:n Jamie pääsee vankilasta ja joutuu samantien ongelmiin useamman tahon kanssa. Käsikirjoitus on sopivan nopeatempoinen ja tapahtumarikas ja pieni mustan huumorin virekin löytyy.
Miika's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 7 Average listal rating (3 ratings) 4.7 IMDB Rating 5.6
27.8, Netflix

Järkyttävän huonosti näyteltyä teinipaskaa. Elokuvan psykopaattipoika päästelee jatkuvasti suustaan sellaisia sammakoita, että hälytyskellojen tulisi huutaa hoosiannaa. Kukaan ei mukamas osaa aavistaa että kohta paukkuu, ja elokuvan kesto kuluukin suurimmalta osin psykopaattipojan pajunköyden syöttöä ja kiusallista rakkaustarinaa seuraten. Lopun hidastusten siivittämät sankaroinnit ovat kirsikka kakun päällä.
Miika's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 1351 Average listal rating (886 ratings) 6.8 IMDB Rating 7.2
Highlander (1986)
24.8, DVD, rewatch ***½ --- ***
Miika's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 76 Average listal rating (48 ratings) 6.7 IMDB Rating 6
Razorback (1984)
23.8, PC
Miika's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 480 Average listal rating (239 ratings) 7.3 IMDB Rating 7
22.8, PC
Miika's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 134 Average listal rating (104 ratings) 5.8 IMDB Rating 6.1
Sniper (1993)
22.8, PC

Tom Berenger ja Billy Zane hiippailevat tarkka-ampujina viidakossa. Sniper on yllättävän koherentti yhdistelmä mukiinmenevää hiippailufiilistä, toimintaa ja hölmöjä tehostekikkoja, ja jonka ainoa viihdyttävyyttä syövä piirre on sen liika keston venytys lopussa.
Miika's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 442 Average listal rating (266 ratings) 8.1 IMDB Rating 8.2
Incendies (2010)
21.8, PC

Miika's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 526 Average listal rating (294 ratings) 5.7 IMDB Rating 5
Cosmopolis (2012)
20.8, Netflix

Cosmopoliksessa hypätään suoraan ihan kiinnostavaa elokuvaa enteilevään dialogiin, mutta into katosi suht nopeasti huomatessani elokuvan olevan pitkälle näitä puhuvien päiden täyttämiä kohtauksia, joihin pariin on tottakai pitänyt tunkea väkinäisyydessään lähinnä nolostuttavaa naimista. Loppua kohden elokuva nostaa hieman päätään, kun ilmapiirissä on jotai lopun alkua enteilevää ja keskustelutkin alkavat olla mielenkiintoisia epäjohdonmukaiselta tuntuvan jutustelun sijaan.
Miika's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 771 Average listal rating (456 ratings) 7.7 IMDB Rating 8.1
20.8, PC
Miika's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 120 Average listal rating (67 ratings) 6.6 IMDB Rating 6.4
Miami Blues (1990)
18.8, PC

Olen 30 Rockia jonkin verran katselleena alkanut suosimaan Alec Baldwinia, ja Miami Blues tuo edellämainitun sarjan tavoin miehen parhaimmat puolet esiin. Fred Wardin ja Baldwinin ensitapaaminen oli hauskaa seurattavaa Wardin piikittelevien kommenttien ja Baldwinin vittuuntuneiden vastausten ansiosta. Ylipäätään nautin Baldwinin huvittavasta poliisina esiintymisestä läpi elokuvan, mutta Jennifer Jason Leighin esittämän emännän mukanaolo on väkinäisyydessään vähän turhauttavaa. Jos Baldwin pääsee perseilemään poliisilätkällä ja aseella, olisi mielestäni täysin oikeutettua pyhittää koko elokuva tälle hauskanpidolle, eikä suinkaan puida höpöhöpö-rakkausjuttuja.
Miika's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 67 Average listal rating (50 ratings) 3.6 IMDB Rating 4
Out of Reach (2004)
18.8, DVD
Miika's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 426 Average listal rating (248 ratings) 8.3 IMDB Rating 8.2
17.8, PC

Mies jää kalliosortumaan ansaan, ja Kirk Douglasin esittämän toimittajan pupillit muuttuvat dollarinmuotoisiksi.

Mielenkiintoista huomata, miten teema on someaikakautena kenties vahvempi kuin koskaan, kun omaa näkyvyyttä koitetaan korostaa joskus häikäilemättömilläkin verukkeilla.
Miika's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 3526 Average listal rating (2259 ratings) 7.6 IMDB Rating 8
17.8, DVD

Dead Poets Society esittää elämänmakuisesti sisäoppilaitoksessa opiskelevien nuorten kypsymistä vanhempien ja koulutuksen konservatiivisiin malleihin. Erään hahmon kohtalo tosin tuntuu latistavan ilmiselvältä ja halvalta keinolta koittaa saada elokuvaan jonkunlaista kliimaksia ja vakavuutta.
Miika's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 633 Average listal rating (364 ratings) 8 IMDB Rating 7.9
Hard Boiled (1992)
16.8, PC, rewatch *** --- ****

Varsin tyylikkäästi kuvattu toimintaleffa, jossa huonekaluirtaimisto ja rivipahikset käyvät lähellä sukupuuttoa. Koska nautin tästä ilmeisesti enemmän kuin kuutisen vuotta sitten, olisi varmasti hyvä tarkastaa uudestaan myös muut joskus näkemäni Chow Yun-Fatin ja John Woon yhteistyöt.
Miika's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 7 Average listal rating (5 ratings) 6 IMDB Rating 6.2
16.8, Netflix

Ex tempore -katseluna yllättävän kiinnostava espanjalaisjännäri. Nainen palaa kotikaupunkiinsa tutkimaan sarjamurhia, ja sateiset metsät ja kaupunki toimivat oikein hyvänä miljöönä tiiviille henkilödraamalle ja murhien selvittelylle. Yliluonnollisiin elementteihin vihjaaminen pysyy hienovaraisena ja luo omaa hienoa mystiikkaa elokuvaan.
Miika's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 40 Average listal rating (18 ratings) 7.6 IMDB Rating 7.3
15.8, DVD
Miika's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 701 Average listal rating (381 ratings) 7.6 IMDB Rating 7.3
14.8, PC

Parhaimmillaan aavemaisen tunnelman omaava kummitustarina, joka toimii hyvin myös draamana. Pientä jumittelua esiintyi joko pääkopassani tai televisioruudussa. Loppukohtaus on tyylikäs ja kuumottava, ja olisinkin toivonut samanlaista fiilinkiä useammin tämän parituntisen aikana.
Miika's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 513 Average listal rating (290 ratings) 7 IMDB Rating 6.8
Inside (2007)
14.8, DVD

Alku vaikuttaa ihan lupaavalta, mutta tapahtumia kiirehditään liikaa ja kunnollinen tunneside hahmoihin jää uupumaan. Elokuvan pahis ei myöskään pahemmin kuumota, eikä pelkkä gore ole koskaan meikäläiselle ollut mikään itseisarvo elokuvien saralla. Olisi ollut ihan suotavaa, että koko leffan meininki olisi ollut samalla tapaa repäisevää kuin viimeisissä kohtauksissa.
Miika's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 198 Average listal rating (110 ratings) 7.7 IMDB Rating 7.8
Sorcerer (1977)
14.8, PC
Miika's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 33 Average listal rating (26 ratings) 6.4 IMDB Rating 6.4
Headshot (2016)
13.8, Netflix

Näyttävän näköistä mätkintää ei niin kiinnostavan tarinan ympärillä. Toiminta on välillä turhan ylilyövää.
Miika's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 3113 Average listal rating (1859 ratings) 7.2 IMDB Rating 7.5
Babel (2006)
13.8, Netflix

Babel olisi helppo vesittää turhanpäiväiseksi ylisentimentiiliseksi sopaksi, mutta näyttely on jokaisen tarinan osalta vakuuttavaa, ja vastoinkäymisten myllerryksissä pyörivät hahmot erilaisuudestaan huolimatta luovat solidin kokonaisuuden. Hyppelehtivä kerronta ei ollut ongelma, sillä tahditus toimii, kaikkiin tarinoihin on panostettu ja ne olivat yhtä lailla kiinnostavia.
Miika's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
Load more items (145 more in this list)

Added to
Related lists

Miika's Movie Diary - 2011
320 item list by Miika
21 votes
Miika's Movie Diary - 2013
213 item list by Miika
36 votes
Miika's Movie Diary - 2012
311 item list by Miika
34 votes
Miika's Movie Diary - 2015
436 item list by Miika
53 votes 2 comments
Miika's Movie Diary - 2014
167 item list by Miika
34 votes 2 comments
Miika's Movie Diary - 2016
134 item list by Miika
22 votes
Miika's Movie Diary - 2010
372 item list by Miika
25 votes 3 comments
Exclusive's 2017 Movie Diary
142 item list by Exclusive
15 votes
Aprakadabra's Movie Diary - 2017
128 item list by Aprakadabra
36 votes 8 comments
Miika's Movie Diary - 2009
176 item list by Miika
21 votes

View more top voted lists

People who voted for this also voted for


More lists from Miika
Post comment


Insert image

drop image here
(or click)
or enter URL:
 link image?  square?

Insert video

Format block