Join Listal here 
Existing members 
Login here 
Join Listal to create lists, share images, get recommendations and much more
Avatar
Added by Hiisi

on 16 Nov 2009 07:23

30
1818 Views No comments

Katsottuja elokuvia

Choose file... or enter url:
Sort by: Showing 1-50 of 108
Next » 1« Prev
People who added this item 133  Average listal rating (72 ratings) 7.1  IMDB Rating 7.2 
1. One-Eyed Jacks (1961)
Jotkut ovat haukkuneet Brandon ainoata ohjaustyötä jähmeäksi, mutta minusta elokuva pitää ihailtavasti alusta loppuun karun pelkistetyn kerrontansa. Brando ei myöskään sorru pääosassa Mel Gibsonin, tai Kevin Costnerin harrastamiin narsistisiin poseerauksiin. Hän pitää ristiriitaisen hahmonsa tyylikkään vähäeleisenä alusta loppuun. Hitaasta rytmistä huolimatta yksinkertainen kostotarina kulkee jäntevästi alusta loppuun. Elokuva muistutaa melkein enemmän spagetti-westerniä kuin perinteistä länkkäriä. Sankarihahmoja ei ole ja kauniista maisemista huolimatta tunnelma on rähjäinen. Tämän perusteella Brando olisi voinut tehdä hienon uran myös ohjaajana, mutta ehkä äijällä ei innostus riittänyt.
Hiisi's rating:

People who added this item 2048  Average listal rating (1402 ratings) 7.8  IMDB Rating 7.8 
2. Drive (2011)
Bronson ja Valhalla Rising osoittivat että Nicolas winding refn hallitsee monet tyylikeinot mestarillisesti. Harmi vaan että sisällöltään ne tuntuivat täysin päämäärättömiltä. Ohjaajan hehkutettu uuttuus Drive ei myöskään lyö ällikältä käsikirjoituksellaan, mutta nyt on mukana kiinteä ja johdonmukainen juoni.

Driven kaltaisia vähäpuheisia ja pelkistettyjä rikoselokuvia nähdään Suomen valkokankaalla harvakseltaan. Keskittyneen ja dynaamisen toteutuksen takia elokuva on hyvin otteessaan pitävä. Myös musiikin käyttö on mestarillista, taustalla soiva kasarimusiikki alkaa elokuvan edetessä kuulostaa erikoisen uhkaavalta. Hidastempoisuudesta huolimatta teatterin yleisö tuntui jännittävän ja keskittyvän leffaan intensiivisesti.

Lähes täysosuma trillerin heikkous on turhan graafinen väkivalta. Minuuttimäärällisesti sitä on hyvin vähän, mutta splatter vaikutteiset tehosteet ovat kurja tyylirikko muuten tyylikkäässä toteutuksessa. En itse juurikaan osaa järkyttyä elokuvaväkivallasta, mutta mielestäni Nicolas Winding Refn sortuu Tarantinomaiseen tapaan korostamaan sitä tarpeettomasti.
Hiisi's rating:

People who added this item 392  Average listal rating (258 ratings) 6.5  IMDB Rating 5.9 
3. Valhalla Rising (2009)
Hiisi's rating:

People who added this item 568  Average listal rating (310 ratings) 7.5  IMDB Rating 7.5 
4. The Illusionist (2010)
Hiisi's rating:

People who added this item 233  Average listal rating (146 ratings) 4.9  IMDB Rating 5.2 
5. The Resident (2011)
On tainnut useampi suomalaiskriitikko vetää vähän kotiin päin kun on mennyt jopa kohtalaisia arvioita The Residentille antamaan. Käsikirjoitukseltaan leffa on ennalta arvattava torso. Idea tirkistelyjännäristä joka kertoo seksuaalisesta pakkkomielteesä on jees, mutta vielä olisi paljon opittavaa. Kiinnostavammilla hahmoilla ja paremmalla dialogilla leffa olisi saattanut ruveta toimimaan.

On ymmärrettävä että The Resident ei päässyt yhdysvalloissa teatterilevitykseen, sillä se olisi jopa tv-elokuvaksi vaatimaton. Täytyy sanoa että Harlinin Amerikan-depyytti Prison oli selvästi parempi kauhuelokuva.
Hiisi's rating:

People who added this item 953  Average listal rating (662 ratings) 5.6  IMDB Rating 6.2 
6. Predator 2 (1990)
Hiisi's rating:

People who added this item 31  Average listal rating (24 ratings) 3.3  IMDB Rating 5.2 
7. Garter Snake (2011)
Hiisi's rating:

People who added this item 3891  Average listal rating (2437 ratings) 7.9  IMDB Rating
8. Black Swan (2010)
Toimivaa ja vanhanaikaista kauhua. Aluksi elokuva vaikuttaa hieman keskinkertaiselta, mutta loppua kohden homma vedetään sen verran överiksi, että kokonaisuudesta jää tyytyväinen olo. Tosin Polanski on tehnyt samankaltaisia elokuvia useamman kappaleen ja vielä tyylikkäämmin.
Hiisi's rating:

People who added this item 160  Average listal rating (121 ratings) 5.8  IMDB Rating
9. Lapland Odyssey (2010)
En oo ihan tajunnut minkä takia Napapiirin Sankareita täällä niin paljon haukutaan. Tosin nuoret elokuvaharrastajat tuntuvatkin poikkeuksetta haukkuvan kotimaista elokuvaa, aivain kuin uudet jenkkileffat olisivat niin paljon parempia.

Napapiirin Sankarit on kevyt ja viihdyttävä komedia, jossa on kumminkin toimiva melankolinen vire. Jo elokuvan prologi on samaan aikaan sekä traaginen, että hyvin hauska. Onnistuneen tunnelman takia elokuva pysyy hyvin kasassa loppuun asti, vaikka juoni on vaatimaton. Juoni lähentelee farssia, mutta silti elokuva pysyy tyylikkään hillittynä alusta loppuun. Henkilöhahmot ovat aika säälittäviä, mutta juuri siksi heistä jaksaa hiukan välittääkin. Mulle ainakin uppoaa hyvin tämän kaltainen melankolinen komedia.
Hiisi's rating:

People who added this item 578  Average listal rating (374 ratings) 5.7  IMDB Rating
10. The Rite (2011)
The Rite muistuttaakin enemmän jotain 60-luvun hammer elokuvaa kuin tämän päivän kauhuelokuvia. Samoin kuin ohjaajan edellinen kauhuelokuva 1408, lähtee tämäkin käyntiin lupaavasti, mutta käsikirjoituksen ideat loppuvat nopeasti kesken.

Arvostan silti ohjaajan yksinkertaista tyyliään. Myös näyttelijä suoritukset ovat siedettäviä, joskin aika eleettömiä. Parhaiten elokuvassa toimii kauniisti kuvatut Rooman maisemat. Paholaismuuli ja naulojen oksentelu ovat myös jees, mutta loppukohtaus missä Hopkins riehuu paholaisen riivaamana on enemmänkin naurettava kuin pelottava. Todella keskinkertainen elokuva, mutta kertakäyttö viihteenä menee.
Hiisi's rating:

People who added this item 1510  Average listal rating (963 ratings) 6  IMDB Rating 6.1 
11. Sucker Punch (2011)
Sucker Punchin käsikirjoitus on haukuttu maan rakoon, mutta itseasiassa se on älyttömyydessään tavallista kiinnostavampi. Digitaalisesti tehdyt toimintakohtaukset ovat liian muovisia, hieman samaan tapaan kuin ohjaajan läpimurrossa 300. Alhaisen ikärajan takia vähäpukeisia naisia ei hyödynnetä niin hyvin kuin voisi, mutta positiivisena puolena voi pitää ettei ohjaaja tällä kertaa sorru väkivallalla mässäilyyn. Kokonaisuutena Sucker Punch on aika ylihaukuttu, synkkä ja unenomainen toimintafantasia. Kokonaisuus on aivoton, mutta ainakin Zack Snyderillä näyttää olevan visioita ja omaperäisyyttä.
Hiisi's rating:

People who added this item 1400  Average listal rating (898 ratings) 6.6  IMDB Rating 6.7 
12. Machete (2010)
Täysin yli menevä väkivalta kyllä naurattaa kaveriporukassa hetken, mutta aika köyhillä eväillä mennään koska muuta mainitsemisen arvoista Machetessa ei ole. Robert Rodriguezin elokuvien tapaan Machete on teknisesti taitavaa jälkeä, mutta sisällöltään aivan kamalaa roskaa. En ole koskaan osannut arvostaa elokuvia joissa rajusta väkivallasta tehdään pelkkää hauskaa ajanvietettä.
Hiisi's rating:

People who added this item 35  Average listal rating (26 ratings) 4  IMDB Rating 5.2 
13. Koeputkiaikuinen ja Simon enkelit (1979)
Ihan paska leffa, josta ei löydy juuri muuta hyvää kuin toimiva värikuvaus ja leopardikuvioiset housut. Käsikirjoitus on sekava puujalkavitsien paraati, eikä rytmitys, tai näyttelytyö pelaa juostenkustun toteutuksen ansiosta. Surullista, että Speden touhu etääntyi 80-luvulla lähes kotivideomaiseksi pelleilyksi.
Hiisi's rating:

People who added this item 1997  Average listal rating (1310 ratings) 5.4  IMDB Rating
14. The Cable Guy (1996)
Mielenkiintoista, että monissa huttuleffoissa näytellyt pellekoomikko Ben Stiller osoittautuu Sähköputkimiehellä ja Tropic Thunderilla olevansa keskinkertaista parempi komediaohjaaja. Molempien elokuvien musta huumori ja painajaismainen tunnelma iskee ainakin meikäläiseen. Jim Carreyn örvellyksessä ei ole taaskaan mitään tolkkua, mutta sähköputkimieheen hänen sekoilunsa sopii. Kyseessä ei olekaan aivan tavallinen kiva jenkkikomedia vaan elokuvassa on jotain hykerryttävän häiritsevää ja vieraannuttavaa.
Hiisi's rating:

People who added this item 178  Average listal rating (99 ratings) 8  IMDB Rating
15. Steam of Life (2010)
Keski-ikäiset miehet kertovat munasillaan surullisia tarinoita saunassa. Siinä on periaatteessa koko miesten vuoron idea ja näillä eväillä se on saanut loistavan vastaan oton suomessa ja useilla festivaaleillakin.

Itseäni haittasi, että koko leffa tuntui hieman epäuskottavalta, vaikka kyseessä pitäisi olla dokumentti. Itse en ole ainkaan kokenut että sauna olisi se paikka missä suomalaiset miehet purkaisivat usein sydäntää. Aika paljon saunassa kuitenkin heitetään läppää ja puhutaan paskaa. Miesten vuoro taas on alusta loppuun aikamoista ruikutusta, muutamaa positiivisempaa tarinaa lukuunottamatta. Positiivisia tarinoita olis mielestäni voinut olla enemmän. Outoa myös että kuuntelijat saunassa eivät juuri missään vaiheessa kommentoi surullisia tarinoita, tai yritä lohduttaa ystäväänsä. Tavallaan koko juttu tuntuu siis vähän lavastetulta ja laskelmoidulta.

Mielestäni miesten vuoro ei ole edes parhaita viime vuosien kotimaisia. Itseeni ainakin iskee paremmin esim. Rare Exportsin kaltainen rehellinen huttu. En myöskään ole varma jääkö elokuva miksikään isoksi kotimaiseksi klassikoksi vaikka sitä nyt niin kovin hehkutetaan. En sano että tämä olisi huono, mutta pettymys odotuksiin nähden.
Hiisi's rating:

People who added this item 404  Average listal rating (252 ratings) 5.1  IMDB Rating 5.6 
16. The Last Exorcism (2010)
Viimeinen manaus on saanut kohtalaisia arvioita joiltain kauhufriikeiltä, mutta minusta kyseessä on täydellinen kalkkuna. Tässäkin elokuvassa dokumentaarinen toteutus tarkoittaa sitä, että kuvaaja kuvaa aivan päin persettä, vaikka oikeasti kukaan ei lähtisi noin huonolla kameramiehellä tekemään dokumenttia. Aluksi katsoja joutuu kuuntelemaan turhanpäiväistä huuhaata demoneista ja manaamisesta, kun taas lopun kauhukohtaukset tuntuvat halvalta manaajakopilta. Henkilö-ohjaus on huonoa, tekijät ottavat itsensä liian vakavasti ja lopetuskin on juosten kustu.
Hiisi's rating:

People who added this item 981  Average listal rating (661 ratings) 2.8  IMDB Rating
17. Epic Movie (2007)
Jokseenkin kuvottava leffa. Jotka parodiakohdat naurattavat mauttomuudesaaan hetken, mutta sitten mukaan heitetään niin vitun huonoa eritehuumoria, että hermo menee. Käsikirjoitus noudattaa aika unenomaista logiikkaa, eli juonessa ei oikeasti ole mitään tolkkua ja katsojan silmille heitetään vaan randomisti toinen toistaan huonompia vitsejä. Hämmennystä herätti esimerkiksi minuuttitolkulla kestävä kohtaus jossa Lucy purjoo porukan päälle. Ei ehkä maailman huonoin leffa, mutta täyttä shaissee.
Hiisi's rating:

People who added this item 1798  Average listal rating (1106 ratings) 8.1  IMDB Rating 8.3 
18. Raging Bull (1980)
Ensimmäisellä katsomiskerralla tämä ei oikein avautunut. Kenties odotin selkeämpää ja yksinkertaisempaa tarinaa. Toisella katselu kertana Kuin raivohärkä kumminkin avautui jo uudella tavalla.
Juoni ei ole erikoinen, mutta Robert Deniron suoritus on intensiivisyydessään käsittämättömän hyvä ja elokuvan raivokkaat kohtuksen ottavat hypnoottisesti mukaansa. Hyvää työtä tekevät myös muut näyttelijät. Elämänkerta-elokuvana tämä on omaperäinen ja ehdoton.
Hiisi's rating:

People who added this item 42  Average listal rating (25 ratings) 5.6  IMDB Rating 5.4 
19. Deadly Blessing (1981)
Wes Cravenin kolmas ohjaustyö Deadly Blessing jäi aikoinaan pienellä huomiolle. Se kertoo joukosta naisia jotka saapuvat syrjäiselle maaseudulle katsomaan ystäväänsä. Maaseudulla kerrotaan väijyvän kirous, ja sen eristäytynyt heettiläisyhteisö on kaikkea muuta kuin suopeita vierailijoita kohtaan.

Muutamat kauhuelementit, kuten kylpyammeeseen luikerteleva käärme, aavemmainen musiikki ja täysin puskan takaa tuleva loppukohtaus ovat pirullisen tehokkaita. Myös naisroolit ovat kaikki yllättävän sujuvia ja vahvoja, mikä ei ole itsestäänselvyys kauhufilmeissä. Elokuvassa nähdäänkin nuori Sharon Stone ensimmäisessä kunnollisessa elokuvaroolissaan.

Viihdyttäviä kohtauksia taotaan silmille jatkuvasti, mutta pakko myöntää että kokonaisuus ei ole kovin kehuttava. Juoni sattuu olemaan täysin epäuskottava ja sekava. Tästä huolimatta elokuvaa huomaa seuraavansa kiinnostuneena. Halppiskauhuelokuvien hienous piileekin ennemmän vinksahtaneissa oivalluksissa, kuin johdonmukaisissa ja uskottavissa juonissa.
Hiisi's rating:

People who added this item 1687  Average listal rating (1095 ratings) 7.5  IMDB Rating 7.7 
20. True Grit (2010)
Coenien uusi on helposti sisäistettävä viihde-elokuva. Tätä katsoessa toivoo myös että telkkarista tulisi taas vanha kunnon halppislänkkäri. Juoni on Coenin leffaksi yllättävän yksinkertainen ja ilman erinomaisia näyttelysuorituksia homma tuskin olisi toiminut alkuukaan. Vaikea tätä on nostaa kovinkaan merkittäväksi, mutta kiva että nykyaikanakin saadaan tehtyä kelpo länkkäri.
Hiisi's rating:

People who added this item 1758  Average listal rating (1162 ratings) 7.1  IMDB Rating 7.8 
21. Apocalypto (2006)
Ajattelin ensin että Apocalypto saattaisi olla ok viihdemättöä, mutta se olikin vain tylsä ja pitkäpiimäinen. Gibson yrittää luultavasti tässäkin tavoittaa jonkinlaista eeppistä ja ahdistavaa tunnelmaa, mutta ei onnistu missään vaiheessa. Kun tähän lisätään todella yksinkertainen juoni ja täysin yhdentekevä päähenkilö, on koko elokuvan katsominen haukottelua.

Gibson tavoitteli realistista tunnelmaa ja kuvasi elokuvan inkakielellä, mutta silti meininki täys hollywoodia, meikattuine näyttelijöineen ja tylsästi pauhaavine musiikkeineen. Myönnän kyllä että Gibsonilla on kunnianhimoa ja rohkeuttakin, mutta Braveheartin jälkeen hän ei ole onnistunut teoksissaan juuri millään tavalla.
Hiisi's rating:

People who added this item 15  Average listal rating (4 ratings) 5.8  IMDB Rating 6.8 
22. The Hair (1974)
Seppo Huunonen teki uransa aikana vain kolme pitkää elokuvaa. Kahden komedian Lampaansyöjät, sekä Piilopirttin välissä valmistui kummallinen rikoselokuva Karvat. Se on vapaa sovitus Lionell Whiten Pakkomielle romaaniista, siis samasta mistä Godard teki Hullu Pierrot filminsä. Eroa näillä elokuvilla on arvatenkin hyvin paljon.

Karvat kertoo keski-ikäisestä miehestä, joka on epäonnistunut sekä kirjailijana, että perheen-isänä. Viedessään lastenvahtiaan kotiin, nainen viekottelee hänet luokseen. Lopulta homma päätyy ryyppäämiseen ja naimiseen ja aamulla lattialla makaan kuollut mies. Tästä alkaa omituinen pakomatka ja väkivallankierre.

Karvat käynnistyy hillitysti, mutta jo hyvin nopeasti alkaa saada surrealistisia piirteitä, kuten nenäliina animaationa toteutettu seksikohtaus. Toisen esimerkin voisi heittää elokuvan lopusta missä kuollut mies herää henkiin saatuaan superpähkinän. Tämän kaltaiset kohtaukset hämmentävät sillä välillä elokuva vaikuttamaan realistiselta. Usein jää myös epäselväksi onko kyse parodiasta vai ei.

Teknisesti Karvat on melko vaikuttavaa settiä. Mustavalkokuvaus on tyylikästä, leikkaus sujuvaa, sekä Ritva Oksasen laulama tunnusmusiikki toimii erinomaisesti. Se mikä lässäyttää elokuvaa on heikot roolivalinnat. Kaljuuntuva ja keski-ikäinen Mikko Majalahti ja lyhyt tukkainen Arja Virtanen eivät ole karismaattisia, tai sopivia näyttelijöitä toiminalliseen rikoselokuvaan. Näyttelijä valinnat naurattavat etenkin kun muistaa Hullu Pierrotin ikonisen Anna Karinan ja Jean-Paul Belmondon.
Hiisi's rating:

People who added this item 2513  Average listal rating (1725 ratings) 7  IMDB Rating 7.7 
23. Superbad (2007)
Kaksi alaikäsitä luuseria lupaa hommata tytöille viinaa illalla pidettäviin bileisiin. Kaikki ei kuitenkaan mene niin kuin on suunniteltu.

Superbad alkaa hauskasti, mutta lässähtää jo ennen puolta väliä. Vaikka molemmat päähenkilöt ovat sympaattisia, on elokuvassa on annettu liikaa tilaa rasittaville sivuhahmoille. Kaksi idioottimaista poliisia ja streotyyppinen nörtti alkavat kyllästyttää hyvin nopeasti. Kaksi tuntia on hömppäkomedialle liian pitkä aika, eikä Superbad olisi yhtään kärsinyt vaikka siitä olisi heitetty puolituntia vittuun.

Loppujen lopuksi Superbad ei yllä American pien kaltaisia pätkiä kovin paljon korkeammalle, vaikka muistuttaakin enemmän oikeaa elokuvaa.
Hiisi's rating:

People who added this item 141  Average listal rating (82 ratings) 6.2  IMDB Rating 5.9 
24. The Funhouse (1981)
Lauma teinejä menee tivoliin ja saavat lopulta päähäntä yöpyä kummitusjunassa. Se osoittautuu kuitenkin huonoksi ideaksi, paikasta paljastuu karmeita salaisuuksia ja lopulta nuoret ovat vaarassa.

Tobe Hooperin The Funhouse on ohjaajan kuuluisimman teoksen Teksasin Moottorisahamurhaajan tapaan kuvallisesti tehokas. Tivoli on yllättävän toimiva paikka kauhuelokuvalle häiriintyneen näköisine nukkeineen ja kaksipäisine lehmineen. Loppua kohden tunnelma muuttuu myös melko psykoottiseksi.

Käsikirjoitus on kuitenkin liian köyhä, eikä jaksa kantaa loppuun asti. Leffa on loppua kohden niin perinteistä kiljumista ja juoksemista ympäri kummitusjunaa, että väkisinkin ramasee. Leffa päätyi aikoinaan aiheetta Videonasty listalle, sillä häiriintyneestä tunnelmasta huolimatta raakaa väkivaltaa ei löydy.
Hiisi's rating:

People who added this item 80  Average listal rating (49 ratings) 5.9  IMDB Rating 6.2 
25. Tourist Trap (1979)
Joku näissä b-luokan kauhuelokuvissa kiehtoo, mutta ei siitä silti pääse yli että Kuoleman mannekiinit on huono. Aavemmaiset mannekiininuket ovat toimiva kauhuelementti, mutta käsikirjoitus menettäää puhtinsa jo puolivälissä. Ja taas kerran rasittavasti kirkuvia teinejä lahdataan kuin liukuhihnalta. Hohhoijaa.

Jotain häiriintynyttä Kuoleman mannekiineissa silti oli, sillä hetkittäin tuli mieleen mieleen Texasin moottorisahamurhaaja. Kauhuelokuvien koville faneille voin suositella tätä pienellä varauksella, mutta kokonaisuus on niin saatanan tylsä että ei pisteitä heru.
Hiisi's rating:

People who added this item 336  Average listal rating (213 ratings) 5.7  IMDB Rating 6.2 
26. The Rocker (2008)
Turha musiikkikomedia, josta saa kumminkin muutamat naurut. Hauskan alun jälkeen homma alkaa latistua ja loppu on kliseinen. Tämä on juuri niitä leffoja, jotka katsoo paremman puutteessa ihan mielellään, mutta vituttavat jälkeen päin. Housut pois elokuvan ohjaajalta olisi kyllä voinut odottaa enemmänkin.
Hiisi's rating:

People who added this item 119  Average listal rating (90 ratings) 5.6  IMDB Rating 6.7 
27. Rööperi (2009)
Olin nähnyt Aleksi Mäkelältä vain kaksi ensimmäistä huonoa Varesta. Odotukset eivät siis olleet Rööperiä kohtaan korkealla. Jo elokuvan synkkästä aloituskohtauksesta kuitenkin huomaa, että parempaan suuntaan on menty.

Takakannen lupaamaa toimintajännäriä tästä ei saa tekemälläkään vaan kyseessä on aika perinteistä kotimaista rikosdraamaa. Mäkelän rähjäinen tyyli sopii hyvin elokuvaan ja myös henkilöhahmot ovat tarpeeksi mielenkiintoisia. Ainoastaan Jasper Pääkkönen munaa taas kerran, sillä pahis rooli ei sovi hänelle sitten yhtään. Kömpelyyksistään huolimatta Rööperi on keskinkertaista parempi kotimainen rikoselokuva, joka viihdyttää hyvin pari tuntia. Valitettavasti leffa kuitenkin lässähtää aivan lopussa.
Hiisi's rating:

People who added this item 624  Average listal rating (410 ratings) 7.3  IMDB Rating 7.1 
28. Bronson (2008)
Elämänkerta elokuvana ja henkilökuvana Bronson aika shaissee. Juoni pomppoilee sinne tänne ilman selkeätä päämäärää ja eikä se pääse kovinkaan lähelle päähenkilöä. Silti Tom Hardy roolisuoritus ja jotkut hyvät tehokeinot tuovat leffaan pientä charmia, joten kyllä tämän kerran pystyy katsomaan.
Hiisi's rating:

People who added this item 131  Average listal rating (80 ratings) 7.2  IMDB Rating 7.2 
29. The Beguiled (1971)
Draamajännäri The Beguiled ei menestynyt aikoinaan kummoisesti, mutta se on ohjaa Don Siegelin ja Eastwoodin omia suosikeita. Tunnelmallinen filmi on kiinnostava poikkeus molempien uralla, vaikka suuri klassikko se ei ole. Tarinasta voi löytää goottikauhun elementtejä, mutta toteutukseltaan se on enemmän nihilistinen melodraama. Roolihahmot ovat turhan yksipuolisia, mikä syö henkilöpainotteisen elokuvan kiinnostavuutta. Silti kyseessä on vaikuttava pätkä.
Hiisi's rating:

People who added this item 3524  Average listal rating (2394 ratings) 6.7  IMDB Rating 6.9 
30. Constantine (2005)
Constantine on aivan naurettava sarjakuvafilmi, jossa saattaisi olla potentiaalia siedettävään kauhuelokuvaan elleivät tekijät ottaisi hommaa niin vakavasti. Myös leffan digitaaliefektit ovat hämmästyttävän rumia, vaikka ikää elokuvalla on vasta kuusi vuotta. Käsikirjoitus on sekava, eikä pysy ohjaajan hyppysissä.
Hiisi's rating:

People who added this item 434  Average listal rating (314 ratings) 6.8  IMDB Rating 7.2 
31. Top Secret! (1984)
Alkaa tylsästi, mutta meninki paranee loppua kohden koko ajan. Hauskaa surrealistista läppää löytyy, vaikka kovinkaan älykästä huumoria ei Zuckerin elokuvissa ole. Juoni on aikamoista huttua, mutta meininki on kova.
Hiisi's rating:

People who added this item 367  Average listal rating (257 ratings) 6.5  IMDB Rating 6.6 
32. Sudden Impact (1983)
Aluksi Ratkaiseva isku vaikuttaa erinomaselta. Mihin tahansa Harry menee, ruumiita tulee. Poliisit huutavat, mutta Harry vain vittuilee takaisin. Lopulta Harry pistetään pakkolomalle, mutta silloin syntyy vain lisää ruumiita.

Hauskasti alkava leffa lässähtämään siinä vaiheessa kun Harryn hahmo rupeaa saamaan sankarillisia piirteitä. Eastwood on ohjannut elokuvan mukavan karulla otteella, mutta ei näköjään ole malttanut pitää hahmoaan puhtaana antisankarina. Loppu on jo aika tavanomaista huttua.
Hiisi's rating:

People who added this item 155  Average listal rating (91 ratings) 6.8  IMDB Rating 6.7 
33. Flesh & Blood (1985)
Paul Verhoevenin ensimmäinen jenkkileffa Lihaa ja Verta on jäänyt melko pienelle huomiolle, mutta osoittautuu nyt katsottuna yllättävän mukiinmenväksi. Seikkailu poikkeaa ronskiudessaan mukavasti monista romanttisista ja sliipatuista ritarielokuvista. Kaunistelematonta väkivaltaa ja erotiikkaa sisältävä keskiaikakuvaus viihdyttävää hyvin pari tuntia, vaikka kokonaisuus jääkin tyhjänpäiväiseksi.
Hiisi's rating:

People who added this item 683  Average listal rating (380 ratings) 6.5  IMDB Rating
34. Salò or the 120 Days of Sodom (1975)
Pasolinin viimeinen työ Salo mainitaan usein maailman vastenmielisimpien ja shokeeraavimpien elokuvien joukkoon. Vastenmielinen elokuva se onkin, mutta silti sen maine tuntuu liioitellulta. Lopun lyhyttä lahtauskohtausta lukuunottamatta elokuvasta ei löydy kovinkaan raakaa materiaalia. Paskansyönti ja huorien kertomat perversit tarinat ovat toki etovia, mutta melko vaisua matskua leffan maineeseen nähden.

Hyvällä tahdolla Saloa voi pitää härskinä satiirina fasistisesta vallan käytöstä, mutta syvällistä, tai nerokasta ei tämäkään näkökulma siitä tee. Teknisesti leffa on toki Pasolinin tapaan hyvää työtä ja lopussa kuultava Carmina Burana on hieno sävellys. Siitä huolimatta Salo jää mielestäni tylsäksi ja tyhjänpäiväiseksi elokuvaksi, jonka hienous piilee pitkälti siinä kuinka se on se on pystynyt provosoimaan katsojia jo yli 30 vuotta. Tästä Pasolini olisi varmaan ollut tyytyväinen.
Hiisi's rating:

People who added this item 247  Average listal rating (134 ratings) 7.2  IMDB Rating 7.1 
35. The Little Girl Who Lives Down the Lane (1976)
Omaperäinen, mutta etäiseksi jäävä tarina yksin elävästä tytöstä. Jodie Fosterin roolia on kehuttu ja pätevästi tyttö näytteleekin. Kuitenkaan hänen koppava hahmonsa ei herättänyt sympatiaa, joten ei kiinnostanut vaikka paha setä ahdistelikin häntä. Pedofiiliteemaa leffassa käsitellään todella ohuesti mikä ei itseäni haitannut. Kokonaisuuden ongelma on lähinnä hieman heppoinen käsikirjoitus ja jännityksen puute.
Hiisi's rating:

People who added this item 10  Average listal rating (6 ratings) 5.7  IMDB Rating 6.9 
36. Murk (2005)
Tuli katsottua randomina ja ilman ennakko-odotuksia tälläinen "psykologinen trilleri" Tanskassa. Kankean henkilö-ohjauksen ja tosikkomaisen tyylin takia koko hoito on tahattoman hauska. Jutun idea tulee selväksi jo ensimmäisen parinkymmenen minuutin jälkeen, mutta päähenkilö ei silti näytä tajuavan sitä. Monet kohtaukset ovat täysin epäuskottavia. Yksinkertaisesti huono elokuva...
Hiisi's rating:

People who added this item 1007  Average listal rating (710 ratings) 6.7  IMDB Rating 7.3 
37. Big Trouble in Little China (1986)
Ihan pimee leffa, jonka katsoo kerran aivokuoleman partaalla. Carpenter ohjasi toimintaa kämäsemmin kuin kauhua. Juttu on liian typerä, että sitä jaksaisi tosissaan jännittää ja komediaksi se ei ole tarpeeksi hauska. Kasarimaiset efektit ovat hyvää settiä ja etenkin yhtäkkiä ilmestyvät hirviöt ovat hyvä lisä. Kurt Russell on ok, mutta parempiakin toimintasankareita on nähty.
Hiisi's rating:

People who added this item 564  Average listal rating (335 ratings) 7.5  IMDB Rating 7.8 
38. Invasion of the Body Snatchers (1956)
50-luvun scifi-kauhun tyylipuhdas edustaja. Melkoisen tiukka pätkä joka ei pelota, mutta painajaismaiseksi tarinaa voi sanoa. Tahaton komiikka vältetään muutamaa täysin epäuskottavaa kohtausta lukuun ottamatta. Efektejä on todella vähän ja silloin kun niitä nähdään ne ovat oikein toimivia. Tässä näkyy, että hurjan scifi leffan tekoon ei tarvita suurta määrä rahaa ja efektejä. Alun perin tarinassa piti olla vielä synkempi loppu, mutta minusta tällä kertaa studion lisäämä lopetus on onnistunut, sillä muuten tarina olisi voinut olla liian masentava.
Hiisi's rating:

People who added this item 1437  Average listal rating (992 ratings) 6.8  IMDB Rating 7.3 
39. Sunshine (2007)
Danny Boyle on noussut jo jonkilaiseen kulttimaineeseen, vaikka hän on ohjaajana tavanomainen. Tieteiselokuvien kliseitä löytyy aika paljon ja näyttelijät jäävät vaisuiksi. Verkkaiseen avaruusseikkailuun sopisi paremmin rauhallisempi leikkaus. Myös soundtrack on aika paska.
Hiisi's rating:

People who added this item 145  Average listal rating (91 ratings) 6.7  IMDB Rating 6.6 
40. White Hunter, Black Heart (1990)
Valkoinen metsästäjä, musta sydän piti tsekata jo hienon nimensä takia. Ideakin on mielenkiintoinen, mutta toteutus hetkittäin liian kuiva. Raina tekee eniten vaikutuksen hyvin rakennetun lopun takia. Simppeli viihde-pätkä jättää loputtuaan yllättävän melankolisen fiiliksen.
Hiisi's rating:

People who added this item 114  Average listal rating (59 ratings) 6.9  IMDB Rating
41. At Midnight I'll Take Your Soul
Arkku-Joe on vaikuttavan skitso hahmo. Keskiyöllä otan sielusi on selvästi väännetty pienellä rahalla, joten täytyy nostaa hattua sen visuaalisuudesta. Juoni sen sijaan roikkuu liikaa muutaman idean varassa. Tappokohtaukset ovat löysästi tehtyjä. Sen sijaan kohtaus, jossa Arkku-Joe huutaa vainajille, tai kohtaa viimeisen tuomionsa ovat vaikuttavia. Hetkittäin leffa tuntui silkalta roskalta, mutta muutamissa kohtauksissa päästiin lähelle kauhuelokuvien ydintä. Silti tämä on mielestäni lähinnä kuriositeetti kamaa.
Hiisi's rating:

People who added this item 15  Average listal rating (14 ratings) 6.4  IMDB Rating
42. Pohjan tähteet (1969)
Hyvin aikaa kestänyt, yritteliäs Spede-leffa. Sujuvia kohtauksia katsellessa tulee miettineeksi mihin katosi tekijäjoukon kunnianhimoisuus Turhapurojen myötä. Tämä oli myös yllättävän tragikoominen pätkä. Vesku on huono-onninen elokuvaohjaaja, joka yrittää epätoivoisesti kuvata uutta leffaa ja siinä samallaan iskeä sen naisnäyttelijää.

Kässäri etenee reippaasti vitseistä toiseen ja musiikkivideomaiset kohtaukset ovat onnistuneita. Pohjan tähteet saattaisi olla lähes täysosuma Speden-asteikolla, jolleivät tekijät pitkittäisi elokuvaa liikaa huippukohtauksien jälkeen. Kokonaisuus viihdyttää silti loppuun asti.
Hiisi's rating:

People who added this item 763  Average listal rating (482 ratings) 6.4  IMDB Rating 6.4 
43. Legend (1985)
Visuaalisesti Ridley Scott on aina tehnyt hyvän näköisiä leffoja. Sama pätee myös Legendaan, mutta muuta hyvää tässä ei juuri ole. Cruisen ja kumppanien näyttely on suoraan sanottuna perseestä. Tämä johtuu varmaan siitä, että kaikki henkilöhahmot ovat karrikatyyreja. Hyvän ja pahan välinen raja on kuin maahan piirretty viiva. Elokuva näyttää monessa kohtaa olevan suunnattu lapsille, mutta siihen nähden se sisältään turhan pelottavia kohtia.

Legendasta saatava Director Cut voi olla ehkä parempi. Studiopomojen tekemien leikkausten vuoksi tämä alkuperäinen versio etenee hyppien, vaikka kässäri on puuduttavan yksinkertainen. Elokuvasta on myös versio, johon Tangerine Dream on tehnyt musiikit. Lyön vetoa, että ne päihittävät tämän version tylsän scoren.
Hiisi's rating:

People who added this item 31  Average listal rating (26 ratings) 5  IMDB Rating 5.1 
44. Yön saalistajat (1984)
Vakavasti otettavaa leffaa tästä ei saa millään, mutta onhan tämä todella viihdyttävä roskaelokuva. Teknisesti tämä oli aikoinaan harppaus Visa Mäkisen tuotannossa. Tarina on hölmö, mutta etenee hyvällä groovella sujuvan kuvauksen ja iskevän musiikin ansiosta. Monet näyttelijät sopivat rooleihinsa. Jotkut eroottisiksi ja vakaviksi tarkoitetut kohtaukset ovat luvattoman noloja, mutta Mäkinen on silti siirtänyt onnistuneesti 80-luvun roskajännärien hengen suomalaiseen filmiin.
Hiisi's rating:

People who added this item 828  Average listal rating (564 ratings) 5.4  IMDB Rating 5.7 
45. RoboCop 2 (1990)
Robocopin jatko-osassa olisi ollut mahdollisuus syventää ykkösosan draamaa ja satiirisuutta. Yllättävää vaan, että Frank Millerin käsikirjoitus oli ihan hirveätä spedeilyä, joka lisäsi vain komedian ja räiskinnän määrä. Irvin Kerhner ei ole ohjaajana mikään neropatti saaman tästä sotkusta hyvää. Efekteissäkään ei ole kehumista. Esimerkiksi lopputaistelu on niin käsittämättömän rumaa katseltavaa, että se on melkein vaikuttava.
Hiisi's rating:

People who added this item 314  Average listal rating (204 ratings) 7  IMDB Rating 7.2 
46. 20,000 Leagues Under the Sea (1954)
Kunnon vanhan ajan seikkailuelokuva. Tuottajana häärii Disney, joten lienee selvää, että visuaalisesti tässä ei ole moitittavaa. Noh, taistelu jättiläiskalmaria vastaan on vähän kökkö, mutta kyllähän sukellusvene-elokuvassa tuollainen kohtaus pitää olla.

Tässä olisi ollut mahdollisuus todella rautaiseen viihdepätkään, joten kokonaisuuden tylsyys tuli pienenä pettymyksenä. Nemo on tarinan tärkein hahmo ja hänen vedenalaiset filosovisoinnit toimivat. Kuitenkin tietynlainen jähmeys ja liika vakavuus rasittaa elokuvaa. Kokonaisuus voisi olla paljon lennokkaampi ja hauskempi.
Hiisi's rating:

People who added this item 1074  Average listal rating (744 ratings) 6.7  IMDB Rating 7.2 
47. Point Break (1991)
Tästä löytyy syvyyttä, huumoria ja iskevää toimintaa enemmän kuin tusinasta monia toimintafilmejä. Tarina käynnistyy rennosti, mutta jo ennen puolta väliä alkaa ilmestyä tiukkoja toimintakohtauksia ja dramaattisia käänteitä. Henkilökemiat ovat tarpeeksi uskottavia ja dialogi on hyvää. Kathryn bigelow näyttää osaavan tekevän fiksumpia elokuvia, kuin ex-miehensä James Cameron. Juoni on hieman höperö, mutta viihdeleffana myrskynratsastajat on täysosuma.
Hiisi's rating:

People who added this item 2225  Average listal rating (1481 ratings) 6.7  IMDB Rating 7.5 
48. RoboCop (1987)
Robocop oli hahmona jo lapsena tuttu, mutta leffan näkemiseen meni kauan. Tämä näyttää myös olevan niitä leffoja joita pikkupojat salaa katselivat videolta ja järkyttyivät sen väkivallasta, vaikka kyseessä olikin saksittu versio.

Onhan tämä b-luokan toimintaelokuva, mutta myös sisältöä löytyy. Satiirinen ote, sekä yksinkertainen draama ovat parasta antia. Surumieliseen tunnelmaa sopii, että Robocop on kömpelön näköinen. Osa näyttelijöistäkin tekee kelpo työtä.

Valitettavasti toimintakohtaukset ovat jo menettäneet parhaan teränsä. Ne ovat toki brutaaleja, mutta myös usein kömpelöitä. Draama ja sci-fi puolta voitu tutkia vielä enemmän. Paul Verhoeven seuraavassa leffassa Total Recall oli satiirisuus ja draama vähentynyt, mutta toimintakohtaukset sitäkin munakkaampia.
Hiisi's rating:

People who added this item 2897  Average listal rating (1699 ratings) 7.5  IMDB Rating 7.7 
49. Fear and Loathing in Las Vegas (1998)
Pelkoa ja Inhoa Las Vegasissa ei ole koskaan aiheensa puolesta kiinnostanut. Muut Terry Gilliamin leffat ovat kuitenkin lähes poikkeuksetta olleet erinomaisia, joten päätin tämänkin katsoa. Yllättävän paljon tämä oli sellainen kuin olin epäillyt.

Sekavaa kohellusta voi toki pitää satiirina menneestä aikakaudesta ja huumeista, mutta sellaisenaan se jää suppeaksi. Suurin ongelma kuitenkin on, että jatkuva kaman vetäminen, sekavien hourailu ja trippailu ei onnistu olemaan tippakaan viihdyttävää, tai hauskaa. Molemmat päähenkilöt ovat tylsiä hahmoja, jotka eivät kehity elokuvan aikana. Surrealistiset kohtaukset ovat ok, mutta mitään kovin nerokkaita ideoita en niistäkään löytänyt. Melko raskasta katseltavaa koko hoito.

Monien mielestä Gilliamin mestariteos, mutta omasta mielestäni floppi.
Hiisi's rating:

People who added this item 1651  Average listal rating (1075 ratings) 6.7  IMDB Rating 7.1 
50. Hellboy II: The Golden Army (2008)
Ensimmäinen Hellboy oli Guillermo Del Toron leffaksi melko yksitoikkoinen niin juoneltaan kuin visuaalisesti. Kakkososa korjaa joitain ongelmia, mutta tuo paljon uusia. Visuaalisesti tämä on kieltämättä täyden kympin fantasia. Tulee mieleen Jean-pierre Jeunetin varhaiset leffat. Örkit ja miljöö ovat helvetin taitavasti tehtyjä.

Ensimmäisessä osassa oli vielä synkkää tunnelmaa mukana, mutta tämä on silkkaa fantasiapelleilyä. Humoristisia kohtia on enemmän, mikä ei aina toimi. Esimerkiksi alkujohdanto, jossa nähdään Hellboy lapsena on raivostuttavan paska. Tarina etenee onneksi ensimmäistä osaa lennokkaammin, mutta tällä kertaa kaikkea tuntuu olevan liikaa. Kokonaisuus ei menaa pysyä kasassa ja alkaa puuduttaa pidemmän päälle.

Mielestäni Guillermo Del Toro tuhlaa lahjojaan tehdessään tällaista kevyttä huttua. Toivoisin miehen palaavan taas kunnon kauhufantasian pariin.
Hiisi's rating:


 

Added to
Related lists

Katselut 2010 / films watched in 2010
9 item list by Emperor
2 votes
Lapsus
6 item list by VierasTalo
29 votes
Watched in 2013
48 item list by Pummi
18 votes 1 comment
Elokuvia joista jäi pahamieli :´(
5 item list by vinttipimeen
18 votes 1 comment
Nostalgiaa...
36 item list by Aprakadabra
5 votes
Watched In 2011
46 item list by quisma88
33 votes 6 comments
Katselut 2009 /Films watched in 2009
125 item list by Emperor
27 votes
Watched in 2011
95 item list by jiivee
17 votes 3 comments
Watched in 2011
457 item list by Nosoki
58 votes 1 comment
Watched in 2013
169 item list by Joizo
66 votes 37 comments

View more top voted lists

People who voted for this also voted for

Watched in 2013
Watched in 2013
Watched in 2013
Movie diary 2013
My movie year 2013
Watched in 2012
Leffapäiväkirja 2012
Watched in 2013
Watched in 2012
Watched in 2012
Watched in 2013
Films watched - Katselut 2013


More lists from Hiisi

Kauhun aatelia
Login or Signup to post a comment