Explore
 Lists  Reviews  Images  Update feed
Categories
MoviesTV ShowsMusicBooksGamesDVDs/Blu-RayPeopleArt & DesignPlacesWeb TV & PodcastsToys & CollectiblesComic Book SeriesBeautyAnimals   View more categories »
Listal logo
Avatar
Added by Hiisi on 16 Nov 2009 07:23
1964 Views No comments
31
vote

Katsottuja elokuvia

Add header image

Choose file... or enter url:
Sort by: Showing 1-50 of 108
Decade: Rating: List Type:
People who added this item 109 Average listal rating (68 ratings) 7.4 IMDB Rating 7.4
Mainio leffa, vaikka ei mielestäni mikään suuri klassikko. Ealing-studioiden leffat ovat näppärästi tehtyjä, mutta komedioiksi liian hillittyjä. Tämäkään ei ole mikään naurupommi, mutta tarina miehestä on koskettava ja mukaansatempaava. Juoni on hetkittäin vähän epäuskottava, mutta eipä tuo paljon haittaa näin rennossa leffassa.
Hiisi's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 619 Average listal rating (403 ratings) 7 IMDB Rating 7.4
Excalibur (1981)
Aluksi Excalibur saattaa vaikuttaa perinteiseltä ja kömpelöltä eeppiseltä miekkaelokuvalta, mutta lopulta paljastuu yllättävän kunnianhimoiseksi. Kulttiohjaaja John Boorman on saanut vanhasta legendasta kertovaan teokseen hyvää mystiikkaa ja myyttisyyttä. Kokonaisuus on hieman epätasainen, mutta kiinnostava. Merlinin hahmo oli hauska.
Hiisi's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 763 Average listal rating (382 ratings) 7.6 IMDB Rating 7.8
Avaa silmäsi on omituinen ja merkittävä leffa. Kokonaisuutena tämä ei ole aivan tasapainoinen, mutta silti kiehtova alusta loppuun. Teos on onnistunut yllättävän hyvin niin draamana, trillerinä kuin scifi-leffanakin.
Hiisi's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
Nautittavan vähäeleinen tyyli tuo mieleen Aki Kaurismäen. Alice in the Cities on erittäin kaunis elokuva, mutta ei elämää suurempi. Elokuvassa olisi potentiaalia myös hyvään nyyhkyelokuvaan, mutta se pysyy tyylikkään hillittynä alusta loppuun.
Hiisi's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 529 Average listal rating (360 ratings) 6.4 IMDB Rating 5.9
Barbarella saattaa olla oikealla asenteella katsottuna tiukkaa viihdettä. Elokuvana tämä on huonon maun riemuvoitto, mutta onneksi on helppo huomata, että tätä on selvästi tehty kieliposkella. Visuaalisesti hyvää työtä, mutta kaikki muu kusee.
Hiisi's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 126 Average listal rating (51 ratings) 7.4 IMDB Rating 7.9
Mephisto (1981)
Mefiston tarina on kieltämättä hieno, mutta ohjaus on liian pidättyväistä ja tasapaksua. Pitkät elokuvan katsominen on hetkittäin aikamoista pakkopullaa, mutta myös palkitsevaa, sillä esimerkiksi loppukohtaus on vaikuttava. Näyttelijät tekevät myös kelpo työtä.
Hiisi's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
Minusta Ruoskan hienous perustuu osittain hieman omituiseen juoneen ja lievään koomisuuteen. On roskaa sanoa elokuvaa tusina westerniksi, sillä Ruoskasta löytyy tavallista enemmän mystiikkaa ja aavemainen tunnelma. Hyvä raina.
Hiisi's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
Legendaarinen tieteiselokuva ei ole kestänyt ajan hammasta kummoisesti. Alkupuolella löytyy hyvää eeppistä tunnelmaa, mutta kokonaisuus jähmeä ja tylsä. Visuaalisestikaan elokuva tuskin säväyttää entiseen malliin. Eniten tässä kuitenkin mättää heikko ja raivostuttavan paasaava henkilö-ohjaus.
Hiisi's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
Minimalistinen ja tyylikäs. Poikkeuksellinen rakkauselokuva, mutta silti yllättävän helposti lähestyttävä.
Hiisi's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 47 Average listal rating (30 ratings) 7.4 IMDB Rating 7.6
Kaunis ja kiva lapsuuden kuvaus,vaikka ei silti kovinkaan mielenkiintoinen tapaus. Vähän liian sievistelevä ja hupsu omaan makuuni.
Hiisi's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
Vittorio De Sican Polkupyörävaras oli realistinen ja surullinen mestariteos, johon verrattuna Milanon ihme on aika imelää todellisuudenpakoa. Silti oikeassa mielentilassa tämä on nautittava elokuva, joskin olisin kaivannut edes vähän fiksumpaa lopetusta.
Hiisi's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 4512 Average listal rating (2905 ratings) 8 IMDB Rating 8.2
Transpottingin parhaat kohtaukset ovat inhottavia ja viihdyttäviä samanaikaisesti. Mustana komediana tämä toimii, mutta draamana taas on melko vajaa. Lopetus on myös hieman tylsä ja epäonnistunut.
Hiisi's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 1100 Average listal rating (756 ratings) 6.1 IMDB Rating 6.6
Noin ensimmäiset viisi minuuttia toimivat erittäin hyvin, mutta sitten alkoi jyrkkä alamäki. Tuo tappajanukke ei mielestäni ole kovin tyylikäs, tai innostava hahmo ja vielä enemmän perseestä ovat muut henkilöhahmot. Huumoria tai toimivaa kauhua ei ole tarpeeksi, joten elokuva on ainoastaan typerä.
Hiisi's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 126 Average listal rating (68 ratings) 7.8 IMDB Rating 8.2
Yksi Ettore Scolan kuuluisimmista elokuvista sivuaa Italian historiaa ja ihmissuhteita humoristisella otteella. Elokuvaa voi pitää nokkelana ja hauskana, mutta myös hajanaisena ja rasittavana. Filmi sisältää kyllä nautittavia kohtauksia ja musiikinkäyttö on oivallista, mutta kokonaisuus tuntuu pakkopullalta.
Hiisi's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 1850 Average listal rating (954 ratings) 8.3 IMDB Rating 8.3
Metropoliksen tulevaisuuden visio on ahdistava ja hienosti toteutettu. Metropolis myös etenee tarpeeksi sulavasti ja ei jähmety liikaa ihailemaan mahtavia lavasteita. Unenomainen visio on sen verran onnistunut, että naivius ja tökerö loppu eivät paljon häiritse.
Hiisi's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 334 Average listal rating (170 ratings) 6.8 IMDB Rating 7
Uskon, että aika on syönyt Satyriconia enemmän kuin useita muita Fellinin leffoja. Teatraalisen yliampuva näyttely alkaa rasittaa nopeasti ja episodimaisesti etenevän leffan kohtaukset eivät lähde kunnolla lentoon missään vaiheessa. Elokuva toimii hyvin ainoastaan visuaalisesti. Itselleni Satyricon oli todella pitkästyttävä ja tuntuu sisältävän lähes kaikki teennäisen taide-elokuvan elementit.
Hiisi's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
Aluksi elokuvan räikeä pervoilu naurattaa, mutta loppua kohden alkaa saada jo ahdistavia piirteitä. Sen verran perverssi näköjään olen, että tämä jaksoi kiinnostaa hyvin alusta loppuun. En silti tiedä pidinkö kokonaisuudesta kovinkaan paljon. K-15 ikäraja ihmetyttää sillä on tämä kuitenkin sen verran rohkea ja häiriintynyt leffa.
Hiisi's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
Tylsää huttua. Idean koomisuus ei ole elokuvan suurin ongelma, vaan se että ohjaus on täysin kunnianhimotonta ja hengetöntä. Miksi minun tämäkin piti katsoa?
Hiisi's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 58 Average listal rating (26 ratings) 7.9 IMDB Rating 7
Fingers (1978)
Eriskummallinen ja pimeätä huumoria sisältävä rikosdraama. Tästä löytyy hyviä kohtauksia kohtauksen perään, mutta mielestäni kokonaisuus on hieman liian päämäärätön ollakseen klassikko.
Hiisi's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 307 Average listal rating (199 ratings) 7.2 IMDB Rating 6.9
Hehehe, vai että eurooppalaisen kauhun tähtihetkiä? Tuntuu jo paljon vanhentuneemmalta kun monet saman ajan kauhuelokuvat. Kömpelöt ja ylipitkät väkivalalla mässäilyt, laahaava ohjaus, sekä huono englanninkielinen jälkiäänitys pilaavat lähes kokonaan elokuvassa piilevän hienouden. Vahvuuksiksi jäävät silti mystisyys ja painajaismainen tunnelma.
Hiisi's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 893 Average listal rating (576 ratings) 7.6 IMDB Rating 7.7
Syvä joki on mukavan synkkä jännäri, mutta sen maine on hieman liioiteltu. Tai kenties elokuva on 70-luvulla tuntunut ahdistavammalta homoilujensa ja väkivallan takia. Metsässä hämyily ja koskenlasku ei myöskään tunnu suomalaiselle katsojalle niin eksootiselta ja hurjalta, kuin amerikkalaisille. Hyvä ja viihdyttävä leffa on silti kyseessä.
Hiisi's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 1454 Average listal rating (1003 ratings) 6.9 IMDB Rating 7.2
Idea menettelee, mutta käsikirjoitus on köyhä ja henkilöhahmot eivät toimi. En viitsi antaa paljon pisteitä elokuvalle, jossa tekee mieli käyttää pikakelausta.
Hiisi's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 366 Average listal rating (224 ratings) 8.3 IMDB Rating 8.1
Mukavaa, että on ohjaajia jotka eivät tunnu koskaan pettävän. Parrasvalot on koskettava draama, josta Chaplin on jättänyt aikaisempien elokuviensa törmäilyhuumorin pois. Melankolisesta vireestä huolimatta elokuva ei onneksi tuntunut missään vaiheessa liian masentavalta. Vaikka Parrasvalot ei lukeudu ohjaajansa tunnetuimpiin, kyseessä on mielestäni suuri mestariteos.
Hiisi's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
Elokuva saattoi aluksi tuntua pieneltä pettymykseltä, sillä luulin että anarkistin ja ateistin Pasolinin tulkinta Jeesuksesta olisi vielä omituisempi. Teos noudattaa silti Raamattua hyvin uskollisesti käydessään läpi monet tärkeimmät tapahtumat. Jeesuksen opetuksia luetellaan hieman liikaakin. Matteuksen evankeliumi tuntuu hyvin suoralta tulkinnalta raamatusta, ilman mitään ylimääräistä. Suurin poikkeus lienee Jeesuksen hahmolla, joka on vakava ja kyyninen julistaja, jolla tuntuu olevan vallankumouksellinen päämäärä.

Jotain käsittämätöntä viehätystä Matteuksen evankeliumilla on. Mieleen palaavat lapsuuden pyhäkoulutunnit ja se ei tunnu haittaavan. Pienellä budjetilla on saatu kaunis kuvaus raamatun tapahtumista, vaikka elokuva ei olekaan mielestäni kovin realistinen missään kohtaa. Jeesuksen ristille meno esitetään lyhyesti ja mässäilemättä, mutta onnistuneen kuvakerronnan ja musiikin käytön ansiosta kohtaus on koskettava.
Hiisi's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 322 Average listal rating (163 ratings) 7.7 IMDB Rating 7.7
Elokuvan kornius haittasi melko paljon ja eikä teos ole tarpeeksi intensiivinen pitääkseen mielenkiintoa yllä. Yliampuva ja Kill Billit mieleen tuova verenvuodatus ei sekään jaksa säväyttää.
Hiisi's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 773 Average listal rating (481 ratings) 7.3 IMDB Rating 7.5
Guillermo Del Toro tunnetaan paremmin uusista spektaakkeleistaan, mutta silti tämä on yllättävän onnistunut pienimuotoinen kummituselokuva. Hyvä leffa, mutta silti hyytäviä kohtauksia saisi olla enemmän. Kauhuleffaksi tämä on turhan kevyt ja tuntuu enemmänkin yliluonnolliselta trilleriltä.
Hiisi's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 99 Average listal rating (59 ratings) 6 IMDB Rating 5.9
Odotukset olivat pieniä, joten Harlinin Amerikan-debyytti paljastui yllättävän mukiinmeneväksi kasarihutuksi. Prisonissa on jopa keskitason kauhuelokuvaa parempi käsikirjoitus. Harlin keskittyy onnistuneesti painostavan tunnelman luontiin ja juonen kehittelyyn. Lyhyet ja väkivaltaiset kauhukohtaukset ovat nekin yllättävän näppärästi tehty. Viihde-arvoa lisää myös Lane Smithin hauska roolisuoritus vainoharhaisena vanginjohtajana. Hetkittäin elokuva tuntuu pitkitetyltä ja tylsältä, mutta kokonaisuus toimii odotuksia paremmin.
Hiisi's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
Tällainen imelä nyyhkyleffa toimii ainakin rauhassa illalla katsottuna hyvin. Elokuva valahtaa loppua kohden turhankin siirappiseksi, mutta silti pidän sen sen tarinasta ja yksinkertaisuudesta. Eastwood ei ole ollenkaan hassumpi ohjaaja, vaikka onkin usein avoimesti kaupallinen.
Hiisi's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 276 Average listal rating (160 ratings) 6.1 IMDB Rating 5.8
John Boorman ei ehkä ole maailman paras ohjaaja, mutta kunnianhimon tai visioiden puutteesta häntä ei voi moittia. Zardoz tuntuu liikkuvan filosofisen taidepätkän ja kömpelön roskaleffan rajamailla. Käsikirjoitus on "vähän" liian yritteliäs halvalta vaikuttuvaan toteutukseen nähden. Liika luovuus ja taiteellisuus meinaavat karata käsistä. Zardozissa on siis samaa vikaa kuin Boormanin vielä heikommassa manaajan jatko-osassa.

Helppo silti kunnioittaa elokuvaa, jossa WTF-fiilis meinaa tulla vähän väliä. Vaikea sanoa mitä Connery nykyään ajattelee tästä, mutta tyylikkään suorituksen hän tekee. Zardoz on mielenkiintoinen tarina kuolemattomuudesta ja todellista kulttikamaa.
Hiisi's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 626 Average listal rating (347 ratings) 8.1 IMDB Rating 8.1
Henri-Georges Clouzot vaikuttaa parin elokuvan perusteella todella lahjakkaalta ohjaajalta. Yksinkertaisista elementeistä ja ilman liikaa kikkailua saadaan todella viihdyttävä ja jännittävä mysteeri. Loppupuolella tämä alkaa saada lähes kauhuelokuvamaisia piirteitä. Lopputwisti on mitä on, mutta kertakatselulla Pirulliset on mainio.
Hiisi's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 337 Average listal rating (198 ratings) 6.7 IMDB Rating 7.1
Alkaa lupaavasti, mutta muuttuu koko ajan typerämmäksi. Luc Besson epäonnistuu draaman rakennuksessa. Leffa sortuu melko kliseisiin ja onttoihin ratkaisuihin. Ihan kivan hömpän tästä olisi voinut saada, mutta tällaisenaan elokuva on liian naivi ja tekotaiteellinen.
Hiisi's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 2487 Average listal rating (1624 ratings) 6.9 IMDB Rating 7.1
Death Proof on hölmö ja epämääräinen teos Tarantinolta, eli ei tavallaan eroa Kill Bill elokuvista kovinkaan paljon. Kuvan roskastaminen ei mielestäni ollut kovin hyvä idea, koska tehokeinoa ei edes viety loppuun asti. Kurt Russel on karismaattinen roolissaan, mutta hänkin lässähtää lopussa kaiken muun tavoin. Osa dialogi kohtauksista on yksinkertaisesti huonoja, mutta mukana on myös muutamia hyytäviä ja hauskoja hetkiä.
Hiisi's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 4874 Average listal rating (3407 ratings) 7.3 IMDB Rating 7.7
The Fifth Element sisältää hienot kulissit ja tehosteet, kuten on varmaan sanottu jo tuhanteen kertaan. Juoni on hölmö, mutta leffa ei mielestäni kaadu siihen. Bessonin ohjaus on vaan kaiken tämän rihkaman alla liian epätasaista. Leffa etenee monessa kohtaan tahmeasti, eikä ole tarpeeksi viihdyttävä. Chris Tucker on roolissaan sietämättömän paska. Hyviä kohtauksia löytyy siellä täällä, mutta kokonaisuus on yksinkertaisesti huono.
Hiisi's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 1296 Average listal rating (681 ratings) 8.4 IMDB Rating 8.1
Persona on todella vangitseva elokuva. Juoni on loppujen lopuksi varsin yksinkertainen, mutta elokuvaan sisältyy joitainkin melko käsittämättömiä elementtejä. Vähän samoin kuin joissakin Tarkovskin elokuvissa, persona tuntuu mielestäni liikkuvan tekotaiteellisuuden rajoilla, mutta onnistuu olemaan viihdyttävä ja kiehtova teos.
Hiisi's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 1351 Average listal rating (886 ratings) 6.8 IMDB Rating 7.2
Aikamoista paskaa, mutta kieltämättä tavallista kiinnostavampi kasarihuttu. Christopher Lambert vetää vaikuttavan kömpelösti elokuvan läpi typerä ilme naamallaan. Surkuhupaisuudestaan huolimatta Highlander on hienolla asenteella tehty elokuva, mutta valitettavasti parhaat hetket sisältyvät alkupuoliskolle.
Hiisi's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
Synkistä sävyistään huolimatta kaunis brittileffa. Vähän tyypillinen romaanisovitus kuitenkin, sillä osa kirjan tapahtumista juoksutetaan liian hätäisesti ohi. Muutenkin tämä saattaa tuntua hieman vanhanaikaiselta, mutta David Lean ohjaa silti varmalla otteella. Lavasteiltaan ja ilmapiiriltään Suuria Toiveita on todella tunnelmallinen.
Hiisi's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 624 Average listal rating (371 ratings) 7.4 IMDB Rating 7.6
Hitchcock yrittää tässä luoda jännitystä hieman poikkeuksellisin keinoin. Noiduttu sisältää paljon psykologista höpötystä ja etenee hieman raskaammin, kuin ohjaajan monet teokset. Elokuvasta puuttuu Hitchcokille tyypillinen huumori, mutta se on silti hieman naivi. Dalin suunnittelema uni jakso oli pettymys lyhyytensä takia ja olisi siitä tunnelmallisemmankin voinut saada. Kokonaisuutena Noiduttu on kelpo trilleri, mutta mestarin ohjaamaksi hieman pölyttynyt.
Hiisi's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
Hieman pienelle huomiolle jäänyt scifi-spektaakkeli. Ison budjetin Hollywood-leffaksi Strange Days sisältää mukavan karuja ja rohkeita kohtauksia. James Cameron on kirjoittanut tähän yllättävän mielenkiintoisen juonen ja elokuvasta löytyy paljon intensiivisiä ja jänniä kohtauksia. Ei mikään täysosuma, mutta kiintoisa.
Hiisi's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 2306 Average listal rating (1477 ratings) 7.1 IMDB Rating 7.4
Päättymätön tarina on monelle varmasti nostalginen pätkä. Elokuva on mielestäni kuin kasarifantasian perikuva ja joku voisi sanoa irvikuvaksikin. Tykkäsin siitä, että elokuvan tapahtumia ei missään vaiheessa paisuteltu tai selitelty liikaa. Fantasiamaailma ja efektit ovat hieman vanhentuneita, mutta silti vaikuttavia. Tässä on valitettavasti leffan paras anti, sillä tarinassa ja ohjauksessa on laskelmoinnin makua. Vaikka elokuva välttää lastenleffojen pahimmat kliseet, se tuntuu vähän särmättömältä.

Wolfgang Petersenilta olisi erinomaisen Das Bootin jälkeen voinut odottaa vaikka mitä, mutta tuohon teokseen verrattuna Päättymätön tarina on aikamoista huttua. Jännää etteivät miehen elokuvat ainakaan kuullun perusteella tästä parantuneet. Kerran katsottuna Päättymätön tarina on silti ihan kiva.
Hiisi's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
Monin tavoin yllättävän tyylikäs kauhuelokuva ikäisekseen. Hetkittäin näyttely on teatraalista, mutta muuten varhaisten äänielokuvien jähmeys loistaa poissa olollaan. Fredric Marchin suoritus Hydena on hysteerinen, sekä tunnelma asianmukaisesti kolkko ja synkkä. Elokuvasta voi löytää myös perverssejä piirteitä, joita ei kovin usein 30-luvun elokuvissa näe. Draamaltaan tämä jää hieman etäiseksi, joten aivan elämää suurempi pätkä ei tämäkään ole.
Hiisi's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 92 Average listal rating (68 ratings) 4.8 IMDB Rating 6.2
Kai Aleksi Mäkelällä on jotain näkemystä viihteen tekijänä, mutta kovin juosten kustun oloista hänen työnsä on. Dialogi on suurimmaksi osaksi löysää ja kömpelöä, vaikka muutamia ok heittoja löytyy. Näyttelijät ovat Jasper Pääkköstä lukuun ottamatta hyviä, mutta tuntuvat vetävän vähän miten sattuu.

Kokonaisuutena tässä on silti mielestäni hieman enemmän järkeä kuin ykkösosassa. Varekseenkin pääsee vihdoin tutustumaan paremmin. Ehkä amatöörimäinen ohjaus tuo tähän jotain mukavaa rähjäisyyttä ja charmia, mutta vaikea mennä kehumaan. Täyttä roskaa, mutta sopivan vajaassa mielentilassa menee ihan hyvin alas.
Hiisi's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
Kieslowskin masentavaan mestariteokseen verrattuna moni rankkakin rikosleffa on melko kevyttä hömppää. Puolessa välissä tapahtuva murha on vastenmielisyydessään erinomainen. Hätkähdyttävää on kuitenkin, että lopussa tapahtuva virkavallan suorittama murha on vielä järkyttävämpi. Tämä sai miettimään kuolemanrangaistuksen karmeutta, vaikka se olikin itsestäänselvyys. Elokuva on sen verran synkkä ja intensiivinen, että lyhyt kesto riitti mulle todella hyvin.
Hiisi's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 130 Average listal rating (68 ratings) 7.5 IMDB Rating 7.6
Nynnymäinen Harold Lloyd ei ole läheskään yhtä karismaattinen hahmo kuin Chaplin, tai Keaton. Leffa on sujuva, mutta noudattaa melko tuttua mykkäkomedioiden kaavaa. Parhaiten tässä toimivat hienot toimintakohtaukset. Kokonaisuutena tämä ei ole yhtään heikko, mutta en löydä tästä mitään mitä Chaplin, tai Keaton ei olisi tehnyt paremmin.
Hiisi's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 140 Average listal rating (77 ratings) 7.1 IMDB Rating 7.1
Hillityn draaman alta löytyy psykologinen kostoelokuva. Käsikirjoitus on siis hyvää kamaa. Vähäeleisyys on tyylikästä, mutta tämä on hieman liiankin pidättyväinen. Denis Dercourtin ohjaus voisi olla omaperäisempääkin. Mutta kelpaahan tämä näinkin.
Hiisi's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
Terrence Malick on kuulema perfektionisti, joka ei jätä mitään sattuman varaan. Siihen nähden tämä on yllättävän perus kamaa. Joku voisi moittia leffaa imeläksi ja kliseiseksi. New Worldin on silti tyylitietoinen kaikessa romanttisuudessaan ja tunteellisuudessaan. Maisemat ovat kauniita ja tempo on nautittava. Pochahontasin tarinaan tämä ei mielestäni antanut mitään mullistavan uutta näkökulmaa.
Hiisi's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 576 Average listal rating (390 ratings) 6.3 IMDB Rating 6.4
Mielestäni Elm Street on huono elokuvasarja. Unen ja todellisuuden sekoittuminen on usein kiinnostavaa, mutta leffat keskittyvät lähinnä erilaisten "siistien" tappojen esittelyyn. Onneksi Wes Craven teki vielä tämän, sillä kyseessä on sarjan mielenkiintoisimpia osia.

Freddyn tuleminen oikeaan maailmaan oli typeryydessään hauska idea. Näyttelijät ja Wes Cravenkin näyttelevät itseään. Silti tämäkin toistaa liikaa tuttua kaavaa. Paljon jaaritellaan siitä onko se "Freddy ihan oikeasti olemassa?" ja sitten tapahtuu ennalta arvattava kauhukohtaus. Tästä löytyy kokeellisuutta ja itseironiaa, mutta vain niin paljon kuin kaupallisuus antaa periksi. Mukavaa on, että tämä ei lässähdä loppua kohden. Lopussa nähtävä taistelu Freddyä vastaan on onnistunut. Elokuva on siis idealtaan hauska ja kerran katsottava, mutta melko unohdettava.
Hiisi's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 1608 Average listal rating (1009 ratings) 7 IMDB Rating 7.5
Maistellaan viiniä, kierrellään siellä täällä ja sählätään naisten kanssa... Hyvällä asenteella tehty leffa! Sideways voisi olla ehkä vielä hauskempi ja koskettavampi, mutta silti elokuvan melankolinen koomisuus iskee hyvin meikäläiseen. Muutenkin tämä on uskottavan oloinen road movie.
Hiisi's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 846 Average listal rating (474 ratings) 8 IMDB Rating 8.1
Pidän Kim Ki-Dukin seesteisestä tyylistä, mutta sisällöltään Rautakolmosesta voi olla montaa mieltä. Draamana tämä ei ole kovinkaan mullistava, sillä elokuvan tuppisuut päähenkilöt jäävät etäisiksi. Loppuun tungetut symbolit ja yliluonnollisuudet tekivät elokuvasta ehkä mielenkiintoisemman, mutta tuntuvat hieman korneilta. En osaa siis pitää tätä kovin onnistuneena draamana, rikosleffana, tai arthouse-elokuvanakaan. Onhan tämä erikoinen rakkauselokuva, mutta mielestäni hieman teennäisellä tavalla. Vaikka Rautakolmonen on viihdyttää hyvin kestonsa ajan, on ohjaajan edellinen täysosuma Viisi Vuodenaikaa kokonaisuutena aivan eri tasoa.
Hiisi's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 38 Average listal rating (22 ratings) 6.9 IMDB Rating 0
Tämä oli ensimmäinen näkemäni leffa arvostetulta Renoirilta, sillä Suuri Illuusio on harmillisesi vielä näkemättä. Alku lupailee kelpo jännäriä, mutta sitten tämä paljastuukin karuksi draamaksi. Jotkut Suolla kuvatut kohtaukset ovat tunnelmallisia, mutta niistä olisi voinut saada irti paljon enemmän. Renoiria pidetään mestarina, mutta aika rutiinimaista settiä tämä on. Asiallisesti kirjoitettu, mutta tarvitsisi joko väkevämpää, tai viihteellisempää tulkintaa. Tällaisenaan ei tästä paljon käteen jää.
Hiisi's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 1222 Average listal rating (677 ratings) 7.5 IMDB Rating 7.7
Karskimpi ja hervottomampi kuin Jean Pierre Jeunetin myöhempi tuotanto. Synkkä tulevaisuuden visio, joka muuttuu loppua kohden yhä enemmän ja enemmän farssiksi. Karrikoidut henkilöhahmot toimivat tässä yhteydessä. Hauskaa muuten, että herrojen seuraava tuotos Kadonneiden lasten kaupunki oli aikansa kallein ranskalainen elokuva. Delicatessen on sitä vastoin pienen budjetin indie-teos, mutta silti visuaalisesti lähes yhtä hieno ja muutenkin notkeampi leffa.
Hiisi's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
Load more items (58 more in this list)

Added to
Related lists

Katselut 2010 / films watched in 2010
9 item list by Emperor
2 votes
Lapsus
6 item list by VierasTalo
30 votes
2015 katsotut
122 item list by hayabusa
25 votes 1 comment
Films Watched in 2016
212 item list by Kukkakaali
36 votes
Watched in 2013
48 item list by OnionStark
18 votes 1 comment
Watched in 2015
161 item list by ToniJJJ
27 votes 1 comment
Watched in 2016
93 item list by ToniJJJ
31 votes
Nostalgiaa...
36 item list by Aprakadabra
16 votes 1 comment
Watched in 2017
93 item list by Leiska
16 votes
Elokuvia joista jäi pahamieli :´(
5 item list by vinttipimeen
22 votes 3 comments

View more top voted lists

People who voted for this also voted forMore lists from Hiisi

Post comment


Insert image

drop image here
(or click)
or enter URL:
 link image?  square?

Insert video

Format block