Explore
 Lists  Reviews  Images  Update feed
Categories
MoviesTV ShowsMusicBooksGamesDVDs/Blu-RayPeopleArt & DesignPlacesWeb TV & PodcastsToys & CollectiblesComic Book SeriesBeautyAnimals   View more categories »
Listal logo
Avatar
Added by Kankku on 9 Jan 2018 08:31
792 Views No comments
24
vote

Watched in 2018

Add header image

Choose file... or enter url:
Sort by: Showing 32 items
Decade: Rating: List Type:
People who added this item 378 Average listal rating (476 ratings) 6.8 IMDB Rating 7.5
30.6

Pk-yrityksen duunarit ovat siivoamassa avaruusrojua, kunnes YIT tulee aseita heiluttaen paikalle kertoen, että työmaa on nyt heidän. Papereita ei tarvita; YIT:n painava nimi ja pistoolit riittävät. Pk-yrityksen duunarit suuttuvat ja varastavat hieman avaruusrojua, opiskelevat tekniikka ja valmistuvat asesepiksi. Hämis kaipaa oikeita hommia ja ottaa pk-yrityksen asesepät hampaisiinsa.

Kaiken tämän touhun seassa on oikeasti ihan tyydyttävää high school -draamailua, kasvutarinointia ja hassuttelua, mutta typeryyden painolasti on Homecomingille liikaa. Holland on roolissaan hyvä, muttei Tobey Maguire.
Kankku's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 0 Average listal rating (62 ratings) 7.5 IMDB Rating 7.4
23.6.

Tavallaan sääli, että elokuva sortuu siihen kauhukliseeseen, että osana kauhun lähteistä on pikkutyttö. Mutta ei kauhu nyt kiteydy onneksi pelkkään pikkutyttöön: spiritualismin hullutukset, hiostava äänimaailma ja arkielämän ankaruus - tapa, jossa pienelläkin virheellä voi olla suuret ja anteeksiantamattomat seuraukset - nyt luovat sitä kauhistuttavaa tunnelmaa kaikkein hienoiten. Visuaalisestikin varsin hurmaava ja tunnelmallinen teos.
Kankku's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
6.6.

Elokuva onnistuu rakentamaan jännitystä oikein mallikkaasti ja ihmissuhteitakin kuvataan hienosti, mutta lopulta elokuva sortuu niin pahasti kerrontansa puolesta typeryyksiin. Yllätys ei tahdo tuntua kaiken luodun jännityksen luontevalta seuraukselta. Lanthimosilta nyt ensimmäinen pienimuotoisempi hutiammunta, jonka näin.
Kankku's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
4.6.

Pysäyttävää elokuvaa. Köyhällistön kurjuus, surkeat ihmiskohtalot ja niitä vastaan armoton taistelu on niin kauniisti dokumentoitu filmille.
Kankku's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 474 Average listal rating (355 ratings) 7 IMDB Rating 7.1
2.6.

Toinen katsomiskerta, joka nyt yllättävänkin nopeasti viime näkemästä. Yhtä kiero ja hauska kuin edellisellä katselukerralla.
Kankku's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 106 Average listal rating (63 ratings) 6.4 IMDB Rating 6.4
25.5.

Hauskaa ja hyvää parisuhdejuonittelua.
Kankku's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 33 Average listal rating (104 ratings) 6.5 IMDB Rating 0
24.5.

Nämä spinoffit ovat vain niin turhia. Humaani sanoma on vähintään yhtä päälleliimattua kuin The Last Jedissä, ja koko homman tolkuttomuus kutakuinkin samaa luokkaa. Vähän samanlaista silmäniskun yritystä kuin Rogue One, mikä ei ole kehu millään tasolla. Donald Glover on kova, Alden Ehrenreich ei niinkään. Emilia Clarke näyttää jo yrittävän näytellä.
Kankku's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 291 Average listal rating (431 ratings) 7.4 IMDB Rating 7.7
20.5.

Äänieditoinnistaan kiitelty elokuva saa minultakin kiitoksensa. Ihan tyylikästä toimintaa, mutta valitettavan yksisoluista tohua noin niin kuin kauttaaltaan. Lattea tarina ja latteat motiivit.
Kankku's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 1952 Average listal rating (979 ratings) 7.3 IMDB Rating 7.6
11.5.

Lolitaa pidin pitkään jonotuslistalla vain sen vuoksi, että olisin halunnut lukea Nabokovin romaanin ennen elokuvan katsomista. Tarpeeksi monta vuotta, kun elokuva oli jonotuslistalla seissyt, enkä saamattaomuudeltani saanut romaania luettua, oli aika kypsä. Elokuva käsittelee niin hienolla tavalla ihmismieltä, -toimintaa ja -haluja: saamista ja saamattomuutta, pelaamista ja tanssia. Viimeinen neljännes estää minua kuitenkin tykkäämästä tästä elokuvasta ihan niin paljon kuin olisin ollut valmis ensimmäisen kolmen neljänneksen perusteella tykkäämään.
Kankku's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 183 Average listal rating (431 ratings) 7 IMDB Rating 7.9
6.5.

Otan kehuni Infinity Waria koskien takaisin: Ragnarok on parsta Marvelia, mikä on niin vallattoman hienoa todeta muuten näin kelvottomasti kohdellun supersankarin, kuin Thorin, kohdalla. Waititin komedia ei tunnu pakotelulta hassuttelulta, vaan toimii aidosti ja mutkitta. Toiminta on miellyttävää, hahmoilla on oikeita ongelmia ja Hemsworthkin on Thorina parempi kuin koskaan.
Kankku's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 119 Average listal rating (336 ratings) 7.6 IMDB Rating 8.9
3.5.

Infinity War on parasta Marvelia, mikä ei ole kyllä paljoa sanottu. Plot armorit laitetaan ainakin hetkeksi asekaappiin ja surkeiden sattumusten sarja on surkeiden supersankariolentojen omien ambitioidensa mukaista ja syy–seuraussuhteet tuntuvat loogisilta. Liialta mukahassuttelulta vältytään, mutta toiminta on pahimmillaan taas kaunista kuin kuppainen kulli voileivän päällä.
Kankku's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 750 Average listal rating (529 ratings) 6.3 IMDB Rating 7
1.5.

X-Men: Apocalypse on melkein kiinnostava elokuva. Supersankarimyytti kyseenalaistetaan, mikä on minusta aina ollut yksi X-Menin vahvuuksista, mutta ne keinot ovat paikoitellen hieman typeriä. Ensinnäkin jumalainen pääpahis on tylsä kuin mikä, mitä ei Oscar Isaacin tähänastisista roolisuorituksista eittämättä heikoin auta lainkaan. Reppanakohtalon mutantit häkkitappelijoina vaikuttavat tällä tavalla esitettyinä vain säälittäviltä; ei että herättäisi sympatian säälintunteita, vaan lähinnä turhautumista. Vihaiset teinihahmot ovat vihaisia ja yksiulotteisia ja yhtä täydellisen epäkiinnostavia.
Kankku's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 1298 Average listal rating (737 ratings) 7.9 IMDB Rating 8.1
16.4.

Meinasin kuvailla Barry Lyndonia seikkailullisimmaksi elokuvaksi pitkään aikaan, jonka olen nähnyt, mutta katsoinhan vasta The Lost City of Z:n. Lämpimimmät suosittelut tuollekin elokuvalle, mutta onhan Kubrick elokuvakertojana vertaansa vailla. Barryn traaginen (ja koominen) seikkailu kaikkine koukkuineen, edesottamuksineen ja onnenpotkuineen, elokuvan kuvasommittelut ja hahmot kauttaaltaan. Ah!
Kankku's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 383 Average listal rating (466 ratings) 7.3 IMDB Rating 7.7
6.4.

Ihan hauska ja passeli kuvaus tämän päivän Amerikasta. Racitism on ongelma ja ihmiset ovat hirmuisen perseestä. Peele ottaa homman melko mallikkaasti käsiteltäväkseen.
Kankku's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 1529 Average listal rating (979 ratings) 6.5 IMDB Rating 7
4.4.

Ihmiset puhuvat Ragnarokista siihen malliin, että se pitäisi nähdä. En kuitenkaan ollut vielä The Dark Worldia nähnyt, minkä vuoksi Ragnarok on saanut odottaa. The Dark World on aivan yhtä onnetonta ja sielutonta mättöä mitä ensimmäinenkin Thor-filmatisointi, ettei se jaksa melkein parituntisena kiinnostaa puoliakaan ajasta. Tai neljäsosaa. Tai lainkaan. Ei kiinnosta Ragnarokkaan enää.
Kankku's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 180 Average listal rating (116 ratings) 7.2 IMDB Rating 6.9
27.3.

Kaurismäen Helsinki- ja Suomi-kuvauksia voi vain rakastaa. Inhottavia ja rakastettavia surkeita ihmishahmoja, mikä on niin ihastuttavaa kinemaa. Liian vähän hypeä tämän elokuvan ympärillä.
Kankku's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
25.3.

Hieno henkilökuvaus hienosta miehestä. Tuntuu, että aloin pitämään Eraserheadistakin hieman enemmän tämän myötä. Tai koko Lynchin tuotannosta. Pitää uudelleenkatsella herrasmiehen elokuvia tässä jonain päivänä. Blue Velvetin, Inland Empiren ja Lost Highwaynkin edellisestä näkemisestä vierähtänyt päälle 10 vuotta.
Kankku's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 22 Average listal rating (113 ratings) 7.9 IMDB Rating 7.3
19.3.

Elokuvan hahmojen väliset suhteet ovat niin suunnattoman vahvoja ja aidontuntuisia. Koko elokuva tuntuu niin todelta, niin ahdistavaa kuin se vain onkin. Vahvaa ammoniakkia. Elokuvan nimi on täydellinen.
Kankku's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 171 Average listal rating (100 ratings) 7.8 IMDB Rating 7.2
19.3.

Kaurismäki ja Calamari Union löysivät minusta jotain, jota on hieman vaikea kääntää näin julkisiksi sanoiksi. Sanotaan nyt kuitenkin, että pidin elokuvasta kovasti.
Kankku's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
16.3.

Demons of the Mind on vain melkein yhtä viihdyttävä kuin se on typerä. Tunnelmasta plussaa, vammailusta melkein plussaa.
Kankku's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
16.3.

Toinen katselukerta. Hyvä tämä edelleen on, vaikka puolikkaalla pisteitä rokotankin.
Kankku's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
6.3.

Kiero, hauska ja hurmaava. Paul Thomas Andersonia kauneimmillaan; Vicky Krieps ja Daniel Day-Lewisistä puhumattakaan.
Kankku's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 1 Average listal rating (1 ratings) 4 IMDB Rating 5.3
2.3.

En jaksa täysin käsittää, mikä tämä Woon Chaplin-filmatisointi on olevinaan. On mafiaa, on poliiseja, rakkautta ja aivan sairaasti typerää kohellusta. Parhaimmillaan huumorin täytyy olla kivenmurikoihin kompastelua.
Rate:
Watched Wanted Custom
27.2.

Seikkailuelokuva, jossa on aitoa vaarantunnetta. Tämän lisäksi The Lost City of Z on visuaalisesti tyrmäävä, tarinaltaan koskettava ja aidosti kiinnostava. Ja miehet ovat rautaa komeine partoineen ja viiksineen.
Kankku's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 16 Average listal rating (30 ratings) 7.3 IMDB Rating 6.8
16.2.

Haneke on elokuvallaan hienosti kiinni tässä päivässä. Tämän päälle vielä Hanekelle aina niin hienosti toimivat hahmot toimimattomassa perheessä, niin lopputulos alkaa olla sitä parempaa elokuvaa.
Kankku's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 2607 Average listal rating (1593 ratings) 8.2 IMDB Rating 8.2
4.2.

Parasta Totorossa on se, kuinka elävä elokuva oikeasti on. Miten ihmiset liikkuvat, reagoivat ja olevat. Hahmot käyttäytyvät niin käsittämättömän aidosti: kuinka täpinöissään lapset vilistävät uuteen kotiin päästyään, kuinka Mei väsyy isää sateessa odottaen, kuinka lapset (ja aikuiset) reagoivat kummituksiin... Listaa voisi jatkaa loppumattomiin.

Superlatiiveja visuaalisesta ilmeestä, superlatiiveja teemojen käsittelytavoista. Superlatiiveja elokuvasta. Toisellakin katselukerralla Totoro hurmaa täysillä.
Kankku's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 1699 Average listal rating (935 ratings) 7.4 IMDB Rating 7.4
29.1.

David ei isänsä mukaan saisi lisääntyä. David kuitenkin liisäntyi ja teki lisääntymistä käsittelevän elokuvan.
Kankku's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 471 Average listal rating (418 ratings) 7.1 IMDB Rating 7.6
28.1.

Olen ihan pitänyt Disneyn uusimmista animaatioista. Ihan pidin Vaianastakin. Päähahmo on sympaattinen, jumaltarusto on kiehtova ja animointi on hyvännäköistä. Yhteiskunnallistakin sanottavaa löytyy, eikä se sanoma tunnu liian päälleliimatulta.
Kankku's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 86 Average listal rating (63 ratings) 7.5 IMDB Rating 7.8
18.1.

The Salesman on tämän päivän elokuva - tämän päivän takaperoisuuden elokuva. Elokuva käsittelee niin kertakaikkisen hienosti ja laajalti ihmisen valtakäsityssuhteita. Kerronta on hienoa ja sujuvaa, kaiken kaikkiaan nautittavaa. Elokuva herättää keskustelua, enkä millään malttaisi olla kirjoittamatta siitä tämän enempää, mutta jotta vältyttäisiin spoilereilta, lienee vaikeneminen nyt parasta.
Kankku's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 1429 Average listal rating (818 ratings) 7.8 IMDB Rating 8.1
14.1.

Laputa on kovin vauhdikas Miyazaki. Vai onko edellisestä Miyazakistani niin kauan aikaa, etten enää muista, millä temmolla Miyazakit yleensä sykkivät? Toiminta on kuitenkin kaiken kaikkiaan varsin hauskaa ja tyylikkään näköistä, kun rautatiekiskot ja ilmailualukset paukkuvat. Miyazakin retrofuturistinen tyyli maalautuu valkokankaalle upeasti, mikä onkin eittämättä Laputaa vahvimmillaan. Kerronnallisesti Laputa ei kuitenkaan onnistu täysin hurmaamaan ja koko elokuva onkin valitettavan mutkaton ja helppo. Mutkaton ja helppo eivät liene parhaat sanat kuvaamaan Laputan ongelmia, mutta päälimmäiset, jotka mielessä kummittelivat elokuvan jälkeen ja sen aikana.
Kankku's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
11.1.

Ridley Scottin uutukainen muistuttaa parhaimmillaan wellesiläistä klassista Hollywood-draamaa, mutta pahimmillaan touhu on akuankkamaista palloilua. Molemmat piirteet tiivistyvät tiettyihin elokuvan hahmoihin ja tiettyihin elokuvan kohtauksiin. Akuankkamaisin ja wellesiläisin hahmo on eittämättä J.P. Getty - maailmanomistaja, jolla on kaikki maailman raha. Gettyn pojanpoika on kidnapattu, jolloin Gettyn oletetaan olevan se, joka maksaa lunnasvaatimukset.

Valitettavasti elokuva on "parhaimmillaan" koko reilun kaksituntisen aikana vain pieninä väläyksinä, esim. jonkin kuvasommitelman myötä. Juonen kulku on kuitenkin pääpiirteittäin takkuilevaa, epäkiinnostavaa ja vaivaannuttan köyhää. Hahmot toki elävät ja kehittyvät valkokankaalla elokuvan mittaan, mutta kehittyminen esimerkiksi Gettyn, ex-agentti Chasen ja rosmo Cinquantan tapauksissa on vain karikatyyrimäisen noloa. Elämästä opitaan ja todetaan, että rahan tuoma rikkaus ei olekaan todellista rikkautta.

Kuka tahansa tolvana pystyy tulemaan rikkaaksi. Haastavaa on olla rikas.
Kankku's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 28 Average listal rating (16 ratings) 7.7 IMDB Rating 6.9
7.1.

Elokuvan englanninkielinen nimi ottaa mielenkiintoisesti kantaa Malalaan yhteiskunnallisena vaikuttajana. Elokuvan alussa kerrotaan, kuinka 1800-luvulla teini-ikäinen afgaaninainen, Malalai, nostatti kansan taistelutahtoa englantilaisia vastaan: kun miehet olivat voimattomia, löytyi naisista voimaa ja taistelutahtoa. Hänen mukaansa Malalakin sai nimensä - tai hänen isänsä nimesi Malalan.

Elokuva onnistuu välillä hieman herättelemään ajatuksia, millainen rooli Malalan isällä on siinä, millainen vaikuttaja Malalasta on tullut. Muutoin koko elokuva on kovin kehnon dokumentaarisen kerronnan keskinkertaisuuden juhlaa: puhuvat päät puhuvat stock video -materiaalin ja uutisarkistomateriaalien välissä. Animaatiokohtaukset ovat varsin näyttäviä, mutta kaiken elämänmakuisen läpsyttelyn jälkeen niistäkin kohtauksista tunnepalo on suhteellisen kaukana.
Kankku's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom

Artisti Iisa kirjoitti hyvin omassa uuden vuoden postauksessaan: "2018 aion kirjoittaa, enkä ainoastaan puhua kirjoittamisesta." Voisin itse kokeilla samaa. Vuonna 2017 katsoin kovin vähän elokuvia ja kirjoitin vielä vähemmän, kun koulutyöt meinasivat viedä kaikki mehut tietokoneella näpyttämisestä. Elokuvien katsominen ja elokuvista kirjoittaminen on kuitenkin ollut elämässäni sellainen ilo, jonka olen jättäny viimeisenä parina vuotena liian vähälle. Vuonna 2018 koitan katsoa enemmän elokuvia taas ja kirjoittaakin niistä. Tämä ei ole mikään lupaus; enemmänkin tavoite.

Huomasin viime vuonna, kuinka vaikeaa minun on antaa katsomilleni elokuville tähtiarvosanoja. Mietin arvioinneista luopumista kokonaan, mutta voi olla, että pudottelen tähtiä niin ja näin epäsäännöllisesti kuukauden päästä katselusta tai ehkä jopa samana päivänä.

Added to

39 votes
All "Watched in 2018" lists on Listal (197 lists)
list by Triggerhappy6
Published 4 months, 2 weeks ago 6 commentsRelated lists

Series Watched In 2018
15 item list by nathan
2 votes
Watched in 2018 so far...
45 item list by imanshole
43 votes 2 comments
Films watched in 2018
197 item list by nathan
24 votes
Movies Watched In 2018
64 item list by Crashervania
18 votes
Watched In 2018
119 item list by Ultimo
21 votes
Elokuvapäiväkirja 2018
311 item list by Darth Brutus
31 votes 6 comments
Destiny... Fate... Dreams - Anime Watched In 2018
28 item list by AKB48Fan
3 votes
Movies Watched 2018
48 item list by Joe
16 votes
Watched in 2018
21 item list by Blonde
9 votes

View more top voted lists

People who voted for this also voted forMore lists from Kankku

Post comment


Insert image

drop image here
(or click)
or enter URL:
 link image?  square?

Insert video

Format block