Explore
 Lists  Reviews  Images  Update feed
Categories
MoviesTV ShowsMusicBooksGamesDVDs/Blu-RayPeopleArt & DesignPlacesWeb TV & PodcastsToys & CollectiblesComic Book SeriesBeautyAnimals   View more categories »
Listal logo
Avatar
Added by Kankku on 9 Jan 2018 08:31
284 Views No comments
15
vote

Watched in 2018

Add header image

Choose file... or enter url:
Sort by: Showing 8 items
Decade: Rating: List Type:
People who added this item 16 Average listal rating (16 ratings) 7.6 IMDB Rating 0
16.2.
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 2607 Average listal rating (1575 ratings) 8.2 IMDB Rating 0
4.2.

Parasta Totorossa on se, kuinka elävä elokuva oikeasti on. Miten ihmiset liikkuvat, reagoivat ja olevat. Hahmot käyttäytyvät niin käsittämättömän aidosti: kuinka täpinöissään lapset vilistävät uuteen kotiin päästyään, kuinka Mei väsyy isää sateessa odottaen, kuinka lapset (ja aikuiset) reagoivat kummituksiin... Listaa voisi jatkaa loppumattomiin.

Superlatiiveja visuaalisesta ilmeestä, superlatiiveja teemojen käsittelytavoista. Superlatiiveja elokuvasta. Toisellakin katselukerralla Totoro hurmaa täysillä.
Kankku's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 1699 Average listal rating (911 ratings) 7.4 IMDB Rating 0
29.1.

David ei isänsä mukaan saisi lisääntyä. David kuitenkin liisäntyi ja teki lisääntymistä käsittelevän elokuvan.
Kankku's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 471 Average listal rating (385 ratings) 7.2 IMDB Rating 0
Moana (2016)
28.1.

Olen ihan pitänyt Disneyn uusimmista animaatioista. Ihan pidin Vaianastakin. Päähahmo on sympaattinen, jumaltarusto on kiehtova ja animointi on hyvännäköistä. Yhteiskunnallistakin sanottavaa löytyy, eikä se sanoma tunnu liian päälleliimatulta.
Kankku's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 86 Average listal rating (58 ratings) 7.5 IMDB Rating 0
18.1.

The Salesman on tämän päivän elokuva - tämän päivän takaperoisuuden elokuva. Elokuva käsittelee niin kertakaikkisen hienosti ja laajalti ihmisen valtakäsityssuhteita. Kerronta on hienoa ja sujuvaa, kaiken kaikkiaan nautittavaa. Elokuva herättää keskustelua, enkä millään malttaisi olla kirjoittamatta siitä tämän enempää, mutta jotta vältyttäisiin spoilereilta, lienee vaikeneminen nyt parasta.
Kankku's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 1429 Average listal rating (806 ratings) 7.9 IMDB Rating 0
14.1.

Laputa on kovin vauhdikas Miyazaki. Vai onko edellisestä Miyazakistani niin kauan aikaa, etten enää muista, millä temmolla Miyazakit yleensä sykkivät? Toiminta on kuitenkin kaiken kaikkiaan varsin hauskaa ja tyylikkään näköistä, kun rautatiekiskot ja ilmailualukset paukkuvat. Miyazakin retrofuturistinen tyyli maalautuu valkokankaalle upeasti, mikä onkin eittämättä Laputaa vahvimmillaan. Kerronnallisesti Laputa ei kuitenkaan onnistu täysin hurmaamaan ja koko elokuva onkin valitettavan mutkaton ja helppo. Mutkaton ja helppo eivät liene parhaat sanat kuvaamaan Laputan ongelmia, mutta päälimmäiset, jotka mielessä kummittelivat elokuvan jälkeen ja sen aikana.
Kankku's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
11.1.

Ridley Scottin uutukainen muistuttaa parhaimmillaan wellesiläistä klassista Hollywood-draamaa, mutta pahimmillaan touhu on akuankkamaista palloilua. Molemmat piirteet tiivistyvät tiettyihin elokuvan hahmoihin ja tiettyihin elokuvan kohtauksiin. Akuankkamaisin ja wellesiläisin hahmo on eittämättä J.P. Getty - maailmanomistaja, jolla on kaikki maailman raha. Gettyn pojanpoika on kidnapattu, jolloin Gettyn oletetaan olevan se, joka maksaa lunnasvaatimukset.

Valitettavasti elokuva on "parhaimmillaan" koko reilun kaksituntisen aikana vain pieninä väläyksinä, esim. jonkin kuvasommitelman myötä. Juonen kulku on kuitenkin pääpiirteittäin takkuilevaa, epäkiinnostavaa ja vaivaannuttan köyhää. Hahmot toki elävät ja kehittyvät valkokankaalla elokuvan mittaan, mutta kehittyminen esimerkiksi Gettyn, ex-agentti Chasen ja rosmo Cinquantan tapauksissa on vain karikatyyrimäisen noloa. Elämästä opitaan ja todetaan, että rahan tuoma rikkaus ei olekaan todellista rikkautta.

Kuka tahansa tolvana pystyy tulemaan rikkaaksi. Haastavaa on olla rikas.
Kankku's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
7.1.

Elokuvan englanninkielinen nimi ottaa mielenkiintoisesti kantaa Malalaan yhteiskunnallisena vaikuttajana. Elokuvan alussa kerrotaan, kuinka 1800-luvulla teini-ikäinen afgaaninainen, Malalai, nostatti kansan taistelutahtoa englantilaisia vastaan: kun miehet olivat voimattomia, löytyi naisista voimaa ja taistelutahtoa. Hänen mukaansa Malalakin sai nimensä - tai hänen isänsä nimesi Malalan.

Elokuva onnistuu välillä hieman herättelemään ajatuksia, millainen rooli Malalan isällä on siinä, millainen vaikuttaja Malalasta on tullut. Muutoin koko elokuva on kovin kehnon dokumentaarisen kerronnan keskinkertaisuuden juhlaa: puhuvat päät puhuvat stock video -materiaalin ja uutisarkistomateriaalien välissä. Animaatiokohtaukset ovat varsin näyttäviä, mutta kaiken elämänmakuisen läpsyttelyn jälkeen niistäkin kohtauksista tunnepalo on suhteellisen kaukana.
Kankku's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom

Artisti Iisa kirjoitti hyvin omassa uuden vuoden postauksessaan: "2018 aion kirjoittaa, enkä ainoastaan puhua kirjoittamisesta." Voisin itse kokeilla samaa. Vuonna 2017 katsoin kovin vähän elokuvia ja kirjoitin vielä vähemmän, kun koulutyöt meinasivat viedä kaikki mehut tietokoneella näpyttämisestä. Elokuvien katsominen ja elokuvista kirjoittaminen on kuitenkin ollut elämässäni sellainen ilo, jonka olen jättäny viimeisenä parina vuotena liian vähälle. Vuonna 2018 koitan katsoa enemmän elokuvia taas ja kirjoittaakin niistä. Tämä ei ole mikään lupaus; enemmänkin tavoite.

Huomasin viime vuonna, kuinka vaikeaa minun on antaa katsomilleni elokuville tähtiarvosanoja. Mietin arvioinneista luopumista kokonaan, mutta voi olla, että pudottelen tähtiä niin ja näin epäsäännöllisesti kuukauden päästä katselusta tai ehkä jopa samana päivänä.

Added to
Related lists

Films watched in 2018
50 item list by nathan
18 votes
Movies Watched In 2018
21 item list by Crashervania
16 votes
Watched In 2018
37 item list by Ultimo
16 votes
Elokuvapäiväkirja 2018
55 item list by Darth Brutus
25 votes 2 comments
Movies Watched 2018
12 item list by Joe
8 votes
Destiny... Fate... Dreams - Anime Watched In 2018
8 item list by AKB48Fan
3 votes
Watched in 2018
9 item list by Blonde
5 votes
Movies Watched in 2018
28 item list by CD Smiles
22 votes
Watched in 2018
14 item list by scouser
9 votes

View more top voted lists

People who voted for this also voted for


More lists from Kankku
Post comment


Insert image

drop image here
(or click)
or enter URL:
 link image?  square?

Insert video

Format block