Explore
 Lists  Reviews  Images  Update feed
Categories
MoviesTV ShowsMusicBooksGamesDVDs/Blu-RayPeopleArt & DesignPlacesWeb TV & PodcastsToys & CollectiblesComic Book SeriesBeautyAnimals   View more categories »
Listal logo
Avatar
Added by Kurkkuharja on 15 Jul 2011 05:14
558 Views 6 Comments
9
vote

Jesus Franco marathon 15.-17.7.2011

Add header image

Choose file... or enter url:
Sort by: Showing 15 items
Decade: Rating: List Type:
15.7.

Ja näin käynnistyi komian herrasväen viidentoista Jesús Franco-elokuvan maratoni varsin lupaavissa tunnelmissa. Justine on näes ankeasta markiisi de Sade -aiheestaan, köyhästä sisällöstään ja hämmentävän huonosta kamerankäytöstään huolimatta niin puvustukseltaan kuin lavastukseltaan vaivalla kasattu näytös, joka jaksaa viihdyttää aikansa tavallaan. Pehmopornoa ei ole mukana liiaksi ja tarina mm. sienikeittoa kerran viikossa syövine ukkoineen on kutkuttava, mutta kaksituntinen kesto ei todellakaan kanna loppuun asti kunnialla. Plussaa tulee kuitenkin vierasroolin heittävästä Jack Palancesta, sekä tietysti markiisiksi pestatusta Klaus Kinskistä, joka elokuvan hupaisimpana juonikiemurana murhataan, mutta äkisti onkin varoittamatta jälleen elävien kirjoissa.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 42 Average listal rating (19 ratings) 6.1 IMDB Rating 5.6
Eugenie (1970)
15.7.

No nyt hämmästelläänkin sitten jo suu sepposen selällään. Jotenkin tämäkin perustuu markiisi de Sadetakin teoksiin, mutta suurin osa leffasta leviteltiin aurinkoöljyä lähikuvassa nuoren naisihmisen persposkille tai jotain sinnepäin. Naurua ainakin riittää ja sir Christopher Lee teki kyllä emämokauksen annettuaan Jeesuksen suostutella itsensä messiin tähän.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
15.7.

Jess Franco collectionin ehdoton ykkönen, äärimmäisen typerä WIP-leffa Barbed Wire Dolls on juuri sitä, mitä pitäisi esittää keski-ikään ehtineen feministisen rouvasompelukerhon teekutsuilla. Misut pitävät Jesuksen maailmassa vankilaa kaikesta kidutuksesta (mm. sähköistettyyn hetekkaan sitomisesta) huolimatta paratiisinaan, masturbaatiota näkee joka nurkassa ja jostakin syystä jokainen vanki tuntuu haistattavan pitkän minkäänlaiselle pukukoodille. Lopussa nähdään takaumaa, jossa ohjaajan itsensä esittävä insesti-isä kaatuu hidastettuna (tosin tällaista efektiä työryhmällä ei nähtävästi ollu käytössä, joten Franco ja tämän vastanäyttelijä joutuivat vetämään roolinsa sen mukaisella kankeudella) päin lipastoa ja kuolee, perseillään konepistoolin kanssa ja mikä hupaisinta, viimeisten murhien jälkeen istahdetaan tyynesti pienon ääreen ja aletaan pimputella. Naurettavaa paskaa, porukassa raikuvaa huutonaurua.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 11 Average listal rating (8 ratings) 4.8 IMDB Rating 5
Downtown (1975)
15.7.

Tämän elokuvan kohdalla voi todeta vain yhden sanan: vittu. Ja niitähän riittää, nopean terhakkaasti lähikuvaan tarkennettuina kerta toisensa jälkeen. Lihava, viiksekäs ja kaikin puolin iljettävä Jesús päättikin antaa tämän kesälomaprojektinsa sankaruuden itselleen ja niinpä tämä kähmiikin lähes koko filmin kahta bi-muijaa, jotka kutsuvat tätä sekä Sugardaddyksi että Beefcakeksi.

"Jeesus tulee kuin ohjus..."
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 35 Average listal rating (23 ratings) 5.5 IMDB Rating 0
16.7.

Ainoana oikeasti hyvänä elokuvana Jesús Franco -boksiin eksynyt Jack the Ripper on hämmentävä esitys neljän ruikulipaskan jälkeen yhden korvilla aamuyöllä. Sumuinen viktoriaalinen Lontoo on todella tunnelmallinen ja hyytävä kaupunki ja sen alapäätään kaupittelevaa väkeä listivä Kinski on roolissaan melkoisen karmiva. Murhat ovat raakoja, vaikka tehosteet ovatkin todella muovisia ja fiilis viiltäjän riehuessa nousee paikoitellen niinkin vastenmieliseksi, että pari kertaa miettii jo vakavasti sitä, miksi katsoo tällaista. Franco-munasta paljastuu yllätyksenä vieläpä lapsuuden traumojen myötä jonkinlaista motiiviakin Jackin riehunnalle, eikä raina näin jää pelkäksi aivottomaksi väkivaltaesitykseksi toisensa perään. Musiikki ja puvustus ovat oikein messeviä.

Alfa-Videon takakansitekstiä:

"SELKÄPIITÄKARMIVA

TÄMÄN ELOKUVAN NÄHTYÄSI TIEDÄT MITÄ PELKO JA KAUHU ON... TUSKIN USKALLAT YKSIN ULOS!
"YKSI KAMMOTTAVIMPIA SALAISUUKSIA JONKA LONTOON SUMU ON MILLOINKAAN KÄTKENYT..."

VAROITUS!

JOKAINEN KATSOO ELOKUVAN OMALLA VASTUULLAAN - EI SOVI HEIKKOHERMOISILLE!"
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 42 Average listal rating (24 ratings) 5.3 IMDB Rating 4.6
16.7.

Jeesus Kristus että alkoi tympäistä aamun aloittaminen tällaisella sonnalla. Jälleen seikkaillaan vankilassa, jonka pakkoasujaimisto koostuu itseään sormeilevista lesboista, joita kohdellaan ikävästi. Tämä taisi olla vieläpä se leffa, josta löytyi pienimuotoista paskansyöntiäkin. Loppua en nähnyt, mutta eipä tuo jäänyt hampaankoloon kaivelemaan.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 12 Average listal rating (9 ratings) 4.1 IMDB Rating 0
16.7.

Vapahtajamme agenttisekoilu, jossa naisagentit kävelevät alasti, heittävät vangitsemiensa miesten päälle halut sytyttävää vihreää maalia ja kiusaavat näitä muutenkin kaikin tavoin. Idästä ja lännestäkin oli kuulemma propagandallista sanomaa. Kaikkea se Jeesus-setä keksiikin.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 15 Average listal rating (8 ratings) 5 IMDB Rating 4.8
Love Camp (1977)
16.7.

Katos katos, jumalan pojan kolmaskin WIP-"elokuva" on eksynyt leffalootaan mukaan. Eipä tämä eroa noista muista kuin nauravien miesten munien kuvaamisella suihkuttelun lomassa. Sillehän sitä hekotettiin ja pisteitää ropisee kuin mannaa taivaalta.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 18 Average listal rating (10 ratings) 5.2 IMDB Rating 5.6
16.7.

Tästä elokuvasta en yksinkertaisesti saa oikeastaan mitään yksityiskohtaa mieleeni. Jotakuta taidettiin sorkkia krusifiksillä tisseihin. Hienoa, että Jesús jaksaa halki leffojensa viljellä pienen pieniä viittauksia ohjaajaakin kohtaan. Är rär rärrrrr...
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 17 Average listal rating (5 ratings) 2.4 IMDB Rating 4.6
Sexy Sisters (1977)
16.7.

Tämä leffa on nähty jo aikamonta kertaa aiemmin. Sitä samaa mielikuvitusrikasta lesbolua ja muuta aiheeseen liittyvää, jota Espanjan lahjaltamme olikin jo oikeus odottaakin. Mä en muista mitään.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 10 Average listal rating (7 ratings) 3.4 IMDB Rating 4.5
17.7.

Jos olet tarpeeksi laho latvastasi katsoaksesi Jesse Francon Märät unet, tee se luojan tähden edes sopivan märissä ja väkevissä olosuhteissa: totuus on, etten muista mitään eroa tämän ja puolentusinan muun ohjaajan leffan välillä. Törkyistä seksploitaatiota.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 17 Average listal rating (9 ratings) 4.8 IMDB Rating 5.2
17.7.

Hessu-maratoonin suurin ennakkosuosikki osoittautui myös suurimmaksi flopiksi. Sammuin tämän aikana. Puolikas lisätähti ultratyylikkäästä nimestä. "Macumba sexual"...
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 6 Average listal rating (4 ratings) 2 IMDB Rating 4.5
17.7.

O etsii seksuaalisuutta ja sillähän mässäillään. Jesuksen musat ovat ihan kivoja, mikään muu ei. Kolmas päivä Francon leffoja...
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
17.7.

Tässä vaiheessa Golgatan marssia olikin jo kaatuminen risti selässä todella lähellä. Jesús rakastaa zoomailua, oppi soittamaan pianoa kuusivuotiaana ja luulee lesbojen panevan samalla tavalla kuin heterot. Onko pakko keksiä vielä jotain sanottavaa?
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
17.7.

Vihdoin ja viimein! Kolme päivää ja 15 Jesús Francon filmiä takana! Blind Deadeista varastettuja huppupääluurankoja, hotellihuoneessa kahlehdittuna olevaa pytingin omistajan vaimoa ja sellaista on luvassa ja Mansion of the Living vaikuttaa muutenkin kaiken tuskan jälkeen melkeinpä oikealta elokuvalta. Heilutaanhan tässäkin nakuna parvekkeilla ja käytävillä, sekä tietysti harrastetaan lesboseksiä unensaamiseksi, mutta lähinnä tämä sontakasa onnistuu kuin onnistuukin olemaan edellisten noitakuulusteluihin soveltuvien piinapenkkien sijaan vain paikallaan laahaava ja unettava, Jesuksen omilla musiikeilla säestetty ja omaan kirjaan perustuva elokuva. Pitkäperjantain sijaan vietettiinkin pitkäsunnuntaita.

Lopuksi: mitä opimmekaan kaiken kaikkiaan kauhujen maratonistamme? Emme näemmä mitään, koska kerran aloimme suunnitella jo uutta, mm. Fu Manchut, White Cannibal Queenin sekä Oasis of the Zombiesin käsittävää letkajenkkaa heti viimeisen rainan loputtua. Nyt pitääkin vain venailla keskiviikkoon, että on kerännyt riittävästi voimia noustakseen kolmantena päivänä kuolleista.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom

In Finnish.

Added to
Related lists

Jesús Franco marathon: Part III
20 item list by Tumppi
4 votes 11 comments
Jesus Franco marathon part IV: Coctail Special
25 item list by Kurkkuharja
7 votes
Jesús Franco marathon: Part II
15 item list by Tumppi
8 votes 21 comments
Watched in 2015
676 item list by Tumppi
63 votes 181 comments
Jesús Franco: Movies i have seen.
84 item list by Aprakadabra
12 votes
Watched in 2012
222 item list by Maary
22 votes 2 comments

View more top voted lists

People who voted for this also voted for


More lists from KurkkuharjaComments

Posted: 6 years, 2 months ago at Jul 30 13:36
Lueskelin tätä ja tajusin, että vittu me ollaan tyhmiä.
Posted: 6 years, 2 months ago at Jul 30 15:19
Hienoa, että Tumppi oppii itsestään.
Posted: 6 years, 2 months ago at Jul 30 15:29
... ja elämästä.
Posted: 6 years, 2 months ago at Jul 30 20:27
Seuraavaksi voisin käsikirjoittaa filmin Tumppi Trixie.
Posted: 6 years, 2 months ago at Aug 6 19:34
Hyvä idea tuo Franco-maratooni, vaikka en kaikkia mielipiteitä allekirjoitakaan, mutta makuja on monia...
Posted: 6 years, 2 months ago at Aug 7 1:25
Suosittelen Franco-putkea lämpimästi. Tosin jossain viimeisten elokuvien aikana pää on vaarassa räjähtää, erityisesti toisella maratonillamme, jolloin katsoimme kaikki 15 leffaa nukkumatta putkeen. Jesuksen kolmatta tulemista odotellessa...

Post comment


Insert image

drop image here
(or click)
or enter URL:
 link image?  square?

Insert video

Format block