Explore
 Lists  Reviews  Images  Update feed
Categories
MoviesTV ShowsMusicBooksGamesDVDs/Blu-RayPeopleArt & DesignPlacesWeb TV & PodcastsToys & CollectiblesComic Book SeriesBeautyAnimals   View more categories »
Listal logo
Avatar
Added by Kurkkuharja on 16 Mar 2012 10:27
723 Views 3 Comments
20
vote

Eurocrime top list

Add header image

Choose file... or enter url:
Sort by: Showing 44 items
Decade: Rating: List Type:
Kyllä Ruggero Deodato halutessaan sitten osaa! Jostain syystä täydellä tankilla ja avaimet virtalukossa kuljetettu motskari siepataan rekan lavalta, potkaistaan käyntiin ja takavarikoidaan enempiä ilmoittamatta poliisin käyttöön, joku kaahaa sokean opaskoiran päältä jättäen hölmistyneen näkövammaisen huutelemaan hurttaansa keskelle autotietä, välistä rysäytetään moottoripyörällä seinän läpi ja lopussa kyttäkaksikko vieläpä pistää ja räjäyttää dynamiitilla lastatun veneen ihan pelkästä posauttamisen ilosta.

Nautittavasti kuvattu toiminta tapahtuu todella viihdyttäväksi rustatun, paskanjauhannan muille jättävän käsiksen puitteissa ja taustalla raikaava soundtrack ei voisi parempana enää paukkua. Myös pääduon koheltamisille ja "rennoille" (sekä näiden pomon vähemmän iloisille, mutta sitäkin kutkuttavammille) ilmeille nauraa haljetakseen samalla kun pohtii, miksi hitossa kaksikko oikeastaan asuu yhteisessä, rikollisten kuvilla tapetoidussa kämpässä.

Vaikea Live Like a Cop, Die Like a Manista on mitään vähemmän mairittelevaa sanottavaa edes yrittää keksiä, mitä nyt hieman harmittamaan jäi näkemäni mitä ilmeisimmin leikattu versio elokuvasta. Kokonaisuutena viihdeteollisuutta parhaimmillaan, sekä eittämättä paikkansa top-5 toimintaleffojeni joukossa ansainnut spektaakkeli.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
Parhaimpia lajissaan. Jätkä ajaa muijansa kanssa poliisia karkuun motskarilla ja tönäisee daaminsa kyydistä päästäkseen itse livohkaan. Siinä samalla kopla vigilantekyttiä lynkkaa rikollisia Magnum 44.n hengessä. Koomisia sutkautuksia ja kohtauksia, tylyä toimintaa, dramatiikkaa, jonkinlaista poliittista sanomaa sekä upea soundtrack. Keitätkö kaffet?
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 43 Average listal rating (16 ratings) 8.6 IMDB Rating 0
Franco Nero vetää nenäsumutetta, ampuu lattialankkujen läpi pahista munille, sekä ottaa nauraen rillit nenältään todeten "and how about this?" ja alkaa varoittamatta mätkiä kuulusteltavaa nyrkillä päin näköä. Huumoria on riittämiin, toiminta + takaa-ajokohtaukset ovat viileydessään ohjaajansa parhaimmistoa ja juonen kiinnostavaksi tekevää, paikoitellen raakaakin draamaa on mukana sopivasti. Loppukohtaus on kyllä aika omituinen ja ehkä jopa elokuvan heikoin lenkki. Siitäkin huolimatta Komisario Bellie on ehdottomasti yksi Enzon parhaista ja mieleenpainuvimmista leffoista, eikä tätä fiilistä ainakaan latistanut herra Castellarin paikallaolo teatterissa omassa persoonassaan, saati ukon allekirjoittaneelle rustaama nimmari.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 105 Average listal rating (53 ratings) 8 IMDB Rating 7.6
Caliber 9 (1972)
Juuri kun olin saanut ähkyn elokuvista - eurocrimea!

Jokainen hahmo on vakuuttava ja aidontuntuinen aina Ugosta Roccoon, Chinosta Americanoon. He ovat "aitoja" ihmisiä, joiden pään sisälle voi puikahtaa, joihin tutustuu näiden toilailujen kautta ja joiden kuollessa pystyy tuntemaan sympatiaa. Ainoastaan vallesmannit on kirjoitettu toivomisen varaan, mutta eipä näillä suurta roolia leffassa ole. Elävien hahmojen lisäksi viihtyvyyden takaavat nopea juoni ja riemukkaat taustamusat - unohtamatta tietenkään kaikkialla kummittelevaa 70-luvun haamua.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
Sollima hallitsee pelin muidenkin kuin länkkärien parissa. Pirun vangitsevan Revolverin stoori tuntuu aluksi kovin yksinkertaiselta, mutta venyy edetessään kuin kuminauha, joka odottaa vain viimein läiskähtävänsä voimalla käsittelijänsä silmille. Rooleista tai kameratyöstä ei ole huonoa sanottavaa ja Morriconen Ennion musiikit vetävät jälleen sen pidemmän korren, mutta hienointa antia on kuitenkin (spoilaako?) loppu, joka näyttää rehdeimmän ja lainkuuliaisimmankin miehen lopulta olevan kaikkialle lonkeronsa ulottavan voittamattoman rikollisjärjestön manipuloitavissa ja valmis pettämään periaatteensa, kunhan panokset vain ovat tarpeeksi korkeat.

Niin, ja ihmeen heikosti suunniteltuja paikkojahan nuo Italian vankeinhoitolaitoksetkin ovat.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 28 Average listal rating (13 ratings) 8.3 IMDB Rating 7.3
Raaka eurocrimeleffa, joka niin ikään jakaantuu iljettävien rikosten - kuten raiskausten - kuvaamiseen ja tätä seuraavaan räjähtävään ja veriseen toimintaan. Musat ovat kovat.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 33 Average listal rating (11 ratings) 7.9 IMDB Rating 7.1
Viiksekäs poliisimies Betti teroittaa nyrkkinsä ja alkaa jakamaan rikollisille oikeutta omalla kädellään mafian ja korruption piinaamassa Napolissa. Rikokset ovat rankkoja, toiminta raakaa ja sympatia läpi leffan Maurizio Merlin esittämän synkkäilmeisen komisarion puolella itselleni ensimmäisiin lukeutuvassa "poliziottescossa", joka ei turhaan mainettaan kovana, mutta oikeasti hyvänä filminä ole ansainnut. Umberto Lenzi ohjaa Napoli Violentan yhdeksi uransa huippuhetkistä, musiikki loistaa, vauhdikkaat kamera-ajot ovat omiaan ja löytyypä leffasta John Saxonkin. Viimeistään päätöskohtauksessa Napolin menneisyyteen jättää aikovan Bettin tehdessä äkisti u-käännöksen ja suunnatessa takaisin kohti päämajaa lopputekstien lähtiessä rullaamaan ja biisin Man Before Your Time käynnistyessä ei voi kuin nyökytellä sille, että totta maar Violent Naples oli jokaisen maksetun sentin arvoinen.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 23 Average listal rating (10 ratings) 7.5 IMDB Rating 6.7
Enzo G. Castellari, yksi ehdottomista suosikkiohjaajistani spaghetti cineman saralla, on todistanut osaavansa vauhdin, ryskeen ja meiningin luomisen lukuisten tältä näkemieni elokuvien, kuten The Inglorious Bastardsin, Keoman sekä The Bronx Warriorsin perusteella. Onhan ukon uraan eittämättä mahtunut niin tylsää kuin yhdentekevääkin tuotosta (ja näiden laadukkaampienkin merkkihetkien taso saattaa isomman yleisön vinkkelistä katsottuna olla vähintäänkin kyseenalainen), mutta omien pupillieni kautta silti keskimääräistä vähemmän. Jo pidemmän aikaa mieltäni kiehtonut 70-luvun loppupuolen Castellari-helmi The Heroin Busters ei pistä pekkaa pahemmaksi tai tuota pettymystä, vaikka tykit haukkuvatkin villien länsien ja post-apocalyptisten raunioiden sijaan tällä kertaa suurkaupunkien kujien ja takapihojen huumeiden vastaisen taistelun tummasävytteisessä maailmassa.

Toisenarvoisesta juonesta mainittakoon sen verran, että Fabio Testin esittämä piilokyttä yrittää soluttautua kansainvälisen heroiiniliigan riveihin aikomuksenaan pistää sokeritäytteiset minigrip-pussit ulos markkinoilta ja pahat pojat puskemaan horsmankukkaa ristin alle. Hommaa ei tietenkään ole helppoudella pilattu ja viheriän niityn koristelu viimeisenkin huumepomon palasilla on vielä monen mutkan takana, ennenkuin rauha on jälleen kylässä ja suonet puhtaina.

Oscaria kotiin vievällä herkän siirappisella tarinalla ei todellakaan ole sijaa Heroin Bustersissa ja sen tajuaa sinisimpukkakin hyvin nopeasti elokuvaa katsellessaan. Alkutaipaleen värkkikuvilla väritettyihin ja väkivallan täytteisiin huumemaailman kauhujen kuvaamisiin on kohtalaisen vaikea päästä sisälle, mitä nyt saa narkkarin itkuisista "täällä koulun pihalla minulle tarjottiin kamaa ensi kerran" tilityksistä ja sen semmoisesta laskettua ala-astematikalla nupissaan leffan kusipäät yhteen. Castellarin tarkoitus lieneekin ainoastaan ollut koulia katsoja nimeämään poliisin tunnistusrivistä oikeat naamat tuomarin eteen lähetettäviksi, jotta tämä tulisi täysin rinnoin hyväksymään kaiffareiden räiskimisen pätkän edetessä ja hurraamaan Testille lippu korkealla aina uuden douppimiehen siirtyessä paremmille diilausmaille.

Mutta sitten: jumankauta! Motiivien selvittelyn, hahmoihin tutustumisen ja lukemattomien nyrkinviuhutusten jälkeen alkaakin sitten niin pirun kova actionputki, että tonttulakki päähän! Kartellin pomon luottamuksen tavoittelujakso takaa-ajon rytäkässä auton takaovien läpi juoksemisineen, sekä oikeustalon todiste-hepojen ryövääminen pollareiksi naamioituneina ovat vain varsinaisen pommin sytytyslangan lämmittelyä. Testin oikean henkilöllisyyden valjetessa rikollisille starttaa nimittäin todellinen kissa ja hiiri -leikki, jonka tiimellyksessä pompitaan niin alas katoilta kuin ikkunoidenkin läpi, pamautellaan jauhetäytteisiä koeputkia suojaverhoksi kasaantuvan höyrypilven muodostumisen toivossa, kirmataan tuhatta ja sataa metrotunneleissa, lasketaan pulkkamäkeä alas asematunnelin liukuportaita (ja ammutaan perille lennettäessä tottakai lonkalta yksi lurjuskin hengiltä), kaahaillaan moottoripyörillä sekä pöllitään yksi possuautokin, puhumatta tietenkään pilvien pyörteissä tapahtuvasta ja filmin lopulta päättävästä lennokkihipastakaan. Ryminän seassa kuullaan jokunen läppäkin, jotka huonoudestaan huolimatta purevat itse lopputulokseen törkeän hyvin.

Levottomalle meiningille eivät tee hallaa komeat stuntit, joissa esimerkiksi kaasutetaan motskarilla alas useammatkin jyrkät rappuset, sekä pujotellaan ja kaarrellaan pienkoneilla miten sattuu. Maukkaat kamerakulmat siivittävät tapahtumia vipinällä ja ohjaajalle tyypillisiä zoomailujakin pystyy Heroin Bustersista paikantamaan yhden jos toisenkin. Enzon kauppalaivan lippuna liehuvat hidastukset on sen sijaan tästä päivänsäteestä jätetty huomattavasti jyrkemmälle taka-alalle. Bang bang songia säestävä Goblins ei revittele uransa parhaita renkutuksia, vaikka näiden aikaansaamat melodiat sopivatkin tähän huumevalistuselokuvaan kuin lusikka tulelle.

Vielä on mainittava rainan pukuvalinnoista, jotka tänä päivänä sopisivat yliopistologolla koristeltuine farkkutakkeineen, räikeine kaulahuiveineen ja leveillä kauluksilla somistettuine Scarface-pastellitakkeineen pikemmin DTM-klubin pääsylipuiksi, kuin pelättyjen sivukadun kunkkujen kunnioitusta herättäviksi kuteiksi. Elokuvan näyttely on mitä kuvitella saattaa, mutta siitä on paha mennä tappelemaan, että Fabio Testi on Äijä isolla äällä, ja tekeehän aiemmin mm. Argenton Deep Redistä tuttu David Hemmingskin ihan napakasti osuvan roolin törttönä Interpolin etsivänä.

The Heroin Busters on hetken kaasun kokeilun myötä käyntiin polkaistuaan aivan helevetin toimiva, nopeatempoinen ja ratkiriemukas aivot nukkumaan -pamautus, joka pyyhkii b-luokastaan ja räkäisyydestään huolimatta jätkien pukkarin lattiat tukulla suurella rahalla tehtyjä tähtiserkkujaan. Nykypäivän Vin Dieselejä sun muita munattomia "staroja" palvovat pojanklopit, sekä entuudestaan pitkällä nenällä italialaisen kulta-ajan leffoille irvailevat jäärät eivät toki tätä ikinä tule myöntämään, mutta väliäkö tuolla, eihän kukaan minuakaan pakota Die Hard 4.0:aa kumartamaan. Fuck it, Castellari hallitsee toiminnan.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
Secrets of a Calla Girl on onnistuneesti dramatisoitu surutarina, mukava poikkeus itseään toistavassa eurocrime-genressä. Edwige Fenechin esittämä kahvilatyttö Anna puijataan helvetilliseen huoraamiskierteeseen, mihin jälkikasvun syntyminen tuo oman lisänsä. Tarinasta saadaan sangen koskettava, kurjuusromantiikan ammennetuessa teknisiltä osin niin musiikkien kuin kamerankin kautta. Parittajaa esittää asiaan kuuluvan vittumainen tyyppi, lapsinäyttelijä on puolestaan ihan hanurista.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 12 Average listal rating (4 ratings) 6.5 IMDB Rating 6.8
Violent Rome (1975)
Poliziottesco on genre, jota on miltein poikkeuksetta ilo katsella vauhdikkaiden takaa-ajojensa sekä ruman toimintansa ansiosta, eikä Violent Rome jää tässä Enzoa pahemmaksi. Maurizio Merlin esittämä komisario Betti potkii autonsa hajonneen tuulilasin mäkeen kesken kaahailun, rusikoi gangstereita voimia säästämättä ja kaikkien hyvän maun sääntöjen vastaisesti oikeutta toteuttaakseen vieläpä ampuu karkuun juoksevia aseettomia psykopaatteja selkään. Muutenkin kumartelematon filmi on pullollaan epäsovinnaista materiaalia aina lapsia kohti räiskimisestä pyörätuolipotilaan murjomiseen. Välistä elokuva käy kuitenkin ikävän tylsäksi lähinnä saksaksi dubatun ja tekstittämättömän ripin puitteissa, johon itselläni oli tyytyminen huonojen nörttitaitojeni sekä Violent Romen heikon alelaareista löytymisen takia. Kitaran näppäilyn vahvistama loppukohtaus on hieno, mutta toisaalta pöllitty ohjaajan pojan High Crimesta.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 46 Average listal rating (22 ratings) 8.2 IMDB Rating 7.1
Street Law (1974)
Pitää joskus tsiigata uudestaan, kun keskittymiskykyni kesämiitin viimeisen leffan kohdalla ei jälleen ollut huipputerässä. Enzo tuntuu kuitenkin jälleen ohjanneen yhden näyttävällä toiminnalla ja säväyttävillä fiilistelyllä ladatun mättöfilmin, jonka päähenkilölle Nero ja musalle De Angelesit tekevät kunniaa.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
Osittain kanadalaista tuotantoa oleva Blazing Magnum tunnettiin Suomessa nimellä Sylkevä magnum, joka jo itsessään nostaa intoa filkkaa kohtaan. Tätä eivät vähennä roolituksesta löytyvät John Saxon ja Tisa Farrow, tai myöskään kohtaus jossa auto kaahaa näyteikkunan läpi, minkä jälkeen kuski ammutaan.

Jaaha, moneskohan maratonin elokuva tämä sitten on, jossa kuvataan verta tihkuvaa kaivinkoneen kauhaa? Äkkiä yläosaton transu tappelee poliisin kanssa talon katolla. Nämä heittelevät toisiaan ikkunoiden läpi, kunnes hametta suosiva mies saa pataansa ja ryhtyy keskustelemaan tinanapin kanssa asiallisesti. Sitten kaksi jeparia alkaa mättää toisiaan turpaan, kunnes yht'äkkiä kumpikin keksii vetäistä lätkänsä esille, mikä tietenkin lopettaa ottelun.

Nyt ollaan jo tilanteessa, jossa kääpiö polttaa sikaria. Tämän jälkeen virnuileva, pälvikalju viiksiniekka lähtee juoksemaan paskalakkia pakoon. Ostoskeskukseen päättyvän ajojahdin aikana poliisi voisi samassa ajassa juosta helposti liukuportaat alas, mutta päättää mieluummin hypätä alas puolivälin tienoilla ja satuttaa itsensä. Viiksinaama saadaan kiinni yleisessä vessassa, jossa kuselta tuleva ja saarnaa luritteleva pappi saa kytältä kirosanojen säestämän käskyn painua matkoihinsa. Sitten kyybeli kiduttaa vankiaan aikansa lavuaarissa, kunnes toteaa "I got a wrong man" ja jatkaa matkaansa.

Seuraa takaa-ajo. Autot lentelevät komeasti hidastettuina Quebecin kaduilla, kunnes pollari saa karkulaisen kiinni ja nämä ryhtyvät heittämään levotonta läppää hyvinkin kaverillisen kuuloisissa merkeissä. Tässä välissä aloin kiinnittää huomiota päähenkilöksi pestatun Stuart Whitmanin jättikokoisiin kulmakarvoihin.

Vielä ehtii leffaan mahtua giallotyylinen puukotuskohtaus, kunnes lopulta koittaa aika sylkeä taivaalla suhiva helikopteri alas magnumilla. Luoteja pyssyn rullaan näyttää mahtuvan melko monta.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
Kovalla kädellä kuvatut moottopyöräajelut roiskeisella gorella ja ankealla maailmalla on yhdistelmänä melkoisen bueno. Mustapukuinen, kypärän taakse piiloutuva ja lihakirvestä viuhuttava murhaaja on pahana poikana tavallaan huomattavasti tyylikkäämpi kuin Michael Myersin tai Jason Voorheesin tapaiset mököttäjät ja musiikkikin raikaa asenteella. Yhteiskunnallista sanomaakin löytyy ja välistä tunnelma on melkoisen kylmäävä, mutta pieni hidastempoisuus ja välistä seinille pomppivat haukotukset lahottavat katselukokemusta.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
Takaa-ajo-osuuden alettua nitronkäryistä eurocrimea, jossa menoa piisaa, nyrkit puhuvat ja aseet laulavat. Mario Adorf vetää homman nappiin koko alamaailman huulille joutuneena Lucana ja niin kameramies kuin leikkaajakin ansaitsevat kiitoksensa filmin vauhdista. Tarinan hieman keskeneräiseksi jääminen on vähän höh, mutta meneehän tämä näinkin.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 11 Average listal rating (5 ratings) 6.6 IMDB Rating 6.6
Ranskalaisen keikarin johtamat huumekauppiaat ottavat yhteen sutenöörien kanssa Milanossa. Lihaa kylmenee ja ainakin viimeaikoina katsomilleni Lenzin leffoille tyypilliset skarpin vaihdot ovat elossa. Juoni etenee loppua kohden hieman scarfacemaisissa (siinä vasta hyvä elokuva) tahdeissa, eikä kyllästymisriskiä löydy. Maurizio Merlin kaltaisia nimikkonäyttelijöitä ei myöskään messissä ole, mikä toisaalta tuo vaihtelua euro crime -genren kovin tuttuihin kasvoihin.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 27 Average listal rating (14 ratings) 7.7 IMDB Rating 7
Merli vetää tylyä poliisia, joka paukuttaa raiskaajien päitä flipperiin, Ivan Rassimov on superpaha nistejä hyväksikäyttävä huumehemmo ja kyttyräselkäinen Tomas Milian pakotetaan syömään luotia kanan kera. Toimintaa ja vauhdikasta takaa-ajoa on iloksi asti, vaikkei mahtipontinen Rome Armed to Teeth -titteli täysin lupauksia lunasta. Mauttomuuksiinkin sorrutaan esimerkiksi erään rankan kohtauksen tisseihin tarkentavassa zoomauksessa. Sanoma on aika selvä - ainoa hyvä rikollinen on kuollut rikollinen. Mitäpä sitä oikeuksia laukkuvarkaalle lukemaan, jos sen voi yhtä hyvin rusikoida nyrkeilläkin tuhannen päreiksi.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
Franco Nero kuvittelee olevansa Humphrey Bogart lyödessään naista. Sen jälkeen hän hyökkää toisen muijan kimppuun ja repii tältä hiukset päästä. Se olikin peruukki! Tyttö paljastuu transvestiitiksi, repii paidan yltään ja matsaa Neroa vastaan yläosattomana verkkosukkahousuissa shakkilattiahuoneessa hilpeän musiikin soidessa taustalla.

Paloporrastakaa-ajo - jossa pilvenpiirtäjän kattohuoneistossa oleva Franco juoksee kiinni alatasanteella kiikarikivääriä heilutelleen salamurhaajan - on typeryydessään pärskäyttävä. Jätkä myös kylvää inhottavia purkkamällejään sinne sun tänne halki filmin.

Elokuvataiteen suhteen yhtä en vaihtaisi, ja se on 70-luvun italialainen eksploitaatiotuotanto.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 3 Average listal rating (1 ratings) 7 IMDB Rating 6.4
Highway Racer (1977)
Vaikken mitään autofetissiä myönnäkään omaavani, on tämä poliziottescon ja kaahailufimin sekoitus melkoisen viihdyttävä. Kilpa-ajot ovat nopeatempoisia, peltiä ryttääntyy kahmalokaupalla ja stuntteja voi kutsua näyttäviksi. Ikävä kyllä liika zoomailu rassaa hermoja, eikä kuviakaan ole rajattu parhaalla mahdollisella tavalla. Lopetus on luojan kiitos yltiödramaattinen ja Maurizio Merlissä ilman viiksiä riittää äimisteltävää.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
Tässäkin on Harrison Arje aka Henry Silva, vieläpä pääosassa! Vaihteeksi tämänkin tytär murhataan, tällä kertaa uhrin auttaessa sokeata esittävää pankkirosvoa rikospaikalle. Sitten transvestiitti kieritetään partavaahdossa ja höyhenissä ja pyövelinhuppuinen rikosposse hakkaa sängyssä makaavaa alastonta äijää kettingillä. Yksi heppu myös yrittää tunkea sorkkarautaa sisään ikkunasta, jolloin Silva antaa tälle tällin sähköjohdolla ja talon valot sammuvat. Punaisiin prikaatteihin viitataan jälleen, eräässä kohdassa puolestaan todetaan "saat kaiken väkivallalla".

Bruno Nicolain musiikki on rentoa ja lavastepuolelta löytyy niin limenvihreä telefunkkeli kuin vanha kunnon J&B-pullokin. ZDD Visual Median bootleg on semipätevä selkeine puheineen, siivoine kuvineen ja kielivalintoineen. Lopputekstit näyttävät samoilta kuin kaikissa muissakin alagenren leffoissa.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
Kalapuikkoviiksisen miehen päältä ajetaan bussilla ja tämän sisälmykset pursuavat tielle. Filmissä on myös harvinaisen brutaali, pitkitetty raiskauskohtaus, joka saa niljakkaan olon, vaikka rikollisilla onkin jesusfrancomaisesti housut jalassaan.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 7 Average listal rating (3 ratings) 8.3 IMDB Rating 6
Positiivinen yllätys, etten melkein 12 tuntisen työpäivän jälkeen rentoutuessani joutunutkaan kärsimään kuin julkaisun rakeisesta kuvanlaadusta - näitä Grindhouse Experiencen leffoja koneeseen syöttäessään kun tunnetusti ruudulla saattaa pian pyöriä mitä hyvänsä helvetin sappialtaista maanpinnalle kavunnutta. Tapporaha on komediamaisia ainesosia gangsterifilmiin yhdistävä kertomus kostoa janoavasta rikollispomosta, joka saa missiossaan apua alati kintereillä pörräävältä hännystelijältä.

Mafiakunkun roolia tulkitseva Lee Van Cleef istuskelee eräässä kohtauksessa sellissään nojatuolissa viiniä banaanikulhon ääressä juoden ja Edwige Fenech käväisee pari kertaa näyttämässä sen verran peräsintään, että neitokaisen nimi saadaan mukaan julisteeseen. Värikkäät alkuanimaatiot on leikattu näytellyn starttiskenen väliin raa'an töksähtelevästi, mikä on omiaan liki ihastuttamaan kankealla yrityksellään luoda jotain taiteellista. Riz Ortolani sävelsi musat ja lopummalla on melko räväkkää toimintaa Van Cleefin ja Tony Lo Biancon kruisiessa pöllimällään rekalla päin tiesulkuja ja lainvalvojain kärryjä, joista viimeksi mainittu yrittää tavoittaa vankikarkureita vielä kahtia katkettuaankin.

Huumori ei ole budspencermäisen yliampuvaa "naurakaa... NYT!" -hassuttelua, vaan pikkukommellusten istuttamista välistä hyvinkin brutaaliin soppaan. Sadistisimmillaan meno on porailukohdissa, joita pätkään mahtuu kaikkiaan kolme. Elonet tietää kertoa 10 prossaa rangaistusveroa saaneen filkan sensuroinnista seuraavaa:

"Poistettu lähikuvat ammutusta valokuva-automaatissa (3.osa);lyhennetty tappelua suihkussa,poistettu miehen pää auton ikkunan välissä ja lyhennetty tappelua jäädytyshuoneessa (osista 4 ja 6)."

Polvien ja niskan sähkökairaamiset näemmä olleet siis jostain syystä tarkastamopamppujen silmissä turpiinvetoa hyväksyttävämpää matskua (ellei edellisiä sitten ole jätetty jo aiemmin lattialle maahantuojan omatoimisuuden kautta, kenpä sanoa osaisi...).
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
Montaasikohdat ovat aika häröä tavaraa, mutta peliriippuvuutta tehokkaasti käsittelevä ja väkivaltaakin hivenen kritisoiva tarina toimii niidenkin kanssa. Hämmennystä aiheuttaa kohtaus, jossa erästä tyyppiä ammutaan vauhdilla kiitävästä peltilehmästä drive-by -tyyliin heittolaukauksella millimetrilleen keskelle otsaa, minkä jälkeen joku vielä huutaa "kutsukaa ambulanssi!". Tomas Milianin mieleen tuova Luc Merenda on karismaattinen pääroolissaan ja ilmeetöntä gangsterinoviisia vetävästä Corrado Panista huokuu heikohkosta näyttelystään huolimatta roolihahmoonsa juuri sopivaa säälittävää paskamaisuutta. Loppu on surullisin aikoihin näkemäni.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
Maratonin odotetuin elokuva ei sitten ollutkaan niin päräyttävä kuin olin toivonut. Introssa soiva biisi kyttäkiesin rullatessa luo tosin aivan eri tunnelmaa kuin Confenssions of a Police Captain tai Gang War in Naples, takaa-ajot ovat näyttäviä ja loppukuva jätkän tiputtaessa savuavan pistoolinsa ja suunnatessa kohti poliiseja kuluneisuudessaankin piste iin päälle. Martino tekee kantansa selväksi aikansa ilmiöön nimeltä Punaiset prikaatit esittämällä terroristit hirviömäisinä lapsenmurhaajina.

Kuvanlaatu ja -suhde ovat Grindhouse Experience -julkaisuksi yllättävän laadukkaita, toisin kuin rätisevä äänimaailma. Söin The Violent Professionalsin aikana muutenpa erittäin maukkaan etana-aterian, joka jostain syystä jäi mieleeni itse filmiä paremmin.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
Bud Spencer mättää salakuljettajia jäisellä kalalla Lättäjalka-sarjan ryppyotsaisimmassa osassa, jolla ei perinteisiä Spencer-tappeluita lukuun ottamatta edes ole näkyvämpiä liitoksia komediaan. Eurocrime-linjoilla mennään, Bud polttelee vakavana tupakkaa Marseillen poikien kylmäksi pistämistä mietiskellen ja palmujen täyttämä aurinkoinen Napoli miellyttää silmää. Kiitokset myös Omaxin julkaisemalle videolaitokselle, jonka - luoja yksin tietää miksi tehdyt - sensuuripoistot ovat varsin räikeästi nähtävissä.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
Maurizio Merli joutuu esittämään kuollutta ja pakenemaan jopa tappajia, vaikka aina välistä kääntyykin pistämään näitä nyrkillä päin pläsiä. Tomas Milianilla ja John Saxonilla puolestaan on koossa joku köyhän miehen mafia. Saxon tykkää myös poksautella golfpalloja vihamiehensä kalloon, ennenkuin syöttää tämän lounaaksi verikoirilleen. Eipähän tarvitse tuhlata rahaa kuivamuonaan.

Aika "perushyvää" eurocrimea, jota tosin joko riivaavat pienet tarinankerronnalliset ongelmat, tai sitten kärsin varhaisiän dementiasta. Jäi vain hämäämään, kun äskettäin kartanonsa pihalla kävelleen Saxonin partaa äkisti ajellaankin vankilassa (tai sitten en vain puolinukuksissa keskittynyt dialogiin tai ehkä Saxoneita olikin kaksi tai...).

Merli ainakin vetää yhden töykeimmistä rooleistaan mm. varastaen pakomatkansa vuoksi kumoon tönäisemältään naiselta auton. Tämä myös murtautuu paneskelevan pariskunnan kämppään ja köyttää hommailijat sänkyyn, jotta voisi itse käyttää hyväkseen talon ikkunaa.

Aaa! Kyynikossa, Rotassa ja Nyrkissä on myöt kaljuuntuva, tummahiuksinen äijä, jolle Milian raivoaa "on läskiperseäitisi vika, että olet tuollainen idiootti, Dario". Jonkinlaista pientä kränää italialaisten kulissien tuolla puolen?
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 28 Average listal rating (15 ratings) 6.9 IMDB Rating 7.4
Koska nimimerkki TomHenry alias Jerker A. Mengele saapui tässä vaiheessa vierailulle, jäi parivaljakon Lenzi-Milian ensimmäisen yhteistyön juoni vähän epäselväksi. Kerrankin kyttyräselätön Milian haluaa suureksi rosvoksi tai jotain, siinä syytä riehua ja räyhätä.

Eräässä italoiskelmän säestämässä kohtauksessa kattokruunusta roikkuu yläosattomia naisia, joista yhden sääriä Milian alkaa nuolemaan. Tämä iljetti Mengelettä. Almost Human on myös kolmas maratoniin sisältynyt leffa, jossa murhataan lapsi - shokkikohta, jota tehostetaan portaita alas vierivällä nallekarhulla.

Säveltäjänä on itse Ennio Morricone ja jossain kohtaa pätkää mainitaan Roope Ankka. Lopulta Kristian Arjen ja Harrison Fordin ristisiitokselta näyttävä ukko ampuu Milianin.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 12 Average listal rating (5 ratings) 5.6 IMDB Rating 6.9
Alkavat nämä Umberto Lenzin ja kyttyräselkäisen Tomas Milianin eurocrimet jo toistaa itseään. Jälkimmäinen lesoaa baskeri päässä ja punkkuflinda handussa. Välistä ollaan hourulassa ja sitten räiskitään. Musat ja yleinen meininki ovat taattua laatua, ongelmana on vain jo mainittu tuttuuden tuska. Hienoin kohta on, kun myrkytyksen oireista kärsivä mies luulee pidätettyä hippiä mulkatessaan näkevänsä Jeesuksen. J&B:täkin naukkaillaan.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
Tomas Milian on tällä kertaa Rambo, veemäinen matafaka, joka kahlitsee viiksekkään pahiksen ja tämän heilan käsiraudoista vessan putkeen, heittää vedet letkusta sekä hilujen avaimet pyttyyn, ja julistaa kaksikon mieheksi ja vaimoksi. Yhdessä kohtauksessa ärimmäisen rumalta näyttävä jätkä myös tukehdutetaan huumejauhoon.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 2 Average listal rating (1 ratings) 6 IMDB Rating 0
Transvestiittejä vaihteen vuoksi sisältävässä post-poliziottescossa megajäykästi repliikkejään luetteleva, poissaolevan oloinen Robert Ginty ei vieläkään yllä vakavasti otettavaksi toimintatähdeksi. Sen sijaan tällä on värikkäillä, piippaavilla napeilla varustettu kissanruokinta-automaatti, joka saattaa olla vastaus dilemmaani kyseisen eläimen ottamisesta, ainakin vähäiseen kotona viettämääni aikaan nähden.

Kuten arvata saattaa, päätyy Ginty tietenkin ostoksille juuri siihen kauppaan, joka sattuu osumaan ryöstön kohteeksi. Sen sijaan että pysyisi rauhallisena, vaarantaa sankarimme panttivankien - mm. lapsen - hengen vetämällä aseensa esille ja räiskimällä roistot maahan lukuunottamatta yhtä, joka ehtii rynnätä puodista kadulle. Tätä veijaria siviiliasuinen Ginty vetää turpaan ja uhkaa pistoolilla, mitä paikalle kurvaava poliisipartio ei näytä lainkaan ihmettelevän.

Cop Target on moneen muuhun aikansa italoroskatuotantoon verrattuna suhteellisen onnistunut viihdefilmi eräältä genrensä tunnetuimmista ohjaajista. 1970-luvun vaihtumisen 1990-luvuksi kyllä huomaa, ja tunnelma muistuttaa eurocraimailuiden sijaan Bud Spencerin ja Terence Hillin Miami-sekoiluita. Ilmestymisvuoteen viitataan myös Gintyn pläräämällä lehdellä, jonka etusivulla kirkuu kissankokoinen "communist meltdown" -otsikko.

ZDD:n lätty on kunnossa äänen osalta, eikä kropatun kuvan terävyyttäkään viitsi morkata. Gang War in Naplesin tavoin tämänkin alalaitaan on poltettu kreikankieliset tekstit.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 47 Average listal rating (25 ratings) 6.5 IMDB Rating 7.1
Il boss (1973)
Gangsterisota pyyhkäisee yli kaupungin ja meininki on tylyä. Eräs murhamontaasi jäi mieleen loistavassa korniudessaan ja lieneekö kohtaloa, että katson samana päivänä Henry Silvaa räjäyttämässä aikuisviihdeteatteria päreiksi ja luen Luis Bunuelin haaveesta hyökätä esityspaikan konehuoneeseen kesken lastennäytöksen ja vaihtaa skidien katsoma kela hävyttömään nunnapornoon?

No niin, taas mentiin ohi aiheen. Viihdyttävä leffahan tämä Mafiapomo on, vaikkakin loppuu kesken yhtä harmillisesti kuin kaljakoppa lauantaiaamun pirteimmillä tunneilla. Olisiko Fernando äkisti huomannut kärpäsen sujahtavan ulos lompuukistaan vai mitäs ihmettä?
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 9 Average listal rating (6 ratings) 6 IMDB Rating 5.2
Redneck (1973)
Pakomatka, jonka aikana Telly Savalasia potkitaan munille ja Franco Nero sekä ajaa alasti partaansa että juoksee naisten tiikerikuvioisessa takissa. Komediallisista juzkista huolimatta yleisilme on ruumiskasan noustessa raaka. Vaikkei mikään huono leffa kyseessä ole, suurin into löytyy Redneckin kiinnostavista näyttelijävalinnoista. Dubattu britti-DVD ei tarjoa italiankieliseen dialogiin tulkkausta, mutta filmejä enemmän katsoneelle suht yksinkertaisen läpän tajuaminen ei ole ongelma.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 11 Average listal rating (6 ratings) 6.7 IMDB Rating 6.6
Merli yrittää kiikuttaa mafiamurhan todistajaa Italioista oikeudenkäyntiin New Yorkiin, mutta moni vaara piilee matkalla. Musa on hyvää, lyhentämisen makua tihkuva leikkaus puolestaan ei toimi. Turha muutenkaan puhua mistään eeppisestä, ihan vain harmittomana viihteenähän tämän vilkaisee. Viimeisessä kohtauksessa on ärsyttävää alleviivausta eikä joissain käänteissä ole järkeä, ja aika helposti elokuvamaailman miehet onnistuvat yhä rakastamansa eksät parilla katseella jälleen itselleen valloittamaan.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
Jack Palance on Arpinaama hämärässä italialaisessa gangsterifilmissä, joka ei tiedä, olisiko vakavaa väkivaltaa vaiko heikkoa komediaa. Valaisija on tainnut nauttia iloisesta seiskytäluvusta niissä lukemin, että oma työnkuvakin ehti unohtua - näin röyhkeää kuvan puhki palamista näkee liian harvoin, vieläpä koko leffan mittaisessa muodossa. Lihava huivikaulainen äijä on käsittämätön hahmo ja oikeastaan koko leffa on varsin sontaisa kokonaisuus. Pakko kuitenkin ylipisteyttää kun aivot lepäsivät pätkän ajan niin kivasti.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 46 Average listal rating (27 ratings) 6.7 IMDB Rating 6.6
Telly Savalasilla on hassut lasit ja Charles Bronson yrittää tehdä naisiin vaikutusta rintakarvoillaan ja nyrkeillään. Välistä kiikaroidaan formulakuskia kiväärin piippua pitkin ja opitaan, kuinka väkivallan kaupunki tekee kaltaisekseen. Tylsää joutokäyntiä on liikaa erinäisistä näyttävistä stunteista huolimatta, eikä Sollima pääse eurocrimen parissa millään mestariteostensa tasolle. Lopun hissikohtaus tosin on audiovisuaalisesti vaikuttavuudessaan Sergion huipputöiden luokkaa.

Blue Undergroundin DVD on julkaisuna varsin velmu, ääniraidan poukkoillessa italian ja englannin väliä kuin hullu hevonen.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 10 Average listal rating (6 ratings) 4.5 IMDB Rating 6.5
Tomas Milianilla on hieno peruukki ja joku seppä repäisee äidiltä lastenvaunut ja paiskaa ne päin takaa-ajajiaan. Veripanokset poksahtelevat aktiivisesti. Kuten jo sanottua, pidemmän päälle tuntuu, että poliziottesco-genren voi käydä läpi katsomalla suunnilleen kymmenen lajityyppin alle luokiteltavaa filkkaa.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 38 Average listal rating (22 ratings) 6.4 IMDB Rating 0
Älytön gore ja ärsyttävähköt zoomit ovat Fulcin tavaramerkkejä ja huonoa näyttelyäkin riittää aikalailla. Tarina on vain syy teurastukselle ja shokkikamalle eikä musiikkikaan sovi tapahtumiin, mutta koska toimintaa on paljon ja sitä seuraa mielellään, katsoo tälläiset puutteet läpi sormien. Välistä turhankin raa'aksi yltyvä meininki (lähinnä lopun raiskauskohtauksessa) tuntuu epämiellyttävältä.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
Klaus Kinski menee höyrysaunaan pyyhe päässä. Ei taas tällä hetkellä pahemmin nappaa leffojen katselu ja aika väkinäistä Hämähäkin silmäänkin keskittyminen oli. En mä tiedä, oliko tämä nyt sitten hyvä, paha vaiko ruma.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
Tylsä poliziottesco, joka näemmä perustuu tositapahtumiin. Lopussa on mutruista toimintaa poliisin tunkiessa kyttäauton takaosassa pidätetylle tykin käteen, kusettaessa tämän pakenemaan ja sitten ampuessa karkuun juoksevaa partapösilöä selkään.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
Merli, Saxon ja J&B pitävät mielenkiintoa yllä poliziottescossa, joka ei jaksanut edes roskiksesta dyykkaamastani dallaspullapitkosta huolimatta kiinnostaa yön varhaisina tunteina kaiken stressin keskellä. Melko amerikkalaistyylisessä filmissä on ihan pian eläkkeelle jäävä poliisipäällikkö ja näyttäviä autotakaa-ajoja. Komisario Betti joutuu tässä osassa myös linnaan. Loppu olisi muuten hyvä, jollei sitä olisi jo nähty paitsi itse pappa-Girolamin, myös tämän Enzo-pojan toimesta ainakin kahdesti aiemmin.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
Klaus Kinski näyttää siltä kuin hällä ois nakki paikassa minne päivä ei paista. Ei tästä oikein muuta mieleen jäänyt. Aika nähtyä menoa.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
Kun kesän mahdollisesti viimeisiin kuuluvat auringonsäteet lämmittävät ulkona, kannattaa lauantaipäivänsä uhrata millepä muulle kuin eurocrime-maratonille. Damiano Damianin hidastempoinen Puuttuvat todisteet ei tosin ollut mikään innostavin alku tälle koitukselle. Paimenpoika viskataan mafiamiesten toimesta kalliolta ja Franco Nero kävelee vihaisena leffan poikki tekemättä oikeastaan yhtään mitään. Jos mielenkiinnottoman filmin olisi ollut tarkoitus olla jonkinlainen syvempi tutkimus rikoksesta, onnistuu Grindhouse Experiencen luotaantyöntävä DVD-laatu sabotoimaan tämän aika huolella. Riz Ortolanin musat eivät tietenkään petä ja odotettu loppumurha pelastaa dramaattisuudessaan himpun verran.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 5 Average listal rating (4 ratings) 5 IMDB Rating 6.2
Ivan Rassimovin karismaton karisma ja J&B-pullot ovat kantava voima huonon juonen, tylsien hahmojen ja heikon tarinankerronnan kustessa järjestelmällisesti koko sleazehtavan gangsterielokuvan genrensä puuduttavimpaan lokeroon. Varsinaista vuoristorataa tämän Dallamanon ohjaajanura, löytyyhän miehen työnäytteistä muutama euroroskasta varsin kiiltävänä erottuva helmikin. Hyvät musat pirulaisleffa Night Childin tapaan tosin Mafia Junctionissakin kuullaan.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
Kesto vajaat kaksi timmaa, nyt hei oikeasti!

Kankeilla toimintakohtauksilla siunattua filmiä tähdittävä Fabio Testi ei innosta samalla tavalla kuin Franco Nero tai Maurizio Merli. Umberto Lenzin leffoista tuttu italialainen roskatunnelma ei tuntemattoman Pasquale Squitierin Gang War in Naplesista välity. Välistä elokuvan voisikin kuvitella tuotetun lähes missä tahansa maassa.

Sadismi ei pätkässä ole huipussaan. Tästä kertoo parhaiten kidutuskohtaus, jossa mies sidotaan käsistään lihakoukkuihin roikkumaan ja muutaman napakan nyrkiniskun jälkeen hänet päästetään kävelemään hengissä tiehensä. Ammuskelut tarjoavat lähinnä hupia. Esimerkiksi eräs mies luodista saatuaan tuumaa ohikiitävän hetken ja sitten suorastaan syöksyy lasioven läpi.

Pienten yksityiskohtien huomaa nopeasti kiinnostavan itse leffaa enemmän, yhtenä mainintana pervosti irvistävä jääkarhun talja. Napolilaisittain esitetystä kanksterisoasta löytyy myös herkullinen ruokakohtaus, jossa mätetään spaghettia naamaan ja kastetaan maukkaan näköistä leipää viiniin. Tuli muuten aivan hullu nälkä.

ZDD Visual Medialta tilattu bootleg-DVD on rehellisesti sanottuna karmiva. Kuva jumittaa, välillä nähdään lumisadetta ja alalaidasta löytyvät dialogia kreikaksi tulkkaavat tektitykset. Ääniraidalla kuultava englanti vaihtuu pariin otteeseen italiaksi (ei tosin pitkäksi aikaa), eikä tumman kuvanlaadun vuoksi eteläitalialaisista maisemista pysty nauttimaan. Loppukliimaksissa saa puolestaan nauttia kuvan äkillisestä pätkimisestä.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 18 Average listal rating (9 ratings) 5.8 IMDB Rating 6.4
Lucky Luciano (1973)
Lucky Luciano kertoo siis yhdeksi kaikkien aikojen suurimmaksikin nimetyn rikollispomon Charles "Lucky" Lucianon elämästä melko dokumentaariseen tyyliin. Vaikka Luciano kiinnostava henkilö onkin, itse elokuvan viehättävyydestä karsii melkoisen annoksen käsikirjoitus, joka keskittyy lähinnä miehen elämään Jenkeistä karkoituksen jälkeen ja gangsteria alituisesti hiillostavan poliisin vetämän kissa ja hiiri-leikin kuvaamiseen. Merkittävä rikollisimperiumin rakentaminen Amerikassa jätetään lähinnä muutaman lyhyehkön takautuman kannateltavaksi, eikä esimerkiksi pahamaineiseen Murder Inc.-ryhmään leffassa juuri törmätä. Onkin järjetöntä, että tämäkin aika on käytetty mm. käsittämättömään antiikkisen ilotalon raunioiden esittelyyn.

Näyttely ajaa asiansa muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta, mutta Gian Maria Volontè näyttää kyllä omissa silmissäni suurta gangsteripomoa paremmin pelkälle mukavalle ja leppoisalle vanhukselle. Vaikka tuon ajan lehdistöllä saattoikin näin karismaattinen kuva Lucianosta olla, niin kyllä sentään katsojalle olisi voinut ihan hyvillä mielin ihmisiä murhauttaneen mafioson pimeää puolta enemmänkin esitellä.

Toteutus on kaikin puolin hyvää, erityisesti alun kauniilla oopperamusiikilla ja tommy gunien suuliekeillä säestettyä viimeisen valssin vetämistä parkkihallissa olisi tehnyt mieli katsoa enemmänkin. Muukin, paljolti jazzista koostuva musiikki sopii kohtauksiin kuin viulunkieli kurkulle ja on erittäin korvia hivelevää ja tunnelmaa luovaa. Lavasteet ja puvustuskin sopivat leffan aikakausiin mainiosti.

Lucky Luciano on hyvin toteutettu elokuva, eikä se ilmestymisvuodestaan huolimatta yritä kopioida mafia-elokuvan kuningasta, Kummisetää, josta tekijöitä on kyllä pakko kunnioittaa. Sen sijaan tapahtumat ovat suurimmilta osin aivan liian yhdentekeviä ja tympeitä, eikä näitä maustavaa paria väkisin väännetyn oloista väkivaltakohtaustakaan viitsi alkaa sen enempää hehkuttamaan. Poliittiset keskustelut sekä syntipukin etsiminen Lucianon valtaan nostamisesta ja mafian uuden nousun kuvaamisesta Italiassa jopa ajoittain lähes pelastavat tämän rainan totaaliselta yhdentekevyydeltä, mutta kyllä Luckyn lopulta kohdatessa luojansa katsojan ainoaksi tunteeksi jää vain ajatus "selvä, vai että sellainen filmi sitten tällä kertaa oli kyseessä". Olisivatpa tekijät paneutuneet kunnolla miehen elämään ja paisuttaneet tarinan kantamaan Lucianon lapsuudesta aina sinne hautaan saakka, niin ties millaisen historiallisen spektaakkelin muuten näin hienosti tehtynä olisi aikaiseksi saatu.

Tulta ja tulikiveä vielä yhdelle elokuvanautinnon tappajan aseistajalle, nimittäin suomipainosta levittävälle Future Film-firmalle, jonka säästölinja pistää tällä kertaa aivan oikeasti mietityttämään. Dialogista kun karkealta arviolta peräti kolmannes on italiaa, mutta lafka on katsonut parhaaksi suomentaa VAIN englannin kielisen sönkkäyksen, ja kun oma spagettini sen verran "laadukasta" tällä haavaa on, niin siitä vain sitten miettimään, että mitäköhän helvettiä nuokin kaverit sitten sanoivat. Suurkiitos.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom

My top list for golden age Italian crime cinema. You maybe known term "poliziottesco"? Comments are in Finnish.

Added to
Related lists

Top 10... Music
4 item list by Happy Vader
15 votes 4 comments
Top 10 Jennifer
10 item list by mojack
42 votes 8 comments
ChihuahuaDaddy's Top Torture Scenes List!
10 item list by ChihuahuaDaddy
4 votes
Top 10....
17 item list by Happy Vader
53 votes 16 comments
FilmTotaal top 250
250 item list by C!pH3r
11 votes
The Top Hits V
500 item list by TrekMedic
20 votes
The Top Hits IX
168 item list by TrekMedic
7 votes
yord's Top 100 Favorite Movies
102 item list by yord
22 votes 2 comments
The Top Hits IV
500 item list by TrekMedic
17 votes
The Top Hits II
500 item list by TrekMedic
32 votes 1 comment

View more top voted lists

People who voted for this also voted forMore lists from Kurkkuharja
Comments

Posted: 4 years, 3 months ago at Feb 14 18:15
Too bad I don't understand!:/
Posted: 4 years, 3 months ago at Feb 14 20:14
Crap, Addis Abeba. :(
Posted: 3 years, 2 months ago at Mar 11 20:04
just before I saw the draft four $7650 , I didn't believe that...my... best friend woz like truly bringing in money part time from their computer. . there sisters neighbour has done this for less than 15 months and at present took care of the debts on their home and purchased a top of the range Aston Martin DB5 . check this link right here now........

[Link removed - login to see]

Post comment


Insert image

drop image here
(or click)
or enter URL:
 link image?  square?

Insert video

Format block