Explore
 Lists  Reviews  Images  Update feed
Categories
MoviesTV ShowsMusicBooksGamesDVDs/Blu-RayPeopleArt & DesignPlacesWeb TV & PodcastsToys & CollectiblesComic Book SeriesBeautyAnimals   View more categories »
Listal logo
Avatar
Added by Kookosbanaani on 1 Jan 2018 02:10
254 Views No comments
19
vote

Elokuvapäiväkirja 2018

Add header image

Choose file... or enter url:
Sort by: Showing 15 items
Decade: Rating: List Type:
Add items to section

Tammikuu

People who added this item 254 Average listal rating (136 ratings) 6.8 IMDB Rating 0
Appleseed (2004)
21.1

Odotin menevää Ghost in the Shellin vanavedessä kulkevaa animemättöä, mutta käteen jäi valitettavan keskinkertainen ja kliseinen tapaus. En lämmennyt lainkaan PS2-välivideotason 3D-animaatiolle näin vanhan koulukunnan animenörttinä ja olisivat minun puolesta tehneet tämänkin käsin.
Kookosbanaani's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 357 Average listal rating (178 ratings) 7.1 IMDB Rating 0
Benny's Video (1992)
20.1

Ehkä lievä pettymys shokeeraavaan Funny Gamesiin nähden. Haneke paneutuu tällä kertaa siihen, millaista on omaan maailmaansa sulkeutuneen teinipojan elämä. Benny tarkkailee maailmaa videokameransa kautta ja turruttaa emotionaalisen tunne-elämänsä katsomalla yhtäjaksoisesti pelkkää väkivaltaviihdettä. Elokuvan ensimmäinen puolisko on tyypillisen röyhkeää Hanekea, jossa katsoja pakotetaan seuraamaan vierestä kun Benny murhaa ikäisensä tytön ja tallettaa kaiken videonauhalle. Haneke onnistuu jälleen kerran järkyttämään väkivaltaan normaalisti turtuneen katsojan tapauksessa, joka kohdistuu julmasti lapsiin. Toinen puolisko taas laahaa valitettavan paljon ja Hanekelle tyypilliset pitkät yhden otoksen kohtaukset ovat tällä kertaa enemmän uhka kuin mahdollisuus.
Kookosbanaani's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 29 Average listal rating (80 ratings) 7.9 IMDB Rating 0
19.1

Luojan kiitos Finnkinolle siitä, että tämä saatiin ennakkoesitykseen näinkin pian. Tämä meni Night Visionsissa itseltä ohi, mutta nyt sekin saatiin korjattua. James Franco tekee kauttaaltaan erinomaista työtä kääntäessään Greg Sesteron romaanin valkokankaalle. Mitä nyt mies muistuttaa peruukkeineen hieman enemmän Marvelin Lokia kuin itäeurooppalaista haudankaivaajaa. Franco eläytyy Wiseaun roolisuoritukseen todella hyvin ja tuo paitsi miehen eksentrisemmät, myös kusipäisemmät puolet hyvin esille. The Roomin syntytarina on vain puolet elokuvasta ja kyseessä onkin enemmän kertomus hyvin epätavallisesta ystävyydestä. Ihan niin kuin Ed Woodissa, niin molemmissa on hyvin paljon samaa, mutta myös hyvin paljon erilaista.

The Roomin näkeminen ei ole välttämätöntä, että tästä elokuvasta voisi nauttia, mutta itse suosittelen sitä lämpimästi, sillä jotkut vitseistä voivat mennä muuten ohi. Kannattaa myös tietenkin lukea Sesteron loistava alkuperäisromaani, josta on karsittu valitettavan paljon pois. Näillä etukäteisvalmisteluilla sekä oikealla yleisöllä (teatterissa oli ainakin kolme Chris-R:ää ja yksi Mark) tämä tekee katselukokemuksesta mahdollisimman vaikuttavan.
Kookosbanaani's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 535 Average listal rating (340 ratings) 4.7 IMDB Rating 0
18.1

Ed Woodin inspiroimana päätin katsoa sen elokuvan, mistä hänet parhaiten muistetaan. Elokuva, joka ei kirjaimellisesti ole tältä planeetalta. En saanut tästä mitään viihdearvoa irti, vaikka tätä hehkutetaankin yhtenä parhaimmista huonoista elokuvista. Jo 50-luvun standardeilla kökkö B-elokuva on näin vuoden 2018 näkökulmasta aivan luokattoman typerän näköinen. Bela Lugosin sijaisnäyttelijä koittaa epätoivoisesti ylläpitää illuusiota pelkän kaavun varassa. Tor Johnson näyttää siltä, kuin hänellä olisi parru perseessä. Pahviset hautakivet poukkoilevat minne sattuu ja pienoismalliufot heiluvat pelkän kepin ja narun varassa. Yllättävän tylsä ja rutikuiva tekele, joka tuntui kestävän ikuisuuden. Olkoon tämä joillekin sitten se kalkkunoiden kuningas, mutta itse olen jo kahden katselukerran edestä saanut enemmän viihdearvoa irti The Roomista, kuin mitä tulen koskaan saamaan tästä. Oli tällä sitten viihdearvoa tai ei, niin en painota pisteytyksiäni koskaan pelkän viihdearvon, vaan elokuvallisten ansioiden varaan.
Kookosbanaani's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 2667 Average listal rating (1480 ratings) 7.6 IMDB Rating 0
Ed Wood (1994)
17.1 (uusintakatselu)

Totta kai sitä piti virkistää muistiaan Ed Woodin kohdalla nyt, kun Disaster Artistin ennakkonäytös on aivan nurkan takana. Elokuvanteosta kertovia elämäkertoja kun on niin valitettavan harvassa. Ed Wood on edelleen Burtonin ylivoimaisesti paras teos, jossa tyypillinen burtonmainen eksentrisyys ei (onneksi) mene missään kohdin överiksi. Kaunis mustavalkokuvaus luo autenttisen vanhanaikaisen tunnelman. Burton ei myöskään tyydy asettamaan Woodin uraa naurunalaiseksi, vaan tekee elokuvastaan tribuutin yhdeltä omaperäiseltä ohjaajalta toiselle. Uusintakatselun jälkeen hahmotin hieman paremmin mikä teki Woodista Woodin: intohimoisen elokuvaharrastajan, joka teki ahkerasti elokuvia, vaikka hänellä ei ollut rahaa moisten kustantamiseen. Depp kekkuloi kiitettävän itsevarmasti naisten sukkahousuissa ja peruukissa, mutta vaikuttavin roolisuoritus on edelleen Martin Landau Bela Lugosina, kuka kirjaimellisesti herättää Lugosin uudelleen henkiin. Rauha molempien sielulle.
Kookosbanaani's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 295 Average listal rating (191 ratings) 5.5 IMDB Rating 0
Orgazmo (1997)
16.1

Hihittelin leffan takakannen juonikuvaukselle jo ennen kuin aloin edes katsomaan tätä. Idea seksin supersankarista, joka lamaannuttaa pahikset antamalla heille elämänsä orgasmin kuulostaa jo paperilla niin järjettömältä, etten tiedä kuka muu olisi onnistunut aiheessa niin hyvin mitä Trey Parker. Tämä ja Cannibal the musical liikkuvat molemmat alusta loppuun niin kaukana huonon maun puolella (kirjaimellisesti), ettei voi kuin hattua nostaa. Mutta mitäpä muutakaan voi odottaa South Parkin tekijöiltä. Hauska parodia pornoteollisuudesta ja supersankareista, milloin mistäkin.
Kookosbanaani's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 336 Average listal rating (182 ratings) 7.5 IMDB Rating 0
14.1

Goro Miyazakin elokuvaura jäikin todella lyhyeen. Sääli sinänsä, sillä tämä on huomattava parannus unohdettavaan ja keskinkertaiseen Maameren tarinoihin nähden. Omien sanojensa mukaan Goro kyllästyi siihen, että hänen töitään verrattiin jatkuvasti legendaarisen isänsä vastaaviin. Totta tuokin, mutta itsekään en pysty olemaan vertailematta näitä kahta keskenään. Ja varsinkin nyt, kun Goron ohjausputki katkesi kahteen animeen ennen kuin mies onnistui edes löytämään varsinaista tyyliään, niin se ei ainakaan helpota asiaa. Tyyliltään Kukkulan tyttö, sataman poika edustaa sitä perinteisempää Studio Ghibliä. Toimiva animenyyhky, jossa tosin toistuu niin monta trooppia, että tätä katsoessa tuntui ajoittain siltä, että tämän olisi nähnyt joskus aikaisemmin. En siis kauheasti keksi sanottavaa. Tykkäsin paljon lopusta.
Kookosbanaani's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 19 Average listal rating (20 ratings) 4.7 IMDB Rating 0
13.1

Varmaan valehtelematta huonoin kotimainen mitä olen pitkään aikaan nähnyt. Tympeä Huttunen alittaa riman vieläkin matalammalta, mutta siinä on huonoudessaan niin surrealistisiin mittakaavoihin yltävä tapaus, että sille ei jaksa olla vihainen. Tämä elokuva ei osaa päättää onko se tribuutti Apulannalle, mukasyvällinen kuvaus 90-luvun lamasta uutisarkistomateriaaleineen vaiko yhtyettä mainostava äärimmäisen kaupallinen viritelmä. Ehkä se yrittää olla kaikkea tätä. Ohjaajana toiminut Temonen kuorruttaa nuoruusmuistelonsa pateettisen suomidraaman muottiin, jossa on yhtyeen vaikeimmatkin hetket silitelty nätisti suoraksi. Tietämättä mitään itse yhtyeen jäsenten taustoista, mietin jatkuvasti tämän aikana mikä on totta ja mikä poimittu Hollywoodin kattavimmasta kliseekokoelmasta. Tyypilliseen Salatut Elämät -henkeen näyttely on pökkelömpää kuin betonilla valettu Steven Seagal. Roope Salminen on ärsyttävä niin kuin aina, mutta onneksi tyyppi poistuu kuvioista jo puolivälin paikkeilla. Viimeistään siinä vaiheessa kun Wirtanen ja Temonen tappelevat nakkarin roihutessa taustalla ilmiliekeissä, siteeraamassa Mitä kuuluu -biisin sanoituksia ja lapsikuoron laulaessa taustalla Armoa, meinasin revetä huutonauruun. Kirjastosta lainaamani kappale olikin epäonnekseni pidennetty kahden tunnin versio, jossa oli ainakin puoli tuntia liikaa materiaalia. Ankea ja masentava leffa, mutta vääristä syistä. Ehkäpä Apulannan tosifanit saavat tästä enemmän irti.
Kookosbanaani's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 551 Average listal rating (378 ratings) 5.8 IMDB Rating 0
The Interview (2014)
13.1

Disaster Artistin Suomen ensi-iltaa odotellessa päätin tutustua johonkin toiseen Franco/Rogen-komediaan. Aihealueeltaan kiinnostava, mutta Rogenin ollessa ohjaajan puikoissa kokonaisuus on 90 % nolostuttavaa alapääosaston huumoria, 9 % Francon runkkausjuttuja ja 1 % satiiria. Onhan Pohjois-Korean mollaaminen toki plussaa, mutta aiheesta saisi revittyä niin paljon enemmänkin. Myönnettäköön tosin, etten voinut itsekään olla hihittelemättä sille, miten Kim Jong-un kakkaa housuihinsa ja rupeaa pillittämään Katy Perryn "Firework"-biisille.
Kookosbanaani's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
12.1

Kaduin tämän katsomista jo ensimmäisen viiden minuutin aikana. Aivan uskomaton tekele, en edes pysty olemaan tälle vihainen. Edes Foodfightin animaatiojälki ei ole niin vastenmielisen rumaa mitä tässä ja lopputulos näyttää joltain lapsen tekemältä 3D-mallinnukselta. Jopa Star Wars Holiday Specialia huonompi jouluelokuva ja mikä tästä tekee sangen surkuhupaisan jutun on se, että Mark Hamill oli molemmissa mukana.

"SHUT THAT DOOR!"
Kookosbanaani's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 1708 Average listal rating (988 ratings) 7.7 IMDB Rating 0
12.1 (uusintakatselu)

Postilla taas vaihteeksi etenee tilausten toimittaminen hitaammin kuin etana ylämäessä, joten perjantai-illan suunnitelmat menivät tästä syystä kokonaan uusiksi. En keksinyt mitään sen kummempaa, niin oli pakko katsoa jotain uudestaan. Kikin lähettipalvelu on vanhemmiten vieläkin toimivampi Miyazaki, mitä joskus nuorempana. Lämminhenkinen aikuistumistarina, jota katsellessa meinaa itsellekin tulla haikea mieli. Totoron naiivius ja ällösöpöys on ehkä omaan makuuni hieman liikaa, mutta Kikissä on juuri sopiva annos huumoria sekä yliluonnollista.
Kookosbanaani's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 1342 Average listal rating (908 ratings) 6.3 IMDB Rating 0
Bad Santa (2003)
7.1

Pyhät tuli ja meni, mutta se ei ole itselleni syy olla katsomatta jouluelokuvia, jos sillä päällä satun olemaan. Billy Bob Thornton sikailee ja kiroilee ostaripukkina, paneskelee naisia sovituskopissa, saapuu vahvasti humaltuneena töihin ja vetää teinirunkkareita pataan pukinkamat yllä. Ei kovin hauska elokuva näin muuten muutamia hymähdyksiä lukuunottamatta. Toki Thorntonin roolisuoritus pelastaa jo huomattavan paljon. Parempi jouluelokuva joka tapauksessa, mitä Will Ferrellin Elf, joka myös tuli aattona telkusta.
Kookosbanaani's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
6.1

Truman Show'n ohella erittäin positiivinen ylläri ja todiste siitä, miten myös Jim Carrey osaa tehdä vakavasti otettavan luonneroolin. Carrey eläytyy niin hyvin rooliinsa, että tätä katsoessa unohdin hetkeksi kokonaan että kyseessä on useista ala-arvoisista kuminaamakomedioista tuttu hassuttelija. Itse elokuvana Tahraton mieli ei ole lainkaan hassumpi. Tämä on yksi tunnetuimmista rakkauselokuvien antiteeseistä ja erittäin omaperäinen sellainen. Vertasin tätä jatkuvasti hiljattain katsomaani Blue Valentineen. Siinä missä Blue Valentine oli hieman liian pessimistinen omaan makuun, on Tahraton mieli enemmän optimistisempi ja katkeransuloisempi. Tämä elokuva osoittaa, että vaikka parisuhde kariutuisikin pahasti, niin positiiviset muistot ovat aina ne kaikkein tärkeimmät. Ei siis ole olemassa mitään pätevää tekosyytä lakaista arvokkaita elämänkokemuksia maton alle. Visuaalisesti varsin näppärää mindfuckia alusta loppuun ja katsoja ei voi kuin seurata vierestä miten Carrey seikkailee pääkoppansa sisällä ja koittaa parhaansa mukaan pelastaa katoavia muistojaan. Nietzscheä siteerataan muutamaan otteeseen siinä sivussa, mikä on aina plussaa.
Kookosbanaani's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 2398 Average listal rating (1645 ratings) 7.8 IMDB Rating 0
Drive (2011)
5.1 (uusintakatselu)

Muistan katsoneeni Driven ensimmäistä kertaa hetkenä, jolloin kiinnostus elokuviin oli lähes pohjalukemissa. Nyt parempana ajankohtana tämä teki terää. Eräällä tavalla tätä voi kutsua Taksikuskin moderniksi seuraajaksi. Muistan moittineeni ensimmäisen katselukerran jälkeen ensimmäisen puoliskon hidasta tarinankerrontaa sekä Ryan Goslingin yhden ilmeen roolisuoritusta. Totta, Goslingin roolihahmo on täysi kysymysmerkki ja niin sen on tarkoituskin olla. Tämä tekeekin hänen sosiaalisesti kömpelöstä, mutta myös aggressiivisesta roolisuorituksestaan yllättävän kiehtovan ja helposti samaistuttavan. Bryan Cranston vetää sympaattisen roolisuorituksen Goslingin eräänlaisena isähahmona ja Albert Brooksin karismaattinen rikospomo on ehkäpä muistettavin koko elokuvan näyttelijäsuorituksista. Soundtrack yhdistelee elektronista ja popmusiikkia ainutlaatuisella tyylillä. Jo itse elokuvakin on uniikki cocktail neo noiria ja ultraväkivaltaa, joka on lähes poikkeuksetta erittäin luotaantyöntävän näköistä. En edelleenkään ihan lämmennyt elokuvan alkupuoliskon hitaalle temmolle, mutta viimeistään puolenvälin jälkeen alkaa tämä tiivistunnelmainen rikospätkä ottamaan tulta alleen. Leffan aloituskohtaus on edelleen komea. Sekä visuaalisesti että audiovisuaalisesti merkittävä elokuva, suosittelen. Kiitos tälle myös siitä, että erinomaiset Hotline Miami -pelit saivat inspiraationsa tästä.
Kookosbanaani's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 103 Average listal rating (80 ratings) 5.1 IMDB Rating 0
Big Game (2014)
1.1

"Don't wörry mistör president, I'll seiv juu!"

Sekoitus Rare Exportsia sekä Air Force Onen amerikanhehkutuspaskaa. Itseironinen ja enemmänkin kunnianosoitus esikuvilleen, mutta siitä huolimatta varsin tylsä ja visuaalisesti sysiruma. Onni Tommila mongertaa rallienglantia ja vetää sen saman roolin uudestaan, mistä hän alunperin tulikin tunnetuksi. Samuel L. Jackson näyttelee ensimmäistä Yhdysvaltain presidenttiä, joka kusi housuunsa. Alpeilla ja Saksassa kuvattu elokuva ei edes etäisesti muistuta Lapin tuntureita, mutta silti enemmän kuin yksi syy mennä torille.
Kookosbanaani's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom

Pieni muutos ulkoasussa edellisen vuoden leffapäiväkirjoihin verrattuna. Nyt kokonaan suomeksi ja leffat jaoteltu kuukausittain. Koitan huomioida myös mahdolliset uusintakatselut. Eikä enää mitään turhia kuvia. Otan myös mielelläni vastaan asiallisia kommentteja ja keskustelen mielelläni elokuvista.

Added to
Related lists

Elokuvapäiväkirja 2018
35 item list by Darth Brutus
24 votes 2 comments
Viimeinen elokuvapäiväkirja 2018
25 item list by Tumppi
27 votes 16 comments
Elokuvapäiväkirja
126 item list by Lamourhaaja
34 votes 9 comments
2018 Viewing List
22 item list by ScPetit
7 votes
In Memoriam 2018
8 item list by SwtChaos
7 votes
2018 Horror Movies
28 item list by punishernoir
3 votes
Watched in 2011
158 item list by apc 53
25 votes 1 comment
Music in 2018
6 item list by hsallinen
9 votes
Book Reading 2016/2017/2018
67 item list by Joe
22 votes
2018 Horror Games
11 item list by punishernoir
1 votes

View more top voted lists

People who voted for this also voted for


More lists from Kookosbanaani
Post comment


Insert image

drop image here
(or click)
or enter URL:
 link image?  square?

Insert video

Format block