Explore
 Lists  Reviews  Images  Update feed
Categories
MoviesTV ShowsMusicBooksGamesDVDs/Blu-RayPeopleArt & DesignPlacesWeb TV & PodcastsToys & CollectiblesComic Book SeriesBeautyAnimals   View more categories »
Avatar
Added by Lamourhaaja on 28 Mar 2017 09:51
948 Views 4 Comments
25
vote

Elokuvapäiväkirja

Add header image

Choose file... or enter url:
Sort by: Showing 1-50 of 67
Decade: Rating: List Type:
People who added this item 575 Average listal rating (305 ratings) 7.4 IMDB Rating 7.8
23.8.2017

5 Centimeters per Second kunnioittaa katsojan älyä ja antaa hänen itse ajatella, mitä henkilöt tuntevat. Edellinen virke on yksi käsittämättömimmistä tulkinnoista joita elokuvakritiikeissä vastaani on tullut, koska elokuvan läpi kulkee kertojaäänien sarja, joka selittää katsojalle täsmälleen, mitä henkilöt kullakin hetkellä käyvät läpi. Tämä pilaa lupaavan ja esteettisesti onnistuneen animenyyhkyn ja jäljelle jää keskinkertainen mono no aware -draama, joka koskettaisi, jos katsojaa ei lyötäisi jatkuvasti nyyhkyvasaralla feissiin.

Toivon myös, että en ole ainoa, jota jostain syystä häiritsee, että tällaisten stoorien päähenkilönä on aina kärsivä nuori nörtti-Werther, joka vetää naisia ja tyttöjä puoleensa kuin valo yöperhosia mutta on too cool to care muista kuin ensirakkaudestaan. Ja kaikki pyörii tämän miehen ympärillä. Ymmärrän, että kyse on puhtaasti konventionaalisesta, ihanaksi tarkoitetusta ja täyttymätöntä rakkautta kuvaavasta melodraaman premissistä, mutta itseäni tämä trooppi vain vituttaa.
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 7 Average listal rating (3 ratings) 7.3 IMDB Rating 7.2
22.8.2017

On tämä kyllä tavallaan oudoimpia Criterionin valintoja oman julkaisunumeron saaneeksi elokuvaksi, koska tämä olisi ennemmin kotonaan lisämateriaalina, mutta kaipa tälle odotetaan Lynchin takia ostajia. Dokumentti on joka tapauksessa oikein mielenkiintoinen, koska se keskittyy kokonaan Lynchin lapsuuteen ja teini-ikään, kuvataiteeseen ja ensimmäisiin elokuviin. Filmin kronologia päättyy Eraserheadin valmistumiseen. Teos valottaa tarkasti, mistä taiteilijan vaikutteet tulevat ja mikä on hänen teostensa takana oleva eetos. Puhuvia päitä ei onneksi ole, arkistomateriaalina käytetään kuvataidetta ja vanhoja kotifilmejä. Ainoa ruudulla näkyvä ja kuuluva haastateltava on Lynch itse, ainoa toinen kameran eteen eksyvä ihminen on hänen muutaman vuoden ikäinen tyttärensä Lula. Tavanomaista parempi henkilömuotokuva.
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 87 Average listal rating (41 ratings) 8.3 IMDB Rating 8.3
Planetes (2003)
3.8.2017

Tulevaisuudessa maapalloa kiertää niin avaruusturismin, tuhoutuneiden satelliittien kuin ympäristörikosten takia romurautaa, joka uhkaa liikennettä avaruusasemille, Marsiin ja kuuhun. Planetes kertoo suuryrityksen julkisuuskuvansa kiillottamista varten pestaamista avaruuden roskakuskeista, jotka siivoavat jätettä kiertoradalta. Maailmanvallat ovat jakaneet taivaan keskenään. Tapahtuu terrori-iskuja, joilla yritetään saada avaruuteen laajeneminen pysähtymään. Taustalla suunnitellaan ensimmäistä miehitettyä lentoa Jupiterin lähelle.

TV-sarja on niin sanottua kovaa scifiä. Avaruudessa ei kuulu ääniä, painovoimatonta tilaa mallinnetaan realistisesti, teknisten laitteiden toimintaa esitetään yksityiskohtaisesti. Lennokkain idea käsikirjoituksessa on, että kuussa syntyneet kasvavat heikon painovoiman takia muita ihmisiä pidemmiksi.

Planetes perustuu erääseen suosikkimangoistani, mutta laajentaa sen maailmaa armeijalla lisähahmoja ja nostamalla keskiöön animestereotyyppien työpaikkaromanssin. Ensimmäisten kuuden jakson ajan sarja onkin pettymys. Se käsittelee teemojaan kauhakuormaajan herkkyydellä, ja romanttisen parin vastakohtaisuutta alleviivataan kliseisesti. Erityisesti viides jakso on lässytyksessään korni. Kuudennessa taas on sarjalle epätyypillistä ja -hauskaa farssihuumoria.

Seitsemännestä jaksosta eteenpäin taso nousee havaittavasti tyylin alkaessa muistuttaa enemmän mangaa. Myös kuusi ensimmäistä jaksoa nivotaan myöhemmin osaksi pääjuonta, ja ne ovat siten perusteltua maailman rakentamista, vaikka niiden toivoo olevan parempia. Teemat muuttuvat monitahoisemmiksi. Välillä päähenkilöt tekevät isoja sankaritekoja, mutta pohjimmiltaan he jäävät duunareiksi, joilla ei ole isoihin tapahtumiin paljon sanomista. Muissa sarjoissa vanhaa materiaalia halvalla kierrättävät muistelujaksot ovat tässä teemallisesti perusteltuja, jopa kokonaisuuden huippuhetkiä.

TV-sarjassa menetetään alkuteoksen melankolia ja arkisuus, tilalle on tullut eeppisiä mittoja ja tarpeettomia trooppeja. Manga on parempi, mutta TV-versio ei silti ole huono. Suosittelisin monille myös ei animesta innostuville scifin ystäville, jos alku ei olisi paikoin niin heikko.
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 4 Average listal rating (3 ratings) 5.7 IMDB Rating 6.5
29.7.2017

Musikaali, nykypäivään sijoittuva versiointi tunnetusta hindulegendasta. Tarina on simppeli kolmiodraama. Kaksi tanssijaa on vaihtanut alaa savenvalajiksi. Pariskunnan mies lähtee kaupungista myymään ruukkuja. Sillä välin paikallinen gangsterikuningas yrittää vokotella vaimoa, joka päätyy pelinappulaksi tragediaan. Jos ei pidä kaakkoisaasialaisesta perinnemusiikista, tämä on sietämätön elokuva. Onneksi olen marinoinut itseäni sillä tarpeeksi ja pidin teoksesta, vaikka se ei ollut niin tajunnan räjäyttävä kuin minulle oli lupailtu. Oli silti kiinnostavaa katsoa 2000-luvulla tehty, läpi laulettu ja varsin perinteinen musikaali epätyypillisestä tuotantomaasta. On sääli, ettei tästä ole blu-ray-julkaisua, koska elokuva voisi näyttää teräväpiirtona komealta. Heikkolaatuinen DVD-kuva ei tee oikeutta kohtausten mise-en-scènelle ja elokuvan lämpimänpehmeälle, saman maantieteellisen alueen filmeille tyypilliselle valaistukselle.
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 1 Average listal rating (1 ratings) 5 IMDB Rating 5.8
27.7.2017

Luc Moullet'n nollabudjetin westernissä Jean-Pierre Léaud juoksee kostoa haluavan naisen kanssa ympäri aavikkoa lainvalvojien jahtaamana. Speden westernit kohtaavat Godardin pienellä ripauksella Zardozia. Vertaukseni voi toki mennä aivan pieleen. Ei kannata odottaa hyppyleikkauksia tai hääpukuja. Huumori on umpityhmää: spagettiwesternien huonolle dubbaukselle irvailua, arvattaville juonitwisteille ilkkumista ynnä muuta. Moullet on kuvaillut tyyliään vastakohtaisuuksilla leikkimiseksi. Ymmärrän. Tyylilaji on komedia mutta ei täysin. Tekninen toteutus on todella karkea mutta kuvatut maisemat upeita. Meininki on kökköä mutta ilmeisen tarkoituksella. Jokaisen elokuvan kohdalla pyörittelee kysymystä: "Mitä ohjaaja on halunnut teoksellaan saavuttaa?" A Girl Is A Gun on kysymyksen kannalta aidosti haastava. En voi aivan rehellisesti sanoa pitäneeni tästä, mutta myönnän jääneeni miettimään enemmän kuin elokuvia keskimäärin. On siis mahdollista, että arvostan tätä tulevaisuudessa enemmän.
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 224 Average listal rating (131 ratings) 7 IMDB Rating 7.2
Elle (2016)
27.7.2017

Saatan seuraavassa paljastaa juonesta yksityiskohtia. En tiedä, ei kiinnosta. Videopelistudion taiteellinen johtaja tulee raiskatuksi kotonaan. Tapahtuneen jälkeen nainen siivoaa jäljet, selittää mustelman pyörällä kaatumiseksi ja jatkaa elämää. Mutta pinnan alla kuplii ja suunnitelmat kehittyvät kohti jonkinlaista katarsista.

Elokuva on hysteerinen ja naurattaa paikoin ääneen. Samalla sen hahmoista on vaikeaa pitää. Koen silti, että tuomiot päähenkilön kontrollifriikkiydestä ja tunnekylmyydestä ovat sitä, johon Verhoeven on metatasolla tähdännytkin. Nämä luonteenpiirteet on totuttu yhdistämään elokuvissa leimallisesti miehisyyteen. Kun naishahmo osoittaa olevansa kykenevä hallitsemaan itsensä, moraalikäsitys muuttuu. Katsojaa provosoidaan tuntemaan ärtymystä: Miksi nainen ei raportoi hyökkääjästään ja käyttäydy kuin uhrin olettaisi käyttäytyvän? Tällainen pelailu on tyypillistä Verhoevenia. Yllätyksenä tietämättömälle voi tulla, että moni raiskauksesta selvinnyt ei mene täysin kappaleiksi tapahtuneesta tai poliisin puheille, vaikka kyse on raskaasta, henkisesti kuormittavasta asiasta.

Samalla elokuva kommentoi moraalista ylemmyyttä tuntevien ihmisten tapaa tuomita pinnan perusteella. Päähenkilö on joutunut elämään koko elämänsä julkisen halveksunnan alaisena yhden hänestä otetun valokuvan takia. Hyvät ihmiset ovat heppoisten todisteiden perusteella valmiita tuomitsemaan jopa lapsen omaa ylemmyyttään pönkittääkseen. Kun päähenkilö ei suostu anelemaan, pyytämään anteeksi, uikuttamaan tai uhriutumaan, kuten ajan henki on, tämä käy yleistä moraalikäsitystä vastaan. Jokaisen pitää tätä nykyä olla uhri. Jos siihen ei pysty, pitää voivotella niitä, joiden olettaa olevan uhreja. Ei ole ihme, että Verhoeven totesi, ettei voinut tehdä tätä elokuvaa Yhdysvalloissa. Kaikki Ellessä käy yksiselitteistä liberaalit vastaan konservatiivit -jakoa vastaan. Oikeastaan se on vaivihkainen hyökkäys tätä moraalikeskustelun rappioittavaa möykkää vastaan, mikä tekee minut hyvin iloiseksi.
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 61 Average listal rating (29 ratings) 6.7 IMDB Rating 6.5
26.7.2017

Robert Redfordin pallinaamaa käytetään oikein tässä alleviivaamattomaan realismiin tähtäävässä urheiludraamassa. Syöksylaskukisoja ei kuvata vain parhaimpien kilpailuna, vaan oma osansa on sponsorirahoilla, hyvillä yhteyksillä ja onnella. Voittokin voi maistua kitkerältä, jos hävinnyt osapuoli on oikeasti voittajaa parempi. Edes pakollista romantiikkaa ei kuvata yksioikoisesti. Hämmentävän ehjä työ esikoisohjaajalta. Kuvaus on kiinnostavaa, erityisesti syöksylaskijan näkökulmasta tehdyt kamera-ajot ovat jännittäviä. Hollywoodin näkemys uudesta aallosta on usein nykyhetkessä pahasti vanhentunutta ja parhaimmillaan lähinnä söpöä, mutta Downhill Racer tuntuu edelleen modernilta elokuvanteolta. Gene Hackman loistaa sivuroolissa päävalmentajana.
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 2 Average listal rating (2 ratings) 6 IMDB Rating 6.5
25.7.2017

VierasTalon suosituksesta katsoin kreikkalaisen lyhytelokuvan. Yhteen ainoaan Vergiliuksen säkeeseen perustuvassa kokeellisessa filmissä kuvataan kamerasta loittonevia ja sen mukana liikkuvia esineitä, jotka itkevät ihmisyyden puolesta... tai vaihtoehtoisesti ihmisyys on itkenyt niiden puolesta, kuten säkeen alkukielinen monitulkintaisuus antaa ilmi. Hiekasta eli raunioista... tomusta... siirrytään valuviin kynttilöihin.
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 94 Average listal rating (37 ratings) 7.5 IMDB Rating 7.8
24.7.2017

Janne Käkättäjän pitää tuottaa show-esitys, mutta kapuloita laittaa rattaisiin rasittava tuottaja, joka muistuttaa, ettei etelävaltioissa katsota siveettömyyksiä hyvällä. Precode-ajan elokuva tässä kettuilee viimeisillä voimillaan ennen Haysin koodin pakottamista. Siis musikaaleille tyypillistä metaa. Sivurooleista löytyy niin Dick Powellia kuin ihanaa Joan Blondellia. Elokuva on kehnohko ohjaajan visiottomuudesta ja ajan musikaalien käsikirjoitusten jäykkyydestä johtuen, mutta hyvää löytyy juuri sen verran, että katselukokemus on kivuton. Näyttelijät ovat mainioita, asenne on kohdallaan ja Busby Berkeleyn musiikkinumerot ovat tuttuun tapaan loisteliaita ja enemmän kuin hiukan perverssejä.
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 896 Average listal rating (576 ratings) 6.6 IMDB Rating 7.5
23.7.2017

My name is Ray Kinsella. I run Iowa's largest ghost life preserve.

Lamourhaaja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 74 Average listal rating (31 ratings) 7.5 IMDB Rating 7.1
23.7.2017

Banaali paha saapuu lähiöihin, kun kaksi rakastavaista murhaa yksinäisiä naisia ilman moraalisia ongelmia. Ihminen haluaa tyydyttää yksinkertaiset tarpeensa. Paha syntyy kun muut ihmiset raivataan tieltä näiden tarpeiden tyydyttämiseksi. Noiria? Eksploitaatiota? Romanttista komediaa? Makaaberia kauhua? Kaikki on niin Amerikkaa ja omenapiirakkaa, että maailma on vinossa. Näin tehdään hitaasti etenevää ja häiritsevää materiaalia oikein. Toisin kuin Creepyssä.
Lamourhaaja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 49 Average listal rating (26 ratings) 6.6 IMDB Rating 6.4
23.7.2017

Jälleen kerran yksi tämän aiheen turha filmatisointi. Kuinkahan monta näitä olen jo nähnyt? Puisevassa patsastelupööpöilyssä Vivien Leigh yrittää parhaansa camp-kuningatarkisoissa. Luultavasti saksalaiset lyötiin ensin Afrikassa, jotta Egyptistä saatiin tuotua hiekkaa tämän joukkokohtauksiin.

Ymmärrän tavallaan viehätyksen, joka näissä elokuvissa on. Historiallinen patsastelu on cineman vastine sateen ääniä sisältäville CD-levyille ja takkatuli-DVD:lle, joiden tarkoitus on rauhoittaa tuiki merkityksettömän äärelle useaksi tunniksi sen kummemmin keskittymättä. Ehkä samalla voi juoda viiniä. Tai jutella katselukumppanin kanssa. Itsekin kuuntelen toisinaan meren ääniä levyiltä ennen nukahtamista.

Ei se siitä silti kiinnostavaa taidetta tee.
Lamourhaaja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 10 Average listal rating (6 ratings) 5.5 IMDB Rating 6.4
23.7.2017

Japani lähtee sotimaan. Se on niin hyvä idea, että huijaritkin antavat mielellään panoksensa ja lopettavat huijaamisen. Lopuksi heidät viedään vankilaan Nagasakiin... Kunnolliset ihmiset uskovat kaiken mitä huijarit sanovat, koska kunnollisuus tarkoittaa Japanissa, että ihmisen täytyy olla kuuliainen, joka tarkoittaa tässä elokuvassa samaa kuin tyhmä. Edellisestä voi saada mielikuvan, että elokuva on hyvin huono. Se ei ole, oikeastaan viihdyin aika hyvin sen viattomuuden ja propagandan tahattoman ironian takia.
Lamourhaaja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 93 Average listal rating (42 ratings) 7.1 IMDB Rating 6.8
The Shout (1978)
22.7.2017

John Hurt tekee Berliini-trilogiaan uutta levyä, kun Zorba the Greekin maitonaama tulee yli 20 vuotta vanhempana ja helvetisti kuumottavampana ärisemään tämän kotiovelle. Elokuvan tajuaa varsin kummalliseksi, kun Tim Curry on sen normaalein henkilöhahmo koiran lisäksi. Pidän elokuvan osien yhteismitattomuudesta, siitä epämääräisestä alueesta, jossa kauhu ja kokeellisuus yhdistyvät luontevasti.
Lamourhaaja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 18 Average listal rating (9 ratings) 6.9 IMDB Rating 7.2
Crossroads (1928)
22.7.2017

Visuaalisesti todella upean japanilaiselokuvan ympäripyöreä mutta pätevästi näytelty tarina ei jaksa pitää otteessaan, mikä on muistikuvani mukaan Kinugasan Page of Madnessinkin ongelma.
Lamourhaaja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 12 Average listal rating (8 ratings) 6.6 IMDB Rating 7.4
Underground (1928)
22.7.2917

Todella kauniisti kuvatussa mutta typerästi melodramaattisessa elokuvassa "ihan tavalliset ihmiset" päätyvät rakkausneliödraaman myötä Metropoliksen lavasteita muistuttavan tehtaan katoille tarzaneilemaan. Maailman parhaaksi metroelokuvaksi usein kuvaillussa teoksessa ollaan metrossa noin 5 minuuttia elokuvan ajasta. Jos haluaa oikean metroelokuvan, katsoo The Taking of Pelham One Two Threen.
Lamourhaaja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 34 Average listal rating (23 ratings) 6.2 IMDB Rating 6.3
Creepy (2016)
22.7.2017

Mr. Moto muuttaa maailman huonoimman rikosprofiloijan naapuriin. Kaikessa hienovaraisuudessaan Mr. Moto pomppii varjoissa ja hihkuu, että MINULLA EI OLE AINAKAAN MITÄÄN SALATTAVAA. Psykologimme miettii, että ei kai sitten. Hassutuksia seuraa, kun Japanin kaikki poliisit kävelevät samaan ansaan jonossa.
Lamourhaaja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 21 Average listal rating (13 ratings) 7.2 IMDB Rating 7.4
22.7.2017

Witold Gombrowicz olisi pitänyt tästä elokuvasta, joka hylkää puolalaisen katolilaisuuden ja kommunismin. Sympaattisessa nuorisokuvauksessa jazzjäbä viettää yön kadulla tavatun mirkun kanssa. Nuori Roman Polanski spedeilee mopolla. Kaikki on cool ja merkityksetöntä olematta nihilististä. Vaikka minussa ei ole eskapistin häivääkään, on ihan kiva ajatella, että voi kun maailma olisi edes välillä tällainen. Tai edes olisi ollut.
Lamourhaaja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 11 Average listal rating (7 ratings) 6.4 IMDB Rating 6.2
Optical Sound (2005)
22.7.2017

Kokeellisessa elokuvassa kaikki musiikki on tuotettu mekaanisten laitteiden äänillä. Plunderphonicsia siis. Sopisi alkukuvaksi samana päivänä katsottuun kauhuelokuvaan The Shout.
Lamourhaaja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 10 Average listal rating (6 ratings) 5.5 IMDB Rating 6.8
22.7.2017

Kokeellisessa elokuvassa rengas pyörii.
Lamourhaaja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 68 Average listal rating (35 ratings) 6.7 IMDB Rating 7.1
22.7.2017

Lari Kaapelia ei kiinnosta vokotella sihteeriään vaan vain vaimoaan. Silti tästä saadaan aikaiseksi romanttinen dilemma. Yhdysvaltalaisen yläluokan umpitylsät edesottamukset saavat toivomaan äkillistä punavallankumousta. Elokuva ei sisällä huumoria eikä mitään dramaattista. Taisin katsoessa kuvailla tätä termillä "ihmisiä tilanteissa puolentoista tunnin ajan".

Aion myös tatuoida sydämeeni virkkeen "istun vanhan kyrpä-äijän kanssa saunakoneessa".
Lamourhaaja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 198 Average listal rating (125 ratings) 4.6 IMDB Rating 4.9
22.7.2017

Koko maailman kokaiini ei ole luultavasti riittänyt tämän paskan kuvaustauoilla. Chevy Chase, Demi Moore ja kaksi rasistista karikatyyriä ajaa pikkukaupunkiin, jossa kaikki ovat John Candy mekossa tai ilman ja Dan Aykroyd läskipuvussa tai läskipuvussa. Jos tämän tekeminen ei ole hävettänyt tekijöitään jälkikäteen, on vaikea keksiä, mikä voisi.
Lamourhaaja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 224 Average listal rating (115 ratings) 7.3 IMDB Rating 7.2
Martin (1978)
21.7.2017

Mainio ja omituinen elokuva nuoresta juipista, Martinista, joka tykkää juoda verta ja ajattelee olevansa vampyyri. Tämän vanha serkku ajattelee myös Martinin olevan vampyyri ja aikoo iskeä tätä vaarnalla sydämeen. Sitä ennen on avustettava ruokakaupan kassalla. Iltaisin soitetaan lähiradion DJ:lle ja tilitetään tuntoja.
Lamourhaaja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 32 Average listal rating (13 ratings) 8.1 IMDB Rating 8.6
21.7.2017

Munasillaan, munasillaan, Kiinassa kaikki on munasillaan. Alas ajetuissa tehtaissa keski-ikäiset ukot ryyppäävät, pelaavat mahjongia ja käppäilevät alasti odottaen palkkapäivää, jota ei koskaan tule. Heidän teini-ikäiset lapsensa taas eivät tiedä muusta kuin hengailusta paikallisessa ruokakaupassa ja James Deanin esittämien hahmojen tahattomasta matkimisesta. Dokkarin sankariksi nousee yksisilmäinen mies, joka onnistuu nousemaan lievästi kehitysvammaisen poikansa kanssa alimmasta kurjuudesta kohti uutta toivoa. Kesto yhdeksän tuntia. Mestariteos.
Lamourhaaja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 70 Average listal rating (34 ratings) 7.5 IMDB Rating 7.5
21.7.2017

Pornoileva anime on silmä- ja korvakarkkia. Sisällöltään jälkihipihtävän aikakautensa asenteita yksioikoisimmillaan heijastava tolloilu. Toimii oikein hyvin, jos ei ajattele yhtään mitään filmiä katsoessaan. Tykkäsin ja en tykännyt.
Lamourhaaja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 15 Average listal rating (8 ratings) 6.8 IMDB Rating 7.2
Revenge (1989)
20.7.2017

Maailman suloisimmalta pikkutytöltä leikataan pää irti, joten tämän isän pitää hankkia poika jalkavaimon kanssa, jotta poika voi kostaa murhaajalle. Koko idean ilmiselvää turhuutta alleviivataan liikaa, mutta onneksi varsinainen pääpaino elokuvassa on neuvostoliittolaisen todellisuuden kuvaamisessa allegorian keinoin Korean historian kautta ja kummallisessa, kerronnallisesti satoja vuosia kattavassa rakenteessa.
Lamourhaaja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 39 Average listal rating (23 ratings) 5.6 IMDB Rating 6.7
The Fits (2015)
20.7.2017

Kivassa vaikkakin kömpelössä indiedraamassa kasvetaan aikuisiksi liian allegorisesti makuuni. Nyrkkeilevä esiteini kiinnostuu perseenketkutustanssimisesta. Ryhmän ja yksilön välisten suhteiden ylä- ja alamäkiä käydään läpi. Lopetus on turhaan alleviivaava ja mukamystinen, elokuva pärjäisi ilmankin. Lapsinäyttelijät ovat hyvällä tavalla paskoja, erityisesti päähenkilön parasta kaveria esittävä. Musiikkia käytetään loistavasti, ja se tekee tämän elokuvan.
Lamourhaaja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 20 Average listal rating (12 ratings) 6.8 IMDB Rating 7
20.7.2017

Oliver Reed pakenee vankilasta. Se on jännittävää, vaikka koko jakso on varastettu suoraan Kuolemaantuomittu on karannut -elokuvasta. Sitten Oliver Reed pööpöilee sovinistisessa ja ennalta arvattavassa kostofantasiassa. Se ei ole yhtään jännittävää. Opin elokuvasta, että autosta tulee laittaa käsijarru päälle, vaikka tietäisi kuolevansa. Edward Woodwardilla käy tuuri, kun näkee vaihteeksi jonkun toisen palavan kuoliaaksi.
Lamourhaaja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 8 Average listal rating (5 ratings) 7.2 IMDB Rating 5.8
20.7.2017

Mika Taanila ja Harry Salmenniemi tekivät vuosikymmenen parhaan suomalaisen elokuvan jo nyt. Mannerlaatta on harvinainen esimerkki toimivasta visuaalisesta runosta, jonka hypnoottinen intensiteetti toimii niin paperilla kuin kuvan & äänen virtana. Ei ole vaikeaa ymmärtää, että tekijät ovat tehneet elokuvasta kaikilla herkuilla varustetun blu-ray-painoksen. He ovat tienneet jo tekovaiheessa luovansa merkittävää teosta.
Lamourhaaja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 6 Average listal rating (4 ratings) 6 IMDB Rating 6.7
20.7.2017

Ilmassa on suuren urheilujuhlan tuntua.
Lamourhaaja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 7 Average listal rating (5 ratings) 5.2 IMDB Rating 5.5
Idem Paris (2013)
18.7.2017

Lynchin lyhytdokumentissa seurataan ranskalaisia printtityöntekijöitä.
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 8 Average listal rating (6 ratings) 5.2 IMDB Rating 5.4
Bug Crawls (2008)
18.7.2017

Lynchin lyhytanimaatiossa aika iso ötökkä kiipeilee katolla.
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 37 Average listal rating (29 ratings) 7.2 IMDB Rating 7.1
16.7.2017

Dokumentti. Poliisia ei paljon kiinnosta, vaikka sarjamurhaaja on tappanut mahdollisesti satoja mustia naisia. Ukko jää satimeen vahingossa. Lähipiiri taas tietää miehen olleen oikea emäpaskiainen. Silti jokainen yllättyy, kun tyyppi pystyy myös murhiin. Tappajan poika on yhtä kilahtanut tapaus, vaikka ei tiettävästi ole murhannut ketään. Brittiläinen lähes 70-vuotias dokumentaristi ajelee ympäri raittia autolla ja kyselee asianosaisilta vaikeita kysymyksiä.
Lamourhaaja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 6 Average listal rating (3 ratings) 4 IMDB Rating 4.1
Hollywood Cop (1987)
14.7.2017

Hollywood Copissa on selvästi isompi budjetti kuin Samurai Copissa, mikä on johtanut siihen, ettei se ole yhtä viihdyttävä. Kuvauspaikkoja ei ole vallattu guerrilla-taktiikoilla, jokaista kuvattua filmimetriä ei ole tarvinnut hyötykäyttää, näyttelijöiden kasvoilta ei paista jatkuva vitutus. On tämä silti käppää (hyvällä tapaa) mutta välillä kovin tylsä.
Lamourhaaja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 920 Average listal rating (636 ratings) 7.2 IMDB Rating 7.1
Dredd (2012)
10.7.2017

Gaspar Noé soitti ja haluaa hallusinaatiojaksonsa takaisin ihan siedettävältä vaikkakin sysirumalta toimintaelokuvalta, jossa tyypillisen uuden Holly-toiminnan tavoin parasta on kaikki muu kuin toiminta.
Lamourhaaja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
28.6.2017

kiehtova making of -dokumentti siitä kuinka ammattitaidolla ja suurella sydämellä voidaan tehdä myös taiteellisia katastrofeja. Hobitti-elokuvien making ofin lisäksi tämä on harvinainen Hollywood-elokuvan DVD-lisämateriaaleilta löytyvä dokumentti, jossa suoraan todetaan, että elokuvan teko on ollut ongelmallista ja lopputulos on epäonnistuminen. Parasta on, ettei tämän myöntämisellä suoraan ole mitään väliä, koska Star Warsin ja LotRin fanit juovat vaikka pullotettua kusta, jos etiketissä on droidi tai kikkaratukkainen kääppäri.
Lamourhaaja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 8 Average listal rating (7 ratings) 6.1 IMDB Rating 5.2
Space Cop (2016)
28.6.2017

Poliisi tulevaisuudesta ja poliisi menneisyydestä työskentelevät työparina nykyhetkessä. Redlettermedian elokuva on aika paska. Sketsien ja YouTube-videoiden hauskat jutut eivät toimi pitkässä elokuvassa. Välinpitämättömyyttä teeskentelevä ironia näyttelypuolella on karmea idea, joka estää viihtymästä elokuvan parissa. On toisaalta mahdollista, että tämä on jonkin sortin kokeellinen läpivalaisu jokaisesta toiminta- ja scifi-kliseestä, joita Half in the Bagin kritiikeissä aina moititaan. Valitettavasti siinäkään suhteessa ei päästä "ehe ehe" -tason naureskelevaa pilkkaa syvemmälle. Rich Evans on onneksi sentään Rich Evans.
Lamourhaaja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 2 Average listal rating (2 ratings) 6.5 IMDB Rating 5.9
Nightstill (2008)
27.6.2017

Jumalalle kiitos timelapse-kuvauksesta ja siitä, että sitä on käytetty muussakin kuin Kojoot- Kajaan- Kokoot- Kakoo... skvatsissa ja sen jatko-osissa.
Lamourhaaja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 23 Average listal rating (15 ratings) 7 IMDB Rating 8
25.6.2017

Todella komeasti kuvatussa ja halvassa trillerieksploitaatiossa nuori mies hyökkää sairaanhoitajaopiskelijoiden asuntolaan ja tappaa kaikki. Päälle on liimattu epäselvä poliittinen allegoria, joka lässäyttää elokuvan rajusta provokaatiosta pliisuksi sössötykseksi. Ilman viimeistä kahta minuuttia ja muutamaa psykologisointityperyyttä tämä olisi paljon parempi kokonaisuus. Käsikirjoitus on muutenkin aikamoista koiransuklaata. Siitä erikoinen tapaus, että tämän katsoi ihan mielellään, vaikka tätä ei ole mitään syytä suositella kenellekään.
Lamourhaaja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
25.6.2017

Mokumentti fiktiivisestä taiteilijasta ja hänen luomastaan taulujen sarjasta. Kertojaääni ja ruudulla oleva kertoja kinastelevat taidetulkinnoista samalla, kun kertoja kävelee maalausten näyttelijöillä ja lavasteilla mallinnettujen kolmiulotteisten versioiden läpi. Tietysti kaiken takana on saatanallinen kultti... VAI ONKO!!?
Lamourhaaja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 41 Average listal rating (20 ratings) 7.1 IMDB Rating 7.1
Vou Para Casa (2001)
25.6.2017

Draama perheensä menettävästä näyttelijästä on ihailtavan alleviivaamaton suoritus de Oliveiralta ja näkemykseltään ehjä. On silti vaarassa liukua erityisesti alkupuolella yhdentekevän arthouse-jankkauksen puolelle, mikä on tehdä kokonaisuudesta tarpeettoman raskaan. Olisin ymmärtänyt vähemmälläkin elokuvan teeman. Ensimmäisen vartin jälkeen elokuva liikkuu paremmin, on kevyempi. Michel Piccoli tekee elämänsä roolin.
Lamourhaaja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 9 Average listal rating (5 ratings) 8 IMDB Rating 7.9
Still Life (1974)
24.6.2017

Iranilaisessa klassikossa rikotaan aikakäsitystä, kun maaseudulla asuva papparainen passitetaan eläkkeelle ratavartijan virastaan. Olennaista elokuvaa. Kiellettiin kotimaassaan. Teemoiltaan sukua Crimson Goldille ja Modest Receptionille.
Lamourhaaja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 39 Average listal rating (21 ratings) 7.2 IMDB Rating 6.7
24.6.2017

Hiki roiskuu ja partavesi haisee, kun kovaotteisen poliisin on pelastettava kusipääpoikansa gangstereilta. Käytännössä yhdessä tilassa tapahtuva Taken & Die Hard -hybridi. Parempi kuin ensin mainittu tosin. Käsikirjoitus on täynnä reikiä, mutta kuva on jatkuvassa liikkeessä ja meininki täysin päätöntä, mikä tekee elokuvasta nautinnon katsella.
Lamourhaaja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
24.6.2017

Kaksi muidua liittoutuu ryöstääkseen pankkeja dynamiitilla. Kulttielokuva sillä tylsimmällä mahdollisella tavalla eli tarpeeksi moni punaniska on jaksanut innostua pohjimmiltaan äärimmäisen keskinkertaisesta (lue: huonosta) elokuvasta, joten se on jäänyt elämään myös jälkipolville, vaikka aihetta ei olisi. Kesy pätkä, jonka loppupuolella nähtävä väkivallan häivähdys on oikeastaan tyylirikko ja jättää pahan maun suuhun. On näyttelijöiden karisman ansiota, että leffa toimii edes auttavasti, koska katsojalla ei ole tapahtumien perusteella mitään syytä olla päähenkilöiden puolella.
Lamourhaaja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 6 Average listal rating (4 ratings) 7.3 IMDB Rating 7.2
23.6.2017

Kollaasi ranskalaisia propagandafilmejä miehityksen ajalta. Dokumentin lisäksi haluaisin kutsua tätä komediaksi. Claude Chabrolin paras?
Lamourhaaja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 10 Average listal rating (7 ratings) 5.9 IMDB Rating 4.1
Double Down (2005)
23.6.2017

Vihdoin voin lisätä tämän. En uskaltanut aiemmin, koska heti katsottuani päätin haluavani näyttää tämän yllätyksenä muille ihmisille elokuvatapaamisessa. Yhden miehen Apocalypse. Now. Neil Breen tarvitsee sataa kiven alle piilotettua läppäriä hallitakseen kaikkia maailman sotilastietoverkkoja mutta ei erota ruokapöydässä muoviomenaa oikeasta ja pyytää täyttämään vedellä ennestään täyden lasin. Sankarin jokainen päivä alkaa auton alta. Elokuvan rakenne on monimutkaisempi kuin Kasipuolessa ja Saragossa Manuscriptissa. Tämä saattaa johtua siitä, että ohjauksesta, leikkauksesta, näyttelystä, käsikirjoituksesta, paikkojen scouttaamisesta ja jopa cateringista vastaava multitalentti Breen ei osaa editoida kunnollisia siirtymiä. Mutta tämä on vain spekulaatiota.
Lamourhaaja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 417 Average listal rating (239 ratings) 7.4 IMDB Rating 7.6
21.6.2017

Ylipitkässä farssi- ja takaa-ajokomediassa tapahtuu liian vähän, mutta ei tämä sellainen Antikristuksen esiinmarssi ole kuin kaikki filmisnobit haluavat sanoa, vaikka luultavasti aika moni leffan fani katsoo tätä nostalgian ruusunpunaisten lasien lävitse. Maailmassa on kuitenkin kymmenittäin Adam Sandler -elokuvia. Viimeinen puolituntinen tekee tästä nähdäkseni yhden maailmankuvaltaan nihilistisimmistä rikoselokuvista, vaikka ohjaajan tarkoitus on kai ollut humoristinen moraalisaarna.
Lamourhaaja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 1 Average listal rating (1 ratings) 8 IMDB Rating 0
Terrae (2003)
21.6.2017

Kokeellinen lyhytelokuva. Sade tekee maan ja maa ihmiset. Rauhoittava, kaunis, todellinen agitoimatta.
Lamourhaaja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 1 Average listal rating (1 ratings) 8 IMDB Rating 0
20.6.2017

Ääniraidalla pyörii kautta aikain ensimmäisen Teräsmies-radiodraaman ensimmäinen jakso. Samalla kamera kuvaa filtterin läpi... maalausta? Veistosta? En osaa sanoa, mutta perspektiivihäiriö on läsnä jatkuvasti, ja se tekee teoksesta hyvin kiehtovan. Elokuva on kuvan elävöittämistä, sitä varten avantgarde vuorostaan on olemassa. Ei epileptikoille.
Lamourhaaja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 34 Average listal rating (32 ratings) 6.9 IMDB Rating 7.8
15.6.2017

Averyn lyhäriklassikko koostuu yksinomaan yhdestä ja ainoasta toistuvasta gagista (koiran päähän tippuu objekti), mutta sitä varioidaan tavalla, joka venyttää elokuvakerrontaa enemmän kuin useimmat kokopitkät elokuvat. Loistavaa.
Lamourhaaja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
Load more items (17 more in this list)

Tästä ikuisuuteen kestävä elokuvapäiväkirja, jolle tulee toinen osa sitten, kun tässä on tarpeeksi merkintöjä. Tähän voi tulla elokuva kuukaudessa tai sitten kymmeniä elokuvia kertarysäyksellä. Aloitettu 29.3.2017.

Added to
Related lists

Watched in 2011
158 item list by apc 53
25 votes 1 comment
Elokuvapäiväkirja 2017
193 item list by Tumppi
27 votes 67 comments
Elokuvapäiväkirja 2011
204 item list by Winters
37 votes 4 comments

View more top voted lists

Comments

Posted: 3 weeks, 6 days ago at Jul 27 13:40
Ei ihme, että R&A-festarien hipsteri-liberaali-yleisö kuulemma intoutui pikkuvarpusten mukaan räyhäämään Elle-näytöksen päätteeksi "millaista paskaa" elokuva on... Ajan henki, anna armoa...
Posted: 3 weeks, 6 days ago at Jul 27 22:55
Surullista kuulla. Elokuva osui maaliinsa siis. Voin kyllä kuvitella, että kyseisen elokuvan inhoaminen yhdistää niin liberaalit kuin umpikonservatiivit. Mikä on omasta mielestäni ihan virkistävän elokuvan merkki. Mutta Suomihan on pikku-Amerikka. Ranskassa Elle palkittiin vuoden parhaana elokuvana.
Posted: 3 weeks, 2 days ago at Jul 31 14:04
Kyseisessä näytöksessä olleena en huomannut tällaista käytöstä, mutta en toki jäänyt salakuuntelemaan satojen kanssakatsojien käytäväkeskusteluja.
Posted: 3 weeks, 1 day ago at Aug 1 11:02
Itse en mainitussa esityksessä paikalla ollut, mutta tällaisesta eräs työtoverini raportoi keskusteltuamme elokuvasta ennen Orionin Elle-näytöstä.

Post comment


Insert image

drop image here
(or click)
or enter URL:
 link image?  square?

Insert video

Format block