Explore
 Lists  Reviews  Images  Update feed
Categories
MoviesTV ShowsMusicBooksGamesDVDs/Blu-RayPeopleArt & DesignPlacesWeb TV & PodcastsToys & CollectiblesComic Book SeriesBeautyAnimals   View more categories »
Listal logo
Avatar
Added by Lamourhaaja on 28 Mar 2017 09:51
1529 Views 6 Comments
31
vote

Elokuvapäiväkirja

Add header image

Choose file... or enter url:
Sort by: Showing 1-50 of 99
Decade: Rating: List Type:
People who added this item 39 Average listal rating (27 ratings) 5.9 IMDB Rating 6.5
20.10.2017

Nuori ja lupaava lääkäri tekee välinpitämättömyyttään virheen, jonka vuoksi nuori maahanmuuttajatyttö kuolee. Naisen nimi on tuntematon. Sitä sankarittaremme lähtee selvittelemään ja törmää vaelluksellaan kaikenlaisiin ranskalaisen työväenluokan kurjuuksiin. Ristiriitaisia tunteita herättävä draama kertoo länsimaisen keskiluokan välinpitämättömyydestä, mutta tuntuu lopussa kiittelevän päähenkilöä siitä, että hän on oppinut haistelemaan pierujaan ja jakamaan armeliaisuuttaan vähempiosaisille. En ole aivan varma onko tarina tarkoitettu koomisen raivostuttavaksi sarkasmiksi. Jos on, tämä on tavallaan mestariteos. Jos ei... yh.
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 930 Average listal rating (548 ratings) 7.2 IMDB Rating 7.2
18.10.2017

Uusintakatselu. Nyt, erityisesti kolmannen kauden nähtyäni, ymmärrän paremmin niin elokuvan rytmin kuin mitä se yrittää tehdä. Tämähän on kammottava, varomattoman katsojan tunnetasolla paskaksi runteleva elokuva pikkukaupungin ydinperheen sairaalloisuudesta. Dysfunctional family -alagenressä on harvemmin ollut Palmerien kaltaista, flipannutta mutta samalla todelliselta tuntuvaa yksikköä.
Lamourhaaja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 25 Average listal rating (17 ratings) 6.4 IMDB Rating 7.9
17.10.2017

"Oh mr. Jeffries the shit it come out of my ass!"

Yllättävän kivutonta katsoa. Puolitoistatuntinen kokoelma pelkkiä pois leikattuja kohtauksia. Osa niistä auttaa ymmärtämään entisestään sarjan keskusperheiden dynamiikkaa. Osa taas on selvää throw-away-tavaraa, jonka tehtävä on lähinnä syventää tuttuja sivuhahmoja. Nämä kohtaukset eivät ole keskustarinalle oleellisia mutta kiehtovia silti. Ja sitten mukana on Chris Isaakin nyrkkeilyottelu junttisheriffiä vastaan, mikä muistuttaa enemmän kuin hiukan They Liven nyrkkimatsista. Ennen kaikkea Bowien juttujen poistamista pidän järkevänä – varsinaisessa Fire Walk With Me -elokuvassa tämän saapuminen Philadelphiaan on toteutettu paremmin ja sarjan jatkon kannalta kiinnostavammin. En pidä tätä elokuvana, joten jätän tähdittämättä.
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 1681 Average listal rating (1038 ratings) 8.2 IMDB Rating 8.9
Twin Peaks (1990)
22.8.–16.10.2017

Olen nähnyt Twin Peaksin kokonaisuudessaan edellisen kerran lapsena. Tuolloin minulta taisi jäädä välistä yksi tai kaksi jaksoa. Sen jälkeen olen yrittänyt lukuisat kerrat saada näitä kahta kautta katsottua uudelleen, mutta toisen kauden jälkipuolisko on yksinkertaisesti niin hapokas, etten ole pystynyt, en saatana millään.

Nyt katsoin kaverin tyttöystävän kanssa kaikki. Viimeiset kolme osaa katsoimme tänään. Taso laskee kuin lehmän häntä välittömästi sarjan luultavasti parhaan jakson jälkeen eikä nouse ennen kuin Cooper laittaa puvun takaisin päälle. Tämä tarkoittaa noin kymmentä jaksoa typerää ja yhdentekevää paskaa. Siitä huolimatta ensimmäinen kausi sekä toisen kauden alku ja kaksi viimeistä jaksoa, etunenässä Lynchin ohjaamat jutut, estävät koko sarjaa valumasta viemäriin. Joten annan niiden tasokkuudesta ja nostalgiasta johtuen näinkin paljon tähtiä.

Seuraavaksi: keskiviikkona elokuvan uusintakatselu ilman nostalgian silmälaseja. Uskon pitäväni siitä enemmän kuin aiemmin.
Lamourhaaja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 5 Average listal rating (4 ratings) 5.5 IMDB Rating 5.5
Mad Foxes (1981)
2.10.2017

Unohdin katsoneeni tämän votkahuurussa joskus aamuyöllä. Yritin parhaani kiinnittääkseni siihen jotain huomiota, mikä oli aika helppoa, koska olin suuren osan ajasta ainoa, joka oli valveilla katsoakseen tätä. Elokuvan hurjasta maineesta huolimatta pätkä jäi hiukan löysäksi. Parhaat palat ovat olleet arvosteluista tiedossa jo ajat sitten, joten vaikka teos etenee suht rivakkaa tahtia, ei se pystynyt yllättämään niin makoisasti kuin voisi kuvitella. Tai sitten olen vain vuosien mittaan jo niin turtunut eksploitaatiolle, että elokuva saa yrittää ankarammin, jotta se saisi minusta irti enemmän kuin hymähdyksen. Hyvää fetisismimeininkiä, päähenkilö on moraalisesti kuvottava ilmestys, natsi räjäytetään istuessaan paskalla.
Rate:
Watched Wanted Custom
27.9.2017

Nimen osoitteessa nainen istuu peilin ääressä, kampaa hiuksiaan ja laittautuu. Aavemainen ympäristö koostuu lähinnä iltahämärässä hohtavista punaisista lampuista ja verhoista ikkunan edessä. Kuten moni muukin tämän kokoelman lyhytelokuvista, filmi on kiinnostavampi tympäisevä pianoääniraita hiljennettynä ja omien musiikkien kanssa katsottuna.
Rate:
Watched Wanted Custom
27.9.2017

Polkupyöräpooloa esittelevä lyhytfilmi. Useamman vuoden aikana kuvattua mustavalkoista ja värillistä materiaalia on leikattu yhteen. Lopputulos on ehjä kollaasitekniikkaa esittelevä teos, jossa ei ole kuitenkaan muuta mielenkiintoista.
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 1 Average listal rating (1 ratings) 7 IMDB Rating 6.3
27.9.2017

Otsikon mukaisesti teoksessa seurataan kirjaimellisesti askel askeleelta puunkannon muuttumista naisen pääksi. Kuin La belle noiseusessa kamera tulee jokaisen työvaiheen lähelle taltalla hakkaamisesta lakkaamiseen keskittyen kuvanveistäjän käsiin ja kasvoihin.

Kun filmi onnistuu välittämään työnteon jokaisen askeleen niin, että katsojasta todella tuntuu, että hän ymmärtää millaista vaivaa teoksiin tarvitaan, on filmi osunut napakymppiin. Teos on ulkoisesti vaatimaton, mutta se on yksi oleellisimmista taiteilijan työtä kuvaavista elokuvista, jonka olen nähnyt. Kilkuttavan pianoääniraidan sijasta suosittelen mieluummin omaa musiikkia.
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 1 Average listal rating (1 ratings) 7 IMDB Rating 5.8
Haiti (1938)
27.9.2017

Haiti on vähiten kiinnostava amatöörikiekon elokuva, matkafilmi. Kamera tallentaa paikalliselämää ja suurkaupungin vilinää maailman onnettomimmassa saarivaltiossa. Antropologisena dokumenttina pätkä on siedettävä. Musiikit ovat pääasiassa Erik Satieta.
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 10 Average listal rating (10 ratings) 5 IMDB Rating 5.6
27.9.2017

Children's Party on aloitusteos kokoelmalle valitulta lapsitrilogialta. En ole viitsinyt laittaa kaikkia niitä tähän listaan. Kolmikko edustaa selvästi tietoisesti avantgardeinta puolta kokoelmasta ja yhdistää kollaasitekniikalla erilaista tekijänsä kuvaamaa materiaalia ja hylättyjä arkistofilmejä. Esimerkiksi opetusfilmi taivaan tähdistä, veitsenheitto-show ja lastenjuhlat editoituvat yhteen ohjaajan päänsisäistä rytmiä noudattaen.
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 1 Average listal rating (1 ratings) 4 IMDB Rating 5.3
27.9.2017

Tämä merkintä saa toimia vastineena kokoelmalta löytyville Stewartin keskiluokkaisen perheen kotifilmeille, joita isä Archie Stewart tallensi vuosina 1935–1939. Kiekolle on valikoitunut neljä yhteen leikattua filmikelaa perheen arkistoista. En tiedä onko IMDB:n jostain syystä ainoaksi Archie Stewartin ohjaamaksi teokseksi nimeämä Early Amateur Sound Film yksi mukana olevista klipeistä vai ei. Perhe poseeraa kameralle, mutta Archie käyttää kameraa myös merkkihetkien tallentamiseen. Hän seuraa kuinka lapset leikkivät, yksi tyttäristä oppii vähän kerrassaan lukemaan ja toinen soittaa pianoa. Archie kuvaa myös isovanhempien kanssa tehdyn uimareissun merenrannalla eräänä jouluna. Kuvista aistii, että Stewart on halunnut pysäyttää ajan, tallentaa kaikkien perheenjäsenten kasvot ikuisiksi ajoiksi filmille. Muutama pätkä on Archien kokeiluita uusilla kuvausputkilla ja filttereillä, joista näkee tekijän selvästi suunnitelleen monien kuvien visuaalista ilmettä. Osa materiaalista on mustavalkoista ja osa värifilmiä, mutta lopputulos on kauniin crispy jopa DVD-laadulla. Iso osa viehätystä on nähdä kuinka erilaisella luontevuudella ihmiset suhtautuivat kameraan ennen 2010-luvun digitaalista ja esiintymään ehdollistavaa ylitarjontaa.
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 2 Average listal rating (2 ratings) 5.5 IMDB Rating 5.4
27.9.2017

Päivä Santa Fessä on jo selvästi pidemmälle viety kokeilu. Mokumentaarinen yleisilme yrittää olla pienimuotoinen kaupunkisinfonia. Kamera tallentaa joutilaisuuden, kaupungin lapset ja sateen. Eräänlainen päähenkilö on humoristisesti ihmisten kanssa kommunikoiva ja kylttien mukaan suunnistava aasi.
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 1 Average listal rating (1 ratings) 7 IMDB Rating 6.1
27.9.2017

Elizabeth Woodman Wright tallensi dokumentaarisesti maatilan elämää perheensä kesälomilla. Kameran asettelu, kolmijalan käyttö ja Woodman Wrightin kuvarajausratkaisut osoittavat harrastuksekseen kuvanneella kotirouvalla olleen tavattoman elokuvallinen silmä. Rouvan poika on sittemmin kertonut äidin esimerkiksi seuranneen vuodenaikojen vaihtumista elokuvaaminen mielessä.
Rate:
Watched Wanted Custom
27.9.2017

Katselin aikani kuluksi Unseen Cinema -kokoelman levyn numero 6: Amateur as an Auteur. Kiekko sisältää siis kotivideoita ynnä muuta harrastelijafilmiä, joissa on kokeileva tai vahingossa dokumentaarinen luonne. Outsider-elokuvaa siis.

Kiekon aloittaa joukko varhaisia äänielokuvan testifilmejä, jotka on kuvannut Theodore Case. Filmeissä kokeillaan erilaisten äänien ulottuvuuksia ja mikrofonin toimintaa korkeilla ja matalilla äänialoilla. Hämmentävää on kirkkaus, jolla katsoja saa äänistä selvää näinkin vanhassa koemateriaalissa.

Satsissa oli sekalainen joukko Casen filmejä, joista vain yksi on saanut erillisen merkinnän IMDB:hen, luultavasti siksi että se on näistä äänitesteistä Yhdysvaltain elokuvarekisteriin ikuisesti säilytettäväksi valittu. Lyhärissä mies laulaa ankan kanssa duettoa.
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 105 Average listal rating (43 ratings) 7.8 IMDB Rating 7.7
26.9.2017

Katsoin normaalin leikkauksen, en Japani-versiota. Mondo-dokumentissa on luultavasti ideana näyttää kuinka Yhdysvallat on läpikotaisin väkivaltainen kansakunta. Lopputuloksena on yksi kollaasitekniikan mestarinäytteistä filmin liikkuessa kuumeisesti eteenpäin poliitikkojen salamurhista sarjamurhaajiin. Joukkoon mahtuu koomisen totista kertojaääntä, paljon arkistomateriaalia, haastatteluita ja muutama oletettavasti lavastettu filminpätkä, joita on kuitenkin verrattain vähän. Elokuva herkuttelee parhaimmilla filmille tallennettuilla surmilla näyttämällä niitä uudestaan, usein hidastettuna. Tämä on kieltämättä yksi viihdyttävimmistä aihepiirin tuotoksista ja vailla minkäänlaista tyhjäkäyntiä, mutta iloni saattaa osittain johtua siitä, että olin katsoessani aika päihteissä.
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 164 Average listal rating (72 ratings) 7 IMDB Rating 7
24.9.2017

Southern gothic -kasvutarina kauniisti ja kivuliaasti. Neuroottisia, tuskaisia, välinpitämättömiä tunteita. Ydinkokeita ja ydinperheitä, myyttisiä hahmoja ja lapsenmurhaajia. Erinomainen elokuva.
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 91 Average listal rating (55 ratings) 7 IMDB Rating 7
mother! (2017)
23.9.2017

Metafora on niin tuskallisen ilmiselvä, että se tuhoaa jännityksen ja sitä myötä koko elokuvan. Onneksi sentään katselukumppanini pystyi näkemään tämän muuna kuin Raamattu-viittauksien kimarana eli kuvauksena narsistisesta parisuhteesta. Lopussa oleva esteettinen vyörytys on elokuvateatterissa vaikuttava mutta pohjimmiltaan merkityksetön ja alentuu Unelmien sielunmessusta tuttuun yritykseen shokeerata ilmiselvimmillä keinoilla. Miellyttävää on elokuvan kuvaaminen filmille. Javier Bardem on osassaan niin hyvä kuin voi olla, Jennifer Lawrence taas valitettavan epäkiitollisessa roolissa. Äiti maa ja Jumala -jutut ovat liian new agea ateistille. Ei uusintakatseluarvoa.
Lamourhaaja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 102 Average listal rating (60 ratings) 6.8 IMDB Rating 7.2
Barbara (2012)
23.9.2017

Valitettavan yliarvostettu elokuva, mutta onnistunut luodessaan tunnelmansa ilman alleviivauksia. Itä-Saksan ankeus tulee esiin satunnaisina ruumiintarkastuksina ja ilmiantoina ihmisten normaaleiden askareiden keskellä. Nina Hoss on pääroolissa erinomainen. Barbara kaatuu siihen, että se yrittää luoda päähenkilön tekojen ja tämän vastuuntunnon välille ristiriidan, mutta loppujen lopuksi kaikki ratkeaa hieman turhan helposti ja todelliset moraaliset kysymykset jäävät käsittelemättä. Elokuva koostuu lähinnä polkupyöräilystä ja tunkkaisissa huoneissa käydyistä keskusteluista, joten sitä voi olla aiheellista pitää myös tylsänä.
Lamourhaaja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 128 Average listal rating (64 ratings) 7.1 IMDB Rating 7.3
22.9.2017

Voiko tylsyyteen kuolla?

Rikkaat akateemikot harmittelevat 100 minuutin ajan, kun on vaikeaa myydä valtava kartano ja miljoonien arvoinen omaisuus. Sen lisäksi nuorisossa on tulevaisuus, vaikka nämä kokisivat etuoikeudekseen olla välittämättä historiasta tai taiteesta.

Suomi-DVD:n sisäkannessa oleva vertaus Éric Rohmeriin on haudalle kusemista.
Lamourhaaja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 267 Average listal rating (153 ratings) 6.7 IMDB Rating 7
16.9.2017

Kärpästen herra on luultavasti heikoin lukemani kirja, jonka perusteella on saatu Nobelin kirjallisuuspalkinto. Nuortenkirja häviää rikkaudessa esimerkiksi Astrid Lindgrenin vastaaville. Sen allegoria on raskas ja kulunut. Epäuskottavuudellakin on rajansa, vaikka kuinka tarkoitus olisi vain välittää kärjistetty sanoma. On ehkä korkealentoisen tuntuista ajatella, että ihminen on ihmiselle aina pohjimmiltaan susi, mutta sosiologiset tutkimukset ja moderni psykologia osoittavat, ettei näin yksiselitteisesti ole. Kaikki historiaan jääneet katastrofitilanteet, joissa ihmiset ovat auttaneet toisiaan, todistavat toisin. Lajimme on kykenevä niin tallomaan muita laivojen upotessa kuin auttamaan toisia lentokoneen tiputtua vuoristoon.

Kun yhteisöt romahtavat, kyse on lukuisista eri muuttujista. Pienten poikien heimon vertaaminen (sotaa käyvään) yhteiskuntaan ontuu, koska kyseessä ovat kokoluokaltaan ja järjestelmiltään erilaiset yhteisöt, jotka toimivat eri säännöillä. Toisin sanoen kyse on nolostuttavasta sössöstä, jonka sanoma on jotain demokratian puolustamisen ja yleisen jeesustelun väliltä. Alkukantaisuuden rinnastaminen puoliraa'an lihan syömiseen ja petomaisiin ugalabugalatansseihin on tyypillisen englantilaisella tavalla ylimielistä.

Tämä näkemys kirjasta sopii myös yksi yhteen Lord of the Fliesiin elokuvana. Sen lisäksi joutuu katsomaan lapsia, jotka eivät osaa näytellä, ja amatööritason teknistä osaamista.
Lamourhaaja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
16.9.2017

Entinen nyrkkeilijä on ryhtynyt buddhalaiseksi papiksi, joka pitää Tokiossa viskibaaria ja yrittää auttaa rikoksia tehneitä ja omaisensa menettäneitä heidän henkisissä kamppailuissaan. Kohtaukset ovat hitaita ja pitkiä perustuen lähinnä nyrkkeilijän käymiin dialogeihin ja monologeihin. Otoksissa on vahva tyylittelyn ja lavastamisen maku. Valitettavasti kokonaisuus jää summaansa pienemmäksi, ekstaattisesta totuudesta vajaaksi, vaikka dokumentti on oikein viihdyttävä. Hienoimmassa jaksossa pappi kohtaa isänsä menettäneen arjen filosofin, joka kokee harteillaan painavan vastuun, koska hän on nyt suvun ainoa mies.
Lamourhaaja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
14.9.2017

Herzogin dokumentti on sirpaleinen kuin Internet-kulttuuri, mutta ei sisällä aiheesta jotain tietävälle paljonkaan uutta. Kiinnostavimpia olivat hakkerointia ja netin alkuaikoja käsittelevät episodit. Ohjaaja onnistuu luomaan keskinkertaisimmillaankin viihdyttävää jälkeä. Taitaa olla silti niin, että Grizzly Manin ja Bad Lieutenantin jälkeen Herzog tukehtui omaan manerismiinsa ja tuli liian tietoiseksi omasta mediapersoonastaan, jotta hänen elokuvansa voisivat enää olla merkittäviä. Samana vuonna valmistunut tulivuoridokumentti kiinnostaa silti.
Lamourhaaja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 98 Average listal rating (48 ratings) 8.7 IMDB Rating 0
Twin Peaks (2017)
22.5.–4.9.2017

Sarja siitä, kuinka David Lynch käy kahvilla Monica Belluccin kanssa.
Lamourhaaja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 12 Average listal rating (6 ratings) 6.7 IMDB Rating 7.4
Rapture (1965)
2.9.2017

Teini-ikäinen ja ilmeisen mielenterveysongelmainen tyttö luulee variksenpelättimensä muuttuneen Dean Stockwelliksi. Fellinin käsikirjoittajan näkemys Bergman-elokuvasta, ohjaajana mies, joka teki Shaftin Afrikassa, Liekehtivän tornin ja 70-luvun King Kongin. Lopputulos on hyvin epätavallinen, pessimistinen kasvutarina. Kertomuksena aikuisen miehen ja alaikäisen välisestä suhteesta ei elokuvaa voitaisi tällaisessa muodossa enää tehdä. Kuvaus on huippuluokkaa, samoin Deleruen musiikki.
Lamourhaaja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 58 Average listal rating (21 ratings) 7.6 IMDB Rating 7.4
Medium Cool (1969)
2.9.2017

Medium Coolista on kirjoitettu, että vaikka siinä on heikko juoni, se on merkittävä poliittisesti. Ei Haskell Wexler ole lähtenyt tekemään "juonta" – jos toteaa ettei elokuvassa ole vetävä juoni, ei ole ymmärtänyt teosta ollenkaan; on etsinyt jäätä hiekka-aavikolta. Kaikki mikä elokuvassa tapahtuu on alisteista sen tematiikalle ja sen tavalle kyseenalaistaa elokuvallisuuden rajat. Juoni on kehikko. Kaikki on tarkasti äänen ja kuvan suhteen suunniteltua, tallennettua ja editoitua. Teos luo skarveillaan kahden poikkeuksellisen kuvan välillä mielikuvan fiktion ja faktan rajankäynnin rikkoutumisesta. Tuntuu vaara ja Godard-vaikutteet. Tämä on oikeaa Yhdysvaltain uutta aaltoa, ei Bonnie ja Clyde.
Lamourhaaja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 389 Average listal rating (256 ratings) 7.4 IMDB Rating 8
31.8.2017

Lähestyvän juhlakauden kunniaksi oli hyvä katsoa kuinka Roope Ankka pelastaa Mikki Hiiren joulun. Jos olet aina halunnut nähdä, kuinka Charles Dickensin joulutarina kerrotaan kyllästyttävän yksitotisesti mutta höystettynä Hessu Hopon kaatuilulla, tämä on tehty sinulle.
Lamourhaaja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 10 Average listal rating (8 ratings) 7.5 IMDB Rating 7.4
31.8.2017

Katsoin aivan liikaa Tex Averyn Lurppa-piirrettyjä, joten en lisää niitä kaikkia tähän. Tämä Wild and Woolfy oli paras. Susi tahtoo raiskata saluunalaulajan, joten posse lähtee teilaamaan sutta, hännänpäänä mitä käppäisimmällä minihevosella ratsastava Lurppa. Meno on Averyn tapaan kahelia, rytmitys jopa tavallista onnistuneempi.
Lamourhaaja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 121 Average listal rating (64 ratings) 7.4 IMDB Rating 7.7
30.8.2017

Viimeinen katsomistani P&P-filmeistä. Melodraamassa yli-ikäiset näyttelijät onnistuvat vakuuttamaan nuorina toisiinsa rakastuvina kahden kulttuurin asukkeina, joiden kohtalot tiivistyvät kirjaimellisesti vesipyörteeseen ajauduttaessa. Skotlannin rannikkomaisemien kuvaus on todella kaunista olematta sokerisen romanttista.
Lamourhaaja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 63 Average listal rating (39 ratings) 7.2 IMDB Rating 7.7
30.8.2017
Lamourhaaja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 74 Average listal rating (47 ratings) 7.3 IMDB Rating 7.4
49th Parallel (1941)
30.8.2017

Huonointa Powell & Pressburgeria. Laurence Olivier on kanadanranskalainen tukkijätkä. Elokuvan julisteesta poiketen mukana ei ole hemaisevaa blondia. Sen sijaan Olivierin tovereina ovat vanha partaukko ja hassutteleva eskimo. Tämän lisäksi Olivier saa puukosta ennen kuin elokuva on edes puolivälissä, mikä onkin parasta tässä viihdyttävässä mutta umpityhmässä sota-ajan propagandassa, jossa kuusi natsia haaksirikkoutuu Kanadan rannikolle ja pyrkii tässä vaiheessa vielä neutraalin Yhdysvaltain maankamaralle. Ironisesti elokuvasta leikattiin mainitussa vapauden maassa kohdat joissa kritisoitiin natsien rotuideologiaa, koska elokuva piti saada esitykseen myös etelävaltioissa.
Lamourhaaja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 138 Average listal rating (85 ratings) 7.6 IMDB Rating 7.5
Toni Erdmann (2016)
28.8.2017

Yliarvostettu ja ehkä ylipitkäkin mutta oikein hyvä elokuva. Pohjimmiltaan tämä on dogmaa (Idiootteja ja Juhlia ennen kaikkea) paremmalla valaistuksella ja kevyemmällä intensiteetillä eli ei mitään radikaalisti uutta auringon alla, vaikka pidänkin elokuvan tunnelmasta ja vaeltelevasta rakenteesta. Uramuija oppii elämästä, kun vierailulle tuleva hippifaija laittaa tekohampaat ja peruukin päähän trollaten tytärtä työllistävän suuryrityksen sieluttomia ihmisperseitä. Komediallinen arthouse tuottaa joskus hiukan vaivaannuttavan olon, huumori on aavistuksen liian nokkelaa ja älykästä teeskentelevää. En siis usko Internetin poikia jotka kertovat nauraneensa tälle täyttä huutonaurua, koska elokuvan huumori on pikemminkin hymähdyttävää ja vaivaannuttavaa ja vähän kökköä, toki tarkoituksella. Kritiikki talousliberaalia EU-politiikkaa kohtaan on kiintoisaa ja elokuvien mittapuulla tavanomaista syvällisempää. Silti se tuntuu jostain syystä vähän kömpelöltä teoksen itsensä rakenteessa. Näyttelijät ovat erinomaisia.
Lamourhaaja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 286 Average listal rating (217 ratings) 7.3 IMDB Rating 7.5
27.8.2017

Keskinkertainen korealainen ihan hyvällä tavalla. Zombielokuvien käsikirjoituksissa voitaisiin tosin kiinnittää viimein huomiota siihen, että hahmot voisivat olla jotain muuta kuin käveleviä kliseitä. Ja jännityselokuvia tehdessä noin yleisesti siihen, että kaiken ei tarvitse aina tapahtua täsmälleen samalla tavalla kuin tuhannessa teoksessa aiemmin. Ei minua kiinnosta samastua hahmoihin jotka ovat täysin yksiulotteisia, joten kaikki turha ekspositio heidän henkilökohtaisista ongelmistaan voitaisiin minun puolestani heivata hevonhelvettiin. In your face -tyylin luokkataisteluvertauskuva nauratti ja oli tönkköä mutta toisaalta suorasukaisuudessaan ehdottomasti parasta elokuvassa. Tämä on huomattavaa, koska keskimäärin olen hyvin kyllästynyt "zombit poliittisena metaforana" -lähtökohtaan. Junaa jännitystä luovana tilana hyödynnetään hyvin, vaikka hahmoista näkee välittömästi ketkä tulevat kuolemaan.
Lamourhaaja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 582 Average listal rating (311 ratings) 7.4 IMDB Rating 7.8
23.8.2017

5 Centimeters per Second kunnioittaa katsojan älyä ja antaa hänen itse ajatella, mitä henkilöt tuntevat. Edellinen virke on yksi käsittämättömimmistä tulkinnoista joita elokuvakritiikeissä vastaani on tullut, koska elokuvan läpi kulkee kertojaäänien sarja, joka selittää katsojalle täsmälleen, mitä henkilöt kullakin hetkellä käyvät läpi. Tämä pilaa lupaavan animenyyhkyn. Jäljelle jää keskinkertainen mono no aware -draama, joka koskettaisi, jos katsojaa ei lyötäisi jatkuvasti nyyhkyvasaralla feissiin.

Toivon myös, että en ole ainoa, jota jostain syystä häiritsee, että tällaisten stoorien päähenkilönä on aina kärsivä nuori nörtti-Werther, joka vetää naisia ja tyttöjä puoleensa kuin valo yöperhosia mutta on too cool to care muista kuin ensirakkaudestaan. Ja kaikki pyörii tämän miehen ympärillä. Ymmärrän, että kyse on puhtaasti konventionaalisesta, ihanaksi tarkoitetusta ja täyttymätöntä rakkautta kuvaavasta melodraaman premissistä, mutta itseäni tämä trooppi vain vituttaa.
Lamourhaaja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 17 Average listal rating (8 ratings) 7.5 IMDB Rating 7.2
22.8.2017

On tämä kyllä tavallaan oudoimpia Criterionin valintoja oman julkaisunumeron saaneeksi elokuvaksi, koska The Art Life olisi ennemmin kotonaan lisämateriaalina. Kaipa tälle odotetaan Lynchin takia ostajia. Dokumentti on joka tapauksessa oikein mielenkiintoinen, koska se keskittyy Lynchin lapsuuteen ja teini-ikään, kuvataiteeseen ja ensimmäisiin elokuviin. Filmin kronologia päättyy Eraserheadin valmistumiseen. Teos valottaa tarkasti, mistä taiteilijan vaikutteet tulevat ja mikä on hänen teostensa takana oleva eetos. Puhuvia päitä ei onneksi ole, arkistomateriaalina käytetään kuvataidetta ja vanhoja kotifilmejä. Ainoa ruudulla näkyvä ja kuuluva haastateltava on Lynch itse, ainoa toinen kameran eteen eksyvä ihminen on hänen muutaman vuoden ikäinen tyttärensä Lula. Tavanomaista parempi henkilömuotokuva.
Lamourhaaja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 91 Average listal rating (43 ratings) 8.3 IMDB Rating 8.3
Planetes (2003)
1.8.–3.8.2017

Tulevaisuudessa maapalloa kiertää niin avaruusturismin, tuhoutuneiden satelliittien kuin ympäristörikosten takia romurautaa, joka uhkaa liikennettä avaruusasemille, Marsiin ja kuuhun. Planetes kertoo suuryrityksen julkisuuskuvansa kiillottamista varten pestaamista avaruuden roskakuskeista, jotka siivoavat jätettä kiertoradalta. Maailmanvallat ovat jakaneet taivaan keskenään. Tapahtuu terrori-iskuja, joilla yritetään saada avaruuteen laajeneminen pysähtymään. Taustalla suunnitellaan ensimmäistä miehitettyä lentoa Jupiterin lähelle.

TV-sarja on niin sanottua kovaa scifiä. Avaruudessa ei kuulu ääniä, painovoimatonta tilaa mallinnetaan realistisesti, teknisten laitteiden toimintaa esitetään yksityiskohtaisesti. Lennokkain idea käsikirjoituksessa on, että kuussa syntyneet kasvavat heikon painovoiman takia muita ihmisiä pidemmiksi.

Planetes perustuu erääseen suosikkimangoistani, mutta laajentaa sen maailmaa armeijalla lisähahmoja ja nostamalla keskiöön animestereotyyppien työpaikkaromanssin. Ensimmäisten kuuden jakson ajan sarja onkin pettymys. Se käsittelee teemojaan kauhakuormaajan herkkyydellä, ja romanttisen parin vastakohtaisuutta alleviivataan kliseisesti. Erityisesti viides jakso on lässytyksessään korni. Kuudennessa taas on sarjalle epätyypillistä ja -hauskaa farssihuumoria.

Seitsemännestä jaksosta eteenpäin taso nousee havaittavasti tyylin alkaessa muistuttaa enemmän mangaa. Myös kuusi ensimmäistä jaksoa nivotaan myöhemmin osaksi pääjuonta, ja ne ovat siten perusteltua maailman rakentamista, vaikka niiden toivoo olevan parempia. Teemat muuttuvat monitahoisemmiksi. Välillä päähenkilöt tekevät isoja sankaritekoja, mutta pohjimmiltaan he jäävät duunareiksi, joilla ei ole isoihin tapahtumiin paljon sanomista. Muissa sarjoissa vanhaa materiaalia halvalla kierrättävät muistelujaksot ovat tässä teemallisesti perusteltuja, jopa kokonaisuuden huippuhetkiä.

TV-sarjassa menetetään alkuteoksen melankolia ja arkisuus, tilalle on tullut eeppisiä mittoja ja tarpeettomia trooppeja. Manga on parempi, mutta TV-versio ei silti ole huono. Suosittelisin monille myös ei animesta innostuville scifin ystäville, jos alku ei olisi paikoin niin heikko.
Lamourhaaja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 5 Average listal rating (4 ratings) 6 IMDB Rating 6.5
29.7.2017

Musikaali, nykypäivään sijoittuva versiointi tunnetusta hindulegendasta. Tarina on simppeli kolmiodraama. Kaksi tanssijaa on vaihtanut alaa savenvalajiksi. Pariskunnan mies lähtee kaupungista myymään ruukkuja. Sillä välin paikallinen gangsterikuningas yrittää vokotella vaimoa, joka päätyy pelinappulaksi tragediaan. Jos ei pidä kaakkoisaasialaisesta perinnemusiikista, tämä on sietämätön elokuva. Onneksi olen marinoinut itseäni sillä tarpeeksi ja pidin teoksesta, vaikka se ei ollut niin tajunnan räjäyttävä kuin minulle oli lupailtu. Oli silti kiinnostavaa katsoa 2000-luvulla tehty, läpi laulettu ja varsin perinteinen musikaali epätyypillisestä tuotantomaasta. On sääli, ettei tästä ole blu-ray-julkaisua, koska elokuva voisi näyttää teräväpiirtona komealta. Heikkolaatuinen DVD-kuva ei tee oikeutta kohtausten mise-en-scènelle ja elokuvan lämpimänpehmeälle, saman maantieteellisen alueen filmeille tyypilliselle valaistukselle.
Lamourhaaja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 2 Average listal rating (2 ratings) 5 IMDB Rating 5.8
27.7.2017

Luc Moullet'n nollabudjetin westernissä Jean-Pierre Léaud juoksee kostoa haluavan naisen kanssa ympäri aavikkoa lainvalvojien jahtaamana. Speden westernit kohtaavat Godardin pienellä ripauksella Zardozia. Vertaukseni voi toki mennä aivan pieleen. Ei kannata odottaa hyppyleikkauksia tai hääpukuja. Huumori on umpityhmää: spagettiwesternien huonolle dubbaukselle irvailua, arvattaville juonitwisteille ilkkumista ynnä muuta. Moullet on kuvaillut tyyliään vastakohtaisuuksilla leikkimiseksi. Ymmärrän. Tyylilaji on komedia mutta ei täysin. Tekninen toteutus on todella karkea mutta kuvatut maisemat upeita. Meininki on kökköä mutta ilmeisen tarkoituksella. Jokaisen elokuvan kohdalla pyörittelee kysymystä: "Mitä ohjaaja on halunnut teoksellaan saavuttaa?" A Girl Is A Gun on kysymyksen kannalta aidosti haastava. En voi aivan rehellisesti sanoa pitäneeni tästä, mutta myönnän jääneeni miettimään enemmän kuin elokuvia keskimäärin. On siis mahdollista, että arvostan tätä tulevaisuudessa enemmän.
Lamourhaaja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 231 Average listal rating (137 ratings) 7 IMDB Rating 7.2
Elle (2016)
27.7.2017

Saatan seuraavassa paljastaa juonesta yksityiskohtia. En tiedä, ei kiinnosta. Videopelistudion taiteellinen johtaja tulee raiskatuksi kotonaan. Tapahtuneen jälkeen nainen siivoaa jäljet, selittää mustelman pyörällä kaatumiseksi ja jatkaa elämää. Mutta pinnan alla kuplii ja suunnitelmat kehittyvät kohti jonkinlaista katarsista.

Elokuva on hysteerinen ja naurattaa paikoin ääneen. Samalla sen hahmoista on vaikeaa pitää. Koen silti, että tuomiot päähenkilön kontrollifriikkiydestä ja tunnekylmyydestä ovat sitä, johon Verhoeven on metatasolla tähdännytkin. Nämä luonteenpiirteet on totuttu yhdistämään elokuvissa leimallisesti miehisyyteen. Kun naishahmo osoittaa olevansa kykenevä hallitsemaan itsensä, moraalikäsitys muuttuu. Katsojaa provosoidaan tuntemaan ärtymystä: Miksi nainen ei raportoi hyökkääjästään ja käyttäydy kuin uhrin olettaisi käyttäytyvän? Tällainen pelailu on tyypillistä Verhoevenia. Yllätyksenä tietämättömälle voi tulla, että moni raiskauksesta selvinnyt ei mene täysin kappaleiksi tapahtuneesta tai poliisin puheille, vaikka kyse on raskaasta, henkisesti kuormittavasta asiasta.

Samalla elokuva kommentoi moraalista ylemmyyttä tuntevien ihmisten tapaa tuomita pinnan perusteella. Päähenkilö on joutunut elämään koko elämänsä julkisen halveksunnan alaisena yhden hänestä otetun valokuvan takia. Hyvät ihmiset ovat heppoisten todisteiden perusteella valmiita tuomitsemaan jopa lapsen omaa ylemmyyttään pönkittääkseen. Kun päähenkilö ei suostu anelemaan, pyytämään anteeksi, uikuttamaan tai uhriutumaan, kuten ajan henki on, tämä käy yleistä moraalikäsitystä vastaan. Jokaisen pitää tätä nykyä olla uhri. Jos siihen ei pysty, pitää voivotella niitä, joiden olettaa olevan uhreja. Ei ole ihme, että Verhoeven totesi, ettei voinut tehdä tätä elokuvaa Yhdysvalloissa. Kaikki Ellessä käy yksiselitteistä liberaalit vastaan konservatiivit -jakoa vastaan. Oikeastaan se on vaivihkainen hyökkäys tätä moraalikeskustelun rappioittavaa möykkää vastaan, mikä tekee minut hyvin iloiseksi.
Lamourhaaja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 62 Average listal rating (30 ratings) 6.7 IMDB Rating 6.5
26.7.2017

Robert Redfordin pallinaamaa käytetään oikein tässä alleviivaamattomaan realismiin tähtäävässä urheiludraamassa. Syöksylaskukisoja ei kuvata vain parhaimpien kilpailuna, vaan oma osansa on sponsorirahoilla, hyvillä yhteyksillä ja onnella. Voittokin voi maistua kitkerältä, jos hävinnyt osapuoli on oikeasti voittajaa parempi. Edes pakollista romantiikkaa ei kuvata yksioikoisesti. Hämmentävän ehjä työ esikoisohjaajalta. Kuvaus on kiinnostavaa, erityisesti syöksylaskijan näkökulmasta tehdyt kamera-ajot ovat jännittäviä. Hollywoodin näkemys uudesta aallosta on usein nykyhetkessä pahasti vanhentunutta ja parhaimmillaan lähinnä söpöä, mutta Downhill Racer tuntuu edelleen modernilta elokuvanteolta. Gene Hackman loistaa sivuroolissa päävalmentajana.
Lamourhaaja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 3 Average listal rating (3 ratings) 6.3 IMDB Rating 6.5
25.7.2017

VierasTalon suosituksesta katsoin kreikkalaisen lyhytelokuvan. Yhteen ainoaan Vergiliuksen säkeeseen perustuvassa kokeellisessa filmissä kuvataan kamerasta loittonevia ja sen mukana liikkuvia esineitä, jotka itkevät ihmisyyden puolesta... tai vaihtoehtoisesti ihmisyys on itkenyt niiden puolesta, kuten säkeen alkukielinen monitulkintaisuus antaa ilmi. Hiekasta eli raunioista... tomusta... siirrytään valuviin kynttilöihin.
Lamourhaaja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 96 Average listal rating (38 ratings) 7.4 IMDB Rating 7.8
24.7.2017

Janne Käkättäjän pitää tuottaa show-esitys, mutta kapuloita laittaa rattaisiin rasittava tuottaja, joka muistuttaa, ettei etelävaltioissa katsota siveettömyyksiä hyvällä. Precode-ajan elokuva tässä kettuilee viimeisillä voimillaan ennen Haysin koodin pakottamista. Siis musikaaleille tyypillistä metaa. Sivurooleista löytyy niin Dick Powellia kuin ihanaa Joan Blondellia. Elokuva on kehnohko ohjaajan visiottomuudesta ja ajan musikaalien käsikirjoitusten jäykkyydestä johtuen, mutta hyvää löytyy juuri sen verran, että katselukokemus on kivuton. Näyttelijät ovat mainioita, asenne kohdallaan ja Busby Berkeleyn musiikkinumerot tuttuun tapaan loisteliaita ja hiukan perverssejä.
Lamourhaaja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 900 Average listal rating (580 ratings) 6.6 IMDB Rating 7.5
23.7.2017

My name is Ray Kinsella. I run Iowa's largest ghost life preserve.

Lamourhaaja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 75 Average listal rating (31 ratings) 7.5 IMDB Rating 7.1
23.7.2017

Banaali julmuus saapuu lähiöihin, kun kaksi rakastavaista murhaa yksinäisiä naisia ilman moraalisia ongelmia. Ihminen haluaa tyydyttää yksinkertaiset tarpeensa. Paha syntyy kun muut ihmiset raivataan tieltä näiden tarpeiden tyydyttämiseksi. Noiria? Eksploitaatiota? Romanttista komediaa? Makaaberia kauhua? Kaikki on niin Amerikkaa ja omenapiirakkaa, että maailma on vinossa. Näin tehdään hitaasti etenevää ja häiritsevää materiaalia oikein. Toisin kuin Creepyssä.
Lamourhaaja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 49 Average listal rating (26 ratings) 6.6 IMDB Rating 6.4
23.7.2017

Jälleen kerran yksi tämän aiheen turha filmatisointi. Kuinkahan monta näitä olen jo nähnyt? Puisevassa patsastelupööpöilyssä Vivien Leigh yrittää parhaansa camp-kuningatarkisoissa. Luultavasti saksalaiset lyötiin ensin Afrikassa, jotta Egyptistä saatiin tuotua hiekkaa tämän joukkokohtauksiin.

Ymmärrän tavallaan viehätyksen, joka näissä elokuvissa on. Historiallinen patsastelu on cineman vastine sateen ääniä sisältäville CD-levyille ja takkatuli-DVD:lle, joiden tarkoitus on rauhoittaa tuiki merkityksettömän äärelle useaksi tunniksi sen kummemmin keskittymättä. Ehkä samalla voi juoda viiniä. Tai jutella katselukumppanin kanssa. Itsekin kuuntelen toisinaan meren ääniä levyiltä ennen nukahtamista.

Ei se siitä silti kiinnostavaa taidetta tee.
Lamourhaaja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 11 Average listal rating (6 ratings) 5.5 IMDB Rating 6.4
23.7.2017

Japani lähtee sotimaan. Se on niin hyvä idea, että huijaritkin antavat mielellään panoksensa ja lopettavat huijaamisen. Lopuksi heidät viedään vankilaan Nagasakiin... Kunnolliset ihmiset uskovat kaiken mitä huijarit sanovat, koska kunnollisuus tarkoittaa Japanissa, että ihmisen täytyy olla kuuliainen, joka tarkoittaa tässä elokuvassa samaa kuin tyhmä. Edellisestä voi saada mielikuvan, että elokuva on hyvin huono. Se ei ole, oikeastaan viihdyin aika hyvin sen viattomuuden ja propagandan tahattoman ironian takia.
Lamourhaaja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 95 Average listal rating (42 ratings) 7.1 IMDB Rating 6.8
The Shout (1978)
22.7.2017

John Hurt tekee Berliini-trilogiaan uutta levyä, kun Zorba the Greekin maitonaama tulee yli 20 vuotta vanhempana ja helvetisti kuumottavampana ärisemään tämän kotiovelle. Elokuvan tajuaa varsin kummalliseksi, kun Tim Curry on sen normaalein henkilöhahmo koiran lisäksi. Pidän elokuvan osien yhteismitattomuudesta, siitä epämääräisestä alueesta, jossa kauhu ja kokeellisuus yhdistyvät luontevasti.
Lamourhaaja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 19 Average listal rating (10 ratings) 7 IMDB Rating 7.2
Crossroads (1928)
22.7.2017

Visuaalisesti todella upean japanilaiselokuvan ympäripyöreä mutta pätevästi näytelty tarina ei jaksa pitää otteessaan, mikä on muistikuvani mukaan Kinugasan Page of Madnessinkin ongelma.
Lamourhaaja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 13 Average listal rating (9 ratings) 6.8 IMDB Rating 7.4
Underground (1928)
22.7.2917

Todella kauniisti kuvatussa mutta typerästi melodramaattisessa elokuvassa "ihan tavalliset ihmiset" päätyvät rakkausneliödraaman myötä Metropoliksen lavasteita muistuttavan tehtaan katoille tarzaneilemaan. Maailman parhaaksi metroelokuvaksi usein kuvaillussa teoksessa ollaan metrossa noin 5 minuuttia. Jos haluaa oikean metroelokuvan, katsoo The Taking of Pelham One Two Threen.
Lamourhaaja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 36 Average listal rating (25 ratings) 6.1 IMDB Rating 6.3
Creepy (2016)
22.7.2017

Mr. Moto muuttaa maailman huonoimman rikosprofiloijan naapuriin. Kaikessa hienovaraisuudessaan Mr. Moto pomppii varjoissa ja hihkuu, että MINULLA EI OLE AINAKAAN MITÄÄN SALATTAVAA. Psykologimme miettii, että ei kai sitten. Hassutuksia seuraa, kun Japanin kaikki poliisit kävelevät samaan ansaan jonossa.
Lamourhaaja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 22 Average listal rating (13 ratings) 7.2 IMDB Rating 7.4
22.7.2017

Witold Gombrowicz olisi pitänyt tästä elokuvasta, joka hylkää puolalaisen katolilaisuuden ja kommunismin. Sympaattisessa nuorisokuvauksessa jazzjäbä viettää yön kadulla tavatun mirkun kanssa. Nuori Roman Polanski spedeilee mopolla. Kaikki on cool ja merkityksetöntä olematta nihilististä. Vaikka minussa ei ole eskapistin häivääkään, on ihan kiva ajatella, että voi kun maailma olisi edes välillä tällainen. Tai edes olisi ollut.
Lamourhaaja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
Load more items (49 more in this list)

Tästä ikuisuuteen kestävä elokuvapäiväkirja, jolle tulee toinen osa sitten, kun tässä on tarpeeksi merkintöjä. Tähän voi tulla elokuva kuukaudessa tai sitten kymmeniä elokuvia kertarysäyksellä. Aloitettu 29.3.2017.

Added to
Related lists

Watched in 2011
158 item list by apc 53
25 votes 1 comment
Elokuvapäiväkirja 2017
255 item list by Tumppi
28 votes 73 comments
Elokuvapäiväkirja 2011
204 item list by Winters
37 votes 4 comments

View more top voted lists

People who voted for this also voted for


More lists from LamourhaajaComments

Posted: 2 months, 3 weeks ago at Jul 27 13:40
Ei ihme, että R&A-festarien hipsteri-liberaali-yleisö kuulemma intoutui pikkuvarpusten mukaan räyhäämään Elle-näytöksen päätteeksi "millaista paskaa" elokuva on... Ajan henki, anna armoa...
Posted: 2 months, 3 weeks ago at Jul 27 22:55
Surullista kuulla, jos näin on. Elokuva osui maaliinsa siis. Voin kyllä kuvitella, että kyseisen elokuvan inhoaminen yhdistää niin liberaalit kuin umpikonservatiivit. Mikä on omasta mielestäni ihan virkistävän elokuvan merkki. Mutta Suomihan on pikku-Amerikka. Ranskassa Elle palkittiin vuoden parhaana elokuvana.
Edit: 2 months, 3 weeks ago
Posted: 2 months, 3 weeks ago at Jul 31 14:04
Kyseisessä näytöksessä olleena en huomannut tällaista käytöstä, mutta en toki jäänyt salakuuntelemaan satojen kanssakatsojien käytäväkeskusteluja.
Posted: 2 months, 2 weeks ago at Aug 1 11:02
Itse en mainitussa esityksessä paikalla ollut, mutta tällaisesta eräs työtoverini raportoi keskusteltuamme elokuvasta ennen Orionin Elle-näytöstä.
Posted: 1 month ago at Sep 16 1:31
Monia hyviä pointteja Kärpästen herrasta.
Posted: 3 weeks, 5 days ago at Sep 24 12:37
Mukava kuulla. Vittumaisen huono filmi.

Post comment


Insert image

drop image here
(or click)
or enter URL:
 link image?  square?

Insert video

Format block