Explore
 Lists  Reviews  Images  Update feed
Categories
MoviesTV ShowsMusicBooksGamesDVDs/Blu-RayPeopleArt & DesignPlacesWeb TV & PodcastsToys & CollectiblesComic Book SeriesBeautyAnimals   View more categories »
Avatar
Added by Lamourderer on 28 Mar 2017 09:51
664 Views No comments
23
vote

Elokuvapäiväkirja

Add header image

Choose file... or enter url:
Sort by: Showing 18 items
Decade: Rating: List Type:
People who added this item 33 Average listal rating (31 ratings) 6.9 IMDB Rating 7.8
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 14 Average listal rating (12 ratings) 7.2 IMDB Rating 7.5
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 105 Average listal rating (111 ratings) 6.4 IMDB Rating 6.8
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 242 Average listal rating (227 ratings) 7.5 IMDB Rating 8.1
24.5.2017

Käytännössä sama elokuva kuin ensimmäinen mutta parempi. Lopun taistelu on jälleen puuduttavan pitkä ja tylsintä. Sanomassa plääplää perhe on paras, ja just sitä mitä haluat sen olevan. Kurt Russell on Jumala, kirjaimellisesti. Sylvester Stallone käy sössöttämässä turhassa sivuroolissa jotain paskaa. Naishahmoihin keskitytään siinä missä muihinkin, mikä on kiva. Soundtrack on hyvä. Jollain oudolla tavalla elokuvan aloitus on puhdasta cinemaa, mutta en oikein osaa selittää miksi. Teoksen opetus on, että oikeat faijat tappavat itsensä lastensa puolesta mutta väärät faijat haluavat tehdä lapsistaan massamurhaajia.
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 671 Average listal rating (430 ratings) 7.4 IMDB Rating 7.8
Jack Lemmon haluaisi kovasti huijata viattomia ihmisiä ostamaan paskoja maaplänttejä, mutta Kevin Spacey on kusipää pomo, joka antaa hyvät duunit jo ennestään menestyneille. Kapitalismin ja markkinointikielenkäytön kritiikki on erityisen hyvin kirjoitettu, muodoltaan näytelmäalkuteoksesta hiukan poikkeava. Hahmojen motiivit paljastuvat usein vain aivan pienistä eleistä ja lipsahtaneista sanoista. Alpakkacino ei ole ymmärtänyt millaista hahmoa hänen pitäisi esittää ja ylinäyttelee roolinsa huolella FUCKING CUNT -moodissa. Alec Baldwin on laitettu cast listissä korkealle, vaikka hänen roolinsa on kokonaisuudessaan 7 min kestävä monologi heti elokuvan alussa. Arvattavasti elokuvasta on tehty neo-noir, vaikka sen ei oikeastaan tarvitsisi olla sitä.
Lamourderer's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 8 Average listal rating (6 ratings) 6.3 IMDB Rating 6.8
24.4.2017

Uusintakatselu, estetiikaltaan ja editoinniltaan ainutlaatuinen draama kuvaa Salazarin diktatuurin luhistumista parisuhteen rappion ja luokkavihan kautta. Elokuvan käsitys ajan syklisyydestä on varsin pessimistinen. Nietzschen ikuinen paluu? Ikuinen Baloo taas on Jumalan asemaan kohotettu tanssiva harmaakarhu.
Lamourderer's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 14 Average listal rating (11 ratings) 6.7 IMDB Rating 6.6
24.4.2017

Uusintakatselu. Tsui Harkin hupailussa lempeä ja vaivihkainen metafora kuvaa mannerkiinalaiset kommunistit mielipuolisiksi ja kehitysvammaisuuden rajalla oleviksi ihmissyöjiksi, joita vastaan hongkongilaisten idioottisankarien on taisteltava rullaluistimilla ja ilotulitteilla. Tyyli on yhdistelmä kauhua, komediaa ja pätevää kungfuta. Elokuvassa on hiukan hidastempoisuutta keskivaiheilla mutta lopussa taas jatkuvasta kohelluksesta on tulla ähky. Hyvin omituinen elokuva, jopa Hongkong-mittapuulla.
Lamourderer's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 8 Average listal rating (6 ratings) 8 IMDB Rating 7.8
Divertimento (1992)
24.4.2017

Vaihtoehtoinen näkemys; eli luonnos isommasta työstä. Täydentää alkuperäistä elokuvaa ja on oleellisilta osiltaan suoraviivaisempi ja kenties siksi ei niin nautittava. La belle noiseuse on taiteilijan tarina, tämä enemmän mallin.
Lamourderer's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 46 Average listal rating (26 ratings) 6.5 IMDB Rating 7.1
Il boss (1973)
24.4.2017

Henry Silva tuijottaa intensiivisesti koriste-esineitä ja lamppuja sekä miettii luultavasti minun tapaani, että miten on mahdollista että Il boss on niin uuvuttavan yhdentekevää paskaa, kun Fernando di Leon trilogian kaksi ensimmäistä osaa ovat niin hyviä? Miksi elokuva pitää aloittaa huikealla rakettihyökkäyksellä pornoteatteriin, jos loppuelokuva koostuu vanhojen patujen keskusteluista, jotka seuraamatta jättämälläkin pysyy juonen nyansseista oikein hyvin perillä? Ja siis tässä elokuvassa puhutaan erityisesti italialaiseksi poliisielokuvaksi aivan jatkuvasti, joten kuvan ja vastakuvan taikaa saadaan todistaa monen monta kertaa. Arvostan, että Silva räjäyttää ensin kaiken pillun päreiksi ja siirtyy sitten ampumaan äänenvaimennetulla pistoolilla.
Lamourderer's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 179 Average listal rating (87 ratings) 7.6 IMDB Rating 7.9
24.4.2017

Katsoin tämän ja neljä seuraavaa elokuvaa leffaillassa. Hauhauhauskassa koiraelokuvassa John Hurt ampuu miestä haulikolla päähän ja osallistuu ruumiinsyöntiin. Animaatio on aika tylsä ja keskikertainen.
Lamourderer's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 25 Average listal rating (16 ratings) 7.9 IMDB Rating 7.6
My Way Home (1965)
16.4.2017

Nuori mies yrittää päästä kotiin sodan jälkeen. Matkalla tutustutaan uuteen ystävään, hoidetaan lehmiä, polskitaan joessa ja jahdataan tyttöjä. Kuten kuvailusta voi päätellä, tarina on tragedia.
Lamourderer's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 7 Average listal rating (4 ratings) 7.8 IMDB Rating 7.5
8.4.2017

Kanadalainen klassikkodokumentti. Pariskunta avaa koko avioliittonsa arvet kameramiehelle ja äänittäjälle. Äijä boustailee punaisissa munapussikalsareissa poltellen viikset väpättäen piippua ja ihmettelee, kun tämä ei riitä naiselle, nainen haluaisi enemmän ja tasa-arvoisempaa elämää, mutta tuo sen ilmi lähinnä vaatimalla mieheltä rahaa koriste-esineisiin ja huonekaluihin. Kiinnostavaa on yhteentörmäys hippisukupolven ja keskiluokkaisten perhearvojen välillä. Henkilöt haluaisivat elää mahdollisimman avoimesti ja rohkeasti, mutta samalla talouden ja perhe-elämän realiteetit tekevät tällaiset toiveet mahdottomiksi ja naurettaviksikin.
Lamourderer's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 14 Average listal rating (5 ratings) 6.6 IMDB Rating 7
Onimasa (1982)
31.3.2017

Tenchu! on mestariteos, ja Hideo Gosha on ohjannut pari muuta pätevää elokuvaa, kuten Cash Calls Hellin, mutta en koe, että ohjaajan joitain vuosia sitten lähipiirissäni kokema renessanssi ja hehkutus japanilaisen elokuvan unohdetusta mestarista olisivat olleet perusteltuja. Hänen elokuvansa ovat yleensä hyvin keskinkertaisia ja juonivetoisia rikos- tai samuraielokuvia, joista en näin muutamia vuosia jälkikäteen muista enää mitään, koska ne eivät ole esteettisesti kovin erottuvia vaan pikemminkin takuuvarmaa laatutyötä. Jos jotain en halua nähdä, se on takuuvarma laatutyö. Tässä vaiheessa elokuvaharrastusta pelkkä kivasti tehty juonielokuva ei kiinnosta useimmiten pätkääkään. Pitää olla jotain muutakin. Ainakin Tatsuya Nakadailla rööki palaa tässä elokuvassa, joka on yakuza-elokuvaa esittävä historiallinen draama. Nakadai myös huutaa elokuvassa niin kovaa, että pelkäsin asuintovereideni heräävän, vaikka pidin volyymia 2/100-tasolla. Musiikki on vuorotellen spagua ja nyyhkyvasaraa. Tetsuro Tanballa on aikamoiset Tom Selleck -viikset. Kiinnostavinta teoksessa on sen näkökulma alfamieheen, joka kyykyttää elämänsä naisia ja kuinka filmi keskittyy edetessään yhä enemmän naisten elämissään kohtaamiin haasteisiin, mutta asetelmasta ei saada mitään omaperäistä tai ajatuksia herättävää irti. Jotain elokuvan teemasta kertoo se, että elokuva on alunperin nimetty erään naispuolisen sivuhahmon mukaan. Tyypilliseen tapaan Yhdysvalloissa elokuva tottelee ainoan miespuolisen päähenkilön nimeä, koska vain mies voi olla tärkeä henkilö ja hänen kuvansa on julisteessa. Suhteellisen ironinen ratkaisu, luullakseni elokuvaa miehisenä gangsteripullisteluna katsomaan menneet pettyivät kovaa. Pakko myöntää, että harmistuin itsekin, tosin eri syystä. Odotin jännittävämpää ja toiminnallisempaa teosta enkä yhdentekevää sukudraamapatsastelua. Kirjoitin osan tästä kommentista, vaikka elokuva oli vasta puolivälissä, koska jostain syystä tämän pitää kestää 140 minuuttia.
Lamourderer's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 14 Average listal rating (7 ratings) 7.4 IMDB Rating 7.1
Noisy Requiem (1988)
31.3.2017

Noisy Requiem on japanilainen nihilistinen hassuttelu, josta minulla ei ole aavistustakaan, miksi tai miten olen saanut sen käsiini. Luultavasti minua on kiehtonut elokuvan vertaaminen moniin Sogo Ishiin teoksiin. Osakassa eräällä slummialueella joukko yhteiskunnan rajamailla eläviä hyypiöitä kokee ahdistusta rakkauden ja ulkopuolisuuden pyörteissä ja ajautuu kohti samaa hylättyä rakennusta, tarkalleen ottaen sen kattoa. Toisen maailmansodan aaveet, spurgut ja insestikääpiöt sekoilevat keskenään kiitettävästi tässä artsploitaatiossa, joka oletettavasti koettelee monen katsojansa hermoja: Mitään alleviivatun dramaattista ei tapahdu, vaikka verellä ja muilla eritteillä läträtään. Vähäinen juonikin on välillä hankalasti seurattavissa. Kestoa kaksi ja puoli tuntia. Käytännössä nollabudjetilla tehty elokuva on kuvattu kauniisti 16 mm filmille useamman vuoden aikana. Teoksen sisältö on varmasti ollut aikanaan enemmän kuin ristiriitainen, vaikka elokuva pääsi Japanissa jopa elokuvateatterikierrokselle. Filmissä muun muassa potkaistaan vammaista sotaveteraania päähän ja heitetään hänen haitarinsa lampeen. Ohjaaja sytytti teoksen keskiössä olevan hylätyn rakennuksen kuvauksen loppuvaiheilla laittomasti tuleen saadakseen materiaalia tulipalon sammutustöistä.
Lamourderer's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 13 Average listal rating (9 ratings) 6.9 IMDB Rating 6.7
29.3.2017

Shintarô Katsu ja Raizô Ishikawa ovat samuraita. Elokuva on kolme tähteä, vaikka oikeastaan se on kaksi tähteä. Tätä on chanbaracineman metafysiikka.
Lamourderer's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 120 Average listal rating (36 ratings) 7.5 IMDB Rating 7
27.3.2017

Italialaisesta progebändistä karannut jäbä stalkkailee nuoria tsirbuleita kaffilan terassilla jossain päin Strasbourgia tiputellen hyvää ja ravitsevaa olutta maahan minkä kerkeää. Kikkaratukka saa puolen tunnin pohdinnan jälkeen päähänsä lähteä seuraamaan yhtä naisista, ehkä koska tunnistaa tämän tai ehkä vain, koska saa tirkistelystä kiksejä. Hitchcockilainen naiskuva (mutta ironisesti) yhdistyy jonkinlaiseen kevytantonionilaiseen estetiikkaan. Myös Rivetten La belle noiseuse tulee mieleen protagonistin piirrellessä jatkuvasti luonnoksia naisista. Kaupunkia ja sen arkkitehtuuria kuvataan harkitusti estetisoiden, kuten saman ohjaajan Barcelonaan sijoittuvassa dokumentissa En construcción. Katsoin elokuvan vahingossa ilman tekstityksiä (koska keskustelukohtauksia on elokuvassa tasan yksi kpl), mutta se toimi silti hyvin, kuva kertoo kaiken ilman ääntä. Olen yllättynyt, että Listal-käyttäjä Tapio on antanut tälle vain neljä tähteä eikä kolmesataaseitsemänkymmentäkahdeksanmiljoonaviisisataakolmekymmentäyhdeksäntuhattakaksisataaneljä tähteä, koska tässä istutaan niin paljon kahvilassa Ranskassa, että oma vatsa on mennä silkasta myötätunnosta espressosta ruikulille.
Lamourderer's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 80 Average listal rating (30 ratings) 7.5 IMDB Rating 7.6
26.3.2017

Kiinalaisen kikkailukoulun turpajuhlamestarit hakkaavat kummallisen paljon kiinalaiselta näyttävän samurain, joka vittuilee takaisin vannomalla (ei sentään mustien) ninjojen kostoa ennen kuin tekee seppukun ilman pään irti leikkaamista. Sitten ninjat ja elementtininjat kostavat ja tappavat koko klaanin, ristiinnaulitsevat arvojärjestyksessä toiseksi korkeimman jäbän oveen ja polttavat jo ennestään myrkytetyn mestarin elävältä puhtaasti vittuilumielessä. Jäljelle jää vain douchebag, joka tarvitsee pakollisen treenimontaasin voidakseen vastata haasteeseen. Katastrofia edesauttaa petollinen japanilainen ninjatar, joka sittemmin tulee katumapäälle. Pulisonkinsa kauniisti letittänyt sankari ei näistä anteeksipyytelyistä paljon perusta. Tämä ylimielisyys kostautuu: taolainen oikeus ei katso väärintekijän sielua ja lopussa ei iskeydykään pahis tanter... THE END. Tuotanto taattua Shaw Brothers -laatua eli studion satumaailmaa. Luultavasti Chang Chehin paras elokuva. Jengiä esitellään aluksi yhtä paljon kuin Water Marginissa vain jotta nämä pääsisivät seuraavassa käänteessä hengestään ja juoni on taolaisista vaikutteistaan huolimatta pintapuolisin aika typerää paskaa, mutta taistelukoreografiat ovat oikeasti upeita paitsi elementtininjojen tapauksessa. Heidän meiningissään kyse on pääosin Super Inframan -tyylisestä käpästä eli win-win. Teos on varmaankin inspiroinut Godfrey Hota, koska pääninjalla on aivan helvetin iso viuhka, jossa lukee kissankokoisin kirjaimin SHINOBI. Jos olisin itse vastaavassa asemassa, tuskin kanniskelisin mukanani henkilökohtaisia esineitä, joissa lukee SALAMURHAAJA.
Lamourderer's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 1 Average listal rating (1 ratings) 7 IMDB Rating 7.6
Chiefs (1968)
20.3.2017

Lyhäri tuli vastaan asuintoverini kurssikirjasta, jossa sitä käytettiin esimerkkinä direct cinemasta, vaikka lähes kukaan ei ole kuullut filmistä. Minun oli siis etsittävä se käsiini. Dokumentti seuraa yhdysvaltalaisten poliisisetien kokoontumista jättimäisen miittinkin merkeissä. Kokouksessa käsitellään monia poliiseille hyödyllisiä asioita eli lähinnä a. onko oikein hakata kansalaisoikeusaktivisteja ja b. mistä saisi halvimmalla kaikkein isoimmat rynnäkköaseet. Kaljamahaiset, pottunokkaiset ja kaljuuntuvat keski-ikäiset sedät keinuvat vaimojensa kanssa maisemassa kuin eksyneet laivat. Elokuvasta saamani empiirisen todistusaineiston perusteella esitän teorian, että Yhdysvaltain poliisissa on lähes mahdotonta edetä urallaan, jos ei näytä Ernest Borgninelta. Havaijipaidat, nuo melkein ainoat arkivaatteet joiden voi sanoa olevan kitsiä, ja shortsit kruunaavat lookin. Katsoja ei voi olla ajattelematta, että onko eräs H. S. Thompson nähnyt tämän elokuvan kuvitellessaan kokoon tunnetuimman kirjansa. Filmiä esitettiin Monterey Pop -elokuvan alkukuvana. Poliisit itse pitivät elokuvasta, jota pitivät realistisena kuvauksena heidän arjestaan. Poliisit pitivät elokuvasta vähemmän tajuttuaan yleisöpalautteen perusteella sen olleen PR-katastrofi.
Lamourderer's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom

Tästä ikuisuuteen kestävä elokuvapäiväkirja, jolle tulee toinen osa sitten, kun tässä on tarpeeksi merkintöjä. Tähän voi tulla elokuva kuukaudessa tai sitten kymmeniä elokuvia kertarysäyksellä. Aloitettu 29.3.2017.

Added to
Related lists

Watched in 2011
158 item list by apc 53
25 votes 1 comment
Elokuvapäiväkirja 2017
140 item list by Tumppi
27 votes 55 comments
Elokuvapäiväkirja 2011
204 item list by Winters
37 votes 4 comments

View more top voted lists


Post comment


Insert image

drop image here
(or click)
or enter URL:
 link image?  square?

Insert video

Format block