Explore
 Lists  Reviews  Images  Update feed
Categories
MoviesTV ShowsMusicBooksGamesDVDs/Blu-RayPeopleArt & DesignPlacesWeb TV & PodcastsToys & CollectiblesComic Book SeriesBeautyAnimals   View more categories »
27
vote
2180 Views    Share:

Elokuvapäiväkirja 2017

Movie list created by Tumppi Avatar

Add header image

Choose file... or enter url:
Sort by: Showing 1-50 of 140
Decade: Rating: List Type:
Add items to section

Kesäkuu

People who added this item 1385 Average listal rating (736 ratings) 8.5 IMDB Rating 8.4
M (1931)
26.6.

Tekniseltä toteutukseltaan M on paljon aikaansa edellä, ja siksi ymmärrän sen suuren arvostuksen. Muun muassa Argento on varmasti katsellut Langin kameratyöskentelyä. Muutenkin elokuvan teemat ovat aikakauteen nähden vahvoja ja rankkoja. Eräänlaisena vigilantegenrenkin edustajana tämä kävelee muiden edellä. Kaikin puolin vangitseva kokemus on kyseessä.
Tumppi's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 589 Average listal rating (402 ratings) 5.9 IMDB Rating 6.3
Neighbors (2014)
24.6.

Kuin minun elämästäni. Ei se liiemmin naurata.
Tumppi's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 195 Average listal rating (104 ratings) 7.8 IMDB Rating 7.1
White Dog (1982)
24.6.

Kolmas kerta, kun tämän katsoin, ja onhan tämä edelleen hyvä. Morriconen sävellykset jäivät paremmin mieleen kuin aiemmin.

Tumppi's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 74 Average listal rating (55 ratings) 6.3 IMDB Rating 6.3
Rapid Fire (1992)
24.6.

Brandon Lee todistaa murhan, ja sitten pitää vähän pakoilla ja tappaa ihmisiä. Powers Boothe näyttää vittuuntuneelta lähes koko ajan. Dwight H. Little alkaa olla sen verran kovan ysäritoiminnan ohjaaja, että harkitsen suuresti hänen nostamistaan suosikkiohjaajiini. Ysärille tyypillisesti huumeet ovat suuressa roolissa rikollisten toiminnassa.
Tumppi's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 483 Average listal rating (324 ratings) 5 IMDB Rating 5.7
The Watch (2012)
23.6.

The Watch on yllättävän väkivaltainen ja jopa verinen ollakseen Ben Stiller -komedia. En voi silti sanoa nauttineeni sen suuremmin tästä Body Snachers -pastissikomediasta. Huumori ei ole makuuni tarpeeksi terävää ja se osuu turhan usein vyön alle.
Tumppi's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 120 Average listal rating (199 ratings) 7.4 IMDB Rating 7.8
Get Out (2017)
23.6.

Hyvä remake Skeleton Keysta. Pitäisi varmaan kertoa enemmänkin, miksi tykkäsin, mutta kuva ei ainakaan ollut liian tumma koko ajan. Siitä sai jopa selvää.
Tumppi's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 34 Average listal rating (37 ratings) 7.1 IMDB Rating 7.2
Raw (2016)
22.6.

Mitä tapahtuu, kun kasvisyöjä pääsee lihan makuun? Night Visions goes R&A-kauhu.
Tumppi's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 19 Average listal rating (22 ratings) 5.9 IMDB Rating 6.2
21.6.

Kun on vapaapäiviä ja ei vietä aikaa internetin ihmemaailmassa, jäävät kommentit vähemmälle. Kuten toveri kurkkuharja tuossa totesi, on The Belko Experiment rumalla nimellä varustettua Night Visions -mittarit täyttävää muka nokkelaa kauhua. Idea on tosiaan ihan ajatuksen tasolla kiehtova, kun konttorirotat laitetaan Sawin ja Das Experimentin hengessä listimään toisiaan. Kaikki tämä kuitenkin tuntuu kovin mitättömältä, koska henkilöiden taustoista ei tiedetä mitään. Samalla motiivit, kusipäisyydet ja muut tärkeät jutut jäävät täysin arvailujen varaan. Vielä kun loppuratkaisu on järjettömän typerä, niin ei Belkosta jää kuin luu käteen.
Tumppi's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 4395 Average listal rating (2910 ratings) 8 IMDB Rating 8.3
Up (2009)
20.6.

Minulta usein kysytään, miksi en itke elokuvia katsellessa. Saan siitä joskus jopa epäileviä katseita. Minua pidetään toistuvasti tämän takia psykopaattina, joka ei kykene tuntemaan. Up oli taas kerran sellainen leffa, joka nosti tämän aiheen esille. En itkenyt ensimmäisen vartin jälkeen, sillä ei kuitenkaan ole mitään tekemistä sen kanssa, että olisin psykopaatti. Ensimmäinen vartti elokuvasta siis näyttää, kuinka poika ja tyttö ystävystyvät, myöhemmin heistä tulee aviopari, he kärsivät lapsettomuudesta ja lopulta vaimo siirtyy ajasta ikuisuuteen. Tässä vaiheessa minun olisi pitänyt tirauttaa kyynel, jotta voisin tuntea jotain aitoa. Kohtaus toki on tunteita pintaan nostattava, muttei kuitenkaan mikään kyynelkanavoita avaava...

Minäpä kerron teille miksi näin ei ole kohdallani: Ensinnäkin rakkaustarina kerrotaan montaasina, ja minun on hyvin vaikea samaistua katsojana pariskunnan romanssiin. Kaipaan pidempää kerrontaa, jotta pääsen samalle tasolle elokuvan hahmojen kanssa. Eli toisin sanoen, vaimon kuolema olisi voinut herättää minussa vahvempia tunteita, jos olisin saanut tutustua hahmoihin pidemmin.

Toiseksi kyseessä on animaatio, joka myös tekee samaistumisesta vaikeampaa (vaikkei mahdotonta).

Tästä minulle harvinaisen pitkästä (ja varmaankin sekavasta) pohjustuksesta huolimatta kyseessä on hyvä elokuva, jonka lapsekas ja mielikuvituksellinen seikkailu on mukaansa tempaava.
Tumppi's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 1587 Average listal rating (982 ratings) 7.9 IMDB Rating 8.3
Downfall (2004)
19.6.

Katsoimme Perikadon kolmessa osassa, koska lapsiperheen arki, kiireet ja Skinny Puppy. Aatu elää kuin viimeistä päivää bunkkerissaan, jossa hänestä tehtiin yotube-tähti. Itse elokuvaan olikin sitten ensinnä mainitusta syystä hiukan vaikea päästä sisälle, mutta Hitlerin kuoleman jälkeen leffa muuttui todella, todella ahdistavaksi kuvaukseksi aikakaudesta, jollaista tuskin enää koskaan syntyy uudestaan. Huomasin, että vaimokkeella oli vaikeuksia katsoa kohtausta, jossa Goebbelsin vaimo syöttää lapsilleen murhaavat pillerit.
Tumppi's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 3028 Average listal rating (1877 ratings) 8.3 IMDB Rating 8.7
City of God (2002)
15.6.

Ei ole helppoa olla erilainen nuori Jumalan kaupungissa. Katsoin tämän uudestaan, koska tärkeät uudelleenkatselut ja niin edelleen. En vieläkään oikein pysty sisäistämään, miksi tämä on yksi maailman parhaita elokuvia. Kaiketi suuri syy siihen lienee autenttisessa tarinan toteutuksessa, jossa on käytetty oikeita slummien kasvatteja ja kuvauspaikkoja. Poukkoileva kerronta kuitenkin saa helposti pään pyörälle.
Tumppi's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 5750 Average listal rating (3771 ratings) 7.7 IMDB Rating 8.6
13.6.

Sota on helvettiä ja helvetti on tämän elokuvan pituus. Pelastakaa se Matt Damon hinnalla millä hyvänsä. Damon on ansainnut Oscarin, joten hänet kuuluu pelastaa muun muassa Marsista, jossa on kuulemani mukaan vitusti kommareita. Se on puuttuva linkki näiden elokuvien välillä. Tom Hanks oli muuten kuumaa kamaa ysärillä, mutta nyt hän joutuu tyytymään Ron Howardin koodinratkomishommiin. Voisin jopa sanoa, että Saving Private Ryan on turha elokuva, jonka viesti on: moni voi uhrautua yhden puolesta, ettei yhden äidille tule enempää paha mieli.

Ihan asiaakin voisin sanoa, elokuvan ensimmäinen 20 minuuttia on edelleen erittäin tyylikästä sotaa. D-day on kaikkine räjähdyksineen ja muineen aika mielettömän näköistä mättämistä. Muutenkin Spielberg on siinä mielessä ihan hyvä ohjaaja, että elokuvan ilme pysyy synkkänä lähes koko ajan. En silti jaksa sen suuremmin innostua tällaisesta patrioottimeiningistä, koska olen sivarihomo ja pasifisti.
Tumppi's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 4709 Average listal rating (3062 ratings) 7.6 IMDB Rating 8.2
11.6.

Vähän sama pätee myös Kauniiseen Mieleen, jota odotin pelon sekavin fiiliksin. Onhan kyseessä muun muassa nimimerkki Nosokin rakastaman Ron "Onnen Päivät" Howardin elokuva hullusta, ja hulluthan on hauskoja, koska ne on hulluja ja näkee juttuja. Löpinät sikseen - hyvä elokuvahan tämä on edelleen, vaikka olettekin eri mieltä kanssani toverit.

Olen myös hitusen pettynyt siihen, että nämä top-leffat eivät ole olleet niin huonoja mielestäni. Olenko sittenkin valtavirtaa?
Tumppi's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 8982 Average listal rating (5675 ratings) 7.9 IMDB Rating 8.8
Forrest Gump (1994)
9.6.

Forrest Gump ei ollutkaan niin huono elokuva kuin pelkäsin odottaa (vaikka oonhan mä tän toki ysärillä miljoona kertaa kyylännyt, koska tärkeät asiat ja niin edelleen). Toki tarina kärsii aivan saatanallisesta poukkoilusta ja Tom Hanksin vammailusta. Silti koin kokonaisuuden jotenkin sympaattisena.
Tumppi's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 2533 Average listal rating (1614 ratings) 7.8 IMDB Rating 8.1
Stand by Me (1986)
7.6.

Käynnissä oleva IMDB top 250 the essential -osio on hieman puuduttavaa. Etenkin, kun luvassa on sellaisia filmejä kuin Kaunis Mieli ja Forrest Gump. Stand by Me yhdessä Leijonakuninkaan kanssa sai luvan aloittaa tämän rupeaman. Itse asiassa pienestä skeptisyydestäni ja nostalgiavastaisuudesta huolimatta kyseessä on ihan mukiinmenevä kasvutarina, joka ei turhia aikaile. Asiat kerrotaan nopeatempoisesti. Se tekee elokuvan seuraamisesta helppoa ja suhteellisen kepeää. Soundtrackikin tässä skulasi, ja ymmärrän täysin niitä, joille tämä on juuri se oman sukupolven elokuva.
Tumppi's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 7189 Average listal rating (4721 ratings) 7.9 IMDB Rating 8.5
The Lion King (1994)
5.6.

Fantasiaelokuvista tuttu Jeremy Irons haluaa Darth Vaderiksi Darth Vaderin paikalle. Suunnitelma on tappaa nykyinen Darth Vader ja tämän poika, nuori Ferris Bueller. Homma kuitenkin kusee, koska Ferris onnistuu pakenemaan, ja ystävystyy viidakossa homoseksuaalin mangustin kanssa. Irons kaikesta huolimatta luulee Ferrisin kuolleen, ja kruunaa itsensä Vaderiksi ja tekee Mr. Beanista itselleen lemmikin. Lopussa nähdään jedin paluu ja Irons syöstään vallasta.
Tumppi's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
Add items to section

Toukokuu

People who added this item 1311 Average listal rating (730 ratings) 7.5 IMDB Rating 8.1
Gandhi (1982)
31.5.

Voihan se olla niinkin, että Gandhi ei ole hyvä elokuva. Mielestäni kolmeen tuntiin on jopa sisällytetty vähän materiaalia, ja mutkia vedellään suoriksi. Toki jo heti alkuun kerrotaan, ettei kenenkään elämää voi kertoa yhden elokuvan aikana. Siksipä onkin ymmärrettävää, että Gandhin elämästä on valittu ne tärkeimmät hetket, jotka voi jakaa kolmeen eri osaan. Ensiksi kerrotaan nuoresta herrasta, joka saa kipinän itsenäisyystaisteluun Etelä-Afrikan reissullaan. Puolivälissä mennään sitten jo mielenosoituksiin, jotka lopulta johtivat Intian itsenäisyyteen, ja lopussa näytetään, kuinka muslimit eivät yksinkertaisesti tule toimeen muiden kanssa. Visuaalisesti filmi on silmiä hipovan upea ja sankat väkijoukot täyttävät ruudun alvariinsa.

Ymmärrän vallan hyvin, jos joku ei elokuvasta tykkää, koska Ben Kingsleyn vääntämä aksentti alkaa olla kovin kuultu jo ensimmäisen tunnin jälkeen. Unohtaapa tämä Oscar-palkittu herra välillä kokonaan aksentin pois. Kuitenkin henkilöhahmo Gandhi on innoittava ja esikuvallinen. Blu-ray -levyllä oli väliaika.
Tumppi's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 1518 Average listal rating (919 ratings) 8.2 IMDB Rating 8.5
28.5.

Kommenttien kirjoittajan mennessä rikki, tulee ajatelleeksi kaikenlaista. Muiden Elämä on ylipitkä, vaikka se tarttuukin aiheeseensa saksalaisella jämptiydellä. Ajankuva on saatu hyvin DDR:n näköiseksi, mutta loppupeleissä henkilöiden kohtalot tai muut ruudulla tapahtuvat asiat eivät kiinnosta markan vertaa. Pohjois-Koreassa kuulemani mukaan harrastetaan edelleen tätä stasin kuuluisaa salakuuntelua. Ainakin heillä on siellä Itä-Saksan vanhat metrovaunut käytössä.
Tumppi's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 754 Average listal rating (471 ratings) 8.3 IMDB Rating 8.3
Yojimbo (1961)
28.5.

Olisihan tähän voinut tietysti keskittyä paremmin, mutta juoni sentään on tuttu ja Mifune varsinainen yrmy.
Tumppi's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 4341 Average listal rating (2759 ratings) 8.4 IMDB Rating 8.6
Spirited Away (2001)
27.5.

Henkien Kätkemä lienee mielikuvitukseltaan rikkainta elävää kuvaa, mitä olen toviin toljottanut. Avovaimon mielestä elokuva ei sovi lapsille ja se on muutenkin outo. Minä kuitenkin pidän oudosta, joten aion katsoa hänen kanssaan lisää Miyazakin tuotantoa.
Tumppi's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
26.5.

Kyllä nyt on vaan niin, "The Final Chapter" on sen luokan tuubaa, ettei siitä löydy juuri mitään kehuja. Sentään tässä palattiin pahamaineeseen laserhuoneeseen ja muutenkin fiilisteltiin ensimmäisen osan miljöössä. Viestissä yritetään olla oman aikakautensa romeroita, kun rikkaat haluavat puhdistaa maailman ihmispaskasta. Tehdään Kiinasta maailman keuhkot.
Tumppi's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 914 Average listal rating (571 ratings) 8.1 IMDB Rating 8.2
25.5.

Marlon Brando joutuu tiukoille, koska satamassa ei töitä kaikille. Voihan tämän nähdä jonkinlaisena kannanottona työttömyyttä ja Sipilän hallitusta kohtaan.
Tumppi's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 4983 Average listal rating (3292 ratings) 8.1 IMDB Rating 8.4
WALL·E (2008)
23.5.

WALL-E on sympaattinen ja animaation sanoma on selkeä kuin maailmanloppu.
Tumppi's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 2397 Average listal rating (1518 ratings) 7.7 IMDB Rating 8.1
22.5.

The Princess Bride pistää miettimään, onko IMDB top 250 -projekti hyvä idea. Seikkailumeininkiä on kyllä ja höpsöä itsensä tiedostavaa huumoriakin. Pidin ehkä silti enemmän, kun elokuvaa alkamaan katsoessa olisin uskonut. Kyseessä lienee elokuva, joka olisi pitänyt nähdä skidinä. Nostalgiahuuruisen elokuvaharrastajan vinnkelistä ymmärrän elokuvan överikorkeat pisteet. Leffalla ei silti ole mitään asiaa 250 parhaan listalle.
Tumppi's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 860 Average listal rating (592 ratings) 7.9 IMDB Rating 8.2
Warrior (2011)
17.5.

Eipä Warrior huonoin näkemäni elokuva ole, muttei kyllä erityisen hyväkään. Aihe on lähestulkoon loppuun kulutettu, kun kamppaillaan vaikeuksia vastaan, ja voitetaan ne lopulta. Esimerkiksi tämä kovasti Wrestlerin mieleen tuova tarina, on paljon huonommin toteutettu. Tämä johtunee lähinnä liiallisesta kestosta ja hahmojen ajoittaisesta muovisuudesta. Kamppailukohtaukset ovat kaiken kaikkiaan ihan mallikkaasti tehtyjä, kun miestä isketään mattoon ja luut rutisevat. Jotenkin Warrior on helppo nähdä IMDB:n 250 -listalla, koska se edustaa amerikkalaista unelmaa.
Tumppi's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 664 Average listal rating (409 ratings) 8.2 IMDB Rating 8.4
A Separation (2011)
13.5.

Voisiko tämä olla erään pahamaineisen Abbasin ohjaama? Intensiivinen kokemus, jonka olisi voinut tiivistää vähän lyhyemmäksi. Nyt homma tuntuu saman asian vatvomiselta liian pitkää.
Tumppi's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 1357 Average listal rating (919 ratings) 8.1 IMDB Rating 8.6
12.5.

Elämä on kaikkien parasta aikaa ja slummien kasvatti voi löytää kaverin halvaantuneesta miljonääristä. Näinpä katsoja voi oppia matkan varrella uusia juttuja. Tosihan tämä tarina on, mutta veikkaan, että sitä on muutettu tarkoituksella elokuvamaisemmaksi, joka ei ainakaan itseni tällä kertaa harmittanut. Päähahmojen kemia toimii ensimmäisestä kohtaamisesta alkaen ja niin edelleen. Eipä minulla vieläkään ole mitään kerrottavaa teille. Ja taidan sulkea kohta itseni jonnekin kakolaan. Koskemattomat on siitä erikoinen elokuva, etteivät sen päähenkilöt juurikaan muutu tarinan aikana. Molemmat heistä pysyvät alusta loppuun samanlaisina, joka on erittäin hienoa.
Tumppi's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 374 Average listal rating (274 ratings) 7.8 IMDB Rating 8.1
Wild Tales (2014)
9.5.

Kosto on ihana tekosyy tehdä antologiaelokuva, joka ei itse asiassa edes ole huono. Wild Tales ottaa aiheensa hyvin haltuun, ja tarjoilee kuusi mustalla huumorilla ja rotanmyrkyllä höystettyä tarinaa kostamisesta. Kaikkia tarinoita yhdistää tämä kostamisen tarve, oli sitten kyse parkkisakoista tai häissä paljastuneesta pettämisestä. Joku kriitikko vertaa elokuvaa Almodovarin tuotoksiin. Minähän en mitään pedroja ala enää tässä vaiheessa harrastustani tarkistelemaan, mutta uskon tuon väittämän.
Tumppi's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 431 Average listal rating (264 ratings) 8.1 IMDB Rating 8.2
Incendies (2010)
6.5.

Enhän minä tietenkään mistään mitään tiedä. Se on kovin tuttu lause. Incendies pääsi ainakin allekirjoittaneen yllättämään. Se on näin 2010-luvulla valmistuneelta elokuvalta aika kova juttu. Muutenkin pyrin katsomaan filmejä nykyään kriittisemmin, joten senkin takia tässä oli oikein positiivinen yllätys.

Tarina tempaa hyvin messiin, ja loppuratkaisukin on mielestäni onnistunut. Sen pystyy ehkä joku elokuvaharrastelijoiden neitietsivä päättelemään, mutta itselleni se oli mukavan karu ja puun takaa tullut juttu. Denis Villeneuve lienee tämän hetken lupaavin kaveri, jonka elokuvissa on aina omaleimainen tyyli, vaikka ne tarinoidensa puolesta erilaisia olisivatkin. Sanottakoon vielä loppuun, että Lähi-idässä kuvatut kohtaukset olivat inhorealistisia ja maisemat aavikkoineen komeita - sen enempää elokuvasta paljastamatta.
Tumppi's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 219 Average listal rating (167 ratings) 6 IMDB Rating 6.4
The Shallows (2016)
5.5.

Kauniissa maisemissa kuvattu haielokuva, joka ei ole aivan niin paska kuin pelkäsin. Ei tämä tietenkään hyvä ole, jos joku erehtyy sellaiseksi luulemaan. Elokuvan psykologinen asetelma on kiinnostava, mutta loppuhuipennus menee jo vahvasti campin puolelle.
Tumppi's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 792 Average listal rating (511 ratings) 8 IMDB Rating 8.2
1.5.

Minulla on hullu ja typerä visio katsoa kaikki IMDB:n Tip/Top 250 -elokuvat, vaikka lista muuttuu jatkuvasti. Ajattelin saada tämän homman pakettiin vuoden loppuun mennessä, joka todennäköisesti ei onnistu. Asetan sen kuitenkin itselleni haasteeksi. Näkemättä on alle sata elokuvaa, jonka ei pitäisi olla mitenkään mahdoton tehtävä.

The Secret in Their Eyes ei ainakaan ollut yhtään hullumpi, omalla kohdalla vähälle huomiolle jäänyt, elokuva. Giallomaisesti etenevä juoni nappasi mukaan pienen alkukankeuden jälkeen ja loppuratkaisu ei sisäänsä ollut yllättävä, vaikken sitä arvannutkaan. Muutamat pitkät kamera-ajot ja otokset tekivät takaa-ajoista intensiivisiä. Jotain muutakin piti kertoa, mutta en muista mitä. Hyvästi.
Tumppi's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 199 Average listal rating (123 ratings) 6.6 IMDB Rating 6.7
1.5.

Erilainen elokuva kuin kuvittelin, mutta se olisi pitänyt arvata.
Tumppi's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 131 Average listal rating (76 ratings) 7.8 IMDB Rating 7.8
The Set-Up (1949)
1.5.

Voisin kirjoittaa jotain fiksuakin, mutta en tee sitä. Hyvä noir-tyylinen reaaliajassa kulkeva nyrkkeilyjännäri.
Tumppi's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
Add items to section

Huhtikuu

People who added this item 116 Average listal rating (83 ratings) 5.7 IMDB Rating 5.8
30.4.

Onneksi näitä ei ainakaan vielä ole tullut lisää. Kuulemma tämä ei jää sarjan viimeiseksi, joka lupailee huonoa kannaltani.
Tumppi's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 277 Average listal rating (155 ratings) 7.6 IMDB Rating 7.6
30.4.

Pojat pitää saattokeikalla vähän hauskaa ja käy niissä kuuluisissa Mengelen huorissa. Kalja maistuu varmasti hyvälle hotellihuoneen lattialla.
Tumppi's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 799 Average listal rating (472 ratings) 6.3 IMDB Rating 6.4
29.4.

Lomien takia kommentit tulevat viiveellä, jonka vuoksi ne ovat lyhyitä. En tosiaan tästä muista muuta kuin, että taas oltiin Residenti Evilin matkimisen jäljillä, ja sininen yöfiltteri on muuten ollut näissä kaikissa ihan tajuttoman ruma.
Tumppi's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 449 Average listal rating (262 ratings) 7.5 IMDB Rating 7.5
29.4.

Jack Nicholsonia vituttaa elämä.
Tumppi's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 1121 Average listal rating (704 ratings) 6.4 IMDB Rating 6.6
28.4.

Nyt uidaan syvällä kurassa.
Tumppi's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 2067 Average listal rating (1269 ratings) 6.5 IMDB Rating 6.8
27.4.

Tässä ei oo mitään järkee. Polvet meni rikki jo vuosia sitten, mutta oonhan mä tänkin joskus nähnyt aiemmin, vaikken tästä oikeasti mitään muistanut. Jos vain mitenkään mahdollista, olivat ihmissudet vieläkin rumempia. Resident Evilin ja Matrixin apinointi alkaa jo vituttaa.
Tumppi's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 3137 Average listal rating (2010 ratings) 6.7 IMDB Rating 7
Underworld (2003)
26.4.

Muistan sen hetken, kun olin keltanokkana Night Visionsissa, ja katselin siellä illan ja koko festariurani ensimmäistä elokuvaa, Varjojen Valtakuntaa. Vieressäni istui gootti, joka suuttui minulle suunnattomasti, koska kehtasin nauraa hänen raamatulleen. Näin 14 vuoden jälkeen elokuva näyttää entistä rumemmalta, enkä tosiaan tiedä, miksi vitussa kulutan aikaani tällaisen shaiban kanssa.
Tumppi's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 19 Average listal rating (11 ratings) 6.7 IMDB Rating 6
Prevenge (2016)
25.4.

Raskaana oleminen on ihmisen aikaa. Siinä kantaa sisällään toista ihmistä, josta myöhemmin tulee kelpokansalainen. Mitähän minä taas selitän, kun ei minulla kuitenkaan ole mitään kiinnostavaa kerrottavaa itse elokuvasta. Prevenge on nimensä mukaisesti kostosta kertova leffa, jonka juoni on hyvin yksinkertainen: nainen tappaa, tappaa ja tappaa vähän lisää. Taustoja avataan tappojen välissä ja sitten taas tapetaan lisää. Tappaminen on hupaisaa ja elokuvaan on piilotettu huumoria. Yhdessä kohtaa kikkeli leikataan irti. Tuosta kohtauksesta jopa kikkelimestari Buttgereit voisi olla ylpeä. Pidin kyllä kovasti siitä, kuinka suoraviivaisesti elokuva eteni, vaikka loppua kohden homma alkoi jo haukotuttaa. Sääli sinänsä, koska ensimmäinen puolisko on erittäin hyvin kasassa pysyvää kamaa.
Tumppi's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 401 Average listal rating (352 ratings) 7.6 IMDB Rating 8.3
Logan (2017)
23.4.

Kovia kehuja on Logan saanut, mutta miksi? Kaiketi siksi, koska tässä on verta, kiroilua ja tissitkin. Onko se sitten hyvä elokuvan resepti, jos tehdään vähän kovempaa munakasta aikuisille miehille. Tarinankin toki kuuluisi olla silloin miehinen, ja mieluusti hikinen. Loganin suurin ongelma on sen tarinan ylipituus, joka tuntuu vaivaavan kaikkia uusia supersankarileffoja. Idea on korvata puutteellinen tarina pituudella, koska pituus on eeppistä ja eeppinen on pop!

Ei Logan silti huono filmi ole. Siinä on paljon juttuja, joista tykkään, kuten höperöitynyt Patrick Stewart. Visuaalisestikin homma toimii ja Jackmanin harmaantunut ja arpinen naama tuovat hommaan tarvittavaa miehisyyttä. Selkeä parannushan tämä ahman joutsenlaulu on edeltäjiinsä verrattuna, mutta en vieläkään pysty näkemään näitä osana X-Men -kaanonia.
Tumppi's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 2057 Average listal rating (1394 ratings) 7.1 IMDB Rating 7.5
Equilibrium (2002)
19.4.

Uusintakatselu, koska edellisestä kerrasta on jotakuinkin 14 vuotta. Aika menee nopeasti, ja jotkut elokuvat, kuten Equilibrium, tuntuvat paremmilta kuin ensimmäisellä kerralla. Jonkin verran jopa (kirjaimellisesti) aikaansa edellä oleva tarina on mukavan monitasoinen näkemys totalitarismista. Toimintakohtaukset toki ovat rumia, koska Matrix oli tuolloin muotia ja kahdella aseella tähdätään armottomasti päin pläsiä. Vaikkakin tuo cool toiminta on tavallaan elokuvan kompastuskivi, niin on sekin toisaalta vielä tässä maailman vaiheessa selkeämpää kuin yksikään superpellen lento tai sähkömassahirviö.
Tumppi's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 8 Average listal rating (5 ratings) 7.8 IMDB Rating 7.4
18.4.

Fanit kertovat, kuinka Pomo muutti heidän elämänsä. Olen itsekin ollut todistamassa sitä maratonia, jota jotkut keikaksi kutsuvat.
Tumppi's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 1148 Average listal rating (806 ratings) 7.4 IMDB Rating 8
Deadpool (2016)
17.4

Edelleen hauska leffa, joka istuu huonosti tähän saagaan, mutta toimii itsenäisenä teoksena vallan mainiosti. Hyvä treffileffa, jonka suurin miinus on pääpahiksen munattomuus.
Tumppi's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 1549 Average listal rating (969 ratings) 7.5 IMDB Rating 8
16.4.

Omalla kohdallani First Classista alkanut Ryhmä X –projekti on edennyt siihen pisteeseen, että tulevaisuuden menneisyys ei ollutkaan ihan kolme ja puolitähteä. Onhan tämä ihan kliffaa seikkailua ja tieteisfiktiota, mutta aikajana sekoilut ja sen pahamaisen ahman muistiongelmat ja niiden puuttuminen vähän sotkevat loogisuutta. Pidin kuitenkin enemmän kuin The Wolverinesta, joka on koko sarjan huonoin ja vähiten kronologiaan istuva teos. Sanottakoon vielä, että tässäkin elokuvassa vanhat näyttelijät tuntuivat väkinäisiltä ja kaikki heidän ymprärillään tapahtuvat asiat näyttivät halvalta.
Tumppi's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 1182 Average listal rating (729 ratings) 6.4 IMDB Rating 6.7
The Wolverine (2013)
14.4.

Tästä minä vuodatinkin jo ilmestymisvuonna ihan tarpeeksi pitkän virren, koska kyseessä on aika vitun huono elävä kuva. Listalin mennessä rikki tulee miettineeksi kaikenlaista. Esimerkiksi elämää näin yleensä, ja miksi katsoa huonoja leffoja uudestaan.
Tumppi's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 2901 Average listal rating (1948 ratings) 7.5 IMDB Rating 7.8
12.4.

Elokuva toimii vielä kolmannellakin kerralla vallan mainiosti.
Tumppi's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 326 Average listal rating (265 ratings) 6.9 IMDB Rating 7.3
Split (2016)
8.4.

Split on vahingossa hyvä elokuva Shyamalanilta, joka ei ole tehnyt viimeiseen sataan vuoteen mitään merkittävää. Pitänee varmaan katsoa herran twistileffat uusiksi. Ainakin Kylästä on hyvät muistikuvat, vaikka kaikki sitä tuntuvat vihaavan. Split sen sijaan on lähinnä loistavaa viihdettä James McAvoyn monipuolisen roolisuorituksen ansiosta. Lopussa on ihan mielenkiintoinen yllätys.
Tumppi's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
Load more items (90 more in this list)

Ei siitä mitään tullut. Elämä on helvettiä ja elävää kuvaa. Jos nyt jotain katson. Ei kommentteja tänne, mutta vahingossa.

"Related lists" pitää huolen, että listal kuolee ja voi huonosti.

Added to

8 votes
Watched Movies 2010-> (8 lists)
list by Tumppi
Published 5 years, 4 months agoRelated lists

Elokuvapäiväkirja
18 item list by Lamourderer
23 votes
Watched in 2017 so far...
85 item list by imanshole
46 votes 2 comments
Watched in 2011
158 item list by apc 53
25 votes 1 comment
Movies watched in 2017
128 item list by Sulo
35 votes
2017 VS Brooke Perry
16 item list by JaimeLeah
4 votes
2017 VS Stella Maxwell
117 item list by JaimeLeah
11 votes
Watced in 2017
48 item list by apc 53
25 votes
Movie Journal 2017
13 item list by crazyarms777
6 votes
2017 - Movie Diary
18 item list by Kinga
12 votes
2017 VS Lais Ribeiro I
231 item list by JaimeLeah
13 votes

View more top voted lists

Comments

Posted: 5 months, 3 weeks ago at Jan 3 1:38
Vitun homo.
Posted: 5 months, 3 weeks ago at Jan 3 5:36
Homolkova.
Posted: 5 months, 3 weeks ago at Jan 3 16:49
Ei kauaa kestänyt pelkät pisteet!:D
Posted: 5 months, 3 weeks ago at Jan 3 18:00
Piupalipau!
Posted: 5 months, 3 weeks ago at Jan 4 9:47
Paavalin pallit. t: Richard Tong
Posted: 5 months, 3 weeks ago at Jan 4 10:28
Ne varsinkin.
Posted: 5 months, 3 weeks ago at Jan 7 19:12
Posted: 5 months, 2 weeks ago at Jan 13 22:56
Freddy vs. Jason neljä tähteä? Pitäsköhän sun palata takas Timbuktuun?
Posted: 5 months, 2 weeks ago at Jan 14 8:12
Mitä todella tapahtui? Nostalgialla lienee asian kanssa jotain tekemistä.
Posted: 5 months, 2 weeks ago at Jan 14 9:30
Pelaisitko Thomas Janen hiuslisäkkeen kanssa Kinectiä?
Posted: 5 months, 2 weeks ago at Jan 14 10:31
Voi pojat!
Posted: 5 months, 2 weeks ago at Jan 14 19:46
#Perjantaina 13. kesäkuuta 2003 kolmosen kauhuputkessa Kevin Pekonin nuolettamisen ensikertaa leikkamattomana suomitekstein näimme.
Posted: 5 months, 1 week ago at Jan 16 14:32
Cinderellan tarina ei ole mulle tuttu, olisitko ystävällinen ja avaisit sitä?
Posted: 5 months, 1 week ago at Jan 16 14:37
https://www.youtube.com/watch?v=lnRS3A_iIYg
Posted: 5 months, 1 week ago at Jan 16 14:44
https://www.youtube.com/watch?v=OdkWwgTEqag
Posted: 5 months, 1 week ago at Jan 20 10:20
"Kauhua tässä ei ole juuri ollenkaan, ellei masturbaation vaaroja lasketa kauhugenren kirjoon."

Mengeleitten maailmassa lasketaan.
Posted: 5 months, 1 week ago at Jan 21 19:59
Pitäs kattoo Sunset Boulevard uudestaan ja antaa sille yks tähti.
Posted: 5 months, 1 week ago at Jan 21 20:33
Niinpä
Posted: 5 months ago at Jan 23 19:17
LOPETA!!!
Posted: 5 months ago at Jan 24 6:06
You will never get me!!
Posted: 5 months ago at Jan 24 20:36
Ne tulevat hakemaan minut... Ne ovat jo täällä... Mikä tuo ääni oli?!
Posted: 5 months ago at Jan 26 18:19
Hei vittu sit. Goslingin pikkutyttömäiset kiljunnat Nice Guys elokuvassa olivat aivan kauheita. Neljä tähteä. Ime paskaa.
Posted: 5 months ago at Jan 26 18:22
PS. En äänestä kyl vielä koska sul ei ole mitään järkevää vielä katsottuna. Sun pitää ansaita mun ääni. Vähän niinku Äks-Fäktör
Posted: 5 months ago at Jan 26 19:06
Nyt mun elämä on pilalla.
Posted: 5 months ago at Jan 26 19:37
Mä luulen et sul on asiat hyvin. Lakkaa olemasta tollanen masis. Sitäpaitsi missasin Wonder Boysin. Olet katsonut hienon leffan. Mä luulen, että Tobey on oikeasti klooni, koska tuo mies joka teki Spider-Man 3:en ja kaiken muun ei ollu ihminen.
Posted: 5 months ago at Jan 28 20:14
Trump on mustamaalattu epäisänmaallisen siionistihyysärimedian puolesta ja Hitler kanssa, että haista sinä kuule...!!!
Posted: 4 months, 4 weeks ago at Jan 29 11:59
Entä Äiti Mengele?
Posted: 4 months, 4 weeks ago at Jan 29 12:16
Jos mä katoan tän paljastuksen jälkeen, tiiät mistä on kyse. En voi puhua suoraan ettei mun perhekin kärsis, joten annan vaan yhen vihjeen: Trump-Mengele.

"Totuus on tuolla jossain."
Posted: 4 months, 2 weeks ago at Feb 11 20:28
Onnittelut isyydestä!
Posted: 4 months, 2 weeks ago at Feb 12 20:13
Kiitti!
Posted: 4 months, 2 weeks ago at Feb 13 21:07
"Minulla oli vielä eilen krapula."

Teen susta ilmotuksen lastensuojeluviranomaisille. Ja Mamma Mengeleestä kanssa.
Posted: 4 months, 1 week ago at Feb 20 13:32
Vaaad? Testaatko luenko päiväkirjaas vai oonko unohtanut jotain, mitä mun pitäis tietää suhteestani rouva Ruususeen?

Ps: en muuten yhtään pidä tosta, mitä päättelen noiden The Fast & the Furiousien perusteella olevan tapahtumassa...

PPs: Ennemmin myös lopettaisin leffaharrastukseni kokonaan kuin toteuttaisin sitä samalla tavalla kuin jätkä kymmenen viimeisimmän katselunsa perusteella.
Posted: 4 months, 1 week ago at Feb 20 13:41
Olen lopettanut leffaharrastuksen.

Ruusunen on sun tulevaisuus ja Mengelen kans.
Posted: 4 months, 1 week ago at Feb 20 22:29
Oon miettinyt tätä koko päivän: mikä vitun Ruusunen?
Posted: 4 months ago at Feb 21 12:29
Tiedätkö sen Auroran?
Posted: 4 months ago at Feb 21 19:51
Tiiän useamman tyypin joka on ollut/on parhaillaan lusimassa Aurorassa.
Posted: 4 months ago at Feb 22 7:54
Siellä nukutaan Ruususen unta.
Posted: 2 months, 2 weeks ago at Apr 8 13:20
Hyvä et nautit puupää-Mäkisen visailuista.
Posted: 2 months, 1 week ago at Apr 20 11:02
Imiks Pomo siel kullia?
Posted: 2 months, 1 week ago at Apr 20 11:29
En mä voi kertoa yksityisasioita eteenpäin.
Posted: 2 months ago at Apr 27 20:21
He-hei, siinä leikataan palli irti, ei kikkeliä! Siksi siinä loppupuolella vauva vitsailee jotain palloaiheista.
Posted: 2 months ago at Apr 28 10:08
Hyvä tarkennus, josta Jörg olisi ylpeä.
Posted: 2 months ago at Apr 28 19:32
Hyödyllistä varmistaa yhden tähden leffasarjojen pisteet.
Posted: 1 month, 4 weeks ago at Apr 29 7:20
On se hyödyllistä. Laita mikro päälle ja murhaa ihmisiä Bruce Leen tyylillä.
Posted: 1 month, 3 weeks ago at May 5 20:20
Ihan vaan mietin: pitäsköhän sun alkaa kirjottaa tätä englanniksi?
Posted: 1 month, 3 weeks ago at May 6 9:47
Oh hi, my name is doggy
Posted: 1 month, 3 weeks ago at May 6 13:33
Where are Tre Gusti? What you have done to them?
Posted: 1 week ago at Jun 20 17:27
Pikku Aatu...
Posted: 6 days, 16 hours ago at Jun 21 7:20
Tykkään katsella elokuvia.
Posted: 6 days, 13 hours ago at Jun 21 9:58
Jos et itke tän kanssa niin viimeistään sillon oot psyko: http://www.listal.com/movie/up
Posted: 6 days, 12 hours ago at Jun 21 10:32
Mä oon niin vitun pimee tyyppi, että itken vaan Psykon lopussa.
Posted: 6 days, 1 hour ago at Jun 21 21:59
Uskoisin että itkeminen nousi todennäköisemmin puheenaiheeksi sen jälkeen kun itkit Downfallissa Aatun päräyttäessä aivonsa pellolle.
Posted: 5 days, 15 hours ago at Jun 22 8:14
Siinä kohtaa tuli ikävä Äiti Megeleä.
Posted: 2 days, 8 hours ago at Jun 25 14:49
Night Visionsin vammaisesti nimettyä paskakauhua: miksi?
Posted: 1 day, 17 hours ago at Jun 26 5:46
Ajatushan tuossa (jos Belkoon viittaat) on hyvä, mutta toteutus on kuraa.

Post comment


Insert image

drop image here
(or click)
or enter URL:
 link image?  square?

Insert video

Format block