Explore
 Lists  Reviews  Images  Update feed
Categories
MoviesTV ShowsMusicBooksGamesDVDs/Blu-RayPeopleArt & DesignPlacesWeb TV & PodcastsToys & CollectiblesComic Book SeriesBeautyAnimals   View more categories »
Listal logo
Avatar
Added by Fantômas on 29 May 2010 05:47
760 Views No comments
3
vote

Books read in 2010

Add header image

Choose file... or enter url:
Sort by: Showing 28 items
Rating: List Type:
Hieno kirja, jopa parempi kuin elokuva. Pelkoa ja inhoa Las Vegasissa on sekoitus itse kirjailijalle tapahtuneita tapahtumia, fiktiota sekä roimaa 70-lukulaista psykedeliaa. Kaikki tapahtumat kuvaillaan varsin yksityiskohtaiseti, niin että lukija tuntee olevansa osa saastaisen, 50-lukulaisen Las Vegasin ihmismassaa. Myös ronski kuvitus auttaa tässä asiassa. Tosin välillä Thompson tuntuu - tosin gonzojournalismin tyylille ominaisesti - jättävän pääaiheen täysin huomiotta. Kirja on varsin meskaliinin ja hapon katkuinen, mutta ei silti ole mitään tajunnanvirtaista huumesohellusta (mihin on niin helppo keskittää voimavaransa), vaan ihan tajuttavasti etenevää tarinaa, jota lukee erittäin mielellään.
Fantômas's rating:
Rate:
Owned Wanted Read Custom
People who added this item 254 Average listal rating (136 ratings) 8.1 IMDB Rating 0
Kiinnostuin tästä kirjasta alunperin siksi, koska se oli vaikuttanut Nirvanan Scentless Apprentice-kappaleeseen. Ja kannatti. Välillä kirjan luku jäi vähemmälle, mutta kun oikein uppoutuu yli-inhimillisen parfymööri Jean-Baptiste Grenouillen elämään, voi kulua yli sata sivua tuosta vaan. Juoni keskittyy vähemmän itse neitsyeiden tappamiseen kuin mitä luulin, lähinnä lopussa, mutta myös siihen johdattelevat tapahtumat kiinnostavat erittäin paljon. Suskind korostaa ihmisen väheksyttyä hajuaistia ja tekee siitä eräänlaisen keskipisteen, jonka avulla eläytyminen kirjan maailmaan korostuu entisestään. Kaiken kaikkiaan Parfyymi - erään murhaajan tarina on hyvä kirja, jonka tulen erittäin todennäköisesti lukemaan joskus uudestaan.
Fantômas's rating:
Rate:
Owned Wanted Read Custom
People who added this item 158 Average listal rating (90 ratings) 7.6 IMDB Rating 0
Holes - Louis Sachar
Kouluprojekti jälleen, mutta onneksi paljon parempi kuin edellinen kouluprojekti, Suden hetki. Takakansi lupaa vaikeaselkoisuutta, mutta oikeastaan koko juonen tajuaa täysin kunhan vain osaa erottaa menneisyyden nykyhetkestä. Henkilöhahmot ovat kiinnostavia ja kehittyvät koko ajan, varsinkin Stanley ja Zero. Muuten tarina on kyllä aika melko tylsä, vaikka punainen lanka onkin esillä.
Fantômas's rating:
Rate:
Owned Wanted Read Custom
Harvinaisen onnistunut autobiografia Lynchiltä, joka ei kuitenkaan valota miehen uraa niin paljon kuin pitäisi. Löysin tosin Lynchistä pari uutta puolta (meditaatio, sarjakuva jne.), mutta silti kirja jäi vähän pettymykseksi, lähinnä siksi että elokuvantekoa on mukana vain vähän. Lisäksi aika ajoin kirja menee aika epätasaisessa järjestyksessä. Catching the Big Fish on silti mielenkiintoinen kirja, jota ei ainakaan pituus vaivaa, ja uskon joskus vielä harrastavani meditaatiota. Sen verran kiinnostavalta se tuntuu.
Fantômas's rating:
Rate:
Owned Wanted Read Custom
People who added this item 152 Average listal rating (57 ratings) 7.3 IMDB Rating 0
Naked Lunch - William S. Burroughs
Kaikin puolin hieno klassikkoteos. Alastoman lounaan tarina on todella hajanainen (joskus ehkä liiankin hajanainen), lähes silkkaa tajunnanvirtaa josta lukija saa koottua johtopäätelmänsä vasta lopussa, jossa selitellään ehkä turhankin paljon. Alastoman lounaan lyhyet tarinat ovat kerronnaltaan hienoja, vakuuttavia ja yksityiskohtaisia, tosin eroottisuutta olisi saanut vähentää. Hienointa kuitenkin on Burroughsin teoksessa se, että kappaleet voi lukea missä järjestyksessä tahansa.
Fantômas's rating:
Rate:
Owned Wanted Read Custom
People who added this item 52 Average listal rating (30 ratings) 7.6 IMDB Rating 0
Ehkäpä paras Sin City. Kuten muissakin osissa, juoni on tarkka ja syvä, piirrosjälki tarkkaa eikä epäselviltä ääriviivoilta aina vältytä. Kuitenkin mm. keskivaiheen surrealistinen, värillinen kohtaus ja "Sokkotreffit", eräänlainen tarina tarinassa, tuo koko sarjan uusille urille. Tälläistä ajoittaista outoutta olisi saanut harjoittaa enemmänkin. Lopetuskin on paras koko sarjassa. Kaiken kaikkiaan Takaisin helvetistä vaikuttaa hyvältä kirjatuelta koko SC-sarjalle, mutta toisaalta toivon hartaasti jatkoa.
Fantômas's rating:
Rate:
Owned Wanted Read Custom
People who added this item 420 Average listal rating (216 ratings) 8.2 IMDB Rating 0
Dune - Frank Herbert
Olenko yksin sen mielipiteen kanssa, että tämä kirja on yliarvostettu? No okei, yritystä toki löytyy, mutta Dyyni junnaa jatkuvasti, epäselvästi ja lukijaa liiankin hämäävästi paikallaan. Henkilöhahmot eivät herätä kiinnostusta juuri sen enempää, ehkä pieniä sivuhahmoja ja yksityiskohtia lukuunottamatta. Jaksoihan tämän lukea, eikä tämä nyt niin huono ole, etteikö kuuluisi scifi-klassikkojen listaan. Itse en vaan tätä laskisi sinne, enkä todennäköisesti palaa enää uudestaan Dyynin maailmaan.
Fantômas's rating:
Rate:
Owned Wanted Read Custom
People who added this item 500 Average listal rating (248 ratings) 8.5 IMDB Rating 0
V for Vendetta - Alan Moore_III, David Lloyd_XIX
Erittäin hyvä sarjakuva, joka kuvaa tulevaisuutta vieläkin julmemmin ja realistisemmin kuin elokuvaversio. Piirrosjälki on tarkasti toteutettua ja värikästä, ja se tukee hyvin Alan Mooren käsikirjoitusta, joka kulkee luontevasti paikasta toiseen. Ei tule mieleen mitään, minkä olisi voinut tehdä toisella tavalla. Sarjakuvaromaanien parhaimmistoa.

They say that there's a broken light for every heart on Broadway.
They say that life's a game, then they take the board away.
They give you masks and costumes and an outline of the story
Then leave you all to improvise their vicious cabaret...
Fantômas's rating:
Rate:
Owned Wanted Read Custom
People who added this item 62 Average listal rating (30 ratings) 7.5 IMDB Rating 0
Hmmm. Pidin tästä hiukan vähemmän kuin edellisistä osista. Syynä on suureksi osaksi se, että pitemmät tarinat toimivat paremmin kuin lyhyet (vaikka osa muodostaa yhdessä laajempia tarinaketjuja ja osa linkittää edellisiä osia hyvin). Muuten sitä samaa, eli kekseliäs juoni sekä kelpo piirrosjälki ajoittaista epäselvyyttä lukuunottamatta. Klassikkosarjiksia.
Fantômas's rating:
Rate:
Owned Wanted Read Custom
People who added this item 51 Average listal rating (34 ratings) 7.6 IMDB Rating 0
Samanlaista materiaalia kuin edelliset: kelpo piirrosjälki, tarkka juoni, epäselvät ääriviivat. Ei mitään muutosta siis.
Fantômas's rating:
Rate:
Owned Wanted Read Custom
People who added this item 1 Average listal rating (1 ratings) 2 IMDB Rating 0
Suden hetki - Tapani Bagge
Kouluprojekti, eli siis minkään muun takia en tätä lukenut. Enkä olisikaan, sillä tämä on niin helkkarinmoista paskaa että pää meinasi hajota useaan otteeseen. Suden hetki on nuorisoromaani (joita on liikaa), jossa päähahmo Tomppa liittyy Susi-nimiseen ekokerhoon ja rakastuu Tanjaan. Joku tekee varsinaista Susi-ryhmää pahempia tekoja, mutta kuka? Kertoja on sekava ja juoni hyppii paikasta toiseen, siitä huolimatta että on todella, todella yksinkertainen. Henkilöhahmot jäävät erittäin yksipuolisiksi, ja kirja toistaa itseään jatkuvasti, mm. se teema, että kaksi päähenkilöä joutuvat aina lopettamaan kesken seksin. Kirjasta ei jää mitään käteen, ja tuloksena on vain... no, kauheaa kuraa.
Fantômas's rating:
Rate:
Owned Wanted Read Custom
People who added this item 72 Average listal rating (40 ratings) 7.8 IMDB Rating 0
Post Office - Charles Bukowski
Postitoimisto perustuu Bukowskin omiin kokemuksiin postitoimistossa. Ja hyvä kirjahan tämä oli, parempi kuin Pulp, mutta huonompi kuin VLMJ. Välillä meno on aikamoista sekalaista tajunnanvirtaa paikasta toiseen, mutta mm. lähes suorat oikeuskirjeet elävöittävät kirjaa paljonkin. Kaiken kaikkiaan Postitoimisto on hyvä kirja, joka toimii melkein VLMJ:n kaltaisena omaelämänkertana.
Fantômas's rating:
Rate:
Owned Wanted Read Custom
People who added this item 98 Average listal rating (54 ratings) 8.2 IMDB Rating 0
Edelleen samaa meininkiä, mutta silti erittäin viihdyttävää. Neloskirja jatkaa siitä, mihin ykkönen jäi (ykkösosa on edelleen lukematta). Tässä on ehkäpä paras juoni, mutta vastapainoksi Millerille tyypillistä mustan ruudun kaltaista hidastelua on hiukan enemmän. Siitäkin huolimatta Sin City on ehkäpä parhaita sarjakuvasarjoja ikinä, ja Keltainen äpärä sarjan paras osa tähän asti.
Fantômas's rating:
Rate:
Owned Wanted Read Custom
People who added this item 69 Average listal rating (29 ratings) 8.1 IMDB Rating 0
Notes of a Dirty Old Man - Charles Bukowski
Siinä missä Pulp oli pienoinen pettymys, Vanhan likaisen miehen juttuja onkin jo täydellinen osuma häränsilmään. Bukowskin useimmiten lyhyistä, noin viisisivuisista tarinoista aistii kaiken mustan huumorin ja arkipäiväisen surrealismin keskeltä anarkistista itseinhoa, joka ei kuitenkaan ahdista tai jää kummittelemaan, vaan kirjasta jää jotenkin hyvä mieli. Ehdottomasti parasta Bukowskia tähän mennessä, vaikken ole vielä miehen tuotantoa paljoa lukenutkaan. Syytä olisi.
Fantômas's rating:
Rate:
Owned Wanted Read Custom
People who added this item 96 Average listal rating (53 ratings) 7.9 IMDB Rating 0
Aika samanlaista matskua kuin edellinen osa, mutta se ei vähennä kirjan viihdyttävyyttä yhtään. Harmillisesti lievänä tunnelmanrikkojana etukannessa oli värit, mutta muuten Kohtalokas tappo on tuttua Sin Cityä, jossa on hyvä juoni ja kelpo piirrosjälki, tosin edelleenkään asioiden rajoja ei erota selvästi Frank Millerin mustavalkoisesta maailmasta. Siitäkin seikasta huolimatta tämä on sarjakuvaa parhaimmillaan.
Fantômas's rating:
Rate:
Owned Wanted Read Custom
People who added this item 115 Average listal rating (62 ratings) 7.9 IMDB Rating 0
OK. Lupasin, etten laske sarjiksia mukaan, mutta Sin City on sen verran korkeatasoinen sarjakuva ettei näitä voi olla laskemattakaan. Frank Millerin piirrostyyli on sopivan yksityiskohtaista mutta silti yksinkertaista, tosin mustavalkoisuus välillä hämää ja epäselventää kuvia. Juoni on kuin mistäkin pulp-kirjasta, jonkalaisesta tyylilajista pidän erittäin paljon: vivahteikas mutta simppeli. Roolihahmoihin saadaan mukavasti syvyyttä. Suomennoskin on erittäin korkeatasoinen. Ei olisi pitänyt aloittaa kakkososalla, mutta en löytänyt ykkösosaa mistään. Kaiken kaikkiaan Sin City on parasta lukemaani sarjakuvaa vähään aikaan.
Fantômas's rating:
Rate:
Owned Wanted Read Custom
People who added this item 1 Average listal rating (1 ratings) 6 IMDB Rating 0
Pitkät piikit ja muita kertomuksia - Jarkko Martikainen.
YUP-yhtyeen nokkamies Jarkko Martikainen on mennyt tekemään kirjan, oikeastaan novellikokoelman. Martikaisen tarinoissa on hienoa tragikoomisuutta ja absurdiutta, joka tallentaa vaihtelevalla menestyksellä kuvia ihmisistä. Laatu, kuten voi olettaa, ei ole kovin tasainen. Parhaat tarinat, kuten "Asiakirja", "Ruiskukkarusakko" ja "Merkityt" ovat hyvää ja pikaista luettavaa, kun huonoimmat jäävät pelkiksi kuvailuiksi jostain tai jostakusta. Osan olisi voinut jättää pöytälaatikkoon. Joitakin paremman puolen tarinoita olisi myös voinut hieman pidentää. Kirja on liian nopeasti ohi. Kyllä tämä hiukan sai minusta otetta, mutta sanonpa vain että Martikaisen ei kannata vielä lopettaa päivätyötään.
Fantômas's rating:
Rate:
Owned Wanted Read Custom
People who added this item 52 Average listal rating (26 ratings) 7.3 IMDB Rating 0
Pulp - Charles Bukowski
Bukowskin tuotantoon ajattelin tällä kertaa tutustua. Ja olihan se varsin hyvä dekkari, tosin melko lyhyt ja nopeasti luettu: kappaleiden pituus vaihtelee muutamasta sivusta puoleentoista riviin. Myös avaruusolentojutut olivat vähän yliampuvaa, mutta kuten voin Bukowskia epäsuorasti lainata: "Pulp saattaa totaalisesti tuhota vähäisen maineeni, mutten piittaa paskan vertaa, minulla on hauskaa kirjoittaessani." Ja se on vain ihailtava juttu. Plussaa myös siitä, että päähahmo Nick Belaneen ollaan saatu mukavasti syvyyttä, ja myös hyvästä, absurdista huumoria. Kaiken kaikkiaan Pulp on nimensä veroinen kirja: puhdasveristä B-luokan kirjallisuutta. Bukowskin kirjallisuutta kannattaa seurata tulevaisuudessakin.
Fantômas's rating:
Rate:
Owned Wanted Read Custom
People who added this item 3 Average listal rating (5 ratings) 9.2 IMDB Rating 0
The Doors - The Doors,Ben Fong-Torres
Näitä Doors-kirjoja pursuaa jo korvista ulos. Suurin osa on aika heikkoa kamaa, mutta mukaan mahtuu parempiakin. Yksinkertaisesti nimeltään 'The Doors' on ihan hyvä paketti. Kirja ei ole mikään tiedon jumala vaan visuaalinen kahvipöytäkirja. Kuvitus tukee vahvasti kokonaisuutta. Kirja kuitenkin on valitettavasti kaikesta yrityksestään huolimatta väkisinkin Morrison-painotteinen. Kirja myös rikkoo Morrisonin rock-kuolema-myytin, mutta silti jotain jää puuttumaan ja kirja on luettu liian nopeasti.
Fantômas's rating:
Rate:
Owned Wanted Read Custom
People who added this item 261 Average listal rating (151 ratings) 8.5 IMDB Rating 0
Nineteen Eighty-Four - George Orwell
Orwell teki sen taas. Vaikka Vuonna 1984 onkin melko samanlaista kommunistinvastaista satiiria kuin Eläinten vallankumous, niiden vertaaminen ei ole siltikään aivan yhteensopivaa. Päähahmojen rakkaustarina dystopiassa on hienoa ja tarkastikuvailtua seurattavaa. Orwell on luonut oman maailmansa, jossa menneisyys muuttuu ja jokainen meistä on Ison Veljen silmien alla. Hienoa satiiria, joka ei jätä kylmäksi. On tosin surullista, että näin hienon kirjan lause "Iso Veli valvoo" on tullut käytetyksi kaiken maailman Pig Brother-humpuukeissa.
Fantômas's rating:
Rate:
Owned Wanted Read Custom
People who added this item 5 Average listal rating (1 ratings) 9 IMDB Rating 0
Komisario Palmun erehdys - Mika Waltari
Mika Waltarin toinen Palmu-romaani menee aika lailla samalle tasolle edeltäjänsä kanssa. Tarina sujuu jälleen ilman sen kummempia häiriöitä, tosin kirjan alku - ja keskivaiheilla rouvat ja herrat ja sensellaiset menevät helposti sekaisin. Tässä on myös hieno juonenkäänne lopussa, ja yksi suosikkihahmoistani Palmu-kirjoista, etsivä Kokki pääsee välillä vähän isompaankin rooliin. Tämäkään ei ole aivan viiden tähden luokkaa, mutta silti hieno kirja kaiken kaikkiaan. Tästä on jäänyt vielä leffaversio näkemättä.
Fantômas's rating:
Rate:
Owned Wanted Read Custom
People who added this item 3 Average listal rating (2 ratings) 6.5 IMDB Rating 0
Mika Waltarin ensimmäinen Komisario Palmu-romaani on hieno teos. Tarina on letkeä ja sujuva, ja kertojan (Palmun apuri Toivo Virta) tekemät muistiinpanot joka kappaleen alkuun helpottavat jonkinlaista kirjan tiivistämistä. Muutenkin henkilöhahmot ovat hienoja eikä Waltari ole sortunut juurikaan läpinäkyviin samankaltaisuuksiin. Tarinan herkku on kuitenkin vasta lopussa, jossa pääepäilty vaihtuu lähes joka hetkenä. Kaiken kaikkiaan Kuka murhasi Rouva Skrofin? ei ole aivan viiden tähden kirja, mutta silti mainio. Ja onpa kirjasta tehty myös elokuvaversio ("Kaasua, komisario Palmu"), joka yltää jotakuinkin samalle tasolle.
Fantômas's rating:
Rate:
Owned Wanted Read Custom
People who added this item 797 Average listal rating (742 ratings) 8 IMDB Rating 0
Animal Farm (1945) - George Orwell
Eläinten vallankumous on parhaita satiireja ikinä (vain Kellopeliappelsiinin elokuvaversio on parempi). George Orwell tekee nerokkaasti ja suorasti pilkkaa kommunistisesta yhteiskuntajärjestelmästä eläinten avulla. Kirja muistuttaa paikoin lastensatua, mutta sitä se ei ole. Lopulta eläinten yhteiskunta, jonka eteen uurastettiin, on muuttunut siksi millaiseksi se oli ennen vallankumousta, ja sika muuttunut uudeksi ihmiseksi. Eläinten vallankumous on kaiken kaikkiaan nerokkaan hieno satiiri, joka iskee suoraan asian ytimeen.
Fantômas's rating:
Rate:
Owned Wanted Read Custom
People who added this item 585 Average listal rating (332 ratings) 8.2 IMDB Rating 0
The Shining - Stephen King
Stephen Kingin Hohto on hieno teos. Se kertoo itseään kolmannesta, kaikkitietävästä persoonasta, mutta epäluotettava kertoja-metodia käytetään jonkin verran. Hohto on elokuvaakin pelottavampi sekä käsittelee hahmoja psykologisemmalla tavalla, paljastaen Torrancen perheen sielut. Kaiken kaikkiaan Hohto on kauhukirjojen aatelia, ja alkuperäiskielelläänkin hyvä (tämä on englanniksi luettu).
Fantômas's rating:
Rate:
Owned Wanted Read Custom
People who added this item 459 Average listal rating (210 ratings) 8.2 IMDB Rating 0
A Clockwork Orange - Anthony Burgess
Myönnän: annoin puoli tähteä pois, sillä kirjan omituinen, venäläisperäinen slangi tuntui välillä liian vaikealta ja kirjan takaa piti jatkuvasti katsoa oikeita sanoja. Lukemisen edetessä tämä kuitenkin väheni, ja tästä sai selvää. Moog Konttiselle (kääntäjä) plussaa siitä, että on saanut käännettyä tämänkaltaisen kirjan. Englanninkielinenkin on jo melko vaikeasti käännettävää tekstiä. Kellopeliappelsiini ottaa melko yhteen elokuvan kanssa, mutta onneksi tässä on sentään parempi loppu (vaikka Kellopeliappelsiini onkin kaikkien aikojen paras elokuva).
Fantômas's rating:
Rate:
Owned Wanted Read Custom
Rovasti Huuskosen petomainen miespalvelija on ehkä liikaa Jäniksen vuoden kaltainen. Muuten tätä kirjaa ei voi rokottaa juurikaan, sillä huumori toimii ja tarinassa on sopivasti koukkuja jotta kirja jaksaisi viihdyttää hiukan yli 200 sivua.
Fantômas's rating:
Rate:
Owned Wanted Read Custom
People who added this item 2 Average listal rating (2 ratings) 6 IMDB Rating 0
Kymmenen riivinrautaa - Arto Paasilinna
Kymmenen riivinrautaa on eroottissävyinen komediadraama. Välillä kirjassa on liikaakin humoristisuutta, sillä tapahtumat vaikuttavat todella epäaidoilta. Kyllä tämä silti elokuvaversion maahan lyö 10-0, ja on ihan kiinnostava teos Paasilinnan katalogissa.
Fantômas's rating:
Rate:
Owned Wanted Read Custom
People who added this item 10 Average listal rating (8 ratings) 7.6 IMDB Rating 0
The Year of the Hare - Arto Paasilinna
Jäniksen vuosi on ehkäpä Arto Paasilinnan paras teos. Jäniksen vuosi on mieleenpainuva kirja, jossa on kiinnostava juoni. Tarinaa ei myöskään ole venytetty liikaa, ja Vatanen on jäniksensä kanssa aito kuvaus suomalaisesta miehestä ja suomalaisuudesta nykyajassa.
Fantômas's rating:
Rate:
Owned Wanted Read Custom

Books read in 2010. I'm kind of a fast reader, but I tend to enjoy books in peace, just a chapter or two per day. The comments are short (or long) and in Finnish.

MUITA LUETTUJA:
- Arto Paasilinna: Hirnuva maailmanloppu - Luin yhden kappaleen, ja sekin oli aivan helvetin tylsä. Ei tätä jaksanut sen pidemmälle.
- Inna Bulgakova: Moskovan kirvesmurhat - Oli ihan OK, mutta siitä puuttui se jokin, joka olisi jaksanut kiinnostaa läpi kirjan. Liiankin hidastempoinen dekkari. No, eihän minun tätä pitänyt alunperinkään lukea.

Added to
Related lists

Books Read in 2010
22 item list by ToniJJJ
8 votes
2010 Books Read
33 item list by csdeeter
2 votes
Books Read in 2010
95 item list by Banaanipalmu
24 votes 11 comments
Books read in 2010
17 item list by antiqueqq
1 votes
Books read in 2010
10 item list by Kookosbanaani
3 votes
Read in '10
24 item list by Elizardc
8 votes
read in 2010
26 item list by Guilherme
2 votes
books i read and re-read in 2010
16 item list by Jess :D
3 votes
Books read in 2010
47 item list by sipu
1 votes
Books read in 2010
36 item list by vanessa
1 votes

View more top voted lists

People who voted for this also voted forMore lists from Fantômas

Post comment


Insert image

drop image here
(or click)
or enter URL:
 link image?  square?

Insert video

Format block