Explore
 Lists  Reviews  Images  Update feed
Categories
MoviesTV ShowsMusicBooksGamesDVDs/Blu-RayPeopleArt & DesignPlacesWeb TV & PodcastsToys & CollectiblesComic Book SeriesBeautyAnimals   View more categories »
Listal logo
15
vote
997 Views    Share:

Animal Horror top list (no water monsters!)

Movie list created by Kurkkuharja Avatar

Add header image

Choose file... or enter url:
Sort by: Showing 1-50 of 84
Decade: Rating: List Type:
People who added this item 2708 Average listal rating (1714 ratings) 7.5 IMDB Rating 0
Edes pahasti vanhettuneet erikoistehosteet eivät pysty pilaamaan katselukokemusta, kun kaikki muu on tehty niin täydellisesti. Yllättävän verinen näinkin vanhaksi leffaksi, ja huomasinpa Linnuissa myös yhteyksiä George A. Romeron Night of the Living Deadiin.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
Japanin lumisten vuorten upeaa kuvausta, harmoonista musiikkia ja joku karhupukuinen hyypiö rynnimässä mökkien seinien läpi, tappamassa miehiä ja ahmimassa naiset suuhunsa - mitä muuta liki täydellinen karhuelokuva tarvitsee? Tunnelma on parhaimmillaan kiristetty todella tiukaksi ja jännittäväksi, tylsiä kohtia ei ole ja tarinan rytmitys sekä menneessä pomppiminen pitävät juonen alati kiinnostavana. Chiba on kova jätkä kameran edessä nyrkit pystyssä, mutta Yellow Fangsin perusteella tämän todellinen tulevaisuus olisi löytynyt ohjaajan palleilta.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 1147 Average listal rating (720 ratings) 7.4 IMDB Rating 0
Aika vekkulia että King Kong oli lähellä kolmen kympin kriisiä (mmmm... riisiä) paljon kovempi kokemus kuin joskus penskana, jolloin tämän viimeksi näin. Vaikka elokuvan alkuasukas(- ja kiinalais)kuvaa voisi pitää rasistisena, omasta mielestäni tämä ei mene överiksi. Nämä eivät lopulta esiinny sen kummempina raakalaisina, kuin mitä esimerkiksi Raamattu messuaa Abrahamin ihmisuhrikoettelemuksesta. Sen sijaan sovinismi ja suoranainen misogynia on parhaimmillaan niin absurdia (repliikki "Luulin sinun vihaavan naisia?" ja Fay Wrayn hahmon funktio lähinnä liukuhihnalta pelastettavana kirkujana), että itsekin puhkesin nauramaan.

O'Brienin efektit ovat sympaattisia, mutta yllättävän toimivia (niin uskomattomalta kuin se tuntuu esim. 34 vuotta myöhemmin valmistuneen King Kong Escapesin tehosteista osa häviää originaalille kirkkaasti...). Ennen kaikkea pidin tämän seikkailutunnelmasta: kaukainen pääkallosaari, sitä jakava, valtavan portin ympäröimä paaluaitaus, rumpujen säestämä uhkaava ilmapiiri sen jonkin odottaessa toisella puolen, elintavoiltaan (ja toisinaan myös ulkonäöltään) hellyyttävän koomiset dinosaurukset ja rintaansa takova jättiläisgorilla. Erityisesti New York -osiossa sympatiat ovat todella vahvasti apinan puolella (kuin myös komiikka tämän kurkatessa ikkunasta tai läimäistessä tuhoamaansa metroa vielä kerran isällisesti) ja "hirviön" viimeinen, kaipuunkohteelleen ennen kuolemaansa antama silitys sydäntä särkevä.

King Kongista on esitetty monia tulkintoja. Jos nyt symboliikkaa pitää hakea, itse näen elokuvan vertauksena sivistyskansan tarpeelle riistää ja alistaa luontoa ahneutensa vuoksi mielin määrin, tuhoisin seurauksin. Ihminen pystyy kyllä raiskaamaan äiti maan ja silti jatkamaan elämäänsä, tosin sillä seurauksella että tällä hetkellä otsonikehä on reikäjuustoa, jäätiköt sulavat, meret saastuvat, vihreät seudut aavikoituvat ja mitä näitä nyt on.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 7743 Average listal rating (5039 ratings) 7.2 IMDB Rating 0
Nostalgiaa... On tästä kai olemassa joku parempikin kommentti vuosien takaa, missä lie nyt luuraa.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 25 Average listal rating (13 ratings) 6.5 IMDB Rating 0
Musta mamba luikertelee poliisin ampuneen Oliver Reedin housuissa ja Klaus Kinski posautetaan hidastettuna tämän tapellessa samaisen käärmeen kanssa. Toki letku vielä ennen kuolemaansa ehtii munia tuuletuskanavaan hieman jälkikasvua, jotta pakollinen eläinkauhuloppu tekemättä jäänyttä jatko-osaa ajatellen saataisiin täytetyksi.

Venom on välistä hauskasti kutkuttavaa, paikoitellen taas naiivin viihdyttävää b-luokan jännityshömppää. Kiinnostus ei onnistu herpaantumaan elokuvan aikana ja nimekkäät (sekä toisiaan vihanneet) näyttelijät ihastuttavat fanejaan... jos Kinskin kaltaista hirviötä nyt kehtaa fanittaa.

POW-kuvausta käytetään käärmeen näkökulmasta ja dialogiin sijoitetut tietoiskut mamban vaarallisuudesta huvittavat dramaattisuudellaan. Riemastuttavat ovat myös lopputekstien osoittamat kiitokset hengenvaarallisten eläinten käsittelyssä avittaneelle Lontoon eläintarhan työntekijälle.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 6 Average listal rating (4 ratings) 5.5 IMDB Rating 3.4
Joku mullanmöyhentäjien kera viihtyvä äijä keksii matoja suuhunsa pistävien ihmisten muuttuvan ihmislieroiksi ja siitähän iloa piisaa. Worm Eaters tarjoaa kuitenkin ihan liian vähän matojen syömistä ja liikaa hölynpölyn puputtamista sekä hauskasti nopeutettuna puuhun kiipeileviä aikuisia miehiä. Sitten kun matoja syödään, niitä sentään ahnehditaan vastenmielisen limaisen ruokamössön seassa tarkkoina suurennuslasihämmästelyinä niin spagetin kuin hampurilaistenkin höysteenä, enkä tuomitsisi herkempimahaista ylen (tai mainoskanavan) antamisesta näiden aikana.

Piirretty intro on hauska ja tunnari jää soimaan pollaan. Myös Madonsyöjäin eräissä kekkereissä ystäväporukalleni "huonoudellaan" tuoma paha mieli lämmittää rintaa. Suurimman syyn pisteytykselleni -mitä tämä pahimmillaan tylsyydessään unohtumaton shaiba ei suoraan sanoen kyllä ansaitsisi- selittää kuitenkin kesken filmin antamani lupaus, että mikäli Worm Eatersissa nähdään matoseksiä, se on sitten neljä tähteä.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 28 Average listal rating (18 ratings) 6.4 IMDB Rating 0
Apinamaisilla kuvilla alkava Link poikii heti kättelyssä hyvin tärkeän kysymyksen - viittaako orankimme kutsumanimi kadonneeseen linkkiin virallisen ja toisen, ihmiseksi itseään kutsuvan eläimen välillä?

Tämä pohdinta unohtuu kuitenkin nopeasti katsojan tajutessa faktat: Link on hovimestari! Elokuva sisältää yllin kyllin apinoita, joista ensimmäinen simpanssi pelleilee jo yliopiston luennolla. Sitten Link vääntelee naamaansa ja polttaa sikaaria, apinavallankumouksen uhan alkaessa väreillä todellisena ilmassa. Linkin frakin riisumisen voikin nähdä symbolisena eleenä kädellisten halusta vapautua sortavan homo sapiensin ikeestä.

Sitten päästään asiaan. Link kokkaa puhelimen mikrossa ja tapettuaan naispääosaa uhanneen koiran tarjoaa daamille nyrkkiä yhteen lyötäväksi. Tämän jälkeen apinat puhuvat neitoselle tietokoneen välityksellä ja jekkuilevat. Pian katsoja ei voi olla kokematta sääliä pikkuapinan kaivoon telkeämisen vuoksi sateeseen jätettyä orankia kohtaan, joka katselee ikkunaruudun läpi simpanssille satua lukevaa naista.

Arvoituksellisella tunnarilla ryyditetty Link on tärkeä paitsi hyvän mielen apinaelokuvana, myös - toimittaja Porttilaa lainatakseni - mahdollisesti ensimmäisenä orankikauhuna. Linkin silmin kuvatut humalaiset kamera-ajot ovat hauskoja, kokonaisuuden langat pysyvät marionettimöllin hallussa ja välistä on vain pakko nauraa heleästi ääneen. Apinanäyttelijät ovat taitavia ja teema ihmisen narsistisen muovaavasta suhteesta eläimeen tosi.

Viimeiseksi: jos haluatte lapsenne tupakoivan, muistakaa kieltää se häneltä erityisen ankarasti.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 146 Average listal rating (95 ratings) 6.2 IMDB Rating 0
Todella hellyyttävä pikkuapina saa eläinkoeruiskeilla telepaattisen yhteyden avustamaansa pyörätuolipotilaaseen ja alottaa murhasarjan. Ihmisiä ei liiemmin käy sääliksi, sen sijaan elokuvan surullisin kohtaus nähdään lopussa, kun halaamaan tulleen häntäystävän niskat purraan nurin. Vihan lähettiläs sisältää myös seksiä neliraajahalvaantuneen miehen ja hyvinvoivan naisen välillä - voisiko tässä puhua jonkinlaisesta oidipuskompleksista, kun äitiään vihaava heppu niin innokkaasti gimmakaverinsa tisuja imee?

Tuli myös mieleen, että olen tällä viikolla nähnyt naisen kuolevan kylpyhuoneeseen niin muinaisesta Romaniasta aikamatkanneen ritarin, vauhkoontuneen hurtan kuin ilkeämieliseksi ryhtyneen apinankin toimesta. Tuskinpa Hitchcockaan olisi arvannut, millaisen pallon kierimään pisti...
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 252 Average listal rating (158 ratings) 7.2 IMDB Rating 0
"Miitin" (josko näitä enää tuolla nimellä voi edes kutsua) viimeinen, samea ja levottomasti jumitettu leffa. Jättimurkut ovat aina siistejä ja 50-luvun hirviöfiilis kiehtovaa.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 39 Average listal rating (23 ratings) 6 IMDB Rating 0
Vähän on usko koetuksella, kun alkupäässä auto esimerkiksi törmää kenguruun ilman minkäänmoista töytäyksen tuntua. Sama halvanoloinen laimeus piinaa tehosteita melko pitkälle elokuvaa, kunnes hieman lopummalla eläinhyökkäysten leikkaus onnistuu pelastamaan efektien ontuvuuden.

Keskiössä on suoranaisen ihmisen pahuuden sijaan tämän välinpitämättömyys luontoa kohtaan, minkä maksamisen Australian syrjäseudun pikkuasukit lopulta perivät samalla mitalla takaisin. Paljon puhuu loppukohtaus, jossa sekoamispisteessä oleva mies juoksee kyynelsilmin maantielle viheriöstä, joka kaikessa alkukantaisuudessaan on osoittautunut tälle betonisivistykseen verraten varsinaiseksi painajaismaaksi. Näinkö paljon ihminen on onnistunut vierottautumaan alkuperäisestä elämäntavastaan?

Kiinnostava puoli Long Weekendiä on myös, etteivät animaalit lopulta suorita yhtään veritekoa itse, ainoastaan ajavat toisen ihmisen surmaamaan tapaturman kautta kanssaeläjänsä. Tämä on helposti verrastettavissa läntiseen elämänmuotoon, jossa eläinten tappaminen ja luonnon riistäminen on siirretty pois tavallisen tallaajan silmistä siitäkin huolimatta, että ne ovat osa jokapäiväistä elämäämme ehkä laajemmassa sekä raaemmassa mittakaavassa kuin koskaan aiemmin.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 73 Average listal rating (44 ratings) 6.8 IMDB Rating 0
Kuvittelin Vaihe IV:ää soitinpeliin runnoessani näkeväni jälleen yhden perinteisen ja käytännössä vain eri ötökällä siihen samaan muottiin valetun eläinkauhukakaran tyyliin Grizzly tai Night of the Lepus, mutta nämä muurahaisethan kipittävätkin aivan toisilla tasanteilla. On mukaan tälläkin kertaa tyritty muutamia aika erikoisia otoksia, kuten alun palava tila tai murkkua tuijottava tyttö äkisti hyökkäämässä hyönteisen kimppuun kirkuen "sinä tapoit hevoseni!", eikä näyttelykään ole sieltä siloisimmasta päästä, mutta muuten rauhallisena etenevä elokuva pysyy laadullisesti korkeatasoisena kautta linjain. Muurahaisia on lähikuvattu onkaloissaan uskomattomasti, suorastaan taiteellisesti, eivätkä taianomaiset avaruusmusat ainakaan tunnelmaa alenna.

Phase IV:n ansaitsema neljäs tähti särjetään kahtia ainoastaan siksi, etten huonojen englannintaitojeni, monimutkaisen dialogin ja niin ikään epäselvän (seli seli...) puheen takia ollut täysin perillä juonen pointista, mikä oli aikamoisen turhauttavaa. Sääli, sillä psykedeelinen alku ja lopetus, sekä monet kauniit kohtaukset ansaitsisivat varmasti täysinäiset pisteensä.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 561 Average listal rating (350 ratings) 5.4 IMDB Rating 0
Black Sheepin idea on järjettömyydessään loistava ja kun pilkkakirves on suunnattu lukuisiin ihmissusi- ja zombie-elokuviin (sekä splatter-genreen yleensäkin), voisi luulla elokuvan epäonnistumisen olevan jo lähellä mahdotonta.

Parodioinnit, mainittavimpina esimerkkeinä niin Ihmissusi Lontoossa kuin Howlingkin (myös Jurassic Parkin klassisiin mittoihin noussut t-rex on jälleen mukana), yhdistettynä pahaa enteilevään lampaiden määintään kyllä jaksaa hymyilyttää, mutta muuten leffan huumoripuolen kanssa onkin sitten vähän niin ja näin. Ohjaaja ei myöskään oikein ole onnistunut puhaltamaan leffaansa henkeä taikka sielua, jolloin koko touhun merkityksellisyys etenkin näin pari vuotta teoksen ilmestymisen jälkeen ja vailla kulttistatusta on hitusen kyseenalainen.

Erikoistehosteissa sentään on munaa ja toteutus jaksaa näiltä osin muutenkin vakuuttaa, verta roiskuu koomisissa määrin ja kamerakulmien nopeatempoinen välähtely se vain jaksaa aina ärsyttää niin maan perin pohjin.

Hyvä elokuva Musta lammas kuitenkin on, josta tosin taitavammalla ohjaajalla olisi voitu saada huomattavasti nykytulosta toimivampi ja hauskempi filmikin. Mutta antaahan elokuva myös toivon mukaan vähääkään keskivertoa älykkäämmälle homo sapiensille syytä pohtia tehotuotantoa ja eläinkokeitakin, mistä on tietysti pakko antaa ylimääräiset plussat. Niin, ja saavatpahan aivottoman tyhjäpäiset ja koko luonnonsuojelun vitsiksi vääntävät kiihkoaktivistitkin oman osansa.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 57 Average listal rating (32 ratings) 5.8 IMDB Rating 0
(Juonenpaljastuksia sisältäviä lauseita!)

Sssssss, sanoo kuningaskobra ja iskee hirvittävän tappavat myrkkyhampaansa viattomaan varpaaseessssssi. Siinä on aihetta elokuvalle, kelailee leffan tuottajapari ja antavat varmuuden vuoksi lisätä seokseen niin hullua tiedemiestä, tämän salaperäisen seerumin vaikutuksen alaisena kouristelevaa vastaleivottua apupoikaa, kuin labrallisen muutakin jos minkämoista kuolettavaa möhmöä suussaan kurluttavaa sihisijää. Jotta shokkielementtejäkään ei jäisi uupumaan, on parasta suoda myös ajatus proffan vähin äänin teille tietämättömille hävinneeseen ex-avustajaan, sekä huomioida kiertelevän tivolin uutena vetonaulana luikerteleva käärmemieskin...

Ssssnake ei vahvoista ennakko-odotuksista huolimatta näin ollen olekaan perinteisintä, nimenomaan niistä käärmehyökkäyksistä voimansa ammentavaa eläinkauhua, vaan enemmänkin jonkinmaalaista, runsaasti Kärpäs-filmit mieleen tuovaa scifi-trilleriä kattavalla matelijatietopaketilla höystettynä. Alun kevyestä draamasta ja hymysuista siirrytään useiden rokotteiden sekä pahaa enteilevien musiikkien säestyksellä kohti aina vain uhkaavampaa ilmapiiriä. Tunnelman kiristyessä mielialakin kovenee tuskissaan henkeä haukkovaa ja mykkää käärmeihmistä katsellessa ahdistuneemmaksi, kunnes jään rikkoo lopullinen, aivan tolkuttoman surkeasti toteutettu käärmeeksi muuttuminen, minkä jälkeen leffa viimeistään edustaa silkkaa campia.

Niin, poikaparan koopraksi muuttumiselle ei itsessäänkään voi kuin nauraa, ja kun onnettoman huonot näyttelijätkään eivät saa hahmoihinsa puhallettua niin minkäänlaista eloa, on näidenkin kohtalon jännittäminen kiinnostavaa kuin kenon pelaaminen minimipanoksin. Komediallisia puolia Ssssnake tarjoaa onneksi muiltakin osin riittämiin ja monet repliikit, kuten myös esimerkiksi kohtaus, jossa tiedemiehen tyttären ikkunasta sisään ryömivä futari saa pythonin tarrautumaan käteensä ja tippuu vahingoittumatta (mutta kiljuen) viidestä metristä kuristaja ympärillään, ovat näkemisen arvoisia.

Käärmemutantit on maskeerattu hyvin, mutta erikoistehosteet ovat kuraa saastaisimmillaan. Tarina ajaa asiansa hetkellisestä pitkäpiimäisyydestään huolimatta, mutta, mikä parasta, lunastaa kerrankin sen lupauksen, mistä moni kollega ei kunnialla ole pystynyt suoriutumaan: rainan loppupuoli näes tosiaan on kaiken rauhallisesti matelevan odottamisen arvoinen.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 76 Average listal rating (50 ratings) 6.7 IMDB Rating 0
Kova kännileffa, vaikkeihan tästä sen kummempaa järkeä taas löydy. Välistä turhan hidastempoinen eteneminen syö pisteitä, mutta onneksi sian hyökkäykset liekehtivine kämppineen ja maahan romahtavine taloineen saa helposti unohtamaan nämä puutteet. Omituista, miten tällainen halpa eksploitaatioroska onnistuu yleisesti ottaen viihdyttämään huomattavasti suuremmalla budjetilla kuvattuja valtavirtakilpailijoitaan lahjakkaammin joka suhteessa.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 142 Average listal rating (95 ratings) 6.5 IMDB Rating 6.5
Tarantula (1955)
Stoori Arizonan maaseutua terrorisoivasta jättikokoisesta, myrkkylampia ja luurankoja taakseen jättävästä tarantellasta on vielä toisellakin katselukerralla juuri niin mehukas, kuin miltä se kuulostaa. Laimeasta lopetuksesta huolimatta meininki on uskomattoman viihdyttävää ja dramaattiselle ilmapiirille sekä Toxic Avengerin esi-isälle jaksaa suuta pitää muikeana. Toteutuskin on erinomaista, vaikkakin jumbohämähäkin sulauttaminen kallioiden taakse ei aina olekaan kivuttomasti sujunut.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 21 Average listal rating (15 ratings) 5.9 IMDB Rating 0
Tappajapaviaanileffa Shakmassa tappajapaviaani Shakmalle ei ryppyillä. Shakma on sympaattinen ja myötätunto on täysin hänen puolellaan jossain laboratoriorakennuksessa tapahtuvan kostoretken aikana. Shakmalla on myös kirkuvanpunainen hanuri. Lopulta Shakma saa selvän voiton, kun lasketaan tämän lahtaamien ihmisten lukumäärä. Shakma on kovis ja elokuva varsin viihdyttävä. Shakmassa on myös rusettimies, jota takatukkamies kutsuu Gay Masteriksi.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
Kirjoitin toisaalle.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 117 Average listal rating (73 ratings) 5.5 IMDB Rating 0
Jättiläislepakko popsii ihmisiä rottien täyttämässä puuvillatehtaassa ja jossain kaivostunneleissa Teppo Kunkun novellin hengessä. Yllättävän raikas ja eloisa kauhuelokuva, jonka hienoa hirviötä ei voi olla rakastamatta.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 41 Average listal rating (23 ratings) 4.9 IMDB Rating 4.5
(spoilerivaroitus!)

Rats - Nights of Terror on ohjaajantaitojensa vuoksi syystäkin huonomaineisen Bruno Mattein paras tähän asti näkemäni leffa.

Ydinsota on pistänyt maapallon paskaksi, mutta vuosisatojen kuluessa osalla ihmiskuntaa on tarpeeksi lenkkiä nousta maanalaisista pommisuojista elelemään erämaaksi muuttuneelle kamaralle. Rats keskittyy kuvaamaan pitkin hiekkakenttiä päristelevää motskarijengiä, joka pysähtyy pahaksi onnekseen lepäilemään aavekaupungissa nököttävään ja rottien valtaamaan talonrähjään. Porukka alkaa yön kuluessa harventua yksitellen ja (toistaiseksi) henkiinjääneille selviää pikkuhiljaa heidän tarkoituksensa toimia säteilystä mutantisoituneiden sekä superälykkäiden jyrsijöiden iltapalana.

Rats on keskitason campia miltein koko kestonsa ajan. Näyttely on kauhiaa ja hahmot kaluunoin sekä mitalein varustettuine sotapukuineen sun muine asuineen naurettavia. Lisää vitsiä saadaan esimerkiksi rottien jyrsittyä fillaristien pyöränkumit puhki (minkä jälkeen pakeneminen varmalta kuolemalta on tietysti mahdotonta), sekä tuholaisten kävelyttäessä kuolleita uhrejaan pitkin taloa näiden sisälle menemällä. Unohtaa ei sovi myöskään kohtausta, jossa siimahännät kaatavat painollaan kokonaisen panssarioven nurin kameran kuvatessa tilanteessa vuoroin mielipuolisesti saranoillaan ryskyvää ovea, vuoroin sen toisella puolella itseään sukivaa muutamaa takkuturkkia. Viimeistään ennalta-arvattavahko, mutta sitäkin hupaisampi rottaihmisten väliinastuminen tuo pisteet lopultakin Matteille.

Tehosteet ovat tökeröitä ja kameran uhkaava ikkunoiden kuvaaminen pistää vain miettimään, mitä hemmettiä tässä nyt pitäisi tajuta. Jännä musiikki sentään on hyvää. Rottien huonoa kohteluakaan ei kannata purematta niellä, jokaisessa näiden nopeatempoisessa nirtsaamiskotauksessa kun kohde on kumman paikoilleenjähmettynyt ja ulkonäöltäänkin kovasti esinettä muistuttava ilmestys.

Rats ei ole missään nimessä hyvä elokuva tai edes kovin katsottavakaan, vaan sen "voimavarat" piilevätkin ainoastaan sen kaikenpuoleisessa typeryydessä. Kun leffan kulku ei myöskään ole Matteille tyypillistä laahaavaa tervanjuontia ja tapahtumat vieläpä sijoittuvat liekinheitinten ja aavikoiden hallitsemaan post-apocalyptiseen maailmaan, on tällä huomattavasti muita ohjaajan töiten enemmän tarjottavanaan joka suhteessa.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 1523 Average listal rating (1023 ratings) 6.2 IMDB Rating 0
Jättimäiset hiekkamadot janoavat Kevin Baconin ja kumppanien verta jossain kalifornialaisella aavikolla. Avutta jääminen perustellaan kelvollisesti ja vastoin monia vastaavia tuotantoja hirviöitä jopa nähdään ruudulla. Mitään sen suurempaa sanottavaa tästä ei mieleen jäänyt.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
Eläimet menevät sekaisin kun ponnekaasupullot saastuttavat otsonikehän sekä ilmeisesti myös filmin, joka on kauttaaltaan ylivaloittunut.

Epäilen Eläinten päivän olleen oikeasti paljon parempi elokuva kuin miltä vaikutti, sillä Tumpin käydessä vessassa ja pari minuuttia keskityttyäni rainaan, se alkoi tuntua rakenteellisesti kiinnostavalta. Onneksi turpa ei tästä huolimatta jatkossakaan pysynyt rullalla. Pitää katsoa Day of the Animals uudestaan joskus kymmenen vuoden päästä.

Sitä paitsi tässä on hienoja kohtia, kuten isä joka lupaa tytölle, ettei koskaan jätä tätä ja joutuu parin sekunnin kuluttua kalkkarokäärmeiden sekä koirien syömäksi. Myös paidaton psykopaatti-Leslie, joka riehuntansa päätteeksi joutuu painimatsiin karhun kanssa, on pelastava hetki. Ei se Frank Drebinin solmio kurkun ympäriltä enää lähde kerran kuristamaan alettuaan.

Kaiken lisäksi voi vain miettiä, että mikäköhän seeferikenneli tuolla syrjämetsässä on ollut. Saksanpaimenkoiria kun näkyy juoksevan pari sutta seuranaan hulluina laumoina peräkorvessa Nielsenin ja kumppanien veren houkuttelemana aika arkisissa tunnelmissa.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 71 Average listal rating (54 ratings) 5.4 IMDB Rating 0
Aivan järjetöntä, että jo etukäteen kiroamani sadomasokismituokion sijaan Tuholaiset onkin ihan hemmetin asiallista ja toimivaa 2000-luvun eksploitaatiota. Jättiläishyönteiset ovat tietokoneistuksestaan huolimatta uskottavia, näiden ilmestymistä ei turhaan yritetä pohjustaa ja mättäminen alkaa heti leffan ensiminuuteilla ilman puuduttavaa "tunnelman" hakemista. Perseilyhuumori pelittää ja filmi välttää onnistuneesti niin ottamasta itseään turhan tosissaan, kuin myöskään olemasta alleviivaavan hauska. Voisipa miltein tsekata toisenkin kerran.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 44 Average listal rating (29 ratings) 5.7 IMDB Rating 5.3
Grizzly (1976)
Kun Jenkkien katoavaa luontoa varjelevassa kansallispuistossa retkeilleen kaunokaiskaksikon veriset jäänteet löydetään muutaman tunnin poissaolosta huolestuneen riistanvartijan toimesta, ei syyllistä ole vaikea arvata: irrallaan on kuin tyhjästä alueelle ilmestynyt, tonnin painoinen, neljä ja puoli metrinen sekä ihmislihan makuun päässyt harmaakarhu muinaisilta luola-ajoilta miljoonan vuoden takaa. Moinen hirviö pitäisi tietenkin pamauttaa takkuturkkien taivaaseen, mutta onko asian omakseen ottavalla metsänvartijajoukolla hommaan tarvittavat edellytykset? Edes, vaikka näiden varaamasta asearsenaalista löytyisikin sinko?

Grizzly - ihmissyöjä on jälleen yksi uusi yritys rakentaa pelon siltaa ihmisen ja milloin minkäkin uhanalaisen plus vähänkin hurjemmanpuoleisen elikon välille. Propaganda kaiken eteensä osuvan raatelevasta, äärimmäisen murhanhimoisesta tappokoneesta aloitetaan jo elokuvan alkuteksteissä ja ellei katsoja vielä (syömättä jäävän) ruumiskasan alati kasvaessa vakuutu otson pahuudesta, viimeistään kotipihallaan valkean kanin kanssa leikkivän pikkupojan ja tätä urhoollisesti puolustavan äidin kohtalo riittänevät leffaa katsovalle punaniskalle syyksi napata haulikko narikasta ja lähteä kiukusta kihisten jokaista pesukarhua suurempaa luontokappaletta takapihalleen ammuskelemaan.

Eivät asiat (tekijätiimin aiheelleen omistautumisesta huolimatta) onneksi näin ikävästi sentään taida mennä, sillä Tappajakarhun tarinat on toteutettu kuonosta töpöhäntään sen verran surkuhupaisasti, että on äärimmäisen vaikeaa veikata yhdenkään alle kuusikymppisen jättävän marjanpoimintareissuaan väliin tätä tapitettuaan. Jännitettä petoa kohtaan ei yritetä rakentaa hitaasti ja pahaenteisesti tunnelmaa alati kiristämällä, vaan väkivalta starttaa vitosvaihteella jo elokuvan lähtöviivalta ja vyöryy ruudulle jok'ikisen tilaisuuden tullen valojaan sammuttamatta. Mistään splatterista ei kuitenkaan ole kyse, eikä väkivaltaviihdettä kauhistelevaa tätiä aleta shokeeraamaan paria irtoraajaa, naarmuilla olevaa naamaa sekä päätöntä ratsua rankemmalla gorella. Musiikkiakaan ei ole tilanteiden tiivistämisessä osattu hyödyntää piirun vertaa ja taustalla soivat sävellykset tuovat kauhua ja terroria enemmän mieleen niin erään lierihattuisen ruoskamiehen seikkailut, kuin yhden nimeltämainisemattoman ja dinoja vilisevän puistonkin.

Viimeisenkin kynsienpureskelijan narskuttelunautinnon lopettaa kuitenkin itse karhu. Pedon silmin katseltavat tilanteet eivät jaksa toimia mitenkään, mekaanisen eläimen esittely sitäkin huonommin ja aito, leppoisasti hymyilevä sähkökaulapantakontiokin on juuri niin hurja ilmestys, mitä kolme kertaa päivässä syövä ja pehmoisella olkipatjalla mukavasti koisiva lahtaaja voi olla. Huono toteutus paistaa häiritsevästi eritoten nopeatempoisiksi leikatuista hyökkäyskohdista, jotka ovat epämääräisiä välähtelyjä heiluvaa tassua, lentävää verta sekä taivaalle karjuvaa kitaa.

Sudeksi syntyessään tuomitun käsiksen vielä surkeampi ohjaus imee ja pahasti. Juonenkuljetus on todella tumpeloa ja tapahtumien kulku pelkkää soutua ja huopaamista. Välillä kiljutaan toimistolla, sitten juostaan laihoin tuloksin pyssy kourassa metsässä, kunnes tartar-illallinen jälleen katetaan sammalmättäällä ja on aika viinalekaan nojaillen pohtia, voiko tätä painajaista unohtaa milloinkaan. Rainan logiikka tuntuu joka toinen minuutti olevan lainassa Sinebrychoffin panimon olutsammioissa majailevalta pikkuväeltä ja lieneekin turha kysellä itseltään, miksi nallea etsivä naikkonen varpaita vesiputouksessa kastaakseen riisuutuu ilkosilleen, miten metsämiesten koirat eivät vainua viereisen kuusen takana piilottelevaa saalistaan tai kuka on pystyttänyt keskelle tiheintä pusikkoa pienen no hunting -kyltin.

Touhun yleiseen henkeen sopien myös metrin päässä lähestyvää karhua paljaalla aukiolla nököttävästä tähystystornista huomaamaton imbesillihahmogalleria vetää loistavuudessaan vertoja Muumilaaksoon syöksyvälle pyrstötähdelle. Huumorista vastaa tärähtänyt luonnontutkija, sikamaisuudesta rahanahne pukumies ja onhan mukana tietysti kaiken kuviteltavissa olevan kannalta irrallinen tyttönenkin, ainoana tarkoituksenaan tuoda minimaalista romanssinpoikasta jykeväleukaiselle ja naista isojen poikien leikkien tieltä patistavalle metsänhoitajasankarille. Näyttelijät lukevat noloja vuorosanojaan suoraan paperista, kukaan ei yritäkään eläytyä rooliinsa ja ylinäytellyt ilmeiden vääntämiset nousevat parhaaksi saavutukseksi, mihin tämä sakki kykenee.

Grizzly on kiistatta niitä filmejä, joista on miltein mahdoton löytää ylipäänsä mitään hyvää sanottavaa, kaikin puolin amatöörimäisesti toteutettua roskaa, mutta kaikella on aikansa ja paikkansa. Kuka tahansa selväpäinen antaisi tuskaisan katselu-urakan päätyttyä tälle hirvitykselle epäilemättä pohjalukemat, mutta mikäli olet useamman viikon reiluilla viiden tunnin yöunilla pärjäillyt, eräänlaisessa sumussa rättiväsyneenä elänyt ja raskaan työpäivän päätteeksi kotisohvallesi tipahtanut eläväkuollut, jonka aivot eivät kestä viimeisintäkään rasituksen ripettä, voi Ihmissyöjä avata sinulle portin aivan uuteen maailmaan ja saada napauttamaan leffan arvosanaksi kokonaiset kolme tähteä. Istu ja nauti..
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 53 Average listal rating (36 ratings) 6.6 IMDB Rating 5.4
Prophecy (1979)
Mielenkiintoista, miten moni tämänkin elokuvan on haukkunut maanrakoon. Ovathan Pahan enteen pelottaviksi tarkoitetut kohtaukset epäonnistuneesti ohjattuja sekä melko tylsiä, näyttely kehnoa ja itse mutanttikarhukin kankeasti toteutettu, mutta omaan sydämeeni upposi leffan yhteiskunnallinen teema. Yhdysvallat ajaa kyllä taloudellisia etujaan vapauden ja oikeuden nimissä ympäri maailmaa, mutta omassa maassa mustat elelevät getoissa, reserveihin ajettujen intiaanien maita ryöstetään ja luonto tuhotaan hetkellistä voittoa tuottavien tehtaiden tieltä. Mikäpä siinä, elohopeat + muut paskat vain jokiin ja myrkyt ilmaan, jos sillä vain voi hieman lihottaa lisää jo entuudestaan pulskaa lompakkoa.

Sanokaa mitä sanotte, mutta Frankenheimerin tiimin ikävän heikosta osaamisesta huolimatta Prophecy ei ole mikään camp-komedia (jona itsekin sitä katsomaan aloin), vaan ensimmäinen leffa aikoihin, joka oikeasti sai ihoni kananlihalle (ei tosin sen kontionsa takia...).
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
Alun mahtava, törkeän määrän toivottomia tyriä syytävä camp-henki lupaa paljon: porukka etsii jättiapinaa viidakosta, tiikeri puraisee mieheltä yhdellä haukulla jalan poikki, välillä gorillapukuinen kiinalainen örisee ja ruudulla nähdään (elokuvan tyylille uskollisesti) uskomattoman surkeasti kahta kuvaa käyttäen luotu illuusio niin maanjäristyksestä kuin norsulaumankin hyökkäyksestä ("voi ei, elefantit tulevat!"). Lopulta intian pöpeliköstä löytyy kiinaa puhuva ja maan tapaan nimetty eurooppalaiselta kovasti näyttävä blondi bimbo, tietysti vain pariin nahan suikaleeseen pukeutuneena. Tutkimusretkeläisen miehen ja tytön välillä puhkeaa kipinää, mikä antaa katsojalle makoisat naurut parin varjojen kirmatessa baywatch-hidastuksilla maustettuna (ilmeisesti) imelän rakkauslaulun soidessa taustalla..

Ikävä kyllä leffan naurettavuus ei onnistu kantamaan läheskään loppuun asti, vaan "taso" lässähtää ja katsojan mielenkiinto herpaantuu pahemman kerran apinan jäädessä taka-alalle, kunnes lopussa voitetaan hitunen takaisin kongin pistäessä Hong Kongin säpäleiksi muovipanssarien tulituksessa. Otuksen kuolema on jälleen saatu hitusen surumieliseksi, mutta eipä tuo näiden elokuvien parissa suurikaan ihme ole.

The Mighty Peking Man on harvinaisen röyhkeä King Kong klooni, jonka sekä vahvin että heikoin osa on, että kaikki on tehty aivan käsittämättömän paskasti. Siitä on mahdotonta vakavalla naamalla löytää mitään positiivista sanottavaa, vaikka joku voisikin pitää filmiä puhutteluna luonnon riistämisestä ja ihmisen ahneudesta. Nuo sanat kieltämättä liittyvätkin elokuvaan ja sen tekijöihin, vain hieman vähemmän positiivisessa mielessä tosin. Elokuvalla olisi silti mahdollisuus olla roskaelokuvien aatelia, mutta ajoittain ylivoimainen tylsyys ja kokonaisuuden kannalta turha seksploitaatio ikävä kyllä pilaavat senkin osa-alueen. Sääli.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 2 Average listal rating (1 ratings) 6 IMDB Rating 6.1
Ihmissyöjäleijonat piirittävät kolonialistitaloa savannilla, pari pantteriakin käy lounastamassa. Harjapäät tunkevat sisään ovista, ikkunoista - jopa savupiipusta perheen laulaessa huolettomina Beatlesia hengenvaaran lomassa. Nukkeja riepotellaan ja retuutetaan ihan sopivissa määrin. Lopussa räjäytetään auto ja shokki-info kertaa alun huomautuksen elokuvan perustumisesta tositapahtumiin, kauhistelee kissapetojen murkinaksi vuosittain joutuvien karvattomien apinoiden määrää - ja luku sen kuin kasvaa!
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 12 Average listal rating (7 ratings) 5.6 IMDB Rating 6.3
Roar (1981)
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 37 Average listal rating (17 ratings) 5.1 IMDB Rating 0
Ben
Rotat-elokuvan jatkis on sympaattinen, mutta paikoitellen tylsä tarina pojasta, joka ystävystyy Ben-nimisen jyrsijän kanssa. Viemäreissä elävää suunnatonta siimahäntäarmeijaa johtava karvaturri joutuu lopulta alaisineen napit vastakkain liekinheittimillä aseistautuneiden ihmisten kanssa, surullisin seurauksin. Nuoren Michael Jacksonin vetämän teemabiisin tahdissa kaksijalkaista kaveriaan uitettuna ja surkeana tuijottava Ben on aidosti liikuttava näky. Ipanan nimikkohahmolle aiemmin esittämät laulu- ja nukketeatteriesitykset sen sijaan risovat, vaikkakin yhteen päähän jäävän yleisön selkeä mielenkiinto showta kohtaan onnistuu naurattamaan. Verta filmi ei sisällä lainkaan ja rottahyökkäykset alkavat toden teolla vasta loppupuolella, mikä toimikoon varoituksen sanana suoraviivaisempaa eläinkauhua hakevalle.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 9 Average listal rating (6 ratings) 6.8 IMDB Rating 4.8
Dogs (1976)
Koirat julistavat sotatilan ja ihmiset kirmaavat kirkuen karkuun. Koska pidän kyseisistä eläimistä hyvin paljon, tuntui eritoten alku karvaturrien juostessa onnellisen näköisinä auringonlaskua vasten haikean musiikin tahdissa sympaattiselta. Nauroin myös kohtaukselle, jossa kukkahattutädin luotsaama koiranäyttely kääntyy silkaksi kapinaksi. Lopummalla on viitteitä Elävien kuolleiden yöhön pariskunnan lukittauduttua autotalliin, jonka kipsilevyjen läpi puudelit yrittävät tunkeutua. Viimeinen kuva viittaa suunniteltuun jatko-osaan Cats, joka kuitenkin jäi Dogsin flopattua toteutumatta. Olihan tässä 70-luvun eläinkauhulle tyypillisesti aika peijoonisti tylsiä kohtia sekä laahaavuutta. Hyvistä sävelmistä puoli tähteä lisää.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 57 Average listal rating (36 ratings) 5.1 IMDB Rating 0
Oh-hoh, hullua törkyähän sitä taas tuli katseltua. Alun maitojuomasta löytyvä mato antaa odottaa Worm Eatersin (jonka Squirm piste-erosta huolimatta pesee mennen tullen) tapaista mässäilyä ruoissa kiemurtelevilla kasiaisilla, mutta tähän ei ikävä kyllä sorruta.

Vielä kehnompi juttu on se, että elokuva antaa totuttuun eksploitaatiotapaan odottaa paria böötä lukuunottamatta toimintaansa viimeiseen puoleentuntiin. Sitten onneksi alkaa tapahtua ja meininki on varsinaisen absurdia matovyöryn kaatuessa tyypin päälle avonaisesta komeron ovesta tai kokonaisen luikertelijameren velloessa olkkarin lattialla.

Lähikuvat piikkileukaisista verimadoista ovat messeviä ja erikoistehosteet siistejä erityisesti pikku paskiaisten porautuessa erään häiskän naamalihojen sisälle. B-kliseiden kuninkaan unohtava "liian aikainen" loppu jättää vaisuksi. Lieneeköhän muuten sattumaa, että itselleni tuli Squirmista parikin kertaa Evil Dead mieleen?
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
Tarantellat tappavat pari kotieläintä jossain kaktusten täyttämällä aavikolla sijaitsevassa tuppukylässä. Hämähäkkejä tutkitaan ja niistä jutellaan melkein tunnin ajan.

Sitten lopulta alkaa tapahtua ja leffa hyödyntää aihettaan aivan täysillä katujen ollessa kasisukkaisten peitossa ja karvajalkojen tippuessa sisälle asuntoihin milloin savupiipusta, milloin ilmastointikanavasta. Eeppisimmin araknofobiaa käytetään hyödyksi skenessä, jossa kaksitasokoneellaan lentävä äijä huomaa lentsikkansa olevan pullollaan tarantelloja.

Lopussa pieni ihmisryhmä onnistuu linnoittauutmaan talonrähjään ja filmi alkaa tuntua Elävien kuolleiden yöltä. Onneksi viimeinen twisti on niin hieno, että sen valossa ainakin osan Hämähäkkien valtakunnan tappavasta tylsyydestä on valmis antamaan anteeksi ja nostamaan sen pisteytystä puolella tähdellä.

Parempaa hämähäkkileffaahan tämä on, vaikkei todellinen taso kummoinen olisikaan. Eläinten tyly käsittely ei sitä vastoin innosta.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 43 Average listal rating (29 ratings) 4.4 IMDB Rating 0
Roger Cormanin tuottama hämärä elokuva, jossa Carnosaur syntyy jossain tehotuotantokanalassa ja sitten jotain dinolelua heilutetaan kameran edessä ja kumipukuinen häiskä puree Clint Howardin pään irti. Siinä olikin ruiskauksen paras kohta. Mutta miksi Carnosaurilla on kaksi jatko-osaa eli jatkista?
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 533 Average listal rating (354 ratings) 5.9 IMDB Rating 0
Beethoven lähtee kostoretkelle.

Cujo kuuluu eläinkauhun siihen alalajiin, joka pelottelee katsojaa sympaattisen kotieläimen sekoamisella. Vaikea kiistää, etteikö bernhardilainen olisi tässä suhteessa oiva valinta terrorisoijaksi. Ystävällisen ja lauhkean näköistä eläintä kohtaan kun on vaikea muovailla mielessään mitään todellista uhkatekijää.

Cujon esittäjä(t) jää anonyymiksi, mutta onnistuneen panoksen koira elokuvalle antaa. Käsikirjoitus sen sijaan on sangen heikkolaatuinen. Vaikka autoon vangiksi jääminen on sinänsä painostavaa, kliseet esimerkiksi tyhjistä akuista ja kuolleista heräävästä uhasta aiheuttavat vain tympääntymistä. Hyökkäykset eivät ole erityisen kiinnostavasti toteutettuja ja moralisointi kyrsii - tottakai aviovaimo on itse kauhunhetkensä petollisella käytöksellään kylvänyt.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 65 Average listal rating (39 ratings) 5.9 IMDB Rating 0
Tylsä ja turha elokuva, joka ansaitsee niukasti kaksi tähteänsä kelpo kuvauksensa, englantilaisen pikkukaupungin sumuisten katujensa, sekä hyvän musiikkinsa ansiosta (unohtamatta tietenkään yhtä pääosaa esittävän ukon ikimuistoisien kulmakarvojen hehkuttamista). Fulcille tyypilliset zoomaukset ja lähikuvat etenkin silmistä ovat jälleen vahvasti mukana.

Harvat veritehosteet eivät pahemmin jaksa uskottavuudellaan vakuuttaa ja ajatus kissasta pahiksena on typerä, mitä ei ainakaan unettava käsikirjoitus paljoa pelasta. Kun näyttelyssäkään ei ole hurraamista, lepakot riippuvat liian selvien narujen varassa ja koko roskan muutenkin hatara uskottavuus alkaa kokea melkoisen kovia katin ryhtyessä teleporttailemaan paikasta toiseen, niin eipä ainakaan kissoja kohtaan tuntema vihani tämän tekeleen myötä paljoa lauhtunut. Kestää juuri ja juuri yhden katselukerran.

Elokuva muuten ohimennen mainiten taitaa perustua samaan Poen tarinaan, josta Dario Argento teki Black Cat -puolikkaansa George A. Romeron kanssa ohjaamaansa Two Evil Eyes -leffaan, ainakin rainojen loput tuntuvat kaiken kaikkiaan pirullisen samanoloisilta..
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
Nälkiintyneet paviaanit muuttuvat tappajiksi. Juttuosiot perivät tylsyydessään maan, mutta hyökkäykset kiehtovat aidon vihamielisesti käyttäytyvien eläinten vuoksi. Gorea ei ole hirveämmin, joku kaluttu ruumis lojuu vajassa ja eräs veijareista repii puhelinpylväässä roikkuvalta työmieheltä jalan irti - ainakin näin suovettä sameamman ripin kuvanlaadusta olin erottavinani. Yksi apina myös juo olutta.

Tekstiä FIX-kasetin takakannesta: "Paviaani on älykäs, lihaasyövä petoeläin - noin kolme kertaa vahvempi kuin ihminen. Amboselireservaatissa Keniassa on yhtä ihmistä kohti noin 500 paviaania!"
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 69 Average listal rating (50 ratings) 5.1 IMDB Rating 5
Slugs (1988)
Eihän tämä tappajaetanasplatter kaikessa järjettömyydessään niin hulvaton ollutkaan. Pari hauskaa hyökkäyskohtausta (varsinkin kohta, jossa äijä iskee nilviäisen sormiinsa saatuaan kätensä kirveellä veks, minkä jälkeen koko pirtti vieläpä äkisti pamahtaa tuusan nuuskaksi kuin itsestään) sekä ennen kaikkea torahampaiset limanuljaskat elokuvasta toki löytyvät, mutta muilta osin mieli ei (jälleen kerran, kiitos iloisen ja vajaa kymmenpäisen miittiremmin) oikein jaksanut Slugsille täydellä kapasiteetillaan omistautua. Uusintakatselu jossain hamassa tulevaisuudessa lienee vähintäänkin välttämätön.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 14 Average listal rating (10 ratings) 5.5 IMDB Rating 4.6
Mosquito (1994)
Avaruudesta tulleita tappajahyttysiä.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
"Entäpä jos Philippe ei olekaan ihminen vaan murhanhimoinen kärpänen?"
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 16 Average listal rating (13 ratings) 5.1 IMDB Rating 5.5
Wild Beasts (1984)
Alussa norsu ryntää tiiliseinän läpi ja kolme muuta kaataa rautaportin. Tämän jälkeen fiilikseen päästään kiinni vain pari kertaa, elefantin juostessa lentokentällä, gepardin jahdatessa autoa ja jääkarhupukuisen pedofiilin jahdatessa kersoja koulun käytävällä.

Lapsiin kohdistuvaa sadismia on paljon, mutta vielä vastenmielisemmäksi nousee eläimiin kohdistuva rääkkäys. Rottia poltetaan ja nurkkaan ahdistettujen kotieläinten häkkiin lasketaan villipetoja, jotka raatelevat nämä paloiksi. Se joka puhuu tässä välissä luonnollisuudesta ja elämän kiertokulusta, pitänee myös antiikin Colosseumin kristitynpopsintapippaloita ihan normaalina toimintana.

Lopussa herkutellaan shokeerauksilla niin yliampuvan eksploitaation hengessä, että viimeinenkin uskottavuus koko touhulta katoaa. Eikä siinä mitään, nopeasti mietittyä elokuva kaiken lisäksi on - uskomatonta kyllä - lopulta varsin tylsä.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 47 Average listal rating (30 ratings) 4 IMDB Rating 3.9
Elokuva jättimäisistä tappajapäästäisistä. Aluksi mässäillään lajin verenhimoisuudella tietoiskusarjan muodossa. Sitten nähdään afroherra kiipeämässä paniikissa puuhun perässään vikisevä lauma pitkäkarvaisia, naarasleijonan ja vinttikoiran sekoitukselta näyttäviä hirviöitä. Päästäiset eivät näytä siis lainkaan päästäisiltä, mutta tämä selitetään sillä, että ne ovatkin mutanttipäästäisiä. IMDb:n mukaan arvaukseni osui oikeaan ja näitä otuksia todella esittää sakillinen koiria.

Mutta joo. The Killer Shrews sijoittuu siis autiolle saarelle, jossa poppoo homo sapienseja linnottautuu piileskelemään venähtäneitä pikkupetoja kartanoon. Filkan kauhumusat sopisivat paremmin johonkin pilke silmäkulmassa tehtyyn veijarielokuvaan ja ajalleen tyypillisesti gore jää pariin ohi vilahtavaan haavaumaan. Onneksi kestoa ei ainakaan ollut liikaa. Katsomani versio oli jälkikäteen väritetty.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 373 Average listal rating (267 ratings) 5.5 IMDB Rating 0
Jostain syystä aloin Kongin toisen tulemisen aikana pohtimaan Bukowskin novellia, jossa noita muuttaa vanhan likaisen miehen kynttilän kokoiseksi ja käyttää tätä hieromasauvana.

Turha, kankea ja todella ärsyttävää dialogia sisältävä apinointi, jonka olisi voinut jättää tekemättäkin. Tekivät kuitenkin. Ja sitten tuli Jacksonin Peter ja raiskasi aiheen vielä toistamiseen. Voi verissään makaavaa gorillaparkaa.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
Taidan lähestyä amerikkalaisessa unelmassa tavoiteltavaa kotirouvaa, sillä katsoin tätä keittiössä läppäriltä samalla, kun valmistin perunamuusia ja tofukastiketta. Elokuvan suomititteli on Taivaan terroristit ja siinä pörrättiin. Eipä mulla taas muuta.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 50 Average listal rating (29 ratings) 5.6 IMDB Rating 0
Nuoruusseerumi muuttaa naisen murhanhimoiseksi ökkömönkiäiseksi, jolla on köykäinen ampparinaamari kera kuosiin sopivien rukkasten. Köyhän miehen Kärpäs-klooni on laihaa menoa.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 42 Average listal rating (24 ratings) 4.4 IMDB Rating 3.9
Spiders (2000)
B-Movie Collectionin ensimmäinen esitys, Spiders, ei laittanut pystyyn mitään riemuparaatia boxia kohtaan tai ollut ylipäätään muutenkaan mitään muuta, kuin mitä lootan kansi antaa ymmärtää: mielikuvituksen puutteesta kärsivä ja aneeminen b-luokan pläsäytys.

Suurimman osan kestosta vievä, Alien-sarjaa rankasti plagioiva laboratorio-osuus armeijan suojelemassa bunkkereissa saa masentumaan. Näyttelijät ovat paskoja, hämähäkkejä näkyy turhan vähän, eivätkä nekään suurempia puistatuksia tympeällä toteutuksellaan onnistu herättämään. Musiikistakin vastaavat ne samat miljoona kertaa aiemmin puhkikulutetut ja katsojan ulkoa osaamat hollysävelmät.

Onneksi leffan viimeisellä vartilla (spoil spoil...) aletaankin sitten revitellä kaiken kyrsiintymisen edestä. Pahisäijän sisältä tunkema hämähäkkiparasiitti survoo raajansa ulos isäntänsä selästä räjäyttäen tämän tuhannen pirstaleiksi, kasvaa norsun kokoiseksi ja rysäyttää collegen seinän läpi ahmimaan kirkuvia opiskelijoita. Ja voi, miten tästä ahdingosta selvittäisiinkään, ellei sankaripariskunta löytäisi sattumalta keskelle läheistä autotietä pysäköityä helikopteria (jota he tietysti lentääkin osaavat), minkä takapenkille joku tonttu onkin juuri sopivasti unohtanut singon sekä läjän raketteja?
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 8 Average listal rating (6 ratings) 4.3 IMDB Rating 0
Tekstiä tulloo toisaalle.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 94 Average listal rating (57 ratings) 4.7 IMDB Rating 0
Nyt kyllä voisin väittää saaneeni virtsaa silmiini ja pahasti. Komeasta kannestaan ja uljaasta nimestään huolimatta Sammakot ei kerro ihmisiä popsivista jättikonnista, eikä oikeastaan edes pelkistä pikkutappajistakaan, vaan kupletin juoni etenee seuraavasti: rikas, ilkeä ja pyörätuolissa istuva äijä kutsuu joukon sukulaisiaan syntymäpäiväkekkereille saarelleen. Mies vihaa eläimiä ja on antanut myrkyttää kaikkea ryömivää, luikertelevaa ja lentävää tiluksillaan pilvin pimein. Luonto päättää kuitenkin kostaa ja pian perhosia pyydystelevällä ja lintuja ampuvalla sakilla onkin itsellään häntä koipien välissä ja hyvät neuvot kalliit niin liskojen, alligaattorien, hämähäkkien, sammakoiden... näemmä jopa puiden käydessä agressiivisesti päälle ainoana tarkoituksenaan vaihaa valta sitä enemmän ansaitseville.

Frogsin idea eläinten vallankumouksesta on sympaattinen ja tunteita herättävä, mutta ikävä kyllä toteutus ei ole lähelläkään elokuvan ansaitsemaa tasoa. Tarinankerronta on onnetonta ja leffa on unettavan tylsä jopa "hurjimmissakin" kohdissa, joissa vaikkapa kilpikonna säikäyttää tytön kuoliaaksi tai mummo juoksee sammakkolaumaa kiljuen karkuun. Uhkaavan ilmapiirin rakentaminen kuvaamalla ranskalaisten mieliruoan vakavia kasvoja epäonnistuu sekin melkoisen kurjasti. Musat sen sijaan tuovat katsojalle edes pientä tyydytystä ja intoa menoon.

Hyökkäyskohtaukset on nekin munattu alligaattori-skeneä lukuunottamatta onnettomasti. Hiljaa uhreja kohti/näiden päällä matelevat mönkiäiset eivät luo kuvaa murhanhimoisista koston paholaisista ja esimerkiksi osio, missä liskot tiputtavat kymmenisen (jostain syystä kasvihuoneen hyllyille jätettyä) myrkkypulloa miehen päälle on... naurettava. Nauraa tosin ei paljoa jaksa, kun haukotus vie suulta kaiken mahdollisen käyttökapasiteetin.

Sammakoiden viimeiseksi pelastajaksi koituu onneksi nerokas loppukohtaus, jossa (spoiler spoiler spoiler, piip piip piip) kymmenet kurnuttajat donkkaavat miljönäärin ikkunista kämpän sisälle, tämä näkee silmissään nopeatempoisen leikkauksen siivittämänä kaikki olohuoneensa seinältä tälle irvistelevät ja pollan sisällä mylvivät eläinten irtopäät, kunnes tipahtaa lattialle ja antaa luonnon hoitaa tehtävänsä. Erityisen tyylikäs on myös sympoolinen kohta, jossa osaansa tympääntyneet vihernutut pomppivat häpeämättä Ameriikan lipuksi koristellun synttärikakun päällä. Jos eläinkunta yhdistyisi, mitä pelastumisen mahdollisuuksia hienolla ja edistyneellä sivistyksellämme - jonka turvissa piilottelemme kivikaupungeissamme jakamatta kotiamme edes hämähäkin kanssa - oikeasti olisi?

Kaunis ajatus ei silti riitä pelastamaan tätä filmiä. Puuduttavuus ja tekijöiden ammattitaidottomuus on liian suuri pala purtavaksi ja estää pahasti suosittelemasta Sammakoita ideologiastaan huolimatta kuin niille, jotka haluavat keinolla millä hyvänsä nähdä homo sapiensia ottamassa turpiin alistamiltaan luikertelijoilta, ja on tuon saadakseen valmis myös kalastelemaan ne pari sulamatonta jyvää helskatin mahtavasta puhvelinpaskaläjästä.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 3 Average listal rating (1 ratings) 4 IMDB Rating 2.8
White Pongo (1945)
Oli taas vallan vallaton elokuvakokemus... Kourallinen pällejä - mukaan lukien teerenpeliä keskenään vetävä kaksikko - lähtee synkkään viidakkoon etsimään suurta ja pahamaineista valkoista Pongoa, joka perinteiseen gorillatyyliin tietysti iskeekin omat silmänsä edemmällä mainittuun naiseläjään.

Sen enempiä juonesta tai muustakaan on melko mahdotonta sanoa, surkealaatuisena rahisevasta ääninauhasta kun on leffan edetessä ilman korvalappuja hyvin haastavaa saada mitään tolkkua. Kuvanlaatukin on aivan karsea, eikä tylsänä ja mielikuvituksettomana rullaavasta rainasta voikaan paljoa oikeaa hyvää sanoa, vaikkei erinäisistä makoisista nauruista tekijäpoppoota voi olla kiittämättä.

Umpihuvittava musiikinkäyttö ja itse apina puvustuksineen (joka tosin järkytyksekseni silti hakkasi toteutuksellaan reilut 60 vuotta nuoremman sukulaisapinansa elokuvasta Yeti: Curse of the Snow Demon silmät sidottuna ja yhdellä risulla) ovat tietysti suurin syy "viihtymiseen", mutta unohtaa ei passaa myöskää mielenkiintoista lopetusta, jossa (spoil spoil) onnellisena ratkaisuna imperialistit sulkevat Pongon vihdoin häkkiin, kaikki nauravat ja pääpari suutelee autuaasti. Kaunista...
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
Idea kaiken kansan lihaan talttahampaansa upottavista jättiläismutanttihirviötappajapupuista on kyllä kiehtova kuin litran Jim Beam -leka, mutta totaalisen tylsyys, hirveä tyriminen ja kanihyökkäysten rajoittuminen lähinnä vakavanaamaisten pitkäkorvien loputtomassa käytävässä rynnimiseen eivät kyllä paljoa armoa kauniille ajatukselle säästä. Olihan söpön tassun ilmestyminen kattorakenteista (kirkaisujen saatossa?) ihan hehkeä skene ja vertakin skidisti roiskuu, mutta eiköhän ollut parempi vain, että tämän leffan loppupuolelle päästessä aloinkin jo olla aikamoisen kivoissa promilleissa.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 27 Average listal rating (13 ratings) 6.5 IMDB Rating 4.7
Nightwing (1979)
Vampyyrilepakkonuket pääsevät jyrsimään ihmislihaa muistaakseni kahdessa-kolmessa kohtauksessa, mikä on kovin vähän 100 minuutin kestoon nähden. Kovasti ne hemmot jaksoivat puhua, välistä joku intiaanihaamu tai mikä lie teleporttaili aavikon kalliomaisemissa. En nyt kauhean tarkasti pysynyt tarinassa kärryillä, sillä aina välistä koin teen keittämisen ja kynttilöiden sytyttelyn tätä tärkeämpänä puuhana.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 15 Average listal rating (8 ratings) 7.1 IMDB Rating 3.6
Jäbä roudaa helikopterillaan mimmejä syrjäiseen linnaansa, murhaa nämä, tunkee päät samanlaiseen kupuun, jossa Hirviö säilyttää taikaruusuaan ja syöttää loput ruumiista tuhannelle kissalleen. Kannibalismillakin mässäilläillään tyypin laittaessa kesken ruokintahetken maistiaisia myös omaan suuhunsa - huulet mässyttävät lähikuvassa kuin Worm Eatersissa, siitä plussaa.

Tyypillä on hovimestarina kalju, mykkä mölli, joka eräässä kohtauksessa testaa muistaakseni stetoskooppia sanoen uga uga. Cardona nuoremman heittäytyessä taiteellisemmaksi, paviaani intoutuu jahtaamaan yhtä gimmaa takaa hidastettuna puutarhasaksien kanssa. Skenen eksploitatiivisyys on aivan omaa lukuaan kameran tallentaessa karkuun nykivän tytön juoksun tahdissa hameen alta vilahtelevia pakaroita.

Night of a 1000 Cats ei varsinaisesti ole eläinkauhua, lähinnä jotain psykokamaa, mutta toisaalta jännitettä yritetään luoda kuvaamalla pilvin pimein jatkuvassa laumassa tyhjin silmin tuijottavia kissoja ja soittamalla taustanauhalta näiden apaattista naukumista enemmän kuin korvat sallivat. Lopussa katit myös karkaavat aitauksestaan ja sähiseviä pehmoleluja paiskotaan kirkuvien immisten naamoille urakalla.

Youtubesta katsomani versio oli joku perspallille uuden merkityksen antava hirvitys, jonka äänet olivat vääristyneet aika uskomattomalle tasolle ja josta näkyi puuttuvan matskua minuuttikaupalla. Eipä sillä, mitä nyt nopeasti pikakelasin samasta lähteestä löytynyttä espanjankielistä täyspitkää pätkää, ihan yhtä verettömältä tuokin vaikutti. Aluksi kutkuttavana eksploitaatiotörkynä alkava roskalavan tonginta luisuukin nopeasti tylsyyskuolemaksi, jossa katsellaan shakin peluuta ja taivaalla sata bensalitraa tuhlaavaa hulilupteria. Maku meksikolaiseen kauhuun taisi taas kadota hetkeksi.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
Load more items (34 more in this list)

In Finnish.

Added to
Related lists

Japanese Monsters
22 item list by steven aka superant
15 votes
My Top 40 Horror Movies
40 item list by BrosephInnit
5 votes 8 comments
The Legendary Horror Villians
22 item list by xxxTheRipperxxx
6 votes
Relatively unknown horror books...
28 item list by Lex
10 votes 1 comment
My favorite Horror movies - 50s
16 item list by the giraffe
23 votes 11 comments
My favorite Horror movies - 60s
24 item list by the giraffe
22 votes 7 comments
Animal Faces - 2
30 item list by Antares
54 votes 5 comments
Animal Faces - 3
30 item list by Antares
45 votes 2 comments
Musicians Inspired By Horror Movies & Monsters
13 item list by martinalostgirl
2 votes

View more top voted lists

People who voted for this also voted for


More lists from KurkkuharjaComments

Posted: 6 months ago at Oct 24 7:00
Tää on sun paras lista!
Posted: 6 months ago at Oct 25 14:12
Mukava kuulla.

Post comment


Insert image

drop image here
(or click)
or enter URL:
 link image?  square?

Insert video

Format block